Mara
5 Jun 2006, 11:52 AM
Eu l-am testat la pui si am inteles ca si la unele paste ar merge. Insa ai grija cat pui, ca e tare aromat, iar crud sigur e mai puternic decat al ambalat.
Mistinguett
5 Jun 2006, 05:49 PM
Absolut obligatoriu la miel si muschiulet de porc la cuptor.
nefertiti-old
21 Jul 2006, 09:08 PM
Uleiul de masline e bun la maioneza?
Felina
21 Jul 2006, 09:27 PM
QUOTE (nefertiti @ 21 Jul 2006, 08:08 PM) |
Uleiul de masline e bun la maioneza? |
nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
sper sa nu strici ca mine juma de sticla de ulei de m degeaba
ramai cu cel de floare, e cel mai bun pt maio
nefertiti-old
21 Jul 2006, 09:48 PM
Poi de asta intreb inainte, sa nu fac vreo minune.
Felina
28 Jul 2006, 06:12 PM
Heeelp!
Care e diferenta dintre lichior si coniac?
Vreau sa fac un sirop sa insiropez o prajitura si am gasit o reteta cu coniac. Acasa am o sticla de lichior si ma gandeam daca n-as putea folosi din el in loc de coniac.
Cla
28 Jul 2006, 07:17 PM
Da cum sa nu mearga, Felino.
O sa fie doar un pic mai dulce, asa ca baga ceva mai putin zahar.
Felina
28 Jul 2006, 07:20 PM
QUOTE (Cla @ 28 Jul 2006, 06:17 PM) |
Da cum sa nu mearga, Felino. O sa fie doar un pic mai dulce, asa ca baga ceva mai putin zahar. |
inseamna ca e invers, la reteta zice lichior iar eu acasa am coniac, ca nu-i deloc dulce - de aia o am de fapt, ca n-am putut s-o beau.
Mersi Cla!
Cla
28 Jul 2006, 07:30 PM
Aaaa, deci invers, scuze. Deci ai nevoie de lichior dar n-ai decat coniac.
Nu cred ca-i asa de bun... de buna ideea...
Dar daca altceva n-ai acasa decat coniac, arde-l, ia-i taria si baga vanilie, cuisoare sau de-astea in el, ti-ai facut lichior.
Sunt convins ca va deveni o porcarie, dar anunta-ma cum a fost
Michelle
28 Jul 2006, 07:46 PM
QUOTE (Cla @ 28 Jul 2006, 09:30 PM) |
Sunt convins ca va deveni o porcarie, dar anunta-ma cum a fost |
mey,lichiorul e facut de obicei din ceva aromat si parfumat...fructe,ciocolata si se pune la prajituri tocmai pentru parfum...nu are la fel de multe grade(de alcool) cum are coniacul
dacaFelina nu a invatat diferenta dintre astea doo eu ce sa mai zic ca ma pusesera la o masa niste francezi sa degust 6 paharele cu verisori ai coniacului...cognac,armagnac,calvados,grappa si nu mai tiu minte ca m-au luat de cap
Cla
28 Jul 2006, 08:39 PM
Doamne-ajuta ca am Algocalmin din Romānia
Apai francezii se mai si-mbata dis-de-dimineata cu Pernod, dupa ce au baut chestia aia aseara, e deajuns sa bea apa dimineata.
Asa se ajunge la doping & Tour de France
Un lichior calumea e fain. Prietena mea (fiind germana) a devenit fan de visinata.
Si mai sa zica cineva ca Romānia-i degeaba...
Dar nu poti compara cognac, armagnac, calvados.
Doar ca a 2-a zi ai aceeasi dureri de cap
Cognac = din struguri
Armagnac = din prune
Calvados = din mere
Michelle
28 Jul 2006, 09:20 PM
iti dai seama ce viata grea am avut,nu?
alysoft2003
28 Jul 2006, 09:22 PM
QUOTE (Cla @ 28 Jul 2006, 09:39 PM) |
Doamne-ajuta ca am Algocalmin din Romānia |
Cauta Novalgina sau intreaba farmacistul despre principiul activ : natrium phenyl dimethyl pyrazolonum methyl aminomethansulfonicum ( sau mai simplu, metamizol sodic)
Cla
28 Jul 2006, 09:32 PM
QUOTE (Michelle @ 28 Jul 2006, 09:20 PM) |
iti dai seama ce viata grea am avut,nu? |
Te compatimesc...
Felina
9 Oct 2006, 04:59 PM
Heeelp!
Cum sa dreg o baclava? Mi s-a intarit...
contraste
9 Oct 2006, 05:18 PM
Pregăteşti un sirop călduţ din miere de albine o parte, altă parte apă si ceva stropi de esenţă de trandafiri sau rom.
torni peste.
Felina
9 Oct 2006, 05:22 PM
Mersi Contraste! Totusi, mi se pare ca e deja prea dulce, imi vine s-o inec in apa chioara...
contraste
9 Oct 2006, 05:27 PM
Atunci să ştii că nu cunoşti adevărata baclava !
Este leşios de dulce !!!
Eu am māncat baclavale pe tabla circulară īn ţara lor.
Sunt incomparabile cu cele făcute īn Romānia sau oriunde aiurea.
La turci, siropul este gros, opulent, vāscos. Iar de dulce, īţi īncleie gura. Dar este numai bun pentru gusturile lor.
Tu poţi proceda astfel:
Pui apă fiartă, răcită spre clad nu călduţ, īn care pui ceva esenţe şi neapărat măcar o lingură de miere, amstecată bine. Le scufunzi pe rānd, apoi le torni peste siropul rămas.
Olaf
9 Oct 2006, 05:39 PM
Cand e prea dulce, eu o dreg cu cafea: iau o gura de cafea, iau o gura de baclava... si tot asa, pana termin toate baclavalele din tava
P.S. Cafeaua fara zahar.
Felina
9 Oct 2006, 05:54 PM
Mersi Contraste, asa o sa fac.
Cla
24 Dec 2006, 05:46 PM
Acum, ca fiecare are de-a face cu faina la bucatarie...
Aruncati o māna de faina īn sus si aprindeti bricheta īn norul ala.
Se recomanda vata īn urechi si sa nu aratati asta la copii
Nefertiti
26 Jun 2007, 11:17 AM
Cla
Am o intrebare pt cunoscatori
: daca la visinata pun in loc de alcool din ala de magazin sau in loc de vodca niste palinca de prune, de casa, curata, naturala etc
... o fi bine sau o fi rau?
Eclectic
26 Jun 2007, 11:27 AM
Tu incearca si anunta-ne si pe noi.
Nefertiti
26 Jun 2007, 11:30 AM
Pai eu asa cred ca fac.
jude
26 Jun 2007, 11:58 AM
Iese buna si cu palinca (din experienta).
Eclectic
26 Jun 2007, 12:01 PM
jude
26 Jun 2007, 12:02 PM
Nu, ei cred ca am biroul plin de carti.
Adriana.76
8 Feb 2010, 02:55 PM
Un lucru ce nu-l ia nimeni in seama este pozitionarea diverselor in bucatarie. De exemplu este de preferat ca aragazul sa nu fie pozitionat in asa fel incat atunci cand stai cu fata la el si gatesti sa nu ai usa in spate. Chiar daca gatesti singura in casa sistemul tau nervos va fi avertizat ca ai spatele expus. Aceasta avertizare subliminala va contribui la o stare de neliniste. Daca pozitia aragazului nu poate fi schimbata, e de preferat ca pe timpul gatirii sa fie usa bucatariei inchisa.
Apoi, aragazul nu este indicat sa stea in fata ferestrei atat din motive de armonie Feng Shui dar mai ales din spirit practic. In momentul in care se va deschid usa sau geamurile se va face curent, aragazul se poate stinge ca sa nu mai vorbesc de caldura si miros ce sunt raspandite.
abis
8 Feb 2010, 05:15 PM
QUOTE(Adriana.76 @ 8 Feb 2010, 02:55 PM)
Chiar daca gatesti singura in casa sistemul tau nervos va fi avertizat ca ai spatele expus. Aceasta avertizare subliminala va contribui la o stare de neliniste.
Hmmm... De unde stii ca "sistemul nervos" va fi astfel "avertizat subliminal"? Nu pot sa cred chestia asta... Din experienta iti spun ca astfel de "avertismente" nu exista, cand trebaluiesc prin bucatarie (da, si barbatii o fac uneori) nici nu realizez daca stau cu spatele la usa ori nu. Si nici nu simt vreodata astfel de nelinisti.
QUOTE
e de preferat ca pe timpul gatirii sa fie usa bucatariei inchisa
E de preferat si din alte motive - sa nu umpli casa cu aburi ori cu tot felul de mirosuri (in cazul in care n-ai o hota foarte buna).
Michelle
8 Feb 2010, 05:35 PM
eu cred ca topicul asta n-are nici in clin nici in mineca nici cu pozitia aragazului in bucatarie, nici cu fengshuiul...dupa umila mea parere aici ar fi trebuit spuse lucruri/mici secrete/instrumente care ne sunt de ajutor in a gati/prepara/mesteri una-alta prin casa
Adriana.76
9 Feb 2010, 12:55 PM
QUOTE(abis @ 8 Feb 2010, 05:15 PM)
Hmmm... De unde stii ca "sistemul nervos" va fi astfel "avertizat subliminal"? Nu pot sa cred chestia asta... Din experienta iti spun ca astfel de "avertismente" nu exista, cand trebaluiesc prin bucatarie (da, si barbatii o fac uneori) nici nu realizez daca stau cu spatele la usa ori nu. Si nici nu simt vreodata astfel de nelinisti.
E de preferat si din alte motive - sa nu umpli casa cu aburi ori cu tot felul de mirosuri (in cazul in care n-ai o hota foarte buna).
Lasa-ma pe mine sa-ti aprind becul in camera-ti obscura a meditatiilor profunde, ceea ce nu ai "vazut" nu-i musai ca nu"se exista". So, da-mi voie sa ma duc la alt ghiseu ca nu-mi plac "functionarii constipati"
kikki dee
18 Apr 2014, 01:08 PM
Carnea de friptura devine frageda si suculenta daca se stropeste cu suc de lamaie inaite de a fi pusa la fript.
Friptura de porc devine mai crocanta, daca inainte de frigere se unge carnea cu bere cu apa sarata si apoi se frige la temperatura mai mare.
Cotletele slabe devin suculente daca inainte de a fi preparate sunt lasate cateva minute in apa cu otet.
Carnea de pasare va capata gustul carnii de vanat daca este frecata cu condimente si va fi tinuta 24 de ore in marinata de otet, foi de dafin, piper si ienibahar.
Se poate obtine o crusta de snitele fina si crocanta, daca se adauga, in compozitia prin care este tavalita carnea un varf de cutit de praf de copt.
Mirosul de miel sau de oaie poate disparea definitiv daca, inainte de a fi gatita, carnea se opareste cu lapte clocotit. Carnea trebuie sa stea in lapte timp de o ora, pana se raceste laptele.
Cea mai rapida friptura este cea cu os, deoarece acesta este un bun conductor de caldura si permite patrunderea caldurii pana in mijlocul bucatii de carne.
Carnea de friptura nu se bate niciodata prea tare pentru a nu distruge fibrele.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,
click aici.