HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Dezbateri Filosofie

Acest subforum este destinat dezbaterilor filosofice. Pentru discutii religioase va initam sa vizitati subforumul Universul Credintei.

3 Pagini V  < 1 2 3  
Reply to this topicStart new topic
> 2030(2028) - Sfârșitul Prezentei Umanități, doctrina tradițională a ciclurilor cosmice
shapeshifter
mesaj 16 Apr 2023, 01:10 AM
Mesaj #71


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.455
Inscris: 6 November 05
Forumist Nr.: 7.211



Adorarea celor Trei Regi și Colacul Regilor



Legenda Regilor-Magi a fost probabil adusă înapoi din Orient de către cruciați. Ghidați de o lumină interioară simbolizată de steaua pomului de Crăciun sau de bușteanul care arde, ajung la peștera în care s-a născut Iisus. Peștera reprezintă peștera cosmică sau învelișul lui Hristos în germen. Cei Trei Regi văd în el ființa nou-născută, sau mai bine zis renascută, care, ieșind din întunericul peșterii, a atins gradul ultim de cunoaștere (spirituală), starea de a fi devenit Lumină.



Îl venerează ca pe cel născut de trei ori. Primul oferă aurul copilului „Rege”; al doilea dă tămâie „Preotului”; al treilea îi prezintă „Profetului” mir, „balsamul nemuririi”. Aceste cadouri sunt simbolurile respective ale celor trei lumi: corporală a domeniului „Regelui”; cea a psyché-ului sau a sufletului a domeniului „Preotului”; spirituală a domeniului „Profetului”.
Magii îl salută pe Hristos-Rege și recunosc în el pe „Stăpânul celor trei lumi”. Maestrul „spiritual” sau „Profetul” deține plenitudinea celorlalte două funcții, sacerdotală și regală, considerate în Unitatea lor primară și care se manifestă distinct în persoanele „Preotului” și „Regelui”.
Cele trei personaje stau de obicei în fața Nașterii Domnului, o reprezentare a Nașterii Domnului foarte populară în țările din sud. Au venit să aducă omagiu copilului Iisus așezat între măgar și bou, între tenebre și lumină a căror uniune a realizat-o. Într-adevăr, tenebrele și lumina sunt inseparabile pentru că nu există claritate fără obscuritate, zi fără noapte, yang fără yin și nici yin fără yang, așa cum arată îngemănarea de alb și negru din celebrul simbol yin-yang. A cunoaște lumina nu înseamnă a ignora obscuritatea, ci a înțelege că dincolo de dualitatea lumii manifestate domnește unitatea, singura sursă veritabilă a spiritualității.
Obiceiul de a da cadouri la Bobotează (Epifanie), în special în țările creștine din Sud, este firesc legat de cei Trei Regi în omagiul lor adus „Stăpânului eternului prezent”. Acest obicei nu este altceva decât o rămășiță a recunoașterii inocenței inimii micului copil și a ușurinței sale de a trăi prezentul. O capacitate pe care adultul a pierdut-o, din păcate.

Colacul Regilor



Colacul este realizat dintr-un foietaj simbolizând multiplele straturi care trebuie descoperite înainte de a ajunge la fasole sau la migdale. Această drupă al cărei plic trebuie spart reprezintă germenul ascuns sub învelișul exterior. Simbolizează pe Hristos a cărui natură divină este ascunsă sub natura umană, fructul care este la latitudinea fiecăruia să-l deschidă pentru a se hrăni cu el. În această căutare, nu toată lumea este aleasă. Doar cel care va fi reușit să descopere toate straturile care ascund fructul va reuși să iasă definitiv din obscuritate, din tenebre pentru a să ajunge la lumina deplină.
În ebraică, migdala se numește „luz” care exprimă perfect ideea de ceva ascuns, învăluit, inviolabil, sâmbure care conține sămânța nemuririi. Același cuvânt desemnează și numele unui oraș subteran, gardian al tradiției și în apropierea căruia Iacov a avut faimoasa sa viziune. Adormit, cu capul sprijinit pe o piatră, vede o scară ridicată între Pământ și Ceruri și pe mesagerii divini urcând și coborând. Domnul i-a zis: „Pământul pe care dormi ți-l voi da ție și urmașilor tăi.”. Iacov s-a trezit și a proclamat că piatra aceasta, pe care a ridicat-o ca stâlp, va fi casa lui Dumnezeu („Beith-el”), denumirea de la care se trage Betleem, locul nașterii lui Hristos:

Iacov s-a trezit din somn şi a zis: „Cu adevărat, Domnul este în locul acesta, şi eu n-am ştiut.”
I-a fost frică şi a zis: „Cât de înfricoşat este locul acesta! Aici este casa lui Dumnezeu, aici este poarta cerurilor!”
Şi Iacov s-a sculat dis-de-dimineaţă, a luat piatra pe care o pusese căpătâi, a pus-o ca stâlp de aducere-aminte şi a turnat untdelemn pe vârful ei.
A dat locului acestuia numele Betel(*), dar mai înainte cetatea se chema Luz.




Migdalul, răspândit mai ales în țările mediteraneene, dă un fruct numit „mandorla” în italiană. Acest termen se aplică formei „ovale” care, în tradiția iconografică, înglobează imaginea lui Hristos. Deasupra portalului regal al Catedralei din Chartres se înalță trei lancete magnifice luminate de soarele care apune. Vitraliul central conține în vârf o mandorlă în care Hristos este ținut în poala mamei sale. Maria poartă o coroană pe cap și un sceptru în fiecare mână, ca semn al suveranității asupra lumilor tenebrelor și luminii. Hristos, plasat în centru, reprezintă uniunea celor două lumi în Unul sau în Dumnezeu. Mâna sa dreaptă arată în direcția Sudului, a soarelui, a luminii, în timp ce stânga, asociată cu Nordul, se sprijină pe genunchi.
Fără îndoială că această reprezentare se referă la inițierea în „mistere”. Cu o diferență notabilă însă. În mandorla, lumina este asociată în mod natural sudului și tenebrele nordului, în timp ce „marile mistere” se raportează la solstițiul de iarnă, iar „micile mistere” la solstițiul de vară. De altfel, credincioșii care privesc mandorla preiau punctul de vedere cosmic sau pământesc indicat de mâna dreaptă a lui Hristos întoarsă spre Sud, spre soarele sudic al „micilor mistere”. Pentru el însă, dreapta și stânga sunt inversate.
Purcederea pe calea ascensiunii presupune o inversare a vederii pentru a descoperi adevăratul soare, chipul invizibil, soarele de la miezul nopții al „marilor mistere” asociate cu Nordul. În această căutare, credincioșii vor fi conduși să abandoneze lumina exterioară pentru lumina interioară sau invizibilă, a cărei lumină vizibilă este doar o reflectare în oglinda apelor crepusculare ale soarelui apus. Această inversare a viziunii este comună în simbolism, unde „ceea ce este deasupra (în ordinul supra-cosmic) este ca ceea ce este dedesubt (în ordinul cosmic)”.



Acest topic a fost editat de shapeshifter: 16 Apr 2023, 01:14 AM


--------------------
Keep calm and host yourself.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
shapeshifter
mesaj 16 Apr 2023, 01:29 AM
Mesaj #72


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.455
Inscris: 6 November 05
Forumist Nr.: 7.211



Lokamanya Bal Gangadhar Tilak - The Arctic Home in the Vedas (TILAK BROS, 1903)


--------------------
Keep calm and host yourself.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
shapeshifter
mesaj 16 Apr 2023, 06:30 PM
Mesaj #73


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.455
Inscris: 6 November 05
Forumist Nr.: 7.211



Aperçus sur la doctrine akbarienne des Jinns - Charles-André Gilis - # 6 - Chapitres 12 et 13


--------------------
Keep calm and host yourself.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Promo Contextual
mesaj 16 Apr 2023, 06:30 PM
Mesaj #


ContextuALL









Go to the top of the page
 
Quote Post
shapeshifter
mesaj 17 Apr 2023, 12:02 AM
Mesaj #74


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.455
Inscris: 6 November 05
Forumist Nr.: 7.211



Când este chemat, Abdellah Șamanul vine în ajutorul oamenilor pentru a-i vindeca, stabilește sursa supranaturală a răului prin divinație și îndeplinește în timpul ritualurilor spectaculoase numite „Lila” riturile necesare pentru a-i liniști pe Djinni, spiritele malefice care posedă corpul oamenilor! Djinnii sunt entități misterioase, evazive, care împart lumea pământească cu oamenii, exercitându-și puterile pernicioase asupra lor...

O demonstrație pe viu de la Abdellah din Maroc...
The most dangerous cobra in the world



Chamans, les maitres du désordre

Acest topic a fost editat de shapeshifter: 17 Apr 2023, 12:06 AM


--------------------
Keep calm and host yourself.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
shapeshifter
mesaj 17 Apr 2023, 12:39 AM
Mesaj #75


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.455
Inscris: 6 November 05
Forumist Nr.: 7.211



Jinn. Acest termen provine dintr-o rădăcină care înseamnă „ascuns vederii” (ex: Junna=Scut).
Într-adevăr, într-o concepție tradițională corp/suflet/spirit, oamenii se manifestă ca trupuri, iar djinii se manifestă ca suflete, într-o stare subtilă care este invizibilă muritorilor de rând: „Ei circulă în interiorul Fiilor lui Adam de manieră insensibilă, ca sângele.”
În Coran, termenul „jinn” desemnează și interioritatea omului, spre deosebire de exteriorul desemnat de „ins”. „Allah Cel Preaînalt a creat spiritele focului și luminii, adică djinii și îngerii, și le-a asociat pentru a fi ascunse de ochii oamenilor, deși sunt prezenți printre ei. Oriunde s-ar afla, Allah a pus între ei și ochii oamenilor un „văl ascuns” de la noi: „jinii” sunt ființele ascunse de noi prin acest văl; nu le putem vedea decât atunci când vor să ni se manifeste. Acesta este motivul pentru care Allah a numit aceste două categorii de spirite: „jinni”, adică „ascunse de noi” și invizibile pentru noi. (Cor., 37, 158)
„Jinn” înseamnă așadar ceea ce nu se manifestă, ceea ce privește lumea sufletului și, prin urmare, și ființele care ocupă această lume „printre noi”, compusă din materie subtilă invizibilă.
Djinii nu sunt în întregime spirituali, totuși, ei sunt asociați cu oamenii în categoria „ființelor grele” (ath-thaqalân). Adică și djinii trăiesc într-o lume compusă din cele patru elemente, totuși ei sunt ființe „mai ușoare” decât oamenii. Jinnii sunt în esență „aer și foc”, în timp ce oamenii sunt „pământ și apă”. Este un alt grad de realitate, din punct de vedere cosmologic.
Doctrina akbariană se întâlnește aici cu cea Sankhya din hinduism, în care purcederea tattvelor („gradele cosmosului”) este considerată pornind de la Prakriti. Revenind la modelul diviziunii tripartite Spirit/Suflet/Trup, sufletului îi corespunde focul.
Djinnii alcătuiți din „foc” se află așadar în această lume intermediară între spirit și materie. Sunt apropiați de îngeri și de oameni. „Sunt invizibili și pot lua multe forme. Unii djini ar fi astfel mai materiali, în timp ce alții mai spirituali.

Șarpele este legat de natura subtilă a corpului uman, sufletul dansator, care a suferit un „proces de solidificare” care a avut ca efect atrofierea facultăților subtile ale oamenilor.

Acest topic a fost editat de shapeshifter: 17 Apr 2023, 12:46 AM


--------------------
Keep calm and host yourself.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
shapeshifter
mesaj 17 Apr 2023, 11:19 PM
Mesaj #76


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.455
Inscris: 6 November 05
Forumist Nr.: 7.211



O captură ce amintește de șarpele-toiag al lui Moise, despărțind Apele...



--------------------
Keep calm and host yourself.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
shapeshifter
mesaj 22 Apr 2023, 10:08 PM
Mesaj #77


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.455
Inscris: 6 November 05
Forumist Nr.: 7.211



Aperçus sur la doctrine akbarienne des Jinns - Charles-André Gilis - # 7 - Chapitres 14 et 15


--------------------
Keep calm and host yourself.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
shapeshifter
mesaj 23 Apr 2023, 12:17 AM
Mesaj #78


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.455
Inscris: 6 November 05
Forumist Nr.: 7.211



Hadiths relatifs à l'Antéchrist et aux signes de la fin des temps


--------------------
Keep calm and host yourself.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
shapeshifter
mesaj 9 May 2023, 10:28 PM
Mesaj #79


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.455
Inscris: 6 November 05
Forumist Nr.: 7.211



Aperçus sur la doctrine akbarienne des Jinns - Charles-André Gilis - # 8 - Chapitres 16 et 17


--------------------
Keep calm and host yourself.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
shapeshifter
mesaj 16 May 2023, 02:07 AM
Mesaj #80


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.455
Inscris: 6 November 05
Forumist Nr.: 7.211



Un excelent rezumat despre ciclurile cosmice, al lui Gelu Voican:
Teoria ciclurilor cosmice


--------------------
Keep calm and host yourself.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
shapeshifter
mesaj 22 May 2023, 05:58 PM
Mesaj #81


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.455
Inscris: 6 November 05
Forumist Nr.: 7.211



Aperçus sur la doctrine akbarienne des Jinns - Charles-André Gilis - # 9 - Chapitres 18



--------------------
Keep calm and host yourself.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
shapeshifter
mesaj 20 Nov 2023, 03:06 AM
Mesaj #82


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.455
Inscris: 6 November 05
Forumist Nr.: 7.211



Origins of the Perennial Philosophy School of Thought


--------------------
Keep calm and host yourself.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cla
mesaj 24 Mar 2024, 12:52 AM
Mesaj #83


Cla
******

Grup: Membri
Mesaje: 16.098
Inscris: 7 May 04
Din: Noris Rock City
Forumist Nr.: 3.415



Apropo Moise, poti sa faci un banc acasa si la vecini:
- Hei, câte animale a avut Moise pe apa ?
Sa nu crezi câti cad în capcana...
Dupa câteva secunde le pica-n cap aaaa, Arca lui Noe... sorry.gif sorry.gif


--------------------
Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cla
mesaj 24 Mar 2024, 01:12 AM
Mesaj #84


Cla
******

Grup: Membri
Mesaje: 16.098
Inscris: 7 May 04
Din: Noris Rock City
Forumist Nr.: 3.415



QUOTE(shapeshifter @ 17 Apr 2023, 10:19 PM) *
O captură ce amintește de șarpele-toiag al lui Moise, despărțind Apele...


Daca-mi aduc bine aminte, toiagul lui Moise era o Cobra neagra.

Si: " Sfârșitul Prezentei Umanități, doctrina tradițională a ciclurilor cosmice"

Ieri a fost si infinitul mai bun.

Acest topic a fost editat de Cla: 24 Mar 2024, 01:19 AM


--------------------
Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
shapeshifter
mesaj 24 Mar 2024, 09:04 PM
Mesaj #85


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.455
Inscris: 6 November 05
Forumist Nr.: 7.211



Atenție la semnul lui Iona pe 8 Aprilie...


--------------------
Keep calm and host yourself.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
shapeshifter
mesaj 6 Apr 2024, 10:50 PM
Mesaj #86


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.455
Inscris: 6 November 05
Forumist Nr.: 7.211



QUOTE(shapeshifter @ 1 Apr 2023, 01:06 AM) *
Evenimentele de „ordonat”:
• Moartea unui „calif” în Orientul Mijlociu generând o „dispută” pentru succesiune
• Marele Fulger din Est
• Reconstrucția celui de-al Treilea Templu
• Începutul conflictului Iran/Arabia Saudită
• O prăbușire economică globală
• WW3
• Seceta și foametea globală se generalizează în decurs de 3 ani
• Apariția unui semn/astru pe cer
• Invazia ruso-iraniană a Franței
• Semnul femeii însărcinate din Apocalipsa 12
• Semnul „lunii despicate”, dubla eclipsă de soare și de lună din luna Ramadanului
• Hadda
• Sosirea Mahdî-ului
• Perioada celor doi martori timp de 1260 de zile (42 de luni) la Ierusalim
• Căderea „Babilonului”
• „Muntele de aur” al Eufratului
• Apariția „oficială” a Antihristului
• A Doua venire a lui Hristos
• Pacea universală, debutul Noii Ordini Mondiale
• „Urâciunea pustiirii” (Mat. 24-15)
• „Ziua Domnului” (Sofonie 1-15, Isaia 13-9)
• Bascularea axei polilor tereștri și inversarea sensului de rotație
• Cele trei zile de întuneric
• Venirea lui Gog și Magog
• Bătălia Armagheddonului
• Domnia lui Isus, era mesianică de o durată indeterminată (poate 7 ani)

O ordonare posibilă:

• Începutul celor trei ani de secetă. Perioada celor doi martori.

• Semn pe cer (femeia însărcinată a Apocalipsei), apariția unui astru în luna Ramadanului (luna divizată și dublă eclipsă, Hadda) și „mare fulger” în Orient. „Muntele de aur” al Eufratului. Toate aceste evenimente sunt legate.

• Moartea unui „calif” din Orientul Mijlociu (Arabia Saudită se pare) generează o „dispută” pentru succesiune. Mahdî-ul primește loialitate în Mecca. Începutul conflictului Iran-Arabia Saudită, prăbușirea prețurilor petrolului duce la un crash economic mondial. Începutul WW3 și invazia ruso-iraniană a Franței. Distrugerea Parisului. Serii de catastrofe naturale (cutremure, vulcani și tsunami)

• Falsa pace și apariția oficială a Antihristului ca salvator. Începutul Noii Ordini Mondiale.
Ierusalimul ocupat - Căderea „Babilonului”
Reconstruirea celui de-al treilea Templu - „Urâciunea pustiirii” (Matei 24-15)

• Bătălia Armagheddonului - A doua venire a lui Hristos
Domnia lui Isus, era mesianică cu durată indeterminată (posibil 7 ani)
„Ziua Domnului” - Înclinarea axei polilor tereștri și inversarea direcției de rotație (răsăritul Soarelui la vest) - Cele trei zile de întuneric - Venirea lui Gog și Magog


„Va veni peste tot pământul un întuneric intens care va dura trei zile și trei nopți. Nu se va putea vedea nimic, iar aerul va fi încărcat de molimă care va revendica în principal, dar nu numai, dușmanii religiei. Va fi imposibil de folosit orice lumină artificială în timpul acestui întuneric, cu excepția lumânărilor binecuvântate. Cel, care din curiozitate, va deschide fereastra pentru a privi afară, sau va pleca de acasă, va cădea mort pe loc. În aceste trei zile, oamenii ar trebui să rămână în casele lor, să se roage Rozariul și să implore lui Dumnezeu milă. Toți dușmanii Bisericii, cunoscuți sau necunoscuți, vor pieri peste tot pământul în timpul acelui întuneric universal, cu excepția câtorva pe care Dumnezeu îi va converti în curând. Aerul va fi infectat de demoni care vor apărea sub tot felul de forme hidoase.”

- Anna Maria Taigi -


--------------------
Keep calm and host yourself.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
shapeshifter
mesaj 6 Apr 2024, 11:00 PM
Mesaj #87


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.455
Inscris: 6 November 05
Forumist Nr.: 7.211



Hristos, conform hadithurilor, va fi prezent în momentul luptei împotriva AC alături de Mahdî. Apoi va veni un răgaz (era mesianică) înainte ca GM să fie eliberați (Apoc. 20).

Cele trei zile sunt anunțate ca eliberarea demonilor pe Pământ:
„Și în ziua aceea vom prezenta Iadul îndeaproape necredincioșilor” (Coran S.18 v. 100)
și Apoc. 9:
1 Îngerul al cincilea a sunat din trâmbiţă. Şi am văzut o stea care căzuse din cer pe pământ. I s-a dat cheia fântânii Adâncului
2 şi a deschis fântâna Adâncului. Din fântână s-a ridicat un fum, ca fumul unui cuptor mare. Şi soarele şi văzduhul s-au întunecat de fumul fântânii.
3 Din fum au ieşit nişte lăcuste pe pământ. Şi li s-a dat o putere, ca puterea pe care o au scorpiile pământului.

Lăcustele în cauză sunt Gog și Magog iar „fumul” corespunde celor trei zile de întuneric, ziua mâniei divine.

Ioel 2:1-3:
1 „Sunaţi din trâmbiţă în Sion! Sunaţi în gura mare pe muntele Meu cel sfânt, ca să tremure toţi locuitorii ţării. Căci vine ziua Domnului, este aproape!”
2 O zi de întuneric şi negură mare, o zi de nori şi de întunecime. Ca zorile dimineţii se întinde peste munţi un popor mare şi puternic, cum n-a mai fost din veac şi nici în vremurile viitoare nu va mai fi.
3 Arde focul înaintea lui şi pâlpâie flacăra după el. Înaintea lui, ţara era ca o grădină a Edenului şi după el este un pustiu sterp; nimic nu-i scapă.

Acest topic a fost editat de shapeshifter: 6 Apr 2024, 11:13 PM


--------------------
Keep calm and host yourself.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cla
mesaj 7 Apr 2024, 05:10 AM
Mesaj #88


Cla
******

Grup: Membri
Mesaje: 16.098
Inscris: 7 May 04
Din: Noris Rock City
Forumist Nr.: 3.415



QUOTE(shapeshifter @ 24 Mar 2024, 09:04 PM) *
Atenție la semnul lui Iona pe 8 Aprilie...


Ce-i dup-aia, 9 Aprilie ? Ca o sa ploua, asta stim, daca nu la noi, pe altundeva precis.

Poti te rog sa-i zici Domnului tau sa-si revarse toata ciuda asupra SUA ? Multumesc.

Acest topic a fost editat de Cla: 7 Apr 2024, 05:17 AM


--------------------
Cea mai buna inventie e dormitul, de c�nd au fost obositii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

3 Pagini V  < 1 2 3
Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 27 April 2024 - 08:57 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman