Deserturi |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Deserturi |
9 Nov 2006, 02:52 PM
Mesaj
#36
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 847 Inscris: 3 February 06 Forumist Nr.: 7.784 |
in ce fel arata!
-------------------- "I just saw the ugliest horse I've ever seen."
tourist, after seeing a moose at Isle Royale National Park |
|
|
16 Nov 2006, 06:33 PM
Mesaj
#37
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 979 Inscris: 29 August 06 Forumist Nr.: 8.611 |
Variatiuni pe ultima tema :
TORT CU CIOCOLATA, ROM si NUCA BLATUL (daca vreti totul "de-al casei", insa puteti cumpara si de la magazin, va scuteste de... munca): ingrediente: 6 oua 6 linguri de zahar 6 linguri de faina 1 plic de zahar vanilat Se bat albusurile spuma tare (inceputul era promitator ), apoi se adauga zaharul in ploaie si se mai bat iar albusurile pana se topeste zaharul: Se adauga galbenusurile, faina si zaharul vanilat. Se amesteca usor de jos in sus pana se incorporeaza faina. Se asaza compozitia intr-o tava rotunda, pe o hartie de copt: Se introduce tava in cuptorul preincalzit cam 20 minute, pana ce se coace: Se lasa la racit (eu nu l-am lasat ), apoi se taie in 2 foi (atatea mi-au iesit mie): CREMA: Am facut o crema identica cu cea de la prajitura cu rom, adica am pregatit urmatoarele ingrediente: - 250g zahar (poate fi si pudra) - 30g cacao - 4 linguri lapte; - 1 pachet unt; - 6 linguri rom. (bautura, nu esenta) - 100 gr. nuci macinate Zaharul si cacaoa se fierb in 4 linguri de lapte. Apoi se adauga un pachet de unt (sa fie la temp camerei,se taie bucatele si se amesteca mereu). La sfarsit se adauga romul. Se lasa la racit. INSA, era prea lichida crema, asa ca am topit separat niste ciocolata si am amestecat-o cu crema cu rom Am separat crema in doua si intr-unul din vase am adaugat in crema nuci prajite si macinate, cam 100 de grame. Celelalt vas cu crema l-am pastrat pentru top, fara nuca. Ar fi trebuit sa o las mai mult la racit, dar bineinteles ca NU am lasat-o:) FINAL: Am insiropat putin prima foaie cu putin sirop de apa cu zahar, am pus crema cu nuca: Am pus a doua foaie, insiropat, apoi invelit in crema fara nuca: Apoi m-a chinuit talentul cu floricele din ciocolata alba decorativa: Si l-am dat la frigider pana pe seara, sa se intareasca cremele. La gust sigur e grozav, insa design-ul interior si cel exterior nu e grozav, de data asta... Oricum, pofta mare ! -------------------- Oamenii se impart in doua categorii: cei care impart oamenii in doua categorii si cei care n-o fac.
|
|
|
16 Nov 2006, 08:59 PM
Mesaj
#38
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.267 Inscris: 1 February 04 Forumist Nr.: 2.054 |
Ba e super si designul
-------------------- |
|
|
Promo Contextual |
16 Nov 2006, 08:59 PM
Mesaj
#
|
ContextuALL |
|
|
|
16 Nov 2006, 09:05 PM
Mesaj
#39
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.024 Inscris: 6 September 04 Din: somewhere over the rainbow... Forumist Nr.: 4.413 |
Kristin si mie imi place, dar prefer sa-l vad in poza, ca daca l-as face nu m-as putea putea abtine...Poate ai vr-un tort fara calorii sau chiar unul care slabeste! Pls ti-as fi recunoscatoare!
-------------------- Nu anii din viata mea sint importanti ci viata din anii mei...
|
|
|
17 Nov 2006, 10:36 AM
Mesaj
#40
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 979 Inscris: 29 August 06 Forumist Nr.: 8.611 |
Thx.
Flori, ia un mar si taie-l felii, pune frisca vegetala intre felii si ai tort ! )))))))) Asadar, iata ce a iesit, finally, dupa ce l-am lasat la frigider: Nu e foarte inalt, dar e delicios si destul de compact, ma asteptam sa se imprastie in toate directiile: -------------------- Oamenii se impart in doua categorii: cei care impart oamenii in doua categorii si cei care n-o fac.
|
|
|
17 Nov 2006, 04:55 PM
Mesaj
#41
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.024 Inscris: 6 September 04 Din: somewhere over the rainbow... Forumist Nr.: 4.413 |
Mda! Daca maru ala ar arata ca prajitura asta ar fi bine, ca-mi lasa gura apa...dar asa...numai cind ma gindesc la mar imi strepezesc dintii!
-------------------- Nu anii din viata mea sint importanti ci viata din anii mei...
|
|
|
23 Nov 2006, 10:20 AM
Mesaj
#42
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 979 Inscris: 29 August 06 Forumist Nr.: 8.611 |
PRAJITURA CU MERE (poate fi si de post !!)
INGREDIENTE pentru compozitie (INTAI se face compozitia!!): - 2 kg mere date pe razatoare; - 400 gr. zahar; - scortisoara macinata fin; - 1/2 pachet unt sau margarina; - 3 linguri gris sau pesmet fin 1. Merele, untul si zaharul se pun intr-o cratita si se calesc la foc mijlociu, amestecand des cu lingura de lemn, pana scade apa. Atentie, sa nu se arda zaharul sau sa se prinda compozitia de fundul cratitei! Se lasa sa se raceasca. Apoi se adauga scortisoara (dupa gust) si grisul sau pesmetul si se amesteca bine. 2. Dupa ce s-a racit compozitia, se face aluatul. INGREDIENTE pentru aluat: - 1 pachet margarina sau unt 250 gr. - 1/3 lingurita de bicarbonat sau praf de copt stins bine cu lamaie, - 3-5 linguri de apa rece, - o lingura otet; - 1 ou (optional); - 5-6 linguri smantana (optional) - faina cat cuprinde (aluatul să nu fie foarte tare). Daca doriti o prajitura de post, nu folositi ou si smantana si folositi margarina in loc de unt. Eu nu am facut-o de post. Se amesteca ingredientele de mai sus (NU topiti untul !) si se face un aluat care se imparte in 2 parti. Se intinde o foaie de aluat intr-o tava in care am pus hartie de copt: 3. Se adauga toata compozitia: 4. Se asaza a doua foaie peste compozitie, (atentie, sa fie bine lipite foile la margini!), se inteapa cu furculita si se da la cuptor, pana ce s-a copt (aprox. 30-40 minute la foc mijlociu). 5. Cand s-a copt, se scoate din cuptor: 6. Se presara cu zahar pudra: 7. Se taie in diverse forme cat este calda (NU fierbinte). Daca se raceste, nu se mai taie usor: E grozava la gust si e delicioasa chiar daca e de post. Pofta mare ! -------------------- Oamenii se impart in doua categorii: cei care impart oamenii in doua categorii si cei care n-o fac.
|
|
|
27 Nov 2006, 05:13 PM
Mesaj
#43
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 979 Inscris: 29 August 06 Forumist Nr.: 8.611 |
PRICOMIGDALE (fara migdale)
Asadar, conform acestei retete, iata cum am facut (mai scriu pasii si aici, ca sa nu va complicati cu multe ferestre): INGREDIENTE: 250 g nuci sau migdale macinate (eu am folosit nuci si am pus putina esenta de migdale) 6 albusuri 3 linguri de faina cu varf 10 linguri de zahar 1 plic zahar vanilat Mod de preparare 1. Se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul si se amesteca iar cu mixerul pana se intareste (ca la bezea). Apoi se adauga faina, nucile si zaharul vanilat si se amesteca usor sa se omogenizeze, de jos in sus astfel incat aerul sa nu iasa si sa se lase. 2. Se asaza intr-o tava hartie de copt. Se pun gramajoare din compozitia de mai sus cu o lingurita sau cu un cornet cu spritz (mda, scuzati talentul cu carul pe care il am la aranjat gramajoarele). 3. Se coc la foc mediu, la cuptorul preincalzit, cam 10-15 minute, pana arata cam asa: 4. Se lasa 2 minute dupa ce se scot din cuptor, apoi se desfac cu usurinta de pe hartia de copt. Sugestie: se pot lipi intre ele doua cate doua, cu crema Nutella. Sunt tare bune . -------------------- Oamenii se impart in doua categorii: cei care impart oamenii in doua categorii si cei care n-o fac.
|
|
|
27 Nov 2006, 05:28 PM
Mesaj
#44
|
|
bulina Grup: Membri Mesaje: 10.490 Inscris: 19 January 05 Forumist Nr.: 5.473 |
Ai facuuut!
Cum sunt la gust? Ce consistenta au? Spune tot!! Este ca se fac usor? -------------------- "Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume. A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn. |
|
|
27 Nov 2006, 05:42 PM
Mesaj
#45
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 979 Inscris: 29 August 06 Forumist Nr.: 8.611 |
Le-am facut in graba, ca mi-ai facut pofta.
Da, se fac extrem de usor. Mai mult a durat asezarea gogoloaselor in tava ) Sunt putin mai tari ca bezeaua, deci nu exista riscul sa se turteasca. La gust, sunt bune, depinde ce arome pui in ele Merita efortul. -------------------- Oamenii se impart in doua categorii: cei care impart oamenii in doua categorii si cei care n-o fac.
|
|
|
27 Nov 2006, 06:12 PM
Mesaj
#46
|
|
Domnitor Grup: Membri SpecialPM Mesaje: 2.145 Inscris: 30 January 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 2.040 |
Kristin, dar sunt ca alea de la cofetarie? Ca eu ador pricomigdalele si reteta pare tare usor de pus in practica...
-------------------- Freedom is just another word for nothing left to lose.
|
|
|
27 Nov 2006, 06:25 PM
Mesaj
#47
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 979 Inscris: 29 August 06 Forumist Nr.: 8.611 |
Mara, nu mai stiu cum sunt alea de la cofetarie. Dar sunt bune.
-------------------- Oamenii se impart in doua categorii: cei care impart oamenii in doua categorii si cei care n-o fac.
|
|
|
5 Dec 2006, 10:22 AM
Mesaj
#48
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 979 Inscris: 29 August 06 Forumist Nr.: 8.611 |
TORT CU LICHIOR DE CIRESE
INGREDIENTE: - un blat de tort (cu 3 foi); - 6 linguri lichior de cirese; - 250 gr. visine; (eu am avut congelate) - 200 ml suc de visine; - 400 gr. ciocolata de menaj; - 150 gr. unt; - 3 linguri zahar pudra; - 400 ml. frisca; - decoratiuni 1. Se amesteca lichiorul de cirese cu sucul de visine: 2. Se insiropeaza prima foaie cu 1/3 din siropul de mai sus: 3. Se topesc ciocolata si untul, impreuna cu zaharul pudra, pana ce rezulta o crema de ciocolata: 5. Pe prima foaie insiropata se imprastie visine: 6. Apoi se toarna 1/2 din crema de ciocolata, acoperind visinele: 7. Se asaza a doua foaie peste prima si se procedeaza identic ca la prima. Apoi se asaza a treia foaie, care se insiropeaza, apoi se orneaza cu frisca: 8. Se decoreaza: si se savureaza: Pofta ! -------------------- Oamenii se impart in doua categorii: cei care impart oamenii in doua categorii si cei care n-o fac.
|
|
|
5 Dec 2006, 01:20 PM
Mesaj
#49
|
|
Domnitor Grup: Membri SpecialPM Mesaje: 2.145 Inscris: 30 January 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 2.040 |
Are cineva o reteta de cookies cu ciocolata?! Dar repede... ca mi-a trasnit sa fac diseara.
-------------------- Freedom is just another word for nothing left to lose.
|
|
|
20 Dec 2006, 10:57 AM
Mesaj
#50
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 979 Inscris: 29 August 06 Forumist Nr.: 8.611 |
FURSECURI HAIOASE
... numai sa aveti timp si... copii prin preajma, care sa va ajute ! INGREDIENTE: - 250 gr. unt - 300 gr. faina - 100 gr. nuci macinate - 200 gr. zahar - esenta de vanilie - putina sare - 1 ou In plus, mai aveti nevoie de: - diverse forme de metal - zahar colorat pentru ornat - putin gem sau crema de ciocolata 1. Se amesteca untul cu zaharul, vanilia si oul: 2. Se adauga faina, nucile si sarea si se amesteca pana se incorporeaza: 3. Se lasa aluatul la frigider pentru aprox. 60 de minute: 4. Se intinde o foaie de 4-5 mm grosime si se decupeaza diverse forme. ATENTIE, aluatul se lucreaza cat este rece, deci e mai bine sa nu il intindeti tot odata ! 5. Se asaza formele rezultate intr-o tava in care am pus hartie de copt: 6. Se lasa tava in cuptorul preincalzit, la aprox. 170 grade, in jur de 15 minute: 7. Cand s-au copt, se desprind usor de pe hartia de copt si se orneaza. Se pot lipi si doua cate doua, cu gem sau crema de ciocolata. Distractie placuta ! -------------------- Oamenii se impart in doua categorii: cei care impart oamenii in doua categorii si cei care n-o fac.
|
|
|
20 Dec 2006, 12:38 PM
Mesaj
#51
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 979 Inscris: 29 August 06 Forumist Nr.: 8.611 |
Zaharul lichid colorat care se foloseste pentru decoratiunile de mai sus arata asa:
L-am cumparat de aici, din Germania,de la magazinul Plus, dar am vazut si prin alte magazine. E produs de o firma nemteasca. Daca vedeti pe undeva prin Romania de cumparat, instiintati-ma si pe mine, va rog. Sau daca vedeti ceva asemanator. Merci. -------------------- Oamenii se impart in doua categorii: cei care impart oamenii in doua categorii si cei care n-o fac.
|
|
|
20 Dec 2006, 01:09 PM
Mesaj
#52
|
|
Musteriu Grup: Musterii Mesaje: 15 Inscris: 20 February 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 2.294 |
chiar ma intrebam care-i treaba cu zaharul colorat... Kristi, merci ca ai dat lamuriri. o sa incerc sa dau de el si prin romanica. tre sa fie la vreun supermarket pe undeva
-------------------- Music is everywhere... just take the time to listen!
|
|
|
12 Jan 2007, 01:36 PM
Mesaj
#53
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 979 Inscris: 29 August 06 Forumist Nr.: 8.611 |
Desi s-ar putea sa nu fie asa imbietoare imediat dupa Sarbatori.... am promis ca saptamana asta postez reteta.
PRAJITURA CARAMEL CU FOI DE NAPOLITANA TIMP NECESAR: - 20 minute preparare - 2-3 ore se lasa sa se raceasca si sa se preseze INGREDIENTE: - 4 foi de napolitana - 450 gr zahar - 5 oua - 2 linguri cacao - un pachet unt - 150 gr. nuci macinate 1. Se amesteca 200 gr. zahar, cu ouale, cacaoa, untul: 2. Se caramelizeaza 250 gr. zahar. Cand s-a topit se adauga nucile si se amesteca bine, apoi se adauga amestecul de la punctul 1. Cand amestecul devine fluid, se umplu foile cu acesta. Deasupra va fi foaie. Se preseaza cu greutati vreo 2-3 ore. Apoi se taie bucati. E delicioasa. Pofta ! -------------------- Oamenii se impart in doua categorii: cei care impart oamenii in doua categorii si cei care n-o fac.
|
|
|
4 Jun 2007, 09:00 AM
Mesaj
#54
|
|
femeia de pe luna Grup: Membri Mesaje: 3.998 Inscris: 22 January 05 Din: LUNA Forumist Nr.: 5.504 |
Prajitura cu cirese si cocos
1 kg fructe 200 gr unt 500 gr zahar 2 pachetele zahar vanilat 8 galbenusuri si 6 albuse 175 gr faina 150 gr Speisestärke (cred ca-i zice amidon alimentar ) 2 lingurite praf de copt 175 gr de Kokosraspel (nuca de cocos) Ciresele se spala, se scot samburii.Untul , 125 zahar , zaharul vanilat se bat bine .Se adauga cate unul galbenusurile.150 gr faina, amidonul, praful de copt se amesteca si se adauga peste unt si oua.Se unge o tava lunga si se pune in ea amestecul de mai sus.Ciresele se trec prin faina ramasa si se pun in tava peste amestec. Se da la cuptor preincalzit la 175 ° si se coace cam 25 minute. Albusurile se bat bine cu restul de zahar , se adauga 150 gr kokos .Acest maglaveis se pune peste prajitura , se presara peste restul de kokos si se mai da la cuptor inca 25 minute. -------------------- "Vorbeste doar atunci cand cuvintele tale sunt mai valoroase decat tacerea"
|
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 28 April 2024 - 04:25 AM |