Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Globalizarea
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Noutatilor > Politica interna si externa. Stiri din Romania. > Politica Externa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5
Cla
Da de gândit ?

http://rt.com/op-edge/160720-russia-china-move-from-west/
gigip
QUOTE(Cla @ 22 May 2014, 09:16 PM) *

Statele BRICS(Brazilia,Rusia,India,China si Africa de Sud),vor o noua ordine mondiala!
Planul de bătaie pentru o nouă ordine economică

Potrivit planului, China, care are cea mai mare rezervă valutară din lume, va contribui la fondul instituției cu 41 de miliarde de dolari, Brazilia, India şi Rusia vor contribui cu câte 18 miliarde de dolari, iar Africa de Sud va asigura 5 miliarde de dolari.

Banii ar trebui să rămână în rezerva fiecărui stat și să fie transferaţi în caz de nevoie oricărui partener care solicită susţinere pentru piaţa valutară proprie. China poate retrage jumătate din valoarea contribuţiei, Brazilia, Rusia şi India pot retrage o sumă egală cu contribuţia, iar Africa de Sud, o sumă egală cu dublul contribuţiei.

În ceea ce privește conducerea, funcțiile sunt împărțite „frățește”. Primul preşedinte al băncii, cu mandat de 5 ani, va fi din India, primul preşedinte al boardului guvernatorilor va fi din Rusia, primul preşedinte al boardului directorilor va fi din Brazilia, centrul regional african va fi găzduit de Africa de Sud, sediul central al băncii va fi găzduit de China, la Shanghai.

Misiunea va fi de a finanța proiecte de infrastructură în țările în curs de dezvoltare și de a împrumuta bani, atunci când guvernele naționale se văd în fața unui deficit subit de capital, de exemplu, când investitorii internaționali se retrag brusc dintr-o țară de teama insolvenței sistemului bancar.

Unii analiști, precum Andy Mukherjee, de la Reuters, se tem că politica de împrumut va fi mai laxă decât a Băncii Mondiale și că s-ar putea pierde bani pentru proiecte care sunt „dezastre sociale și ecologice”.

Noua Bancă de Dezvoltare are nevoie de aprobarea legislatorilor fiecărei țări în parte, ceea ce ar putea dura încă câțiva ani. Însă atunci când va fi gata, banca va fi o sursă alternativă de finanțare pentru piețele în curs de dezvoltare, care le va acorda, cel puțin în teorie, mai mult control asupra deciziile de finanțare care le afectează direct.

Dar mai mult decât atât, „va fi o unealtă puternică de prevenire a noilor dificultăți economice și va stabili bazele pentru schimbări macroeconomice majore”, declară președintele Rusiei, Vladimir Putin.

all
Doar unul ca J.F.Kenedy sau Lincoln ne mai poate salva.

Klaus Iohannis este ( Kenedy II ) ? rolleyes.gif
Marduk
Nu cred ca-l putem compara pe Johannis cu Kenedy. Dar daca incluzi in aceasta ecuatie, situatia tiganilor vis-a-vis de cea a afro-americanilor din USA, la acea vreme, ar putea exista oarece similitudini. Johannis in rolul lui Kenedy si Udrea in rolul lui Marlyn Monroe!!?? rolleyes.gif
all
QUOTE
Nu cred ca-l putem compara pe Johannis cu Kenedy




iarta-ma am glumit
Marduk
Nu-i nevoie sa-ti ceri iertare, este parerea ta. Daca tu crezi ca exista o legatura intre Johannis si Kenedy, asta este, eu n-am facut decat sa-ti spun parerea mea.
all
QUOTE
este parerea ta.


ohyeah.gif

eu chiar am glumit

Vald Tepes ( "modern") = Kenedy

Ponta = Johannis (daca Johannis ar avea mai mult tupeu si nesimtire).

Daca nu se destrama USL pe cine vota Johannis sau Ponta ?

Johannis / Ponta = ipocriți

IN 2009
Klaus Iohannis era cel desemnat pentru postul de premier în cazul în care Mircea Geoană ar fi câştigat alegerile.
În 2009, Victor Ponta era purtătorul de cuvânt al campaniei lui Mircea Geoană.


Dreapta şi stânga, pură demagogie huh.gif

Marduk
Nu cred ca are rost sa-i bagam pe politicienii romani in "globalizare". Pentru mine este clar ca in acest moment in Romania nu exista o campanie electorala care sa fie bazata pe proiecte de stanga sau dreapta. Aceste alegeri se disputa intre "clanuri" transpartinice, motivul acestei batalii politice il constitue lupta pentru averile dobandite ilicit, prin coruptie, evaziune, escrocherii etc.
all
QUOTE
Nu cred ca are rost sa-i bagam pe politicienii romani in "globalizare"


nu ?

"Globalizare" e locul ăla din univers unde se bea Coca-Cola şi se-nfulecă Mc Donald's şi că uite-aşa seamănă-ntre ei şi se-nfrăţesc obezii din Kabul şi Bucureşti şi Sao Paolo şi Las Vegas." ohyeah.gif
Marduk
Shaormariile din Bucuresti sau de pe aiurea nu sunt tot o forma a globalizarii? Daca in unele locuri se bea Coca-Cola si se mananca hamburger, in altele se mananca shaorma, gyros, falfale, humus si se bea ayran, bere sau ceai. Nu vad o relatie intre modul de a manca si globalizare, care pentru mine este ceva mai profund, politic, militar, social si chiar religios. Pana la urma globalizarea este un alt conflict intre membrii aceleiasi specii dar din triburi diferite, eternul conflict al acestei specii, fie ca are la baza mancarea, religia, politica, dominatia etc. cine va invinge? individul, tribul sau specia?
all
QUOTE
Nu vad o relatie intre modul de a manca si globalizare


Nici eu laugh.gif
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.