Dieta Mediteraneana |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Dieta Mediteraneana |
22 Sep 2007, 08:28 PM
Mesaj
#106
|
|
[Vera] Grup: Moderator Mesaje: 4.054 Inscris: 25 October 06 Din: pe plaja Forumist Nr.: 8.842 |
Deal! Da' asta inseamna sa vii cand e sezonul dudelor.
-------------------- |
|
|
22 Sep 2007, 08:47 PM
Mesaj
#107
|
|
Ex-Carmelita Grup: Mesaje: 5.556 Inscris: 17 January 05 Forumist Nr.: 5.466 |
Facem un deal, nefe Acum 3 ani am aparut in Brasov cu 12 borcane de Nutella, de ce sa nu aduc macese la Timisoara Dar deal-ul e asa: As vrea in schimb dude. Albe sau negre, nu conteaza, mie-mi plac blondele si brunetele Astea nu se gasesc la noi de cumparat, de dude vorbesc nici aici nu sunt de cumparat dar am gasit in parcul de langa mine 5 duzi ce fac dude de trei culori: albe, negre si roze. Crengile atarna pana aproape la pamant deci nici nu-s greu de cules. Plus c-am dus un cearceaf si l-am pus sub dud si da-i la scuturat io cu nevasta lui alysoft2tausendsiceva, ca el s-o jenat cu noi cred ca statea ascuns dup-un cos de gunoi |
|
|
22 Sep 2007, 09:18 PM
Mesaj
#108
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.098 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Deal! Da' asta inseamna sa vii cand e sezonul dudelor. Mi-i prea timpuriu, pune-le la Congi. Nici borcanele de macese nu vin cand e sezonul Da' stii ce? Facem o tranzactie, cum am facut odata cu frate-meu: Ne-am intalnit la cea mai frecventata piata din oras:"Ma, ai marfa?" - "Clar, ai banii?" - "Da, aici" - "Mersi, hai s-o stergem"... N-am vazut vreun politai prin zona (I-am dat cheile pe care si le-a uitat la mine) La fel facem si noi: In mijlocul Pietii Unirii facem tranzactia de dude si macese, cu priviri conspirative... "Ai dude?" - "Ai macese?" io cu nevasta lui alysoft2tausendsiceva, ca el s-o jenat cu noi cred ca statea ascuns dup-un cos de gunoi Acest topic a fost editat de Cla: 22 Sep 2007, 09:22 PM -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
|
|
Promo Contextual |
22 Sep 2007, 09:18 PM
Mesaj
#
|
ContextuALL |
|
|
|
22 Sep 2007, 11:09 PM
Mesaj
#109
|
|
Domnitor Grup: Membri SpecialPM Mesaje: 2.145 Inscris: 30 January 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 2.040 |
La fel facem si noi: In mijlocul Pietii Unirii facem tranzactia de dude si macese, cu priviri conspirative... "Ai dude?" - "Ai macese?" Pot eu sa fiu al' de va fileaza, din duba alba, pot, pot? Acest topic a fost editat de Mara: 22 Sep 2007, 11:10 PM -------------------- Freedom is just another word for nothing left to lose.
|
|
|
23 Sep 2007, 12:18 AM
Mesaj
#110
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.098 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Poooti Mara, dar stii ca jucam o mica piesa de teatru...
Adica: Noi ne facem ca am face o tranzactie si tu vii din duba si te faci ca ne amendezi, ok? Ar fi fain daca am gasi un fraier de la EVZ sau asa, care n-are habar de nimic si fotografiaza chestia asta, as pune-o imediat pe Han la "Poze Hazlii" -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
|
|
23 Sep 2007, 07:23 AM
Mesaj
#111
|
|
[Vera] Grup: Moderator Mesaje: 4.054 Inscris: 25 October 06 Din: pe plaja Forumist Nr.: 8.842 |
Ia uite ce fetisuri are Mara!
p.s. Acum mi-am dat seama: Mara vrea sa fie politai din ala care confisca marfa!!! Acest topic a fost editat de nefertiti: 23 Sep 2007, 07:30 AM -------------------- |
|
|
23 Sep 2007, 09:12 AM
Mesaj
#112
|
|
Domnitor Grup: Membri SpecialPM Mesaje: 2.145 Inscris: 30 January 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 2.040 |
daaa, ala de sta cu castile pe urechi si aude ce vorbiti in timp ca altul va fotografiaza! Auzi la ea, fetis!
-------------------- Freedom is just another word for nothing left to lose.
|
|
|
28 Sep 2007, 04:48 PM
Mesaj
#113
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 17.291 Inscris: 9 December 06 Din: Din acest univers. Forumist Nr.: 9.062 |
Desi ceea ce discutati voi pe aici (mai ales ultimile postari) nu-mi pare a avea legatura cu dieta mediteraneeana, am sa va dau o reteta pe care am experimentat-o azi. Nu stiu daca v-am mai spus dar am un aparat care gateste cu abur. Am cumparat de la piata broccoli (mai nou taranii cultiva asa ceva) am curatat-o am spalat-o (nu, n-am pieptanat-o) am mai pus alaturi 2-3 cartofi, ardei kapia, o ceapa, morcov. Am pus totul la abur impreuna cu o cana de orez thai, chestia care gateste are 2 etaje, asa ca lam fiert la abur totul timp de 35 min. Am desfacut o sticla de vin alb demisec, am pus totul pe doua platouri, orezul separat, legumele separat. Am preparat un sos alb si alaturi am pus ulei de masline si sos de soia. Totul a fost delicios, mai ales vinul. Data viitoare am sa incerc dupa "abureala" sa calesc legumele in putin ulei, cred ca va fi mai bun.
Acest topic a fost editat de marduk: 28 Sep 2007, 04:51 PM -------------------- "Problema cu lumea este că proștii și fanaticii sunt întotdeauna așa de siguri pe ei, în timp ce oamenii înțelepți sunt atât de plini de îndoieli." (Bertrand Russell)
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains) LINEDRONE |
|
|
6 Oct 2007, 05:13 PM
Mesaj
#114
|
|
Ex-Carmelita Grup: Mesaje: 5.556 Inscris: 17 January 05 Forumist Nr.: 5.466 |
eu fac maine un risotto desi nu-s prietena cu orezul dar acuma parca mi s-a facut pofta...
ma mai documentez pe net despre cum se face risottoul ideal si revin maine cu povesti, impresii si etc |
|
|
8 Oct 2007, 06:18 PM
Mesaj
#115
|
|
[Vera] Grup: Moderator Mesaje: 4.054 Inscris: 25 October 06 Din: pe plaja Forumist Nr.: 8.842 |
Am gasit un site misto: http://www.lareserve.biz/condimente.htm.
-------------------- |
|
|
8 Oct 2007, 09:26 PM
Mesaj
#116
|
|
Ex-Carmelita Grup: Mesaje: 5.556 Inscris: 17 January 05 Forumist Nr.: 5.466 |
Am gasit un site misto: http://www.lareserve.biz/condimente.htm. io la capitolul condimente is lesinata dupa cimbru si marar. Primul nu se gaseste aici deloc, al doilea mai rar si miroase a apa |
|
|
31 Dec 2007, 10:45 PM
Mesaj
#117
|
|
Ex-Carmelita Grup: Mesaje: 5.556 Inscris: 17 January 05 Forumist Nr.: 5.466 |
n-am uitat nimic. Uite aici o varianta a retetei, ingredientele sunt aceleasi, modul de preparare e putin diferit. http://www.incucina.tv/ricette/1040/1042/416/ricetta.asp executata de o italianca si aici portia mea |
|
|
26 Feb 2008, 08:36 PM
Mesaj
#118
|
|
[Vera] Grup: Moderator Mesaje: 4.054 Inscris: 25 October 06 Din: pe plaja Forumist Nr.: 8.842 |
Cred ca s-a mai discutat despre asta pe undeva, dar mi-e lene sa caut... Care ulei de masline e bun pentru prajit? Sau se poate folosi oricare?
-------------------- |
|
|
26 Feb 2008, 08:44 PM
Mesaj
#119
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 2.799 Inscris: 9 September 06 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 8.652 |
Orice ulei de masline pt. gatit. Se mentioneaza pe eticheta.
Acest topic a fost editat de andra_v: 26 Feb 2008, 09:05 PM -------------------- An Appeal From James’ Family
An Appeal From James’ Family Unidentified gunmen kidnapped journalist James Foley in northwest Syria on Thanksgiving Day, November 22 2012. Jim is the oldest of five children. He has reported independently and objectively from the Middle East for the past five years. Prior to his work as a journalist, Jim helped empower disadvantaged individuals as a teacher and mentor assisting them in improving their lives. The family appeals for the release of Jim unharmed. |
|
|
26 Feb 2008, 08:55 PM
Mesaj
#120
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 4.344 Inscris: 8 March 03 Forumist Nr.: 41 |
Cred ca s-a mai discutat despre asta pe undeva, dar mi-e lene sa caut... Care ulei de masline e bun pentru prajit? Sau se poate folosi oricare? Ai dreptate Uleiul de masline pt. gatit e cel Ordinary.....adica ramasitele de la stoarcere....nu e cu nimic mai bun deca cel de soia, porumb sau floarea soarelui! Doar mult mai scump Andra...Bunica mea are o poza pe un ATV....sa fi vazut tu ce Whelie facea in tinerete Sorin. -------------------- When you have to shoot, shoot, don't talk.
Mai usori ca vulturii, mai tari ca leii. |
|
|
28 Feb 2008, 07:40 PM
Mesaj
#121
|
|
[Vera] Grup: Moderator Mesaje: 4.054 Inscris: 25 October 06 Din: pe plaja Forumist Nr.: 8.842 |
Inca nu am vazut ulei din ala, dar mai caut.
Sambata cred ca experimentez asta: Ingrediente - un pui - 1 kg ardei capia - 4 cepe, tocate marunt - oregano - menta - ulei de masline - 1/2 cana vin alb - sare, piper Preparare 1. Se coc ardeii, apoi se scot si se acopera cu folie transparenta (cica asa se umfla si se cojesc mai usor). 2. Se caleste ceapa in uleiul de masline, se adauga bucatile de pui si se rumenesc un pic pe ambele parti. Se toarna vinul, niste apa, se pune sare si piper si se fierbe inabusit vreo 30-40 minute. 3. Cand carnea e gata se adauga oregano, o lingura de menta taiata marunt si se amesteca. Carnea, cu tot cu sos, se toarna apoi intr-un alt vas (din sticla termorezistenta zic ei) si se amesteca cu jumatate din ardei. Iar ardeii ramasi se pun in strat deasupra. Se pune capac si se baga la cuptor pt vreo jumatate de ora. Se ia capacul si se mai lasa sa se rumeneasca un pic ardeii. -------------------- |
|
|
12 Mar 2008, 05:23 AM
Mesaj
#122
|
|
Hipopotamu' Somnoros Grup: Moderator Mesaje: 5.493 Inscris: 18 April 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 3.143 |
Cum a ieşit, nefe? Că pe mine mă omoară reţeta...
|
|
|
27 Oct 2008, 10:54 PM
Mesaj
#123
|
|
Ex-Carmelita Grup: Mesaje: 5.556 Inscris: 17 January 05 Forumist Nr.: 5.466 |
tot o reteta de la capitolul asta: paste fainoase cu unt si salvie. Adica untul se topeste pana se maroneaza, se adauga frunzele de salvie spalate si uscate cu un servet si se pune peste pastele fainoase. Foarte bune! Salvia are o aroma puternica si e delicioasa
|
|
|
28 Oct 2008, 12:40 AM
Mesaj
#124
|
|
Hipopotamu' Somnoros Grup: Moderator Mesaje: 5.493 Inscris: 18 April 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 3.143 |
Merje si cu frunze de salvie uscate? Ca numa' d-alea am Oricum, nu stiu daca exista vreun topic special despre paste, da' eu is innebunita dupa ele... asa ca daca mai aveti retete faine, bagati, bagati!
Am facut-o pe-aia cu usturoi si ulei de masline pe care ai scris-o tu undeva si despre care zicea lumea ca pare insipida, da' a fost bestiala Multam! |
|
|
28 Oct 2008, 12:56 AM
Mesaj
#125
|
|
Ex-Carmelita Grup: Mesaje: 5.556 Inscris: 17 January 05 Forumist Nr.: 5.466 |
probabil ca gustul nu e exact ca si atunci cand salvia e proaspata dar eu o sa incerc si iti comunic - ca am salvie uscata cu manutzele astea doua
nu cred ca este topic dedicat pastelor, mie mi.-s dragi. deschizi tu unu? |
|
|
30 Oct 2008, 01:52 AM
Mesaj
#126
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Ba este.
-------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
30 Oct 2008, 09:15 AM
Mesaj
#127
|
|
Ex-Carmelita Grup: Mesaje: 5.556 Inscris: 17 January 05 Forumist Nr.: 5.466 |
ieri am mancat paste cu pesto. Am luat un borcanas care-mi ajunge pana merg in concediu. Ca sa-mi variez meniul astazi o sa fac paste cu ton. Adica fierb pastele, pun conserva de ton peste ele si amestec Tineti-mi pumnii sa-mi reuseasca
|
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 20 April 2024 - 12:50 AM |