Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Linux Sau Windows Xp
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia IT > Software, Hardware si Programare > Linux
Pagini: 1, 2
morfeus
Daca vreti gratis : Ubuntu
il puteti comanda de pe net il primiti gratis si e super .
are Live cd si install

povestea cu linuxul si win !
SCO hompage
SCO_win_linux_1
SCO_win_linux_2
dead-cat
nu pun mina pe nimic ce-a iesit de la SCO hh.gif
morfeus
Te referi la Ubuntu (e produs de SCO)?
Mie knopixul nu imi merge , deci Ubuntu e siguru Live care imi merge
dar nu il am si instalat smile.gif , eu acuma postez de pe Fedora Core 4 smile.gif .
Bolt
Are cineva instalat Xandros 3 Deluxe ? Eu l-am bagat de cateva zile si-l recomand incepatorilor. Si eu sunt asemenea in materie de Linux. Desi s-a instalat in 7 min. am totusi cateva nemultumiri legat de continut. De exemplu playerul video nu-mi ia subtitrarile. In rest ca interfata e intuitiv, placut si celor care sunt la inceput cred ca le vor placea. Menetionez ca mi-a instalat toate driverele din prima fara nici o obiectie (chipset, audio, video, LAN, printer, tot). Eu caut sa am separat, daca e posibil, SP2 la el si eventual up-date-urile, daca se poate, pe un CD. Poate-mi dati o relatie legat de asta.
milimetru
Am pus de curind Kubuntu, fara sa mai fi "pastorit" ceva anterior in Linux. Am ramas cu gura cascata. In primul rind din cauza ca mediul KDE minimizeaza foarte mult necesitatea folosirii consolei. Pentru un transfug din Windows, pt care consola e ceva cvasinecunoscut, asta e o chestie super. Practic parca ai fi intr-un altfel de...Windows, alte "peisaje", necunoscute e drept, dar totusi nu chiar de pe alta lume. In al doilea bogatia de softuri cu care vine distributia. Si nu numai atit dar exista un "bagator" de seama care daca e cazul iti semnalizeaza ca trebuie sa faci update la softurile pe care le ai instalate (fara ca sa le accesezi)!. Care softuri stau intr-un fel de biblio... pardon softpedie, la dispozitie. Cum ar veni: astea sint programele pe care ti le oferim, daca le vrei pune matale o bifa si noi ti le dam la minut! Daca nu le vrei, debifeaza ce nu vrei si ti le luam imediat. Si iarasi o chestie misto: nu-mi mai cere nimeni, pe niciunde, licente, nu ma verifica la "genuine", nu ma streseaza cu variantele "comerciale", parca toate cele nu-s facute decit sa te simti neincorsetat, "liber de contract". Iar dual-boot-ul care se instaleaza o data cu distributia ma face sa stau linistit stiind ca am dedesubt o "plasa de siguranta", Windows-ul. So, nu-mi pare deloc rau de ce am facut desi deocamdata de multe ori ma uit shpanchi la anumite chestii necunoscute, pe care altadata (=adica in Windows) le faceam fara sa clipesc...
Erwin
abia aștept să treacă nebunia asta să încerc Ubuntu! mai un pic, vreo 2 săptămâni... hh.gif
milimetru
Pune-ti, ca se merita. Dupa ce ti-ai pus mai discutam cum sa faci ca sa-ti redea mp3-urile si sa-ti citeasca dvd-urile!... wink.gif
Blakut
Am trecut la Ubuntu de 2 saptamani. Am stat 3 zile sa instalez placa video si sa descopar cum schimb rezolutia si cum fac sa imi detecteze monitorul. Netul l-am instalat in juma de ora cred.

Calculatorul merge perfect, nu are freeze-uri si laguri ca in windoze la mine. Viteza de download de pe site-uri externe a crescut de 4-5 ori (adica iau din america de pe un site ceva cu 650k, unde prin windows luam cu 150-100k). Cand dau o comanda (m-am obisnuit repede cu consola, eu am crescut cu MS-DOS si Norton commander) MERGE, indiferent de ce se intampla, merge. Adica instalez ceva si garantat merge, nu am tot felul de erori ca la windows, erori la care nu ai ce face. Aici stiu ca daca da eroare sunt eu de vina si caut documentatie pe net.

Probleme carora inca nu le-am dat de cap: cum sa folosesc WINE calumea ca sa ma joc si sa rulez programe, cum sa configurez ODC ca sa imi detecteze huburi, cum sa configurez Azureus ca sa downloadez si sa uploadez torrente. Am si eu probleme cu filmele cu subtitrari, nu le ruleaza si imi da o eroare.

Oricum, momentan rulez cu ambele sisteme de operare instalate, ma intreaba la start-up ce vreau sa rulez.
axel
QUOTE (Blakut @ 18 Jul 2007, 02:06 PM)
Cand dau o comanda (m-am obisnuit repede cu consola, eu am crescut cu MS-DOS si Norton commander) [...]

Atunci poate vrei sa incerci si krusader (KDE) sau gnome-commander (GNOME)
Sincer, gnome-commander e inutilizabil din cauza bugurilor... (cel putin cand l-am incercat eu mai acum ceva vreme).
Blakut
Am GNOME, si daca e nevoei intru in terminal...
Cla
@Blakut, asta merge si pe Linux (si Ubuntu), incearca-l, manca tot smile.gif
http://www.videolan.org/vlc/
Am avut si eu niste filme care nu mergeau, dar cu asta,da smile.gif
dead-cat
io am suse 10.2 cu KDE 3.5.7, imi place mai mult decat gnome.
black ice
QUOTE(Blakut @ 18 Jul 2007, 01:06 PM) *
Probleme carora inca nu le-am dat de cap: cum sa folosesc WINE calumea ca sa ma joc si sa rulez programe, cum sa configurez ODC ca sa imi detecteze huburi, cum sa configurez Azureus ca sa downloadez si sa uploadez torrente. Am si eu probleme cu filmele cu subtitrari, nu le ruleaza si imi da o eroare.


Încearcă în loc de ODC, LinuxDC++. Merge sigur. Iar în loc de Azureus, încearcă Ktorrent, mi s-a părut mult mai uşor de configurat.
StandDuPp
Din perspectiva userului spun:

SlackWare Linux cu interfata grafica XFCE
Blakut
heh... am auzit multe despre Slackware (de bine)... dar acum dupa ce mi-am montat ubuntu nu ma mai chinui sa schimb nimic. Oricum, mi-a luat 1000 de ani sa ma hotarasc sa trec la linux, si inca nu am trecut complet, ca jocuri si downloaduri tot nu imi merg. Windows ma scoate insa din fire mai tare pe zi ce trece.
axel
Dar de ce sa alegi doar dintre Windows XP, care iti ofera death by a thousand cuts si Linux, care e bun ca server si ultra-enervant ca desktop (desi am auzit lucruri bune despre Ubuntu)?
Exista pe lumea asta si OS X!
milimetru
Pentru cazurile de dual-boot (cum e si situatia mea) accesul (+editarea) din Ubuntu 7.10 la fisierele din Windows XP se face fara probleme. Accesul din Windows XP la fisierele aflate in Ubuntu (in mod uzual imposibil) se poate rezolva cu softul asta
Cucu Mucu
Am cetit si eu aici si mi-am instalat si Ubuntu. De atunci, imi merge foarte greu uindausul. Are vrreo legatura sau i-a venit timpul pt un reinstall?
Erwin
nu prea are legătură, doar dacă nu cumva când ai făcut loc pentru UBUNTU ai micşorat prea mult partiţia C a windoze-ului, care fără spaţiu liber măcar cât 4xRAM-ul se sufocă... tongue.gif poţi încerca să faci curat, devirusat, reinstalat mai pe urmă, dacă nu mere...
Cucu Mucu
Nu am umblat la partitia windows, are o eleganta partitie de 40 gb, mai mult decat necesar. Pt ubuntu am luat cealalta partitie( treizeci si ceva gb, am facut un swap de 3,5 gb si restul de folsinta) Ciudat este ca nu imi vede nici placa video. Adica, PC wizard mi-o vede, e ok, dar device managerul windoezului se face ca ploua. Si mai ciudat este ca ii dau reinstalare si imi spune ca nu exista hard compatibil cu driverele de pe cd.
milimetru
QUOTE(Cucu Mucu @ 11 Feb 2008, 11:07 PM) *
Am cetit si eu aici si mi-am instalat si Ubuntu. De atunci, imi merge foarte greu uindausul. Are vrreo legatura sau i-a venit timpul pt un reinstall?


Nici io nu cred c-are fo' legatura. Cred ca treb'e cautata buba pt Windows ca si cum n-ar exista si Ubuntu. De altfel windoza nici nu vede (nici n-o prea intereseaza) ca mai e "ceva" instalat pe pc, ea le stie doar p-ale ei...
Erwin
driverul de la placa video cred că e de vină, încearcă să-l reinstalezi din Safe Mode.
QUOTE
Si mai ciudat este ca ii dau reinstalare si imi spune ca nu exista hard compatibil cu driverele de pe cd.


pai UBUNTU a scris in MBA acel Boot Loader numit GRUB şi windows installer nu mai vede o tabela de partiţii cum îi place lui, o consideră eronată...tongue.gif
Din păcate, metoda sigură pe care o ştiu este să ştergi totul, inclusiv UBUNTU şi să reinstalezi windows curat, pe urmă pui UBUNTU la loc...

ah, dacă ai hard SATA şi placă de bază mai veche sau windows mai vechi îţi trebuie o dischetă cu drivere pentru controlerul SATA (se găseşte pe CD-ul plăcii de bază sau pe net), la instalare apeşi F6 si alegi driverul compatibil de pe dischetă.
Cucu Mucu
mi-a cam facut varza MBA, sunt invidioase una pe cealalta, winul nu vrea sa vada partitia Ubuntului si viteversa, nu imi mai "mapeaza" (scuze, da' sa-mi sara basca daca stiu cuvantul romanesc pt chestia asta) bine hardul cu SO-uri.


Mmmmmm. frusty.gif Am o mie de programase/programele care mi-ar lua o zi sa le reinstalez, ba la unele nici nu mai am kiturile.
Cla
QUOTE(Cucu Mucu @ 12 Feb 2008, 11:53 AM) *
Mmmmmm. frusty.gif Am o mie de programase/programele care mi-ar lua o zi sa le reinstalez

Welcome to the club of idiots, Marius! rofl.gif rofl.gif
...sa nu crezi ca io as fi mai breaz... spoton.gif
CharonOfNyx
Bai, de unde aveti voi hdd-uri cu MBA?! Io n-am decat de alea ordinare cu MBR. Sau voi aveti MBA-ul si v-a scris windoze ceva pe diploma? Nu mai inteleg nimic. unsure.gif
Erwin
MBA=Master Boot Array rolleyes.gif
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.