Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Dieta Mediteraneana
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Prietenilor > Peripetii la Gura Sobei > Bucataria si Barul Hanului
Pagini: 1, 2, 3
Oiski-Poiski
Pai dupa reteta aia de pe culinar , reteta care o foloseste si Carmen.
Da arata un pic altfel .Stii tu, cate bordeie atatea obiceie .
Cla
Asaaa, am facut pâinea cu cartofi drool.gif
Cla
Si m-am îmbârligat sa iau ceva pt Nefe-old tongue.gif
Nefertiti
Asa, fa-mi pofta! drool.gif
Cla
Facem un deal, nefe
Acum 3 ani am aparut in Brasov cu 12 borcane de Nutella, de ce sa nu aduc macese la Timisoara dunno.gif rolleyes.gif
Dar deal-ul e asa: As vrea in schimb dude. Albe sau negre, nu conteaza, mie-mi plac blondele si brunetele biggrin.gif
Astea nu se gasesc la noi de cumparat, de dude vorbesc wink.gif
Nefertiti
Deal! Da' asta inseamna sa vii cand e sezonul dudelor. ohyeah.gif
Sushi
QUOTE(Cla @ 22 Sep 2007, 08:14 PM) *
Facem un deal, nefe
Acum 3 ani am aparut in Brasov cu 12 borcane de Nutella, de ce sa nu aduc macese la Timisoara dunno.gif rolleyes.gif
Dar deal-ul e asa: As vrea in schimb dude. Albe sau negre, nu conteaza, mie-mi plac blondele si brunetele biggrin.gif
Astea nu se gasesc la noi de cumparat, de dude vorbesc wink.gif


nici aici nu sunt de cumparat dar am gasit in parcul de langa mine 5 duzi ce fac dude de trei culori: albe, negre si roze. Crengile atarna pana aproape la pamant deci nici nu-s greu de cules. Plus c-am dus un cearceaf si l-am pus sub dud si da-i la scuturat io cu nevasta lui alysoft2tausendsiceva, ca el s-o jenat cu noi cred ca statea ascuns dup-un cos de gunoi blink.gif
Cla
QUOTE(nefertiti @ 22 Sep 2007, 08:28 PM) *
Deal! Da' asta inseamna sa vii cand e sezonul dudelor. ohyeah.gif

Mi-i prea timpuriu, pune-le la Congi. smile.gif
Nici borcanele de macese nu vin cand e sezonul wink.gif
Da' stii ce? Facem o tranzactie, cum am facut odata cu frate-meu: Ne-am intalnit la cea mai frecventata piata din oras:"Ma, ai marfa?" - "Clar, ai banii?" - "Da, aici" - "Mersi, hai s-o stergem"... N-am vazut vreun politai prin zona tongue.gif
(I-am dat cheile pe care si le-a uitat la mine) rofl.gif
La fel facem si noi: In mijlocul Pietii Unirii facem tranzactia de dude si macese, cu priviri conspirative...
"Ai dude?" jamie.gif - "Ai macese?" unsure.gif rofl.gif

QUOTE(Sushi @ 22 Sep 2007, 08:47 PM) *
io cu nevasta lui alysoft2tausendsiceva, ca el s-o jenat cu noi cred ca statea ascuns dup-un cos de gunoi blink.gif


rofl.gif rofl.gif rofl.gif
Mara
QUOTE(Cla @ 22 Sep 2007, 10:18 PM) *
La fel facem si noi: In mijlocul Pietii Unirii facem tranzactia de dude si macese, cu priviri conspirative...
"Ai dude?" jamie.gif - "Ai macese?" unsure.gif rofl.gif

Pot eu sa fiu al' de va fileaza, din duba alba, pot, pot? rofl.gif
Cla
Poooti Mara, dar stii ca jucam o mica piesa de teatru... biggrin.gif
Adica: Noi ne facem ca am face o tranzactie si tu vii din duba si te faci ca ne amendezi, ok? biggrin.gif
Ar fi fain daca am gasi un fraier de la EVZ sau asa, care n-are habar de nimic si fotografiaza chestia asta, as pune-o imediat pe Han la "Poze Hazlii" rofl.gif
Nefertiti
Ia uite ce fetisuri are Mara! rofl.gif rofl.gif

p.s. Acum mi-am dat seama: Mara vrea sa fie politai din ala care confisca marfa!!! rofl.gif
Mara
daaa, ala de sta cu castile pe urechi si aude ce vorbiti in timp ca altul va fotografiaza! tongue.gif Auzi la ea, fetis! rofl.gif
Marduk
Desi ceea ce discutati voi pe aici (mai ales ultimile postari) nu-mi pare a avea legatura cu dieta mediteraneeana, am sa va dau o reteta pe care am experimentat-o azi. Nu stiu daca v-am mai spus dar am un aparat care gateste cu abur. Am cumparat de la piata broccoli (mai nou taranii cultiva asa ceva) am curatat-o am spalat-o (nu, n-am pieptanat-o) am mai pus alaturi 2-3 cartofi, ardei kapia, o ceapa, morcov. Am pus totul la abur impreuna cu o cana de orez thai, chestia care gateste are 2 etaje, asa ca lam fiert la abur totul timp de 35 min. Am desfacut o sticla de vin alb demisec, am pus totul pe doua platouri, orezul separat, legumele separat. Am preparat un sos alb si alaturi am pus ulei de masline si sos de soia. Totul a fost delicios, mai ales vinul. rofl.gif Data viitoare am sa incerc dupa "abureala" sa calesc legumele in putin ulei, cred ca va fi mai bun.
Sushi
eu fac maine un risotto desi nu-s prietena cu orezul dar acuma parca mi s-a facut pofta...
ma mai documentez pe net despre cum se face risottoul ideal si revin maine cu povesti, impresii si etc
Nefertiti
Am gasit un site misto: http://www.lareserve.biz/condimente.htm.
Sushi
QUOTE(nefertiti @ 8 Oct 2007, 06:18 PM) *


io la capitolul condimente is lesinata dupa cimbru si marar. Primul nu se gaseste aici deloc, al doilea mai rar si miroase a apa unsure.gif
Sushi
QUOTE(Sushi @ 19 Aug 2007, 06:03 PM) *
n-am uitat nimic.
Uite aici o varianta a retetei, ingredientele sunt aceleasi, modul de preparare e putin diferit.

http://www.incucina.tv/ricette/1040/1042/416/ricetta.asp


executata de o italianca













si aici portia mea ohyeah.gif

Nefertiti
Cred ca s-a mai discutat despre asta pe undeva, dar mi-e lene sa caut... Care ulei de masline e bun pentru prajit? Sau se poate folosi oricare? unsure.gif
andra_v
Orice ulei de masline pt. gatit. Se mentioneaza pe eticheta.
SORIN
QUOTE(nefertiti @ 26 Feb 2008, 08:36 PM) *
Cred ca s-a mai discutat despre asta pe undeva, dar mi-e lene sa caut... Care ulei de masline e bun pentru prajit? Sau se poate folosi oricare? unsure.gif


Ai dreptate thumb_yello.gif Uleiul de masline pt. gatit e cel Ordinary.....adica ramasitele de la stoarcere....nu e cu nimic mai bun deca cel de soia, porumb sau floarea soarelui! Doar mult mai scump blink.gif

Andra...Bunica mea are o poza pe un ATV....sa fi vazut tu ce Whelie facea in tinerete rofl.gif rofl.gif

Sorin.
Nefertiti
Inca nu am vazut ulei din ala, dar mai caut.

Sambata cred ca experimentez asta:

Ingrediente
- un pui
- 1 kg ardei capia
- 4 cepe, tocate marunt
- oregano
- menta
- ulei de masline
- 1/2 cana vin alb
- sare, piper

Preparare
1. Se coc ardeii, apoi se scot si se acopera cu folie transparenta (cica asa se umfla si se cojesc mai usor).
2. Se caleste ceapa in uleiul de masline, se adauga bucatile de pui si se rumenesc un pic pe ambele parti. Se toarna vinul, niste apa, se pune sare si piper si se fierbe inabusit vreo 30-40 minute.
3. Cand carnea e gata se adauga oregano, o lingura de menta taiata marunt si se amesteca. Carnea, cu tot cu sos, se toarna apoi intr-un alt vas (din sticla termorezistenta zic ei) si se amesteca cu jumatate din ardei. Iar ardeii ramasi se pun in strat deasupra. Se pune capac si se baga la cuptor pt vreo jumatate de ora. Se ia capacul si se mai lasa sa se rumeneasca un pic ardeii.
Serenity
drool.gif Cum a ieşit, nefe? Că pe mine mă omoară reţeta... drool.gif
Sushi
tot o reteta de la capitolul asta: paste fainoase cu unt si salvie. Adica untul se topeste pana se maroneaza, se adauga frunzele de salvie spalate si uscate cu un servet si se pune peste pastele fainoase. Foarte bune! Salvia are o aroma puternica si e delicioasa wub.gif
Serenity
Merje si cu frunze de salvie uscate? Ca numa' d-alea am sad.gif Oricum, nu stiu daca exista vreun topic special despre paste, da' eu is innebunita dupa ele... asa ca daca mai aveti retete faine, bagati, bagati!

Am facut-o pe-aia cu usturoi si ulei de masline pe care ai scris-o tu undeva si despre care zicea lumea ca pare insipida, da' a fost bestiala drool.gif Multam! mwah1.gif
Sushi
probabil ca gustul nu e exact ca si atunci cand salvia e proaspata dar eu o sa incerc si iti comunic - ca am salvie uscata cu manutzele astea doua smile.gif

nu cred ca este topic dedicat pastelor, mie mi.-s dragi. deschizi tu unu?
Mistinguett
Ba este. biggrin.gif
Sushi
ieri am mancat paste cu pesto. Am luat un borcanas care-mi ajunge pana merg in concediu. Ca sa-mi variez meniul astazi o sa fac paste cu ton. Adica fierb pastele, pun conserva de ton peste ele si amestec rofl.gif Tineti-mi pumnii sa-mi reuseasca rofl.gif
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.