CARTOFI COPTI IN FOLIE DE ALUMINIU, CU SOS DE CAMEMBERT
INGREDIENTE:
- 4-5 cartofi de marime medie
- 200 gr. branza camembert;
- 3 linguri smantana;
- marar;
- piper.
1. Se spala foarte bine cartofii si apoi se invelesc, fiecare, in folie de aluminiu:
2. Se tin in cuptor, la 200 grade, pana ce s-au copt:
3. Intre timp, se face un sos din branza camembert taiata bucatele, smantana si marar (intr-o cratita, la foc mediu), in care se adauga putin piper.
4. Cand sunt gata cartofii, se scot din folie, se taie in jumatati si se toarna peste ei sosul fierbinte:
OBS.: Se pot servi chiar in folia de staniol, desfacuta pe jumatate. Ca si sosuri, se mai pot face: sos de smantana cu Roquefort, de smantana cu branza de vaci/oi cu marar sau cu chimion, de iaurt gras cu marar si usturoi, sau doar cu unt si piper + sare.
POFTA !