Desi s-ar putea sa nu fie asa imbietoare imediat dupa Sarbatori.... am promis ca saptamana asta postez reteta.
PRAJITURA CARAMEL CU FOI DE NAPOLITANA TIMP NECESAR: - 20 minute preparare
- 2-3 ore se lasa sa se raceasca si sa se preseze
INGREDIENTE: - 4 foi de napolitana
- 450 gr zahar
- 5 oua
- 2 linguri cacao
- un pachet unt
- 150 gr. nuci macinate
1. Se amesteca 200 gr. zahar, cu ouale, cacaoa, untul:
2. Se caramelizeaza 250 gr. zahar. Cand s-a topit se adauga nucile si se amesteca bine, apoi se adauga amestecul de la punctul 1.
Cand amestecul devine fluid, se umplu foile cu acesta. Deasupra va fi foaie. Se preseaza cu greutati vreo 2-3 ore. Apoi se taie bucati. E delicioasa.
Pofta !