Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Deserturi
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Prietenilor > Peripetii la Gura Sobei > Cartea de Bucate a Hanului
Pagini: 1, 2
Mistinguett
BUDINCA DE PAINE
(sau alt fel de "pain perdu")

Painea taiata in cuburi de 2 cm
Coaja si zeama de la o portocala si o lamaie
5 oua
3 cani de lapte
2/3 cana zahar
1 lingurita esenta de vanilie
1/2 cana stafide
un praf de nucsoara

Amestecati totul (inafara de paine) cu un tel, pana se topeste zaharul.
Painea se pune in vasul uns cu unt, se toarna compozitia peste paine (ar trebui sa ajunga la nivelul painii), se amesteca usor si se da la frigider 2 ore.
Se pune la cuptorul preincalzit la 175 pentru 40 de minute sau pana se aureste frumos.

Ideal se serveste cu sos caramel, dar daca nu e, nu e.
Mistinguett
Negresa Domnisoarei Hepburn

1/2 cana cacao
1/2 pachet de unt
2 oua
1 cana zahar
1/4 cana faina
1 cana de nuci taiate sau zdrobite
1 lingurita vanilie
un praf de sare

Se pre-incalzeste cuptorul la 165 de grade (mediu).
Se topeste untul intr-o craticioara si se amesteca bine impreuna cu cacao, pana este uniform. Se ia de pe foc, se lasa sa se racoreasca, apoi se adauga ouale, unul cate unul. Se adauga zaharul, faina, nucile, vanilia si sarea. Se toarna intr-o forma de 20x20 cm unsa cu unt. Se dau la cuptor 35-40 de minute - indicatia KH este sa nu fie coapte prea mult. Trebuie sa fie cleioase. Este esential sa fie lasate la racit inainte de a se taia.
Mistinguett
Crema de zahar ars
=Mimi=

se pune intr-o cratita,pe foc, 150 g. zahar .dupa ce zaharul s-a caramelizat se ia cratita de toarte , se apleaca un pic si se roteste in sens circular ,atat cat trebuie, ca zaharul sa acopere si peretii cratitei cam la o palma-o palma jumate.se pune la racit.

separat se bat 8 oua(intregi) cu 200 g.zahar ,vanilie,un litru lapte.

se toana compozitia peste zaharul caramelizat si se baga la cuptorul incins.se lasa in jur de 40 de minute.ca sa se verifice daca este gata se ia cratita de toarte si se apleaca un pic...daca se desprinde frumos ,compozitia,de pe peretii cratitei...este gata..
ps:in reteta originala este si indicatia de a se pune sub cratita o oala cu apa...nu am inteles niciodata ptr ce...probabil ca sa nu se lipeasca...oricum eu nu o folosesc si imi place cum iese...nu-mi place sa ma complic degeaba...
pofta buna
Mistinguett
BISCUITI CU ALUNE
=Mimi=

Ingrediente ptr. 6 persoane:150 g de faina,80 g margarina,70g zahar,50 g alune(deja curatate si prajite putin) , 2 oua, o jumatate de lingurita de drojdie,vin alb.

Preparare:Macinati foarte fin alunele , amestecati cu zaharul si cu faina pe care ati amestecat-o in prealabil cu drojdia.Faceti in mijloc o gaura ,puneti galbenusurile,margarina moale si un pic de vin.Amestecati foarte rapid cu o lingura de lemn, apoi formati o " minge " si lasati-o in frigider sa se "odihneasca"(in partea mai putin rece).Dupa acest timp , intindeti coca intr-o foaie cu o grosime de o jumatate de centimetru si taiati-o in forma de patratele sau rondele;asezati-le in tava de cuptor data cu unt si faina;le ungeti cu albusurile de ou batute putin si le bagati la cuptorul incins ,la 180 ptr. aproape 10 minute,pana devin un pic aurii..

Eu le-am facut ieri si au iesit bune...nu bateti toate albusurile ca sunt prea mult(eu am batut unul si mi-a ramas)...sa fie cu adevarat bine macinate alunele...si cam atat...eu le-am facut sub forma de stelute,inimioare si rondele si le-am pus zahar farin pe deasupra..(daca le dati cu mai mult zahar farin la stelute , ca sa iasa albe ,le puteti folosi si de craciun...)...aa si puteti sa puneti ,in loc de alune si arahide sau nuci...

POFTA BUNA
Mistinguett
Tort de fructe:
blat:
=Mimi=

5 oua, 1 cana de zahar,3 linguri ulei , un vf. cutit praf de copt , 1 cana de faina
se separa galb. de albusuri, albusurile se bat spuma,se pune putina sare si cana de zahar.Galbenusurile se freaca cu lingurile de ulei(3).Se amesteca cu albusurile.Se adauga faina , amestecata in prealabil cu praful de copt.Devine la fel ca cea de checuri.Se unge forma cu unt,se pune hartia si se unge si ea.Se tapeteaza cu faina.45min. la cuptor la 150°.Se baga la frigider.

A doua zi se taie pe jumatate.Se insiropeaza...siropul facut din:1/2 cana de zaharsi o cana de apa se fierbe per 5 min.Se pune si zeama de la un compot de ananas.

Crema:1/2 l lapte, 2 galb,3 linguri cu vf de amidon(care se dizolva cu putin din laptele rece),1 cana zahar,vanilie, f putin unt.Se amesteca totul pe foc. Cand crema se raceste bine(neaparat racita)se amesteca cu albusurile batute spuma ca la bezea.

ornarea:ornatul il las la latitudinea fiecaruia....o idee:se aseaza pe platou prima parte de blat insiropat si se intinde deasupra o parte din crema..peste crema se aseaza felii de ananas ,de portocala,de kiwi...si ce mai credeti voi de cuviinta...du pa aceea se aseaza a doua perte de blat si crema si iar feliile de fructe...pe margine se poate pune frisca...
Mistinguett
Banane cu vin
=Vampirella=

Banane 6
Vin rosu mai slabut 1 sticla
Zahar 200 g
scortisoara 1 ramurel


1 Taiati bananele in bucati lungi de 4 cm

2 Varsati vinul intr-o tigaie....puneti inautru zaharul+scortisoara...si faceti infierbintare bine dar fara sa fierbeti....Cand vinul va fi cald puneti bananele si lasatile sa se coaca...intoarceci cu foarta multa atentie si lasatile inauntru pt 5minute.
3 Trageti tigaia de pe foc, lasati vinul sa se raceasca iar apoi scoateti scortisoara afara.
4 Puneti totul in firgider si lasati-o o ora...se poate servi apoi vinul cu banane in cupe sau in strachini individuale
Mistinguett
Clatite

1 cana faina
1 praf de sare
2 oua
coaja de lamaie si/sau portocala
1 lingurita de zahar
1 lingurita de ulei sau unt topit
1/2 lingurita esenta de rom sau vanilie
lapte sau apa carbogazoasa

Se amesteca primele 3 ingrediente si se adauga un pic de lapte, pana se face o pasta (asta ajuta sa se sparga cocoloasele). Se adauga cate un pic de lapte pana aluatul ajunge la consistenta unei smantani mai subtiri. Se pun aromele, se amesteca oleaca si se baga aluatul la frigider 1/2 de ora. Se amesteca iar si daca e prea gros se mai pune lapte, daca e prea subtire se mai presara o lingura de faina.

Se coc in tigaia bine incinsa si unsa cu ulei vegetal sau unt.

=cri-cri d'Amour=

Reteta mea e simpla: faina, apa minerala carbogazoasa, lapte(cand am), oua, zahar, un pic de sare,esenta de lamaie/rom sau coaja rasa de lamaie/portocala, zahar vanilat. Le bat bine si fac un aluat nici subtire, nici gros.
Scuze, dar cantitatile depind de cat de multe vrei sa faci.

Umpluturi:

gem/dulceata, nutella, miere si nuci, smantana si banane, fructe si frisca, ciuperci sotate, branza de vaci cu ou si zahar
Mistinguett
Tort de cacao jumatate copt, jumate crema.
=Roxana=

250 gr zahar
150gr cacao
250 g unt
8 oua
2/3 pahar de apa
2 linguri faina
100 gr nuci pisate( sau dupa preferinta)
3 linguri zahar( pt caramel)
dulceata de care vreti

1--se bat albusurile spuma
2-untul se freaca cu galbenusurile
3-separat se amesteca cacao cu zahar si apa si se pune pe foc , amestecind pina devine un sirop gros--se lasa la racit.
4-Se toarna siropul racit peste compozitia de unt si se amesteca usor
5-se imparte compozitia in doua parti, o parte este crema ce se pune la frigider
6-la partea a doua de crema se adauga albusurile batute spuma si se amsteca.
7-se coc 2 foi separate sau una groasa si se taie in doua( eu prefer 2 foi separate--le coc in tavitele rotunde de facut american pies) --tavile trebuie unse cu unt si pudrate cu faina in prealabil. Se coace la 325 grade F, pt cam 20-25 minute--astfel incit sa nu fie copt prea tare doar putin, coca sa fie inca moale si necoapta.
8- se prajesc in cuptor nucile cu zaharul pian s e caramelizeaza si api se piseaza in mixer....

Dupa ce s-a racit totul inclusiv nucile, pe o farfurie mai eleganta se aseaza prima foaie, se unge cu crema si se pune un strat fin de nuci caramelizate apoi foaia doi si iarasi crema. Se unge tot tortul cu crema si restul nucilor pot acoperi marginea tortului. E la altitudine afiecaruia cum vrea. Apoi am decorat cu dulceata de zmeura pusa intr-un cornet de hirtie pergament.
Si pot sa va spun ca iese o NEBUNIE!!!!!
POFTA BUNA!
Mistinguett
Prajitura
=TriRegnum=

1. O jumatate kg de biscuiti (din aceia patrati/dreptunghiulari)
2. O cutie de smantana dulce La Dorna din care se foloseste doar jumatate. (parca cutia are 250 ml, se foloseste doar 125 mil)
3. O margarina de prajituri, din aceea patrata(nu din cea de pus pe paine ca nu iese deoarece contine apa si laptele praf se dizolva), Rama, Bunica etc.
3. Doua galbenusuri frecate cu o cana mica de zahar pudra(o cupa de rasnita de cafea).
4. Lapte praf de 250 (Darling sau Malita)
5. O lingura cacao.
6. Cafea tare cu esenta de rom.

PENTRU CREMA:
Smantana se amesteca cu jumatate din Laptele Praf pana se omogenizeaza bine si se da la frigider. Apoi galbenusurile se freaca(cu mixerul la vioteza maxima) cu zaharul intr-un vas de metal pana se deschide la culoare dupa care se adauga trei linguri de lapte dulce, apoi se pune pe o baie de aburi (apa se fierbe) si se amesteca cu o lingura de lemn pana se ingroasa pasta dupa care se pune la racit, dupa racire se adauga smantana pregatita mai-nainte si se amesteca bine, dupa care se lasa la rece. Apoi cu laptele praf ramas se freaca bine margarina si cu putin zahar pana se omogenizeaza bine, se adauga preparatul celalalt si se amesteca bine cu mixerul pentru a obtine crema.

Acum cand crema e gata se trece la partea a doua:

Se inmoaie (nu foarte tare sa se rupa, se clateste pot spune) fiecare biscuit in cafea si se adauga pe un platou intins (sa fie 3 biscuiti latime si 5 lungime, 3x5) dupa care se adauga crema (un strat de aproximativ jumatate de centimetru, sau "ochiometric ") si se continua tot asa pana sunt vreo patru straturi de biscuiti. Pe ultimul strat se biscuiti, se pune crema ramasa intr-un strat foarte-foarte subtire dupa care cu strecuretoarea se face o "ploaie" de cacao pana il acopera bine.
Se da la rece, se lasa ceva timp, eu il las o zi (abea ma abtin), si se serveste.

Sper sa va placa.
Mistinguett
TIRAMISU
=aurasupacurasu=

Crema:4galbenuse se freaca spuma cu 4 lg. zahar si doua cutii de mascarpone (350-400 gr. fiecare).4 albuse se bat spuma cu 4 lg zahar si se amesteca, cu compozitia precedenta

400g piscoturi se inmoaie in cafea esspreso fara zahar si cu cateva lg amareto.se aseaza straturi piscot+crema intr-un vas yena se presara cu cacao si se da la rece.


Cremes ca la mama
=aurasupacurasu=

Crema:5galbrnuse ,16lg zahar, 2+1/2budinca vanilie, 1lg faina, 1l+1/4l lapte.
se pune la fiert laptele.se mogenizeaza budinca zaharulalbenusele cu putin lapte rece si se adauga la lapte cand fierbe . se amesteca sa nu se prinda pana devine un sos mai gros.se amesteca, cu albusele batute spuma pe baie de aburi.

Foile: se fac din aluat frantuzesc. se intind doua foi subtiri si se coc la foc mic pana se rumenesc.
foile se umplu cand crema e aproape rece si se presara cu zahar pudra.
Mistinguett
Tort cu frisca , ciocolata si fructe
=Diana-Maria=

500 ml smintina proaspata pentru frisca
1 cutie compot de ananas felii care se fac bucatele( conserva contine mai multe fructe decit cea care e cu "bucatele"),
caise (tot din compot) ,
un plic de crema de ciocolata care se prepara conform instructiunilor-eu mai adaug vreo 4 linguri de cacao si fulgi de ciocolata obtinuti din raderea unei tablete de ciocolata amaruie.
1/2 l sirop-fara economie la zahar.

Batem frisca avind grija sa nu punem prea mult zahar. Taiem blatul in 3. Pe partea de la baza punem un strat crema de ciocolata.Pe al doilea frisca si fructele. Facem fata tortului cu frisca.Ornam cu restul de crema de ciocolata.
Va spun eu ca va lingeti degetelele
Mistinguett
Chec Negru
=47462=

Se ia o cratita de marime mijlocie si se pun 500g de margarina pentru prajituri. Se pune pe foc si se topeste cu 1/2 kg de zahar, o cescuta de lapte si 100g cacao pana cand ajunge a fi o compozitie omogena. Se lasa apoi compozitia sa se raceasca pana face deasupra o pojghita.
Intre timp se iau 6 oua si se separa galbenusul de albus.
Dupa ce se raceste crema o bati cu cele 6 galbenusuri iar albusurile se bat pana se face spuma si se adauga si ele.
Se mai pune zahar de vanilie, esente dupa gust, 400-450g faina si se amesteca.
Tava in care se face checul se unge mai intai cu putina margarina si se pune un praf de faina care se intinde pe toata suprafata tavii. Abia acum se pune compozitia in tava.
Cuptorul se lasa sa se incinga iar cand se baga tava, se da focul la mic.
SUCCES!
Mistinguett
KARIDOPITA-PLACINTA DE NUCI GRECEASCA
= Diana-Maria =

Nu e chiar o placinta, dar asta e numele pe care grecii il dau prajiturii acesteia.Daca tineti cura de slabire, nu va aventurati!
-3 cani faina
-1/2 cana unt proaspat, dulce
-1 1/2 cani zahar pudra
-4 cani nuci macinate
-3 lingurite bicarbonat (praf de copt)
-1 lingurita scortisoara
-1/2 lingurita sare
-un praf vanilie
-6 oua

Pentru sirop:
-1 1/2 cani zahar
-2 cani apa
-vanilie

Amestecati faina, nucile, scortisoara,praful de copt si sarea.Bateti untul cu zaharul vreo 4-5 minute.Bateti toate oulale cu telul, cu simt de raspundere! Amestecati cu celelalte ingrediente pentru a forma o pasta moale si fina , batind cit va tin puterile! Ungeti o tava de prajituri si tapetati-o cu faina.Turnati compozitia in tava si dati-o la cuptor.
Intre timp, fierbeti apa cu zaharul pentru sirop.Turnati siropul inca fierbinte(dar nu clocotit) peste blatul de-abia scos din cuptor.
Dati prajitura la rece si taiati-o in patratele.
S-aveti pofta!
Mistinguett
CLATITE CU CIOCOLATA

Un pic mai complicate, dar merita efortul - au tendinta sa se lipeasca de tigaie, asa ca trebuie unsa bine cu unt topit. Ar trebui sa iasa vreo 10-12 clatite.

2 oua
1 lingura de unt topit
30 grame ciocolata amaruie topita (pe baie de abur sau 10 secunde in microunde)
1 lingurita cacao
1 1/4 cana cu lapte (1 cana = 250 ml)
1/2 lingurita esenta de vanilie
1/2 lingurita esenta de ciocolata
1/4 cana zahar
1 cana faina alba
un strop de sare si un strop de scortisoara.

Se amesteca toate ingredientele (la blender sau robot, 20-30 de sec) si se coc clatitele ca de obicei.

Bune cu inghetata, dar eu le-am facut si cu nutella si cu o lingura de frisca deasupra si nu m-am suparat.
Mistinguett
Chec

8 oua
2 cani faina (500 gr)
2 cani zahar (500 gr)
200 ml ulei

Se freaca albusurile cu zaharul f bine, se adauga galbenusurile si se incorporeaza bine, uleiul se toarna ca la maioneza (nu char picatura cu picatura, dar cate un pic sau in suvoi subtire daca se foloseste mixerul), se adauga si incorporeaza si faina.

Se toarna in 2 tavi de chec unse cu unt si tapetate cu faina. Se coace la foc mediu (180-190 C sau 350-375 F) 30' sau pana scobitoarea iese curata.

* eu pun si nuca in aluat, cam 1/2 sau 3/4 de cana - inlocuiesc faina cu nuca macinata.

** se poate face marmorat, din aluatul final se scot cateva linguri care se amesteca cu cacao, se toarna in suvite deasupra, cu o furculita se fac zigzaguri ca sa patrunda un pic in aluat (eu fac in felul urmator: furculita paralela cu suprafata aluatului o introduc prin dreapta suvitelor de cacao cam o treime in adancime si o scot pe partea opusa si continui pe toata lungimea).

Comentarii sau intrebari, aici.
Kyklos
Mere desert

2 mere
50 gr. nuci macinate
2-3 linguri frisca
1-2 linguri zahar pudra
50 gr. stafide
zeama de lamiie
vanilie
Merele curatate se dau prin razatoare si se amesteca cu toate celelalte
Se servesc in cupe
Kyklos
Sarailie

Ingrediente
1 pachet de foi de placinta
800 g nuca
700 g miere
1 l lapte
1 lingurita de scortisoara
5 linguri ulei de masline

Se da nuca prin masina de tocat apoi se amesteca cu mierea si scortisoara. Se desfac cate 2 foi de placinta si se ung cu putin ulei, se presara nuca pe toata suprafata foilor si se ruleaza. Se aseaza toate rulourile in tava, se taie in bucati potrivite si se dau la cuptor la foc potrivit. Din mierea ramasa si laptele se fierbe un sirop din care se toarna jumatate in tava cand s-au rumenit foile si se dau din nou la cuptor. Siropul ramas se toarna la sfarsit avand grija sa nu scada complet.
ducoro
QUOTE (Mistinguett @ 24 Feb 2005, 08:11 AM)
Clatite

1 cana faina
1 praf de sare
2 oua
coaja de lamaie si/sau portocala
1 lingurita de zahar
1 lingurita de ulei sau unt topit
1/2 lingurita esenta de rom sau vanilie
lapte sau apa carbogazoasa

Se amesteca primele 3 ingrediente si se adauga un pic de lapte, pana se face o pasta (asta ajuta sa se sparga cocoloasele). Se adauga cate un pic de lapte pana aluatul ajunge la consistenta unei smantani mai subtiri. Se pun aromele, se amesteca oleaca si se baga aluatul la frigider 1/2 de ora. Se amesteca iar si daca e prea gros se mai pune lapte, daca e prea subtire se mai presara o lingura de faina.

Se coc in tigaia bine incinsa si unsa cu ulei vegetal sau unt.

=cri-cri d'Amour=

Reteta mea e simpla: faina, apa minerala carbogazoasa, lapte(cand am), oua, zahar, un pic de sare,esenta de lamaie/rom sau coaja rasa de lamaie/portocala, zahar vanilat. Le bat bine si fac un aluat nici subtire, nici gros.
Scuze, dar cantitatile depind de cat de multe vrei sa faci.

Umpluturi:

gem/dulceata, nutella, miere si nuci, smantana si banane, fructe si frisca, ciuperci sotate, branza de vaci cu ou si zahar

POTI INCERCA COMBINATIA DE SMINTINA SI BRINZA DE VACI ESTE LA FEL DE BUNA.

Ducoro, aprecierile si adaugirile sunt mai mult decat binevenite si apreciate - ideal daca ar fi facute la sectia de comentarii, dar in fine, vad ca e greu... Si totusi, 2 mesaje la interval de 2 minute sunt impotriva regulamentului Hanului (ai 12 ore sa-ti editezi mesajul si sa adaugi ceva), iar scrisul cu majuscule este chestie de eticheta a internetului (de obicei se interpreteaza ca "tipat").
Acestea fiind spuse, Bine-ai venit la Han si multam ca ai tras cu ochiul la bucatarie!
edittha
COZONAC TRANDAFIR
ptr ca tot vine Craciunul incercati reteta pe care o am de la o colega
Aluat - 3 oua,un sfert de litru lapte,100g zahar pudra, 500 gr de faina, 1/2 pahar cu ulei, 40 gr. drojdie, arome.
Se bat ouale cu totul, apoi zahar pudra, drojdia se dizolva putin in lapte cu zahar. Se amesteca si se adauga faina , se bate totul bine.
Crema- 100 gr unt, 100 gr. zahar pudra , stafide, nuca ( se amesteca totul bine - se freaca)

Aluatul se imparte in doua si se intinde cate o foaie pe care se pune crema , se ruleaza si apoi se taie in felii de 5 cm. groase, Se aseaza sub forma unui trandafir in tava unsa cu unt presarata apoi cu zahar .Se lasa la crescut in tava . Se coace la foc potrivit in cuptorul incins.
Kyklos
Mere umplute

Ingrediente

1kg de mere mari
500 de grame de nuca , stafide ,migdale
1 lingura de miere
500 grame de frisca
fructe pentru ornat
100 de gr de zahar

Se curata merele de coaja si cotoare , si dupa aceea se scobesc in mijloc .
Se fierb merele cateva minute ,pentru a fi mai moi .
Miezul de la mere (dat prin razatoare) se amesteca cu frisca , nuca , stafidele migdalele si miere
Din apa de la mere se face un sirop de zahar ars care va fi turnat la final peste merele umplute cu frisca , nuca si migdale.
Dupa ce am umplut merele cu compozitia amintita mai sus ornam cu diferite fructe .
Daca vreti puteti rade si ciocolata alba sau puneti doua picaturi de coniac .
Kyklos
Salata desert din fructe diverse


Se pot face diverse combinatii intre fructe, in functie de sezon si se pot servi in cupe, ornate in functie de imaginatia fiecaruia.

Ingrediente:
1 mar, 1 para, 2 kiwi, 2 banane, 100gr. boabe struguri, 2 iaurturi de fructe

Se curata fructele de coaja, se taie cubulete sau feliute subtiri se amesteca apoi cu 1-2 iaurt de fructe si se orneaza (cu frunzulite de menta sau cu frisca). Se lasa la rece 1/2 de ora dupa care se poate servi.
Kyklos
Clatite cu mere si nuci

Ingrediente
6 clatite mai groase
2 mere acrisoare
3 linguri de miere
scortisoara
2 linguri cacao
1 ceasca miez de nuca macinat
zahar vanilat
100 gr coniac
Mod de preparare
Se prepara un sirop din cacao, 1 lingura de miere, coniac si 1 ceasca de apa. La sfarsit, dupa ce a fiert, se adauga nucile si se lasa sa se raceasca.
Se poate servi cu lapte, ca desert
Kyklos
TORT Echo

100g cacao
400 g miere
1 lingura faina
500 ml lapte
10 oua
350g unt
100ml rom
100ml coniac.
Mod de preparare
Intr-o oala se amesteca cacao, ,miere, lapte si se pun la foc mic. Compozitia se amesteca bine pana cand fierbe, apoi se da cratita la o parte si se amesteca pana cand se raceste, iar atunci se adauga cele 10 galbenusuri, unul cate unul.
Blat: se opreste mai mult de jumatate din compozitie (cam trei sferturi) si se amesteca cu 5 albusuri batute spuma, apoi se toarna intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina si se baga in cuptorul bine incins, pentru circa 15 minute.
Crema: restul de compozitie se amesteca cu untul bine frecat si cu ultimele 5 albusuri batute si ele spuma. Se adauga romul si coniacul.
Tortul se poate imbraca in frisca
Kyklos
Tort de clatite

Clatite:
50 g faina
30 g cacao
4 oua
400 ml lapte
100 g miere.
Umplutura
400 ml suc de portocale
150 g miere coaja de lamaie
400 ml frisca batuta.
1 banana
1 kiwi
Mod de preparare
Pentru clatite se amesteca toate ingredientele cu mixerul. Se coc clatite in forma putin unsa cu grasime. Se amesteca sucul de portocale cu miere si coaja de lamaie si se pun la fiert. Se amesteca cu frisca si se umplu clatitele , pe fiecare foaie se pune cateva felii de kiwi si banane .Se inbraca tot tortul de preferinta in crema de ciocolata
Se servesc taiate felii.
Kyklos
Rulada cu mac

Ingrediente:
300g faina
sare
200g unt
1 plic zahar vanilat
125g miere
100g mac

Preparare reteta:
Se framanta un aluat din faina,sare,zahar vanilat si miere.Se formeaza o bila,se infasoara in folie de ciolofan si se tine la frigider 30 min.se incinge cuptorul la 180*c.se intinde o foaie de aluat.se asaza mac pe foaie si se ruleaza pe lungime.se taie dn rulou felii de 5mm si se asaza pe o tava tapetata cu hartie de copt.se coc 18min.pana se rumenesc.
Kyklos
Coliva
1 kg grau
500 g miere
500 g nuca
mirodenii:
esenta de lamaie
esenta de portocale
coaja de lamaie sau de portocala
vanilie

Se alege graul, se spala in multe ape reci, apoi in una, doua ape calde. La fiert se pun 2 l apa, la 1 kg de grau. Se fierbe la foc mic, cu multa grija. Graul pentru coliva nu se mesteca; se clatina doar oala spre stanga si spre dreapta, de cate ori se considera necesar. Cand nu se mai vede apa la suprafata, se incearca bobul de grau. Daca nu este suficient de bine fiert, se mai adauga putina apa calda. Cand bobul este inflorit, si toata apa absorbita, graul este fiert.
Se acopera cu un capac, se infasoara cu paturi si se lasa asa 2-3 ore. Cand este bine racit, se scoate din vasul in care a fiert, se adauga toate celelalte ingrediente si se framanta cu mana pana se albeste si devine cremos. Daca pare a fi prea moale, se dauaga pesmet din biscuiti
Intr-un platou potrivit ca marime se aseaza graul, se netezeste, se cerne cu un strat de biscuiti, apoi un strat de scortisoara, iar deasupra un strat de miere de . Coliva se netezeste cat se poate de bine si se orneaza dupa preferinte.
Kyklos
Orez cu miere

Ingrediente:
500 gr orez
500 gr miere
80 g migdale sau nuci

Mod de preparare:

Se lasa orezul in multa apa rece, timp de doua ore, apoi se spala, se scurge si se pune la fiert tot cu apa rece si sarata. Dupa ce bobul se moaie, se scurge orezul de apa si se pune Intr-o cratita deja incalzita, la foc mic. Se adauga repede mierea, care s-a subtiat cu putina apa calda si migdalele usor prajite, taiate in felii subtiri.
Kyklos
Covrigei cu coniac

Ingrediente:
200 ml ulei de masline
100 gr miere
200 ml zeama de lamaie
100 ml de coniac
100 gr bicarbonat
400 gr faina .

Mod de preparare:

Se pune mierea in apa, se adauga uleiul, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.Adaugam faina cernuta si framantam bine.Aluatul nu trebuie sa fie tare.Se modeleaza covrigeii si-i presaram cu mac, susan sau sare . Se coc la un cuptor bine incins.

Kyklos
Budinca de cartofi

Ingrediente
1 kg cartofi
5 oua
300 g telemea
500 g de smantana
100 g unt
500 g sos tornat
sare, piper, dupa gust



Mod de preparare
Cartofii se spală si se fierb in coaja, se racesc, se curata si se taie rondele, apoi se aseaza intr-un vas. Peste cartofi se adauga: sosul de smantana, 2 oua batute spuma, telemeaua rasa si piperul macinat. Se amesteca usor componentele, se potriveste gustul si jumatate din compozitie se aseaza intr-o tava unsa cu ulei. Cele 3 oua ramase se fierb si se taie in rondele, deasupra se adauga si se niveleaza compozitia ramasa in care s-a pus si untul. Se introduce tava la cuptor pentru gratinare. Cind budinca este frumos rumenita, se scoate de la cuptor, se orneaza si se serveste in farfurie
Ela
Budinca de orez cu mere

2 mere
o ceasca de orez
scortisoara
2 linguri zahar
1 ou
apa, lapte, un praf de sare

Se spala orezul in trei ape si se pune la fiert in apa cu lapte, in proportii egale. Se pune si sarea si se lasa la fiert pana se inmoaie bobul, apoi se opreste focul si se lasa sa se raceasca.
Se curata merele de coaja si se dau pe razatoarea mare.
Dupa ce s-a racit orezul fiert, se incorporeaza galbenusul de ou, merele, scortisoara si zaharul. Se bate albusul spuma si se adauga si el in compozitie.
Intr-o craticica unsa si tapetata cu pesmet (optional) se rastoarna intreg amestecul si se da la cuptor la foc potrivit pentru 30 min.
Pofta buna!
Mistinguett
Reteta: Carmelita

Tort Pontifex

Reteta o am din caietul de retete al mamei unui amic virtual. In original ii spune "Aprikosenkuchen ohne Boden" adica "Prajitura de piersici fara blat". Eu am avut struguri multi asa ca am inlocuit piersicile si i-am dat numele Pontifex biggrin.gif

Ingrediente:
200 g unt moale (eu l-am lasat peste noapte pe masa)
5 oua
1 kg branza crema
300 g zahar
2 1/2 pachete budinca de vanilie
1 linguritza praf de copt
1 cutie compot de piersici (sau alte fructe)

Se porneste cuptorul la 180 de grade. Se separa ouale. Albusul se bate spuma. O forma rotunda se acopera cu hartie de copt. Fructele se scot din compot si se lasa la scurs.
Galbenusurile, untul, branza, zaharul, budinca si praful de copt se amesteca bine. Apoi se adauga rand pe rand cate o lingura de spuma de albusuri si se amesteca gingas.
Jumatate compozitia se pune in forma. Peste se aseaza un rand de fructe si se pune cealalta jumatate de material.
Se coace timp de o ora si nu se scoate din forma pana nu se raceste.

Albusurile:
user posted image

toate celelalte ingrediente in afara de fructe:
user posted image

si amestecate bine

user posted image

incep sa incorporez spuma

user posted image

si asa arata cand e gata compozitia

user posted image

jumtatate compozitia in forma

user posted image

fructele peste

user posted image

si cealalta jumatate de compizitie peste.

user posted image

user posted image


user posted image

*glazura a fost optiune personala, reteta originala este fara.
Sushi
si decoratia de care sunt foarte mandra cool.gif rofl.gif

user posted image
Kristin
PRAJITURA CU NESS SI FOI DE BEZEA (FARA FAINA)

user posted image

Avem nevoie de:

PT. FOI:
- 12 albusuri;
- 400 gr. zahar pudra;
- 400 gr. nuca prajita si macinata.

PT. CREMA:

- 12 galbenusuri;
- 12 linguri zahar pudra;
- 4 lingurite ness (praf, nu preparat);
- 400 gr. unt;
- 200 gr. nuci sau alune macinate.

PREPARARE:

FOILE:

1. Cele 12 albusuri se bat bine impreuna cu zaharul, (care se adauga in "ploaie"):

user posted image

2. Se adauga nuca macinata, amestecand usor, apoi se aseaza pe dosul unei tavi niste hartie de copt, care se unge cu putin ulei. Se toarna 1/4 din compozitia obtinuta pana acum si se coace la foc potrivit:

user posted image

3. Se lasa la cuptor cam 1/2 ora, pana se intareste putin si se desprinde de hartie. Va arata cam asa:

user posted image

4. Identic, se coc si celelalte 3 foi. (in total vor iesi 4).

ATENTIE ! Cand le scoateti din cuptor, nu incercati imediat sa le desprindeti de hartie, caci se rup. Oricum se vor rupe, ca sunt f. fragile, dar incercati sa rupeti in bucati mai mari, pentru ca apoi sa reconstruiti "puzzle-ul".

CREMA:

1. Galbenusurile se bat bine cu zaharul, apoi se fierb in baie de aburi, pana cand se ingroasa:

user posted image

2. Separat, se freaca spuma untul cu ness-ul si nuca/alunele pisate:

user posted image

3. Se amesteca toate cele de mai sus (de la CREMA):

user posted image

4. Se lasa la racit crema.

FINALUL:

Se umplu foile cu crema racita:

user posted image,

se lasa cateva ore sa se "cunoasca" foile cu crema (eu am taiat-o in secunda a doua, ca nu am mai avut rabdare !)

apoi se taie cu grija si se SAVUREAZA.

Sper sa aveti rabdare sa o faceti, ca MERITA. E f.f.f. fina.
Sushi
QUOTE (Kristin @ 26 Oct 2006, 03:43 PM)
PRAJITURA CU NESS SI FOI DE BEZEA (FARA FAINA).

o varianta de asta mai fac si eu cateodata, ii spune Shumeghe, dar n-am noroc la ea ca asa-mi place bezeaua ca manac foile pana sa apuc sa pun crema rofl.gif
Kristin
PRAJITURA CU CACAO SI ROM

Avem nevoie de:

Pentru blat:

- 200 g zahar (poate fi si pudra)
- 30 g unt (NU margarina)
- 1 ou
- 1/2 pahar lapte(50 ml)
- 1lingura miere (lichida)
- 300 g faina

Pentru crema:

- 250g zahar (poate fi si pudra)
- 30g cacao
- 4 linguri lapte;
- 1 pachet unt;
- 6 linguri rom. (bautura, nu esenta)

Pentru final: 400 gr. nuca macinata; daca doriti, si nuca de cocos, si alune macinate.

1. Oul se freaca foarte bine cu zaharul, pana ce acesta se dizolva. Se adauga untul (topit), apoi laptele (treptat),mierea si faina (in ploaie).
Aceasta compozitie se pune intr.o tava in care am pus hartie de copt (de preferat sa fie o tava nu foarte mare, asa incat blatul sa iasa mai inalt). Se da la cuptor, la 180 de grade, pana se coace:

user posted image

2. Intre timp, se prepara crema: zaharul si cacaoa se fierb in 4 linguri de lapte. Apoi se adauga un pachet de unt (sa fie la temp camerei,se taie bucatele si se amesteca mereu). La sfarsit se adauga romul.:

user posted image

3. Blatul s-a copt:

user posted image

4. Se taie in patrate /romburi nu foarte mari:

user posted image

5. Aceste bucatele se dau prin crema CALDUTA (nu fierbinte sau racita complet), apoi prin nuca macinata, alune sau nuca de cocos (cu nuca ies cele mai bune):

user posted image

Asta-i tot. Se poate cumpara si blat de tort si taia patrate, daca doriti sa nu va complicati prea mult.

Se lasa la frigider cateva ore.

E grozava la gust.

user posted image

user posted image
Titus Herbert
ohmy.gif drool.gif in ce fel arata! licklips.gif
Kristin
Variatiuni pe ultima tema laugh.gif :

TORT CU CIOCOLATA, ROM si NUCA

BLATUL (daca vreti totul "de-al casei", insa puteti cumpara si de la magazin, va scuteste de... munca): ingrediente:

6 oua
6 linguri de zahar
6 linguri de faina
1 plic de zahar vanilat

Se bat albusurile spuma tare (inceputul era promitator laugh.gif ), apoi se adauga zaharul in ploaie si se mai bat iar albusurile pana se topeste zaharul:

user posted image

Se adauga galbenusurile, faina si zaharul vanilat. Se amesteca usor de jos in sus pana se incorporeaza faina. Se asaza compozitia intr-o tava rotunda, pe o hartie de copt:

user posted image

Se introduce tava in cuptorul preincalzit cam 20 minute, pana ce se coace:

user posted image

Se lasa la racit (eu nu l-am lasat laugh.gif ), apoi se taie in 2 foi (atatea mi-au iesit mie):

user posted image

CREMA:

Am facut o crema identica cu cea de la prajitura cu rom, adica am pregatit urmatoarele ingrediente:

- 250g zahar (poate fi si pudra)
- 30g cacao
- 4 linguri lapte;
- 1 pachet unt;
- 6 linguri rom. (bautura, nu esenta)
- 100 gr. nuci macinate

Zaharul si cacaoa se fierb in 4 linguri de lapte. Apoi se adauga un pachet de unt (sa fie la temp camerei,se taie bucatele si se amesteca mereu). La sfarsit se adauga romul. Se lasa la racit.

INSA, era prea lichida crema, asa ca am topit separat niste ciocolata si am amestecat-o cu crema cu rom laugh.gif
Am separat crema in doua si intr-unul din vase am adaugat in crema nuci prajite si macinate, cam 100 de grame. Celelalt vas cu crema l-am pastrat pentru top, fara nuca.

Ar fi trebuit sa o las mai mult la racit, dar bineinteles ca NU am lasat-o:)

FINAL:

Am insiropat putin prima foaie cu putin sirop de apa cu zahar, am pus crema cu nuca:

user posted image

Am pus a doua foaie, insiropat, apoi invelit in crema fara nuca:

user posted image

Apoi m-a chinuit talentul cu floricele din ciocolata alba decorativa:

user posted image

Si l-am dat la frigider pana pe seara, sa se intareasca cremele.

La gust sigur e grozav, insa design-ul interior si cel exterior nu e grozav, de data asta...

Oricum, pofta mare ! smile.gif
Mrs. Rogers
Ba e super si designul licklips.gif
flori
Kristin si mie imi place, dar prefer sa-l vad in poza, ca daca l-as face nu m-as putea putea abtine...Poate ai vr-un tort fara calorii sau chiar unul care slabeste! Pls ti-as fi recunoscatoare! laugh.gif hh.gif
Kristin
Thx.

Flori, ia un mar si taie-l felii, pune frisca vegetala intre felii si ai tort ! smile.gif))))))))

Asadar, iata ce a iesit, finally, dupa ce l-am lasat la frigider:

user posted image

Nu e foarte inalt, dar e delicios si destul de compact, ma asteptam sa se imprastie in toate directiile: laugh.gif

user posted image
flori
Mda! Daca maru ala ar arata ca prajitura asta ar fi bine, ca-mi lasa gura apa...dar asa...numai cind ma gindesc la mar imi strepezesc dintii!
Kristin
PRAJITURA CU MERE (poate fi si de post !!)

INGREDIENTE pentru compozitie (INTAI se face compozitia!!):

- 2 kg mere date pe razatoare;
- 400 gr. zahar;
- scortisoara macinata fin;
- 1/2 pachet unt sau margarina;
- 3 linguri gris sau pesmet fin

1. Merele, untul si zaharul se pun intr-o cratita si se calesc la foc mijlociu, amestecand des cu lingura de lemn, pana scade apa. Atentie, sa nu se arda zaharul sau sa se prinda compozitia de fundul cratitei! Se lasa sa se raceasca. Apoi se adauga scortisoara (dupa gust) si grisul sau pesmetul si se amesteca bine.

user posted image

2. Dupa ce s-a racit compozitia, se face aluatul.

INGREDIENTE pentru aluat:

- 1 pachet margarina sau unt 250 gr.
- 1/3 lingurita de bicarbonat sau praf de copt stins bine cu lamaie,
- 3-5 linguri de apa rece,
- o lingura otet;
- 1 ou (optional);
- 5-6 linguri smantana (optional)
- faina cat cuprinde (aluatul să nu fie foarte tare).

Daca doriti o prajitura de post, nu folositi ou si smantana si folositi margarina in loc de unt. Eu nu am facut-o de post.

Se amesteca ingredientele de mai sus (NU topiti untul !) si se face un aluat care se imparte in 2 parti. Se intinde o foaie de aluat intr-o tava in care am pus hartie de copt:

user posted image

3. Se adauga toata compozitia:

user posted image

4. Se asaza a doua foaie peste compozitie, (atentie, sa fie bine lipite foile la margini!), se inteapa cu furculita si se da la cuptor, pana ce s-a copt (aprox. 30-40 minute la foc mijlociu).

user posted image

5. Cand s-a copt, se scoate din cuptor:

user posted image

6. Se presara cu zahar pudra:

user posted image

7. Se taie in diverse forme cat este calda (NU fierbinte). Daca se raceste, nu se mai taie usor:

user posted image

E grozava la gust si e delicioasa chiar daca e de post.

Pofta mare !
Kristin
PRICOMIGDALE (fara migdale) laugh.gif

Asadar, conform acestei retete, iata cum am facut (mai scriu pasii si aici, ca sa nu va complicati cu multe ferestre):

INGREDIENTE:

250 g nuci sau migdale macinate (eu am folosit nuci si am pus putina esenta de migdale)
6 albusuri
3 linguri de faina cu varf
10 linguri de zahar
1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

1. Se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul si se amesteca iar cu mixerul pana se intareste (ca la bezea). Apoi se adauga faina, nucile si zaharul vanilat si se amesteca usor sa se omogenizeze, de jos in sus astfel incat aerul sa nu iasa si sa se lase.

user posted image

2. Se asaza intr-o tava hartie de copt. Se pun gramajoare din compozitia de mai sus cu o lingurita sau cu un cornet cu spritz (mda, scuzati talentul cu carul pe care il am la aranjat gramajoarele).

user posted image

3. Se coc la foc mediu, la cuptorul preincalzit, cam 10-15 minute, pana arata cam asa:

user posted image

4. Se lasa 2 minute dupa ce se scot din cuptor, apoi se desfac cu usurinta de pe hartia de copt.

user posted image

Sugestie: se pot lipi intre ele doua cate doua, cu crema Nutella.

Sunt tare bune drool.gif .

Felina
Ai facuuut! woot_jump.gif

Cum sunt la gust? Ce consistenta au? Spune tot!! laugh.gif
Este ca se fac usor? biggrin.gif
Kristin
Le-am facut in graba, ca mi-ai facut pofta.

Da, se fac extrem de usor. Mai mult a durat asezarea gogoloaselor in tava smile.gif)

Sunt putin mai tari ca bezeaua, deci nu exista riscul sa se turteasca. La gust, sunt bune, depinde ce arome pui in ele smile.gif

Merita efortul.smile.gif
Mara
Kristin, dar sunt ca alea de la cofetarie? Ca eu ador pricomigdalele si reteta pare tare usor de pus in practica... licklips.gif
Kristin
Mara, nu mai stiu cum sunt alea de la cofetarie. Dar sunt bune. laugh.gif
Kristin
TORT CU LICHIOR DE CIRESE

INGREDIENTE:

- un blat de tort (cu 3 foi);
- 6 linguri lichior de cirese;
- 250 gr. visine; (eu am avut congelate)
- 200 ml suc de visine;
- 400 gr. ciocolata de menaj;
- 150 gr. unt;
- 3 linguri zahar pudra;
- 400 ml. frisca;
- decoratiuni

1. Se amesteca lichiorul de cirese cu sucul de visine:

user posted image

2. Se insiropeaza prima foaie cu 1/3 din siropul de mai sus:

user posted image

3. Se topesc ciocolata si untul, impreuna cu zaharul pudra,

user posted image

pana ce rezulta o crema de ciocolata:

user posted image

5. Pe prima foaie insiropata se imprastie visine:

user posted image

6. Apoi se toarna 1/2 din crema de ciocolata, acoperind visinele:

user posted image

7. Se asaza a doua foaie peste prima si se procedeaza identic ca la prima. Apoi se asaza a treia foaie, care se insiropeaza, apoi se orneaza cu frisca:

user posted image

8. Se decoreaza:

user posted image

si se savureaza:

user posted image

Pofta !
Mara
Are cineva o reteta de cookies cu ciocolata?! unsure.gif Dar repede... ca mi-a trasnit sa fac diseara. laugh.gif sorry.gif
Kristin
FURSECURI HAIOASE

... numai sa aveti timp si... copii prin preajma, care sa va ajute ! smile.gif

user posted image

INGREDIENTE:

- 250 gr. unt
- 300 gr. faina
- 100 gr. nuci macinate
- 200 gr. zahar
- esenta de vanilie
- putina sare
- 1 ou

In plus, mai aveti nevoie de:
- diverse forme de metal
- zahar colorat pentru ornat
- putin gem sau crema de ciocolata

1. Se amesteca untul cu zaharul, vanilia si oul:

user posted image

2. Se adauga faina, nucile si sarea si se amesteca pana se incorporeaza:

user posted image

3. Se lasa aluatul la frigider pentru aprox. 60 de minute:

user posted image

4. Se intinde o foaie de 4-5 mm grosime si se decupeaza diverse forme. ATENTIE, aluatul se lucreaza cat este rece, deci e mai bine sa nu il intindeti tot odata !

user posted image

5. Se asaza formele rezultate intr-o tava in care am pus hartie de copt:

user posted image

6. Se lasa tava in cuptorul preincalzit, la aprox. 170 grade, in jur de 15 minute:

user posted image

7. Cand s-au copt, se desprind usor de pe hartia de copt si se orneaza. Se pot lipi si doua cate doua, cu gem sau crema de ciocolata.

user posted image

Distractie placuta ! laugh.gif
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.