Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Copiii Strazii?
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Probleme Sociale
Pagini: 1, 2, 3, 4
Blakut
QUOTE
Personal, nu vad nimic rau in a executa munci adecvate de la varsta de 14 ani. Nu este exploatarea minorilor, ci scaderea varstei de maturizare a populatiei. E ceva rau in asta?


Pai si cum se decide ca de maine populatia se maturizeaza mai repede? Spune cine chestia asta?
alysoft2003
QUOTE (Baradux @ 7 Aug 2006, 10:12 PM)
Subscriu la ideea MonicaiV

Sa o tai mai pe scurt cu rezolvarea propusa de mine. Liceul devine facultatea, clasele 5-8 liceu/scoala profesionala(pre-specializare, liceul, adica doar materii relevante profilului), 1-4 raman la fel. Astfel, dupa ce termini 1-8 stii deja o meserie, 1-12 pentru meserii avansate. Caminele pentru studenti devin camine pentru copii defavorizati. Varsta legala de practicare a unei meserii, 16 ani, cu sau fara acordul parintilor, cu o autoritate in domeniu pentru a preveni abuzurile. In loc de 'intrat la stapan', sa-i spunem internship. Teoretic, un copil ar putea sa lucreze in regim de internship de la 14 ani, daca este nevoie.
Personal, nu vad nimic rau in a executa munci adecvate de la varsta de 14 ani. Nu este exploatarea minorilor, ci scaderea varstei de maturizare a populatiei. E ceva rau in asta?
Ehh...M-am cam lasat dus de val. Sper ca nu am divagat prea mult.

Spune-mi ca glumesti. Te rog eu, spune-mi ca nu ai vorbit serios. Te roooog blink.gif hh.gif
Baradux
@Blakut: In primul rand, populatia nu se maturizeaza de maine, cum am spus, o schimbare la nivel de societate dureaza mai mult de 4 ani. Schimbarile in sistemul educational ar trebui facute treptat, nu poti sa anunti dintr-o data ca din clasa a 9-a se incepe facultatea, sunt cei care sunt in clasele 10+ cu care nu prea ai ce face. Trebuie multa planificare, pentru ca nu poti sa tii un astfel de sistem in loc, iar o schimbare brusca ar genera haos. De decizie si planificare se ocupa cei direct responsabili, anume Ministerul Educatiei. Iar cei care voteaza pot fi considerati indirect responsabili.

@alysoft2003: Recunosc ca e o simpla schita si nu prea are sanse sa fie luata in serios. Am mai multe idei despre cum ar trebui sa fie sistemul educational, dar imi lipsesc date despre situatia concreta(ex. nr. de scoli, licee si facultati din tara, costurile unei astfel de operatii, numarul de noi admisi anual etc.) si nu pot sa alcatuiesc un plan decent, sigur, cu care as putea sa ma prezint guvernului, de exemplu. Acuma, as putea sa ma dau peste cap si sa fac rost de informatii, dar nu prea vad de ce as face-o. Oricum probabil nu m-ar lua nimeni in serios, mai ales cei avizati, mi-as bate capul degeaba. Ma rog, puteam s-o scurtez si aici, si sa-ti solicit contra-argumente, dar fie.
Kyklos
Ceva-n genul cantau astazi aurolaci prin GARA rofl.gif

Mamelor din lumea-ntreagă / Eu vă dau un singur sfat: / Nu lăsaţi copii pe stradă / Din cauza lui bărbat. / Căci copilul fără mamă / E ca frunza fără rod / Azi se naşte, mīine moare / Şi la ei tu n-ai să vii. / Mamă, de ţi-e dor de mine / Ia un tren şi vii la mine ./ Dacă vezi că e departe / Dă-te jos şi scrie-o carte / Şi trimite-o la dormitor / S-o citesc cu lacrimi". Precum se vede, e un cīntec de tren.

rofl.gif rofl.gif rofl.gif rofl.gif rofl.gif rofl.gif rofl.gif
Mihai
Si ce anume ti se pare atat de amuzant?
Sau ai auzit ca rasul asigura longevitatea si urmezi un tratament?
mutulica
mie mi se pare un cintec patetic foarte bun pentru cersit si nicidecum o cerere de a fi luati acasa.
asa cum mai spuneam pe aici, am cunoscut oameni care se implica in ajutorarea acestor copii, si cind am putut m-am implicat. sunt de acord sa ajut atunci cind ii vad si pe ei ca doresc sa fie ajutati, dar sunt impotriva ajutorului la colt de strada. prefer institutionalizarea. cine poate accepta disciplina institutionalizarii poate accede in viata
copii care refuza institutionalizarea, e posibil sa fi refuzat si familia (indif cum este acea familie), ori cu asta nu sunt de acord

sa ii ajutam cind vor, sa ii obligam cind au glume in program, pentru ca multi dintre ei sunt niste mici razvratiti
Zed
Mutulica :

CODE
e posibil sa fi refuzat si familia (indif cum este acea familie),


Nu cred ca este chiar asa de indiferent cum este acea familie . Nu cred ca un copil abuzat de parinti ,rosteste cu drag cuvantul familie , mai ales daca pentru el viata alaturi de "mama si tata " a fost iadul pe pamant .
alysoft2003
QUOTE (Colimator @ 12 Aug 2006, 06:52 PM)
Ceva-n genul cantau astazi aurolaci prin GARA  rofl.gif

Mamelor din lumea-ntreagă / Eu vă dau un singur sfat: / Nu lăsaţi copii pe stradă / Din cauza lui bărbat. / Căci copilul fără mamă / E ca frunza fără rod / Azi se naşte, mīine moare / Şi la ei tu n-ai să vii. / Mamă, de ţi-e dor de mine / Ia un tren şi vii la mine ./ Dacă vezi că e departe / Dă-te jos şi scrie-o carte / Şi trimite-o la dormitor / S-o citesc cu lacrimi". Precum se vede, e un cīntec de tren.

rofl.gif  rofl.gif  rofl.gif  rofl.gif  rofl.gif  rofl.gif  rofl.gif

Cu zambetul pe buze , (poate a exagerat un pic, accesurile de ras nu prea isi aveau locul ) insa colimator a prezentat in cuvinte putine si simple situatia exacta.
Daca trebuie sa radem, sau daca trebuie sa plangem, o putem decide fieacre in functie de personalitate. Desigur, vor fi si cei ce ironizeaza ( in maniera non constructiva, dar nu mai are importanta)

Oare de ce cand cineva graseste , ne napustim asupra lui precum lupii, in loc sa il indreptam in greseala sa? E mai simplu sa il indepartam cu anathema si sa demonstram superioritatea proceselor nostre cognitive. Sa aruncam cu pietre si sa scuipam.
wasp
Ar fi interesant sa discutam si despre metodele de cersit. Eu am identificat cateva: copil cu un pui de animal in brate, copil cu un picior bagat in ghips, copil care recita Luceafarul din Eminescu, copil care spune rugaciuni, adult cu acordeonul (habar nu are sa cante, ii dai bani ca sa taca), adult in carje care invoca paralizie a membrelor inferioare din nastere (dar asta numai pana seara, cand merge la carciuma sa-si bea castigul), adult care face complimente (pai nu mi-a spus unul: "Da-mi si mie un ban, papuse, ca frumoasa mai esti ?! rofl.gif ), adultul purtator de cartonas pe piept, insotit de copilul aferent cu privire miloaga (intre patru ochi se injura de le sar capacele). In consecinta, daca ar trebui rezolvat ceva cu adevarat, ar trebui legati aia care ii trimit la cersit. Ca actioneaza in haite, precum lupii !
Kyklos
rofl.gif Cea mai ingenioasa metoda de cersit am vazut-o la Plus...la carucioare trebuie sa pui 5 monezi de zece bani ca sa-l poti lua...si la final...te duci si-ti returnezi bani cu ajutor unei cartele (cei care fac cumparaturi la plus stiu)...si la iesirea din magazin un cersetor cu fata de aurolac te intampina cu binecunoscutul text (Imi dai si mie un ban nenea...imi dai si mie un ban tanti) sa scapi de gura lui i dai monezile lui...si uite asa dupa o zi de milogeala...ajunge acasa cu 500.000 chiar 600.000 rofl.gif
dr.

...oare acele fiinte despre care se vorbeste aici nu sunt oameni?Insensibilitatea unora si tendinta de generalizare ma face sa cred ca unii trateaza acest subiect cu superficialitate si lipsa de seriozitate... sad.gif
...este drept ca aceste persoane ne fac probleme in societate, insa oare noi nu contribuim cu nimic la aceasta incurajandu-i cu indiferenta, insensibilitatea si uneori cu ,,fumurile" noastre de oameni superiori, realizati... rolleyes.gif
...care este vina unui copil nascut si crescut intr-un astfel de climat?Oare ne putem alege noi familia in care sa ne nastem sau soarta?
Blakut
QUOTE
...oare acele fiinte despre care se vorbeste aici nu sunt oameni?Insensibilitatea unora si tendinta de generalizare ma face sa cred ca unii trateaza acest subiect cu superficialitate si lipsa de seriozitate...


Cersetorii aia castiga mai mult decat tine, parintii lor betivi beau bani mai multi decat castigi tu lunar. De ce sa ma simt vinovat?



QUOTE
...este drept ca aceste persoane ne fac probleme in societate, insa oare noi nu contribuim cu nimic la aceasta incurajandu-i cu indiferenta, insensibilitatea si uneori cu ,,fumurile" noastre de oameni superiori, realizati...


Mie nu imi fac nici o problema, atata timp cat nu put langa mine si nu ma impiedic de ei. Chiar nu inteleg de unde atata grija? Nu e cumva o grija indusa de media si diferite asociatii de ajutorare, frecat menta si spalat bani?

Care fumuri? Oricand pot deveni betivan boschetar!



QUOTE
...care este vina unui copil nascut si crescut intr-un astfel de climat?Oare ne putem alege noi familia in care sa ne nastem sau soarta?


Nici o vina. Care e vina mea ca nu m-am nascut boschetar fara o mana? Nici una. Asa ca suntem cu totii nevinovati si fericiti.
dr.
...mai ,,blakut" din cate am citit esti un critic inteligent tongue.gif , insa mai da si cate o idee din cand in cand, altfel iti pierzi sclipirea si fanii... smile.gif
...in privinta finantelor mele nu-ti fa griji, caci incapi si tu... ohyeah.gif
In fiecare din noi este aceea sensibilitate care ne caracterizeaza ca oameni...inca nu am intalnit oameni cu ,,inima de piatra"
chiar daca pareau mai ,,duri"... smile.gif
Un copil reprezinta ceva deosebit insa in cei de pe strada nu vedem decat mizerie, hotie,adica doar lucruri negative.Parerea mea este ca intr-o oarecare masura,fiecare din cei care au raspuns la acest subiect pana acum are dreptate! smile.gif
Blakut
In postul de mai sus doar te criticam pe tine, nu urmaream sa aduc o idee noua.



QUOTE
Un copil reprezinta ceva deosebit insa in cei de pe strada nu vedem decat mizerie, hotie,adica doar lucruri negative.


Mereu va exista aceasta parte a societatii, oricate masuri ai lua. Tot timpul vor exista oameni care nu vor sa munceasca, nu copiii sunt problema ci parintii lor.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.