simonsays
21 Oct 2004, 10:02 AM
O problema.. o dilema chiar... cand mancarea e pe terminate, apare pana de idei ... "maine ce facem de mancare ? " "nu stiu, zii si tu" "pai pe tine te-am intrebat" ...
Deci, ce ai de gand sa faci maine, sau ce faci acum de mancare ? o idee, niciodata nu strica sa vezi ca manaca si ceilalti !
ce va rog: daca meniul vostru e alcatuit din "apa plata cu lamaie", NU postati aici !
mersic
simonsays
21 Oct 2004, 10:05 AM
si, ca sa sparg gheata: aseara am facut o ciorba de porcusor (
), iar azi cand ajung acasa.. vreau sa fac o varza calita ! varza noua, ne-acrita.
Dark Angel
21 Oct 2004, 10:14 AM
E de porc daca ma autoinvit la tine la masa?
Si te rog sa termini cu discriminarile astea cu...cine "mananca" apa plata cu zeama de lamaie sa nu posteze aici...nu-i frumos...si manechinele e oameni, are si ele sentimente...
simonsays
21 Oct 2004, 10:20 AM
pai .. sa zicem ca fac o exceptie pt tine, si te primesc la masa !
or avea ele sentimente, dar ceea ce le lipseste este tocmai esenta threadului: MANCAREA !
Dark Angel
21 Oct 2004, 10:26 AM
Io zic sa te sacrifici si sa le inviti la masa... (
manechinele e niste chestii care arata misto)
Mara
21 Oct 2004, 10:29 AM
Dati-le incolo de manechine
Eu as face o ciorba de fasole cu ciolan afumat... sau de cartofi cu ciolan afumat... ma mai gandesc. Insa felul doi... aici n-am nici o idee.
Scarlett
21 Oct 2004, 10:33 AM
spanac ...ca m-am pus stiu eu cine da' nu-i frumos sa-l pomenesc (
) sa-l iau cu mine la piata ( pe el ) ..si a vazut ..si a poftit ...asa ca azi e musai sa fac
Mara
21 Oct 2004, 10:36 AM
Dar macar il curata pofticiosul? Sau tot tu?
Scarlett
21 Oct 2004, 10:45 AM
l-am curatat amindoi aseara ..." sa castig eu timp ...cica
"
Mara
21 Oct 2004, 10:53 AM
Ce-mi plac teoriile astea. Lui ii e pofta, tu-l gatesti (ma rog, asta nu ia deloc timp in cazul spanacului
), si te ajuta putin la pregatit si-ti mai si scoate ochii ca vezi-doamne ce mare lucru a facut... si tu trebuie sa-i fii adanc recunoscatoare ca a facut ceva...
Barbatii astia
Simon, stim, stim, tu nu esti asa!
simonsays
21 Oct 2004, 11:33 AM
mhm... nu sint, da scoti limba la mine, da ? biineee ....
mai, ca felu' doi.. ai putea sa faci o friptura la cuptor ... ceva mielu, daca ai de unde sa-l iei
partea buna e ca ai ce garnituri sa alegi, pt friptura cu sos la cuptor
simonsays
23 Oct 2004, 12:18 AM
maine mananc piftie ...
Serenity
23 Oct 2004, 03:48 AM
Sunt off-topic daca-mi fac maine o supa la plic?
cri-cri_d'Amour
24 Oct 2004, 05:20 PM
scuza-ma ca te intreb, dar ce e aia piftie ? sunt cumva celebrele racituri? probabil ca difera zona.
Serenity
25 Oct 2004, 09:23 AM
Jazz, eu imi fac o supa de sparanghel
E chiar buna, pe cinstea mea!
gonen
25 Oct 2004, 04:30 PM
Maine o sa imi fac un fel de mancare de ciuperci.
Iata si cam care e reteta (cantitatile sunt aproximative)
500 gr ciuperci( preferabil proaspete ), 5-6 oua, 2 cepe, verdeata(patrunjel,marar), sare, piper, condimente.
Se taie ciupercile destul de marunt, se calesc cu ceapa tocata, se adauga condimentele si verdeata tocata, se lasa la racit.
Ouale se bat spuma, si pe toarna pesti amestecul obtinut anterior; totul se toarna in tava tapetata si se lasa la cuptor pana cand capata o culoare rumenie.
Merge destul de bine si cu niste chiftele(fiind lacto-vegetarian mananc chiftele de soia).
simonsays
25 Oct 2004, 04:44 PM
o faina reteta de .. omleta cu ciuperci la cuptor
ai putea adauga branza rasa (daca tot zici de
lactovegetarian), sau ... cartofi cruzi, rasi pe razatoarea mare; desi ar fi ceva mai indicat sa ii faci la foc deschis ... merg si la cuptor
a, si pentru aroma suplimentara, surprinzator de buna (dar.. la primavara): frunze de ceapa verde, tocate mare; sau frunze de tzelina; sau tarhon.
simonsays
27 Oct 2004, 09:42 AM
cred ca o sa fac o ciorba de perisoare... si niste copane de pui la cuptor ...
Georgia
27 Oct 2004, 02:29 PM
Miine fac de mincare un puisor de la tara cu sosulet si putin usturoi
simonsays
1 Nov 2004, 11:25 AM
am facut o saramura de carasi ... care mi-a iesit iuteee... a cerut o graamada de bere
mandra mea a facut sarmalute-n foi de vitza ! yummy ....
moonlight
3 Nov 2004, 10:50 AM
Azi la pranz le preg. mamaligutza cu branza shi smantana . Apoi clatite cu dulceata .
simonsays
3 Nov 2004, 07:07 PM
aia e MANCARE ?
bun, maine prepar niste seminte prajite, sau, daca gasesc soiu' al' bun, floricele; si probabil niste paine cu unt cu miere....
ramona
3 Nov 2004, 07:12 PM
Se pare ca tot romanu' sufera de foame congenitala de vreme ce asta este unul din cele mai active topic-uri. Eu maine nu fac de mancare, ca este randul lu' mama.
simonsays
3 Nov 2004, 07:17 PM
domle, cu matzu plin, vezi altfel lumea....
eu maine ma gandesc sa fac un bors de peste.... tre sa iau ceva crap, si niste peste mic, carasel. biban, pt zeama... sau poate gasesc un salau proaspat ...
inca nu am terminat saramura, mananc singur din ea, e MUUULT prea picanta pentru restu lumii !
ramona
3 Nov 2004, 07:27 PM
Saramura trebuie sa fie picanta. Ca altfel n-ai facut nici o sfaraiala.
simonsays
3 Nov 2004, 07:40 PM
mda, dar nici sa te usture la evacuare ...
anyway, eu ma plac ca bucatar !
mananc cu palcere ceea ce fac ...
ramona
3 Nov 2004, 09:05 PM
Sper ca o sa gasesc ceva de mancare acasa macar pentru astazi ca maine "om trai si om vedea ".
doice
4 Nov 2004, 01:11 PM
o sa gatesc ostropel de pui cu piure de cartofi
moonlight
4 Nov 2004, 01:58 PM
simonsays :
QUOTE |
bun, maine prepar niste seminte prajite, |
Semintze pradjite
... n-am mai mancat de'asta vara cand am fost p'acasa ,iar p'aici n-ai sa le gasesti decat in paine
Doice zice :
QUOTE |
o sa gatesc ostropel de pui cu piure de cartofi |
S-a marcat ideea ... sambata asta o sa preg.
Un pupic mic de la Andreea ochelarista
Zooey
4 Nov 2004, 09:04 PM
eu vreau sa fac mincare chinezeasca, da' nu stiu daca am timp sa cumpar ingredientele miine
doice
9 Nov 2004, 10:32 AM
piept de pui la gratar cu salata de legume si cu dressing de maioneza cu usturoi
Zooey
9 Nov 2004, 11:29 PM
QUOTE (doice @ 9 Nov 2004, 10:32 AM) |
piept de pui la gratar cu salata de legume si cu dressing de maioneza cu usturoi |
deja imi ploua in gura
Rikita
11 Nov 2004, 01:52 AM
königsberger klopse
Diana-Maria
15 Nov 2004, 12:05 AM
Cred ca o sa fac friptura la cuptor cu garnitura de cartofi.
Era sa uit. Cartofii gratinati.
Si cu muraturi, evident.
simonsays
15 Nov 2004, 01:25 PM
QUOTE (Diana-Maria @ 15 Nov 2004, 01:05 AM) |
Si cu muraturi, evident. |
biensur ca se-n-telege !
ce muraturi ai pus ?
Diana-Maria
16 Nov 2004, 12:35 AM
Muraturi mai verzi, mai rozalii, mere... O sa pun si niste gutui la murat, am mincat la niste prieteni ardeleni si au fost delicioase !
Castraveti nu am pus anul asta, doar gogosari.
Si nici varza, dar cred ca nu e inca timpul pierdut.
ps: Chit ca mi te fac dusman,
vezi ca ai bagat o cratima care nu-si are rostul:
... Nu am putut sa ma abtin...
simonsays
16 Nov 2004, 02:34 PM
QUOTE (Diana-Maria @ 16 Nov 2004, 01:35 AM) |
ps: Chit ca mi te fac dusman, vezi ca ai bagat o cratima care nu-si are rostul:
... Nu am putut sa ma abtin... |
no problem, ma mai grabesc si eu, ca orisice om; si imi place teribil de mult sa ma
supun greselilor...
"Muraturi mai verzi, mai rozalii, mere..." > ih, ai pus MERE la murat ???
cum ies ??
am pus (cu mandra
) castraveti si varza la murat; iar in otzet am pus gogosari, gogogsari cu conopida, cu struguri (a citit mandra o reteta, si a zis sa o incercam; ince nu i-am desfacut....); imi pare eextrem de rau ca nu am gasit pepeni d'aia mici, de murat...
sint o nebunie...
Diana-Maria
16 Nov 2004, 09:00 PM
Si mie imi plac pepenii murati, dar aici, in Oltenia nu sint ,,la moda" .
Merele murate sint grozave,la fel si gutuile.
Merita sa-ncerci.
Bine ca nu te-ai suparat.
simonsays
17 Nov 2004, 04:29 PM
mai, se pare ca nici in bucuresti nu sint la moda, altufel nu imi explic dece nu i-am mai gasit in piata...
Diana-Maria
18 Nov 2004, 01:32 AM
Cred ca habar n-au cit sint de buni murati...
Nici la Craiova nu-s...
In ce priveste meniul de miine... ma gindeam la un pastizio...
mutulica
16 Dec 2004, 09:26 AM
o sa imi fac o chinezarie... ma puca dorul de orez
cri-cri_d'Amour
6 Jan 2005, 03:07 PM
O tocanita cu soia, posibil si cu mazare, multe legume si niste clatite cu dulceata de macese
doice
7 Jan 2005, 12:26 PM
chiftelute
gabitza ^
21 Jan 2005, 11:56 PM
QUOTE |
Jazz, eu imi fac o supa de sparanghel E chiar buna, pe cinstea mea! |
serenity: nu ne lasa in bezna nestiintei. spune si la noi cum se face...e una din marile curiozitati ale vietii mele...nu am mancat niciodata sparanghel dar tare sunt curioasa. da si la noi retzeta...
G.
Rikita
22 Jan 2005, 03:45 AM
am un rest de kous kous acasa, daca nu e rau inca, il voi manca maine
iniya
22 Jan 2005, 11:48 AM
nu stiu numele salatei; dar pe cat e de simpla atat e de buna
oua fierte+cartofi fietzi+masline+ceapa+maioneza
Serenity
22 Jan 2005, 02:40 PM
Gabitza, impartasesc cu cea mai mare placere
Se pune o oala cu apa la fiert (cam 1 l) iar cand incepe sa fiarba se toarna continutul plicului si se amesteca energic. O mai lasi cam 5 minute la fiert, astepti sa se raceasca putin si o papi cu pofta mare
Ete aici o reteta adevarata pentru supa crema de sparanghel:
Ingrediente : 500 g sparanghel, 200 g smantana, 3 galbenusuri, sare.
Se curata sparanghelul si se taie varfurile cam de 2 cm. Se fierb tijele si varfurile intr-un litru de apa clocotita cu sare. Dupa ce au fiert, se trec prin sita tijele, iar varfurile se lasa deoparte. Piureul obtinut se amesteca cu galbenusurile si cu smantana si la urma se adauga varfurile.
Pofta!
Jazz
24 Jan 2005, 12:41 AM
Serenity,
Cum arata sparanghelul?
Tre' sa-mi zici ca reteta asta a ta mi-a provocat o furtuna in gura!
Saru-mana.
Kitty
25 Jan 2005, 05:37 PM
Spaghete cu sos...
Se ia o ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei, apoi se pune un carnat taiat bucatele, la prajit si niste ceafa sau ce va place, oricum ceva semipreparat... Se poate inlocui carnatul si ceafa cu Ton si ciuperci...Se amesteca treaba, apoi se pune bulion, la vara merge mai bine o rosie, doua, se amesteca iar ca sa nu se lipeasca, apoi se adauga usturoi, mujdei, fara apa, se pune si un ardei din otet sau cruzi daca ne place mai picant, apoi se adauga 100-200g smantana, piper, in loc de sare putemsa punem un cub de Knor cu ce arome vrem, daca avem se pune si oregano, ceva boia, si ce condimente mai credeti de cuvinta...
Se pune o oala cu apa in care punem un pic de sare si o lingura de ulei, se adauga spaghetele doar cand apa fierbe...Dupa ce s-au umflat act de cat, se strecoara, se pun intrun vas mai mare, se amesteca cu putina margarina si cu cascaval ras cat cuprinde, merge si branza, apoi se pune sosul si se amesteca totul...Se serveste cald....Pofta buna!
Serenity
25 Jan 2005, 07:58 PM
Pentru Jazz:
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,
click aici.