Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Arta Conversatiei?
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Odăi in Dialog - Dezbaterile Hanului
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5
ilie
vai ce porcareala pe topicul asta! hh.gif
ce-aveti mai cu fanta !? ea e o doamna.

in orice imprejurarea ar trebui avut un comportament de doamne si de domni...
axel
Imi place ca ai simtul ironiei thumb_yello.gif
simonsays
Ba, m-am gandit sa cumpar un Trabant, pentru iesirile la padure. (Cred ca e on-topic, hmm? )
Cla
Da asteapta, ca am vazut ca vine noul Fiat Cincisute. (Cinquecento)
Dar chiar, ce ar fi daca am reînvia un Trabant cu motor de Porsche? rofl.gif
Erwin
offtopic.gif propun lui Mihai să schimbe titlul acestui topic în Arta controversației și să-l mute în Poiană, dar așa, mai la o parte... biggrin.gif

Cla
Da, la Poiana, schimbat in "Varza"
flori
Stim cu totii ca neintelegerile dintre diferite persoane nu sint de data recenta. Probabil din clipa cind omul a inceput sa emita primele sunete, s-a nascut si intaia discordie. Nu exista date istorice confirmate, dar este clar ca diferentele de nivel (inteligenta, avutie, putere muschiulara si pozitie sociala) au generat conflicte care s-au perpetuat de la certuri pina la razboaie. Si daca asta se intimpla de obicei in lumea reala de ce nu s-ar intimpla si in lumea virtuala? Stau si ma gindesc asa omul a dovedit in decursul istoriei ca poate muta muntii din loc, ca poate ridica piramide,sa abata fluviidin drumul lor, sa invie deserturi si sa distruga paduri...de ce n-ar putea face ceva pentru a stinge conflictele, certurile lungi care ne macina viata...M-am documentat special pentru voi si iata ce am gasit: Orice individ sau grup de indivizi poate comunica cu un alt grup sau individ in buna pace, prin...cintec!!! smile.gif Cintecul este mijlocul cel mai potrivit pentru a lega o relatie cu oricine si oriunde, indiferent de subiect, stare sociala sau culoarea pielii. In sudul Chinei, traieste o comunitate etnica numita Dong, unde oamenii comunica intre ei numai si numai prin cintec. Muzica acompaniaza fiecare aspect al vietii. Doi tineri nu-si pot uni soarta pina ce familiile nu hotarasc ca vocile lor sint in perfecta armonie. Repertoriul este infinit. Sint cintece tamaduitoare, dar si altele pentru seductie, reconciliere, separare, mahmureala...Multe dintre ele sint compuse de vraci, dar si de oameni simpli. Care este spilul, ca sa zic asa? Persoanele care intra in "vorba" trebuie in prealabil sa invete a cinta un text potrivit pe o melodie potrivita. Exercitiul acesta poate sa dureze saptamini sau luni. acolo timpul nu preseaza pe nimeni. cind vocile s-au armonizat suta-n suta, intelegerea este pecetluita.
De ce n-am adopta si noi aceasta metoda? Ia ginditi-va ce-ar fi daca basescu ar cinta aceleasi melodii cu parlamentul, Busch si-ar armoniza vocea cu Bin Laden, Ithac Shamir ar cinta in cor cu ministrii de externe ai Iranului, Siriei , Libiei. Un cor al pacii, al armoniei, al stabilirii de relatii diplomatice avantajoase. Scuza-ti ca m-am abatut de la subiectul discutiei noastre dar de fapt situatia in care ne aflam noi aici e mult mai simpla, noi nu avem aici de impartit teritorii sau scaune inalte...iar certurile lungi si enervante s-ar putea solutiona prin muzica... rofl.gif Sa angajam un compozitor eventual un poet care sa ne compuna mai multe melodii, sa le invatam a le ingina pina ce vocile noastre vor deveni identice, iar cuvintele vor avea gustul mierii, capabile sa indulceasca toate asperitatile care ne macina viata. Nu e imposibil...Credeti-ma!
exergy33
flori, da-mi voie sa nu te cred. smile.gif

Pentru ca sa se produca un fenomen trebuie sa existe o diferenta ...
Diferenta de potential duce la aparitia curentului electric, cea de temperatura face posibil transferul de caldura, diferenta de concentratie sta la baza osmozei ... diferenta de opinii si pareri sta la baza progresului.
Uniformitatea, unisonul ... nu este ceva bun, nici in tehnica ... si nici in societate.

Citeodata in cimpul creat de corpuri cu sarcini diferite se produce un scurtcircuit ... uneori ele pot duce la electrocutare. Nu si in cazul in care designerul a cuprins in schema si o impamintare, sau o priza cu legare la pamint. Ma intreb daca Hanul are asa ceva?

QUOTE
sa le invatam a le ingina pina ce vocile noastre vor deveni identice

... daca mi s-ar intimpla sa fiu nevoita sa invat asa ceva as zice ca traiesc un cosmar smile.gif.

flori
exergy ...sper sa nu te superi ca ti-o spun dar nu ai inteles mesajul meu sau poate ai vrut tu sa-l interpretezi altfel. Asta e problema cind vocile nu sint in armonie. Sint de acord cu tine ca nu putem fi cu totii pe aceiasi lungime de unda dar orice discordanta se poate rezolva elegant fara scurtcircuite, traznete si fulgere.
Este o alegorie, trebuie sa patrunzi mai adinc pentru a intelege sensul...si nu se poate explica prin legile fizicii. Nu m-am referit deloc la idei, conceptii, personalitate cind am spus uniformitate.
E drept ca nu mai sintem chiar milionari in timp. Traim in secolul vitezei. Alergam ca nebunii nu doar sa prindem un autobuz, dar si un bilet la prima naveta spatiala. Astfel stand lucrurile ma intreb cit va trebui subalternilor sa-si armonizeze vocile cu cele ale directorilor sau cite cintece vor trebui sa invete sotii ca sa inmoaie inimile sotiilor lor, ce sanse au parintii sa cinte pe placul copiilor, a elevilor sa se armonizeze cu profesorii, soferilor cu politistii, vecinii cu vecinele, ortodocsii cu homosexualii? Poate un secol, doua
daca nu mai mult. Dar daca avem in vedere ca lumea se razboieste de sute de milioane de ani ce mai conteaza un secol doua?
Oricum eu cred ca armonia si pacea va aduce mai mult progres decit razboiul din pacate nu vom ajunge sa o vedem si pe asta!
cry.gif Nu te sfii, intreaba daca mai ai nevoie de explicatii! smile.gif
exergy33
QUOTE
Oricum eu cred ca armonia si pacea va aduce mai mult progres decit razboiul din pacate nu vom ajunge sa o vedem si pe asta!

Asta e parerea ta. smile.gif
Stii insa ce a dovedit istoria? ... ce scrie in carti?
... ca perioadele istorice cu cel mai mare progres au fost tocmai perioadele de dupa razboaie ... ca razboaiele 'sunt necesare' mersului inainte si dezvoltarii ... incredibil, nu ? wub.gif

Nimanui nu-i place sa traiasca intr-o lume ravasita de razboi smile.gif. Iar pentru mine 'o tara ravasita de razboi' nu este o simpla metafora. Stiu foarte bine ce inseamna asta.

QUOTE
Este o alegorie, trebuie sa patrunzi mai adinc pentru a intelege sensul...si nu se poate explica prin legile fizicii.

Am eu tendinta asta ... sa explic, daca se poate explica ceva, prin prisma stiintelor exacte.
In treacat fie spus ... niste oameni au pus bazele unui domeniu care ulterior a fost numit Thermoeconomics, in care toate mecanismele ce guverneaza procesele economice sunt explicate pe baza legilor termodinamicii si a conceptelor de entropie si exergie. Iar unul din cei care au pus bazele acestei stiinte este un roman, Nicolae Georgescu Roegen .

QUOTE
Astfel stand lucrurile ma intreb cit va trebui subalternilor sa-si armonizeze vocile cu cele ale directorilor

... adica sa le cinte in struna...
daca as avea un asemenea subaltern cu prima ocazie l-as concedia. smile.gif

QUOTE
Nu te sfii, intreaba daca mai ai nevoie de explicatii!

Nu ma sfiiesc.
... intelighenţiile mele coboara uneori sub cota apelor Dunarii.
Cucu Mucu
QUOTE (flori @ 7 Jul 2007, 10:05 PM)

Oricum eu cred ca armonia si pacea va aduce mai mult progres decit razboiul din pacate nu vom ajunge sa o vedem si pe asta!

Total gresit! Starea de conflict, tensiunea produce progresul. Pacea si armonia este moartea progresului. Cand totul merge bine, trebuie sa fii nebun sa mai schimbi ceva.
Aa, si ca argument: n-ai mai gati in tigai de teflon , n-ai mai vb la telefon mobil, prognozele meteo ar fi tot la stadiul "porcului cu paiul in gura", aviatia nu s-ar fi dezvoltat si alte sute de exemple, daca nu ar fi fost armata, armata creata datorita starii de conflict. wink.gif
Aaa, si inca ceva: pacea si armonia face carbunele, presiunea, tensiunea maxima creeaza diamantul. wink.gif Moamaa, ce poiet sunt! rofl.gif
Clopotel
QUOTE
... ca razboaiele 'sunt necesare' mersului inainte si dezvoltarii ...

...
QUOTE
Starea de conflict, tensiunea produce progresul. Pacea si armonia este moartea progresului.

Ma iertati dragii mei ca intervin si eu cu o mica intrebare: despre ce "mers inainte", "dezvoltare" si "progres" vorbiti voi aici, de ziceti ca e necesar sa-i aducem jertfe de sange? (evident, banuiesc, ca e vorba de sangele altora, nu-i asa?!)
flori
Bine...atunci traiti in conflicte, distrugeti cit mai mult si progresati! rofl.gif
Eu ramin la teoria mea si daca lupt o fac doar pentru pace si armonie! smile.gif desi e un paradox Razboi pentru Pace blink.gif
Mda sint diferite moduri de a lupta...depinde de motivul pentru care lupti si de cum esti pregatit sa o faci! wink.gif
flori
QUOTE (exergy33 @ 7 Jul 2007, 10:49 PM)
QUOTE
Oricum eu cred ca armonia si pacea va aduce mai mult progres decit razboiul din pacate nu vom ajunge sa o vedem si pe asta!

Asta e parerea ta. smile.gif
Stii insa ce a dovedit istoria? ... ce scrie in carti?
... ca perioadele istorice cu cel mai mare progres au fost tocmai perioadele de dupa razboaie ... ca razboaiele 'sunt necesare' mersului inainte si dezvoltarii ... incredibil, nu ? wub.gif

Nimanui nu-i place sa traiasca intr-o lume ravasita de razboi smile.gif. Iar pentru mine 'o tara ravasita de razboi' nu este o simpla metafora. Stiu foarte bine ce inseamna asta.

Ce progres a adus razboaiele? hh.gif Asta e o teorie absurda sustinuta poate de cei care au interes...carora razboiul le aduce bani si putere! Eu ma refer la oamenii normali, la milioanele de copii si nevinovati care mor pentru progresul cui? A citorva vampiri insetati de singe si putere? Asta probabil e o lozinca de prin tarile alea unde se pregatesc teroristii...banuiesc ca asta li se baga in cap si copiilor care sint trimisi cu bombe la cingatoare sa se arunce in aer prin autobuze!

Daca nu-ti place sa traiesti intr-o tara ravasita de razboi si stii ce inseamna asta, de ce sustii asemenea aberatii? Poate pentru faptul ca le-a scris cineva a carui nume apare sub titlul unor carti prin librarii?

Daca ne gindim logic este o aberatie a spune ca razboiul aduce progres...Pentru oricine e clar ca razboiul aduce doar moarte, suferinta si distrugere...Progresul se poate realiza numai in pace! E adevarat ca cei putini care mai ramin dintr-un razboi sint nevoiti sa se mobilizeze pentru a construi iar ce s-a distrus dar e aberant sa afirmam ca pacea ar fi daunatoare progresului. Ca asta este natura pacatoasa a omului de a crea conflicte si razboaie e adevarat dar asta e alta poveste!

PACE! smile.gif
actionmedia
Ohooo. Dragilor si dragelor, ce departe ati ajuns pe ogor, doar ca pe alt ogor, nu pe ala care trebuie, mai bine veniti degraba inapoi ca va ia Mihai de urechi ca arati ogurul care nu trebuie.

Clopotel, bine ai revenit pe la han, ai inteles un pic anapoda, nu vorbeste nimeni de o "necesitate a jertfei de sange", sper ca ai observat ca "sunt necesare" era pus intre apostroafe, antevorbitorii mei au constatat doar o realitate si anume, ei spun si eu sunt de acord ca fara tensiune, fara conflicte, progresul nu ar exista sau ar fi foarte lent.

Ia incearca sa te gandesti putin cum ar fi fost daca nu ar fi existat suferinta si razboaie pe pamant, daca romanii nu ar fi invadat Israelul si oamenii nu ar fi fost prigoniti si flamanzi, oare vorbele iubitului tau Iisus ar mai fi prins radacini in mintea oamenilor? Daca era pace si armonie, oare mai statea cineva sa asculte un nebun care indemna la pace si armonie? Poate nici nu era nevoie sa mai vina sau daca a fost un simplu om probabil ca si-ar fi ales alta ocupatie.

Dar Crestinismul? S-ar mai fi dezvoltat el atat daca nu se aseza in opozitie cu celelalte culte si daca nu hulea pe pagani si pe cei care se inchina la idoli?

Te-ai intrebat vreodata de ce s-a spart crestinismul in mai multe culte? Tot din nevoia de conflict, era prea mare armonie, nu mai aveau opozanti, paganii disparusera demult, fusesera crestinati, iar restul credintelor erau prea departe. Pe cine mai puteau popii sa dea exemplu negativ? La cine sa se mai raporteze sa spuna ca ei sunt credinta dreapta? Era nevoie de tensiune, pentru a da greutate invataturilor pe care le promova o religie sau alta.

Stiu ca nu ma vei aproba, stiu ca vei nega ceea ce spun eu, pentru ca in felul acesta tu iti intaresti credinta, luand o pozitie negativa fata de ceea ce ti-ar putea leza aceasta credinta.

Nu a cerut nimeni "jertfe de sange" si nici nu a spus ca sunt necesare. Era o constatare, o simpla constatare ca razboiul are si consecinte pozitive si anume progresul. Fara razboi, draga Clopotel, Crestinismul nici macar in vise nu ar fi existat.
Cla
Ce fain va enervati si cata energie bagati in asta, degeaba. rofl.gif
milimetru
Mey actionmedia, dupa ce ocarasti lumea ca ara ogoarele altora tocmai tu o iei pe aratura, cu crestinismul tau ( tongue.gif ) cu tot! Pai treaba-i asta?

Eu gasesc foarte interesanta teoria cu tensiunea, conflictul ba chiar razbelu' ca surse ale progresului. Din pacate discutia a luat-o cam "pe ogor" si nimeni nu a aplicat-o la subiectul de fata. Asadar: cum poate face tensiunea, conflictul&razboiul sa progreseze o conversatie pe forum? Chiar m-ar interesa o lamurire in directia asta!...

ps; mariusc2, nu ma pot aPtine sa nu te contrazic nitel (ca doara asa progresam, nu? smile.gif ): deci, eu iau carbunele si tu iei diamantul; ok, eu cu carbunele ma pot descurca si fara diamantul tau dar tu - la un moment dat - vei fi nevoit sa vii la mine si sa ma rogi sa-ti dau putin carbune (contra cota parte din diamant of course, ca doar nu de pomana cool.gif) pentru ca... se apropie iarna. So, mariusc2, daca tu vei alege diamantul eu neindoielnic voi alege carbunele!... smile.gif
Cucu Mucu
QUOTE (caa @ 8 Jul 2007, 09:15 AM)
So, mariusc2, daca tu vei alege diamantul eu neindoielnic voi alege carbunele!...  smile.gif

rofl.gif Bre, cu un gram de diamant iau o tona de carbune! Cre'ca ai facut un gheseft prost de data asta! rofl.gif

Clopotel
Draga Action,
QUOTE
nu vorbeste nimeni de o "necesitate a jertfei de sange", sper ca ai observat ca "sunt necesare" era pus intre apostroafe, antevorbitorii mei au constatat doar o realitate si anume, ei spun si eu sunt de acord ca fara tensiune, fara conflicte, progresul nu ar exista sau ar fi foarte lent.

Deci, eu pricepand mai greu, te rog sa ma lamuresti tu cum vine asta:
1. Progresul asta, de care ziceti voi, inteleg din vorbele voastre, ca nu se poate face decat prin conflicte razboaie etc. Si dupa voi pregresul asta e bun?! ohmy.gif Trebuie sa tindem spre el?!
2. Concret, ne asteptam ca in urma razboiului din Iraq, sa avem o crestere a progresului la americani de ex, deoarece, au testat pe ei bombe, armament soficticat, au reglat corectia tirului etc. etc, si le-au luat si petrolul, deci un progres neasteptat, care banuiesc ca este aplaudat de mai toata lumea - desigur mai putin de iraqieni, care nu-i asa, au ramas fara copiii, fara case, fara o mana, un picior etc.
3. O alta tara care inteleg ca vrea sa progreseze, conform teoriei expuse de voi, este de ex. Iranul, care fiind mai la inceput, doreste sa testeze niste armament nuclear pe Europa de Est, adica si pe aici pe la noi pe la Romania. Banuiesc ca sunteti la fel de entuziasti ca o sa va sacrificati astfel pe altarul progresului devil.gif
QUOTE
Ia incearca sa te gandesti putin cum ar fi fost daca nu ar fi existat suferinta si razboaie pe pamant,

Desigur, dupa teoria voastra, progresul nu ar fi atat de infloritor.
QUOTE
daca romanii nu ar fi invadat Israelul si oamenii nu ar fi fost prigoniti si flamanzi, oare vorbele iubitului tau Iisus ar mai fi prins radacini in mintea oamenilor?

Ce treaba are una cu alta?! Prigonirea, flamanzirea greutatile etc. nu genereaza credinta asa cum gresit te gandesti tu. Nu se aplica aceeasi regula ca la teoria cum ca razboiul naste progres.... Nicidecum... Eu nu am fost nici prigonit, nici flamand nu am fost, si iata cred in Dumnezeu, cu putina mea credinta...
QUOTE
Daca era pace si armonie, oare mai statea cineva sa asculte un nebun care indemna la pace si armonie?

Oricum Il ascultau, asa cum au facut de la inceput in Rai, numai ca le vorbea despre altceva, ca de exemplu sa-L asculte pe El, si nu de vorbele sarpelui, care a dus la caderea in razboaie si conflicte culminand cu progresul wub.gif
QUOTE
Poate nici nu era nevoie sa mai vina sau daca a fost un simplu om probabil ca si-ar fi ales alta ocupatie.

Desigur, cu siguranta nu mai era nevoie sa vina, dar nici Adam in Rai nu avea nevoie de nici un progres, de avioane si ce mai ziceti voi...
QUOTE
Te-ai intrebat vreodata de ce s-a spart crestinismul in mai multe culte?

Eu stiu ca in realitate nu sunt mai multe culte crestine, ci doar o singura religie crestina, cea propovaduita de Evanghelie de la Iisus incoace... Daca tu stii altceva, e treaba ta...
QUOTE
Tot din nevoia de conflict,

Din pacate, asa cum a spus si Caa, esti "pe alt ogor aici", caci nu prea stii despre ce vorbesti... hh.gif
QUOTE
Nu a cerut nimeni "jertfe de sange" si nici nu a spus ca sunt necesare. Era o constatare, o simpla constatare ca razboiul are si consecinte pozitive si anume progresul.

As dori sa-mi spui si mie, ca la prost, care ar fi consecintele pozitive pentru tine, daca dau iranienii cu bombardeaua peste tine... Sau exista consecinte pozitive numai daca tu dai cu bombardeaua in altii?!
QUOTE
Fara razboi, draga Clopotel, Crestinismul nici macar in vise nu ar fi existat.

Corect thumb_yello.gif Devreme ce traiam in armonie cu Dumnezeu in Imparatia Lui, si nu cadeam ca sa ne batem pe petrol, in numele idolului progres...
Altfel .... wub.gif
milimetru
QUOTE (mariusc2 @ 8 Jul 2007, 10:59 AM)
QUOTE (caa @ 8 Jul 2007, 09:15 AM)
So, mariusc2, daca tu vei alege diamantul eu neindoielnic voi alege carbunele!...  smile.gif

rofl.gif Bre, cu un gram de diamant iau o tona de carbune! Cre'ca ai facut un gheseft prost de data asta! rofl.gif

Bre, e posibil sa iei si 2 tone cu gramu' ala, ba chiar si fo' 10, nu zic nu. Da' c-am facut gheseft (imi place cum suna cuvintul!) prost sau nu asta ramine de vazut, eu zic ca 'geaba te umfla risu'. La primul semnal de vifornita ai sa doresti negocieri... wink.gif
flori
Ca razboiul ar ajuta cumva la progresul omenirii este o teorie primitiva, sustinuta poate de liderii popoarelor care mai cred in "razboiul sfint". Sa nu uitam ca pina la primul razboi mondial calul era cel mai rapid mijloc de tramsport...si omenirea a fost tinuta numai in razboaie. Omul de rind era proprietatea ptincipilor care hotarau de capul lor cind sa inceapa un razboi, dar oamenii si-au dorit dintodeauna pacea si atunci si-au dat seama ca razboiul e o greseala si au pus fundamentul dreptului international modern
Modul în care se putea recurge la război a fost codificat în cadrul dreptului internațional clasic, care și-a păstrat valabilitatea până la izbucnirea Primului Război Mondial. Aici nu existau strategii de pace așa cum le înțelegem noi astăzi, ci doar reglementări în ceea ce privea declanșarea unui război. Acest lucru reflecta așadar interesele statului teritorial și ale absolutismului, orientate mai puțin după distrugerea de oameni și proprietăți și mai mult după câștig. Ca o consecinta a Revolutiei Franceze s-a luat in considerare prezervarea existenței umane si s-a extins asupra intregii politici.
Acest proces al democratizării, pornit de Revoluția Franceză și continuat într-un ritm relativ lent pe parcursul secolului XIX, devenit accelerat în secolul XX și nefiind un proces încheiat, se reflectă în mod clar asupra evoluției dreptului internațional. Declarația de la Paris privind Drepturile Maritime din 1856 a extins ius in bello, provocând astfel nașterea dreptului internațional umanitar. Aici s-a văzut pentru întâia oară - și mai apoi la prima Convenție a Crucii Roșii de la Geneva din 1864 și mai ales în cadrul Acordului de la Haga privind Reglementarea Războaielor pe Uscat din 1907 -, că individul posedă anumite drepturi elementare, care nu pot fi mediatizate, ci respectate de către stat. Ca o consecinta a atrocitatilor comise in cel de-al II-lea razboi mondial s-a infiintat Carta Natiunilor Unite care interzice nu doar razboiul ci si folosirea fortei militare, acestea fiind inlocuite prin mijloace nonviolente ca justitia, arbitrajul, diplomatia. Progresul omenirii a inceput abia dupa al doilea razboi mondial si asta pentru ca omenirea a invatat din greselile pe care le-a facut. Progresul s-a realizat in timpul pacii si nici intr-un caz pe timp de razboi. Poate daca nu erau aceste razboaie distrugatoare care au macinat civilizatia de la inceputul existentei ei, evolutia ar fi fost mult mai rapida. Ce bine ar fi fost sa avem de la inceput mintea cea de pe urma!
milimetru
Hai mai flori...si tu acuma...Conventia Crucii Rosii de la Geneva din... 1864, zici? ohmy.gif

Gata m-am retras de pe topicul asta! Asta gheseft ( wub.gif ) prost: sa-mi fac iluzie ca am sa pot conversa despre conversatie!...

Uuoooff! hh.gif
flori
Ok. gata recunosc ar trebui de discutat subiectul asta in alta parte, aici e vorba despre arta conversatiei ai dreptate si ca sa ma conformez uite un citat in legatura cu subiectul nostru poate il comentam aici...sper sa nu duca iarasi la cu totul altceva!

"Oricine se poate supara si enerva - este simplu. Dar sa te superi pe cine trebuie, atat cat trebuie, atunci cand trebuie, cu un motiv foarte bine definit, si in modul cel mai potrivit - acest lucru nu este usor." - Aristotel
milimetru
biggrin.gif Pai e imposibil. Becoz:

1. Pe cine trebuie? Neah, important e ca sa ma "racoresc". Mai discutam dupa aia...
2. Cit trebuie? Neah, trebuie cu asupra de masura. Ca sa ma tina minte nenorocitul. Si, why not, sa ma simt eu geek...
3. Motiv bine definit? Asta chiar conteaza cel mai putin. Pai daca nu-mi place mie de moaca lui, mai tre'be motiv?...
4. Modul cel mai potrivit? Nu cunosc. Modulele am sa le invat de abia la anu', la practica...

biggrin.gif Sorry, nu ma pot abtine, e duminica dupa-amiaza, mi-e ciuda ca nu-s undeva la iarba verde cu amicii ci in fata sticlei asteia (a monitorului, alta n-am cry.gif ) si fac si eu haz de necaz. Da' gata, cuvintul e cuvint, parol, am zis ca plec? Am plecat! 5.gif
flori
smile.gif Numara pana la... cat e nevoie, respira adanc si calmeaza-te! Cine nu te lasa sa te duci la iarba verde?

actionmedia
Clopotel, nu am de gand sa intru in discutii offtopic pe tema conflict - progres pe acest topic.
Vreau doar sa iti atrag atentia ca nu spune nimeni ca trebuie, sau ca ar fi necesar sau ca e bun sau ca e rau acest "progres" bazat pe conflict. Lumea aici a facut o constatare si anume ca de cele mai multe ori o tensiune, un conflict si in ultima instanta chiar si un razboi sunt generatoare de idei noi, de noi cunostinte, de noi realizari, de salturi calitative pe plan stiintific dar si pe plan spiritual.
Atata tot.
Aprecierea, daca e bun sau rau ramane la latitudinea fiecaruia, unii dintre noi s-ar putea sa nu recunoasca faptul ca invatatura dupa care se ghideaza s-a nascut din conflicte si suferinte care au existat de-a lungul timpului. Problema lor.
Totusi, daca vrei sa duci o campanie antirazboi, cred ca nu acesta este topicul potrivit, la fel cum nu este topicul potrivit pentru o campanie prorazboi.
Erwin
Voi toți aveți dreptate, fiecare în felul lui și ținând cont de punctul fiecăruia de vedere.
Mai întâi e adevărat că disputele pot duce la progres, dar e adevărat și că pot duce la regres, cazul lui Eclectic care a depășit măsura specificată clar în regulament, cu toate că e un om inteligent și nu i se pot ignora ideile bune și discursurile la obiect. Nu cred că în cazul lui, Mihai ar fi fost subiectiv, chiar el spunea că îl paște o suspendare. Nu a promovat "Arta conversației", ba chiar și-a bătut joc de regulament. De ce a făcut-o, numai el știe, eu cred că poate că e mai rebel de felul lui, un răzvrătit împotriva cenzurii, a legilor și regulamentelor de orice fel iar dintr-un anumit punct de vedere, asta e o caracteristică pozitivă, astfel de oameni au făcut revoluțiile (inclusiv cea despre care ne vorbește Flori).

Apoi, e adevărat că disputele sunt necesare, cu condiția să existe respectul corespunzător pentru participanții. Fără dispute și divergențe nu am putea găsi cele mai bune opțiuni și căi de a progresa, indiferent în ce domeniu. Faptul că suntem ușor diferiți, că natura ne-a înzestrat asimetric și cu o mare diversitate de caracteristici nu e întâmplător, e un mecanism care pune în mișcare lumea, contrariile care se atrag și completează reciproc, contrariile care se ceartă mereu ca apa și uleiul formează, dialectic, motorul progresului, am susținut de timpuriu că materialismul dialectic propovăduit de comunism este greșit, încerca să elimine din ecuație una dintre părțile dialecticii, înlocuind motorul progresului natural cu un progres planificat și care n-a dus nicăieri, deja e un fapt istoric.

Insist asupra faptului că mai întâi trebuie să existe respect. Mai întâi trebuie să ne respectăm pe noi înșine, să fim sinceri cu noi înșine, apoi cu ceilalți. Și dacă vom fi sinceri și îi vom respecta pe ceilalți, chiar și atunci când părerile diferă radical, să ținem seama că așa suntem construiți, să fim diferiți; să încercăm mai bine să înțelegem punctul celorlalți de vedere înainte de a-l tăia de pe listă. Poate că noi greșim. Trebuie să avem răbdare ca participanții la dispută să se facă bine înțeleși și abia atunci să tragem vreo concluzie. Și, pentru că suntem oameni, avem dreptul să greșim, avem obligația morală și să iertăm atunci când ceilalți greșesc. Nimeni nu e infailibil.

Progresul vine din cunoaștere, nu din războaie, însă războaiele i-au forțat pe oameni să accelereze progresul științific în slujba războiului, după care, din fericire, au știut să profite de acest progres. Cunoașterea însă poate fi accelerată și de alte nevoi, cum este cazul resurselor energetice. Eforturile care se fac în această direcție, mână în mână cu nevoia de o viață mai curată și de a păstra echilibrul fragil al Terrei în privința climei și mediului înconjurător sunt lăudabile, dar nu suficiente. Poate că este necesar încă un război pentru ca oamenii să înțeleagă cu toții această nevoie...
Cucu Mucu
QUOTE (Clopotel @ 8 Jul 2007, 01:33 PM)
QUOTE
Daca era pace si armonie, oare mai statea cineva sa asculte un nebun care indemna la pace si armonie?

Oricum Il ascultau, asa cum au facut de la inceput in Rai, numai ca le vorbea despre altceva, ca de exemplu sa-L asculte pe El, si nu de vorbele sarpelui, care a dus la caderea in razboaie si conflicte culminand cu progresul wub.gif

Ca sa te bat cu armele tale, pana si Isus te contrazice, mai draga Clopotel: " Eu nu am venit sa aduc pacea , ci sabia . Sa despart pe tata de fiu , pe mama de fiica , pe soacra de nora . " wink.gif (atentionare - nu vreau sa deraiem in interminabile, plictisitoare si uneori enervante discutii religioase aici. te rog).

Ma uit la voi si nu pricep: ati redus "conflict" la razboi... bleah, va multumiti cu "razboi" ca aici aveti argumente, unele realiste, unele "umaniste". "Conflict" inseamna si ca eu sustin ca diamantul este mai pretios decat carbunele, iar caa viteversa. E un conflict de idei, din care, dupa o CONVERSATIE cu caa, pot trage concluzia ca, uneori, carbunele e mai pretios decat diamantul. So, acum ati inteles cum sta treaba cu "conflictul" si progresul? Arta de a conversa se manifesta atunci cand poti pune in propozitii frumoase idei antagonice, fara ca niciunul dintre proprietarii idei;or sa se simta jigniti, sau nedreptatiti cumva. wink.gif
milimetru
QUOTE (mariusc2 @ 9 Jul 2007, 01:52 AM)
Arta de a conversa se manifesta atunci cand poti pune in propozitii frumoase idei antagonice, fara ca niciunul dintre proprietarii idei;or sa se simta jigniti, sau nedreptatiti cumva. wink.gif

thumb_yello.gif thumb_yello.gif thumb_yello.gif

Iar conversatia (fara arta in fata, ca doar nu sintem tot timpul pe culmile creatiei si inspiratiei) ar fi:

cand poti pune in propozitii (e si asta o realizare rolleyes.gif ) idei fara ca vreunul din cei prezenti sa se simta atins in onoarea lui de fami... pardon, de forumist!...

later edit

QUOTE
Progresul vine din cunoaștere, nu din războaie, însă războaiele i-au forțat pe oameni să accelereze progresul științific în slujba războiului


Bine zis Erwin!! Iar formularea "Progresul vine din cunoastere, nu din razboaie" e bine de tinut minte! smile.gif
flori
QUOTE (Erwin @ 9 Jul 2007, 01:44 AM)
Voi toți aveți dreptate, fiecare în felul lui și ținând cont de punctul fiecăruia de vedere.
Mai întâi e adevărat că disputele pot duce la progres, dar e adevărat și că pot duce la regres, cazul lui Eclectic care a depășit măsura specificată clar în regulament, cu toate că e un om inteligent și nu i se pot ignora ideile bune.........................
...........................................................................................

De ce a făcut-o, numai el știe, eu cred că poate că e mai rebel de felul lui, un răzvrătit împotriva cenzurii, a legilor și regulamentelor de orice fel iar dintr-un anumit punct de vedere, asta e o caracteristică pozitivă, astfel de oameni au făcut revoluțiile (inclusiv cea despre care ne vorbește Flori).


Erwin ai perfecta dreptate in tot ce-ai spus dar in cazul de mai sus da-mi voie sa nu te cred wink.gif . Pai daca Revolutia Franceza ar fi fost facuta de oameni ca astia ar fi fost involutie... inspre comuna primitiva...Aici trebuie sa mai studiezi, poate citesti ceva despre cei care au pornit aceasta revolutie si incerci sa-i cunosti mai bine...ca pe individul asta cred ca il cunosti destul de bine.

Rebel wink.gif e un cuvint frumos si mie-mi plac oamenii rebeli mai ales ca si eu sint unul dintre ei... insa a fi rebel nu inseamna a te agata asa din senin de oameni, pentru ca nu-ti place tie de mutra lor sau de felul cum gindesc sau de faptul ca sint mai in virsta decit tine si a sari pe ei cu bocancii plini de noroi...astia dupa cite stiu eu se numesc huligani si nici intr-un caz revolutiile nu se fac cu huligani si nici cu dereglati psihic! smile.gif
Cit despre inteligenta wub.gif un copy- paste de prin wikipedia si oricine pare inteligent smile.gif in mod virtual. Traiasca internetul ca a creat atitea inteligente care n-aveau nici o sansa sa fie descoperite in realitate... rofl.gif
Cucu Mucu
QUOTE (flori @ 9 Jul 2007, 10:16 AM)
Erwin ai perfecta dreptate in tot ce-ai spus dar in cazul de mai sus da-mi voie sa nu te cred .

Din doua una, dati-mi voie: ori sa revizuieasca, primesc! dar sa nu se schimbe nimica; ori sa nu se revizuiasca, primesc! dar atunci sa se schimbe pe ici pe colo, si anume in punctele… esentiale… roflmao.gif


QUOTE
Pai daca Revolutia Franceza ar fi fost facuta de oameni ca astia ar fi fost involutie... inspre comuna primitiva...

Un punct important in arta conversatiei este faptul de a nu emite judecati despre cei care nu se pot apara. wink.gif
flori
wink.gif Trebuie sa-ti explic in amanunt poate cu alte cuvinte ca la copii de gradinita ca sa intelegi ce-am vrut sa spun? Sau intentionat nu vrei sa intelegi? Cred ca este clar ca am vrut sa spun ca are dreptate int tot ce-a spus in afara de fraza pe care am scos-o din text! hh.gif
Cit despre aparare wink.gif vad ca unii pe aici vor sa-i ridice statuie...nu i-au murit aparatorii!
Poate vreti sa contribui si eu cu ceva la soclu? Cu placere! Cine face cheta?
Nefertiti
Cine vrea sa il judece in lipsa pe Eclectic, n-are decat sa isi gadile orgoliul si sa deschida un topic separat. Aici parca era vorba de altceva.
Cucu Mucu
QUOTE (flori @ 9 Jul 2007, 10:48 AM)
wink.gif Trebuie sa-ti explic in amanunt poate cu alte cuvinte ca la copii de gradinita ca sa intelegi ce-am vrut sa spun?

Asa e io, mai prost, deh, nu toti s-au nascut distepti!


QUOTE
Cred ca este clar ca am vrut sa spun ca are dreptate int tot ce-a spus in afara de fraza pe care am scos-o din text!

Ai spus ca are PERFECTA DREPTATE. Cum poate avea "perfecta dreptate" daca nu tot ce a spus este adevarat? blink.gif Uite asta imi depaseste puterea mea limitata de intelegere.


QUOTE
Cit despre aparare wink.gif vad ca unii pe aici vor sa-i ridice statuie...nu i-au murit aparatorii!

A-ti atrage atentia ca e un gest de bun-simt sa nu jignesti un om in lipsa este departe de a-i ridica statuie acelui om.
Mihai
De acord cu nefertiti. wink.gif Va rog sa evitati sa apreciati calitatile unei persoane care a facut parte din aceasta comunitate, dar in momentul de fata nu poate raspunde remarcilor voastre.

Multumesc pentru intelegere.
flori
Sint de acord sa nu mai discutam despre acest individ...care nici nu merita atita atentie dar poate va dati seama ca nu eu am deschis subiectul in acest sens ci doar am raspuns la topicul lui erwin...in afara de asta nu e treaba mea ca a fost suspendat si putea sa fie lasat sa bantuie in continuare pe aici, putea sa se apere singur ca i s-a dat posibilitatea si...oricum pentru mine subiectul ecletic este inchis si asta este ultima postare in legatura cu el...din partea mea nici nu merita energia si timpul. Poate sa fie primit, inapoi sa-si lase mizeriile pe unde doreste daca atita lume pe aici plinge dupa el si crede ca facea cinste acestui forum.
AMIN
exergy33
@flori
In Arta Conversatiei cel mai important lucru e sa stii cind, unde si cum sa pui punct ... smile.gif
flori
Din fericire stiu! wink.gif... chiar si multe alte chestii mai complicate... PUNCT!
Catalin
QUOTE (flori)

Pai daca Revolutia Franceza ar fi fost facuta de oameni ca astia ar fi fost involutie... inspre comuna primitiva...Aici trebuie sa mai studiezi, poate citesti ceva despre cei care au pornit aceasta revolutie si incerci sa-i cunosti mai bine...


Unii zic ca asa a si fost! Aici trebuie sa mai studiezi tu, insa. biggrin.gif
flori
Catalin o sa ma mai documentez...nu putem sa le stim pe toate, cit traim invatam...deci tu spui ca revolutia franceza a dus la involutie. Poti sa vii cu citeva argumente un link ceva, sa ma luminezi si pe mine?
abis
QUOTE (flori @ 9 Jul 2007, 12:19 PM)
deci tu spui ca revolutia franceza a dus la involutie

Catalin a spus "unii zic". Nu "eu zic".
flori
Corect! Si eu am intrebat... cine?
Catalin
Argumentul este urmatorul: revolutia franceza a adus teroarea ca principiu de guvernare. Daca nu erai pe placul autoritatilor te duceai la ghilotina. Mai mult, revolutia franceza a incercat sa desfaca toate institutiile care se constituiau in organizare sociala la momentul respectiv: monarhia, biserica etc. Prin asta, a dus la o reducerea a socialitatii oamenilor in cadrul mediului respectiv. Deci teroare plus reducerea socialitatii. Asta este exact ce se intampla in preistorie, atunci cand nu puteai iesi din pestera fara bata dupa tine pentru ca trebuia sa te pazesti de toti cei care iti dau in cap. De asemenea, din motive similare, nici relatii sociale nu puteai avea.

Acum, sigur, nu sunt neaparat adeptul acestui punct de vedere extrem. Dar merita sa ne gandim putin si din perspectiva asta... pe alt topic, insa! smile.gif
flori
Excelenta ideea de a deschide un topic pe aceasta tema thumb_yello.gif insa nu cred ca revolutia franceza a adus atitea neajunsuri omenirii dovada ca astazi nu se mai foloseste ghilotina si in tarile civilizate respectul pentru drepturile omului este o prioritate majora! Si ca sa nu mai folosesc cuvintele mele ca cine stie pot fi interpretate gresit, uite ce scrie in wikipedia:

"Revoluția franceză (1789-1799), eveniment major al epocii moderne care a dus la răsturnarea Vechiului Regim și la instaurarea unei noi ordini politice și sociale în Franța În timpul desfășurării revoluției, Franța a experimentat toate sistemele de guvernare trecând succesiv de la monarhia absolută, bazată pe principiul de drept divin, la monarhia constituțională, după model britanic, în care domină principiul ,,regele domnește, dar nu guvernează”, apoi la republică care avea la bază, în teorie, libertatea și egalitatea tuturor cetățenilor. Totodată revoluția franceză este evenimentul care a marcat în istoria Franței, trecerea la epoca modernă. Perioada revoluționară începe în 1789, cu reunirea Adunării Stărilor Generale și căderea Bastiliei, și se termină în 1799, cu lovitura de stat din 18 Brumar a lui Napoleon Bonaparte. Ideile liberale și naționale propăvăduite de Revoluția franceză s-au răspândit în toată Europa, având ca efect intensificarea luptei națiunilor asuprite împotriva dominației străine. Revoluția franceză completează șirul marilor revoluții ale epocii moderne, fiind precedată de Revoluția engleză și Revoluția americană. Totodată, ea a rămas cel mai popular model de insurecție până la Revoluția Rusă din 1917."
Cucu Mucu
QUOTE (flori @ 9 Jul 2007, 01:55 PM)
Si ca sa nu mai folosesc cuvintele mele ca cine stie pot fi interpretate gresit, uite ce scrie in wikipedia

rofl.gif De cand wikipedia a devenit o sursa stiintifica ?
exergy33
QUOTE (flori @ 9 Jul 2007, 10:16 AM)
Cit despre inteligenta  wub.gif un copy- paste de prin wikipedia si oricine pare inteligent  smile.gif in mod virtual. Traiasca internetul ca a creat atitea inteligente care n-aveau nici o sansa sa fie descoperite in realitate... rofl.gif

smile.gif ...
flori
Incearca sa fii mai explicita!
Daca n-ai inteles ce-am vrut sa spun eu acolo intreaba.
Asta nu inseamna ca nu avem voie sa folosim citate din wikipedia pentru a explica anumite lucruri... cu conditia sa nu ni le asumam, ca si cum ar fi din vasta noastra intelijenta! hh.gif Da deh cine stie poate wikipedia e de vina o fi dat copy paste prin mintea unora de pe aici ca sa se inspire rofl.gif

Da eu cred ca ar fi mai frumos si mai corect din partea ta sa spui pe sleau ce vrei sa exprimi prin puncte, puncte...iti lipsesc cuvintele sau poate iti trebuie o doza mai mare de curaj?
flori
QUOTE (mariusc2 @ 9 Jul 2007, 02:04 PM)
QUOTE (flori @ 9 Jul 2007, 01:55 PM)
Si ca sa nu mai folosesc cuvintele mele ca cine stie pot fi interpretate gresit, uite ce scrie in wikipedia

rofl.gif De cand wikipedia a devenit o sursa stiintifica ?

mariusc wikipedia este o enciclopedie si ca orice enciclopedie este o sursa din care se pot invata multe! Dar indiferent de unde ai invatat eu sint adepta folosirii propriilor cuvinte pentru a arata ce stii si nu a copiatului! smile.gif Bine ca sint si cazuri in care sintem nevoiti sa dam citate pentru a exemplifica dar cinstit este sa specificam sursa...exact asa cum am facut si eu mai sus!
fiatlux
QUOTE (flori @ 9 Jul 2007, 04:07 PM)


Da eu cred ca ar fi mai frumos si mai corect din partea ta sa spui pe sleau ce vrei sa exprimi prin puncte, puncte...iti lipsesc cuvintele sau poate iti trebuie o doza mai mare de curaj?

chiar vrei asta? ? asta cu ..shleau adica? textul care continua o infirma,din moment ce, la o atentionare discreta asupra unei ...contrazicerii evidente pt oricine ,tu pur si simplu raspunzi cu ..un atac la persoana !
draga mea,unora ..li se construiesc socluri,altii incearca sa si le construiasca ...singuri, desi , caramida cu caramida le sunt demolate pe evidentze ! tu pui conditii pe care chiar tu..nu le respecti !
deci...hai sa conversam !

axel
Si te mai si miri de ce Eclectic ti-a raspuns la injuraturi...
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.