Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
In arhiva va invitam sa cititi discutia alaturi de: Zoltan Andras - Liderul Formatiei Sarmalele Reci | Mona Nicolici - Editor si Prezentator Stiri | Dinu Gheorghe - Conferentiar Universitar Doctor in Drept | AG Weinberger - Cel mai important Bluesman al Romaniei | Monica Tatoiu - Directorul Oriflame Romania | Cosmin Alexandru, Presedintele URR.
Daca doriti sa participati ca invitat in cadrul acestui subforum, va invit sa ma contactati la email invitati at hanuancutei punct com
![]() ![]() |
26 Mar 2004, 02:41 PM
|
|
![]() Gazda Hanului ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Admin Mesaje: 8.540 Inscris: 22 February 03 Din: Hanu Ancutei Forumist Nr.: 1 |
Am placerea de a va prezenta urmatorul invitat la Han, in persoana doamnei Monica Tatoiu, directorul Oriflame si Candidatul PUR la Primaria Capitalei.
Saptamana viitoare dānsa ne va onora cu prezenta, raspunzand si discutand alaturi de forumistii de la Han. Cateva Cuvinte despre Monica Tatoiu ![]() Nascuta la 21 iunie 1956, la Bocsa Montana, Monica isi petrece cea mai frumoasa parte a vietii in orasul de pe Bega; aici s-a indragostit pentru prima data si tot aici a fost crescuta in adevaratul spirit crestin (Mitropolitul Nicolae Corneanu fiind tatal sau spiritual). Urmeaza cursurile Liceului 'Eftimie Murgu', fiind colega de banca a lui Florin Calinescu (si se pare prima sa iubire La 21 de ani se muta in Bucuresti, unde primeste porecla 'bozgorita' datorita accentului sau de banateanca (sangele ei este un amestec gen 'cocteil Molotov', caci se trage din bunici sarbi, unguri, ardeleni (din Tara Motilor) si bunica din partea mamei, o americanca, poposita pe plaiurile mioritice). A absolvit in anul 1979 Facultatea de Matematica din cadrul Universitatii Bucuresi cu media 9.98, fiind repartizata la o scoala generala din 'Drumul Taberei'. In anul 1985 se inscrie la doctorat, la Iasi, unde, la recomandarea academicianului Miron, este trimisa sa sustina referate in Japonia, URSS si Italia. Dupa 5 ani isi definitiveaza doctoratul, dar, nefiind membra de partid, nu i se aproba sa-l sustina. Dupa Revolutie i se ofera un post la Liceul 'Sfantul Sava'. Obtine rezultate excelente cu elevii liceului si introduce sistemul de evaluare pe baza de eseuri ce ii aduce... o mustrare scrisa. In 1992 obtine o bursa Fulbright in SUA pentru cea de-a doua teza de doctorat, iar, intre 1993 si 1994 pleaca la Universitatea din Wisconsin. In martie 1994 il aduce pe lume pe Victor Alexandru, o implinire deosebita deoarece de mult timp isi dorea sa fie mama. Cateva Cuvinte despre Oriflame Romania In 1995 Eva Taub, fiica unor prieteni de familie stabilita in Belgia, o propune pentru postul de director general al filialei Oriflame Romania. Accepta propunerea si dupa 6 luni, cu ajutorul sotului sau, pune pe picioare noua filiala si restituie banii (300.000$) pe care ii investise la inceput. Oriflame este o companie infiintata in urma cu 30 de ani, fiind recunoscuta in peste 60 de tari. Filialala din Romania este considerata cea mai buna din intreaga companie. Timpul Liber Timpul liber si-l ocupa cu propria firma, motivul fiind pasiunea sa pentru decoratiuni si estetica ambientala. Are un model in tatal sau si in Margaret Thatcher, niciodata nu cedeaza in fata vietii, in anul 2001 fiind nominalizata Femeia Anului de catre revista Avantaje. Actiuni Caritabile Monica Tatoiu este implicata in numeroase actiuni de binefacere si ajutorare a celor aflati in nevoie. Este implicata in realizarea Centrului pilot de la Calacea, de recuperare a victimelor traficului si sclaviei sexuale; ajuta Asociatia Sfantul Stelian (patronul copiilor), Asociatia Sfanta Macrina, care se ocupa de copiii strazii. De asemenea, face parte din boardul pentru femei care a initiat programul 'Sanse egale', al Fundatiei Soros, care are ca scop emanciparea femeilor si, in plus, profesor fiind, este membra a consiliului de administratie al fundatiei ce se ocupa de programul Educatia 2000 Plus. In 2003 a primit Premiul pentru Implicare si Responsabilitate Sociala, oferit de revista Avantaje. Relatiile cu Mass-Media Relatia sa cu mass-media este una deosebita, fiind prezenta, de-a lungul timpului, in numeroase talk-show-uri si emisiuni de divertisment. Anul trecut a fost invitat permanent in cadrul emisiunii Ce vor fetele, prezentata de Andreea Raicu, emisiune in care "se ia un barbat cunoscut si dezirabil, se toaca bine cu vorba si cu fapta, se pune la teste si se acorda un numar de bile albe sau puncte". Implicarea in Politica La inceputul lunii februarie, Monica Tatoiu s-a alaturat Partidului Umanist Roman, fiind candidata acestuia pentru functia de Primar General al Capitalei. Cum isi motiveaza dansa alegerea? "Candidez la functia de primar pentru ca bucurestenii merita mai mult decat li s-a oferit pāna acum. Iar eu am capacitatea si vointa de a munci pentru ei. Stiu problemele orasului pentru ca si eu sunt cetatean al acestei urbe. Consider ca n-am dreptul sa stau pe margine si sa-i acuz pe altii ca nu fac ceea ce trebuie (...) Voi face la Primaria Capitalei ceea ce face o femeie in casa: Ordine si Disciplina. De asta are nevoie Bucurestiul iar eu am invatat sa fac acest lucru acasa, in cei 15 ani de invatamant si in cei 8 ani de management." Prezentele informatii sunt sustinute si de mentiunile preluate de pe siteurile Agenda de Timisoara si Partidul Umanist Roman. Poza este preluata din cadrul siteului www.121.ro Monica Tatoiu, va multumesc pentru acceptarea invitatiei, va doresc bun venit la Han Reamintesc participantilor la discutie faptul ca Hanul nu are culoare politica, pentru a elimina orice discutii pe aceasta tema. In scurt timp, acest topic va fi deschis si veti fi invitati sa trimiteti intrebarile si comentariile dumneavoastra pentru invitatul saptamanii, doamna Monica Tatoiu. -------------------- |
|
|
|
27 Mar 2004, 02:31 PM
|
|
![]() Gazda Hanului ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Admin Mesaje: 8.540 Inscris: 22 February 03 Din: Hanu Ancutei Forumist Nr.: 1 |
Discutia este deschisa si sunt asteptate intrebarile si comentariile dumneavoastra!
Voi incepe prin a-i adresa primele intrebari invitatei Hanului:
|
|
|
|
28 Mar 2004, 12:48 PM
|
|
Urmare a unei erori de configurare, nu puteau fi trimise mesaje in cadrul acestui topic.
Imi cer scuze si multumesc celor ce m-au anuntat de prezenta acestei erori. Acum totul s-a rezolvat si sunteti invitati sa ii adresati intrebari invitatei Hanului, doamna Monica Tatoiu. -------------------- |
|
|
|
| Promo Contextual |
28 Mar 2004, 12:48 PM
|
|
ContextuALL |
|
|
|
|
28 Mar 2004, 02:27 PM
|
|
|
Domnitor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Mesaje: 1.941 Inscris: 19 October 03 Din: bucuresti Forumist Nr.: 1.018 |
Pentru o buna perioada de vreme ati fost parte din "juriu" la emisiunea "Ce vor fetele". Daca pana atunci ati aratat o imagine mai mult serioasa, emisiunea de care am pomenit v-a afisat si latura axata pe distractie.
Cum v-a privit lumea dupa emisiune, care au fost criticile sau felicitarile aduse, si in ce proportii? -------------------- Welcome to the jungle
|
|
|
|
28 Mar 2004, 02:43 PM
|
|
|
Domnitor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: MembriOffBoard Mesaje: 2.426 Inscris: 7 December 03 Forumist Nr.: 1.412 |
Bine ati venit, doamna Tatoiu! In primul rand felictari penru CV-ul impresionant.
Iata si intrebarile:
-------------------- __________
|
|
|
|
28 Mar 2004, 03:48 PM
|
|
![]() Cel Mai Amuzant Forumist ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Mesaje: 4.547 Inscris: 15 March 03 Din: Wilmington, DE, USA Forumist Nr.: 86 |
Bun venit in comunitatea noastra primitoare, stimata doamna.
O intrebare:
Acest topic a fost editat de bdl: 28 Mar 2004, 10:56 PM -------------------- ![]() - |
|
|
|
28 Mar 2004, 06:33 PM
|
|
![]() Cronicar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Moderator Mesaje: 3.800 Inscris: 23 January 04 Din: Luna Forumist Nr.: 1.955 |
Bun venit la Han, doamna Tatoiu! Intrebarile mele sunt urmatoarele:
Succes la alegeri! -------------------- life
|
|
|
|
28 Mar 2004, 10:59 PM
|
|
![]() Domnitor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Mesaje: 1.794 Inscris: 22 August 03 Forumist Nr.: 654 |
Stimata doamna Tatoiu, v-as ruga sa aveti amabilitatea sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari:
Va multumesc foarte mult si va doresc succes in alegeri! -------------------- NIHIL SINE DEO! |
|
|
|
28 Mar 2004, 11:15 PM
|
|
|
Dregator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Mesaje: 650 Inscris: 4 November 03 Forumist Nr.: 1.128 |
Bine ati venit printre noi, doamna Monica Tatoiu. Primele mele "curiozitati" se formuleaza cam asa:
|
|
|
|
29 Mar 2004, 11:14 AM
|
|
![]() Cronicar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Moderator Mesaje: 9.102 Inscris: 8 March 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 2.507 |
Doamna Tatoiu,
Va adresez o singura intrebare: cum credeti ca ati putea colabora si cum v-ati pune in practica programul, in cazul in care veti avea parte de un Consiliu General (dublat eventual de primari de sector) dominat de reprezentanti ai altui partid? Ma refer la situatia actuala, in care un primar general ales are de infruntat un consiliu ostil, corupt si obstructionist, consiliu ale carui interese nu sunt problemele bucurestenilor, ci doar modul in care poate fi compromis primarul in functie, deoarece apartine unei grupari politice adverse. Multumesc pentru raspuns. -------------------- Asa ca, daca toata lumea ar fi bolnava sau nebuna, iar numai doi sau trei ar ramane sanatosi sau cu mintea intreaga, acestia din urma ar ajunge sa fie socotiti bolnavi sau nebuni, iar nu ceilalti (Aristotel)
![]() |
|
|
|
29 Mar 2004, 03:02 PM
|
|
|
Domnitor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Membri Mesaje: 1.941 Inscris: 19 October 03 Din: bucuresti Forumist Nr.: 1.018 |
Revin cu o intrebare de actualitate. Azi, la una din emisiunile Prima TV ati dat un raspuns care a lasat sa se inteleaga ca nu sunteti de acord cu emisiunea Big Brother. Cu alte cuvinte, ca nu ar mai trebui finantata, pentru a nu mai fi difuzata.
De ce doriti oprirea difuzarii emisiunii Big Brother? -------------------- Welcome to the jungle
|
|
|
|
29 Mar 2004, 05:40 PM
|
|
![]() Musteriu ![]() Grup: Musterii Mesaje: 36 Inscris: 28 March 04 Forumist Nr.: 2.788 |
Intrebare despre sinceritatea abordarii strategice a PUR- numai candidate femei in Bucuresti:
Contextul problemei Candidatura dvs este desigur justificata de succesul managerial de la Oriflame. Dar exista si cazul actritei Anca Sigartau (sector 4) a carei competenta este din start chestionabila si a carei viziune despre management e ca "probabil nu e greu sa administrezi o primarie pentru ca si actorii trebuie deseori sa improvizeze" (declaratie la conferinta de presa). Actoria nu e o activitate de problem solving, ci de entertainment, deci avem o incompatibilitate fundamentala. De ce nu a fost nominalizata o doamna care are actually skill-uri de management (ca dvs.) Aceasta ma face sa intreb daca nu cumva PUR ia problema alegerilor locale in joaca si mizeaza exclusiv pe latura imageristica doar pentru branding politic folositor in alegerile din viitor. Intrebarea efectiva Nu va e teama ca sunteti exploatata imageristic de catre PUR in aceeasi maniera in care PSD/PDSR s-a folosit de Ilie Nastase in '96? |
|
|
|
29 Mar 2004, 06:39 PM
|
|
|
Domnitor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: EmailInvalid Mesaje: 1.033 Inscris: 3 September 03 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 706 |
Doamna Tatoiu, va adresez doua intrebari:
Acest topic a fost editat de menthoru': 29 Mar 2004, 06:39 PM -------------------- I have given it much thought / It seems, disaster must come / At best, only postponed / Shaolin Kung-Fu to survive / Must now be taught to more young men / We must expand, get more pupils / So that the knowledge will spread
|
|
|
|
30 Mar 2004, 08:10 AM
|
|
![]() Cronicar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grup: Moderator Mesaje: 9.102 Inscris: 8 March 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 2.507 |
Doamna Tatoiu,
Dupa o perioada de meditatie am decis sa revin cu cateva intrebari importante, in opini mea. Unele se refera la legatura dintre dumneavoastra si Partidul Umanist, altele strict la Primaria Capitalei:
Va multumesc pentru raspunsuri si-mi cer scuze ca am pus atat de multe intrebari (as fi vrut sa va pun mult mai multe, dar inteleg ca nu puteti raspunde dintr-o data la toate). -------------------- Asa ca, daca toata lumea ar fi bolnava sau nebuna, iar numai doi sau trei ar ramane sanatosi sau cu mintea intreaga, acestia din urma ar ajunge sa fie socotiti bolnavi sau nebuni, iar nu ceilalti (Aristotel)
![]() |
|
|
|
30 Mar 2004, 03:45 PM
|
|||||||||||||||||||||||
![]() Invitata la Han ![]() Grup: Invitati Mesaje: 12 Inscris: 30 March 04 Forumist Nr.: 2.815 |
Nu schimbarea este problema noastra, inconsecventa cu care NU terminam ceea ce am inceput conduce la ceea ce vedem astazi in Bucuresti. Noi nu utilizam nici macar legile care exista pentru a trai mai bine. Unu: Analiza bugetului, a contractelor mari, a proiectelor in derulare. Stadii de executie, costuri "suplimentare", clauze contractuale, departamentele si functionarii responsabili" de monitorizarea executiei acestora! Doi: Fisa postului pe fiecare functionar al primariei, fluxul pe departamente, evaluare functie de bugetul si proiectele in derulare. (nevoi versus resurse umane). Analiza si optimizare functie de nevoi. Trei: Pregatirea propunerilor pentru aprobarea Consiliul General privind colectarea si depozitarea gunoaielor in timpul verii (in special in perioadele de canicula), identificarea persoanelor fizice si juridice care nu au contracte cu firmele de colectare a gunoaielor, esalonarea asfaltarii strazilor in perioada de concedii (cu operatii de amploare pe timp de noapte), majorarea amenzilor pentru firmele de contructii care nu respecta legea privind curatirea utilajelor care ies din santiere, verificarea firmelor responsabile cu tratamentele impotriva tantarilor, verificarea agentilor economici care polueaza fonic (peste nivelul admis de lege si in afara orelor stabilite de aceasta) si majorarea amenzilor pentru aceast tip de contraventie. Din statisticile pe care le-am consultat si din propriile experiente rezulta ca ne deranjeaza cel mai lult -birocratia si coruptia ( pe care insa o incurajam pentru ca acceptam sa dam "spaga" ca sa ne rezolvam individual problemele, pentru ca "stim" ca altfel nu se poate!!!!) -starea drumurilor -curatenia (la murdarie contribuim cat cuprinde, aruncand scrumiera din masina in locurile unde ne parcam masinile de peste 10000 de euro!? sau lasand sa ne alunece petul de racoritoare chiar lunga un cos de gonoi miraculos gasit pe o strada langa piata Dorobanti) -siguranta cetateanului
Este un partid prea mic pentru mari orgolii (politice). Cred in liberalism in aceiasi masura in care cred ca in Romania avem nevoie de protectie sociala. Excluzand unul dintre aceste elemente ne situam in virtual. Fara liberalism nu putem crea capital de crestere fara protectie sociala votul democratic ne va intoarce la dictatura. Am libertatea de a face ceea ce stiu ca trebuie sa fac si responsabilitatea pentru deciziile mele.
-A fost multa mediatizare si in problema cainilor si a dughenelor, s-a schimbat totusi ceva. Nu radical pentru ca nu se poate asa ceva dar oricum este mai bine ca acum 4 ani. Problema este aceiasi . Nu ducem la bun sfarsit ceea ce incepem. Prea multe proiecte prea putine finalizari. Prea politizat totul. Astazi chiar este obositor ce vedem! Nu mai exista timp pentru rezultate de calitate.
Avem nevoie de o Catedrala tot asa cum avem nevoie de verdeata de flori de cei 4 m2 spatiu verde pe cap de locuitor pe care i-am pierdut in ultimii 3 ani . Terenul din Parcul Carol este al Patriarhiei. Monumentul este parte din istoria poporului roman. Solutia de pe peluza: Un alt amplasament!
INVOLUTIE
Statutul social al unui individ depinde mai mult de pregatirea sa profesionala de implicare si auto dezvoltare continua. Cred ca va referiti la modul in care sunt platiti profesorii. Nu mult mai prost decat in SUA. Acolo un profesor este platit cu 800 de $ si plateste chirie 500-600$.
Elevii, chiar cei cu parinti asezati pe bani facuti usor pot fi modelati in spiritul respectului fata de catedra. Cum, respectul pentru ceea ce poate sa-l invete profesorul. Nu ma refer neaparat la informatiile din manual. Ma refer la modelul pe care dascalul trebuie sa-l promoveze. Am predat in 1990-1995 la Sf Sava si am avut elevi cu diurna mai mare decat salarul meu pe un trimestru. Le-am demonstrat ca sunt mai bogata decat ei si au invatat sa ma respecte apoi sa ma iubeasca. Din pacate nu oricine poate fi DOCTOR, PROFESOR si PREOT! Daca raportam la 8 ore pe zi cat munceste orice alt salariat atunci la 45% ore pe saptamana lucrate profesorii au 45% din cat ar obtine in alt job. Mult mai mult decat un doctor!
Din editura Polirom Sylvia Plath, Clopotul de sticla, Ioan Petru Culianu Hesperus, iar din editura Curtea Veche, Victor Neuman, Neam, popor sau natiune? (citesc mai multe carti in acelasi timp ca sa nu consum bucuria prea repede, sa "mestec")
Nu merg la film. Ma uit la cinemateca de la ACASA TV, daca este chiar un film bun!
Situ-rile oraselor si tarilor in care calatoresc. Imi fac singura rezervarile de hotel si excursile.
Cum va fi fiul meu ca om mare? |
||||||||||||||||||||||
|
|
|||||||||||||||||||||||
30 Mar 2004, 04:06 PM
|
|||||
![]() Invitata la Han ![]() Grup: Invitati Mesaje: 12 Inscris: 30 March 04 Forumist Nr.: 2.815 |
Am ales sa fac parte benevol din juriu ca sa pot intelege cum functioneaza in timp real "manipularea" prin televiziune si mai ales cea prin emisiunile de divertisment. Acum stiu. Imi este foarte greu sa mai urmaresc astfel de emisiuni fara sa mai "vad" printre imagini ce se intampla in spate! In viata nu exista experiente bune sau rele. Experientele la care reflectam ne invata multe lucruri despre noi pe care nu le-am afla altfel!
80% mi-au spus ca am gresit. Mama n-a incetat sa ma acuze de superficialitate. Ce am castigat? Cele 20% din femeile care ma credeau prea departe de ele au indraznit sa-mi vorbeasca de la egal la egal. Eu cred ca am castigat mai mult decat am pierdut. |
||||
|
|
|||||