Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Se Poate Si Fara Facultate?
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Exploratorium > Afaceri si economie
Pagini: 1, 2
actionmedia
QUOTE (Zorro @ 4 Feb 2005, 03:26 PM)
QUOTE
Figaro, nu este vorba despre vreo profesiune anume ci despre capacitatea de a face bani.

Nu toti fac cariera doar pentru bani. Atunci cand pui pasiune si ambitie, poti ajunge departe, iar banii vin fara sa te gandesti tot timpul la ei.

Mai, dar ce este cu voi? Omul s-a exprimat foarte clar:

QUOTE
Motivul pt. care am deschis acest subiect este dorinta de a afla parerea voasta in ceea ce priveste modul in care se poate ajunge sa fii propriul tau stapan. Credeti ca se poate si fara facultate? Oare cliseul "scoala vietii" e de ajuns sau mai e neaparat nevoie si de licente, masterate, doctorate si MBA-uri pt. a avea un alt statut in societate? E cineva dintre voi care a reusit fara facultate?


A reusi in viata nu inseamna a face cariera intr-un anumit domeniu.
A fi propriul tau stapan inseamna deja ca omul se gandeste la a fi independent financiar. A lucra pentru sine. A pune pe picioare o afacere. Pentru asta este suficient sa te arunci in valuri ca sa inveti sa innoti. Este cel mai bun mod. Daca iti este frica sa sari in apa atunci iti pierzi vremea si banii cu niste cursuri pe uscat dar pana la urma tot in apa ajungi pentru ca nu poti sa inveti sa innoti decat in apa. Asa este si cu afacerile. Faci scoala cata vrei (si probabil ca te ajuta), in afaceri insa inveti daca incepi sa faci afaceri, inveti din experienta.
Ovidius
QUOTE
Mai, dar ce este cu voi? Omul s-a exprimat foarte clar:

Imi cer scuze ca mi-am dat cu parerea...

QUOTE
A fi propriul tau stapan inseamna deja ca omul se gandeste la a fi independent financiar.

A fi propriul tau stapan inseamna muuuult mai mult decat independenta financiara.

QUOTE
Daca iti este frica sa sari in apa atunci iti pierzi vremea si banii cu niste cursuri pe uscat dar pana la urma tot in apa ajungi pentru ca nu poti sa inveti sa innoti decat in apa.

Inainte de a invata sa inoti trebuie sa cunosti apa, adica sa stii ca poate fi adanca sau mai putin adanca, poate fi plina de vartejuri sau poate fi calma, valurile te pot duce la tarm sau te pot arunca in larg. Daca stii ca poti sari doar acolo unde apa e adanca, daca stii ca e bine sa nu te avanti in curenti, atunci te poti numi un inotator adevarat, daca nu, ramai doar un biet amator. La fel si facultatea, te invata pe unde sa mergi ca sa nu trebuiasca sa redescoperi roata.
actionmedia
QUOTE (Zorro @ 4 Feb 2005, 04:17 PM)
QUOTE
A fi propriul tau stapan inseamna deja ca omul se gandeste la a fi independent financiar.

A fi propriul tau stapan inseamna muuuult mai mult decat independenta financiara.

Da si?

QUOTE
Inainte de a invata sa inoti trebuie sa cunosti apa


Cand eram copil, mergeam la scaldat la tara. Acolo din cand in cand mai venea un taran cu 2 copii mici (pe la vreo 2-3 ani) - o fata si un baiat. Cum ajungea, ii lua pe amandoi si ii arunca in apa. Fata dadea din maini si ramanea la suprafata, baiatul se ducea precum bolovanul la fund. Dupa aceea taranul sarea si el in apa si isi lua copiii.

Putem spune despre fata ca a invatat sa innoate din experienta, baiatul a refuzat la inceput dar mai tarziu a invatat si el s innoate.

Nu trebuie sa te invete nimeni cum sa faci ca sa innoti, nici unde trebuie sa te arunci, nici cum sa dai din maini. Tocmai de aceea este comparatia reusita, pentru ca de innotat inveti singur, mai incet sau mai repede pana la urma inveti. Evident ca poti sa apelezi si la un instructor sau la un antrenor si chiar este recomandat ca pentru performanta sa apelezi la un instructor. Atentie, pentru performanta, nu pentru teorie.

Facultatea te invata teoria innotului. Practica o inveti singur. Un instructor sau un antrenor, te invata tot practica, presupunand ca deja stii sa innoti, te invata cum sa performezi. In afaceri, un mentor te invata sa performezi. Lumea afacerilor nu prea are de a face cu cariera intr-o intreprindere. Cine vrea sa faca cariera, in orice domeniu, ca angajat, este musai sa faca o scoala, sa aiba o pregatire.

Pentru cine vrea sa se lanseze in afaceri pe cont propriu facultatea (a se intelege pregatirea teoretica) este nonnecesara dar este utila. Lipsa unei educatii superioare poate fi suplinita de istetime si de capacitatea de a lucra cu oamenii, de a-i cunoaste, de a le castiga increderea. Ca sa ai succes in afaceri trebuie sa castigi loialitatea oamenilor inteligenti, competenti pe domeniul lor de activitate si sa stii sa ii faci sa lucreze in echipa.

Asta nu inseamna ca daca nu faci nici o facultate ai mai multe sanse sa devii om de afaceri de succes.
Mrs. Rogers
QUOTE (Evolving @ 31 Jan 2005, 01:46 AM)
Sunt student in anul 3 la A.S.E. Nu pot sa zic ca am ajuns cu greu aici pt. ca nu prea mi-am dat interesul... La cursuri si seminarii m-am dus foarte putin, examenele le-am luat in mare parte din mila profesorilor si din cauza unei secretare de treaba. Am intrat la limita in facultate si am trecut anii tot la limita. Am preferat sa muncesc prin diferite locuri, pe salarii minime, decat sa invat. Devenisem workahoolic smile.gif. Asta cred ca a fost cea mai mare greseala pe care am facut-o in viata mea pt. ca acum imi dau seama ca timpul a trecut si nu s-a prins nimic de mine. Am ramas acelasi EU superficial, mediocru si mai nou frustrat smile.gif Nici macar nu pot sa zic ca am evoluat pe plan profesional pt. ca am avut numai job-uri marunte. Regret enorm timpul care l-am pierdut dar nu am ce sa fac. Ata ete! Am fost prost si acum o sa trebuiasca sa suport consecintele. A fost greu dar m-am obisnuit cu ideea...

Voi termina cu siguranta facultatea insa cred ca in acelasi stil in care am inceput-o. O termin pt. a mei pentru ca ca pt. mine fac. asta este egala cu ZERO. Pt. mine voi face altceva... Ca sa mai scap de frustrari si regrete, mi-am propus sa nu raman la statutul de simplu muncitor si sa ajung sa muncesc pt. mine, sa am o afacere proprie care sa mearga si sa pot sa ma simt oarecum independent.

Motivul pt. care am deschis acest subiect este dorinta de a afla parerea voasta in ceea ce priveste modul in care se poate ajunge sa fii propriul tau stapan. Credeti ca se poate si fara facultate? Oare cliseul "scoala vietii" e de ajuns sau mai e neaparat nevoie si de licente, masterate, doctorate si MBA-uri pt. a avea un alt statut in societate? E cineva dintre voi care a reusit fara facultate?

Eu am un prieten foarte bun care n-a facut o facultate . A dat examen la facultate( la metalurgie sau petrol si gaze , sau asa ceva biggrin.gif ) , n-a intrat sorry.gif ,si pana la urma si-a facut firma lui. Tipul e foarte inteligent , sotia lui are 2 facultati. In afaceri tipul are talent, ii merge foarte bine .
MikeEL
Si concluzia cine o trage?! Sa-ntelegem cu totii. Se poate si fara facultate sau nu? Trebuia facut un pool aici smile.gif
iniya
trebuie facultate;se poate si fara ..dar de aici intra in discutzie tzelul,prioritatile;motivatie ..etc
mie imi trebuie biggrin.gif ; cred ca la urma urmei depinde de la om la om ; de la noroc la noroc ; si de la caz la caz (unii n-au nevoie.. blink.gif ..din motive cu sau fara temei)...dar asta o stiti si voi deja (mai bine decat mine sorry.gif )
eu daca nu o sa o am nu as fi implinita ; profesional nu mai spun... mad.gif hh.gif
Evolving
Se poate "fara" dar e mai bine "cu"... Cine nu crede, nu are decat sa incerce smile.gif
secunda
facultate...
eu am incercat sa fiu la facultatea de filologie, de stat, in brasov. si am picat. de 2-3 ori.

am dat apoi la facultatea de drept, privata, in brasov, in ideea sa fac si eu o facultate, unde-i lege nu-i tocmeala, deci nu vor mai fi subiectiv corectate lucrarile-sau viitoarele examene- si pana la urma si filologia era de toceala....si am intrat; examenul a constat doar in test de limba gramatica.
dupa 3 ani, am inghetat anul. aveam 2 examene din anul 2 neluate si nu puteam trece in 4. iar ca sa nu repet anul 3, l-am inghetat. la cele 2 examene din anul 2 nu ma prezentasem. erau la drept civil iar profesorul isi dusese faima ca trece 5 persoane-caz fericit- din 500. si aveam colegi care toceau pe rupte- nu ca mine care dadeam pe la facultate doar la examene- si nu treceau.
apoi am renuntat. pur si simplu eram degustata de felul in care mergeau lucrurile ( si din partea mea si din partea profesorilor- consider ca totusi nu e etic ca un profesor inainte de a-ti da subiectele de examen sa te faca prost si-n fel si chip si sa te trimita la pascut oi)
desi a fost un soc pentru parinti si prieteni sa auda ca dupa 3 ani de facultate din 4 eu renunt... nu putea fi altfel.

acum sunt la facultatea de comunicare- snspa- invatamant la distanta, in brasov. si asta imi place. am dat aici pentru ca imi place sa descopar lumea altfel, sa ma descopar. sa o inteleg altfel decat din mentalitatile ce mi-au fost prezentate. vreau sa fiu trainer de comunicare.

in ziua de azi am impresia ca multi tineri fac o facultate. chiar daca nu cu burse, dar fac.
pe de alta parte, multi oameni- angajatorii in special- mai au inca impresia ca daca faci o facultate privata nu esti la fel de bun ca unul care a terminat la stat.

eu am 27 de ani. o varsta la care altii deja au si masterul terminat. si? viata mea am facut-o altfel. a iesit din tiparele sociale.
m-am gasit mai greu... si-n fond, bine ca m-am gasit...

eu zic ca am raspuns la intrebarea din topic.
ramaneti cu bine... si cu toate facultatile voastre! mwah1.gif


Diana-Maria
QUOTE
...si cu toate facultatile voastre

Eu nu prea am priceput mesajul, Secundito!
secunda
era o aluzie la facultatile mintale rolleyes.gif
Diana-Maria
Pai zi-i asa, sa priceapa si blonda de mine ! rofl.gif
Oul Dogmatic
QUOTE
in ziua de azi am impresia ca multi tineri fac o facultate. chiar daca nu cu burse, dar fac. pe de alta parte, multi oameni- angajatorii in special- mai au inca impresia ca daca faci o facultate privata nu esti la fel de bun ca unul care a terminat la stat.

eu am 27 de ani. o varsta la care altii deja au si masterul terminat. si? viata mea am facut-o altfel. a iesit din tiparele sociale.
m-am gasit mai greu... si-n fond, bine ca m-am gasit...

eu zic ca am raspuns la intrebarea din topic.
ramaneti cu bine... si cu toate facultatile voastre!


In toate zilele si timpurile proverbul ala cu " ai carte, ai parte" a functionat. Poate nu mereu, dar in cea mai mare parte a cazurilor. Sint anumite profesii- de obicei dintre cele mai bine platite in care nu poti intra fara facultate, medicina, dreptul,invatamintul superior,diplomatia dar sint si meserii foarte banoase care n-au nevoie de diplome. Depinde cine vrei sa fii si pentru asta nu exista varsta. Este o chestie pentru tine insuti, o faci in exclusivitate pentru tine. Daca poti renunta, de ce nu?!
Ce nu merge niciodata este sa te faci ca faci o facultate. Da, te poti fofila pe ici pe colo dar pina la urma tot ti se infunda undeva. Chiar chiul 100% si diploma in buzunar nu tine nicaieri.
In Occident diplomele sint apreciate si inca anumite facultati/universitati mai bine vazute decat altele. Este o adevarata isteria a intrarii in aceste locasuri academice care sint foarte scumpe si foarte grele.
Eu zic ca este o alegere personala, poate un fel de masuratoare a propriilor forte pe tarimul intelectualitatii.
Mrs. Rogers
QUOTE
Ce nu merge niciodata este sa te faci ca faci o facultate. Da, te poti fofila pe ici pe colo dar pina la urma tot ti se infunda undeva. Chiar chiul 100% si diploma in buzunar nu tine nicaieri.


Aici cred ca nu tii cont de situatia din Romania. Colegii mei care invatatu cel mai prost , erau in general copii cu parinti cu functii. Au ajuns cel mai bine. Colegi de nota 10 din toate punctele de vedere se tarasac . Fara pile e extrem de greu. Exista si exceptii , bineinteles. Si cred ca depinde de facultate . Daca e o profesie ca si informatica , acolo indr-adevar reusesc doar cei buni.
axel
QUOTE (toxic @ 7 Feb 2005, 05:52 AM)
Aici cred ca nu tii cont de situatia din Romania. Colegii mei care invatatu cel mai prost , erau in general copii cu parinti cu functii. Au ajuns cel mai bine. Colegi de nota 10 din toate punctele de vedere se tarasac . Fara pile e extrem de greu.

Si prin urmare sfatul tau este: oameni buni, lasati-va de facultate si schimbati-va parintii. spoton.gif


QUOTE
Exista si exceptii , bineinteles.

Eu cred ca tu confunzi regula cu exceptia.
dead-cat
QUOTE

Daca e o profesie ca si informatica , acolo indr-adevar reusesc doar cei buni.


io am avut un sac de contraexemple la interviu. cunosc oameni care au trecut prin fac. de informatica (cica cu success) si se mindresc ca n-au scris mai nici o linie de cod. altii care in anu 4 nu auzisera de TCP/IP. ca informatica e insula salvatoare in oceanul de medicritate al invatamintului superior e un mit. profii in cea mai mare parte sunt la fel de nepasatori si habarnisti ca in alta parte si stundentii la fel de dezinteresati. invata ceva numai ala care depune un efort propriu considerabil, dar asta nu in cadrul facultatii.
hirtia de la sfirsit e singurul lucru ce conteaza. fara ea, de ex. nu prea faci punctele la canadieni.
Ovidius
QUOTE (toxic)
Aici cred ca nu tii cont de situatia din Romania. Colegii mei care invatatu cel mai prost , erau in general copii cu parinti cu functii. Au ajuns cel mai bine. Colegi de nota 10 din toate punctele de vedere se tarasac . Fara pile e extrem de greu.

Draga toxic, nu neaparat trebuie sa ai pile, merge si daca nu ai. Tot ce trebuie sa faci este sa inveti, nimic mai mult. O fi Romania o tara de kko in viziunea ta, dar in cazul asta nu ai dreptate.
Mrs. Rogers
Nu cred ca Romania e o tara de cacao si n-am spus asta niciodata . Insa stiu si eu si toata lumea ca Romania e una din cele mai corupte tari din Europa .
Stiu sigur ca in drept pilele functioneaza mai puternic decat potentialul tau. Verisoara sotului meu e o fata foarte inteligenta care a crescut doar cu un singur parinte si poate asta a ambitionat-o . A terminat dreptul la Bucuresti prima din anul ei . Acum un an cand am discutat cu ea ultima data lucra intr-un orasel de care nici n-am auzit , in niste conditii foarte grele . Cred ca totusi o sefa de promotie ar fi trebuit sa primeasca un post in Bucuresti sau in Cluj de unde e ea. A ajuns in Oltenia undeva departe si de locul unde a terminat faculatea si de locul ei de origine .Stiu ca a dat ceva exemene si stiu sigur ca fata asta a invatat cu adevarat. Singurul ei ghinion e ca nu are pile de nici un fel . E o exceptie? Nu cred . Cred ca e exceptie doar datorita faptului ca atat ea cat si sotul ei sunt copii fara absolut nici un ajutor de la parinti . In general cam toata lumea are cate o pila cat de mica , o relatie , o suma pusa deoparte pt mita.
As putea sa dau atatea exempe dar sunt sigura ca nu spun nimic nou wink.gif
Mrs. Rogers
In legatura cu facultatea , nu sfatuiesc pe nimeni sa nu faca o facultate . Ar fi o prostie sa nu faci facultate intr-o tara in care studiile nu se platesc smile.gif O facultatea inca nu a facut rau nimanui, dar a ajutat pe multi smile.gif
axel
QUOTE (toxic @ 8 Feb 2005, 06:29 AM)
Nu cred ca Romania e o tara de cacao  si n-am spus asta niciodata .

Nu direct wink.gif

QUOTE
Insa stiu si eu si toata lumea ca Romania e una din cele mai corupte tari din Europa .

Asa, si? Ce legatura are cu discutia?

QUOTE
Cred ca totusi o sefa de promotie ar fi trebuit sa primeasca un post in Bucuresti sau in Cluj de unde e ea.

Ce bine era pe vremea lui ceasca... rofl.gif

QUOTE
Singurul ei ghinion e ca nu are pile de nici un fel .  E o exceptie? Nu cred . Cred ca e exceptie doar datorita faptului ca atat ea cat si sotul ei sunt copii fara absolut nici un ajutor de la parinti .

Banui ca iar trebuie sa tragem concluzia din spusele tale: oameni buni, lasati-va de facultate si schimbati-va parintii.

QUOTE
As putea sa dau atatea exempe dar sunt sigura ca nu spun nimic nou wink.gif

Ba da. Pentru ca eu n-am avut contact cu lucrurile de care spui tu. In Romania am avut un singur job, timp de 3.5 ani (pana am plecat din tara), si nu m-am angajat pe pile. Mi-a luat cateva luni de cand am inceput sa-mi caut. Asa ca exemplele de care spui tu ar fi o noutate pentru mine wink.gif
nefertiti-old
QUOTE (toxic @ 8 Feb 2005, 05:29 AM)
A terminat dreptul la Bucuresti prima din anul ei . Acum un an cand am discutat cu ea ultima data lucra intr-un orasel de care nici n-am auzit , in niste conditii foarte grele . Cred ca totusi o sefa de promotie ar fi trebuit sa primeasca un post in Bucuresti sau in Cluj de unde e ea.

Nu mai functioneaza sistemul repartitiilor. Iar daca esti sef de promotie se presupune ca iti poti gasi si singur un job acceptabil.
Ovidius
Intr-adevar, toxic are dreptate in cazul asta, adica in cazul facultatii de drept dar e printre putinele de acest gen, poate chiar singura. Facultatea insa nu este mai corupta decat altele. Problema se pune abia dupa ce termini cand intervin concursurile pentru posturi. Aici chiar ca nu ai nici o sansa fara bani grei si pile... Am prieteni care au trecut prin asa ceva si stiu cum stau lucrurile sad.gif
ilie
A face o facultate e una, a gasi un loc de munca e total altceva...

toxic sistemul relatiilor functioneaza in orice tara (referitor la ce ai spus in primul mesaj postat). E normal ca taticul bogat sa puna o vorba pentru fiul/fica sa, cred ca e instinctual.

In '90 studentii au cerut sa nu se mai faca repartitii pentru ca se considerau increzatori in sine (sau in pilele lor) ca pot obtine un post unde doresc...oricum cred ca s-ar fi ajuns la lipsa repartitiilor in timp.Problema cu gasitul postului azi cred ca se afla intr-o mentalitate comunista ramasa (din pacate) si la cei care termina acum, si anume ca ar fi fost bine ca ca cineva sa se ocupe si sa ne dea post, locuinta etc. Acel cineva sa fie statul-tatuc (dar de care nu ne place, normal).
Atea toate dovedesc ca multi nu au spiritul de initiativa de as i cauta singuri loc de munca, sau de a face ceva singuri.
Dar odata plecati in strainatate isi cauta asa ceva, din cauza ca oricum au mai trecut prin asa ceva in tara (au ceva experienta), dar si ca nu se asteapta sa vina cineva in tara x sa-i ajute major.

Stiu persoane lenese endemic in Romania, care se vaitau ce rau e in aceasta tara, conditii etc., dar iata ca plecand in strainatate, de voie de nevoie, s-au apucat de munca. Si intre timp au descoperit ca tara lor nu e chiar de cacao, ci din contra, ca e rezonabila... Problema sunt oamenii si imprejurarile intre care se invarte fiecare, dar astea sunt in orice tara, nu? Pe oamenii cu care vi in contact ti-i poti alege, iar sansa e in mainile fiecaruia...

Viata fiind o competitie, nu sunt oferite posturile grase decat alora cu capul foarte mare, dovedit; si apoi urmeaza concursuri, pile, si intr-un final aia care dorm pe ei (chiar daca au terminat o facultate cu 10- si ce daca!).
Mrs. Rogers
Nu m-am referit la repartitii in nici un caz. M-am referit la examenele pe care trebuie sa le dea cei de la drept dupa terminarea faculatii. Nu ma pricep si nu mai retin exact cum se numesc .
Ma refer la faptul ca cineva care termina facultatea prima din anul ei nu reuseste sa ocupe un post pe masura . Examene pe post se dau peste tot , dar le iau cei aranjati si nu cei care merg doar pe propriia lor stiinta . wink.gif
Cred ca in general profesiile care sunt platite de stat sunt cele mai corupte . Cei care se angazeaza in domeniul privat au mult mai multe sanse sa ajunga sus pe merit. Stiu ca exista o schimbare de mentalitate in sensul asta . smile.gif

QUOTE
In tot mai multe universitati predau in acelasi loc sot, sotie, copii, nora si ginere

QUOTE
Relatiile de rudenie intre angajatii universitatilor au devenit o traditie in invatamintul romanesc. Aproape ca nu exista facultate la care sa nu predea macar un cuplu, sot-sotie. Mai grav este insa ca, in unele cazuri, accesul multor tineri la un post de preparator sau asistent universitar este facilitat de faptul ca tatal, mama, unchiul sau matusa au functii de conducere in facultate. Desi inclusiv conducerea Ministerului Educatiei are semnale ca nepotismul este in floare in facultatile din Romania, pina acum nici o universitate nu s-a gindit sa puna punct acestei situatii
Mrs. Rogers
Offtopic
Axel , am impresia ca incerci sa-mi creezi o imagine de fandosita care a uitat de unde a plecat , care nu mai recunoaste ca e romanca si atunci cand se intoarce in tara se sparge in figuri biggrin.gif
Sunt o foarte buna romanca si tocmai asta imi da dreptul sa critic ce nu imi place sau ce nu cred ca e corect in Romania. Si spre deosebire de altii , sunt optimista in viitorul acestei tari . Insa nu cred ca ascunzand mizeria sub covor se face curatenie in casa . smile.gif
axel
QUOTE (toxic @ 9 Feb 2005, 07:47 AM)
Offtopic
Axel , am impresia ca incerci sa-mi creezi o imagine de fandosita care a uitat de unde a plecat , care nu mai recunoaste ca e romanca si atunci cand se intoarce in tara se sparge in figuri biggrin.gif

Imaginea ti-ai creat-o singura wink.gif Eu nu te prea pot ajuta in privinta asta sorry.gif



QUOTE
Sunt o foarte buna romanca si tocmai asta imi da dreptul sa critic ce nu imi place sau ce nu cred ca e corect in Romania. Si spre deosebire de altii , sunt optimista in viitorul acestei tari . Insa nu cred ca ascunzand mizeria sub covor se face curatenie in casa . smile.gif

Exista mai multe feluri de a critica... si una din ele e cea constructiva. Iar la topicul acesta tu ai adus doua critici:
- de ce nu ai parinti cu bani si cu pile?
- ce bine era pe vremea cu ceasca cand se dadeau repartitii...
Critica constructiva, nu-i asa? wink.gif
ilie
Revenind la topic:

Chestie aparuta ieri: In Romania e adopta legislatia europeana care ii va certifica pe anumiti meseriasi cum ar fi sobar, florar, etc.
Acolo se spune ca cunostintele necesare acestor tip de meserii vin 40% din teorie si 60% din practica (munca efectiva), conform UE.
Oare nu e asa si cu cei ce termina o facultate?...

toxic eu am o fima mica la nivelul tarii in care traiesti tu, si as fi vrut sa-mi angajez un jurist permanent, nou absolvent, cu norma intreaga. Am vazut mai multi de diferte niveluri, dar si cei ce au terminat cu niste medii inimaginabil de mari sunt aerieni in meserie iar ca comportament priviind munca parca sunt niste tzanci, in parte zevzeci...asta am constatat eu. Cred ca le trebuie practica intr-o firma specializata si apoi sa iasa pe piata.
Si ca urmare prefer sa lucrez cu specialisti batrani sau persoane de peste 30 de ani de la firme din domeniul de care am nevoie, ei sunt mult mult mai responsabili. Platesc mai mult, dar ei imi asigura partea legala din firma, de care am nevoie; sunt si asigurati, adica in caz ca au dat o in bara, platesc ei sau firmele lor de asigurari toate pagubele directe sau indirecte.

Eu personal am constatat ca acum nu se invata mult mai mult in facutati, cum ar trebui; ci extrem de slabut comparativ cu trecutul...asta ne-a spus-o si evolving de la inceput, el nu e un caz rar...dar totusi ei termina cu medii mari si n-au habar...sigur nu vorbesc despre toti, eu ma refer la cei ce au termiat dreptul si ase-ul, pe ei i-am vazut in actiune de 5-6 ani...
Voi ce ati face in acest caz?
Mrs. Rogers
Sunt de acord cu tine Freeman, se face mai putina scoala ca mai demult. Sunt prea multe facultati si notele se obtin foarte usor .
@Axel, tu intotdeauna transformi orice subiect in discutii personale si atacuri la persoana. Eu n-am chef . smile.gif
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.