Dieta Mediteraneana |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Dieta Mediteraneana |
8 Aug 2007, 10:53 AM
Mesaj
#1
|
|
[Vera] Grup: Moderator Mesaje: 4.055 Inscris: 25 October 06 Din: pe plaja Forumist Nr.: 8.842 |
Am citit diverse lucruri despre asa-zisa dieta mediteraneana si recunosc ca ma atrage. Dar cand spun dieta nu ma refer la un soi de cura de slabire, ci la un mod de a manca, la un anumit tip de alimentatie specific zonei amintite. Asa ca ar fi interesant de postat aici retete caracteristice zonei, fie ca sunt luate direct de la mama lor, fie ca sunt combinatii proprii, bazate pe principiile din amintita "dieta".
Si accentuez: retete sau discutii pe marginea lor, nu bla bla-uri despre cat e de sanatoasa dieta mediteraneana, ce antioxidanti sau alte substante contine etc etc etc. Ca de asta am deschis topicul aici si nu la Corpul uman. -------------------- |
|
|
8 Aug 2007, 12:59 PM
Mesaj
#2
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 18.844 Inscris: 30 January 04 Din: EU Forumist Nr.: 2.042 |
- Consum mare de : fructe, vegetale ( intre 7-10 portii/zi) , rosii, vinete, cartofi, fasole, mazare - toate proaspete, nuci si seminte . Masline , ulei de maslin din prima presare ( virgin oil), ulei de rapita pentru salade si ptr. gatit. .
- Consum in cantitati mici la moderat : peste ( in mod frecvent , dar nu prajit ci la gratar !) , produse lactate( branza de capra, lapte slab, la fel iaurt) , si foarte putina carne rosie. - Consum de oua : de loc sau pana la 3 ori pe saptamana ( cate un ou/zi) - Vinul rosu nelipsit la masa : putin la moderat ( francezii beau 1/2 litru la masa ) -------------------- Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire
Nicolas Boileau |
|
|
8 Aug 2007, 01:25 PM
Mesaj
#3
|
|
[Vera] Grup: Moderator Mesaje: 4.055 Inscris: 25 October 06 Din: pe plaja Forumist Nr.: 8.842 |
vinete, cartofi, fasole, mazare - toate proaspete Asta nu o inteleg si suna ca si cum e "culeasa" de pe net. Cum adica proaspete? Cartofi cruzi? Vinete crude? Wtf? -------------------- |
|
|
Promo Contextual |
8 Aug 2007, 01:25 PM
Mesaj
#
|
ContextuALL |
|
|
|
8 Aug 2007, 01:43 PM
Mesaj
#4
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 18.844 Inscris: 30 January 04 Din: EU Forumist Nr.: 2.042 |
Asta nu o inteleg si suna ca si cum e "culeasa" de pe net. Cum adica proaspete? Cartofi cruzi? Vinete crude? Wtf? Ce nu stii ca vinetele se pot prepara si baga la congelator ? Cartofi pot fi la pachet sub forma de praf pentru piure ? Mazarea congelata la pachet ? Toate se gasesc si asa in tarile mediteraniene. Si ce ti-am spus io acolo mai sus am mancat in Grecia, Italia, Spania direct din gradina , preparate, pe masa , ca sa zic asa. Daca vrei sfaturi serioase uita-te la reclama lui Radulesca ! Acest topic a fost editat de March: 8 Aug 2007, 01:44 PM -------------------- Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire
Nicolas Boileau |
|
|
8 Aug 2007, 01:48 PM
Mesaj
#5
|
|
[Vera] Grup: Moderator Mesaje: 4.055 Inscris: 25 October 06 Din: pe plaja Forumist Nr.: 8.842 |
Pai daca stii retete scrie aici, nu ma trimite la Raduleasca.
-------------------- |
|
|
8 Aug 2007, 02:04 PM
Mesaj
#6
|
|
Vornic Grup: Membri Mesaje: 422 Inscris: 18 April 06 Forumist Nr.: 8.115 |
Nu stiu daca vinetele se pot consuma crude, la fel fasolea păstăi, dar celelalte vegetale este benefic sa le consumi fără prelucrare termică, în stare proaspătă. E cam greu în condiţiile unei vieţi trepidante. Ce facem, mergem cu cartoful crud la serviciu? Cred că dieta asta are dezavantajul că-ţi cere mult timp pentru pregătirea meselor şi aprovizionarea zilnică. Greşesc?
-------------------- Nu este raspunsul cel care lumineaza, ci intrebarea. - Eugen Ionescu
|
|
|
8 Aug 2007, 02:59 PM
Mesaj
#7
|
|
Soul feeder Grup: Membri Mesaje: 3.735 Inscris: 7 November 05 Forumist Nr.: 7.214 |
Crude nu se pot consuma chiar toate legumele, însă majoritatea se pot coace puţin pe grătar, după ce au fost feliate. Mă rog, fasole la grătar n-am încercat, de ce să zic. Dar rondelele de vinete sunt chiar gustoase.
Se găsesc foarte multe reţete, inclusiv de sosuri şi băuturi, în cartea "Dieta mediteraneană" scrisă de Myrsini Lambraki şi publicată la noi prin 2001. O reţetă de acolo: QUOTE Vinete Kios cu brânză feta şi busuioc - 4 porţii 4 vinete de mărime medie 6 linguri de brânză feta, tipul tare, tăiată cuburi 4 căţei de usturoi zdrobiţi 2 linguri ulei de măsline 1 lingură busuioc proaspăt 1. Se coc bine vinetele pe ambele părţi. Se ia un cuţit ascuţit şi se despică în lung ca să se lase să se scurgă zeama. Se amestecă într-un castron cuburile de brânză feta, busuiocul, usturoiul şi uleiul de măsline. 2. Se umplu vinetele cu umplutura din castron, se închid şi se pun pe grătarul cuptorului, lăsându-se 10 minute sau până se topeşte brânza feta. Se servesc deschise (desfăcute) de îndată ce sunt scoase din cuptor. Cartea se găseşte în librăriile mari, merită investiţia. Acest topic a fost editat de Fantasee: 8 Aug 2007, 03:12 PM -------------------- TÄrâmul PoveĹtilor.
Loc cu poveČti Let your weird light shine bright, so the other weirdos know where to find you. |
|
|
8 Aug 2007, 03:03 PM
Mesaj
#8
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 18.844 Inscris: 30 January 04 Din: EU Forumist Nr.: 2.042 |
Nu stiu daca vinetele se pot consuma crude, la fel fasolea păstăi, dar celelalte vegetale este benefic sa le consumi fără prelucrare termică, în stare proaspătă. E cam greu în condiţiile unei vieţi trepidante. Ce facem, mergem cu cartoful crud la serviciu? Cred că dieta asta are dezavantajul că-ţi cere mult timp pentru pregătirea meselor şi aprovizionarea zilnică. Greşesc? Io n-am zis crude ci proaspete. Adica nu congelate sau semipreparate
Acest topic a fost editat de March: 8 Aug 2007, 03:04 PM -------------------- Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire
Nicolas Boileau |
|
|
8 Aug 2007, 03:21 PM
Mesaj
#9
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 3.750 Inscris: 8 January 05 Din: ??? Forumist Nr.: 5.402 |
Eu una sunt un mare fan al acestui mod de a te alimenta si de viata,chiar.
Nu sunt atoatestiutoare in ale gastronomiei,stim si practicam citeva retete la noi in casa din ce-am furat cu ochiul pe unde-am umblat si din cartile lui Jamie(ma refer la cea cu bucatarie italiana). Cam care-ar fi descoperirile mele.In primul rand pestele,cit mai proaspat si cit mai curat gatit,fructele de mare(preferabil proaspete si ele)dupa care mor de pofta tot timpul,uleiul de masline extravirgin oricind si oriunde,pastele dar fara sosuri grele-faceam cindva frecvent sos ragu,acum din ce in ce mai rar-,rizotto in cit mai multe feluri posibil,cit te tine imaginatia,paella,legumele la gratar-vinete,dovlecei verzi,ardei gras,ciuperci,legumele gratinate-broccoli,sparanghel,dovlecel,conopida,la francezi am mincat celebrele quiche,sper sa invat sa fac si asta,bruschettele,tulpina de telina in aproape toate retetele,anghinarea la pizza,mezelurile crud-uscate prezente si la francezi(charcuterie),prosciutto di Parma la italieni,jamon-ul spaniolilor,cous-cous-ul magrebienilor si multe altele de care nu-mi mai amintesc acum... -------------------- Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti! Anatole France |
|
|
8 Aug 2007, 03:21 PM
Mesaj
#10
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 18.844 Inscris: 30 January 04 Din: EU Forumist Nr.: 2.042 |
Tzatziki ( rapid de preparat, pentru cei comozi)
Se curata de coaja citiva castraveti, se dau pe razatoare, se sareaza si se lasa vreo 5 minute. Se storc bine se amesteca cu iaurt gras (cit mai gras) , se aduga usturoi pisat si marar verde tocat. Sos tzatziki cu vinete pane 2 vinete mai subtiri (500 g), sare, piper, 2 oua, 100 g pesmet, untdelemn. Pentru sosul tzatziki: 150 g iaurt, 200 g branza moale de vaca, sare, piper, 3-4 catei de usturoi, 1/2 castravete. Preparare: Se spala vinetele si se taie pe lung, in felii subtiri. Se sareaza din gros si se lasa 15 minute sa elimine apa. Se clatesc si se usuca cu servetel. Se amesteca ouale cu sare si putin piper. Se tavalesc vinetele mai intai prin oua si pe urma prin pesmet, apoi se prajesc pe ambele parti, pana devin aurii. Sosul tzatziki: Se amesteca iaurtul si branza de vaci cu piperul si sarea. Se curata cateii de usturoi, se dau pe razatoarea mica si se amesteca in sosul de branza. Se curata castravetele, se taie pe lung, se curata de seminte, apoi se toaca marunt si se baga in sosul de branza cu usturoi. Se serveste alaturi de vinetele pane prajite -------------------- Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire
Nicolas Boileau |
|
|
13 Aug 2007, 08:44 PM
Mesaj
#11
|
|
Ex-Carmelita Grup: Mesaje: 5.556 Inscris: 17 January 05 Forumist Nr.: 5.466 |
o reteta care mie mi-e foarte draga
Pasta Aglio, Oglio E Peperoncino Se fierb pastele. De care si cate doriti. Intr-o tigaie se pune ulei de masline. Cat de mult va place. Se taie usturoi feliutze. Cat usturoi? Depinde de cat de mult va place si se arunca usturoiul in tigaie, se prajeste pana-si schimba culoarea fara a deveni maro! Acuma eu las usturoiul acolo, prietena mea il scoate si se adauga ardei iuti taiati rondele finute. Se arunca toata treaba asta peste pasta fiarta. Al dente sau cum va place. Langa trebuie musai o sticla de vin bun ca altfel nu reusiti E mortal de buna |
|
|
14 Aug 2007, 12:08 AM
Mesaj
#12
|
|
Cronicar Grup: Admin Mesaje: 5.083 Inscris: 26 December 05 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 7.531 |
ce simpla... sigur nu ai uitat ceva?
ca sa fie mortal de buna as adauga un oarecare fel de carne: tocanita, file de peste, piept de pui prajit... -------------------- pantha rhei
Universul Fractal The universe appears to be fractal, cyclic and self-regenerating. Implied is that it is eternal and infinite. |
|
|
19 Aug 2007, 07:03 PM
Mesaj
#13
|
|
Ex-Carmelita Grup: Mesaje: 5.556 Inscris: 17 January 05 Forumist Nr.: 5.466 |
ce simpla... sigur nu ai uitat ceva? ca sa fie mortal de buna as adauga un oarecare fel de carne: tocanita, file de peste, piept de pui prajit... n-am uitat nimic. Uite aici o varianta a retetei, ingredientele sunt aceleasi, modul de preparare e putin diferit. http://www.incucina.tv/ricette/1040/1042/416/ricetta.asp |
|
|
20 Aug 2007, 07:19 PM
Mesaj
#14
|
|
Ex-Carmelita Grup: Mesaje: 5.556 Inscris: 17 January 05 Forumist Nr.: 5.466 |
tocmai am facut niste bruschette. am curatat o rosie de seminte, pulpa am taiat-o bucatele mici, la fel si 3 catei de usturoi si cateva frunze de busuioc, si am amestecat toate astea, cu sare si piper, in afara de intenstinele rosiei care le pastrez pentru un sos sau altceva.
Am prajit 3 felii de paine si le-am dat apoi cu ulei de masline si am pus compozitia de mai sus pe ele. Delicios! cat de curand o sa fac si pinzimonio, betigase de legume servite crude alaturi de un castron cu sare si ulei de masline. Fiecare betigas se da prin sare, ulei si se papa asa cum este |
|
|
21 Aug 2007, 11:37 AM
Mesaj
#15
|
|
[Vera] Grup: Moderator Mesaje: 4.055 Inscris: 25 October 06 Din: pe plaja Forumist Nr.: 8.842 |
tocmai am facut niste bruschette. am curatat o rosie de seminte, pulpa am taiat-o bucatele mici, la fel si 3 catei de usturoi si cateva frunze de busuioc, si am amestecat toate astea, cu sare si piper, in afara de intenstinele rosiei care le pastrez pentru un sos sau altceva. Am prajit 3 felii de paine si le-am dat apoi cu ulei de masline si am pus compozitia de mai sus pe ele. Delicios! A pus si marius reteta aia cu pastrav la cuptor pe undeva, cred ca mergea si aici. Desi cred ca mediteraneenii nu stiu de mamaliga, dar... -------------------- |
|
|
21 Aug 2007, 12:22 PM
Mesaj
#16
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 22.306 Inscris: 8 March 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 2.507 |
Ba stiu si ei, vezi aici: http://italianfood.about.com/od/polentarec...nta_Recipes.htm
-------------------- |
|
|
21 Aug 2007, 01:03 PM
Mesaj
#17
|
|
[Vera] Grup: Moderator Mesaje: 4.055 Inscris: 25 October 06 Din: pe plaja Forumist Nr.: 8.842 |
Ihi.
-------------------- |
|
|
30 Aug 2007, 12:52 PM
Mesaj
#18
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 3.750 Inscris: 8 January 05 Din: ??? Forumist Nr.: 5.402 |
Bruschettele nu se fac cu paine toast,este o blasfemie sa folosesti painea toast la asa ceva ! cel mai bine este cu paine de casa,din aia coapta pe vatra!painea toast...yaak! la crostini merge o bagheta grosuta.
O reteta de paste care-mi place mie mult! 2 catei de usturoi,citeva capere si rondele de masline negre cit va place se pun in blender se fac o pasta.cind pastele sunt fierte al dente se pun in tigaie cu un strop de ulei de masline,pasta rezultata,putin pesto si rosii fie proaspete cubulete,fie uscate la soare ,fie pomodorri pelati de la cutie tot cubulete(ultimele doua variante iarna cind nu avem rosii proaspete)Se mai tin 5 min pe foc amestecind sa se lege pasta de masline de spaghetti,mie-mi plac cel mai mult bavete sa folosesc la asta. -------------------- Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti! Anatole France |
|
|
30 Aug 2007, 01:35 PM
Mesaj
#19
|
|
Ex-Carmelita Grup: Mesaje: 5.556 Inscris: 17 January 05 Forumist Nr.: 5.466 |
Bruschettele nu se fac cu paine toast,este o blasfemie sa folosesti painea toast la asa ceva ! cel mai bine este cu paine de casa,din aia coapta pe vatra!painea toast...yaak! la crostini merge o bagheta grosuta. eu am fost la serviciu cand am facut-o si numai paine de aia am avut. blasfemie? vorbim totusi despre niste bruschete... |
|
|
30 Aug 2007, 01:49 PM
Mesaj
#20
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 3.750 Inscris: 8 January 05 Din: ??? Forumist Nr.: 5.402 |
era o figura de stil,totusi...chestia asta cu painea e un punct sensibil la mine...m-au enervat odata finii ca ne-au invitat la ei,pe noi si pe mai multi, la genul asta de bruschette cu paine toast si-ti puneai rosiile amestecate cu usturoi si alte verdeturi cu lingura din castron,la sfarsit unii s-au bagat cu painea direct in zama...toata chestia care se voia de mare rafinament culinar mi s-a parut o grosolanie la adresa bucatariei italiene
-------------------- Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti! Anatole France |
|
|
30 Aug 2007, 01:58 PM
Mesaj
#21
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 3.750 Inscris: 8 January 05 Din: ??? Forumist Nr.: 5.402 |
A pus si marius reteta aia cu pastrav la cuptor pe undeva, cred ca mergea si aici. Desi cred ca mediteraneenii nu stiu de mamaliga, dar... De italieni sunt sigura ca stiu,ii zice polenta,chiar am mincat de curand la Venetia baccara cu polenta prajita la recomandarea chelnerului,era un fel de crema de peste cu usturoi la care evident mergea f bine mamaliga... -------------------- Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti! Anatole France |
|
|
30 Aug 2007, 08:30 PM
Mesaj
#22
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
E baccala, Michellle
"Bacalhau means codfish in Portuguese, but the word almost always refers to salt cod and the dishes made from it, as fresh cod is rarely consumed in Portugal. In Spanish speaking countries the dried fish and its resulting dishes are called bacalao, in Italy, baccalŕ, and in Greece, vakalaos, bakaliaros or bakalarakia." Sursa: Wiki Crema de care zici, chiar am o reteta in spaniola care cred ca o inteleg dar daca se ofera cineva sa o traduca, recunoscatoare as fi. Chiar am pestele sarat si vreau sa fac atascaburras si baccalao clasic (ca un fel de tocana de peste care se serveste cu orez). Cat despre bruschetta, asta e ce stiu eu: painea se da cu ulei de masline si se prajeste (intotdeauna) si calda fiind se freaca bine cu jumatati de catei de usturoi. Cea mai des intalnita este cea cu rosii - (si se lasa sa stea cel putin 10 min dupa ce se pune pe felia de paine, ca sa absoarba apa de la rosii) dar se face cu o varietate de legume si vegetale. Reteta de bruschetta e de baza, nu poti fi prea puritan in privinta ei pentru ca pana la urma e paine prajita cu usturoi si rosii Si da, italienii au polenta, dupa cum o au mai toate tarile balcanice si sud-americane sub multe alte nume si reincarnari. Eu in Venetia am mancat polenta cu ficat venetian, si acolo da bine. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
30 Aug 2007, 09:15 PM
Mesaj
#23
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 3.750 Inscris: 8 January 05 Din: ??? Forumist Nr.: 5.402 |
baccala -aha!uite-asa mai invata omul despre ce maninca pe la altii,la spaniola nu ma bag sa traduc,dar din cite-inteleg eu cam asa continea si crema mea(peste sarat,cartofi si usturoi) era bun,dar ce sa zic polenta prajita nu m-a fascinat nici acasa niciodata ca mi se pare reciclata...
la paine eu insa nu fac rabat niciodata,am acest principiu daca tot maninci paine macar sa fie de calitate,la fel si cu pizza daca n-are blatul bun ,copt atunci, in cuptor de lemne ,mai bine n-o maninc! focaccia sa fie, doar cu ulei de masline si frunze de busuioc,dar facuta ca la mama ei acasa bate orice pizza cu nustiu cite ingrediente puse deasupra -------------------- Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti! Anatole France |
|
|
30 Aug 2007, 09:59 PM
Mesaj
#24
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Si eu sunt la fel cu painea, trebuie sa fie de-un fel ca sa o mananc, altfel mai bine lipsa. Dar bruschetta se face numai cu painea prajita.
Nu ma face sa intru in subiectul pizza si 100 de toppinguri Cred ca am facut eu teoria pizzei pe undeva pe-aici. Dar... Uite cum vad eu lucrurile cand e vorba de puritanism in bucatarie - si o sa iau tot bruschetta de exemplu ca de la ea s-a pornit discutia Indiferent ce paine folosesti, daca o dai cu ulei, o prajesti si fie o freci cu usturoi si pui rosii cubulete deasupra, fie ca pui pe ea rosii amestecate cu usturoi, ramai in acelasi amestec de arome, deci consider ca tot bruschetta se cheama. Daca insa folosesti ketchup in loc de rosii, fie el si amestecat cu usturoi, nu-ti mai dau voie sa-i zici bruschetta. Si crede-ma ca-s puritana cand e vorba de mancare Acest topic a fost editat de Mistinguett: 30 Aug 2007, 10:00 PM -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
30 Aug 2007, 10:18 PM
Mesaj
#25
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 3.750 Inscris: 8 January 05 Din: ??? Forumist Nr.: 5.402 |
ma rog,poate pentru tine o fi acelasi amestec de arome,si painea prajita miroase la fel indiferent ca e de casa sau e toast,pentru mine nu! in plus gustul nu e stimulat doar pe cale olfactiva - arome ,ci in principal rezulta din stimularea papilelor gustative ,dupa ce trec puternicele mirosuri dai de gustul painii si ale mele papile se simt dezgustate de painea toast fie ea si prajita-de gustibus!
Care-i teoria pizzei,ca m-ai facut curioasa? Acest topic a fost editat de Michelle: 30 Aug 2007, 10:26 PM -------------------- Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti! Anatole France |
|
|
30 Aug 2007, 10:33 PM
Mesaj
#26
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
-------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
30 Aug 2007, 10:56 PM
Mesaj
#27
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 3.750 Inscris: 8 January 05 Din: ??? Forumist Nr.: 5.402 |
E bine de stiut tot ce ai scris acolo,pentru cei care mai inneaca inca pizza in ketchup si o coc la microvawe(am vazut asta chiar acum la Venetia,singura scuza fiind ca cei care lucrau acolo erau chinezi,vai!).
O mica completare da-mi voie...eu cu broccoli n-am mincat pina acum(mi-o fi scapat),dar frecvent cu carciofi(anghinare) si-mi place la nebunie! -------------------- Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti! Anatole France |
|
|
30 Aug 2007, 11:11 PM
Mesaj
#28
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Voi cand ziceti paine toast la ce va referiti? aia patrata-alba-pufoasa-feliata?
Re. broccoli si in general toppings de pizza - in ziua de azi se cam pune orice pe pizza, californienii pun si ananas. Dar cred ca i-am stricat topicul lui nefe, continuam la subiectul de pizza daca vrei, ca dupa aia sunt nevoita sa ma auto-moderez Ca sa raman in topic: referitor la legume/verdeturi, nu crude, dar procesate minimal. La gratar sau cuptor (foc mare + timp mic) cu sare, piper, ulei de masline de calitate. Fara sosuri grele, fara gatit la nesfarsit (gen tocana). La cuptor (cred ca am pus reteta de conopida la cuptor dar nu m-a ascultat nimeni): foc maxim, conopida sau chiar fasole verde, date cu s+p si ulei f f putin, conopida 20 de min pe fiecare parte, fasolea 10 pe fiecare parte. Intr-un singur rand, nu aglomerate in tava. La fasolea verde se poate rade un pic de coaja de lamaie dupa ce e scoasa din cuptor. Eu una dau cartofii prajiti la o parte pt. asta, si e buna si dupa ce s-a racit (desi abia scoasa din cuptor e mortala). Peste la gratar sau innabusit (s+p, o lingurita de ulei, 3 de apa, pus capac), cel putin o data pe saptamana. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
30 Aug 2007, 11:37 PM
Mesaj
#29
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 6.255 Inscris: 3 October 03 Forumist Nr.: 899 |
Tehnic, bruschetta se face doar cu paine prajita. Dar grilled, nu toast. Si in nici un caz amaraciune de paine din aia cozonac, feliata, care sta pe raft in magazin si cate o luna.
-------------------- Azi avem.
|
|
|
30 Aug 2007, 11:40 PM
Mesaj
#30
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 3.750 Inscris: 8 January 05 Din: ??? Forumist Nr.: 5.402 |
Da,aia zicem noi la paine toast-cea din poza cu pricina!Eu din aia nu as cumpara vreodata dar am mincat croque-madame facuta cu ea si m-am mai razgindit un pic,caci era bunut!
later edit:in sfarsit m-am facut inteleasa:ideea era nu de a praji sau nu painea,evident ca trebuie prajita(grilled cum ziceti voi) ci de a nu folosi cozonacul ala cu gust dulceag si gretos la bruschette;eu,una nu mi-as invita musafiri sa le dau asa ceva sub pretextul de bruschette nici daca-as fi in cea mai neagra saracie...asta m-a deranjat la finii mei,dar ma rog,o sa mi-i educ pe gustul meu pina la urma... Cit despre pizza eu zic ca era perfect in topic,mai putin californienii ! Acest topic a fost editat de Michelle: 30 Aug 2007, 11:50 PM -------------------- Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti! Anatole France |
|
|
31 Aug 2007, 01:08 AM
Mesaj
#31
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Care poza? unde e poza ca mi-a scapat.
Nelamurirea mea a pornit de la faptul ca in postul ei, Carmen nu a zis ce fel de paine a folosit, decat ca a prajit painea. Uite si acum am mai citit odata si nu vaz unde a zis ea de paine toast. cred ca-s eu mai slow azi Si uite ca mi-am mai adus aminte de ceva, ca tot vorbim de paine: in dieta mediteraneana, cat mai putina paine si pasta, mai ales facute cu faina alba. Editat sa adaug: axel, esti prea tehnic grill, toast, same thing pana la urma. Nu trebuie neaparat pe gratar, poti si intr-o tigaie sa o prajesti (fara ulei, of course). Acest topic a fost editat de Mistinguett: 31 Aug 2007, 01:11 AM -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
31 Aug 2007, 09:26 AM
Mesaj
#32
|
|
Ex-Carmelita Grup: Mesaje: 5.556 Inscris: 17 January 05 Forumist Nr.: 5.466 |
Care poza? unde e poza ca mi-a scapat. Nelamurirea mea a pornit de la faptul ca in postul ei, Carmen nu a zis ce fel de paine a folosit, decat ca a prajit painea. Uite si acum am mai citit odata si nu vaz unde a zis ea de paine toast. cred ca-s eu mai slow azi eu am fost la serviciu cand am facut bruscheta si am scris si postat poza doar asa ca idee, n-am avut pretentia de high-cuisine si nici nu m-am gandit ca o sa se oripileze careva la vederea gustarii mele, c-am mancat-o eu n-am dat-o la porci. am rugat administratorul sa reteta si poza dar vad c-o scos numai poza. Deci io stiu c-o sa dati cu pietre si ca risc chiar sa fiu banata dar eu daca mananc din cand in cand cate-o felie de paine de aia alba ca si cozonacul yakkii etc nu ma intoxic- Deci imi cer public scuza c-am oripilat papilutzele domnitzelor si sper sa reusiti sa treceti peste momentul acesta si sa va continuati activitatile, indiferent care ar fi acestea. |
|
|
31 Aug 2007, 10:31 AM
Mesaj
#33
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Vezi, daca-mi ziceai mie sa scot poza stiam si eu acum despre ce era vorba. Dar reteta nu ti-o scot ca e corecta in principiu (dar sa incerci si sa dai painea prajita cu usturoi in loc sa-l pui in rosii, sa vezi ce chimie se intampla acolo)
In rest, stai linistita si papa sanatoasa Si continua sa pui poze te rog, ca asa e frumos, fiecare cu bordeiul si obiceiul lui. Daca am gati toti la fel ce boring ar fi lumea asta -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
31 Aug 2007, 12:13 PM
Mesaj
#34
|
|
bulina Grup: Membri Mesaje: 10.500 Inscris: 19 January 05 Forumist Nr.: 5.473 |
@Michelle, daca dai cu ochii de postul asta, nu-l citi, ignora-l, ca e tot o blasfemie, deci nu-ti strica inca o zi .
@Restul cititorilor: Eu am papat bruscheta din asta la mama ei, in italia, facuta de o italianca (gagica lui fratello ). A facut bruscheta din asta la un gratar la iarba verde. A taiat felii groase dintr-o paine de casa cu gauri multe si mari (era painea aia o nebunie ) si le-a pus pe gratar, le-a parlit unpic si pe-o parte si pe alta, dupa care a luat sticla cu ulei de masline super-extra-virgin si a turnat pe feliile de paine fierbinti; a mai presarat niste sare si bruschetele au fost gata: vaaai ce bunatate!!! fara usturoi, fara nimic, mancam de uitasem de fripturi si de tot, alergam prin farfurie dupa ultima picatura de ulei si aveam senzatia ca as putea trai mancand numai asa ceva! -------------------- "Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume. A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn. |
|
|
31 Aug 2007, 02:19 PM
Mesaj
#35
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 3.750 Inscris: 8 January 05 Din: ??? Forumist Nr.: 5.402 |
Eu ignor doar prima ta propozitie care e malitioasa si nu te caracterizeaza ,Felina,restul citesc cu placere caci imi da dreptate-painea de casa rulz!
-------------------- Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti! Anatole France |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 1 November 2024 - 02:11 AM |