Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Iarna Nu-i Ca Vara
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Odăi in Dialog - Dezbaterile Hanului
Pagini: 1, 2
actionmedia
QUOTE (coconut @ 3 Mar 2006, 01:38 PM)
deci nu-i mare lucru să vină un utilaj mai micuţ în urma lamei celei mari şi hidoase şi să-mpingă mormanul aruncat înapoi pe trotuar...

Pai stati putin ca eu nu inteleg ce vrei tu. Unde vrei sa impinga zapada? Inapoi pe strada? Nu mai era loc sa treci pe trotuar? Sau nu mai era loc sa parchezi masina? Sau care este problema? Hai sa le discutam aici si poate gasim impreuna solutii.

QUOTE
Am să vă mai "povestesc" cum, cei care trebuie să aibă grijă de curăţenia oraşului, n-o fac! Eram pe una din arterele principale ale faimoasei şi fanariotei noastre Capitale, aşteptam la semafor, în stânga făcea acelaşi lucru o maşină REBU... La un moment dat cel din dreapta s-a dat jos: ghiciţi de ce? Să arunce sub maşina de gunoi (care ştiţi că are ditamai coşul în spinare!) o coajă de banană!


Eh, exemple de-astea am si eu. Am vazut cum un nene arunca sticla de plastic din cabina masinii de gunoi direct pe strada.
mutulica
QUOTE (calfa @ 3 Mar 2006, 02:29 PM)
QUOTE (mutulica @ 19 Nov 2005, 08:15 PM)
ma uit la stiri si vad ca iar s-au blocat drumurile din cauza zapezii.
nu sunt nici 5 cm de zapada si totul e blocat. soferii injura puternic autoritatile, in timp ce cameramanul de la stiri ii filmeaza cum patineaza pe putina zapada cazuta (evident ca masina nu era echipata cu cauciucuri de iarna)

QUOTE (mutulica@3 Mar 2006 @ 12:23 PM)
iar daca e sa comparati cu situatia din alte tari... ei bine
- in UK se opreste traficul la 5 cm de zapada


corect!
atit ca daca la britishi cei 5 cm de zapada sunt cei mai mari pe care ii pot vedea, la noi cei sub 5 cm de zapada ar trebui sa nici nu se simta

ma refer la faptul ca noi avem zapada in fiecare an, si ca nu ar trebui sa fie o problema, in timp ce ei vad zapada... din an in paste, sau la tv

QUOTE
Pt ca militistii de la circulatie sunt prea ocupati sa asculte manele prin crasmele
poate si asta. dar eu stiu citeva cazuri in care politistul a iesit sifonat din tribunal, dupa ce aplicase o amenda perfect legala... si mai stiu ca tipul respectiv e mai mutl decit sictirit
coconut
Simplu, Actionmedia: un utilaj de mică - aşa, ca să nu fie cacofonie - capacitate, care are un fel de buzunar ataşat unde să strângă zăpada făcută morman între carosabil şi trotuar, dacă lamele curăţă carosabilul, iar oamenii cu lopeţile trotuarul, cam pe la mijloc-spre trotuar se face un morman (unde adesea sunt prinse-n capcană maşinile parcate). Cel mic şi şugubăţ va executa acest morman (mai puţin maşinuţele-n cauză) şi toată lumea va fi fericită şi... Capitala curăţită! În fine, trebuia să-l vedeţi pe cel mic şi simpatic ce-a ajutat la executarea unui şanţ special pentru-nlocuirea ţevilor învechite. Poate că utilajul respeciv nu există-n dotarea primăriilor, dar cine ştie, într-un viitor apropiat vor învăţa primarii pe ce să dea banii... sau îi vor pune pe cei cu care licitează serviciile de salubritate să fie superdotaţi şi superpregătiţi ca iarna să vină şi... vara! Că vara am văzut că se mai întâmplă să vină şi iarna... (ca o vară indiană...).
Nu pretind că ceea ce spun este perfect realizabil, dar sper să se poată ca Bucureştiul să arate mai bine după o ninsoare cu viscol ca cea din ultima zi de iarnă!
Apropo de cizmele de cauciuc, poate ne-ntoarcem la faimoşii galoşi folosiţi acum o sută şi ceva de ani! Sper să existe şi pentru biata mea maşinuţă o mărime care să-i vină!
În rest, un week-end fain la toată lumea!

Mă-ntreb ce ne-am face cu o aşa iarnă...
user posted image
Cla
...prea lunga iarna asta.
Poate ma repet, dar si ninsoarea se repeta dry.gif
actionmedia
QUOTE (coconut @ 3 Mar 2006, 11:53 PM)
Simplu, Actionmedia: un utilaj de mică - aşa, ca să nu fie cacofonie - capacitate, care are un fel de buzunar ataşat unde să strângă zăpada făcută morman între carosabil şi trotuar

Am pricepit. Dar te ibtreb si pe tine si pe alti nemultumiti de felul in care se opereaza zapada de pe strazi: cam cati metrii cubi de zapada crezi ca poate aduna un astfel de utilaj in "buzunarul" lui? Reuseste sa curete macar 3 metri liniari de strada inaninte sa fie nevoit sa mearga la toaleta?

Asta este principala problema pe care am vazut-o de cum ai adus vorba de acest mod de curatare. Daca nu mai vrei sa fie pic de zapada pe strazi trebuie ori sa ai cateva zeci de mii de astfel de utilaje micute, ori sa lucrezi cateva zile in continuu.

Hai ca nu mai zic nimic, ca iar imi sare lumea in cap, ca ii apar pe astia de la putere.
coconut
Bine, să zicem că este ca tine. Eu nu consider că-i aperi p-ăştia de la putere. În alte ţări cum se poate curăţa strada?
Vă spuneam de cealaltă societate (concurentă Apanova) care are o lucrare pe stradă la noi. Am murit cu cât dichis şi fineţe lucrează! Pariu că au administrator (sau patron) din Germania! Nici nu se vede c-au schimbat o ţeavă de vreo câţiva metri buni (nu-s în stare să apăreiez). Nu-mi vine să cred că se-ntâmplă-n România! Şi toată treaba din cauza utilajelor folosite, parcă-s nişte bijuterii!
Când venea Apanova rămânea un adevărat şantier în urma lor, ăştia n-au lăsat nicio urmă-n asfalt! Incredibil!
Despre asta-i vorba. Despre investiţiile făcute fără cap sau cu anumite interese. Eu sunt convinsă că există posibilitatea folosirii unor utilaje adecvate dezăpezirii (deşi-i primăvară, reanunţ: va ninge iar!).
La inginerie nu mă pricep, dar pun pariu că se poate şi mai bine, voinţă trebe să fie...
Offtopicoarecum:
Şi că veni vorba de voinţă: degeaba se străduie autorităţile (într-o oarecare măsură să ne asigure cât de cât străzi curate şi curăţate dacă cetăţenilor li se pare firesc şi gentil să arunce hârtiile pe geamul maşinii (norocul nostru că nu ningem şi noi să aruncăm şi ninsoarea noastră pe geam); azi am văzut o domnişorică răsfăţică cum arunca tacticos hârtia pe geam şi credeţi-mă mi se pare oribil ca o femeie să facă un asemenea gest (includ şi mucurile de ţigară aici!). Parcă era mai hidoasă ca gunoierul care arunca coaja de banană sub maşina de gunoi..., dar... ce ştiu eu?!). unsure.gif cry.gif
John B
Iarna nu s-a terminat...

AVERTIZARE METEOROLOGICA

Fenomene vizate: racire, precipitatii insemnate cantitativ, ninsori viscolite
Intervalul: 06. 03 ora 14 - 08.03 ora 08
Zona afectata: conform textului

Text mesaj
Racirea accentuata a vremii va afecta treptat, incepand din vest, toata tara, valorile de temperatura devenind cu 7...10 grade mai scazute decat media climatologica a perioadei.
In Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, sudul si estul Transilvaniei precipitatiile, la inceput sub forma de ploaie, apoi predominant ninsoare, vor fi frecvente si insemnate cantitativ - local peste 15-20 l/mp in 12 ore, izolat peste 40 l/mp in sud-est.
Incepand din noaptea de luni spre marti (6/7.03) pana in dimineata zilei de miercuri (8.03) la munte, in sud-estul si estul tarii vor fi ninsori viscolite.

Sursa INMH
actionmedia
QUOTE (coconut @ 6 Mar 2006, 01:10 PM)
În alte ţări cum se poate curăţa strada?

Daca ninge abundent. Ramane si la ei zapada pe strada o vreme. Rapiditatea cu care cureti zapada tine de numarul de utilaje si de eficienta lor. Dar oricat de eficiente ar fi utilajele pana la urma nu poti face nimic daca sunt prinse in trafic si se misca cu 2 km/ora.

QUOTE
Vă spuneam de cealaltă societate (concurentă Apanova) care are o lucrare pe stradă la noi.


Exista asa ceva? unsure.gif Eu stiam ca Apanova are monopol in Bucuresti.

QUOTE
ăştia n-au lăsat nicio urmă-n asfalt!


Foarte bine, bravo lor. Dar nu e acelasi lucru cu curatirea zapezii. Era cumva un excavator dintr-ala mic? Am vazut si eu niste excavatoare mici care se misca foarte repede si incarca orice (pamant, zapada, nisip) in remorci. Am vazut la lucru astfel de utilaje.
coconut
Da, şi pentru mine a fost o surpriză acest SRL care se cheamă într-altfel, dar începe tot cu Apa numele...
Şi da, au un excavator micuţ şi haios care curăţă cât ai zice peşte toată mizeria... thumb_yello.gif
Poate că s-au hotărât să mai împartă monopulul cu alţii cei de la Apanova... Sau n-au avut încotro... Aşa cum şi Romtelecom n-au încotro şi cedează terenul... smile.gif
actionmedia
QUOTE (coconut @ 6 Mar 2006, 02:07 PM)
au un excavator micuţ şi haios care curăţă cât ai zice peşte toată mizeria... thumb_yello.gif

Pai ala nu e deloc neobisnuit. Am vazut mai multe prin Bucuresti. Nu stiu daca la zapada. Oricum unele firme de constructii au. Sunt utile pentru lucrari de mica amploare. Nu stiu cat de eficiente ar fi la curatat zapada, insa cred ca daca ar fi mai multe ar putea face fata. Oricum ar fi mai eficient decat sa trimiti 10-15 muncitori cu lopetile. Mai simplu sa bagi un excavatoras dintr-ala si un tractor (sau camion) cu remorca. Platesti doar 2 angajati in loc de 10 sau 15, ce-i drept consumi mai multa motorina (dublu) dar cred ca e mult mai ieftin decat salariile a 10 muncitori. In plus cred ca s-ar misca mai repede.

Conditia este sa fie multe astfel de utilaje si cred ca de 1,5 ori mai multe tractoare sau camioane. Binenteles ca mai trebuie o buna coordonare si cred ca trebuie lucrat noaptea. Ziua este imposibil la cate masini sunt.

Totusi vad o mare problema in cazul Bucurestiului. E cam greu sa folosesti un astfel de utilaj in conditiile in care pe marginea drumului sunt parcate masini. Pana la urma tot lopata e cea mai buna unealta in acest caz. Asta e.
coconut
E drept că-n Bucureşti sunt parcate maşinile peste tot unde este posibil (mai avem puţin şi le parcăm şi-n copaci), dar nu cred că-i vina bucureştenilor... Iar cu lopata n-am văzut - neam - nicio resursă umană să strângă zăpada, decât civilii din blocuri şi sedii de societăţi. De altfel aşa cică ne-ar obliga legea pe toţi: trotuarele din faţa prorpietăţilor sunt treaba fiecărui proprietar. Aici este şi buba. Proprietarii cu lopeţile, salubritatea cu lămile... Pe străzile principale şi pe bulevarde se face cât de cât treabă, dar pe unde îs străzi înguste sau mai puţin băgate-n seamă de primari e jale... Poate că aici se impune ca utilajul să fie de gabaritul celui de care zic. Văd că umblă cu un excavator mare şi cu bijuteria cea mică şi harnică precum o furnică. Aici nu se impune să existe o camionetă unde să pună pământul scos din şanţ, dar în cazul zăpezii cred că-i evident necesară. Eu chiar aş recicla apa rezultată din topirea zăpezii (pusă-ntr-o cisternă ceva).
Bine, aşa ar trebui să existe ţevi puse sub asfalt prin care să treacă apa caldă, iar zăpada să nu se depună oricât de vaşnică ar fi ea, dar mai e mult până departe...
Drept îi că soluţii sunt, interese nu prea găsim... din păcate. Aştept cu-nfrigurare noua ninsoare a Babelor şi m-apucă groaza!
Noi să fim sănătoşi că primăvara mai are de gând să ne lase cu buza umflată! tongue.gif
actionmedia
QUOTE (coconut @ 6 Mar 2006, 03:23 PM)
E drept că-n Bucureşti sunt parcate maşinile peste tot unde este posibil (mai avem puţin şi le parcăm şi-n copaci), dar nu cred că-i vina bucureştenilor...

Partial este si vina lor.
2 afaceri mari se pot face apropos de numarul de masini si parcarea aiurea. O afacere ar fi Parcarea supra si subterana.
Cea de a doua "ridicarea masinilor parcate ilegal". Ambele pot fi initiative private, doar ca pentru a II-a trebuie aprobare de la autoritati si trebuie sa se faca in colaborare cu politia. Adica sa nu ai voie sa ridici decat masina pe care ti-a zis politaiul.

Daca se dezvolta aceste 2 afaceri nici nu vor mai fi masini parcate aiurea. Si nici nu va mai fi nevoie de stalpii aia hidosi de pe trotuare.

QUOTE
Iar cu lopata n-am văzut - neam - nicio resursă umană să strângă zăpada


Eu i-am vazut. Chiar si acum la ultima zapada, desi nu era prea multa si s-a topit repede. Ce-i drept nu aveau tractor. Faceau doar gramajoare.

Dar in trecut, cand erau zapezile mai mari si cand tineau mai mult, am vazut chiar si cum le incarcau in remorca tractorului.

Banuiesc ca nu merg pe toate strazile. Dar eu i-am vazut.

YoyoMan
QUOTE (nefertiti @ 1 Mar 2006, 10:50 AM)
In orice tara civilizata, azi dimineata am fi servit la micul dejun demisia primarului general, dar la noi nu... Mai mult, azi dimineata se circula tot asa de greu, am stat o jumate de ora in statie dupa un tramvai, pt ca se blocasera vreo 7 undeva spre ghencea si nu mai venea nici unul inapoi.
Ma intreb cat ii mai tine nesimtirea?

Nefertiti: tu chiar crezi ca pe "boul" de primar general il intereseaza chestia cu zapada si cu Bucurestiul blocat? Tu crezi ca de aia nu poate el dormi noaptea? Sau tu crezi ca el se gandeste o clipa ca ar putea fi demis de o isparava ca cea de care vorbesti? Adevarul e ca in Romania e bulibaseala. Fiecare face ce vrea si pe nimeni nu intereseaza decat matrapazlacurile din care te poti pomeni peste noapte "intr-o poienita cu salarizare maxima", vila si masina cat mai mare si mai puternica posibil... Deci luati-va gandul de la demisii si de la simtul responsabilitatii in Romania. Not gonna happen very soon I guess...
nefertiti-old
sincer, am intrat iar intr-o perioada in care nu ma mai astept la nimic bun la noi. io m-am tot straduit sa vad partea buna a lucrurilor, dar nu pot, ca nu e.
mutulica
partea dragutza la toata chestia asta cu zapada a fost evidentiata deja...
in tarile civilizate tot neamu isi curata zapada din fata casei, la noi... in rarele momente in care iese cineva cu lopata sa dea zapada, nu face altceva decit sa o arunce pe sosea, de unde tocmai fusese curatat de utilaj
Cucu Mucu
Si ca revers, cand tocmai ai reusit sa iti eliberezi iesirea din curte, vine utilajul si iti impinge ceva gramezi de zapada exact in locul de unde ai dat-o pe cea originala, ca deh, te odihnisei cam mult. laugh.gif
Cucu Mucu
QUOTE (actionmedia @ 6 Mar 2006, 03:46 PM)
Cea de a doua "ridicarea masinilor parcate ilegal". Ambele pot fi initiative private, doar ca pentru a II-a trebuie aprobare de la autoritati si trebuie sa se faca in colaborare cu politia. Adica sa nu ai voie sa ridici decat masina pe care ti-a zis politaiul.

Asta e o afacere infloritoare, mai ales cand ai grija sa pui semnele pe dupa copaci, cladiri, etc. Vine gasca, parcheaza ca nu e nici un semn, ii salta masina si ii ia purcoiul de parale. Hmm, cred ca trebuie postata la idei de afaceri.
nefertiti-old
well, era curios actionmedia la un moment dat cate utilaje de deszapezire are capitala. ei bine, azi dimineata, in direct la un radio, dom' primar jeneral a spus ca au 396 si azi noapte au scos pe strazi 306.

amu' problema e cu apa care balteste pe strazi, nefiind chiar inghetat... si acelasi dom' primar zice ca o sa ii ROAGE pe aia de la ApaNova sa dea la o parte capacele, sa se scurga apa pe unde poate. ce n-am inteles io e de ce trebuie rugati aia de la AN sa isi faca treaba?
nefertiti-old
dupa o juma' de ora de inotat prin baltoace, am ajuns la lucru, sunt fleashca si meganervoasa. m-am saturat pana peste cap de mizeria asta de oras, de nesimtitii care il conduc si nu fac nimic. 50.gif 50.gif 50.gif
Cucu Mucu
QUOTE (nefertiti @ 14 Mar 2006, 11:07 AM)
dupa o juma' de ora de inotat prin baltoace, am ajuns la lucru, sunt fleashca si meganervoasa. m-am saturat pana peste cap de mizeria asta de oras, de nesimtitii care il conduc si nu fac nimic.

Esti invitata la Ramnicu Sarat, sa vezi frumusete de oras ingrijit, cu primar la fel de nesimtit ca Vicleanu Marmureanu. Te astept cu barca la gara! laugh.gif
nefertiti-old
nu stiu , frate (asta e inca o expresie de bucuresti pe care o sa fiu fericita sa o uit), da' imi vine sa plang de nervi, nu stiu daca ma crezi... cred ca e mai bine in america de sud

astept excitata sa vina actionmedia sa imi spuna ce oras mirific e bucurestiul si ce primari competenti are

p.s. multam de invitatie, da' io l-as invita pe Basescu si cizmele lui de cauciuc la o plimbare pe jos prin capitala
Cucu Mucu
Te enervezi degeaba pe Vicleanu. De fapt asta e planul lui secret de a transforma Bucurestiul din micul Paris in mica Venetie. laugh.gif
nefertiti-old
ioooi, ce proasta sunt! la asta nu m-am gandit!
actionmedia
QUOTE (nefertiti @ 14 Mar 2006, 11:19 AM)
astept excitata sa vina actionmedia sa imi spuna ce oras mirific e bucurestiul si ce primari competenti are

rofl.gif
Ai grija ce spui, ca cine stie ce o sa creada lumea rofl.gif

Cred ca azi am inotat prin Bucurestiul plin de ape, mi mult decat alti forumisti de pe aici. E ca devil.gif , mi-a intrat apa in ghete, dar asta e. Aia de la ApaNova e niste nesimtiti, dar asa e ei dintotdeauna. Astazi i-am chemat sa desfunde canalizarea pe strada mea, au zis ca or sa vina... probabil dupa amiaza sau maine dimineata ca sunt foarte solicitati.
Problema este ca in toate plimbarile mele nu am vazut nici macar 1 lucrator de la ApaNova sau de prin alta parte, care sa curete canalizarile si scurgerile. Mai erau saracii niste paznici care faceau treaba asta in fata unor institutii.
Mai am o problema. Iar nu si-a dat lumea zapada de pe trotuar. mad.gif
nefertiti-old
QUOTE (actionmedia @ 14 Mar 2006, 02:49 PM)

Ai grija ce spui, ca cine stie ce o sa creada lumea rofl.gif


mi se rupe de ce crede lumea harhar.gif
mutulica
pe cat ca iara ne prinde iarna nepregatiti
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.