Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Tips And ... Tools
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Prietenilor > Peripetii la Gura Sobei > Bucataria si Barul Hanului
Pagini: 1, 2
Mara
Eu l-am testat la pui si am inteles ca si la unele paste ar merge. Insa ai grija cat pui, ca e tare aromat, iar crud sigur e mai puternic decat al ambalat.
Mistinguett
Absolut obligatoriu la miel si muschiulet de porc la cuptor.
nefertiti-old
Uleiul de masline e bun la maioneza? hmm.gif
Felina
QUOTE (nefertiti @ 21 Jul 2006, 08:08 PM)
Uleiul de masline e bun la maioneza? hmm.gif

nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
sper sa nu strici ca mine juma de sticla de ulei de m degeaba
ramai cu cel de floare, e cel mai bun pt maio
nefertiti-old
Poi de asta intreb inainte, sa nu fac vreo minune. laugh.gif
Felina
Heeelp!

Care e diferenta dintre lichior si coniac?

Vreau sa fac un sirop sa insiropez o prajitura si am gasit o reteta cu coniac. Acasa am o sticla de lichior si ma gandeam daca n-as putea folosi din el in loc de coniac.
unsure.gif
Cla
Da cum sa nu mearga, Felino. smile.gif
O sa fie doar un pic mai dulce, asa ca baga ceva mai putin zahar.
Felina
QUOTE (Cla @ 28 Jul 2006, 06:17 PM)
Da cum sa nu mearga, Felino. smile.gif
O sa fie doar un pic mai dulce, asa ca baga ceva mai putin zahar.

inseamna ca e invers, la reteta zice lichior iar eu acasa am coniac, ca nu-i deloc dulce - de aia o am de fapt, ca n-am putut s-o beau. rofl.gif

Mersi Cla!
Cla
Aaaa, deci invers, scuze. Deci ai nevoie de lichior dar n-ai decat coniac.
Nu cred ca-i asa de bun... de buna ideea... sad.gif
Dar daca altceva n-ai acasa decat coniac, arde-l, ia-i taria si baga vanilie, cuisoare sau de-astea in el, ti-ai facut lichior.
Sunt convins ca va deveni o porcarie, dar anunta-ma cum a fost rofl.gif
Michelle
QUOTE (Cla @ 28 Jul 2006, 09:30 PM)

Sunt convins ca va deveni o porcarie, dar anunta-ma cum a fost rofl.gif

drunk.gif roflmao.gif
mey,lichiorul e facut de obicei din ceva aromat si parfumat...fructe,ciocolata si se pune la prajituri tocmai pentru parfum...nu are la fel de multe grade(de alcool) cum are coniacul
dacaFelina nu a invatat diferenta dintre astea doo eu ce sa mai zic ca ma pusesera la o masa niste francezi sa degust 6 paharele cu verisori ai coniacului...cognac,armagnac,calvados,grappa si nu mai tiu minte ca m-au luat de cap hh.gif
Cla
Doamne-ajuta ca am Algocalmin din Romānia biggrin.gif
Apai francezii se mai si-mbata dis-de-dimineata cu Pernod, dupa ce au baut chestia aia aseara, e deajuns sa bea apa dimineata.
Asa se ajunge la doping & Tour de France laugh.gif
Un lichior calumea e fain. Prietena mea (fiind germana) a devenit fan de visinata.
Si mai sa zica cineva ca Romānia-i degeaba... smile.gif

Dar nu poti compara cognac, armagnac, calvados.
Doar ca a 2-a zi ai aceeasi dureri de cap biggrin.gif
Cognac = din struguri
Armagnac = din prune
Calvados = din mere
Michelle
iti dai seama ce viata grea am avut,nu? rofl.gif
alysoft2003
QUOTE (Cla @ 28 Jul 2006, 09:39 PM)
Doamne-ajuta ca am Algocalmin din Romānia biggrin.gif

Cauta Novalgina sau intreaba farmacistul despre principiul activ : natrium phenyl dimethyl pyrazolonum methyl aminomethansulfonicum ( sau mai simplu, metamizol sodic)
Cla
QUOTE (Michelle @ 28 Jul 2006, 09:20 PM)
iti dai seama ce viata grea am avut,nu? rofl.gif

Te compatimesc... sad.gif
rofl.gif
Felina
Heeelp!

Cum sa dreg o baclava? Mi s-a intarit...
contraste
Pregăteşti un sirop călduţ din miere de albine o parte, altă parte apă si ceva stropi de esenţă de trandafiri sau rom.
torni peste.
Felina
Mersi Contraste! Totusi, mi se pare ca e deja prea dulce, imi vine s-o inec in apa chioara...
contraste
Atunci să ştii că nu cunoşti adevărata baclava !
Este leşios de dulce !!!
Eu am māncat baclavale pe tabla circulară īn ţara lor.
Sunt incomparabile cu cele făcute īn Romānia sau oriunde aiurea.
La turci, siropul este gros, opulent, vāscos. Iar de dulce, īţi īncleie gura. Dar este numai bun pentru gusturile lor.

Tu poţi proceda astfel:
Pui apă fiartă, răcită spre clad nu călduţ, īn care pui ceva esenţe şi neapărat măcar o lingură de miere, amstecată bine. Le scufunzi pe rānd, apoi le torni peste siropul rămas.
Olaf
Cand e prea dulce, eu o dreg cu cafea: iau o gura de cafea, iau o gura de baclava... si tot asa, pana termin toate baclavalele din tava licklips.gif laugh.gif

P.S. Cafeaua fara zahar.
Felina
Mersi Contraste, asa o sa fac.
Cla
Acum, ca fiecare are de-a face cu faina la bucatarie...
Aruncati o māna de faina īn sus si aprindeti bricheta īn norul ala.
Se recomanda vata īn urechi si sa nu aratati asta la copii biggrin.gif
Nefertiti
Cla rofl.gif

Am o intrebare pt cunoscatori laugh.gif : daca la visinata pun in loc de alcool din ala de magazin sau in loc de vodca niste palinca de prune, de casa, curata, naturala etc devil.gif ... o fi bine sau o fi rau? unsure.gif
Eclectic
Tu incearca si anunta-ne si pe noi. devil.gif
Nefertiti
laugh.gif Pai eu asa cred ca fac. drool.gif
jude
Iese buna si cu palinca (din experienta). wink.gif
Eclectic
drool.gif

Pese: Jude, parintii tai stie ? unsure.gif

rofl.gif
jude
Nu, ei cred ca am biroul plin de carti. devil.gif
Adriana.76
Un lucru ce nu-l ia nimeni in seama este pozitionarea diverselor in bucatarie. De exemplu este de preferat ca aragazul sa nu fie pozitionat in asa fel incat atunci cand stai cu fata la el si gatesti sa nu ai usa in spate. Chiar daca gatesti singura in casa sistemul tau nervos va fi avertizat ca ai spatele expus. Aceasta avertizare subliminala va contribui la o stare de neliniste. Daca pozitia aragazului nu poate fi schimbata, e de preferat ca pe timpul gatirii sa fie usa bucatariei inchisa.
Apoi, aragazul nu este indicat sa stea in fata ferestrei atat din motive de armonie Feng Shui dar mai ales din spirit practic. In momentul in care se va deschid usa sau geamurile se va face curent, aragazul se poate stinge ca sa nu mai vorbesc de caldura si miros ce sunt raspandite.
abis
QUOTE(Adriana.76 @ 8 Feb 2010, 02:55 PM) *
Chiar daca gatesti singura in casa sistemul tau nervos va fi avertizat ca ai spatele expus. Aceasta avertizare subliminala va contribui la o stare de neliniste.

Hmmm... De unde stii ca "sistemul nervos" va fi astfel "avertizat subliminal"? Nu pot sa cred chestia asta... Din experienta iti spun ca astfel de "avertismente" nu exista, cand trebaluiesc prin bucatarie (da, si barbatii o fac uneori) nici nu realizez daca stau cu spatele la usa ori nu. Si nici nu simt vreodata astfel de nelinisti. smile.gif
QUOTE
e de preferat ca pe timpul gatirii sa fie usa bucatariei inchisa

E de preferat si din alte motive - sa nu umpli casa cu aburi ori cu tot felul de mirosuri (in cazul in care n-ai o hota foarte buna).
Michelle
eu cred ca topicul asta n-are nici in clin nici in mineca nici cu pozitia aragazului in bucatarie, nici cu fengshuiul...dupa umila mea parere aici ar fi trebuit spuse lucruri/mici secrete/instrumente care ne sunt de ajutor in a gati/prepara/mesteri una-alta prin casa
Adriana.76
QUOTE(abis @ 8 Feb 2010, 05:15 PM) *
Hmmm... De unde stii ca "sistemul nervos" va fi astfel "avertizat subliminal"? Nu pot sa cred chestia asta... Din experienta iti spun ca astfel de "avertismente" nu exista, cand trebaluiesc prin bucatarie (da, si barbatii o fac uneori) nici nu realizez daca stau cu spatele la usa ori nu. Si nici nu simt vreodata astfel de nelinisti. smile.gif

E de preferat si din alte motive - sa nu umpli casa cu aburi ori cu tot felul de mirosuri (in cazul in care n-ai o hota foarte buna).




Lasa-ma pe mine sa-ti aprind becul in camera-ti obscura a meditatiilor profunde, ceea ce nu ai "vazut" nu-i musai ca nu"se exista". So, da-mi voie sa ma duc la alt ghiseu ca nu-mi plac "functionarii constipati"
kikki dee


Carnea de friptura devine frageda si suculenta daca se stropeste cu suc de lamaie inaite de a fi pusa la fript.

Friptura de porc devine mai crocanta, daca inainte de frigere se unge carnea cu bere cu apa sarata si apoi se frige la temperatura mai mare.

Cotletele slabe devin suculente daca inainte de a fi preparate sunt lasate cateva minute in apa cu otet.

Carnea de pasare va capata gustul carnii de vanat daca este frecata cu condimente si va fi tinuta 24 de ore in marinata de otet, foi de dafin, piper si ienibahar.

Se poate obtine o crusta de snitele fina si crocanta, daca se adauga, in compozitia prin care este tavalita carnea un varf de cutit de praf de copt.

Mirosul de miel sau de oaie poate disparea definitiv daca, inainte de a fi gatita, carnea se opareste cu lapte clocotit. Carnea trebuie sa stea in lapte timp de o ora, pana se raceste laptele.

Cea mai rapida friptura este cea cu os, deoarece acesta este un bun conductor de caldura si permite patrunderea caldurii pana in mijlocul bucatii de carne.

Carnea de friptura nu se bate niciodata prea tare pentru a nu distruge fibrele.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.