Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Poate Exista Numai Amicitie Intre Un Barbat Si O Femeie?
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Odăi in Dialog - Dezbaterile Hanului
Pagini: 1, 2
Rehael
naspa...
fiica_lunii
QUOTE(Rehael @ 29 Jul 2009, 09:45 PM) *
Pai nu stiu daca e bine sa generalizam numai avand un singur exemplu...



Am mentionat ca nu se bazeaza pe un singur exemplu concluzia mea. Am dat unul singur pentru ca era printre cele mai relevante. As putea sa iti mai dau si altele, dar s-ar ajunge la aceeasi concluzie la care au ajuns, dealtfel si abis si cla.
Rehael
Eh, eu cred ca este exagerat totusi sa se spuna ca nu poate exista. Asta ar insemna sa negam ca o multime de gesturi frumoase care se impart intre barbati si femei ar putea avea la baza numai sentimentul prieteniei.
Serenity
QUOTE(fiica_lunii @ 29 Jul 2009, 10:16 AM) *
Concluzia mea (nu numai din aceasta intamplare ci si din altele) este ca poate exista doar amicitie intre un barbat si o femeie dar numai atata timp cat cel care doreste mai mult se incapataneaza sa spere.


Da, si eu zic ca atat timp cat unul se incapataneaza sa spere, nu e amicitie autentica.. Dar ma incapatanez si eu sa cred/sper ca poate exista doar prietenie buna intre un barbat si o femeie. Cunosc si cazuri in care exista. Foarte putine, e drept. Depinde mult de persoanele respective, de puterea lor de a trece peste impulsurile astea sexuale, de ce sta cu adevarat la baza prieteniei dintre ei. Oricum, cred ca majoritatea prieteniilor intre barbati si femei sunt, cum a zis si fiica lunii, relatii in care unul e indragostit iar celalalt nu poate sa vada prea clar lucrul asta.
Cla
Asa-i, Serenity. Cum am citit acum ce-ai scris, tocmai mi-a aparut faza de la "Two an a half men" în cap, când Rose vine peste balcon rofl.gif
Ea spera, dar Charlie e cam orb biggrin.gif

QUOTE(Serenity)
Dar ma incapatanez si eu sa cred/sper ca poate exista doar prietenie buna intre un barbat si o femeie. Cunosc si cazuri in care exista.

Hmm, chiar ca mi-ai dat de gândit... prin mail am 2 prietene, fara intentii sexuale, nici de-o parte, nici de alta.
Ne leaga apartenenta din Banat si ne respectam reciproc. smile.gif
fiica_lunii
Sincera sa fiu eu nu inclusesem in discutie prieteniile pe mail.
Vorbeam de genul de prieteni cu care te intalnesti des, cu care te sfatuiesti in momente dificile si iti ofera sprijinul real si tu le oferi sprijinul tau real. Genul de prieteni cu care interactionezi destul de des in viata reala.
As putea da si eu exemplu de o prietenie reala intre mine si un baiat, dar sunt cazuri de exceptie. Sunt prea putine si din cauza aceasta tind sa generalizez cealalta varianta.
mutulica
QUOTE(abis @ 29 Jul 2009, 11:03 PM) *
Deci n-a fost o amicitie in adevaratul sens al cuvantului. Nu poti fi doar amic cu o femeie pe care o doresti.

Ba da, dupa ce tipul si-a rezolvat problema... cand el vrea sa ramana doar amic, dar fata deja isi doreste mai mult...

evident ca exista si exceptii de la generalizare... cand fata e chiar urata si tipul are o nevoie gen umar pe care sa planga, sau spera la prietena beton a nasoalei.. sau cand fata e fiica prietenei, si chiar daca spera la ceva, se abtine de frica mamei... etc, etc...
Rehael
QUOTE(mutulica @ 13 Aug 2009, 08:49 AM) *
Ba da, dupa ce tipul si-a rezolvat problema... cand el vrea sa ramana doar amic, dar fata deja isi doreste mai mult...


Pare sa fie o chestie la fel de profunda precum reciprocitatea omului fata de prietenul lui cel mai bun si anume cainele. rolleyes.gif

QUOTE
evident ca exista si exceptii de la generalizare... cand fata e chiar urata si tipul are o nevoie gen umar pe care sa planga, sau spera la prietena beton a nasoalei.. sau cand fata e fiica prietenei, si chiar daca spera la ceva, se abtine de frica mamei... etc, etc...


Astea s-ar chema prietenii autentice din interes cand ajungi sa-ti pretuiesti cainele mai mult decat ar crede unii ca merita.

PS Va rog frumos sa nu luati glumele in serios.
turbo trabant
Da, poate exista. "Momentan nu sta locului de loc deci suntem prieteni. "

daca nu, e oricand prietena ei cea mai buna.
mutulica
ce vine are mai cainele in toata povestea asta?
Data'q
La momentul actual am 5 prietene pentru care mi-aș da cred că și ochii din cap, așa mi-s de dragi, dar de care nu-s îndrăgostit.
Aș putea fi, dar ar fi o greșeală (mă rog, poate exceptând pe una din cele 5), DAR repet, ar fi o mare greșeală să se ajungă la vreo relație cu vreo una din cele 4, căci în felul cum sunt ele acum și cum sunt eu, nu, n-am fi potriviți.

Eu afirm că se poate doar amiciție între un bărbat și o femeie. Ba mai mult, o prietenie foarte frumoasă.
Nefertiti
Se poate, dar depinde f mult de circumstante. Durata ei depinde de asta, vreau sa zic.
mutulica
uneori... dureaza si doar cateva secunde... alteori ore intregi.. depinde de situatie care este
Rovaniemi
Poate exista, dar tot în pat se termină ...
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.