Chiftele :x, din ciclul 'se caută reţeta ideală' |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Chiftele :x, din ciclul 'se caută reţeta ideală' |
28 Dec 2004, 05:30 AM
Mesaj
#1
|
|
Don Juan Cronicar Grup: Membri Mesaje: 2.524 Inscris: 14 February 04 Din: Aproape în aproape Forumist Nr.: 2.225 |
Aici nu-i chiar ca la clătite .. nu mai am pretenţia să fac te toate felurile, însă am pretenţia să iasă de un singur fel, câtuşi de puţin complicat ar fi acela.
Ultima oară când am încercat am uitat să storc cartoful .. şi - cică - de-asta nu s-au prins când le-am pus pe aragaz. Aşadar, dacă există pe-acolo un bucătar ori bucătăreasă cu puţin timp disponibil, o reţetă completă ar fi îndelung apreciată. -------------------- Dragostea, precum un râu, îşi va găsi un nou curs de fiecare dată când va întâlni în cale un obstacol.
|
|
|
28 Dec 2004, 06:01 AM
Mesaj
#2
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.267 Inscris: 1 February 04 Forumist Nr.: 2.054 |
La chiftele , parerea mea ,e important usturoiul si piperul si sa le faci micute ca sa se friga bine in interior. Deci amesteci carne tocata ( eu folosesc curcan) , oua , sare , marar, piper si usturoi si paine muiata in apa si stoarsa . Cantitatea de paine e importanta fiindca daca e prea putina devin prea tari, iar adac e prea multa sunt fara gust .
Unii pun si cartofi "razaliti" foarte subtire . Mama mea face asta, dar eu nu am incercat niciodata si cred ca sunt ok si fara cartofi. -------------------- |
|
|
28 Dec 2004, 06:30 AM
Mesaj
#3
|
|
Hipopotamu' Somnoros Grup: Moderator Mesaje: 5.493 Inscris: 18 April 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 3.143 |
In primul rand vreau sa-ti spun ca tare ma bucura sa vad ca deschizi topicuri de genul asta Cu cat mai multi Rebeli, cu atat mai multe Serenity*, i say..
* fete care habar nu au sa gateasa si spera sa dea de unu' care sa stie sa le faca pe toate Uite cum zic eu sa faci.. Ingrediente: - una bucata amic care are chiftele bune acasa. - una bucata rucsac, sacosa, hanorac larg. - imaginatie dupa gust. Mod de preparare: - se face o vizita prelungita amicului pe motive dupa imaginatie si buget. Se lasa o ora, doua asa.. - la un moment dat mergeti in bucatarie pentru a trage o tigare (sa nu faceti fum in camera ) - urmeaza realizarea ca ai uitat ceva in camera alaturata si il rogi sa iti aduca acel ceva (dupa gust variatii pe aceeasi tema. tu oricum nu duci lipsa de imaginatie si vei gasi ceva care sa necesite mai mult timp. Important: etapa necesita talent de bucatar.) - de-aici e simplu, faci ca romanu' si bagi sub bluza - pretext pentru a sterge-o cat mai repede. Pofta buna! Sau.. Reteta Nr. 2: Faci ca mine si cumperi chiftele gata facute de la Billa, Artima, etc. Apoi adopti acelasi motto: "Foamea e cel mai bun bucatar!" Peseu: Acum serios, stiu aceeasi reteta pe care a spus-o toxic. Fara cartofi. Mie imi plac.. O chestie care mi se pare mie importanta la chiftele e ca ele sa fie cat mai mici. Oricum, sa stii ca nu functioneaza chestia cu retetele Ca stii tu, gusturile nu se discuta Asa ca nu-ti bate capul cu cantitati si nu te chinui sa urmaresti pas cu pas reteta. Improvizeaza.. si tot improvizeaza pana nu te mai poti opri din mancat Acest topic a fost editat de Serenity: 28 Dec 2004, 06:32 AM |
|
|
Promo Contextual |
28 Dec 2004, 06:30 AM
Mesaj
#
|
ContextuALL |
|
|
|
28 Dec 2004, 06:39 AM
Mesaj
#4
|
|
Don Juan Cronicar Grup: Membri Mesaje: 2.524 Inscris: 14 February 04 Din: Aproape în aproape Forumist Nr.: 2.225 |
Da, iubita .. improvizez - improvizez! Dar ultima oară am improvizat vreo jumătate de oră la discotecă pen' că improvizasem la chifteluţe! De-asta zic! A venit momentul să "cumpăr licenţă."
-------------------- Dragostea, precum un râu, îşi va găsi un nou curs de fiecare dată când va întâlni în cale un obstacol.
|
|
|
28 Dec 2004, 10:29 AM
Mesaj
#5
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 3.948 Inscris: 23 January 04 Din: Luna Forumist Nr.: 1.955 |
chiar eram curioasa ce intelegeti voi prin chiftele, acum m-am lamurit
Uite si reteta mea: carne tocata (de vita), 1-2 oua, patrunjel, un morcov maruntit bine, o ceapa mica de tot maruntita iar bine, piper si sare dupa gust. Se amesteca toate, se modeleaza chifteluta asa cum iti doreste inimioara si se pun la prajit in tigaia incinsa. Enjoy -------------------- humanity is overrated
|
|
|
6 Jan 2005, 03:04 PM
Mesaj
#6
|
|
Vataf Grup: Membri Mesaje: 170 Inscris: 16 July 04 Forumist Nr.: 4.086 |
Chiftele vegetale sau cu carne? Nu ai specificat...
Eu am mai multe retele, mai ales de de-alea vegetale... -------------------- "Daca faci pe mortul plutesti in libertate."
|
|
|
6 Jan 2005, 08:08 PM
Mesaj
#7
|
|
Hipopotamu' Somnoros Grup: Moderator Mesaje: 5.493 Inscris: 18 April 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 3.143 |
Spune Cri-Cri.. Tot ce stii! Eu una sunt foarte interesata de retetele alea de chiftelute vegetale
|
|
|
7 Jan 2005, 12:21 PM
Mesaj
#8
|
|
Vornic Grup: Membri Mesaje: 368 Inscris: 19 August 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 4.294 |
Reteta mea este pt carne tocata amestec (vita cu porc).
Trebuie sa ai grija ca amestecul pe care il cumperi sa nu fie prea uscat (adica sa aiba si un pic de grasime) pt ca altfel chiftelele ies foarte tari. La jumatate de kilogram de carne se adauga 1 ou mare sau 2 mai micute, o ceapa tocata marunt, patrunjel maruntit (obligatoriu verde sau congelat, pt ca daca pui din cel uscat nu snt comestibile), cativa catei de usturoi zdobiti, 2 felii de paine uscata (ii tai coaja, o scufunzi in apa rece, o storci si o faramitezi) si bnenteles sare si piper dupa gust. Se incinge uleiul in tigaie, cu o lingura de supa se ia carnea, se trece prin putina faina, apoi cu amandoua mainile se face o bila care se aplatizeaza usor si se pune in tigaie. Se prajesc la foc iute pt ca altfel ies uleioase. Pofta buna -------------------- "Have no fear of perfection -- you'll never reach it."
Salvador Dalí The pure and simple truth is rarely pure and never simple. |
|
|
8 Jan 2005, 10:19 AM
Mesaj
#9
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.009 Inscris: 16 November 03 Forumist Nr.: 1.217 |
Se toaca niste ciuperci ( aproximativ un kg ) cu carne ( de care ai , cam 300 g ) putina costita afumata pentru gust ( 100 g ) , piine ( inmuiata si stoarsa ). Ce rezulta se amesteca cu verdeata ( 2 legaturi ) , 2-3 cepe ( tocate si putin calite in ulei ) piper , sare si oua ( 2-3 ).
Formezi niste chiftelute pe care le treci prin faina si le prajesti in ulei . Acest topic a fost editat de Scarlett: 8 Jan 2005, 10:20 AM -------------------- si MIINE e o zi
|
|
|
18 Jan 2005, 01:22 PM
Mesaj
#10
|
|
Vataf Grup: Membri Mesaje: 170 Inscris: 16 July 04 Forumist Nr.: 4.086 |
CHIFTELE VEGETALE:(ultima reteta incercata)
INGREDIENTE (le puteti pune si dupa gust sau "dupa ochi") #o jumatate de punga de soia granule sau mai mult ,depinde de nr de persoane; #2 cartofi fierti sfaramati (puteti pune si unul crud ras); #1 morcov mai marisor dat pe razatoarea mare; #2 linguri de vinete coapte si tocate(scoase de la congelator/din borcan); #o jumatate de praz tocat marunt sau 1 ceapa potrivita tocata; #usturoi cat mai mult sau dupa gust(o capatana mica); #patrunjel verde taiat marunt sau condiment pt chiftele,+sare+piper; # 1-2 oua(va veti da seama dupa cum "se leaga"); #1-2 liguri rase de gris(daca vreti); #1 ligura de ulei(optional). sper ca nu am uitat nimic. mai pot fi puse si alte legume... Se face o pasta, se dau prin putina faina si se prajesc in ulei. -------------------- "Daca faci pe mortul plutesti in libertate."
|
|
|
22 Jan 2005, 12:03 AM
Mesaj
#11
|
|
Don Juan Cronicar Grup: Membri Mesaje: 2.524 Inscris: 14 February 04 Din: Aproape în aproape Forumist Nr.: 2.225 |
Varianta anti-vegetală ni-o redai, cri-cri_d'Amour? Apreciez curiozitatea fetelor, dar parcă mie fără carne nu-mi sună a chifteluţe
-------------------- Dragostea, precum un râu, îşi va găsi un nou curs de fiecare dată când va întâlni în cale un obstacol.
|
|
|
24 Jan 2005, 12:20 PM
Mesaj
#12
|
|
Vataf Grup: Membri Mesaje: 170 Inscris: 16 July 04 Forumist Nr.: 4.086 |
v-o dau dar cantitatile iarasi le puneti dupa nr de portii...
Ingrediente: #carne tocata de porc; #carne tocata de vita. cantitatile de carne pot fi egale sau se poate pune un singur fel de carne. #1 capatana de ustuoi; #sare, piper,boia; #patrunjel; #1-2 oua; #1-2 cartofi fierti zdrobiti sau cruzi rasi; puteti sa puneti si miez de paine inmuiat putin in apa. se amesteca , se dau prin faina si se prajesc. asta e cea mai simpla reteta, dar cred ca sunt mai bune cele din carne de pui. legat de cele vegetariene, sunt bune chiftelele de varza cruda, dar se fac total diferit. -------------------- "Daca faci pe mortul plutesti in libertate."
|
|
|
28 Jan 2005, 12:17 PM
Mesaj
#13
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 1.796 Inscris: 22 August 03 Forumist Nr.: 654 |
- 1kg carne tocata in casa, amestec vitel si porc- preferabil celei cumparate in care comerciantii adauga apa: sa nu te impinga pacatul sa faci chiftele cu carne tocata congelata !
-1 ceapa medie tocata fin - 2-3 catei usturoi pisati bine (te gindesti ca e soacra cind ii articulezi) -1 morcov mic, ras pe razatoarea fina -marar,patrunjel tocat fin -1 cartof ras fin stors foarte bine, nu exagerat de mult -OPTIONAL -sare(delikat) , piper - 1 ou (nu mai multe ca nu faci omleta) Amesteci bine compozitia, faci bile , le dai forma de chiftele , le treci repede prin putina faina, nu multa. Se prajesc in ulei incins care sa le acopere pina la jumatate, la foc moale. Daca dai la foc tare, o sa le arzi la exterior si inauntru o sa fie crude! Pirjoale: la fel ca la chiftele, numai ca nu pui ceapa si nu le treci prin faina. Eu nu pun piine. Le leaga oul si albumina din carne. Vezi : http://www.hanuancutei.com/forum/content/Bucataria-si-Barul-Hanului/1273/http-www-hanuancutei-com-forum-index-php-showtopic-1273/ biftekia skaras pentru chiftele grecesti. Numai ca le prajesti . -------------------- NIHIL SINE DEO! |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 8 May 2024 - 08:24 AM |