Ce Faci Maine De Mancare ? |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Ce Faci Maine De Mancare ? |
21 Oct 2004, 10:02 AM
Mesaj
#1
|
|
Batranel oPsedat Grup: Membri Mesaje: 2.074 Inscris: 15 January 04 Forumist Nr.: 1.836 |
O problema.. o dilema chiar... cand mancarea e pe terminate, apare pana de idei ... "maine ce facem de mancare ? " "nu stiu, zii si tu" "pai pe tine te-am intrebat" ...
Deci, ce ai de gand sa faci maine, sau ce faci acum de mancare ? o idee, niciodata nu strica sa vezi ca manaca si ceilalti ! ce va rog: daca meniul vostru e alcatuit din "apa plata cu lamaie", NU postati aici ! mersic -------------------- -- de aceea pentru mine muntele - munte, se zice, de aceea pentru mine iarba - iarba, se spune, de aceea pentru mine izvorul - izvoreste, de aceea pentru mine, viata - se traieste --
|
|
|
23 Jul 2005, 07:03 PM
Mesaj
#71
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 3.750 Inscris: 8 January 05 Din: ??? Forumist Nr.: 5.402 |
cum faci curry-rice?baga o reteta scurta!
-------------------- Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti! Anatole France |
|
|
23 Jul 2005, 07:39 PM
Mesaj
#72
|
|
piticanie oPsedata Grup: Membri Mesaje: 7.280 Inscris: 7 January 04 Din: *** Forumist Nr.: 1.726 |
e simplu de tot. cumpar un plic de curry de la supermarket, si pun in apa in care fierb orezul (o lingura nu un plic, depinde de cantitatea de orez).
cind consider ca orezul a fiert destul, vars toata afacerea intr-o sita, si ramine orezul. in principiu se poate folosi asa ca si garnitura. in functie de mincarea la care il folosesc ca si garnitura eventual il calesc putin (folosesc unt) -------------------- Viitorul tau depinde de visele tale. In consecinta nu pierde timpul, du-te si te culca.
|
|
|
Promo Contextual |
23 Jul 2005, 07:39 PM
Mesaj
#
|
ContextuALL |
|
|
|
23 Jul 2005, 07:59 PM
Mesaj
#73
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.101 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Galuste cu prune virgine
-------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
|
|
23 Jul 2005, 08:09 PM
Mesaj
#74
|
|
Cronicar Grup: Moderator Mesaje: 3.750 Inscris: 8 January 05 Din: ??? Forumist Nr.: 5.402 |
pui orez cu bob lung sau rotund?sau natur?
alte condimente,sare,piper? -------------------- Life is about having the mixture of the curiosity of an older person and the imagination of a child
Daphne Guiness Mai bine sa fii urat pentru ceea ce esti, decit iubit pentru ceea ce nu esti! Anatole France |
|
|
23 Jul 2005, 08:15 PM
Mesaj
#75
|
|
piticanie oPsedata Grup: Membri Mesaje: 7.280 Inscris: 7 January 04 Din: *** Forumist Nr.: 1.726 |
prefer bob lung.
sarea de la inceput in apa in care fierbe orezul, piper alb de obice -------------------- Viitorul tau depinde de visele tale. In consecinta nu pierde timpul, du-te si te culca.
|
|
|
23 Jul 2005, 09:38 PM
Mesaj
#76
|
|
Vataf Grup: Membri Mesaje: 197 Inscris: 16 July 05 Din: Cluj Napoca Forumist Nr.: 6.631 |
spaghete cu sos alb
-------------------- "Toate gandurile cu adevarat intelepte au fost deja gandite de mii de alti oameni inaintea noastra; ca sa le facem insa cu adevarat "ale noastre", trebuie sa le gandim iarasi noi insine, sa le repetam cu evlavie si respect, pana cand vor deveni o parte din viata si experienta noastra intima." - J.W. von Goethe
|
|
|
12 Aug 2005, 11:27 PM
Mesaj
#77
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 925 Inscris: 24 May 04 Din: Bucale Forumist Nr.: 3.623 |
maine plec la mare...deci s-a dus gatitul meu pentru cateva zile bune.
G. -------------------- Nu refuza niciodata placerea doar pentru ca iti este frica de ceea ce ar putea spune ceilalti despre tine...
|
|
|
13 Aug 2005, 12:52 AM
Mesaj
#78
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.101 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Pt maine am planificat niste Rumpsteak la gratar cu "Kräuterbutter",
Cartofi prajiti, Salata de sezon( de ardei copti) + Tzatziki, Palatschinken mit Zwetschgenmuß im Bauchnabel.... si atunci... blaaaaa.... -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
|
|
13 Aug 2005, 01:43 AM
Mesaj
#79
|
|
Hipopotamu' Somnoros Grup: Moderator Mesaje: 5.493 Inscris: 18 April 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 3.143 |
Cla, ce dracovenii mai sunt si alea? Gabitzo, drum bun si distractie placuta!
Eu maine fac (impreuna cu mama, of course) prajituri |
|
|
13 Aug 2005, 02:27 AM
Mesaj
#80
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.101 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Serenity my mouse, daca ne-am intâlni, n-.ai avea nevoie decât de mine
Scuze: De prietenul tau + mine (la bucatarie) Acest topic a fost editat de Cla: 13 Aug 2005, 02:36 AM -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
|
|
|
28 Aug 2005, 11:10 AM
Mesaj
#81
|
|
Vornic Grup: Membri Mesaje: 345 Inscris: 19 April 05 Forumist Nr.: 6.160 |
Maine invat sa fac pui la sticla .
-------------------- "Cândva totul va fi bine, iată speranţa, acum totul este bine, iată iluzia." ~ Voltaire
|
|
|
28 Aug 2005, 11:48 AM
Mesaj
#82
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 4.959 Inscris: 9 August 05 Din: marginea viselor Forumist Nr.: 6.763 |
Pentru Lotte
E pentru prima data cind aud expresia "pui la sticla" Poti sa dai ceva explicatii (daca ai timp). exergy33 -------------------- *_*_*
Pierdut în Geometria Uitării Căutând Ipote(nu)zele Fericirii - Trecătorul -X- https://exergy33.wordpress.com/ |
|
|
28 Aug 2005, 04:52 PM
Mesaj
#83
|
|||
Dregator Grup: Membri Mesaje: 925 Inscris: 24 May 04 Din: Bucale Forumist Nr.: 3.623 |
serenity:
din pacate m-am intors...a fost asa de scurt concediul. pentru maine cred ca o sa imi fac niste cartofi frantzuzesti. G. -------------------- Nu refuza niciodata placerea doar pentru ca iti este frica de ceea ce ar putea spune ceilalti despre tine...
|
||
|
|||
21 Sep 2005, 04:00 PM
Mesaj
#84
|
|
Dregator Grup: Membri SpecialPM Mesaje: 571 Inscris: 12 January 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 1.791 |
Pentru Lotte si exergy 33:
E asa de simplu puiul pe sticla ! Se ia un pui grill (fara cap, picioare si maruntaie), se taie varfurile aripilor (caci niciodata nu sunt taiate aici, la noi), se unge cu ulei si se condimenteaza dupa gust : delikat (sare), pusta, cimbru, etc. Si pe dinauntru, si pe dinafara. Separat, se ia o sticla de 1 litru, de apa minerala sau de nectar Prigat mare, cu gatul putin mai gros. Sau daca mai aveti din alea de lapte de 1 litru de pe vremea lui nea' Nicu, si mai bine. Se umple sticla pe jumatate cu apa. Se introduce sticla prin posteriorul puiului, bine de tot, astfel incat gatul sticlei sa iasa prin gatul puiului. Astfel fixat, sticla cu puiul pe ea se aseaza intr-o tava de cuptor sau una mai mica, in care s-au pus cca. 2 cani de apa, depinde cate incap si se pune la cuptor. La mine nu merge decat direct pe fundul cuptorului, avand in vedere ca sticla este inalta. Deci folosesc o tava mai mica. Important este sa fie destul de adanca pentru putina apa si suficient de lata ca sa nu se scurga grasimea puiului in cuptor, ci in tava. Focul trebuie sa fie mic. Se mai urmareste din cand in cand ca apa din tava sa nu se fi evaporat, completand pe parcurs, altfel se arde tava si puiul capata miros. Dureaza cca. 1 ora, 1 ora si 1/2, depinde de puterea cuptorului. La mine, daca e focul mic, il pot lasa si 2 ore ca sa iasa crocant, nu suculent. Pofta buna ! -------------------- Nimic nu e intamplator
|
|
|
21 Sep 2005, 04:03 PM
Mesaj
#85
|
|
bulina Grup: Membri Mesaje: 10.490 Inscris: 19 January 05 Forumist Nr.: 5.473 |
Tear, se pune dop/capac la sticla?
-------------------- "Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume. A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn. |
|
|
21 Sep 2005, 04:04 PM
Mesaj
#86
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 3.926 Inscris: 6 April 04 Forumist Nr.: 2.950 |
Tear, cand ne inviti la masa ?
-------------------- Nu semnez.
I love flowers. |
|
|
21 Sep 2005, 04:06 PM
Mesaj
#87
|
|
Domnitor Grup: Membri SpecialPM Mesaje: 2.145 Inscris: 30 January 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 2.040 |
Daca se pune bere in loc de apa in sticla, are o aroma mult mai buna, chit ca te cam doare sufletul sa irosesti berea E verificata.
-------------------- Freedom is just another word for nothing left to lose.
|
|
|
21 Sep 2005, 04:08 PM
Mesaj
#88
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 3.926 Inscris: 6 April 04 Forumist Nr.: 2.950 |
Da' nu mai bine il stropesti cu nitel vin alb ? (puiul)
-------------------- Nu semnez.
I love flowers. |
|
|
21 Sep 2005, 04:10 PM
Mesaj
#89
|
|
Domnitor Grup: Membri SpecialPM Mesaje: 2.145 Inscris: 30 January 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 2.040 |
nu cred ca e suficient. Aburii aia fac adevarate minuni.
-------------------- Freedom is just another word for nothing left to lose.
|
|
|
21 Sep 2005, 04:12 PM
Mesaj
#90
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 3.926 Inscris: 6 April 04 Forumist Nr.: 2.950 |
Mda, mi s-a facut fuame...
-------------------- Nu semnez.
I love flowers. |
|
|
22 Sep 2005, 12:20 PM
Mesaj
#91
|
|
Batranel oPsedat Grup: Membri Mesaje: 2.074 Inscris: 15 January 04 Forumist Nr.: 1.836 |
cele mai bune sticle sint alea de pepsi-cola
ps. din cand in cand mai stropesti puiu' cu sosul/apa din cratita/tava, ca altminteri se usuca prea tare... pps. se ezista in comertul socialist niste craticioare cu doua sarme care se fixeaza pe margine, si in care infigi direct animalu; sint ceva mai practice, dar craticioara e cam mica, si mai greu de facut manevra cu turnatul sosului peste pui. ppps. puiul poti sa il impanezi cu diverse chestii.. slaninuta afumata, de exemplu -------------------- -- de aceea pentru mine muntele - munte, se zice, de aceea pentru mine iarba - iarba, se spune, de aceea pentru mine izvorul - izvoreste, de aceea pentru mine, viata - se traieste --
|
|
|
22 Sep 2005, 12:41 PM
Mesaj
#92
|
|
Vataf Grup: Membri Mesaje: 197 Inscris: 16 July 05 Din: Cluj Napoca Forumist Nr.: 6.631 |
peste la cuptor
-------------------- "Toate gandurile cu adevarat intelepte au fost deja gandite de mii de alti oameni inaintea noastra; ca sa le facem insa cu adevarat "ale noastre", trebuie sa le gandim iarasi noi insine, sa le repetam cu evlavie si respect, pana cand vor deveni o parte din viata si experienta noastra intima." - J.W. von Goethe
|
|
|
22 Sep 2005, 12:44 PM
Mesaj
#93
|
|
Dregator Grup: Membri SpecialPM Mesaje: 571 Inscris: 12 January 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 1.791 |
Corect, simon, uitasem sa spun ca trebuie sa "uzi" puiul in cuptor. Si mai trebuie udat dupa aceea, cand il mananci, cu un Murfatlar rosu, nu ?
-------------------- Nimic nu e intamplator
|
|
|
22 Sep 2005, 01:08 PM
Mesaj
#94
|
|
bulina Grup: Membri Mesaje: 10.490 Inscris: 19 January 05 Forumist Nr.: 5.473 |
Nu mia- raspuns si mie nimeni daca se pune dop la sticla in care e infipt puiu...
-------------------- "Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume. A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn. |
|
|
22 Sep 2005, 01:17 PM
Mesaj
#95
|
|
Dregator Grup: Membri SpecialPM Mesaje: 571 Inscris: 12 January 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 1.791 |
Nici gand, Felina ! Apa din sticla trebuie sa se evapore, gatul sticlei trebuie sa fie descoperit, puiul trebuie bine infipt pe sticla, astfel incat gatul sticlei sa fie bine iesit in afara. Succes ! Puiul pe sticla e solutia mea de urgenta pentru cand n-am chef de gatit !
-------------------- Nimic nu e intamplator
|
|
|
22 Sep 2005, 01:23 PM
Mesaj
#96
|
|
bulina Grup: Membri Mesaje: 10.490 Inscris: 19 January 05 Forumist Nr.: 5.473 |
Mersic!
On topic: Maine nu fac nimic de mancare ca mai am ceva varza calita cu costita afumata. Acest topic a fost editat de Felina: 22 Sep 2005, 01:24 PM -------------------- "Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume. A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn. |
|
|
22 Sep 2005, 01:40 PM
Mesaj
#97
|
|||
Batranel oPsedat Grup: Membri Mesaje: 2.074 Inscris: 15 January 04 Forumist Nr.: 1.836 |
nu, cu un Rai dulce pentru fete, si un demisec alb pentru domni si sa stii ca daca gura sticlei ramane unpic in interiorul animalului, il umezeste (si in cazul berii il arom..izeaza) pe interior, extrem de gustos si merge sa faci si garnitura la el... dupa juma de ora cat a stat animalu la cald, pui in sosul din cratita rondele subtiri de cartof, feliute de ardei gras, ceapa rondele, si spre sfarsit rosii rondele (cam cu 15 minute inainte de scoatere); peste legume se presara patrunjel tocat. -------------------- -- de aceea pentru mine muntele - munte, se zice, de aceea pentru mine iarba - iarba, se spune, de aceea pentru mine izvorul - izvoreste, de aceea pentru mine, viata - se traieste --
|
||
|
|||
22 Sep 2005, 01:53 PM
Mesaj
#98
|
|
Dregator Grup: Membri SpecialPM Mesaje: 571 Inscris: 12 January 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 1.791 |
Si in farfurie, peste rondelele de cartofi pui doua linguri de smantana. Ca garnitura, pusa asa cum ai zis tu, mai merge si mancarea mexicana, aia cu orez, pe care o asortezi cu ardei iute in farfurie. Miam !
-------------------- Nimic nu e intamplator
|
|
|
22 Sep 2005, 03:38 PM
Mesaj
#99
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 4.959 Inscris: 9 August 05 Din: marginea viselor Forumist Nr.: 6.763 |
Tear
Multumesc pentru reteta...pare foarte interesanta...sa vedem ce va iesi Pentru ca tot a inceput sezonul muraturilor, propun si eu o reteta veche iraniana care se cheama Torshi-e Bademjan (vinete murate , bademjan = vinete). Aveti nevoie de: 1. 1.5 Kg vinete de marime mijlocie 2. 1lg de seminte de mustar (lg =lingurita de ceai, cafea) 3. 2lg de boabe de piper negru 4. 2lg de ardei iute uscat si sfarimat 5. 1lg de seminte de anason 6. 5lg de usturoi curatat si tocat marunt 7. 1lg de turmeric (in engleza) - imprima o culoare galbena muraturilor 8. 3lg de sare (cea grunjoasa este preferata) 9. 5lg de seminte de coriandru 10. 1lg de nucusoara rasa (cardamom) 11. 1lg de de gimber macinat 12. 2lg de seminte de marar 13. 5 cesti de otet de vin (marimea unei cesti de ceai) 14. 2lg de sirop concentrat de portocale sau 2lg de miere de albine. Cu o zi inainte de prepararea muraturilor se dizolva mierea de albine sau siropul de portocale in otet si se pune sticla la rece. Puteti dizolva mai intii mierea /siropul intr-o cescuta de cafea cu putina apa calduta ,dupa care puteti varsa continutul in sticla in care ati pus cele 5 cesti de otet. Nu folositi sticle de plastic. Vinetele se pregatesc la fel ca in reteta pentru salata de vinete. Se coc pe foc (foarte bine), se pun intr-un vas smaltuit , de sticla sau de ceramica...se acopere ca sa transpire,dupa care se cojesc cu usurinta.Se lasa la scurs pe un fund de lemn inclinat aprox 30 min (pina se racesc) Cind s-au racit se desfac in fisii longitudinale si se pun intr-un vas (nu de metal sau de plastic). Mirodeniile/semintele se amesteca intre ele dupa care se presara peste vinete ,rasucindu-se de citeva ori tot continutul cu ajutorul unei lingure de lemn. Se lasa sa se odihneasca timp de 15 min. Se pune otetul (in care anterior am dizolvat mierea/siropul de portocale) pe foc mediu si se incalzeste pina la punctul de a da in clocot. Se aseaza vinetele condimentate in borcane de sticla sau in vase de lut ars/ceramica si se toarna peste ele incet otetul clocotit. Vasele sau borcanele se lasa descoperite pina cind temperatura lor ajunge aprox la temperatura camerei. Inainte de ale lega cu celofan sau alt material impermeabil, cu o lingura de lemn se apasa continutul pe fundul borcanelor pentru a elimina bulele de aer. Aceste muraturi se pastreaza intr-un loc racoros (debara, beci ,,,) Se pot consuma dupa 10 zile de la preparare.Termenul lor de garantie poate depasi 2 ani de zile. Acest tip de muraturi se servesc in Iran la mese festive (No Ruz, nunti, zile de nastere..) Puteti si voi sa le pregatiti de pe acuma pentru Craciun sau Revelion. Se servesc cu orice fel de preparat din carne. In afara de aroma placuta pe care o au ,aceste muraturi actioneaza ca un medicament in prevenirea racelii. Reteta este traditionala in zona Marii Caspice, dar se prepara mai peste tot in Iran. Bineinteles ca are si citeva mici secrete: 1. nu se ating vinetele sau otetul cu metale sau obiecte de plastic 2. vinetele trebuie sa fie coapte si apoi scurse foarte bine 3. persoana care le prepara nu trebuie sa fie pe stop 4. pentru pastrare sint preferate vasele de lut ars care dau vinetelor un gust specific O alta varianta este inlocuirea celor 2lg de miere cu 2lg de tarhon tocat care se introduc in sticla cu otet cu 1-2 zile inainte de preparare. Cine se aventureaza sa le prepare nu va regreta incercarea facuta. La treaba! exergy33 -------------------- *_*_*
Pierdut în Geometria Uitării Căutând Ipote(nu)zele Fericirii - Trecătorul -X- https://exergy33.wordpress.com/ |
|
|
23 Sep 2005, 02:42 PM
Mesaj
#100
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 2.267 Inscris: 1 February 04 Forumist Nr.: 2.054 |
Azi fac supa de salata . Stiu sa o fac in doua feluri diferite si amandoua sunt foooaaarte gustoase .
1. cu lapte batut , usturoi, f putina lamaie si binenteles afumatura 2. cu ceapa , ardei, morcov, rosii si bineinteles afumatura . ...si salata !! -------------------- |
|
|
24 Sep 2005, 11:59 AM
Mesaj
#101
|
|
Vataf Grup: Membri Mesaje: 197 Inscris: 16 July 05 Din: Cluj Napoca Forumist Nr.: 6.631 |
ciorba de dovlecel
-------------------- "Toate gandurile cu adevarat intelepte au fost deja gandite de mii de alti oameni inaintea noastra; ca sa le facem insa cu adevarat "ale noastre", trebuie sa le gandim iarasi noi insine, sa le repetam cu evlavie si respect, pana cand vor deveni o parte din viata si experienta noastra intima." - J.W. von Goethe
|
|
|
7 Dec 2005, 05:17 PM
Mesaj
#102
|
|
Coffee woman Grup: Membri Mesaje: 8.981 Inscris: 7 September 03 Din: Timisoara Forumist Nr.: 721 |
Oare io ce sa fac asta seara?
-------------------- "Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
|
|
|
7 Dec 2005, 05:26 PM
Mesaj
#103
|
|
Domnitor Grup: Membri SpecialPM Mesaje: 2.145 Inscris: 30 January 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 2.040 |
Salata verde, castraveti, ton, o cutie mica de porumb, ulei de masline si zeama de lamaie?
-------------------- Freedom is just another word for nothing left to lose.
|
|
|
7 Dec 2005, 05:27 PM
Mesaj
#104
|
|
Coffee woman Grup: Membri Mesaje: 8.981 Inscris: 7 September 03 Din: Timisoara Forumist Nr.: 721 |
Meeerge, desi nu ma omor dupa ton.
p.s. Pot sa pun si ciocolata pe ea? Acest topic a fost editat de nefertiti: 7 Dec 2005, 05:28 PM -------------------- "Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
|
|
|
7 Dec 2005, 05:30 PM
Mesaj
#105
|
|
Domnitor Grup: Membri SpecialPM Mesaje: 2.145 Inscris: 30 January 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 2.040 |
Atunci fierbi juma' de piept de pui, il feliezi si pui asa: salata verde (sau varza), branza cubulete, ceva pastrama porc, masline, porumb (desi merge si fara), castraveti, iaurt sau smantana ca sos si gataa. Mie mi s-a facut foame deja.
Ciocolata??? Iak, nu stiu ce-i aia! Acest topic a fost editat de Mara: 7 Dec 2005, 05:31 PM -------------------- Freedom is just another word for nothing left to lose.
|
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 10 June 2024 - 11:47 AM |