RULADA CU NUCA DE COCOS
Foaie400 g biscuti
200 ml lapte
5 linguri zahar
5 linguri cacao
Crema1 pachet margarina (temperatura camerei)
100 g nuca de cocos
5 linguri zahar pudra
1 plic zahar vanilat
2 banane
(Eu in loc de margarina am folosit numai UNT)
Mod de preparare1. Se pune laptele pe foc cu zaharul si cacaoa sa se dizolve, dupa care se lasa sa se raceasca. Puteti sa puneti mai putin lapte si dupa ce s-au dizolvat sa puneti lapte rece. Sosul trebuie sa fie caldut. Se dau biscuitii prin masina de biscuti sau se faramiteaza cu facaletul.
2. Se toarna din sirop peste biscuti. Puneti putin cate putin pana se face o „coca” buna de intins. Niciodata n-o sa puneti aceeasi cantitate de lapte daca o sa folositi tipuri diferite de biscuiti.
3. Se imparte aluatul in doua parti egale (altfel, iese prea groasa rulada). Pe o punga, sau folie de plastic se intinde coca. Se poate intinde cu mana (NERECOMANDAT !) sau puteti pune peste aluat o alta folie de plastic si sa o intindeti cu facaletul. Daca nu folositi folie aluatul se va lipi de facalet (sucitor).
4. Intr-un castron se freaca margarina, zaharul si nuca de cocos pana se omogenizeaza.
5. Se imparte crema in doua si se intinde uniform peste cele doua foi de biscuiti intinse. Se ruleaza avand grija sa nu prindeti folia inauntru. Se poate pune si banana intreaga. Puneti banana decojita de-a lungul marginii – de unde incepeti sa rulati. Astfel o sa obtineti feliile de rulada cu banana in mijloc.
Se tine la frigider o noapte sa se intareasca. Se taie a 2-a zi.
Se serveste direct de la frigider, altfel incepe sa se inmoaie...
Ce e scris la punctul 4 se aseamana f. mult cu bomboanele Raffaello, asa ca eu cred ca voi incerca intr-o zi sa fac, sa vad ce iese.
In poza urmatoare, se identifica usor rulada. Celelalte doua feluri de praji sunt Alba ca zapada si Prajitura cu foi si crema de cacao (ultima, o nebunie).
E tot ce a ramas a doua zi dupa ziua mea, restul s-a mancat rapid. (asta e cam un sfert din ce a fost):