Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Chiftele :x
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Prietenilor > Peripetii la Gura Sobei > Bucataria si Barul Hanului
rebel
Aici nu-i chiar ca la clătite .. nu mai am pretenţia să fac te toate felurile, īnsă am pretenţia să iasă de un singur fel, cātuşi de puţin complicat ar fi acela.

Ultima oară cānd am īncercat am uitat să storc cartoful .. şi - cică - de-asta nu s-au prins cānd le-am pus pe aragaz.

Aşadar, dacă există pe-acolo un bucătar ori bucătăreasă cu puţin timp disponibil, o reţetă completă ar fi īndelung apreciată.
Mrs. Rogers
La chiftele , parerea mea ,e important usturoiul si piperul si sa le faci micute ca sa se friga bine in interior. Deci amesteci carne tocata ( eu folosesc curcan) , oua , sare , marar, piper si usturoi si paine muiata in apa si stoarsa . Cantitatea de paine e importanta fiindca daca e prea putina devin prea tari, iar adac e prea multa sunt fara gust .
Unii pun si cartofi "razaliti" foarte subtire . Mama mea face asta, dar eu nu am incercat niciodata si cred ca sunt ok si fara cartofi.
Serenity
In primul rand vreau sa-ti spun ca tare ma bucura sa vad ca deschizi topicuri de genul asta ohyeah.gif Cu cat mai multi Rebeli, cu atat mai multe Serenity*, i say.. ohyeah.gif

* fete care habar nu au sa gateasa si spera sa dea de unu' care sa stie sa le faca pe toate rofl.gif

Uite cum zic eu sa faci..

Ingrediente:
- una bucata amic care are chiftele bune acasa.
- una bucata rucsac, sacosa, hanorac larg.
- imaginatie dupa gust.

Mod de preparare:
- se face o vizita prelungita amicului pe motive dupa imaginatie si buget. Se lasa o ora, doua asa..
- la un moment dat mergeti in bucatarie pentru a trage o tigare (sa nu faceti fum in camera whistling.gif)
- urmeaza realizarea ca ai uitat ceva in camera alaturata si il rogi sa iti aduca acel ceva (dupa gust variatii pe aceeasi tema. tu oricum nu duci lipsa de imaginatie si vei gasi ceva care sa necesite mai mult timp. Important: etapa necesita talent de bucatar.)
- de-aici e simplu, faci ca romanu' si bagi sub bluza rofl.gif
- pretext pentru a sterge-o cat mai repede.

Pofta buna! laugh.gif

Sau..

Reteta Nr. 2: Faci ca mine si cumperi chiftele gata facute de la Billa, Artima, etc. Apoi adopti acelasi motto: "Foamea e cel mai bun bucatar!" laugh.gif

Peseu: Acum serios, stiu aceeasi reteta pe care a spus-o toxic. Fara cartofi. Mie imi plac.. O chestie care mi se pare mie importanta la chiftele e ca ele sa fie cat mai mici. Oricum, sa stii ca nu functioneaza chestia cu retetele wink.gif Ca stii tu, gusturile nu se discuta laugh.gif Asa ca nu-ti bate capul cu cantitati si nu te chinui sa urmaresti pas cu pas reteta. Improvizeaza.. si tot improvizeaza pana nu te mai poti opri din mancat thumb_yello.gif
rebel
Da, iubita .. improvizez - improvizez! Dar ultima oară am improvizat vreo jumătate de oră la discotecă pen' că improvizasem la chifteluţe! De-asta zic! A venit momentul să "cumpăr licenţă." biggrin.gif
Aramis
smile.gif chiar eram curioasa ce intelegeti voi prin chiftele, acum m-am lamurit smile.gif
Uite si reteta mea: carne tocata (de vita), 1-2 oua, patrunjel, un morcov maruntit bine, o ceapa mica de tot maruntita iar bine, piper si sare dupa gust. Se amesteca toate, se modeleaza chifteluta asa cum iti doreste inimioara si se pun la prajit in tigaia incinsa.
Enjoy
cri-cri_d'Amour
Chiftele vegetale sau cu carne? Nu ai specificat...
Eu am mai multe retele, mai ales de de-alea vegetale...
Serenity
Spune Cri-Cri.. Tot ce stii! Eu una sunt foarte interesata de retetele alea de chiftelute vegetale rolleyes.gif
doice
Reteta mea este pt carne tocata amestec (vita cu porc).
Trebuie sa ai grija ca amestecul pe care il cumperi sa nu fie prea uscat (adica
sa aiba si un pic de grasime) pt ca altfel chiftelele ies foarte tari. mad.gif

La jumatate de kilogram de carne se adauga 1 ou mare sau 2 mai micute, o ceapa tocata marunt, patrunjel maruntit (obligatoriu verde sau congelat, pt ca daca pui din cel uscat nu snt comestibile), cativa catei de usturoi zdobiti, 2 felii de paine uscata (ii tai coaja, o scufunzi in apa rece, o storci si o faramitezi) si bnenteles sare si piper dupa gust. drool.gif

Se incinge uleiul in tigaie, cu o lingura de supa se ia carnea, se trece prin putina faina, apoi cu amandoua mainile se face o bila care se aplatizeaza usor si se pune in tigaie.

Se prajesc la foc iute pt ca altfel ies uleioase. sad.gif

Pofta buna

Scarlett
Se toaca niste ciuperci ( aproximativ un kg ) cu carne ( de care ai , cam 300 g ) putina costita afumata pentru gust ( 100 g ) , piine ( inmuiata si stoarsa ). Ce rezulta se amesteca cu verdeata ( 2 legaturi ) , 2-3 cepe ( tocate si putin calite in ulei ) piper , sare si oua ( 2-3 ).
Formezi niste chiftelute pe care le treci prin faina si le prajesti in ulei .
cri-cri_d'Amour
CHIFTELE VEGETALE:(ultima reteta incercata)
INGREDIENTE (le puteti pune si dupa gust sau "dupa ochi")
#o jumatate de punga de soia granule sau mai mult ,depinde de nr de persoane;
#2 cartofi fierti sfaramati (puteti pune si unul crud ras);
#1 morcov mai marisor dat pe razatoarea mare;
#2 linguri de vinete coapte si tocate(scoase de la congelator/din borcan);
#o jumatate de praz tocat marunt sau 1 ceapa potrivita tocata;
#usturoi cat mai mult sau dupa gust(o capatana mica);
#patrunjel verde taiat marunt sau condiment pt chiftele,+sare+piper;
# 1-2 oua(va veti da seama dupa cum "se leaga");
#1-2 liguri rase de gris(daca vreti);
#1 ligura de ulei(optional).
sper ca nu am uitat nimic. mai pot fi puse si alte legume...
Se face o pasta, se dau prin putina faina si se prajesc in ulei.
rebel
Varianta anti-vegetală ni-o redai, cri-cri_d'Amour? Apreciez curiozitatea fetelor, dar parcă mie fără carne nu-mi sună a chifteluţe wub.gif
cri-cri_d'Amour
v-o dau dar cantitatile iarasi le puneti dupa nr de portii...
Ingrediente:
#carne tocata de porc;
#carne tocata de vita. cantitatile de carne pot fi egale sau se poate pune un singur fel de carne.
#1 capatana de ustuoi;
#sare, piper,boia;
#patrunjel;
#1-2 oua;
#1-2 cartofi fierti zdrobiti sau cruzi rasi;
puteti sa puneti si miez de paine inmuiat putin in apa.
se amesteca , se dau prin faina si se prajesc.
asta e cea mai simpla reteta, dar cred ca sunt mai bune cele din carne de pui.
legat de cele vegetariene, sunt bune chiftelele de varza cruda, dar se fac total diferit.
Diana-Maria
- 1kg carne tocata in casa, amestec vitel si porc- preferabil celei cumparate in care comerciantii adauga apa: sa nu te impinga pacatul sa faci chiftele cu carne tocata congelata !
-1 ceapa medie tocata fin
- 2-3 catei usturoi pisati bine (te gindesti ca e soacra cind ii articulezi)
-1 morcov mic, ras pe razatoarea fina
-marar,patrunjel tocat fin
-1 cartof ras fin stors foarte bine, nu exagerat de mult -OPTIONAL
-sare(delikat) , piper
- 1 ou (nu mai multe ca nu faci omleta)

Amesteci bine compozitia, faci bile , le dai forma de chiftele , le treci repede prin putina faina, nu multa.
Se prajesc in ulei incins care sa le acopere pina la jumatate, la foc moale. Daca dai la foc tare, o sa le arzi la exterior si inauntru o sa fie crude!

Pirjoale: la fel ca la chiftele, numai ca nu pui ceapa si nu le treci prin faina.
Eu nu pun piine. Le leaga oul si albumina din carne.

Vezi : http://www.hanuancutei.com/forum/index.php?showtopic=1273
biftekia skaras pentru chiftele grecesti. Numai ca le prajesti .
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.