Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:De Ce Rādem?
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Odaia Filosofilor
Pagini: 1, 2
mutulica
QUOTE (Grabillion @ 7 Nov 2005, 06:38 PM)
Nu stiu de ce nu-ti respecti motto-ul ?

deh ... prefer sa fiu prost si sa rid fericit decit destept si morcovit
Fantasee
Cel mai des, cel mai mult, cel mai sigur si cel mai sanatos rad de mine insami.
Fantasee rofl.gif .
alfa
Fantasee sigur esti bine draga! huh.gif
flori
QUOTE (Grabillion @ 7 Nov 2005, 04:54 PM)


In rest se rade numai de prosti si prostii, de altii care fac pe prostii s.a.m.d.
Se rade din rautate, din invidie, din infumurare, din prostie, din batjocura, din sila, din cruditate.
Uitati-va in jur sa vedeti daca nu este asa !

Fara prostie si rautate s-ar cam duce si tot rasul de pe pamant si oamenii ar zimbii fericiti tot timpul si
nu ar rade ca magarii unii de altii.


In mare parte sint de acord ca nu prea avem motive sa ridem...noi astia mari dar totusi se spune ca risul e sanatos si se fac chiar terapii. Cel mai bine rid copii, caci rid din tot sufletul si bineinteles asta din cauza ca nu au atitea griji ca noi si sint mai naivi mai inocenti...deci ai dreptate cind spui ca risul apartine celor naivi dar nu ai dreptate cind spui ca apartine numai celor prosti...de exemplu sint oameni care rid cind se gidila si asta nu inseamna ca sint prosti!
gypsyhart
De ce radem?
Ca sa eliberam energia pe care o avem. De asta copii rad asa de usor. De asta batranii rad asa de rar.
Intuitia si experienta imi spune ca rasul sanatos vine din abdomenul inferior, ceea ce asiaticii numesc "Hara", "Oceanul de energie". biggrin.gif
mutulica
eu rid si cind sunt gidilat in talpa...
Grabillion
QUOTE

de exemplu sint oameni care rid cind se gidila si asta nu inseamna ca sint prosti!


Asta este un reflex, draga flori.
valeria
Ma bag si eu in seama ca sa-l contrazic pe initiatorul subiectului. Eu pot sa rad si daca vad ceva (neanimat) intr-un loc nepotrivit. Ma scuzati, dar ce ziceti de un gainat pe o palarie cu pene?? Chiar fara un cap animat sub palarie! rofl.gif
In al doilea rand rasul e placut, ce-i drept, dar daca te apuca in ora de mate?? Sau daca nu te mai poti opri din ras si te doare burta?? Am citit undeva de o comunitate intreaga care nu se mai putea opri din ras. Nu cred ca se simteau prea bine... jamie.gif
mutulica
QUOTE (Grabillion @ 15 Nov 2005, 10:30 PM)
QUOTE

de exemplu sint oameni care rid cind se gidila si asta nu inseamna ca sint prosti!


Asta este un reflex, draga flori.

adica nu e ris, e reflex...
hmmm... pe asta nu o stiam...
Eris
Grabillion, este evidenta placerea ta de a genera reactii, probabil ca te face sa te simti important. (Si nu ma refer la opinia exprimata si pe care o respect, ci la atitudinea vis-a-vis de Mutulica.)
Revenind la cele spuse de tine si respectiv la tema pusa in discutie, pe undeva ai dreptate, insa prostia de care vorbeai, asa cum vad eu, capata o valoare pozitiva. Rasul este terapie, asta o spun psihologii si studiile facute. Eu personal, nu stiu sa descriu in cuvinte senzatia pe care ti-o da si nici sa explic ce reactii au loc, dar cert este ca rasul provoaca o senzatie de placere. Oamenii isi iubesc semenii lor care au simtul umorului dezvoltat si le cauta prezenta. Fara a mai spune ca rasul este generat si de situatii complet lipsite de umor. Pur si simplu te apuca rasul. Avem nevoie sa radem. Si nu are nici o legatura cu intelepciunea.
Parerea mea este ca rasul te aduce mai aproape de starea de fericire si daca "prostia" este pretul pe care trebuie sa il platim cateodata, atunci se merita.
Kyklos
Sunt o persoana pesimista ,incerc sa tratez totul cu seriozitate . Am momente cand vreau sa fiu vesel , ma descarc de gandurile negre .
Daca nu am rade macar o data pe ora , nu are rost sa mai traim .
iniya
Am gasit la un moment dat un citat intr-o carte si suna cam asa..sper sa nu gresesc: "Daca un om nu a ras niciodata din toata inima nu este un om bun."
Pe mine m-a pus pe ganduri si chiar cred ca asa si este desi pare la prima citire usor exagerat; trebuie sa fim deschisi la a darui celui care este langa noi un suras, un zambet . Iar daca ne incalzeste si sufletul cu prezenta si chipul lui , cu un ras venit din..inima. biggrin.gif
edittha
Eu sunt o persoasna foarte vesela si oricat de trista as fi tot rad cand e vorba de o gluma. Rasul, din cate stiu eu intinereste . Oameni buni, radeti si fiti veseli, viata e scurta ! ohyeah.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif biggrin.gif biggrin.gif roflmao.gif roflmao.gif woot_jump.gif
mutulica
am tot auzit expresia "ride ca proasta'n tirg" si ... e greu sa recunosc ca am intilnit asa o persoana. am mai descoperit ca sub masca celui ris oarecum idiot ea reuseste sa ascunda ceea ce nu ii convine si sa arate celorlalti o imagine inofensiva

ma intreb cine e mai prost aici.. persoana care aparent rade fara rost sau cei ce o iau in ras si nu se feresc de ea
valeria
Radem din t-spe motive: smile.gif
-de altii, de noi, de comedii, de "draci", de fatada, de amintiri, etc., dar cat ne ajuta si simtul umorului ereditar (sau dobandit) . biggrin.gif
Amenhotep
Valeria, alea nu sunt cauze, nu sunt motive. Problema dezbătută aici e cauza rāsului: de ce la om există/se manifestă acest fenomen? Cum a apărut? La ce-i bun?

E ca şi cum am observa că omul transpiră şi ne-am īntreba "De ce oare se īntāmplă acest lucru?". Răspunsul "Păi omul transpiră de cald" nu e satisfăcător, pentru că nu lămureşte de fapt chestiunea: "Bine-bine, şi de ce-ar transpira omul cānd e cald? Care-i mecanismul legăturii īntre căldură şi transpiraţie? De ce prima o declanşează pe a doua?"

La fel şi aici, "Rādem de alţii/de noi/etc." nu lămureşte īntrebările iniţiale: De ce-ar rāde omul de alţii/de el (de exemplu de ce n-ar strănuta īn loc să rādă? -- de ce această manifestare şi nu alta?)? Care-i mecanismul acestei manifestări? Care-i originea ei?

a
sebyshoru
Rasul este un fenomen natural, raspunsul fizic involuntar al unei emotii pozitive, este un reflex pe care omul il are de al inceputuri si pe care il exercita datorita sentimentului de bine, sentimentului de confort. Rasul relaxeaza, cele mai multe tratate medicale facand referire la ras ca o metoda terapeutica... metoda prin care omul se relaxeaza cand este stresat, fapt sustinut si de vesnica zicala "haz de necaz".

Radem pentru ca putem ohyeah.gif , eu stiu, si sper sa nu gresesc, ca in afara de om, rasul mai nu mai exista la nici un organis viu de pe pamant, doar nus ce specie de maimute care fac ceva grimasa asemanatoare... dar nu acelasi lucru biggrin.gif .
Asa ca radem pentru ca atunci cand radem ne este bine... nimic nu ne poate atinge cat timp radem... dupa vestita reclama de la Connex cu "ce-ar fi daca"... ce ar fi daca intr-o zi am rade cu toii... am fi... probabil cei mai fericiti. smile.gif
valeria
QUOTE (Amenhotep @ 5 Dec 2005, 02:30 PM)
Valeria, alea nu sunt cauze, nu sunt motive. Problema dezbătută aici e cauza rāsului: de ce la om există/se manifestă acest fenomen? Cum a apărut? La ce-i bun?
De ce-ar rāde omul de alţii/de el (de exemplu de ce n-ar strănuta īn loc să rādă? -- de ce această manifestare şi nu alta?)? Care-i mecanismul acestei manifestări? Care-i originea ei?

OK, am inteles, sper! smile.gif
Radem ca sa eliminam stresul, de orice fel, si radem mai tare la poante fiindca ne streseaza "tare" la modul pozitiv.
Razand ne facem ca un masaj complex intern, ce duce la secretarea-unor-secretii glandulare de tot felul, la relaxarea muschilor, poate si a altor chestii (dezinhibitie) si...ne simtim mai bine, mai bine, si... radem.
Prin evolutia speciei, fata zambareata atragand mai multa simpatie decat o moaca trista, fiind si "contagioasa", iar imunitatea fiind direct proportionala (si) cu starea-de-bine, cei-care-rad sunt tot mai multi si mai sanatosi.
Oi fi inteles bine de data asta!? cry.gif sad.gif biggrin.gif
Ovidiu Bufnila
Rasul? Loooool! Ha, ha, ha!
Hei, rasul e fundamentul tuturor Fiintelor Fictionale din Enciclopedia Viului!
De acolo trebuie sa pornim. Nu e omenesc ci omenescul e al rasului!

Rasul e una din cheile Magice ale Universului!
wub.gif

Ovidiu Bufnila
consilier de imagine
http://www.hanuancutei.com/forum/index.php?act=SF&f=67&
fis_tic
rasul este un mecanism adaptativ, o metoda pentru inhibarea agresivitatii.
omul este o fiinta foarte agresiva. este in avantajul lui sa-si inhibe agresivitatea pentru a reusi sa stabileasca si sa mentina cat de cat relatii sociale. sunt centrii nervosi legati prin circuite astfel incat reactioneaza "automat". stilul fiintelor pradatoare este sa reactioneze la orice misca. orice potentiala prada aflata in dificultate reprezinta un stimul care-i trezeste interesul si agresivitatea. de aceea cainii alearga "automat" dupa masini, dupa ceva aflat in miscare...etc. de aceea pescarii folosesc pentru rapitori lansete, straluciri, etc. omul este o fiinta rapitoare care a dezvoltat acest mecanism, prin selectie...sau i-a fost dat. aceste circuite includ si metode de eliberare a substantelor care produc placere, ca o recompensa pentru inhibarea agresivitatii. de aceea "face bine". cred ca sunt substante naturale umane similare morfinei. cam aceleasi se elibereaza cand iei portia de ciocolata, de dragoste, de victorie, etc. de aceea "ne face bine" sa radem. radem cand am perceput un defect in sistem, o potentiala prada in dificultate, o greseala de logica, un "semen" care se impiedica, persoane grase, slabe, ochii strambi, urate, impiedicate. credem ca le suntem superiori in competitia supravietuirii si ne stimuleaza agresivitatea pentru a-i elimina pe acesti potentiali adversari. cand agresivitatea atinge un anumit nivel apare rasul ca o supapa. este in acelasi timp un semnal pe care il transmitem celorlalti ca supapa functioneaza, ca agresivitatea nu se va revarsa asupra lui. lipsa lui de reactie ne scuteste si pe noi de tensiunea si incertitudinea unei eventuale confruntari si pe respectivul in aceeasi masura. economiseste energie in cadrul comunitatii, in pestera, unde sta fiecare cu "cei dragi". foloseste sa nu-ti irosesti energia, sa-ti mentii echilibrul, etc. aceste vorbe sunt relative, difera de la individ la individ, intelegeti voi. deci retineti, rasul este o agresivitate inhibata. nu mai stiu cum se numesc cei care rad cand nu este cazul, cand ar trebui sa planga, tot de la cele spuse de mine porneste, atunci foloseste individului sa rada, sa elibereze endorfinele pentru ca "a priceput" hiba din film, din sistem, de fapt propria hiba, propria slabiciune, isi este siesi superior. se cred propria lor victima. "face haz de necaz". cam la fel din mecanismul de eliberare a substantelor care produc placere pentru a compensa o agresiune fizica, psihica, etc, a deviat comportamentul masochist. isi fac rau pentru a determina eliberarea morfinei. apoi cel sadic si asa mai departe. nu inteleg de ce nu apelati la psihologi, acesti indivizi se pricep sa va explice. in ultimul timp imi este din ce in ce mai greu sa ma concentrez, iar eu nu sunt de specialitate. sper ca ati priceput ce-am vrut sa spun, daca da, radeti. hai....radeti. bag de seama ca "specialistii" tac; isi rad in barba? va distreaza?? sa rad de necaz? ma rog, acesta este si substratul forumului, nu? unii sa se dea prosti si altii sa se creada destepti. totul este sa stea calduta supa forumului, nici prea prea nici foarte foarte.
concluzia: radem din prostie!
suntem niste fiinte foarte bine dresate de evolutie, de creatie, de cine vreti voi
March
Alta nazdravanie americana ! Pastile pentru ras ! rofl.gif



Atentie la instructiuni ! " Luati o tableta pe gura la fiecare 6 ore .... " Probabil daca o bagi in alta parte iti provoaca purgatie ! laugh.gif


zvas
d u p r ?

vi se pare amuzant acest post ?

d r l a i v d u p r .
Blakut
QUOTE
d u p r ?

vi se pare amuzant acest post ?

d r l a i v d u p r .


Nu. Eu am o alta curiozitate. De unde vin bancurile? Cine le inventeaza. Eu stiu ca nu am inventat niciodata vreunul si stiu ca nimeni din cei pe care ii cunosc nu au facut-o. Cum apar?
Papadie_62
Bancurile?!... Hm!
Cu ajutorul imaginaţiei, din mintea celor ce nu au uitat să zāmbească, luāndu-şi viaţa mult prea īn serios.
Apropo, tu mai ştii să zāmbeşti??
Energie
QUOTE(Blakut @ 9 Jan 2008, 10:18 AM) *
Nu. Eu am o alta curiozitate. De unde vin bancurile? Cine le inventeaza. Eu stiu ca nu am inventat niciodata vreunul si stiu ca nimeni din cei pe care ii cunosc nu au facut-o. Cum apar?


Apar din intamplarile de zi cu zi. Cand, in loc sa te enervezi si, oricum, sa nu rezolvi nimic, alegi sa faci haz de necaz. Te relaxeaza. Iar relaxarea asta te poate chiar ajuta sa te descurci in situatiile grele.
Blakut
QUOTE
Apar din intamplarile de zi cu zi. Cand, in loc sa te enervezi si, oricum, sa nu rezolvi nimic, alegi sa faci haz de necaz. Te relaxeaza. Iar relaxarea asta te poate chiar ajuta sa te descurci in situatiile grele.


Ma indoiesc ca apar asa usor, multe bancuri au o poveste elaborata. Nu cunosc nici o intamplare care sa fi devenit banc, si nu am auzit pe nimeni care sa fi realizat un banc.
Energie
Eu te asigur ca unele apar asa de usor.
Si... mi se pare ciudat sa nu cunosti pe nimeni care sa fi realizat un banc.
Eu cunosc multi asemenea oameni.
Erwin
eu am scris poveşti hazlii inventate pe loc la "Zi-ne ce-ai īn cap", niciuna nu era auzită... am conceput şi vreo cāteva bancuri, din păcate nu mi le amintesc acum... tongue.gif (memory leaks!)

Da, oamenii care au uitat să rādă sau să mai fie copii pierd ceva din frumuseţea vieţii...
yuanescu
QUOTE(Amenhotep @ 24 Jan 2005, 05:06 PM) *
Este adevărat că, dintre toate vieţuitoarele, numai omul se amuză? De ce?


eu nu as fi atat de sigur, ma uitam candva la Tv fara sa am sunet si fetele care se maimutareau datorita unui ras pe care puteam doar sa il intuiesc, m-au facut sa cred ca si maimutele poate rad, chiar daca sunetul nu e acelasi.

Daca priviti atent la cei ce rad sanatos, natural, veti vedea ca fata se schimonoseste intr-un mod destul de inestetic, daca ar mai avea dintii ca de joagar ai maimutelor, ai jura ca seamna
Cla
Abia acum am desoperit acest topic, asa ca scuzati... sorry.gif
E si asta un motiv de rās... rofl.gif

@Blakut: Cele mai bune bancuri le scrie viata, si cele mai stupide piese de teatru, la fel, si de-aia-s asa de bune, fiind stupide.

O sa revin smile.gif
Cla
QUOTE(March @ 27 Nov 2007, 12:15 PM) *
Alta nazdravanie americana ! Pastile pentru ras ! rofl.gif



Asta-i super!! roflmao.gif
andra_v
Cauza/motivul rasului?
- rasul ca manifestare a bacuriei,
- rautatea,
- nevoia de detensionare,
- reactie de aparare in fata agresiunii sociale,
- masca a inferioritatii/nesigurantei, sau a nefericirii,
- din prostie/ignoranta ("razi ca prostul").
De aici ajungem si la intrebarea lui Amenhotep, de ce radem? Radem pentru ca suntem fiinte rationale, capabile de iubire, de sentimente frumoase/josnice. Alegem sa ne bucuram de viata, sau sa ne plangem de mila. Sa ne manifestam rautatea, prostia, sa ne dam mari in fata altora, ori in ochii nostri. De aseemenea, stresul este propriu omului, prin urmare, rasul, ca mecanism de aparare, este specific uman. Exemplele pot continua.
Accentuez faptul ca bucuria este specifica omului: ea presupune o faza intelectiv-cognitiva, cand trecem prin filtrul ratiunii un eveniment, o intamplare de care consideram ca merita sa ne bucuram. Nu este vorba in nici un caz o simpla manifestare a emotiilor primare, ca in cazul animalelor.
Boudicca
Rasul deosebeste oamenii de animale, nu avem alta dovada ca nu suntem porci rolleyes.gif .
ilie
Porcul ce are?!

Delfinii de exemplu sunt destul de inteligenti, au un limbaj sofisticat, se joaca si isi manifesta bucuria. Cea mai tare teorie (a unui america desigur) zica ca ei sunt de origine extraterestra.
Cla
Ultima stire de pe planeta Delfinarium: Savantii nostri au descoperit ca pe planeta Terra (pe undeva prin lapte) se gasesc doua limbi: una americana, care-i ca porcu', si una a porcului, care-i buna de gatit.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.