HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Universul Credintei:

Mesajele cu caracter ateist sau care au ca scop denigrarea unei religii sunt interzise in cadrul acestui forum.

> Yoga Si Religia, Descoperirea Divinitatii
cactus
mesaj 13 Aug 2004, 10:17 AM
Mesaj #1


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.126
Inscris: 10 August 04
Din: nu spui; s-a schimbat
Forumist Nr.: 4.232



Am gasit un articol interesant - dar are 14 pagini. Cred ca ar merita citit. Aici, un fragment...

"Mărturia unui tānăr
care a practicat yoga si tehnici de bioenergie


La īndemnul duhovnicului meu am pornit la scrierea acestor rānduri cu gāndul de a īmpărtăsi si altora tulburătoarea experientă trăită de mine prin practicarea de: yoga, tantra-yoga, dianetică, qi-qong, vindecare bioenergetică, vorbire cu supraeul, meditatie pozitivă, regimuri alimentare-bionaturiste. Aceste rānduri le scriu atāt pentru cei ce practică acestea, cāt si pentru cei care nu le practică, īn dorinta de a le arăta unde si cum se poate gresi, si mai ales, unde se poate ajunge. "
..........................................................................................................................................................................

Dar evenimentul cel mai adānc, cel mai important care s-a petrecut pentru mine, pentru sufletul si pentru mintea mea, atunci cānd am citit aceste reviste a fost acela al intālnirii cu Dumnezeu. Atunci am aflat si simtit cu tot sufletul că există Dumnezeu, că el ne-a creat si ne iubeste; că adevărata ratiune a vietii este aceea de progres spiritual, de neīncetată slefuire spirituală pentru a ajunge sau a ne apropia de eliberare, adică a fi buni si nu răi, de a fi asemănători cu Dumnezeu si nu doar niste creaturi de carne si oase care se zbuciumă fără nici o ratiune si scop īntre momentul nasterii si cel al mortii."

Daca credeti ca merita citit, spuneti-mi cum sa-l trimit.....


--------------------
- "Help us, or else..!"
- "Or else what?"
- "Exactly!"

Nu e nimic mai trist decāt tristeţea unui om vesel. (Armando Palacio Valdes)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
12 Pagini V  « < 4 5 6 7 8 > »   
Start new topic
Raspunsuri (175 - 209)
IO
mesaj 6 Sep 2004, 10:36 PM
Mesaj #176


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.637
Inscris: 20 January 04
Forumist Nr.: 1.907



Incepand cu acest post, voi comenta doar acele pasaje din zicerile lui thunder care sunt cat de cat ontopic si in limitele bunei cuviinte.

QUOTE
- din fericire, pt. aceasta planeta si Manifestare, nu numai Iisus conduce spiritele catre Dumnezeu. Si prin absurd daca ar fi asa, sa nu-i uitam pe toti ceilalti care ii conduce catre un posibil "cel mai inalt spirit din manifestare", sa zicem al lui Iisus. Pina in fata lui, alti au fost calea, Adevarul si Viata.


In primul rand, in urma mortii, sufletul este ajutat sa ajunga pana in fata Dreptului Judecator (Iisus Hristos Dumnezeu) de catre Ingerul Pazitor. Acesta ocroteste fiinta pe care a pazit-o si in timpul vietii, la trecerea prin Vamile Vazduhului - porti de acces energetic si informational intre Ceruri - in fata agresiunilor "vamesilor" (demonii). Pentru cei interesati de acest aspect, Steiner prezinta destul de amanuntit imaginea Micului si a Marelui Gardian al Pragului. De asemenea, cei care au practicat artele martiale poate s-au confruntat in decursul anumitor "examene" cu ceea ce japonezii numesc Paznicul Portii.

Bref, odata ajuns in fata lui Iisus, Ingerul Pazitor da intotdeauna marturie favorabila despre fosta fiinta pazita, amintind toate faptele ei bune. Urmeaza Judecata, Sentinta si eventual executarea pedepsei (spun eventual pentru ca in urma venirii Mantuitorului, oamenii au castigat printre altele si dreptul de a nu petrece automat in iad timpul necesar executarii pedepsei, daca dovedesc ca si-au insusit chiar din timpul vietii "lectiile") apoi repartizarea acelei fiinte in Cerul de Lumina (sau dimpotriva in anticerul) cu care fiinta se identifica dpdv al nivelului vibrational. Deci Iisus este Cel care hotaraste locul fiecaruia, nu altcineva.

In ce priveste Calea parcursa de fiinta respectiva pana in momentul mortii, aceasta poate fi parcursa conform invataturii aduse pe Pamant de oricare dintre Fiii lui Dumnezeu. Pana la Iisus, toti au vorbit despre lucrurile esentiale si despre necesitatea ducerii unei vieti in armonie cu sine si cu Legile Divine, Iisus insa a sintetizat tot ce era mai bun in celelalte mari cai spirituale, pe care Domnul nostru le-a cunoscut. Fireste ca este liberul arbitru al oricarei fiinte sa aleaga calea ce i se pare cea mai potrivita aspiratiilor si nivelului propriu de elevare si ar fi absurd sa pretinzi unui locuitor al Terrei care poate nici nu a auzit de Iisus sa-L urmeze pe Iisus.

Pe masura insa ce fiinta evolueaza pe parcursul intruparilor ei succesive, are ocazia sa cunoasca si sa studieze diferite cai si religii, in diferite zone ale planetei, in diferite epoci si contexte sociale. Invariabil va trece, acumuland experienta prin suferinta sau prin iubire, prin toate stadiile credintei, de la ateism pana la o mare credinta in Dumnezeul Unic, de la zone geografice lipsite cvasitotal de traire spirituala (gen Africa) la zone cu un bogat potential de spiritualitate (Tibet, Romania) astfel incat entitatea, pe masura ce eleveaza, sa-si poata pune in practica atat cunoasterea cat si potentele. In afara acestui parcurs evolutiv firesc de la simplu la complex, se mai manifesta un fenomen de regrupare a spiritelor evoluate in zonele geografice si in momentele istorice de importanta "strategica" in realizarea Voii Domnului Dumnezeu, pentru clarificarea unor stari conflictuale, pentru stabilirea unui nou curs al istoriei etc. Ca paranteza, o astfel de regrupare treptata a unor entitati apartinand Cerurilor superioare ale Creatiei a avut loc acum 2.000 de ani in teritoriile ocupate de iudei si o regrupare similara a inceput sa se manifeste in prezent in Romania. Si nu vorbesc nici de numarul-record de elevi olimpici la suta de locuitori, nici de numarul-record de (para?)normali la suta de locuitori.

Revenind la caile noastre, orice adept al oricarei religii, orice credincios sau ateu ajunge in fata lui Iisus. In ce priveste situatia existenta premergator venirii Lui, marea majoritate a fiintelor ajungeau direct - unele definitiv - in anticeruri (iadul) si este scris in Cazanie ca Iisus, cand S-a pogorat in iad si a avut loc Prima Judecata i-a gasit acolo si pe Adam si pe Eva si pe Avraam si pe Israel. Odata cu aceasta prima Judecata, Iisus i-a repartizat pe cei salvati ("Cine e cu Mine sa Ma urmeze!") in Cerurile de Lumina, fiecare conform nivelului sau vibrational (rezultanta faptelor bune si a celor rele). Prin deschiderea accesului catre aceste Ceruri, Iisus ne-a daruit cu adevarat Imparatia Cerurilor in care unii din noi ajungem fara a mai fi necesar periplul - altadata obligatoriu - prin iad.

Calea catre Dumnezeu Tatal este Iisus. Atat prin realizarea concreta a "bresei" catre Imparatia Cerurilor cat si (la fel de important) prin indicarea traseului optim de parcurgere a tuturor celor 10 Ceruri de Lumina, cu cele doua "jaloane": mantuirea (iesirea din legea Vechiului Testamant sau legea karmei) si indumnezeirea ("intoarcerea in Casa Tatalui" a numit-o El).
Repet, fiecare este liber sa-si aleaga religia si maestrul spiritual cu care sufletul lui se simte cel mai confortabil pentru a parcurge o etapa sau alta. Dar religia finala a omului este cea crestina (sinteza si upgrade a tuturor celorlalte) iar Maestrul Maestrilor este insusi Dumnezeu Adevarat din Dumnezeu Adevarat.

Pana la Iisus, niciunul din ceilalti Fii de Dumnezeu nu a reusit sa deschida drumul catre Cerurile 2-9 (deci nici un altul nu poate fi numit Calea, in schimb multi au aratat calea spirituala pentru ca cei ce o vor urma sa merite in viitor accesul in aceste Ceruri), niciunul nu a vorbit despre Dumnezeu fiind Dumnezeu (deci nici un altul decat Iisus nu poate fi numit Adevarul, in schimb multi au vorbit despre Adevar) si niciunul nu a reusit sa anihileze energiile karmice ale pacatului adamic originar (desi toti Fiii de Dumnezeu veniti la intrupare pe Terra si-au jertfit viata). Acolo unde toti au esuat, Iisus a izbandit. Prin Sacrificiul Sau, El a anihilat in totalitate energiile pacatului protoparintilor, a carui pedeapsa a fost moartea. De aceea, singur Hristos dintre toti Fiii lui Dumnezeu este in drept sa fie numit Viata. Si singur El a fost in drept sa spuna, atunci cand ne-a aratat Calea:
"Indrazniti dar, caci Eu am biruit lumea"

Dumnezeu sa va lumineze pe voi toti si caile voastre!


--------------------
Perseverenta e favorabila.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gypsyhart
mesaj 7 Sep 2004, 08:40 AM
Mesaj #177


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.854
Inscris: 4 December 03
Forumist Nr.: 1.365



QUOTE (RZA @ 6 Sep 2004, 06:20 PM)
Draga gypsyhart, d'asta ti-a dat Doamne-Doamne liber arbitru. Ca sa ti-l exerciti alegandu-ti calea.

Si daca Iisus a spus "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata" iar eu mi-am scris parerea ca intr-adevar El este singura Cale prin care omul se poate intoarce la Tatal Ceresc (uite ca iti repet), inseamna ca-s separat sau ma cred mai bun ca altii? Nu zic toti crestinii la fel, gypsyhart...? Ma diferentiez insa (cat de cat...) de unii cand afirm ca adeptii altor religii nu trebuie sa fie considerati de catre crestini ca fiind invariabil sortiti damnarii. Si nici crestinii de adeptii altor religii. La fel ca Iisus, si Buddha si Krishna si Ram si Zalmoxe sunt Fii de Dumnezeu. Dar dintre acestia, singur Iisus a demonstrat ca merita locul din dreapta Tatalui si calitatea de Drept Judecator.

Iar daca te deranjeaza ca in topul meu personal Iisus e peste ceilalti de care am amintit, scuza-ma ca am uitat sa-ti cer tie permisiunea sa-mi placa Cineva mai mult decat altcineva. tongue.gif

@RZA

Am sa raspund eu la intrebarea care am pus'o.
EGOUL l tau. El are nevoie sa se simta deasupra celorlalti, sa fie separat, sa se diferentieze permanent, sa spuna Nu samd. In cazul tau una din aceste modalitati este sa spui "Iata eu RZA slujesc celui mai maret dintre maestrii umanitatii. NU'i asa ca sunt tare?". Crezi ca Isus are nevoie sa ii proclami tu suprematia? Nu faci decat sa proiectezi egoul tau asupra lui. Si astfel ii incurajezi si pe altii sa faca la fel....


Este o mare diferenta sa spui "Isus este singura cale prin care se poate ajunge la Tatal Ceresc" si "Isus este singura cale prin care eu pot ajunge la Tatal Ceresc". Prima afirmatie numai Tatal Ceresc ar putea sa o faca....




Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 7 Sep 2004, 08:40 AM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
IO
mesaj 7 Sep 2004, 09:09 AM
Mesaj #178


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.637
Inscris: 20 January 04
Forumist Nr.: 1.907



QUOTE
Este o mare diferenta sa spui "Isus este singura cale prin care se poate ajunge la Tatal Ceresc" si "Isus este singura cale prin care eu pot ajunge la Tatal Ceresc". Prima afirmatie numai Tatal Ceresc ar putea sa o faca....

Uite ca a facut-o Iisus (iar El si Tatal sunt Unul) in fata Apostolilor, care au repetat afirmatia, care s-a transmis prin generatii, care au ajuns in ziua de azi, care arata ca repet si respect Cuvantul Lui in fata... ta. Care esti. 43.gif



--------------------
Perseverenta e favorabila.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gypsyhart
mesaj 7 Sep 2004, 09:46 AM
Mesaj #179


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.854
Inscris: 4 December 03
Forumist Nr.: 1.365



@RZA
Ce a spus Isus, ce au inteles Apostolii, ce ai inteles tu.....
Sensul egotic in care interpretezi tu acea afirmatie este inventia ta, sau poate e mai corect sa spun ca ai preluat'o in socializarea "spirituala" de care ai avut parte pana acum.....Repet: proiectezi nevoia ta de a fi mai presus de ceilalti (fie ca sunt crestini, fie ca sunt non-crestini...) asupra mesajului lui Isus. TE declari mesagerul lui Isus, dar de fapt nu faci decat te folosesti de el pentru ca a'ti lustrui egoul....
Eu am zis ce aveam de zis.


Go to the top of the page
 
+Quote Post
user_anonim
mesaj 7 Sep 2004, 10:01 AM
Mesaj #180


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 63
Inscris: 29 September 03
Forumist Nr.: 868



thunder wrote:
QUOTE

CRESTINISM
    "Adevarat, adevarat va spun, printre cei ce sunt nascuti din
femei, nici unul nu a fost mai mare decat Ioan Botezatorul... si
daca vreti si puteti sa intelegeti, el este Ilie care trebuie sa
vina... Cel ce are urechi de auzit sa auda."
                                          Sfantul Matei


Si citatul continua

QUOTE

16. Dar cu cine voi asemana neamul acesta? Este asemenea copiilor care sed in piete si striga catre altii, 
17. Zicand: V-am cantat din fluier si n-ati jucat; v-am cantat de jale si nu v-ati tanguit. 
18. Caci a venit Ioan, nici mancand, nici band, si spun: Are demon. 
19. A venit Fiul Omului, mancand si band si spun: Iata om mancacios si bautor de vin, prieten al vamesilor si al pacatosilor. Dar intelepciunea s-a dovedit dreapta din faptele ei.


Dupa cum vezi, ESTE IOAN nu ILIE. A spus chiar Hristos. Cine este Ioan sau Ilie?

Un citat din Evnaghelia lui Ioan :

QUOTE

18. Pe Dumnezeu nimeni nu L-a vazut vreodata; Fiul cel Unul-Nascut, Care este in sanul Tatalui, Acela L-a facut cunoscut. 
19. Si aceasta este marturia lui Ioan, cand au trimis la El iudeii din Ierusalim, preoti si leviti, ca sa-l intrebe: Cine esti tu? 
20. Si el a marturisit si n-a tagaduit; si a marturisit: Nu sunt eu Hristosul. 
21. Si ei l-au intrebat: Dar cine esti? Esti Ilie? Zis-a el: Nu sunt. Esti tu Proorocul? Si a raspuns: Nu. 
22. Deci i-au zis: Cine esti? Ca sa dam un raspuns celor ce ne-au trimis. Ce spui tu despre tine insuti? 
23. El a zis: Eu sunt glasul celui ce striga in pustie: "Indreptati calea Domnului", precum a zis Isaia proorocul. 
24. Si trimisii erau dintre farisei. 
25. Si l-au intrebat si i-au zis: De ce botezi deci, daca tu nu esti Hristosul, nici Ilie, nici Proorocul? 
26. Ioan le-a raspuns, zicand: Eu botez cu apa; dar in mijlocul vostru Se afla Acela pe Care voi nu-L stiti, 
27. Cel care vine dupa mine, Care inainte de mine a fost si Caruia eu nu sunt vrednic sa-I dezleg cureaua incaltamintei. 


Deci Ioan a spus ca nu este Ilie. A spus ca este un alt profet, adica Cel care stiga in pustie. In Isaia capitolul 40

QUOTE

CAPITOLUL 40 
Proorocie despre Inainte-mergatorul. 

l. "Mangaiati, mangaiati pe poporul Meu", zice Dumnezeul vostru. 
2. "Dati curaj Ierusalimului si strigati-i ca munca de rob a luat sfarsit, faradelegea sa a fost ispasita si ca a luat pedeapsa indoita din mana Domnului pentru pacatele sale". 
3. Un glas striga: "In pustiu gatiti calea Domnului, drepte faceti in loc neumblat cararile Dumnezeului nostru.


Dupa cum vezi Ioan nu este Ilie. El este Inainte-mergatorul Domnului. Dupa cum a spus si sfantul parinte Arsenie Papacioc, este o nebunie sa crezi ca Ioan e reincarnarea lui Ilie.


thunder wrote:
QUOTE

Unii saduchei, care zic ca nu exista inviere, s-au apropiat
si L-au intrebat:
    Invatatorule, iata ce ne-a scris Moise: "Daca moare fratele
cuiva, avand sotie, si moare fara sa aiba copii, fratele lui s-o
ia de sotie si sa ridice urmas fratelui sau. Au fost sapte frati.
Cel dintai s-a casatorit si a murit fara copii. Pe sotia lui a
luat-o al doilea; si a murit si el fara copii. A luat-o si al
treilea; si tot asa toti sapte; si au murit fara sa lase copii.
La urma a murit si femeia. Deci, la inviere, sotia caruia dintre
ei va fi femeia? Fiindca toti au avut-o de sotie."
                          Luca (20-27...33),  Matei (22-23...28)


Dupa cum se vede clar in citat este vorba de INVIERE nu REINCARNARE. Poate pentru tine sunt la fel, insa NU E ASA.

thunder wrote:
QUOTE

Altii insa erau foarte zbuciumati si refuzau nasterea
pentru a obtine astfel o incarnare mai buna."
                            Sfantul Pavel catre evrei (XII, 10)


Acest citat nu exista in Sfanta Scriptura.

Daca nu credeti verificati la :
[URL=Epistola catre Evrei]http://www.crestinism-ortodox.ro/html/index.html[/URL]


thunder wrote:
QUOTE

Pentru ca in alta viata anterioara am fost bun, in aceasta
viata inca de cand eram copil ingenuu, aveam o minte buna si in
continuare am putut sa exist si sa traiesc intr-un corp pur."
                            INTELEPCIUNEA LUI SOLOMON (IX, 15)"


Deasemenea acest citat nu exista.
[URL=Pildele lui Solomon]http://www.crestinism-ortodox.ro/html/05/biblia_sfanta_scriptura/pilde.html[/URL]
http://www.crestinism-ortodox.ro/html/05/b.../eclesiast.html



thunder wrote:
QUOTE

cauta in biblie cuvintul WC, sau radio, sau Marte, Saturn, etc .. si vei vedea ca nu exista. Cu toate acestea, aceste realitati exista.


Dupa cum se stie Sfanta Scriptura e cuvantul lui Dumnezeu, pentru sufletele noastre. Daca pentru tine WC se afla intr-un loc in care se vorbeste despre suflet, pot spune ca sunt echivalente pentru tine?


thunder wrote:
QUOTE

cine va apuca acele vremuri il va vedea si pe Iisus si pe Krishna, unul alaturi de altul, chiar daca unii religiosi ii vor numi intr-un fel sau altul, dupa cum le-au fost prezentate profetiile si invatatura.


Eu cred ca nu stiie ca Iisus e UNUL NASCUT, NU FACUT. Din ceea ce afirmi, nu cunosti nici macar Crezul ortodox, dar esti foarte obfuscat cand ti se spune ca habar nu ai de ortodoxie si crestinism.

QUOTE

Cred intr-unul Dumnezeu Tatal atotstiitorul, facatorul cerului si al pamantului, vazutelor tuturor si al nevazutelor. Si intr-unul Domn Iisus Christos, Fiul lui Dumnezeu, unul nascut, care din Tatal s-a nascut inainte de toti vecii; lumina din lumina, Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, nascut iar nu facut; cel de o fiinta cu Tatal prin care toate s-au facut;Carele pentru noi oamenii si pentru a noastra mantuire s-a pogorat din cer si s-a intrupat din Duhul Sfant si din Maria Fecioara si s-a facut om; Si S-a rastignit pentru noi in zilele lui Pontiu Pilat, a patimit si s-a ingropat;Si a inviat a treia zi, dupa Scripturi;Si S-a suit in ceruri si sade de-a dreapta Tatalui.Si iarasi va sa vina cu marire sa judece viii si mortii, a carui imparatie nu va avea sfarsit.Si intru Duhul Sfant, Domnul de viata facatorul, care din Tatal purcede; cela ce impreuna cu Tatal si cu Fiul este inchinat si marit, carele a grait prin prooroci.Si intr-una, sfanta, soborniceasca si apostoleasca Biserica.Marturisesc un botez pentru iertarea pacatelor.Astept invierea mortilor.Si viata veacului ce va sa vie.

Amin.


thunder wrote:
QUOTE

conform dogmei crestine te infatisezi mai intii lui Petru si el te "judeca" primul, si uite asa: "pina la Dumnezeu te omoara sfintii". 


Aici se vede ca tu stii despre crestinism din ceea ce umbla din gura in gura. Sau o sa vii cu un citat dintr-o Biblie fabricate pe nu stiu unde?

Din urmatorul link nu stiu daca e chiar sugestiv se poapte vedea ca in afara de religiile orientale, islamul, crestinismul, religia mozaica nu pomenste de reincarnare, ca sa nu mai vorbim de acele citate care nu exista.
http://www.bbc.co.uk/religion/religions/

Daca faci o simpla suma ai sa vazi ca mai mult de jumatate din populatia lumii are o religie care nu are de a face cu reincarnare.

Thunder , daca fac un simplu rezumat a ceea ce afirmi, trag o simpla concluzie. Ai inventat citate ca sa iti sustii argumetele, sau ai citit Biblii inventate de cine stie cine . Ar trebui sa stii ca NIMENI NU ARE DREPTUL sa modifice Sfanta Scriptura. In ambele cazuri esti un ratacit. Deci daca tu o consideri o jignire aceasta afirmatie, din pacate ea se constituie intr-un adevar.

Vai tie , ratacitule!



Go to the top of the page
 
+Quote Post
IO
mesaj 7 Sep 2004, 10:51 AM
Mesaj #181


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.637
Inscris: 20 January 04
Forumist Nr.: 1.907



QUOTE
@RZA
Ce a spus Isus, ce au inteles Apostolii, ce ai inteles tu.....

Acelasi lucru? spoton.gif

QUOTE
Sensul egotic in care interpretezi tu acea afirmatie este inventia ta, sau poate e mai corect sa spun ca ai preluat'o in socializarea "spirituala" de care ai avut parte pana acum.....

Daca sugerezi ca interpretez afirmatia lui Iisus in sens egotic, inseamna ca sugerezi ca I-am atribuit lui Iisus o doza de ego in momentul cand a facut afirmatia "Eu sunt Calea...". Atata timp insa cat am explicat de ce Iisus a fost indreptatit sa faca aceasta afirmatie logica, unde e ego-ul Lui? Dar al meu? ohmy.gif Dar barna in ochii cui e, gypsyhart?



--------------------
Perseverenta e favorabila.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Figaro
mesaj 7 Sep 2004, 01:11 PM
Mesaj #182


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.234
Inscris: 11 March 03
Forumist Nr.: 63



Thunder, care este opinia ta despre crestinism in general?


--------------------
Vreti sa vedeti ceva funny? Tastati alinalinuta in Yahoo.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gypsyhart
mesaj 7 Sep 2004, 01:21 PM
Mesaj #183


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 1.854
Inscris: 4 December 03
Forumist Nr.: 1.365



@RZA
NU mai repet ce am spus deja ca e jenant....
Go to the top of the page
 
+Quote Post
IO
mesaj 7 Sep 2004, 01:55 PM
Mesaj #184


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.637
Inscris: 20 January 04
Forumist Nr.: 1.907



Sunt de acord cu tine... spoton.gif
Ce ai spus deja e jenant.


--------------------
Perseverenta e favorabila.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
noi
mesaj 7 Sep 2004, 02:30 PM
Mesaj #185


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 762
Inscris: 15 December 03
Forumist Nr.: 1.513




Bine ai punctat user_anonim trebuie spus ori de cate ori apar situatii din acestea. Citatele date de Thunder preluate de pe site-uri MISA probabil sunt o rusine.

Thunder
Din moment ce negi autenticitatea Bibliei si spui ca a fost modificata de Biserica dupa placul ei ca sa scoata reincarnarea (nimic mai fals) tu vii si aduci citate din Biblie care "dovedesc" reincarnarea. Penibil omule..ori ai incredere in Biblie ori nu ai

Biserica a dorit sa scoata reincarnarea din Biblie si a lasat tocmai citatul cu Ioan este Ilie..penibil. Si ca dovada iti spun pentru ca ma indoiesc ca vei pune mana pe vreo carte sa citesti...aceasta dispuna cu Ioan si Ilie este veche cat Biblia..adica din sec 2 -3, deci pasajul nu a ramas acolo "uitat". Citeste Origen care a trait in sec 3 si vezi raspunsul lui la eterna dilema a "elevatilor": este Ioan reincarnarea lui Ilie?

Sa spui ca Ioan este reincarnarea lui Ilie este cu parere de rau...rusine mare..este monument de superficialitate. La Thunder ma asteptam ..dar la RZA sincer dezamagire mare.

Aceleasi persoane care sustineau mai devreme sus si tare ca Origen a sustinut reincarnarea si ca de asta a fost anatemizat de Biserica nu vor sa recunoasca evidenta: Origen a respins fara echivoc reincarnarea.

Sa prezinti invierea ca fiind reincarnare denota o foarte putina cunoastere a crestinismului adica o cunoastere din exterior de pe site-uri yoghine. (nu vreau sa incriminez yoga...)

Succes!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
IO
mesaj 7 Sep 2004, 03:49 PM
Mesaj #186


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.637
Inscris: 20 January 04
Forumist Nr.: 1.907



noi

Ma bucur daca te-am dezamagit. In ce priveste parerea mea despre identitatea Botezatorului, te asigur ca esti departe de a fi la curent cu ea. Nici nu vei fi vreodata.
Da' nu-i nimic, tu fii dezamagit in continuare ca as fi spus eu Ioan = Ilie.


--------------------
Perseverenta e favorabila.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thunder
mesaj 8 Sep 2004, 12:21 AM
Mesaj #187


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



QUOTE (user_anonim @ 7 Sep 2004, 12:14 PM)
thunder wrote:

CRESTINISM

- hehehe, ce hazlie e situatia. De ce nu ai indraznit sa comentezi si citatele din celelalte traditiii spirituale ? iti spun eu de ce. Pt. ca esti habotnic si nu cunosti si nu accepti nimic ce nu e in mintea/dogma ta.

QUOTE
QUOTE
   "Adevarat, adevarat va spun, printre cei ce sunt nascuti din
femei, nici unul nu a fost mai mare decat Ioan Botezatorul... si
daca vreti si puteti sa intelegeti, el este Ilie care trebuie sa
vina... Cel ce are urechi de auzit sa auda."
                                          Sfantul Matei


Si citatul continua

QUOTE

16. Dar cu cine voi asemana neamul acesta? Este asemenea copiilor care sed in piete si striga catre altii, 
17. Zicand: V-am cantat din fluier si n-ati jucat; v-am cantat de jale si nu v-ati tanguit. 
18. Caci a venit Ioan, nici mancand, nici band, si spun: Are demon. 
19. A venit Fiul Omului, mancand si band si spun: Iata om mancacios si bautor de vin, prieten al vamesilor si al pacatosilor. Dar intelepciunea s-a dovedit dreapta din faptele ei.


Dupa cum vezi, ESTE IOAN nu ILIE. A spus chiar Hristos. Cine este Ioan sau Ilie?

- dupa a cui logica ai dedus tu ca in acest pasaj Iisus a spus Ioan nu e Ilie greu de spus, cind El precizeaza CLAR: "nici unul nu a fost mai mare decat Ioan Botezatorul... si daca vreti si puteti sa intelegeti, el este Ilie care trebuie sa vina..."

QUOTE
Un citat din Evnaghelia lui Ioan :

QUOTE

18. Pe Dumnezeu nimeni nu L-a vazut vreodata; Fiul cel Unul-Nascut, Care este in sanul Tatalui, Acela L-a facut cunoscut. 
19. Si aceasta este marturia lui Ioan, cand au trimis la El iudeii din Ierusalim, preoti si leviti, ca sa-l intrebe: Cine esti tu? 
20. Si el a marturisit si n-a tagaduit; si a marturisit: Nu sunt eu Hristosul. 
21. Si ei l-au intrebat: Dar cine esti? Esti Ilie? Zis-a el: Nu sunt. Esti tu Proorocul? Si a raspuns: Nu. 
22. Deci i-au zis: Cine esti? Ca sa dam un raspuns celor ce ne-au trimis. Ce spui tu despre tine insuti? 
23. El a zis: Eu sunt glasul celui ce striga in pustie: "Indreptati calea Domnului", precum a zis Isaia proorocul. 
24. Si trimisii erau dintre farisei. 
25. Si l-au intrebat si i-au zis: De ce botezi deci, daca tu nu esti Hristosul, nici Ilie, nici Proorocul? 
26. Ioan le-a raspuns, zicand: Eu botez cu apa; dar in mijlocul vostru Se afla Acela pe Care voi nu-L stiti, 
27. Cel care vine dupa mine, Care inainte de mine a fost si Caruia eu nu sunt vrednic sa-I dezleg cureaua incaltamintei. 


Deci Ioan a spus ca nu este Ilie. A spus ca este un alt profet, adica Cel care stiga in pustie. In Isaia capitolul 40

QUOTE

CAPITOLUL 40 
Proorocie despre Inainte-mergatorul.

- inainte mergatorul este tot Ilie = Ioan, cel care a pregatit calea lui Elisei/Iisus.

QUOTE
Dupa cum vezi Ioan nu este Ilie. El este Inainte-mergatorul Domnului. Dupa cum a spus si sfantul parinte Arsenie Papacioc, este o nebunie sa crezi ca Ioan e reincarnarea lui Ilie.

- nebunie e sa renegi zecile de religii si cai spirituale care confirma aceasta realitate. vad ca nu ateti tupeul sa va aventurati pe tarimul acestor traditii spirituale ci ca multumiti sa le negati si sa le scuipati. Ahhh, ce mai plata veti avea voi toti care ati scupipat pe adevar numindu-l minciuna.

QUOTE
Dupa cum se vede clar in citat este vorba de INVIERE nu REINCARNARE. Poate pentru tine sunt la fel, insa NU E ASA.

- vei apucat sa vezi care e diferenta iar eu voi fi de fata cind vei avea aceasta "revelatie".

QUOTE
thunder wrote:
QUOTE

Altii insa erau foarte zbuciumati si refuzau nasterea
pentru a obtine astfel o incarnare mai buna."
                            Sfantul Pavel catre evrei (XII, 10)


Acest citat nu exista in Sfanta Scriptura.

- da, cineva a incurcat numerele, sau bibliile. yikes.gif

QUOTE
thunder wrote:
QUOTE

Pentru ca in alta viata anterioara am fost bun, in aceasta
viata inca de cand eram copil ingenuu, aveam o minte buna si in
continuare am putut sa exist si sa traiesc intr-un corp pur."
                            INTELEPCIUNEA LUI SOLOMON (IX, 15)"


Deasemenea acest citat nu exista.

- idem

QUOTE
thunder wrote:
QUOTE

cauta in biblie cuvintul WC, sau radio, sau Marte, Saturn, etc .. si vei vedea ca nu exista. Cu toate acestea, aceste realitati exista.


Dupa cum se stie Sfanta Scriptura e cuvantul lui Dumnezeu, pentru sufletele noastre. Daca pentru tine WC se afla intr-un loc in care se vorbeste despre suflet, pot spune ca sunt echivalente pentru tine?

- de ce faci pe prostul si nu intelegi ceea ce vreau sa arat ? Nu conteaza cuvintul in sine sau ce reprezinta el pt. tine sau altul, ci faptul ca sint multe realitati care exista si nu sint trecute in biblie. De ce te lagi in mod neputincios de cuvintul WC si lasi la o parte pe celelalte, radio, sau Marte, Saturn ? Ce te-ai face daca nu ar exista acest accesoriu atit de util in casa ta ? Ce s-ar face sufletul tau gol fara acest accesoriu pe care il privesti cu atita dispret. Pina si Iisus l-a folosit si regii si toti. Crezi ca Dumnezeu dispare din Creatia cind sau daca te duci la WC ? Unde va e mintea si luciditatea si bunul simt oamenilor orbiti de dogme si prejudecati ? Pt. tine pina si WC-ul a devenit o prejudecata. Nici nu mai e cazul sa yte intreb cum privesti sexul sau sexualuitatea. Am un deja vu ...

- ai impresia ca Dumnezeu iti vorberste si se uita la tine doar in biserica ? Crezi ca isi intoarce ochii de la tine pt. ca esti la WC ? El a conceput omul si functie de excretie asa ca ce e asa infam in a o exercita ? Dumnezeule mare ... mare tie gradina.

QUOTE
thunder wrote:
QUOTE

cine va apuca acele vremuri il va vedea si pe Iisus si pe Krishna, unul alaturi de altul, chiar daca unii religiosi ii vor numi intr-un fel sau altul, dupa cum le-au fost prezentate profetiile si invatatura.


Eu cred ca nu stiie ca Iisus e UNUL NASCUT, NU FACUT. Din ceea ce afirmi, nu cunosti nici macar Crezul ortodox, dar esti foarte obfuscat cand ti se spune ca habar nu ai de ortodoxie si crestinism.

- bati cimpii si nu vezi decit orbecaielile tale. Ai ajuns tu sa-L cunosti pe Iisus ? Il poti defini tu pe Iisus sau pe Dumenzeu ? Sau macar pe Petru, Krishna sau Mama Divina Suprema ?

- asa se petrece cind oferi margaritare ...

- mie jena de voi si de toti cei care cu stiinta sau fara stiinta scuipati pe Fii divini prin incercarea voastra sinistra de a-L pune pe Iisus pe "unicul" loc nu pt. a-i arata vreo cinste lui Iisus cu asta, caci oricum nu are nevoie de "cinstirea" unor orbi si farisei, ci pt. a-i insosi pe toti ceilalti, pt. a va peria, cum spunea cineva pe aici, si prea mari EGO-ul vostru, neputinta voastra ridicata la rang de "unic distribuitor al adevarului". Off Doamne ... pina cind trebuie rabdata o asemenea mojicie ? sad.gif

QUOTE
thunder wrote:
QUOTE

conform dogmei crestine te infatisezi mai intii lui Petru si el te "judeca" primul, si uite asa: "pina la Dumnezeu te omoara sfintii". 


Aici se vede ca tu stii despre crestinism din ceea ce umbla din gura in gura. Sau o sa vii cu un citat dintr-o Biblie fabricate pe nu stiu unde?

- da, am inventat eu ideea raiului, a portii lui si a existentei unui asa zis spirit numit Petru care sta acolo la intrare tocmai pt. ca unii si altii sa faca bancuri pe seama lui.

QUOTE
Din urmatorul link nu stiu daca e chiar sugestiv se poapte vedea ca in afara de religiile orientale, islamul, crestinismul, religia mozaica nu pomenste de reincarnare, ca sa nu mai vorbim de acele citate care nu exista.

- marea nu incape in paharul tau oricit ai vrea, asa cum si reincarnarea nu va dispare indiferent citi fanatici si habotnici s-ar opune existentei ei.

QUOTE
Daca faci o simpla suma ai sa vazi ca mai mult de jumatate din populatia lumii are o religie care nu are de a face cu reincarnare.

- asta dupa logica si adunarea ta si excluderile tale. Religia islamica (pe care tu nu ai studiat-o nici cit negru sub inghie) include si reincarnarea. La fel si multe alte cai spirituale si religii. Legile divine nu se aproba prin numararea voturilor, mai ales ale orbilor. Ce minte unidirectionala puteti avea voi fanaticii si habotnicii.

QUOTE
Thunder , daca fac un simplu rezumat a ceea ce afirmi, trag o simpla concluzie. Ai inventat citate ca sa iti sustii argumetele, sau ai citit Biblii inventate de cine stie cine . Ar trebui sa stii ca NIMENI NU ARE DREPTUL sa modifice Sfanta Scriptura. In ambele cazuri esti un ratacit. Deci daca tu o consideri o jignire aceasta afirmatie, din pacate ea se constituie intr-un adevar.

- eu am expus niste citate luate de ici de colo, nu le-am inventat eu. Cei care au modificat biblia si au cenzurat-o sint cei pe care orbii si inconstientii de azi le iau apararea. Va meritati insa soarta si inaintasii. Daca mi-ar sta in putere, ACUM as lua vorba celor care au modificat si cenzurat biblia dar si celor care raspindesc minciunile si dogmele deviate ale invataturilor spirituale, inclusiv ale bibliei. I-as tintui 7 zile si i-as pune sa vada in tot acest timp DOAR pe cei carora le-au servit si ai caror reprezentanti au fost prin raspindirea si intretinerea acestor deviatii.

- cum va permiteti sa-i numiti pe altii rataciti cind voi, care ziceti ca aveti unicul trimis al lui Dumenzeu, unica scriere sfinta, unica invatatura autentica si divina ... si totusi va mentineti in mlastinile mizerabile ale nimicniciei sufletului si desartaciunii ? Nu vedeti ca sinteti exemplul viu al ineficientei dogmelor pe care le promovati cu atita nonsalanta si impertinenta ?

- cred ca treceti rapid peste pasajele urmatoare:

QUOTE
Mt 23:13 ¶ Vai de voi, cărturari şi Farisei făţarnici! Pentrucă voi īnchideţi oamenilor Īmpărăţia cerurilor: nici voi nu intraţi īn ea, şi nici pe cei ce vor să intre, nu -i lăsaţi să intre.
Mt 23:15  Vai de voi, cărturari şi Farisei făţarnici! Pentrucă voi īnconjuraţi marea şi pămīntul, ca să faceţi un tovarăş de credinţă; şi, după ce a ajuns tovarăş de credinţă, faceţi din el un fiu al gheenei, de două ori mai rău decīt sīnteţi voi īnşivă.
Mt 23:25  Vai de voi, cărturari şi Farisei făţarnici! Pentru că voi c*răţiţi partea de afară a paharului şi a blidului, dar īnlăuntru sīnt pline de răpire şi de necumpătare.
Mt 23:27  Vai de voi, cărturari şi Farisei făţarnici! Pentrucă voi sīnteţi ca mormintele văruite, cari, pe dinafară se arată frumoase, iar pe dinlăuntru sīnt pline de oasele morţilor şi de orice fel de necurăţenie.
Mt 23:29  Vai de voi, cărturari şi Farisei făţarnici! Pentru că voi zidiţi mormintele proorocilor, īmpodobiţi gropile celor neprihăniţi,
Lu 11:44  Vai de voi, cărturari şi Farisei făţarnici! Pentrucă voi sīnteţi ca mormintele, cari nu se văd, şi peste cari oamenii umblă fără să ştie.``

Mt 23:16  Vai de voi, povăţuitori orbi, cari ziceţi: ,Dacă jură cineva pe Templu, nu este nimic; dar dacă jură pe aurul Templului, este legat de jurămīntul lui.`
Mt 23:17  Nebuni şi orbi! Care este mai mare: aurul sau Templul, care sfinţeşte aurul?
Mt 23:19  Nebuni şi orbi! Care este mai mare: darul, sau altarul, care sfinţeşte darul?
Mt 23:24  Povăţuitori orbi, cari strecuraţi ţīnţarul şi īnghiţiţi cămila!

Joh 9:39 ¶ Apoi Isus a zis: ,,Eu am venit īn lumea aceasta pentru judecată: ca ceice nu văd, să vadă, şi ceice văd, să ajungă orbi.``
Joh 9:40  Unii din Fariseii cari erau līngă el, cīnd au auzit aceste vorbe, I-au zis: ,,Doar n'om fi şi noi orbi!``
Joh 9:41  ,,Dacă aţi fi orbi``, le -a răspuns Isus, ,,n'aţi avea păcat; dar acum ziceţi: ,Vedem.` Tocmai de aceea, păcatul vostru rămīne.``


- cine indeplineste prin voi opera de dezbinare si murdarire a celorlalte religii si cai spirituale revelate de Dumnezeu pt. fii Sai ? Credeti ca daca aveti pe buze numele lui Iisus si Dumnezeu va scapa cineva de cei cu care coabitati si ale caror dorinte si idealuri le indepliniti, in orbirea voastra ?

QUOTE
Vai tie , ratacitule!

- vai tie orbule ... ca mult ti s-a dat si mult ai dat la spate si ai scuipat !

Acest topic a fost editat de thunder: 8 Sep 2004, 12:31 AM


--------------------
"De fiecare dată cānd Legea decade, cānd dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din cānd īn cānd trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thunder
mesaj 8 Sep 2004, 12:34 AM
Mesaj #188


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



QUOTE (Figaro @ 7 Sep 2004, 03:24 PM)
Thunder, care este opinia ta despre crestinism in general?

- f. buna !


--------------------
"De fiecare dată cānd Legea decade, cānd dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din cānd īn cānd trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Figaro
mesaj 8 Sep 2004, 12:39 AM
Mesaj #189


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.234
Inscris: 11 March 03
Forumist Nr.: 63



Nu la asta m-am referit. Cam ce cunosti tu despre crestinism in general?



--------------------
Vreti sa vedeti ceva funny? Tastati alinalinuta in Yahoo.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thunder
mesaj 8 Sep 2004, 01:29 AM
Mesaj #190


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



QUOTE (noi @ 7 Sep 2004, 04:43 PM)
Bine ai punctat user_anonim trebuie spus ori de cate ori apar situatii din acestea. Citatele date de Thunder preluate de pe site-uri MISA probabil sunt o rusine.

- rusine e pt. tine ca nu studiezi adevarul si mai ales nu-l simti, nu-l practici, nu-l reprezinti. Voi fanaticii ati transformat si topicul asta intr-o taverna si permanenta cearta, spre deliciul demonilor. sad.gif

QUOTE
Thunder
Din moment ce  negi autenticitatea Bibliei si spui ca a fost modificata de Biserica dupa placul ei ca sa scoata reincarnarea (nimic mai fals) tu vii si aduci citate din Biblie care "dovedesc" reincarnarea.  Penibil omule..ori ai incredere in Biblie ori nu ai
Biserica a dorit sa scoata reincarnarea din Biblie si a lasat tocmai citatul cu Ioan este Ilie..penibil.

- cu ce drept s-au scos celelalte texte care expuneau viata si invataturi lui Iisus din biblie ? Cu ce drept dati la oparte textele descoperite in zilele noastre ? CINE sinteti VOI sa triati cuvintele si invatatura lui Iisus ? iata cine sinteti:

Mt 23:13 ¶ Vai de voi, cărturari şi Farisei făţarnici! Pentrucă voi īnchideţi oamenilor Īmpărăţia cerurilor: nici voi nu intraţi īn ea, şi nici pe cei ce vor să intre, nu -i lăsaţi să intre.
Mt 23:15 Vai de voi, cărturari şi Farisei făţarnici! Pentrucă voi īnconjuraţi marea şi pămīntul, ca să faceţi un tovarăş de credinţă; şi, după ce a ajuns tovarăş de credinţă, faceţi din el un fiu al gheenei, de două ori mai rău decīt sīnteţi voi īnşivă.
Mt 23:25 Vai de voi, cărturari şi Farisei făţarnici! Pentru că voi c*răţiţi partea de afară a paharului şi a blidului, dar īnlăuntru sīnt pline de răpire şi de necumpătare.
Mt 23:27 Vai de voi, cărturari şi Farisei făţarnici! Pentrucă voi sīnteţi ca mormintele văruite, cari, pe dinafară se arată frumoase, iar pe dinlăuntru sīnt pline de oasele morţilor şi de orice fel de necurăţenie.
Mt 23:29 Vai de voi, cărturari şi Farisei făţarnici! Pentru că voi zidiţi mormintele proorocilor, īmpodobiţi gropile celor neprihăniţi,
Lu 11:44 Vai de voi, cărturari şi Farisei făţarnici! Pentrucă voi sīnteţi ca mormintele, cari nu se văd, şi peste cari oamenii umblă fără să ştie.``


- ar fi bine ca penibilul sa va anime in actiunea voastra, dar altii va anima si la vremea cuvenita ii veti cunoaste de aproape. Nu intelg de ce ma pun la mintea voastra. hh.gif

QUOTE
este Ioan reincarnarea lui Ilie?

- este fariseule, este !

QUOTE
Aceleasi persoane care sustineau mai devreme sus si tare ca Origen a sustinut reincarnarea si ca de asta a fost anatemizat de Biserica nu vor sa recunoasca evidenta: Origen a respins fara echivoc reincarnarea.

- arata dovezile in original ca Origene a facut asta ! la cit de mincinosi si falsificatori ai adevarului sint inaintasii vostrii ... nu ar fi de mirare sa falsifice si aceste afirmatii ale lui Origene.

- dar hai sa te pun in fata adevarului, daca tot zici ca il sustii/ai aici in ceea ce priveste reincarnarea. Esti de acord cu situatia in care sa ajungi la faliment si la cea mai neagra si lucie saracie daca reincarnarea exista ? In caz contrar, daca ea nu exista, sa ai prosperitatea si abundenta cea mai infloritoare cu care sa ajuti toti semenii din jurul tau. Cine se mai hazardeaza sa-si apere parerea in acest mod concret ? Haideti, ca sinteti cu totii niste credinciosi si credeti in Dumenzeu si dreptatea si adevarul Lui. Ce ati putea pierde ? Daca detineti adevarul da peste voi abundenta si prosperitatea. Daca expuneti o minciuna veti piere bogatiile care va impiedica sa ajungeti in Imparatia Cerurilor.

QUOTE
Mt 19:24  Vă mai spun iarăş că este mai uşor să treacă o cămilă prin urechea acului, decīt să intre un bogat īn īmpărăţia lui Dumnezeu.``
Lu 18:25  Fiindcă mai lesne este să treacă o cămilă prin urechea acului, decīt să intre un om bogat īn Īmpărăţia lui Dumnezeu.``


QUOTE
Sa prezinti invierea ca fiind reincarnare denota o foarte putina cunoastere a crestinismului adica o cunoastere din exterior de pe site-uri yoghine.

- habar nu ai ce inseamna invierea si reincarnarea

QUOTE
(nu vreau sa incriminez yoga...)

- nici nu ai putea. smile.gif

- poate orbul sa incrimineze lumina ? hh.gif yikes.gif


--------------------
"De fiecare dată cānd Legea decade, cānd dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din cānd īn cānd trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thunder
mesaj 8 Sep 2004, 01:38 AM
Mesaj #191


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



QUOTE (Figaro @ 8 Sep 2004, 02:52 AM)
Nu la asta m-am referit. Cam ce cunosti tu despre crestinism in general?

- la care crestinsim te referi ? La cel autentic, izvorit din intelepcinea lui Iisus ... sau la cel deviat, izvorit din mintile intunecate si limitate ale unor preoti nefericiti ?


--------------------
"De fiecare dată cānd Legea decade, cānd dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din cānd īn cānd trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Figaro
mesaj 8 Sep 2004, 07:02 AM
Mesaj #192


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.234
Inscris: 11 March 03
Forumist Nr.: 63



QUOTE ("thunder")

. sau la cel deviat, izvorit din mintile intunecate si limitate ale unor preoti nefericiti ?


Ingrozitor de intunecati, limitati si nefericiti, ca de pilda prof. preot Dumitru Staniloae, Nicolae Steinhard, Pavel Evdokimov, Calciu Dumitreasa si altii.

==========================================================

Nu, ma refer la intreaga arie crestina. Care este liantul de baza al crestinismului?


--------------------
Vreti sa vedeti ceva funny? Tastati alinalinuta in Yahoo.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
user_anonim
mesaj 8 Sep 2004, 08:59 AM
Mesaj #193


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 63
Inscris: 29 September 03
Forumist Nr.: 868



QUOTE

21. Si ei l-au intrebat: Dar cine esti? Esti Ilie? Zis-a el: Nu sunt. Esti tu Proorocul? Si a raspuns: Nu. 


thunder se pare ca nu stii sa citesti. Oare chiar nu vezi ca acolo e o tripla negatie? Daca insusi Ioan a spus ca nu e Ilie1 ce poate fi mai clar decat atat?

thunder wrote:
QUOTE

de ce faci pe prostul si nu intelegi ceea ce vreau sa arat ? Nu conteaza cuvintul in sine sau ce reprezinta el pt. tine sau altul, ci faptul ca sint multe realitati care exista si nu sint trecute in biblie. De ce te lagi in mod neputincios de cuvintul WC si lasi la o parte pe celelalte, radio, sau Marte, Saturn ?


Se pare ca nu ai inteles. Daca pentru tine WC= suflet, deja ai spus multe.

thunder wrote:
QUOTE

bati cimpii si nu vezi decit orbecaielile tale. Ai ajuns tu sa-L cunosti pe Iisus ? Il poti defini tu pe Iisus sau pe Dumenzeu ? Sau macar pe Petru, Krishna sau Mama Divina Suprema ?


Daca ai pus aceasta intrebare insemna ca nu ai inteles ca Iisus= Dumnezeu. Cred ca ai spus destule. Am inteles , nu esti crestin.
Cine fost pentru mine Petru? Despre Petru nu stiu decat ca fost alaturi de Iisus, si ca murit rastignit cu capul in jos, deoarece a spus ca nu demn sa moara precum invatatorul sau. El se afla inmormantat la temelia bisericii San Marco, din Vatican, implinind profetia lui Iisus "Iata piatra pe care imi voi intemeia Biserica, pe care puterea intunericului nu o va birui".
Pentru tine nu stiu ce este, pentru mine el este un sfant.

Eu nu ma inchin la idoli. Tu esti acela care te inchini la idoli.

thunder wrote:
QUOTE

da, am inventat eu ideea raiului, a portii lui si a existentei unui asa zis spirit numit Petru care sta acolo la intrare tocmai pt. ca unii si altii sa faca bancuri pe seama lui.


Se pare ca iti place sa ramai la nivelul bancurilor in cunoasterea crestinismului. Ma rog, fiecare e liber sa cunoasca ce vrea.

QUOTE

marea nu incape in paharul tau oricit ai vrea, asa cum si reincarnarea nu va dispare indiferent citi fanatici si habotnici s-ar opune existentei ei.


Din cate vad ai tot repetat habotnic, am tot lasat caci am zis ca e o eroare, ia- scapat si lui un cuvant, dar se pare c anu e eroare. Pot sa iti recomand sa cauti in DEX si sa vezi ca sensul cuvnatului habotnic e altul decat crezi. Si ai sa afli cu o imensa supriza ca daca eu sunt habotnic, tu esti un habotnic mai mare decat mine.
Habotnic= persoana care practica anumite obiceiuri religioase fara sa le cunoasca semnificatia.
Din ceea ce ai postat, esti paralel cu crestinismul, desi ne spui ca esti crestin. Daca as numara insultele postate pe aici, m-ai intrecut cu mult. Si ar trebui sa stii ca e pacat sa spui fratelui tau "Prostule!". Dar fiindca suntem la capitolul habotnicie, cred ca am fost destul de elocvent. Salut frate!:-)

QUOTE

asta dupa logica si adunarea ta si excluderile tale. Religia islamica (pe care tu nu ai studiat-o nici cit negru sub inghie) include si reincarnarea.


Sincer nu stiu prea multe despre islamism, insa am citit fragmente din Coran. Insa daca spui ca stii islamism, cine i-a inspirat Coranul lui Mohamed?

QUOTE

eu am expus niste citate luate de ici de colo, nu le-am inventat eu. Cei care au modificat biblia si au cenzurat-o sint cei pe care orbii si inconstientii de azi le iau apararea. Va meritati insa soarta si inaintasii.


Aici pot sa spun ca esti cel mai neindreptatit ca vorbesti. Nu ai fost in viata ta pe la Patriarhie, ca sa cunosti ce fel de oameni vin acolo. Pentru asta bag mana in foc. Si daca ii acuzi fara sa ii cunosti, pot spune ca esti un om drept. A avut dreptate mai devreme cineva cand spunea ca nu esti prea dus pe la Biserica. Acum chiar ai confirmat.

Restul obrazniciilor sa fie pacatele tale. Eu te-am iertat pentru ele, caci asa e crestineste. Si daca ma respecti macar ca faptura lui Dumnezeu, nu pe mine personal, te rog din toata inima citeste acele cuvinte dspre farisei care le-ai postat, dar te rog din toata inima, gandeste-te ca acela poti fi tu.

Acest topic a fost editat de user_anonim: 8 Sep 2004, 09:01 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Figaro
mesaj 8 Sep 2004, 09:24 AM
Mesaj #194


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.234
Inscris: 11 March 03
Forumist Nr.: 63



Ideea reincarnarii exista pentru anumite grupari iudaice, cum ar fi ebionitii. Nici iudaismul si nici crestinismul nu a agreat-o, fiind un imprumut oriental. Evident, asezonat corespunzator.

Preluarea de catre Origen e facuta cu semne de intrebare chiar de catre acesta. Daca citesti cu atentie scrierile sale ai sa o intalnesti ca pe o posibilitate.


--------------------
Vreti sa vedeti ceva funny? Tastati alinalinuta in Yahoo.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thunder
mesaj 8 Sep 2004, 09:40 AM
Mesaj #195


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



QUOTE (Figaro @ 8 Sep 2004, 09:15 AM)
QUOTE ("thunder")

. sau la cel deviat, izvorit din mintile intunecate si limitate ale unor preoti nefericiti ?


Ingrozitor de intunecati, limitati si nefericiti, ca de pilda prof. preot Dumitru Staniloae, Nicolae Steinhard, Pavel Evdokimov, Calciu Dumitreasa si altii.

- daca crezi ca ei sint singurii/cei care au modificat sau inteles si comentat invatatura crestina ... e problema ta. Oricum, mie aceste personae nu imi spun nimic dpdv spiritual, mai ales comparativ cu autentici invatatori spirituali, ca de ex. Iisus, Krishna, Ramana Maharishi etc.

QUOTE
Nu, ma refer la intreaga arie crestina. Care este liantul de baza al crestinismului?

- exista un liant ? yikes.gif

- pai atunci de ce sint atitea zeci si sute de rituri si grupuri religioase crestine ? De ce liantul ala nu actioneaza asupra tuturor pt. a-i unifica ?


--------------------
"De fiecare dată cānd Legea decade, cānd dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din cānd īn cānd trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Figaro
mesaj 8 Sep 2004, 10:13 AM
Mesaj #196


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.234
Inscris: 11 March 03
Forumist Nr.: 63



QUOTE ("thunder")

mai ales comparativ cu autentici invatatori spirituali, ca de ex. Iisus, Krishna, Ramana Maharishi etc.


Steinhard a scris din cate stiu si despre religiile orientale. Problema e alta: cam toti aflam despre Iisus sau Krishna tot din scrieri colaterale, din comentarii, studii sau alte tipuri de lucrari.

QUOTE ("thunder")

- exista un liant ? 


tongue.gif Cam exista. Care ar fi liantul, in opinia ta?

QUOTE ("thunder")

- pai atunci de ce sint atitea zeci si sute de rituri si grupuri religioase crestine ?


Orientalii sunt cu mult mai mozaciati decat crestinii. Nu uita ca sunt politeisti. Exista diferente de nuanta, dar exista si o baza comuna. Ca de exemplu MONOTEISMUL, care este propriu oricarei confesiuni crestine. Si mai exista alta principiu comun.

Care este? Il cunosti?


--------------------
Vreti sa vedeti ceva funny? Tastati alinalinuta in Yahoo.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
IO
mesaj 8 Sep 2004, 10:13 AM
Mesaj #197


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.637
Inscris: 20 January 04
Forumist Nr.: 1.907



QUOTE (user_anonim)
Eu nu ma inchin la idoli. Tu esti acela care te inchini la idoli.

Esti prea bland, user_anonim.
Amicului thunder, intre 2 meditatii cu constiinta christica, ii mai scapa si cate una cu Ingerul Mortii (adica hexapodu' ala desucheat de-i zice in hinduism Kali). Acu' zii si tu, poti sa-i ceri unui asemenea initiat sa slujeasca la un singur stapan? tongue.gif

QUOTE (thunder)
Nu intelg de ce ma pun la mintea voastra.

QUOTE
Off Doamne ... pina cind trebuie rabdata o asemenea mojicie ?

QUOTE
- asa se petrece cind oferi margaritare ...

Asa se petrece cand nu esti dus de mult pe la Biserica. Va fi din ce in ce mai rau.
Degeaba te rogi lui Iisus cu sufletul si mintea daca trupul tau nu se Impartaseste cu Trupul si Sangele Lui. Impartasania este Sfanta Taina de care structura fizica e cea mai conditionata.

thunder repeta pas cu pas traseul multor colegi de-ai lui care au plecat sa-L caute pe Dumnezeu la MISA si L-au pierdut pe Dumnezeu din ei insisi.




--------------------
Perseverenta e favorabila.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thunder
mesaj 8 Sep 2004, 10:44 AM
Mesaj #198


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



QUOTE (user_anonim @ 8 Sep 2004, 11:12 AM)
QUOTE

21. Si ei l-au intrebat: Dar cine esti? Esti Ilie? Zis-a el: Nu sunt. Esti tu Proorocul? Si a raspuns: Nu. 


thunder se pare ca nu stii sa citesti. Oare chiar nu vezi ca acolo e o tripla negatie? Daca insusi Ioan a spus ca nu e Ilie1 ce poate fi mai clar decat atat?

- iarta-ma anonimule, dar sincer sa fiu nu as putea spune ce era in minta lui Ioan cind a negat acea realitate, dar intre cuvintul lui si al lui Iisus il prefer pe al lui Iisus, iar El a spus: "Aceasta (Ioan) e Ilie care trebuie (trebuia) sa vina".

- nu pot sa cred decit ca Ioan i-a dus cu zaharelul pe acei anosti care nu cautau sincer adevarul, ci doar erau niste farisei si fanfaroni, care s-a vazut mai tirziu cit pret puneau ei pe adevar, mai ales pe un asemenea Adevar. Cind Iisus l-a rostit in fata (farisei)lor, acestia L-au rastingit. Si Ioan si Iisus aveau intelepciunea necesara de a sti cind trebuia sa se termine misiunea lor divina, iar la momentul in care Ioan a fost intrebat de farisei cine e, misiunea lui spirituala inca nu se incheiase, pt. a se da pe mina acelor ticalosi. Intelege cine poate !

Lu 22:70 Toţi au zis: ,,Eşti Tu dar Fiul lui Dumnezeu?`` Şi El le -a răspuns: ,,Aşa cum o spuneţi; da, sīnt.``
71 Atunci ei au zis: ,,Ce nevoie mai avem de mărturie? Noi īnşine am auzit -o din gura Lui.``

- iata ce efecte minunate produce in farisei adevarurile divine.

Joh 10:24 Iudeii L-au īnconjurat, şi I-au zis: ,,Pīnă cīnd ne tot ţii sufletele īn īncordare? Dacă eşti Hristosul, spune-ne -o desluşit.``
25 ,,V'am spus``, le -a răspuns Isus, ,,şi nu credeţi. Lucrările, pe cari le fac Eu, īn Numele Tatălui Meu, ele mărturisesc despre Mine.
26 Dar voi nu credeţi, pentrucă, după cum v'am spus, nu sīnteţi din oile Mele.
27 Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc, şi ele vin după Mine.
28 Eu le dau viaţa vecinică, īn veac nu vor pieri, şi nimeni nu le va smulge din mīna Mea.
29 Tatăl Meu, care Mi le -a dat, este mai mare decīt toţi; şi nimeni nu le poate smulge din mīna Tatălui Meu.
30 Eu şi Tatăl una sīntem.``
31 Atunci Iudeii iarăş au luat pietre ca să -L ucidă.
32 Isus le -a zis: ,,V'am arătat multe lucrări bune, cari vin dela Tatăl Meu: pentru care din aceste lucrări aruncaţi cu pietre īn Mine?``
33 Iudeii I-au răspuns: ,,Nu pentru o lucrare bună aruncăm noi cu pietre īn Tine, ci pentru o hulă, şi pentrucă Tu, care eşti un om, Te faci Dumnezeu.``
34 Isus le -a răspuns: ,,Nu este scris īn Legea voastră: ,Eu am zis: Sīnteţi dumnezei?`
35 Dacă Legea a numit ,dumnezei`, pe aceia, cărora le -a vorbit Cuvīntul lui Dumnezeu, -şi Scriptura nu poate fi desfinţată, -
36 cum ziceţi voi că hulesc Eu, pe care Tatăl M'a sfinţit şi M'a trimes īn lume? Şi aceasta, pentrucă am zis: ,Sīnt Fiul lui Dumnezeu!`
37 Dacă nu fac lucrările Tatălui Meu, să nu Mă credeţi.
38 Dar dacă le fac, chiar dacă nu Mă credeţi pe Mine, credeţi măcar lucrările acestea, ca să ajungeţi să cunoaşteţi şi să ştiţi că Tatăl este īn Mine şi Eu sīnt īn Tatăl.``
39 ¶ La auzul acestor vorbe, căutau iarăş să -L prindă; dar El a scăpat din mīnile lor.

- iata legea dupa care erau judecati fii lui Dumnezeu si profetii Lui:

Joh 19:7 Iudeii i-au răspuns: ,,Noi avem o Lege, şi după Legea aceasta, El trebuie să moară, pentrucă S'a făcut pe Sine Fiul lui Dumnezeu.``

QUOTE
thunder wrote:
QUOTE

de ce faci pe prostul si nu intelegi ceea ce vreau sa arat ? Nu conteaza cuvintul in sine sau ce reprezinta el pt. tine sau altul, ci faptul ca sint multe realitati care exista si nu sint trecute in biblie. De ce te legi in mod neputincios de cuvintul WC si lasi la o parte pe celelalte, radio, sau Marte, Saturn ?


Se pare ca nu ai inteles. Daca pentru tine WC= suflet, deja ai spus multe.

- ce spun eu si ce intelege anonimul. Unde vezi tu la spusele mele analogia sau egalitatea WC=suflet ? Nu te saturi de comentat aiurea si te-ai apucat de inventat ?

- daca vezi cumva o egalitate, atunci du treaba pina la capat. WC = radio = Marte = Saturn = suflet rofl.gif

QUOTE
thunder wrote:
QUOTE

bati cimpii si nu vezi decit orbecaielile tale. Ai ajuns tu sa-L cunosti pe Iisus ? Il poti defini tu pe Iisus sau pe Dumenzeu ? Sau macar pe Petru, Krishna sau Mama Divina Suprema ?


Daca ai pus aceasta intrebare insemna ca nu ai inteles ca Iisus= Dumnezeu. Cred ca ai spus destule. Am inteles , nu esti crestin.

- inteleg ca ai o gindire simpla. Citeste bine biblia si vezi in cite locuri se spune, inclusiv Iisus, ca Iisus = Fiul lui Dumnezeu. Fiul este UNA cu Dumnezeu in esenta, nu in totalitate ... daca poti intelege asta.

QUOTE
Cine fost pentru mine Petru? Despre Petru nu stiu decat ca fost alaturi de Iisus, si ca murit rastignit cu capul in jos, deoarece a spus ca nu demn sa moara precum invatatorul sau.

- eee, lucrurile s-au facut in asa fel incit stiu mai multe despre Petru decit pari a stii tu.

QUOTE
El se afla inmormantat la temelia bisericii San Marco, din Vatican, implinind profetia lui Iisus "Iata piatra pe care imi voi intemeia Biserica, pe care puterea intunericului nu o va birui".

- tocmai de aceea, daca vei avea meritele necesare, adica acea karma benefica, vei apuca sa vei in aceasta viata aceasta "piatra" si pe Iisus si adevarata Biserica pe care Petru o va cirmui cu un toiag de fier in vremurile care vor veni.

QUOTE
Pentru tine nu stiu ce este, pentru mine el este un sfant.

- este mai mult decit isi inchipuie oricine de aici. E chiar mai mult decit un sfint, e Fiul lui Dumnezeu, cel care va prelua (de la Iisus) conducerea si coordonarea spirituala a planetei Terra in viitoarea Epoca a Varsatorului.

QUOTE
Eu nu ma inchin la idoli. Tu esti acela care te inchini la idoli.

- tu te inchini la fantasme caci cine se inchina cu adevarat si sincer la Dumnezeu sau Fii Sai, este transformat spiritual si ajutat sa vada si sa simta adevarul si spiritualitatea autentica si vie.

- ce inventii mai produci in urmatoarele mesaje, ca vad ca acum ai inventat-o si pe asta cu inchinarea mea la idoli.

QUOTE
QUOTE

marea nu incape in paharul tau oricit ai vrea, asa cum si reincarnarea nu va dispare indiferent citi fanatici si habotnici s-ar opune existentei ei.


Din cate vad ai tot repetat habotnic, am tot lasat caci am zis ca e o eroare, ia- scapat si lui un cuvant, dar se pare c anu e eroare. Pot sa iti recomand sa cauti in DEX si sa vezi ca sensul cuvnatului habotnic e altul decat crezi. Si ai sa afli cu o imensa supriza ca daca eu sunt habotnic, tu esti un habotnic mai mare decat mine.

Habotnic= persoana care practica anumite obiceiuri religioase fara sa le cunoasca semnificatia.

- nu stiu ce DEX folosesti tu, dar cel pe care il am eu, cumparat anul asta, spune:

- Habotnic= persoana care respecta cu scrupulozitate exagerata prescriptiile religiei. Zel exagerat pentru respectarea ritualurilor religiei.

- oamenii au preluat (s-a impamintenit) in special ideea EXAGERARII acestor oameni numiti mai apoi de ei a fi habotnici chiar daca nu e vorba de religie.

- la aceasta idee se adauga si aceea de fanatism (DEX: atasament excesiv, patimas pentru o convingere, o persoana etc; dublat de o totala intoleranta fata de convingerile altora.

- ia o hirtie si noteaza in stinga religiile acceptate de tine, cartile sfinte acceptate de tine, afirmatiile si teoriile (invataturile) exprimate de tine ... si apoi in dreapta pe ale mele, cel putin cele pe care le-ai vazut pina acum. Iti promit ca iti voi completa lista dupa ce o vei expune pe forum. Numara ce este in stinga si ce e in dreapta si vezi cine a mai habotnici si fanatic dintre noi doi.

QUOTE
Din ceea ce ai postat, esti paralel cu crestinismul, desi ne spui ca esti crestin.

- sint crestin prin botez si prin faptul ca il iubesc pe Iisus si il consider cel mai de pret "cadou" pt. mine, spre unimirea si prostatia in care vei ramine dupa ce vei citi acest pasaj. Spre desosebire de voi fanaticii, eu am avut ocazia sa-L "cunosc" pe Iisus in spirit si in duh ... si nu numai ... pe cind voi nici macar din carti nu l-ati cunoscut. Voi va rugati in fata unei icoane a Lui, eu fuzionez (in meditatie) cu constiinta Sa divina Suprema. Voi nu va "hraniti" nici macar cu vorbele Lui scrise, eu ma "hranesc" cu iubirea Lui, cu influenta si sustinerea Sa divina. Hilar, voi va numiti crestini si habar nu aveti cine si cum e Iisus, iar cel/cei pe care voi ii huiduiti au parte de gratia divina manifestata de Iisus asupra lor in timpul comuniunii subtile cu constiinta Sa divina.

- poate ca sint "paralel" cu Iisus, pt. ca avem acelasi drum, urmindu-L asa cum voi nu o faceti si nici nu o intelegeti, sarmani orbi si farisei. ohyeah.gif

QUOTE
Daca as numara insultele postate pe aici, m-ai intrecut cu mult. Si ar trebui sa stii ca e pacat sa spui fratelui tau "Prostule!".

- va o lista cu "insultele mele si ale tale sa vedem ale cui sint mai multe si mai grave.

- daca ar fi asa, inseamna ca Iisus a "pacatuit" enorm cind i-a intilnit pe farisei si fatarnici. hh.gif

QUOTE
Dar fiindca suntem la capitolul habotnicie, cred ca am fost destul de elocvent. Salut frate!

- salut frate Iuda. ohyeah.gif

QUOTE
QUOTE

asta dupa logica si adunarea ta si excluderile tale. Religia islamica (pe care tu nu ai studiat-o nici cit negru sub inghie) include si reincarnarea.


Sincer nu stiu prea multe despre islamism, insa am citit fragmente din Coran. Insa daca spui ca stii islamism, cine i-a inspirat Coranul lui Mohamed?

- nu stiu islamism, stiu insa ca reincarnarea este stipulata si la ei.

QUOTE
QUOTE

eu am expus niste citate luate de ici de colo, nu le-am inventat eu. Cei care au modificat biblia si au cenzurat-o sint cei pe care orbii si inconstientii de azi le iau apararea. Va meritati insa soarta si inaintasii.


Aici pot sa spun ca esti cel mai neindreptatit ca vorbesti. Nu ai fost in viata ta pe la Patriarhie, ca sa cunosti ce fel de oameni vin acolo. Pentru asta bag mana in foc. Si daca ii acuzi fara sa ii cunosti, pot spune ca esti un om drept. A avut dreptate mai devreme cineva cand spunea ca nu esti prea dus pe la Biserica. Acum chiar ai confirmat.

- am intilnit destui care au fost ... degeaba. Se vede treaba ca nu prea va ajuta deict sa memorati niste idei/dogme pe care nici macar Iisus nu le-a stipulat. Stiu ca prezentati invataturi crestine pe care nu le respectati, iar asta Iisus a numit-o fatarnicie. Nu e nevoie sa fiu prea mult la biserica ca sa vad ce iese din mina preotilor si din biserica. Am fost insa in "biserica" (templul) meu si acolo l-am intilnit pe Dumnezeu, pe Iisus, pe Shiva, pe Krishna, pe Petru etc.

- am fost si in biserici si am simtit unde e prezenta energia divina si unde nu. Am fost chiar si la Iasi, la Paraschiva si pot spune ca e un spirit divin autentic, fata de alti asa zisi "sfinti" crestini ... si chiar si la Mormintul sfint, la Ierusalim, in templul actual. Tu ai fost vreodata acolo ?

QUOTE
Restul obrazniciilor sa fie pacatele tale.

- ce e pacat ca pacatul va fi tratat de legile karmei, iar ce e manifestare divin integrata in voia divina, gratie divina este tratata si primita.

QUOTE
Eu te-am iertat pentru ele, caci asa e crestineste.

- iarta-ma pt. ceea ce este, nu pt. ceea ce inventezi. Pacatele inventate la altii se transforma in propriile tale pacate.

QUOTE
Si daca ma respecti macar ca faptura lui Dumnezeu, nu pe mine personal, te rog din toata inima citeste acele cuvinte dspre farisei care le-ai postat, dar te rog din toata inima, gandeste-te ca acela poti fi tu.

- nu pot fi fariseu din moment ce nu am o "unica" religie si o unica cunoastere spirituala. Pot fi insa si chiar sint un om cu anumite limite (defecte) dar si calitati. Incearca acum sa afli si care sint acele calitati (inzestrari) ale mele. smile.gif Daca nu poti sau nu gasesti, inventeaza (transfigureaza). jamie.gif

Acest topic a fost editat de thunder: 8 Sep 2004, 10:48 AM


--------------------
"De fiecare dată cānd Legea decade, cānd dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din cānd īn cānd trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Figaro
mesaj 8 Sep 2004, 10:52 AM
Mesaj #199


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.234
Inscris: 11 March 03
Forumist Nr.: 63



Thunder, nu mi-ai raspuns inca la intrebare. Care crezi tu ca este liantul crestinismului?


--------------------
Vreti sa vedeti ceva funny? Tastati alinalinuta in Yahoo.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
actionmedia
mesaj 8 Sep 2004, 10:55 AM
Mesaj #200


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 5.298
Inscris: 9 June 04
Forumist Nr.: 3.787



Cum pot nişte oameni care pretind că au credinţa īn suflet, că se ghidează după principiul iubirii şi al īnţelegerii cu semenii lor să se jignescă unul pe celălalt īn public?
Mi se face sārbă de discuţia asta puerilă 6.gif că "zeul meu e mai mare şi mai tare" sau "calea aleasă de mine e aia adevărată, iar aia aleasă de tine e o mare ţeapă" etc. Fiecare are dreptul la propria credinţă şi ar fi mai bine pentru toţi dacă am īncerca să ne īnţelegem unii pe ceilalţi. Iar cei care pornesc "cruciade verbale" īmpotriva "ereticilor" īn numele Dumnezeului lor atoateiubitor şi atotputernic, ar face bine să se gāndească de 10 ori īnainte ce vor să spună.
Multă baftă şi poate reuşiţi să īncropiţi o discuţie mai interesantă.


--------------------
viata e simpla si misto!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Figaro
mesaj 8 Sep 2004, 10:57 AM
Mesaj #201


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.234
Inscris: 11 March 03
Forumist Nr.: 63



Fiecare are dreptul la propria credinta, e clar. Nu aici e problema, ci afiramtiile facute de Thunder la adresa crestinismului, cand se vede clar ca e venit cu pluta pe tronsonul asta.

Astept de multiosor un raspuns simplu si concis.


--------------------
Vreti sa vedeti ceva funny? Tastati alinalinuta in Yahoo.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thunder
mesaj 8 Sep 2004, 11:01 AM
Mesaj #202


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



QUOTE (Figaro @ 8 Sep 2004, 12:26 PM)
Problema e alta: cam toti aflam despre Iisus sau Krishna tot din scrieri colaterale, din comentarii, studii sau alte tipuri de lucrari.

- asta e limita lor. Adevarata cunoastere se face la nivelul constiintei (fuzionind subtil energetic), nu a mintii (citind)

QUOTE
QUOTE ("thunder")

- exista un liant ? 


tongue.gif Cam exista. Care ar fi liantul, in opinia ta?

- mi-am prezentat opinia. Daca ar exista ar fi un singur crestinism pe aceasta planeta .. si nu e ... sint zeci, sute de "religii crestine". Fiecare in parte se declara unica si adevarata. Poate ca asta e "liantul" lor. ohmy.gif

QUOTE
QUOTE ("thunder")

- pai atunci de ce sint atitea zeci si sute de rituri si grupuri religioase crestine ?


Orientalii sunt cu mult mai mozaciati decat crestinii.

- in ce sens spui "mozacizati" ?

QUOTE
Nu uita ca sunt politeisti.

- unii. Altii sint monoteisti sau chiar dincolo de o personbalizare a lui Dumnezeu.

QUOTE
Exista diferente de nuanta, dar exista si o baza comuna. Ca de exemplu MONOTEISMUL, care este propriu oricarei confesiuni crestine. Si mai exista alta principiu comun.

Care este? Il cunosti?

- zii tu care e in viziunea ta.

- se pare ca aceste baze comune un ii ajuta sa fi uniti de acea asa zis liant de care vorbesti. Pina la vorbe, faptele spun mai multe.


--------------------
"De fiecare dată cānd Legea decade, cānd dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din cānd īn cānd trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thunder
mesaj 8 Sep 2004, 11:10 AM
Mesaj #203


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



QUOTE (RZA @ 8 Sep 2004, 12:26 PM)
QUOTE (user_anonim)
Eu nu ma inchin la idoli. Tu esti acela care te inchini la idoli.

Esti prea bland, user_anonim.
Amicului thunder, intre 2 meditatii cu constiinta christica, ii mai scapa si cate una cu Ingerul Mortii (adica hexapodu' ala desucheat de-i zice in hinduism Kali). Acu' zii si tu, poti sa-i ceri unui asemenea initiat sa slujeasca la un singur stapan? tongue.gif

- succes la intilnirea pe care vad ca ti-o urgentezi. rofl.gif

QUOTE
Asa se petrece cand nu esti dus de mult pe la Biserica.

- norocul tau ... ca tu esti .. dus.

QUOTE
Va fi din ce in ce mai rau.

- stiu ... demonii si acoliii lor nu suporta adevarul si elevarea spirituala.

QUOTE
Degeaba te rogi lui Iisus cu sufletul si mintea daca trupul tau nu se Impartaseste cu Trupul si Sangele Lui. Impartasania este Sfanta Taina de care structura fizica e cea mai conditionata.

- clarvizionarul RZA a vazut ! yikes.gif

QUOTE
thunder repeta pas cu pas traseul multor colegi de-ai lui care au plecat sa-L caute pe Dumnezeu la MISA si L-au pierdut pe Dumnezeu din ei insisi.

- ce cistiga sau pierd cei de la MISA e problema lor, nu a ta. Vezi ce cistigi - pierzi tu in "cautarea" ta.

- din fericire, L-am "gasit" pe Dumnezeu ... nu mai sint ateu. Dar repet, este mai bine ca (sa fii) ateu decit (sa fii) ca cei habotnici si fanatici. Iti pastrezi burduful "gol" pt. "vinul" pe care il vei primi mai apoi.

Acest topic a fost editat de thunder: 8 Sep 2004, 11:12 AM


--------------------
"De fiecare dată cānd Legea decade, cānd dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din cānd īn cānd trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Figaro
mesaj 8 Sep 2004, 11:29 AM
Mesaj #204


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.234
Inscris: 11 March 03
Forumist Nr.: 63



QUOTE ("thunder")

- asta e limita lor. Adevarata cunoastere se face la nivelul constiintei (fuzionind subtil energetic), nu a mintii (citind)


Pentru a ajunge la adevarata cunoastere ai nevoie de o baza teoretica. Daca esti indeajuns de cinstit cu tine insusti - si nu e greu de banuit - aminteste-ti ca la varsta de 5 ani habar n-aveai de toate astea. Intre timp ai CITIT anumite lucruri, cu siguranta dupa '89, cand piata si-a deschis portile. Pe urma ai si experiementat. Dar cu siguranta nu ai experimentat fara o baza doctrinara, adica fara sa cunosti ce inseamna karma sau cine a fost Budha. Toate astea le-ai invatat, si pe urma ai intrat pe latura practica.

QUOTE ("Thunder")

- unii. Altii sint monoteisti sau chiar dincolo de o personbalizare a lui Dumnezeu.


Stiu si asta. Si mai stiu ca monteismul a aparut ca urmare a influentei islamice. Dar spre deosebire de crestini - care sunt toti MONOTEISTI - la orientali intalnim o paleta larga de credinte, de la un monteism nuantat pana la politeismul cu un panteon considerabil de zei pe cap de locuitor.

Deci cine e mai mozaicat decat cine?

QUOTE ("Thunder")

zii tu care e in viziunea ta.


Nu e vorba aici de o viziune. Chiar nu e o intrebare cu bataie lunga. E vorba de un lucru elementar.

Hai sa procedam babeste: de unde vine termenul de crestinsim?



--------------------
Vreti sa vedeti ceva funny? Tastati alinalinuta in Yahoo.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
user_anonim
mesaj 8 Sep 2004, 11:44 AM
Mesaj #205


Haiduc
**

Grup: Musterii
Mesaje: 63
Inscris: 29 September 03
Forumist Nr.: 868



thunder wrote:

QUOTE

dar sincer sa fiu nu as putea spune ce era in minta lui Ioan cind a negat acea realitate, dar intre cuvintul lui si al lui Iisus il prefer pe al lui Iisus, iar El a spus: "Aceasta (Ioan) e Ilie care trebuie (trebuia) sa vina".


Oare nu stii thunder ca Biblia se judeca intru Duhul? "Acesta e Ilie care trebuia sa vina". Adica acesat e Ilie pe care il asteptati. Ei il asteptau pe Ilie, adevaratul Ilie, care a plecat in cer. Insa nu a venit acel Ilie ci Ioan. Adica tu astepti pe cineva si vezi ca nu vine. Si cand il intrebi pe Cel care a spus ca vine, "De ce nu a venit Doamne?" , iar Iisus raspunde: A si venit dar ei nu l-au cunoscut. Nu adevaratul Ilie ci cineva asemena lui, plin de har si putere. "Glasul celui care striga in pustiu", acesta este cel care se va asemana cu Ilie . Ilie care trebuia sa vina!

Ilie va veni in Ziua Judecatii:

QUOTE

23. Iata ca Eu va trimit pe Ilie proorocul, inainte de a veni ziua Domnului cea mare si infricosatoare; 
24. El va intoarce inima parintilor catre fii si inima fiilor catre parintii lor, ca sa nu vin si sa lovesc tara cu blestem!" 


Daca Ioan a spus ca nu e Ilie, e clar ca trebuia sa fie asemenea lui Ilie. Nu a coborat foc din cer(Duhul Sfant) . Nu adus apa(vezi botezul)?

Ideea reincarnarii este o nebunie in crestinism. Daca reincarnarea e acceptata, atunci poti face orice fiindca pana la urma tot te mantuiesti, fiindca intr-un final te saturi de rele si gata. Pai daca accepti asta, cum ramane cu Cuvantul Mantuitorului "mergeti pe calea stramta"? Daca exista reincarnare nu mai exista pacat. Daca nu mai exista pacat, nu mai exista Judectaa de Apoi. Si fiecare e liber sa faca ce vrea. Daca fiecare e liber sa faca ce vrea, atunci nu mai exista Lege. Si nici Dumnezeu. De aceea e o nebunie reincarnarea. Reincarnare sustine ca nu mai exista pacat. Eu sunt sfant si curat, sunt asemenea lui Dumnezeu. Cata nebunie!

thunder wrote:
QUOTE

inteleg ca ai o gindire simpla. Citeste bine biblia si vezi in cite locuri se spune, inclusiv Iisus, ca Iisus = Fiul lui Dumnezeu. Fiul este UNA cu Dumnezeu in esenta, nu in totalitate ... daca poti intelege asta.


QUOTE

30 Eu şi Tatăl una sīntem.``


thunder chiar tu ai scris acest citat. Taina Sfintei Treimi nu a cuprins-o nimeni, poti sta linistit. Sau poate ai inteles-o tu?


thunder wrote:
QUOTE

este mai mult decit isi inchipuie oricine de aici. E chiar mai mult decit un sfint, e Fiul lui Dumnezeu, cel care va prelua (de la Iisus) conducerea si coordonarea spirituala a planetei Terra in viitoarea Epoca a Varsatorului.


Asta de unde le-ai mai scos? Amesteci ocultismul cu crestinismul baiatule si spui ca nu faci new age? Sau ocultism=crestinism?

thunder wrote:

QUOTE

- tu te inchini la fantasme caci cine se inchina cu adevarat si sincer la Dumnezeu sau Fii Sai, este transformat spiritual si ajutat sa vada si sa simta adevarul si spiritualitatea autentica si vie.


Si tot sustii ca nu te inchini la idoli, desi ocultism=crestism pentru tine.

thunder wrote:
QUOTE

va o lista cu "insultele mele si ale tale sa vedem ale cui sint mai multe si mai grave.


A inceput cineva mai devreme, nici nu a fost nevoie sa fac eu. Dar nu asta e important. Ci altceva. Atitudinea.

thunder wrote:

QUOTE

daca ar fi asa, inseamna ca Iisus a "pacatuit" enorm cind i-a intilnit pe farisei si fatarnici.


Dumenzeu e fara de pacat, ar trebui sa stii asta. Deoarece spunea Adevarul. Dar fiindca si tu esti fara de pacat, deci Fiul lui Dumnezeu asta iti da dreptul sa ne batjocoresti, nu?


thunder wrote:

QUOTE

Religia islamica (pe care tu nu ai studiat-o nici cit negru sub inghie) include si reincarnarea.


QUOTE

nu stiu islamism, stiu insa ca reincarnarea este stipulata si la ei.


Thunder, cine este fariseu aici? E adevarat ca cine nu stie invata pe altii? (asta e valabil si la mine.:-0)

thunder wrote:

QUOTE

am fost si in biserici si am simtit unde e prezenta energia divina si unde nu. Am fost chiar si la Iasi, la Paraschiva si pot spune ca e un spirit divin autentic, fata de alti asa zisi "sfinti" crestini ... si chiar si la Mormintul sfint, la Ierusalim, in templul actual. Tu ai fost vreodata acolo ?


Biserica nu e muzeu, thunder.

thunder wrote:
QUOTE

am intilnit destui care au fost ... degeaba. Se vede treaba ca nu prea va ajuta deict sa memorati niste idei/dogme pe care nici macar Iisus nu le-a stipulat. Stiu ca prezentati invataturi crestine pe care nu le respectati, iar asta Iisus a numit-o fatarnicie. Nu e nevoie sa fiu prea mult la biserica ca sa vad ce iese din mina preotilor si din biserica


Daca asta insemna pentru tine crestinismul, nu pot sa spun prea multe. Sa inteleg ca esti fara de pacat, deci nu ai fost niciodata fatarnic?

thunder wrote:
QUOTE

nu pot fi fariseu din moment ce nu am o "unica" religie si o unica cunoastere spirituala

Asta ai inteles ca insemna fariseu? Doamne...

din ce stiam eu habotnic avea si acel sens. Daca nu are acel sens, trebuie sa recunosc. Nu sunt habotnic. Incerc sa fiu. Dar nu prea reusesc. Dar as vrea sa fiu. Doar in crestinism.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Figaro
mesaj 8 Sep 2004, 11:55 AM
Mesaj #206


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 4.234
Inscris: 11 March 03
Forumist Nr.: 63



QUOTE ("thunder")

nu pot fi fariseu din moment ce nu am o "unica" religie si o unica cunoastere spirituala


Cam pe tema asta o sa ne conversam. Unii sunt budisti, altii sunt musulmani, altii sunt jaini, altii adopta crestinismul. Probabil ca pe cei care se numesc budisti ii uneste ceva, dupa cum si pe cei care se numesc budisti sau crestini ii uneste ceva. Altfel denumirile nu si-ar avea rostul.

Marile religii sunt bine fundamentate. Imprumuturile nu au loc decat eventual la nivel de apreciere. Sectele, in schimb sunt eclectice. Imprumuta cate putin din toate.

====================================

Repet intrebarea (am si reformulat-o): de unde provine termenul de crestinism.


--------------------
Vreti sa vedeti ceva funny? Tastati alinalinuta in Yahoo.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
noi
mesaj 8 Sep 2004, 12:49 PM
Mesaj #207


Dregator
*****

Grup: Membri
Mesaje: 762
Inscris: 15 December 03
Forumist Nr.: 1.513



Si se mai spune clar in profetia despre Sfantul Ioan Botezatorul:

"Si va merge inaintea Lui (inaintea lui Dumnezeu) cu duhul si puterea lui Ilie" deci este clar ca sunt 2 entitati diferite..Ioan si Ilie...dar ei vin in acelasi duh..aceeasi misiune..

Oricum pentru convigere Thunder poti citit lucrarea lui Origen "Comentariu la Matei":

"Mie nu mi se pare ca in acest loc (Mat.17:10-13) se vorbeste despre sufletul lui Ilie, ca sa nu ma fac si eu vinovat de invatatura stramutarii sufletelor care este straina Bisericii lui Dumnezeu, care nu a fost transmisa de Apostoli si care nu este nicaieri afirmata in Scripturi..." Origen, Comentariu la Matei


Thunder
"- nu stiu islamism, stiu insa ca reincarnarea este stipulata si la ei."

Penibil. La fel procedezi si cu crestinismul.

Un alt argument impotriva reincarnarii:

QUOTE

Asceza ortodoxă se deosebeşte profund de asceza credinţelor orientale, care văd trupul ca pe un ambalaj inutil şi obositor al trupului, prin faptul că ea nu este īndreptată īmpotriva trupului, ci, orice penitenţă trupească nu trebuie să-şi depăşească scopul, care este cel de a domoli patimile. Conform dogmaticii ortodoxe, sufletul nu este superior trupului, după cum nici trupul sufletului, ci amāndouă, recuperāndu-şi armonia, alcătuiesc fiinţa umană. Deşi sunt foarte dese īmbolnăvirile īn rāndul călugărilor din cauza exceselor, fie fizice, fie datorate istovirii prin nesomn şi nemāncare, aceasta se īntāmplă īn mănăstirile cu stareţi necărturari, aflaţi ei īnşişi īntr-o stare gravă de īnşelare, care poate fi numită nebunie, suferind de ceea ce psihiatrii numesc delir religios şi nu resprezintă deloc tradiţiile ascetismului ortodox. Monahismul sănătos are īntotdeauna īn faţă cuvintele Sf. Apostol Pavel: Căci lupta noastră nu este īmpotriva trupului şi a sāngelui, ci īmpotriva īncepătoriilor, īmpotriva stăpāniilor, īmpotriva stăpānitorilor īntunericului acestui veac, īmpotriva duhurilor răutăţii, care sunt īn văzduhuri (Efeseni 6, 12).
Savatie Bastovoi - "Intre Freud si Hristos"

Iata deci ca in crestinism trupul este la fel de important ca si sufletul..amandoua alcatuind fiinta umana..si ca lupta nu este impotriva trupului ci impotriva patimilor.
Cu acelasi suflet si acelasi trup(spiritualizat) vom intra in Imparatia Cerurilor (Doamne Ajuta!). Hristos a inviat cu acelasi trup. Reincarnarea dispretuieste zecile de mii de trupuri avute pe parcursul presupuselor vieti anterioare.

Crestinismul afirma cu tarie ca TOTI mortii vor invia.

Iisus a spus (in Ioan 5:28-29), ,,...vine ceasul, cand toti cei din morminte vor auzi glasul Lui, si vor iesi afara din ele; cei ce au facut binele, vor invia pentru viata; iar cei ce au facut raul, vor invia pentru judecata."

Numai bine!

Acest topic a fost editat de noi: 8 Sep 2004, 12:51 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thunder
mesaj 8 Sep 2004, 12:54 PM
Mesaj #208


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



QUOTE (Figaro @ 8 Sep 2004, 01:42 PM)
QUOTE ("thunder")

- asta e limita lor. Adevarata cunoastere se face la nivelul constiintei (fuzionind subtil energetic), nu a mintii (citind)


Pentru a ajunge la adevarata cunoastere ai nevoie de o baza teoretica.

- corect, dar incomplet. Iata, exista anumita cai spirituale care nu au nevoie de prea mare cunoastere teoretica. De ex. Atma Yoga are ca principala "doctrina" intrebarea: "Cine sint eu?" Aspirantul mediteaza la aceasta intrebare si realitate si intr-un final atinge stare de intelepciune si eliberare spirituala.

QUOTE
Daca esti indeajuns de cinstit cu tine insusti - si nu e greu de banuit - aminteste-ti ca la varsta de 5 ani habar n-aveai de toate astea. Intre timp ai CITIT anumite lucruri, cu siguranta dupa '89, cand piata si-a deschis portile. Pe urma ai si experiementat. Dar cu siguranta nu ai experimentat fara o baza doctrinara, adica fara sa cunosti ce inseamna karma sau cine a fost Budha. Toate astea le-ai invatat, si pe urma ai intrat pe latura practica.

- eu personal am inceput cu practica, dar e adevarat, am audiat si anumite conferinte publice cu tematici spirituale dar mult prea vagi fata de o invatatura integrata intr-un sistem spiritual.

- studiul teoretic a fost la inceput, insa partea importanta a revenit practicii.

QUOTE
Hai sa procedam babeste: de unde vine termenul de crestinsim?

- de la Cristos, Iisus.


--------------------
"De fiecare dată cānd Legea decade, cānd dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din cānd īn cānd trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thunder
mesaj 8 Sep 2004, 01:01 PM
Mesaj #209


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



QUOTE (Figaro @ 8 Sep 2004, 01:10 PM)
Fiecare are dreptul la propria credinta, e clar. Nu aici e problema, ci afiramtiile facute de Thunder la adresa crestinismului, cand se vede clar ca e venit cu pluta pe tronsonul asta.

Astept de multiosor un raspuns simplu si concis.

- eu expun idei despre multe subiecte oculte si religii. Faptul ca unii dintre voi sinteti exagerat orientati catre crestinism v-ati simtit atinsi de unele idei expuse si ati dezvoltat discutiile pe laturi exclusiv crestine cind de fdapt topicul este despre yoga si religii, nu religia crestina. V-am raspuns in parte si de aici indispozitia pe care o au unii fata de afirmatiile mele.

- si eu pot spune ca sint unii dusi cu pluta pe tarimul crestin, si nu as fi departe de adevar, insa ei inteleg una din crestinism iar eu si altii altele. Nu avem o baza comuna in discutie si nici o cunostere asemanatoare. De practica nu mai vorbesc, eswte total diferita.

- cind vei formula intrebari concise poate vei primi si raspunsuri concise.


--------------------
"De fiecare dată cānd Legea decade, cānd dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din cānd īn cānd trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thunder
mesaj 8 Sep 2004, 02:15 PM
Mesaj #210


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.480
Inscris: 12 December 03
Forumist Nr.: 1.466



QUOTE (user_anonim @ 8 Sep 2004, 01:57 PM)
thunder wrote:

QUOTE

dar sincer sa fiu nu as putea spune ce era in minta lui Ioan cind a negat acea realitate, dar intre cuvintul lui si al lui Iisus il prefer pe al lui Iisus, iar El a spus: "Aceasta (Ioan) e Ilie care trebuie (trebuia) sa vina".


Oare nu stii thunder ca Biblia se judeca intru Duhul?

- batem pasul pe loc cu aceleasi aspecte neintelese. Nu am chef sa vorbesc de aceste aspect si imi prezint optiunea si gata cu discutia asta.

- exista reincarnare

- Ioan = Ilie

"Acesta e Ilie care trebuia sa vina". Adica acesat e Ilie pe care il asteptati. Ei il asteptau pe Ilie, adevaratul Ilie, care a plecat in cer. Insa nu a venit acel Ilie ci Ioan. Adica tu astepti pe cineva si vezi ca nu vine. Si cand il intrebi pe Cel care a spus ca vine, "De ce nu a venit Doamne?" , iar Iisus raspunde: A si venit dar ei nu l-au cunoscut. Nu adevaratul Ilie ci cineva asemena lui, plin de har si putere. "Glasul celui care striga in pustiu", acesta este cel care se va asemana cu Ilie . Ilie care trebuia sa vina!

QUOTE
Ilie va veni in Ziua Judecatii:

- adica indirect confirmi reincarnarea (lui Ilie) la acel moment. smile.gif

QUOTE
Ideea reincarnarii este o nebunie in crestinism.

- in alte religii este un adevar. Deci fie acele religii fie dogma crestina care stipuleaza acesta este sursa de nebunie. Daca fortezi lucrurile pina la acest nivel atunci toti cei care reneaga reincarnarea sint niste nebuni. yikes.gif Ei spun de noi care acceptam reincarnarea ca sintem nebuni si tot asa. satana se distreaza cum prostii se cearata la nesfirsit intre ei.

QUOTE
Daca reincarnarea e acceptata, atunci poti face orice fiindca pana la urma tot te mantuiesti, fiindca intr-un final te saturi de rele si gata.

- faci orice pt. ca ai liber arbitru, nu pt. ca tu crezi sau nu in reincarnare. Cind ajungi sa constientizezi relele facute si spui gata nu mai fac, tot va trebui sa platesti (karma) pt. faptele comise.

QUOTE
Pai daca accepti asta, cum ramane cu Cuvantul Mantuitorului "mergeti pe calea stramta"?

- asta inseamna a urma o cale spiritual autentica si vie

QUOTE
Daca exista reincarnare nu mai exista pacat.

- ba exista, dar vad ca nu puteti intelege adevaruri atit de simple

QUOTE
Daca nu mai exista pacat, nu mai exista Judectaa de Apoi. Si fiecare e liber sa faca ce vrea. Daca fiecare e liber sa faca ce vrea, atunci nu mai exista Lege. Si nici Dumnezeu. De aceea e o nebunie reincarnarea. Reincarnare sustine ca nu mai exista pacat. Eu sunt sfant si curat, sunt asemenea lui Dumnezeu. Cata nebunie!

- nebunia e in ceea ce "intelegi" tu si care e total pe dos fata de realitate.

QUOTE
thunder wrote:
QUOTE

inteleg ca ai o gindire simpla. Citeste bine biblia si vezi in cite locuri se spune, inclusiv Iisus, ca Iisus = Fiul lui Dumnezeu. Fiul este UNA cu Dumnezeu in esenta, nu in totalitate ... daca poti intelege asta.


QUOTE

30 Eu şi Tatăl una sīntem.``

- da, in esenta sint UNA.

QUOTE
thunder chiar tu ai scris acest citat. Taina Sfintei Treimi nu a cuprins-o nimeni, poti sta linistit. Sau poate ai inteles-o tu?

- da, in esenta sint UNA. Numara de cite ori s-a spus ca Iisus = Dumnezeu si de cite ori ce Iisus = Fiul lui Dumnezeu. Din pacate aceasta realitate nu este digerabila de mintile nepregatite. La voi albul e alb si negru e negru, fara nuante de gri. Mintea voastra functioneaza in 0 si 1. Ce vina am eu ca doar atit puteti ?

- o furnica pe pe mal in fata marii. Ea vede valul venind catre ea si spune: iata, marea spune ea. In parte are dreptate, pt. ca acel val e chiar marea, pt. ca el e UNA cu marea, dar in parte nu are dreptate, pt. ca marea inseamna cu mult mai mult decit acel val. Intelege cine poate...

QUOTE
thunder wrote:
QUOTE

este mai mult decit isi inchipuie oricine de aici. E chiar mai mult decit un sfint, e Fiul lui Dumnezeu, cel care va prelua (de la Iisus) conducerea si coordonarea spirituala a planetei Terra in viitoarea Epoca a Varsatorului.


Asta de unde le-ai mai scos? Amesteci ocultismul cu crestinismul baiatule si spui ca nu faci new age? Sau ocultism=crestinism?

- amestec ce vreau si cum vreau in functie de capacitatile male launtrice.

- sa nu mai pierd timpul cu prea multe explicati, citeste Apocalipsa si eventual si comentariile mele si vei vedea de ce spun asta.

- foloseste termeni precum baiatule cu cei de seama ta sau cu cei care te tragi de sireturi.

QUOTE
Si tot sustii ca nu te inchini la idoli, desi ocultism=crestism pentru tine.

- asta e in mintea ta nu in afirmatiile mele pe care oricum vad ca nu le intelegi.

QUOTE
Dumenzeu e fara de pacat, ar trebui sa stii asta. Deoarece spunea Adevarul. Dar fiindca si tu esti fara de pacat, deci Fiul lui Dumnezeu asta iti da dreptul sa ne batjocoresti, nu?

- cine te batjocoteste omule ? O faci tu in mai multe rinduri cu afirmatii de genul ratacitule samd si imi pui in circa inventiile mintii tale ?

QUOTE
QUOTE

am fost si in biserici si am simtit unde e prezenta energia divina si unde nu. Am fost chiar si la Iasi, la Paraschiva si pot spune ca e un spirit divin autentic, fata de alti asa zisi "sfinti" crestini ... si chiar si la Mormintul sfint, la Ierusalim, in templul actual. Tu ai fost vreodata acolo ?


Biserica nu e muzeu, thunder.

- ba tocmai ca pt. voi asta a devenit, un muzeu.

QUOTE
thunder wrote:
QUOTE

am intilnit destui care au fost ... degeaba. Se vede treaba ca nu prea va ajuta deict sa memorati niste idei/dogme pe care nici macar Iisus nu le-a stipulat. Stiu ca prezentati invataturi crestine pe care nu le respectati, iar asta Iisus a numit-o fatarnicie. Nu e nevoie sa fiu prea mult la biserica ca sa vad ce iese din mina preotilor si din biserica


Daca asta insemna pentru tine crestinismul, nu pot sa spun prea multe. Sa inteleg ca esti fara de pacat, deci nu ai fost niciodata fatarnic?

- atunci taci daca nu poti sa spui

- fara pacat nu sint

- nici fatarnic

QUOTE
Asta ai inteles ca insemna fariseu? Doamne...

- striga mai tare si mai des .. pina la urma te va auzi. Ramine sa-L auzi si tu.

QUOTE
din ce stiam eu habotnic avea si acel sens. Daca nu are acel sens, trebuie sa recunosc. Nu sunt habotnic. Incerc sa fiu. Dar nu prea reusesc. Dar as vrea sa fiu. Doar in crestinism.

- somn usor

Acest topic a fost editat de thunder: 8 Sep 2004, 07:17 PM


--------------------
"De fiecare dată cānd Legea decade, cānd dezordinea se face simţită,
Eu mă supun la o noua naştere pentru a-l apara pe virtuos, pentru a-l distruge pe răufacător.

Pentru a restabili Legea, din cānd īn cānd trebuie să renasc. "
Go to the top of the page
 
+Quote Post

12 Pagini V  « < 4 5 6 7 8 > » 
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 19 May 2024 - 05:39 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman