Dieta Mediteraneana |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Dieta Mediteraneana |
8 Aug 2007, 10:53 AM
Mesaj
#1
|
|
[Vera] Grup: Moderator Mesaje: 4.054 Inscris: 25 October 06 Din: pe plaja Forumist Nr.: 8.842 |
Am citit diverse lucruri despre asa-zisa dieta mediteraneana si recunosc ca ma atrage. Dar cand spun dieta nu ma refer la un soi de cura de slabire, ci la un mod de a manca, la un anumit tip de alimentatie specific zonei amintite. Asa ca ar fi interesant de postat aici retete caracteristice zonei, fie ca sunt luate direct de la mama lor, fie ca sunt combinatii proprii, bazate pe principiile din amintita "dieta".
Si accentuez: retete sau discutii pe marginea lor, nu bla bla-uri despre cat e de sanatoasa dieta mediteraneana, ce antioxidanti sau alte substante contine etc etc etc. Ca de asta am deschis topicul aici si nu la Corpul uman. -------------------- |
|
|
12 Sep 2007, 06:23 PM
Mesaj
#71
|
|
bulina Grup: Membri Mesaje: 10.490 Inscris: 19 January 05 Forumist Nr.: 5.473 |
Sere, e bine ca macar la inceput sa respecti 100% reteta originala.
Pe a mea, a doua , abia am scos-o din cuptior , de data asta am respectat reteta 100%, o sa pun si poze dupa ce se raceste putintel. -------------------- "Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume. A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn. |
|
|
12 Sep 2007, 06:26 PM
Mesaj
#72
|
|
Hipopotamu' Somnoros Grup: Moderator Mesaje: 5.493 Inscris: 18 April 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 3.143 |
Io nu poci respecta retetele si pace! (sa pui neaparat poza )
|
|
|
Promo Contextual |
12 Sep 2007, 06:26 PM
Mesaj
#
|
ContextuALL |
|
|
|
12 Sep 2007, 08:06 PM
Mesaj
#73
|
|
Ex-Carmelita Grup: Mesaje: 5.556 Inscris: 17 January 05 Forumist Nr.: 5.466 |
|
|
|
13 Sep 2007, 10:49 AM
Mesaj
#74
|
|
Hipopotamu' Somnoros Grup: Moderator Mesaje: 5.493 Inscris: 18 April 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 3.143 |
E in cuptior, pana acum arata promitator... adica nu s-a lipit de oala si a facut crusta. Ce mi-e ciuda e ca s-a lipit de dracia aia de prosop dat cu faina, si un sfert din cantitatea de aluat a ramas pe prospop. m-a pus sa respect reteta cu prosopul....
Misti, nu ne certa prea rau ca suntem off-topic Edit1: Mi s-a lipit de oala, desi e de teflon, fir-ar sa fie! Sunt curioasa cum o scot... Edit2: Iacata si animalul. De bun, e bun la gust... dar data viitoare o dau naibii de oala si toata smecheria si o pun pe-o tava normala direct in cuptor. Acest topic a fost editat de Serenity: 13 Sep 2007, 12:19 PM
Descarca fisierul/ele
|
|
|
13 Sep 2007, 11:01 AM
Mesaj
#75
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 4.959 Inscris: 9 August 05 Din: marginea viselor Forumist Nr.: 6.763 |
... cred ca trebuia sa presari mai multa faina pe servet inainte sa invelesti aluatul.
Tesatura trebuie sa fie 100% din fibre naturale, ... cinepa, in, bumbac ... fara nici un ados de fibre sintetice, pentru ca acestea impiedica 'respiratia' aluatului si evaporarea umezelii (vaporilor de apa). Poate se indura sa dea cineva o reteta verificata de piine cu cartofi. -------------------- *_*_*
Pierdut în Geometria Uitării Căutând Ipote(nu)zele Fericirii - Trecătorul -X- https://exergy33.wordpress.com/ |
|
|
13 Sep 2007, 08:11 PM
Mesaj
#76
|
|
Ex-Carmelita Grup: Mesaje: 5.556 Inscris: 17 January 05 Forumist Nr.: 5.466 |
E in cuptior, pana acum arata promitator... adica nu s-a lipit de oala si a facut crusta. Ce mi-e ciuda e ca s-a lipit de dracia aia de prosop dat cu faina, si un sfert din cantitatea de aluat a ramas pe prospop. m-a pus sa respect reteta cu prosopul.... Misti, nu ne certa prea rau ca suntem off-topic Edit1: Mi s-a lipit de oala, desi e de teflon, fir-ar sa fie! Sunt curioasa cum o scot... Edit2: Iacata si animalul. De bun, e bun la gust... dar data viitoare o dau naibii de oala si toata smecheria si o pun pe-o tava normala direct in cuptor. e super faina, felicitari de gust ce zici`? |
|
|
13 Sep 2007, 08:16 PM
Mesaj
#77
|
|
Hipopotamu' Somnoros Grup: Moderator Mesaje: 5.493 Inscris: 18 April 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 3.143 |
E super la gust , dar tre sa mai exersez la design.... Cum o faci sa fie asa inalta? Ca la mine fu atat de moale ca atunci cand am pus-o in oala s-a facut ca o balega. Si dintr-o faina alba, 00(0) din aia, a iesit un miez tare "semi"
|
|
|
13 Sep 2007, 10:17 PM
Mesaj
#78
|
|
Ex-Carmelita Grup: Mesaje: 5.556 Inscris: 17 January 05 Forumist Nr.: 5.466 |
E super la gust , dar tre sa mai exersez la design.... Cum o faci sa fie asa inalta? Ca la mine fu atat de moale ca atunci cand am pus-o in oala s-a facut ca o balega. Si dintr-o faina alba, 00(0) din aia, a iesit un miez tare "semi" Sere io banui ca nu tz-o fo oala chiar asa de incinsa cum cere legea am dreptate? |
|
|
13 Sep 2007, 11:47 PM
Mesaj
#79
|
|
Hipopotamu' Somnoros Grup: Moderator Mesaje: 5.493 Inscris: 18 April 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 3.143 |
Iesea fum din ea si m-am ars la mana prin prosop, deci nusht...
Edit la 6 dimineata : m-am mai gandit la o chestie... eu am cuptor pe gaz, si evident ca nu am prea avut cum sa controlez temperatura. Am citit prin culinar ca tre sa fie flacara relativ mare, asa ca am facut-o medie. Nu s-a prins painea decat cand a inceput sa se arda pe fund..... deci banuiesc ca trebuia sa fac focul mai mic. Acest topic a fost editat de Serenity: 14 Sep 2007, 05:17 AM |
|
|
14 Sep 2007, 07:33 PM
Mesaj
#80
|
|
Ex-Carmelita Grup: Mesaje: 5.556 Inscris: 17 January 05 Forumist Nr.: 5.466 |
Iesea fum din ea si m-am ars la mana prin prosop, deci nusht... Edit la 6 dimineata : m-am mai gandit la o chestie... eu am cuptor pe gaz, si evident ca nu am prea avut cum sa controlez temperatura. Am citit prin culinar ca tre sa fie flacara relativ mare, asa ca am facut-o medie. Nu s-a prins painea decat cand a inceput sa se arda pe fund..... deci banuiesc ca trebuia sa fac focul mai mic. focul tre sa fie la cel mai mare posibil. in reteta scrie 260 de grade, cuptorul meu merge insa numai pana la 250, asa ca la maximum |
|
|
(Afrodita) |
14 Sep 2007, 07:58 PM
Mesaj
#81
|
Guests |
Topic cu paine vad ca ati facut , da' cu mamaliga aveti?
PeSe: Sere urmeaza reteta de ti-am pasat-o aseara! Autoarea ei nu greseste ever! Nici la mancare, nici la sfaturi, nici la cautat pe net, nici la nimic! Nush cum face femeia asta de e asa inteleapta, desi n-a apucat nici juma' de secol alive |
|
|
14 Sep 2007, 08:40 PM
Mesaj
#82
|
|
Hipopotamu' Somnoros Grup: Moderator Mesaje: 5.493 Inscris: 18 April 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 3.143 |
Pai reteta aia am si urmat-o, tu Buba e cuptorul, sunt sigura. Ca reteta e pentru cuptor electric, cand poti seta temperatura sa fie constanta la 260 de grade de exemplu. Al meu e pe gaz. Plus ca avem oale diferite, etc. O sa mai incerc o data si de data asta renunt la oala, sau dupa alea 30 de minute cu capac, o scot si o pun direct pe gratar...
iti zic io una de mamaliga cand termin cursu' 4 |
|
|
(Afrodita) |
14 Sep 2007, 09:00 PM
Mesaj
#83
|
Guests |
Ok, astept pe baricade
|
|
|
15 Sep 2007, 12:02 AM
Mesaj
#84
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Sere, cuptor cu gaz am si eu dar are termostat/termometru. Nu are importanta ca e pe gaz sau electric, chiar deloc. Daca nu ai termometru la cuptor (poti cumpara unul - e cativa lei - care il agati in cuptor si care este mult mai bine calibrat decat cuptoarele - de multe ori cuptorul are un 10-15 grade minus) - incinge cuptorul pana aproape de maxim (cred ca maxim e 300C? cam pe-acolo)
Deci temperatura la cuptor mare, nu medie. Referitor la lipit, sfatul meu e sa pui mai multa faina pe aluat desi vad ca are ceva faina pe ea (si renunta la servet ca arunci cu faina in toata bucataria cu el) si sper ca nu arunci apa in oala inainte sa pui coca (ceea ce raceste oala care trebuie sa fie asa cum zici tu de incinsa, sa scoata fum). Ideea e cand arunci aluatul in oala incinsa crusta s-a si format si nu are cum sa se lipeasca decat daca 1. oala nu e suficient de incinsa (zici ca fuse dar la fel de bine zici ca a fost cuptorul pe mediu, so: hm) 2. nu are destula faina/tarate aluatul la suprafata Iar aluatul trebuie sa fie moale, deci nu aia e cauza. Oala trebuie sa fie oala cu capac care sa i se potriveasca - ca e din lut, fonta, smaltuita-- nu conteaza desi cu cat mai grea cu atat mai bine pentru ca rezista mai bine la temperaturi inalte (sa nu faci in oala de teflon ca nu stiu ce iese). Daca o sa o scoti din oala si o pui pe gratar o sa ti se arda fundul painii. Sub nici o forma nu renunta la oala ca acolo e jumatate din chimia retetei Miezul a iesit semi (adica un pic umed?) pentru ca 1. n-ai tinut-o la cuptor suficient de mult dupa ce i-ai scos capacul sau 2. ai taiat-o in timp ce era fierbinte (asteapta cel putin 45 de minute sa o tai) Daca o scoti din oala, bate cu degetul pe fundul ei si daca suna a gol, e facuta. Daca nu, pune-o inapoi in oala si mai da-i 5-10 min max. Mai incearca, iti iese pana la urma, iti garantez. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
15 Sep 2007, 12:19 AM
Mesaj
#85
|
|
Hipopotamu' Somnoros Grup: Moderator Mesaje: 5.493 Inscris: 18 April 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 3.143 |
Pai dupa jumatate de ora, cand am scos capacul, nu era lipita de fund. Problema, din ce am vazut eu e ca s-a ars fundul painii si a devenit foarte lipicios... ai vazut tu cum se face coaja de paine arsa, zici ca-i clei.
Miezul a iesit "semi" adica mai negru, asa... Ca la painea semi Deci sa dau flacara la maxim la cuptor? Si ce-ar fi sa pun hartie de copt pe oala? |
|
|
15 Sep 2007, 12:42 AM
Mesaj
#86
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Stiu ca una lume a pus si hartie de copt - la modul ca a pus aluatul in ultima faza pe hartie, si cand a fost de pus in oala l-a aruncat acolo cu hartie cu tot.
N-am incercat, nu stiu ce sa-ti zic. Mi-e ca dupa aia ai hartie prinsa de paine Ce oala ai tu? Acest topic a fost editat de Mistinguett: 15 Sep 2007, 12:43 AM -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
15 Sep 2007, 12:54 AM
Mesaj
#87
|
|
Hipopotamu' Somnoros Grup: Moderator Mesaje: 5.493 Inscris: 18 April 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 3.143 |
|
|
|
15 Sep 2007, 01:04 AM
Mesaj
#88
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Mey, oala arata a fi ok desi cum ziceam nu stiu cum reactioneaza teflonul. Poate ala sa fie de vina? incearca atunci cu hartie de copt si vezi ce iese.
Temp. la cuptor as zice aproape de maxim. O tzara mai putin. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
15 Sep 2007, 01:13 AM
Mesaj
#89
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.101 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Orice faci, Misti, nu-ti reuseste, e "apa de New York"
Nu e ca aia de acasa... Acest topic a fost editat de Cla: 15 Sep 2007, 02:29 AM -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
|
|
19 Sep 2007, 07:31 PM
Mesaj
#90
|
|
Ex-Carmelita Grup: Mesaje: 5.556 Inscris: 17 January 05 Forumist Nr.: 5.466 |
am refacut-o cu ceva faina tipic austriaca, am avut emotii nu s-a crapat de-asupra ca de obicei dar a facut o coaja mamma mia
|
|
|
19 Sep 2007, 08:14 PM
Mesaj
#91
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.101 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
A 2-a poza arata a kaputt
-------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
|
|
19 Sep 2007, 08:21 PM
Mesaj
#92
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.101 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Am dat "in Auftrag" sa aflu de o reteta de paine cu cartofi, facuta de o priceputa, de meserie.
Astept s-o primesc, o incerc si pun poze Daca nu-mi reuseste... pt ca daca-mi reuseste, o pastrez pt mine -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
|
|
19 Sep 2007, 08:24 PM
Mesaj
#93
|
|
[Vera] Grup: Moderator Mesaje: 4.054 Inscris: 25 October 06 Din: pe plaja Forumist Nr.: 8.842 |
Ce pofta imi faceti cu painile astea!
-------------------- |
|
|
19 Sep 2007, 08:34 PM
Mesaj
#94
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 3.750 Inscris: 8 January 05 Din: ??? Forumist Nr.: 5.402 |
E muuult mai misto varianta a 2-a!Cu asta chiar merge o bruschetta...
-------------------- Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti! Anatole France |
|
|
19 Sep 2007, 09:53 PM
Mesaj
#95
|
|
Ex-Carmelita Grup: Mesaje: 5.556 Inscris: 17 January 05 Forumist Nr.: 5.466 |
E muuult mai misto varianta a 2-a!Cu asta chiar merge o bruschetta... pe mine subiectul bruscheta chiar ma plictiseste deja dar ma rog, la bruschi io n-am mancat ever paine cu gauri asa de mari, plus ca are coaja crocanta si in caz de prajire se face beton. La toate mesele unde am fost invitata in case italiene s-a facut dintr-o paine mai compacta. |
|
|
20 Sep 2007, 08:59 AM
Mesaj
#96
|
|
femeia de pe luna Grup: Membri Mesaje: 3.998 Inscris: 22 January 05 Din: LUNA Forumist Nr.: 5.504 |
Hmmm, deci aici se lauda lumea cu painile ?
Atuncea indraznesc si eu
Descarca fisierul/ele
-------------------- "Vorbeste doar atunci cand cuvintele tale sunt mai valoroase decat tacerea"
|
|
|
20 Sep 2007, 09:12 AM
Mesaj
#97
|
|
femeia de pe luna Grup: Membri Mesaje: 3.998 Inscris: 22 January 05 Din: LUNA Forumist Nr.: 5.504 |
Iar pentru dieta mediteraneana reteta mea preferata.Dupa ce ati mancat asta nu mai vreti altceva
Linguine cu piept de pui si vinete Pentru patru persoane 1 vanata, patru piepti de pui mici sau doi mai mari, 500 gr de linguine (adica un fel de spagetti ) 1 ceapa, 2 catei de usturoi, 1 dosa de rosii (adica rosii belite de piele, intregi la conserva ) patrunjel taiat marunt, sare, piper, ulei de masline Vanata se spala , se taie in felii subtiri , se pune sare peste ele. Carnea se spala, se usuca cu un servet , se taie in bucatele si se pune la fript in putin ulei, se sareaza si se pipareaza.Cand e gata se scoate afara. In tigaie se frig pe amandoua partile bucatile scurse de vanata.Se scot afara. Intre timp se fierb linguinele in apa cu sare . Ceapa si usturoiul se taie marunt si se prajeste iara cu putin ulei .Se adauga rosiile taiate mai mari si se pune sare si piper dupa gust.Se frig cam cinci minute ,nu la foc mare.Se adauga patrunjelul si carnea , la urma pasta scursa de apa.Si la urma de tot vinetele.Noua astea din urma nu ne plac amestecate in sos asa ca aranjez totul pe o farfurie mare si pun bucatile fripte de vinete deasupra. Pofta buna. -------------------- "Vorbeste doar atunci cand cuvintele tale sunt mai valoroase decat tacerea"
|
|
|
20 Sep 2007, 09:19 AM
Mesaj
#98
|
|
femeia de pe luna Grup: Membri Mesaje: 3.998 Inscris: 22 January 05 Din: LUNA Forumist Nr.: 5.504 |
Si asta e coaja de la paine, cred ca trebuia sa o mai las la cuptor sa iasa mai bruneta , asa blonda pare ca ar veni din Suedia.
Descarca fisierul/ele
-------------------- "Vorbeste doar atunci cand cuvintele tale sunt mai valoroase decat tacerea"
|
|
|
20 Sep 2007, 10:02 AM
Mesaj
#99
|
|
[Vera] Grup: Moderator Mesaje: 4.054 Inscris: 25 October 06 Din: pe plaja Forumist Nr.: 8.842 |
Mie asta "blonda' imi place cel mai mult.
-------------------- |
|
|
20 Sep 2007, 11:00 AM
Mesaj
#100
|
|
bulina Grup: Membri Mesaje: 10.490 Inscris: 19 January 05 Forumist Nr.: 5.473 |
@Oiski, tu dupa ce reteta faci painea? Arata minunat!
@Carmen, superbe poze, mi-e foame!!! -------------------- "Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume. A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn. |
|
|
20 Sep 2007, 11:03 AM
Mesaj
#101
|
|
femeia de pe luna Grup: Membri Mesaje: 3.998 Inscris: 22 January 05 Din: LUNA Forumist Nr.: 5.504 |
Pai dupa reteta aia de pe culinar , reteta care o foloseste si Carmen.
Da arata un pic altfel .Stii tu, cate bordeie atatea obiceie . -------------------- "Vorbeste doar atunci cand cuvintele tale sunt mai valoroase decat tacerea"
|
|
|
22 Sep 2007, 06:26 PM
Mesaj
#102
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.101 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Asaaa, am facut pâinea cu cartofi
Descarca fisierul/ele
-------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
|
|
22 Sep 2007, 06:30 PM
Mesaj
#103
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.101 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Si m-am îmbârligat sa iau ceva pt Nefe-old
Descarca fisierul/ele
-------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
|
|
22 Sep 2007, 07:53 PM
Mesaj
#104
|
|
[Vera] Grup: Moderator Mesaje: 4.054 Inscris: 25 October 06 Din: pe plaja Forumist Nr.: 8.842 |
Asa, fa-mi pofta!
-------------------- |
|
|
22 Sep 2007, 08:14 PM
Mesaj
#105
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.101 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Facem un deal, nefe
Acum 3 ani am aparut in Brasov cu 12 borcane de Nutella, de ce sa nu aduc macese la Timisoara Dar deal-ul e asa: As vrea in schimb dude. Albe sau negre, nu conteaza, mie-mi plac blondele si brunetele Astea nu se gasesc la noi de cumparat, de dude vorbesc -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 16 May 2024 - 06:58 PM |