Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Retete Vegetariene, De Post Si Garnituri De Legume
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Prietenilor > Peripetii la Gura Sobei > Cartea de Bucate a Hanului
Pagini: 1, 2
Kristin
CARTOFI COPTI IN FOLIE DE ALUMINIU, CU SOS DE CAMEMBERT

INGREDIENTE:

- 4-5 cartofi de marime medie
- 200 gr. branza camembert;
- 3 linguri smantana;
- marar;
- piper.

1. Se spala foarte bine cartofii si apoi se invelesc, fiecare, in folie de aluminiu:

user posted image

2. Se tin in cuptor, la 200 grade, pana ce s-au copt:

user posted image

3. Intre timp, se face un sos din branza camembert taiata bucatele, smantana si marar (intr-o cratita, la foc mediu), in care se adauga putin piper.

user posted image

4. Cand sunt gata cartofii, se scot din folie, se taie in jumatati si se toarna peste ei sosul fierbinte:

user posted image

OBS.: Se pot servi chiar in folia de staniol, desfacuta pe jumatate. Ca si sosuri, se mai pot face: sos de smantana cu Roquefort, de smantana cu branza de vaci/oi cu marar sau cu chimion, de iaurt gras cu marar si usturoi, sau doar cu unt si piper + sare.

POFTA !
Gabici
MANCARE DE VINETE LA CUPTOR

Se taie rondele cantitati egale de vinete, morcovi si patrunjel radacina. De asemenea, rosii taiate cubulete o junatate de parte (adica pe jumatate din cantitatea de vinete de exemplu).

Se prajesc morcovii si aptrunjelul in ulei pana sunt caliti bine. Se scot, se face la fel cu vinetele.
Se ia un vas termorezistent in care se aseaza alternativ cate un strat de legume.
Deasupra se termina cu rosiile. Bineanteles intre straturi se mai adauga sare si putin ulei dupa gust. Se acopera vasul si se lasa la cuptor la foc potrivit circa 40-50 de minute. Sunte delicioase!

MANCARE DE FASOLE VERDE
Fasolea verde curatat si taiata bucati se opareste, se scoate si se pune deoparte.
Se taie cubulete o cantitate cu ceva mai mica de rosii si ceapa. De asemenea se taie marunt frunzele de la una-doua teline si circa o caopatana de usturoi.

Se aseaza in straturi intr-un vas deasupra terminanad cu rosii si usturoi. Se toarana ulei si apa pana aproape sa le acopere. se acopera cu un capac si se fierbe pe aragaz la foc moderat.
leirn
SALATA DE ALGE MARINE

***INFO ***
Algele se pot procura de la magazinele cu produse naturiste, plafar. Costa 3-4 lei pachetul, din care se prepara cam 4 portii.
Recomandari:
-imunitate
-astenie
-anemie
-rahitism
-insuficienta tiroidiana
-dureri articulare
-celulita
-tulburari digestive
-constipatie
-tulburari de menopauza etc.
Algele sunt folosite atat ca aliment, cat si in industria farmaceutica sau cosmetica

Continut:
-Minerale (24-25%)
-Oligoelemente (iod, brom, magneziu, potasiu, sodiu, calciu, fier, fosfor, sulf, zinc etc.)
-Celuloza (6-12%)
-Vitamine (A, B1, B2, B6, B12, C, D, E, K, PP etc.)
-Acizi aminati , clorofila etc.

Inainte de consum se pun la inmuiat in apa rece 45 min. pentru a asigura prospetimea. Apoi se pot consuma prajite, fierte, inabusite sau preparate la rece cu ceapa, ghimbir, usturoi, zahar, otet, sare, sos de soia, ulei de salata etc.


Aja...acu' salata. biggrin.gif

Ingrediente:

- 1 ardei mic ;
- 1 ciuperca Champignon;
- cateva fire de alge marine;
- 1 ou fiert;
- un fir marar;
- zeama de lamaie dupa gust.

Ardeiul si ciuperca se calesc in ulei, apoi se amesteca cu algele tocate(eu prefer sa fie bucati mari), oul fiert tocat, mararul si zeama de lamaie.
Se poate adauga si peste, preparat in functie de gust(prajt, fiert, calit, din conserva etc.)



exergy33
QUOTE(skrningrid @ 28 Nov 2005, 07:22 PM) *
Mincare de gutui
Se curata 3 sau 4 gutui de marime medie
200 ml undelemn
50 ml vin alb
doua linguri faina, miere, sare
Gutuile se taie felii de grosimea unui deget. Feliile se pun intr-un vas in care s-a turnat untdelemnul si vinul
se lasa 10 minute apoi se pune la foc se adauga sare dupa gust. Faina se amesteca cu putina apa
se toarna peste gutui. Se mai lasa la fiert 10 minute, dupa care se adauga o lingura buna de miere.
Se serveste calda linga un orez fiert, cus-cus .

E o varianta pe care pana acum nu am incercat-o smile.gif ... dar imi suna suficient de tentant ca sa o gatesc cu prima ocazie cand voi face rost de gutui.
Cla
Eu stiu ultimativa reteta vegetariana: E o vaca care a mâncat doar iarba spoton.gif
Se fierbe cu legume si catei de usturoi. Nu stiu de ce le zice "catei", ca doar cateii nu manânca iarba, numai dupa ploaie când îi doare burta...

Dar acum fara glume, ati gatit vreodata Romanesco ? E ca un Broccoli sau conopida, numai ca arata mai frumos.
Se face cu un sos Bechamel si cartofi. Muchos Appetitos mwah1.gif

Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.