Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Jocurile Olimpice De La Atena 2004
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Divertismentului > Sport
Pagini: 1, 2
Serenity
user posted image

Sugestiv, nu? Sunt atat de furioasa incat nu-mi pot gasi cuvintele..

Marcus
Romania - Programul de astazi la Atena

Atletism
Daniela Cirlan, Norica Campean, Ana-Maria Groza - 20 km mars (09:00-10:20)
Adelina Gavrila - triplusalt / finala (18:45)
Maria Cioncan - 800 metri / finala (20:55)

Gimnastica
Alexandra Eremia, Catalina Ponor - barna / finala (20:35 - 21:00)
Catalina Ponor, Oana Ban - sol / finala (21:45 - 22:10)
Marian Dragulescu - sarituri / finala (20:00 - 20:35)

Kaiac-Canoe
Mitica Pricop - C1 1000 metri / serii
Florin Popescu, Silviu Simiocencu - C2 1000 metri / serii
Marian Baban, Alexandru Ceausu, Vasile Curuzan, Stefan Vasile - K4 1000 metri / serii
(08:30 - 10:54)

Asteptam noi bucurii de la sportivii nostri. Succes! thumb_yello.gif

P.S. Ieri a fost o zi magnifica pentru romanii nostri. De ce esti suparata, Serenity? huh.gif
Serenity
Se pare ca si astazi a fost o zi la fel de magnifica! Doua medalii de aur, una de argint si una de bronz la gimnastica feminina, finala pe aparate! Nici ca ne puteam dori mai mult.. ni s-a demonstrat din nou ca avem niste fete de aur mwah1.gif

yay.gif yay.gif woot_jump.gif clapping.gif dance.gif 38.gif clapping.gif thumb_yello.gif

Una bucata fata de aur:

user posted image

P.S: Politicile astea ma supara Marcus wink.gif Dar mi-a trecut dupa ce mi-am delectat auzul cu imnul Romaniei de doua ori astazi.. Sunt curioasa ce medalii s-au mai luat azi..
Jazz
@Serenity
Ce fotografie faina ai gasit! mwah1.gif Abia astept sa vad si eu deseara.... clapping.gif
Nana Floare
problema e ca s-a ales praful de atletismul romanesc...RUSINE federatiei de specialitate! sad.gif Pe vremuri de la 800 la 5000m, aurul era al nostru...
actionmedia
Oare mai avem sanse la cel putin inca o medalie de de aur? Sau ramanem cu astea 8? Oricum si asta e o performanta
Jazz
@Actionmedia
Romania are 16 medalii: 8 de aur, 4 de argint si 4 de bronz.
Oare sa fie o coincidenta ca pe primele 9-10 locuri sunt cele mai puternice tari?
actionmedia
Stiu ca are 16 si mai are ceva sanse la bronz, intrebarea mea se referea strict la aur care conteaza cel mai mult in ierarhie.
Ca numar total de medalii (fara a tine seama de culoare) suntem abia pe locul 12 in timp ce dupa aur suntem pe 8. Inca o medalie sau 2 de aur ne mareste sansele de a ramane in primele 10.
Nana Floare
ieri cand eram la bodega am vazut si io reluarea exerctiilor de la sol a lu' Ponor si-a lu' aia de-a luat argintul...
Nu stiu din ce motiv (unghiul de filmare sau alcoolemia?), dar exercitiul romancei care a luat argintul (nu mai stiu numele) mi s-a parut mai spectaculos decat a lu' Ponor. Parerea mea mwah1.gif
Serenity
user posted image

Asta mica (Dana Sofronie) mi s-a parut si mie prea sever depunctata si acum si la individual compus.. sad.gif
actionmedia
O sa-i vina si ei randul la medalie de aur. Are viitorul in fata.
Marcus
Credeti ca mai avem vreo sansa la vreo medalie de aur de azi inainte, tinand cont de faptul ca probele la care Romania era puternica au trecut?
Serenity
Eu nu sunt prea optimista.. am luat si-asa prea multe medalii dupa parerea unora.. Si nu-i frumos sa ne bagam in fata altor tari mai mari si mai puternice, nu? whistling.gif

Chiar in seara asta am vazut declaratiile gimnastilor dupa Atena 2004. Baietii erau atat de dezamagiti ca dupa atata munca si desi au facut exercitii ce meritau premiate cu aurul, au trebuit sa se multumeasca cu locul doi.. sad.gif

Fetele au fost niste dragute, erau asa emotionate.. se vedea ca nu sunt obisnuite cu atentia.. Si tinand cont de faptul ca sunt poate printre cei mai pretiosi sportivi romani, imi permiteti un 6.gif la adresa fotbalistilor plini de "aere" wink.gif

P.S: Marcus draga, baga un rezumat ceva.. un clasament.. pls.gif ca mor de curiozitate..

Mai bag o poza cu preferata mea Sofronie (lipsa virgulei e intentionata laugh.gif), o dulceata de fata..

user posted image
Nana Floare
mai Marcus, dar unde e rezumatul zilei? ohyeah.gif
Aramis
triplu salt, Marian Oprea, medalie de argint,

Triplusalt īn istorie
Prin medalia de argint obţinută īn capitala Greciei, Marian Oprea a reuşit cea mai bună performanţă a atletismului masculin la Jocurile Olimpice. 28 de ani a tīnjit atletismul romānesc după o medalie olimpică īn probele masculine. Īn 1976, la Montreal, Gheorghe Megelea a deschis calea cu un bronz la aruncarea suliţei. Īn 2004, la Atena, triplusaltistul Marian Oprea a devenit vicecampion olimpic. O performanţă extraordinară pentru Marian, pentru atletism şi pentru Romānia. Proaspătul medaliat īncă nu realizează cīt de important a devenit pentru lumea sportului.

400 metri garduri, Ionela Tarlea, medalie de argint

Aseară, Ionela Tīrlea-Manolache a cucerit argintul la 400 mg. Este cea de-a 33-a medalie cīştigată de atleţii noştri la JO şi a doua de la această ediţie. Tehnică, rezistenţă, viteză, acestea sīnt atributele pe care trebuie să le deţină un alergător de 400 mg. Īn finala de aseară, Ionela Tīrlea a dus cu ea speranţele noastre pentru o medalie. Vīlceanca a avut un start bun, reuşind să alerge excelent pe primii 200 de metri. La intrarea īn ultima linie dreaptă, adversarele ei au accelerat puternic, dar romānca a rezistat pe ultimii 70 de metri, terminīnd a doua. Cu un timp de 53,38 Ionela a fost la 13 sutimi de secundă de recordul naţional, care-i aparţine. Ea a dus atletismului romānesc cea de-a 33-a clasare pe podium la JO, palmaresul fiind acum de 10 medalii de aur, 14 de argint şi 9 de bronz. Totodată este prima reuşită olimpică a atletei pregătite de Liliana Năstase. Este a doua medalie olimpică la 400 mg după bronzul Cristieanei Cojocaru de la Los Angeles, īn 1984. Victoria a revenit grecoiacei Fani Halkia. Chiar dacă anul trecut abia dacă reuşea să coboare sub 56 de secunde, atleta elenă a cīştigat īn 52,82. De altfel, īn calificări, Fani Halkia a stabilit un nou record olimpic (52,77). Medalia de bronz i-a revenit ucrainencei Tetiana Teresciuk (53,44).


March
Zeita, sirenele si trintorii olimpici

(...) N-ar strica sa revedem ce sporturi ne-au adus aur la Atena. Deci: gimnastica - patru medalii, canotaj - trei, inot - una. Altfel spus, patru medalii gimnastica, patru sporturile nautice. Introducind in ecuatie si argintul, si bronzul, totalul de 17 medalii este repartizat astfel: gimnastica - zece, canotaj - trei, inot - doua, atletism si box - cite una. Socant: gimnastica ne-a adus mai mult de jumatate din totalul medaliilor cistigate pina acum! Si asta in conditiile in care am deplasat la Atena 12 gimnasti si 17 canotori. Deci 29 de sportivi, reprezentind 25% din delegatie, ne-au adus 13 medalii, adica 80 % din total!

Daca, din curiozitate, scoatem din ecuatie “fabrica de medalii” a trioului Octavian Belu-Mariana Bitang-Dan Grecu, ajungem la o concluzie stupefianta: fara gimnastica, Romania s-ar afla acum pe locul 14. Iar daca, mergind cu jocul mai departe, scoatem din calcule si canotajul, ne trezim pe locul 32, in urma Georgiei, Etiopiei, Thailandei si Indoneziei!

Asadar, Atena 2004 nu reprezinta un mare succes al delegatiei olimpice a Romaniei, ci al celor doua discipline: gimnastica si canotajul. In rest, cu mici exceptii (inot, partial atletism si box), Romania s-a prezentat lamentabil. De aceea, nu Ion Tiriac ar trebui sa se umfle in pene, ci profesionistii de la gimnastica si canotaj. Catre aceste federatii trebuie sa mearga si grosul banilor distribuiti de COR, nu catre falitii de la tenis, lupte sau sporturi de echipa, adepti disciplinati ai dictonului “Totul e sa participi”. Expresie care pentru trintorii olimpici se poate traduce si asa: totul e sa faci o plimbarica la Atena pe banii COR, sa iei bataie ca hotii de cai, sa dai o raita prin magazine si apoi sa le povestesti celor de acasa prin ce locuri incarcate de istorie te-au purtat pasii (...)

Cititi aici toata aceasta analiza "la rece" (din 25/08)
contraste
Da March, sa luam in calcul si comentariile diletante de la deschidere, punctate cu bolboroseli absurde, tocmai cand treceau delegatiile unor tari de care nu a vorbit nimeni nimic. Iar comentarii in traducere....nici vorba, doar o aluzie stupida la faptul ca nu au traducator, sau nu cunosc ei greaca... Dar cine a oprit pe cine ca in delegatia romaniei sa fie cooptat un vorbitor de limba greaca ? Asa ca adauga la titlu in loc de comentatori olimpici impostorii olimpici.
Marcus
Romania in a 12-a zi a J.O. - 1 medalie de argint smile.gif

Atletism - 1 medalie de argint
Ionela Tirlea Manolache cucereste medalia de argint. Aramis a mentionat cam tot ce era de zis. smile.gif

Adina Anton nu s-a calificat in finala probei de saritura in lungime, dupa o saritura care a masurat 6,47 metri, in timp ce baremul de calificare era de 6,65 metri.

Felicia Tilea-Moldovan s-a calificat in finala probei de sulita.

Kaiac-Canoe
Mitica Pricop (C1 1000 metri) - eliminat in semifinale
Marian Baban, Alexandru Ceausu, Vasile Curuzan, Stefan Vasile (K4 1000 metri) - calificati in finala

Lupte greco-romane
Medaliat cu bronz la Campionatul Mondial de anul trecut, la categoria 60 kg, Eusebiu Diaconu este singurul luptator roman care a obtinut calificarea in sferturile de finala. In primul meci din Grupa B, Diaconu l-a invins prin superioritate (10-0) pe portughezul Hugo Passos, pentru ca apoi sa-l intreaca la puncte, 3-1, pe experimentatul american (34 de ani) James Gruenewald. In aceasta dimineata, bacauanul il intalneste pe sud-coreeanul Ji Hyung Jung, in caz de victorie urmand sa se califice in semifinale.

Celalalt roman care a luptat ieri in grupe, Petru Sudureac (categ. 96 kg), a parasit intrecerea dupa doua infrangeri, in fata iranianului Masoud Hashemzadeh (prin decizie) si a lituanianului Mindaugas Ezerskis (la puncte).

[edit]
QUOTE
mai Marcus, dar unde e rezumatul zilei?


Pai vedeti voi, ieri nu m-am simtit deloc bine, iar azi dimineata m-am "luptat" cu niste zarzavaturi. Oricum, de ametit ce sunt, vedeti ca am scris "Romania in a 4-a zi a J.O." doua zile la rand hh.gif (dati o pagina in urma).

QUOTE
P.S: Marcus draga, baga un rezumat ceva.. un clasament..  ca mor de curiozitate..


Oricum la sfarsitul Jocurilor Olimpice intentionez sa fac un tablou al tuturor sporturilor si sportivilor care au castigat medalii, de la toate tarile participante. Daca o sa fie prea mult, ma voi rezuma doar la sportivii romani.
Marcus
Taekwondo, arta razboiului - de astazi isi intra in drepturi una dintre cele mai spectaculoase discipline de la Jocurile Olimpice

Capitala Greciei este asaltata de iubitorii artelor martiale. Campioni cunoscuti, competitori fara renume, oficiali si mii de sustinatori s-au adunat din toate colturile lumii pentru a fi prezenti la concursul de taekwondo.
Vor fi prezenti 128 de participanti din 60 de tari, care vor lupta pentru 8 medalii de aur: sunt patru categorii de greutate pentru baieti si patru pentru fete.
Meciurile sunt eliminatorii si se desfasoara pe durata a trei reprize de cate trei minute fiecare.
Sunt permise tehnicile de lovire cu pumnii si picioarele. In timp ce tehnicile de picior sunt acceptate la cap si la trunchi, tehnicile de pumn sunt limitate doar la lovituri asupra trunchiului. Nu sunt permise prizele sau proiectarile.
Asa cum era de asteptat, asiaticii pleaca favoriti in concursurile internationale. Cei mai buni, sud-coreenii, sunt prezenti doar in numar de patru, insa ei sunt vazuti deja pe treptele podiumului.
(Sursa "Prosport")
Marcus
Romania - programul de azi la Jocurile Olimpice

Atletism
Bogda Tarus - saritura in lungime (finala) - orele 20:20-22:05
Monica Iagar, Oana Pantelimon - saritura in inaltime (calificari) - orele 20:00-21:30
Maria Cioncan - 1500 metri (semifinala) - 20:30-20:47

Kaiac-Canoe
Florin Mironcic - C1 500 metri
Silviu Simiocencu, Florin Popescu - C2 500 metri
Florica Vulpes, Lidia Talpa - K2 500 metri / semifinale - orele 08:30-09:52

Lupte greco-romane
Eusebiu Diaconu (categ. 60 kg) - sferturi de finale, semifinale si finale - orele 09:30-20:30
Marcus
Clasament intermediar pe medalii - top 30

1. S.U.A. - 76 medalii (25 aur - 29 argint - 22 bronz)
2. China - 52 medalii (24 - 16 - 12)
3. Australia - 42 medalii (16 - 11 - 15)
4. Japonia - 34 medalii (15 - 9 - 10)
5. Rusia - 54 medalii (14 - 19 - 21)
6. Franta - 26 medalii (10 - 7 - 9)
7. Germania - 33 medalii (9 - 11 - 13)
8. Italia - 22 medalii (8 - 6 - 8)
9. Romania - 17 medalii (8 - 5 - 4)
10. Ucraina - 18 medalii (8 - 3 - 7)
11. Marea Britanie - 24 medalii (7 - 8 - 9)
12. Coreea de Sud - 21 medalii (6 - 10 - 5)
13. Grecia - 12 medalii (6 - 3 - 3)
14. Olanda - 19 medalii (4 - 7 - 8)
15. Ungaria - 11 medalii (4 - 6 - 1)
16 Suedia - 6 medalii (3 - 1 - 2)
17 Turcia - 5 medalii (3 - 1 - 1)
18 Canada - 7 medalii (2 - 4 - 1)
19 Belarus - 12 medalii (2 - 3 - 7)
20 Cuba - 11 medalii (2 - 2 - 7)
21 Polonia - 8 medalii (2 - 2 - 4)
22 Slovacia - 5 medalii (2 - 2 - 1)
23 Bulgaria - 9 medalii (2 - 1 - 6)
24 Brazilia - 5 medalii (2 - 1 - 2)
25 Etiopia - 4 medalii (2 - 1 - 1)
26 Georgia - 3 medalii (2 - 1 - 0)
27 Tailanda - 4 medalii (2 - 0 - 2)
28 Chile - 3 medalii (2 - 0 - 1)
29 Noua Zeelanda - 2 medalii (2 - 0 - 0)
--- Norvegia - 2 medalii (2 - 0 - 0)
actionmedia
QUOTE (Marcus @ 26 Aug 2004, 02:36 PM)
Kaiac-Canoe
Florin Mironcic - C1 500 metri
Silviu Simiocencu, Florin Popescu - C2 500 metri
Florica Vulpes, Lidia Talpa - K2 500 metri / semifinale - orele 08:30-09:52

Lupte greco-romane
Eusebiu Diaconu (categ. 60 kg) - sferturi de finale, semifinale si finale - orele 09:30-20:30

Florin Mironcic - C1 500 metri - eliminat.
Silviu Simiocencu, Florin Popescu - C2 500 metri - calificati in finla de pe primul loc.
Florica Vulpes, Lidia Talpa - K2 500 metri - eliminat.

Eusebiu Diaconu - lupte - a pierdut in sferturi de finalistul korean JUNG Ji Hyun

au mai evoluat:
BABAN Marian, VASILE Stefan - K2 500m - semifinal - eliminati
Marcus
Romania in a 13 zi a J.O. - nici o medalie

Atletism
Maria Cioncan s-a clasat pe primul loc in seria ei semifinala a probei de 1500 metri si va evolua in finala.
Bogdan Tarus s-a clasat al optulea in proba de saritura in lungime a concursului olimpic de atletism de la Atena. Saritura sa a masurat 8,21 metri, la 11 centimetri de medalia de bronz.

QUOTE
Florin Mironcic - C1 500 metri - eliminat.
Silviu Simiocencu, Florin Popescu - C2 500 metri - calificati in finla de pe primul loc.
Florica Vulpes, Lidia Talpa - K2 500 metri - eliminat.

Eusebiu Diaconu - lupte - a pierdut in sferturi de finalistul korean JUNG Ji Hyun

au mai evoluat:
BABAN Marian, VASILE Stefan - K2 500m - semifinal - eliminati


Marcus
Romania - programul de astazi la Atena

Atletism
ora 21:00 - feminin, stafeta, 4 x 400 metri, semifinale
ora 21:50 - Mihaela Botezan - feminin, 10.000 metri, finala
ora 20:55 - Felicia Tilea Moldovan - feminin, aruncarea sulitei, finala

Box
ora 14:55 - Ionut Gheorghe vs Manus Boonjumnong - 64 kg, semifinale

Kaiac-Canoe
ora 10:10 - Silviu Simiocencu, Florin Popescu - masculin, C2 1000 metri, finala
ora 10:25 - Marian Baban, Alexandru Ceausu, Vasile Curuzan, Stefan Vasile - masculin, K4 1000 metri, finala

Lupte
ora 09:30 - Nicolae Ghita - masculin, 84 kg, calificari
ora 09:30 - Rares Chintioan - masculin, 120 kg, calificari
actionmedia
QUOTE (Marcus @ 27 Aug 2004, 03:18 PM)
[Box
ora 14:55 - Ionut Gheorghe vs Manus Boonjumnong - 64 kg, semifinale


Bronz pentru Ionut Gheorghe (adica a pierdut)

QUOTE
Kaiac-Canoe
ora 10:10 - Silviu Simiocencu, Florin Popescu - masculin, C2 1000 metri, finala
ora 10:25 - Marian Baban, Alexandru Ceausu, Vasile Curuzan, Stefan Vasile - masculin, K4 1000 metri, finala
contraste
Si dragii mei, imaginea preferata, din sfarsitul alegoriei care au marcat inceputul Jocurilor Olimpice, si care semnifica si un nou viitor, perpetuarea !
My Webpage

In final v-am dat un ziar grecesc, pentru ca nu am putut posta imaginea.
Era vorba de femeia gravida din final, cu pantecele tot o lumina . Dar o cautati in ziar la imagini.
Imi pare rau, chiar daca as sterge ce am scris ar ramane doar avatarul si nu ati stiut macar de intentia mea.
March
EVANGHELIE ZAPPA - Un roman de originea greaca , care a avut initiativa renasterii Jocurilor Olimpice cu cateva decenii inaintea baronului Pierre de Coubertin !

Grecul Zappa ( n. 1800, Epir- m. 1865,Bucuresti) s-a stabilit in 1833 in Romania si a obtinut cetatenia 11 ani mai tarziu. Devenit un bogat om de afaceri, Evanghelie a lasat prin testament, certificat de autoritatile din Brosteni, intreaga sa avere unei epitropii din Grecia al carei rol era sa reinfiinteze Jocurile Olimpice.

Din fondurile donate de Zappa, guvernul elen a construit unul din cele mai importante centre memoriale ale Atenei unde se gaseste si centrul international de presa care-i poarta numele : Zappeion Olympic Press Center, aici fiind gazduiti cateva mii de ziaristi din intreaga lume care din diferite considerente n-au putut sa obtina acreditarea oficiala la Olimpiada. In fata resedintei se afla un monument care mentioneaza ca acolo este ingropat capul lui Zappa, trupul fiind inmormantat la mosia sa din Brosteni, Suceava.
In 1860, Zappa doneaza statului roman 6000 de galbeni pentru tiparirea unei gramatici si a unui dictionar in limba romana.
De amintiti faptul ca la prima Olimpiada moderna din 1896, la resedinta Zappeion au avut loc intrecerile de scrima.

Si astazi, recunostinta statului grec pentru Zappa este enorma, una dintre cele mai importante zone ale Atenei purtindu-i numele.

(surse: Lucian Predescu Enciclopedia Romaniei , Edit. Cugetarea-Georgescu Delafras,1940 ; "Ev.Z.",27.08.04)
Aramis
S-au terminat si JO 2004, iata clasamentul:

1 USA 35 39 29 103
2 China 32 17 14 63
3 Russia 27 27 38 92
4 Australia 17 16 16 49
5 Japan 16 9 12 37
6 Germany 14 16 18 48
7 France 11 9 13 33
8 Italy 10 11 11 32
9 South Korea 9 12 9 30
10 Great Britain 9 9 12 30
11 Cuba 9 7 11 27
12 Ukraine 9 5 9 23
13 Hungary 8 6 3 17
14 Romania 8 5 6 19
15 Greece 6 6 4 16
16 Norway 5 0 1 6
17 Netherlands 4 9 9 22
18 Brazil 4 3 3 10
19 Sweden 4 1 2 7
20 Spain 3 11 5 19

lista tarilor poate continua, aveti aici un link
March
Adunati numai Rusia si Ukraina si vedeti unde s-ar fi aflat Uniunea Sovietica tongue.gif


p.s. poate pentru Romania ar fi buna o comparatie Sidney/Atena . Asta ca sa vedem cu ce s-ar putea lauda Tiriac, presedintele COR !!
Marcus
Adio, Atena!

Aseara, Atena si lumea intreaga si-au luat adio de la Olimpiada. O olimpiada care a fost asteptata cu teama, cu speranta, aproape cu disperare si care, iata, si-a ars deja flacara. Pentru unii vesel, pentru altii trist, dar pentru toti frumos, cald, cu pasiune.

In intunericul noptii, Stadionul Olimpic pare o scoica fosforescenta, strajuita de cele doua arcuri luminate ce-i dau aspectul de nava extraterestra. In mijlocul arenei e desenata o spirala scaldata in valuri rosii, apoi albastre simbol al infinitului, trimitere abila spre Beijing si spre Jocurile care vor veni, din patru in patru ani, atat cat lumea va dori.

Spirala e compusa din spice, iar prin ea danseaza sute de greci, muzica traditionala incalzind stadionul in tribunele caruia sclipesc sute de luminite. Tinere cu amfore si tineri cu cosuri de struguri celebreaza belsugul. Tot tabloul e sub semnul rodului, al continuitatii omului si a naturii. La fel si nunta imaginata in arena, prilej de sarbatoare oriunde si oricand. Tot ce are Grecia de oferit e trecut pe sub ochii spectatorilor incantati: insule, barci, plaje, fructe. Ceremonia are in ea ceva simplu, nesofisticat, iar apropierea de tribune e accentuata de glasurile in direct ale unor interpreti celebri in tara care a gazduit Olimpiada.

Defilarea delegatiilor nu mai are aerul festiv, usor teapan de la deschidere. E momentul in care rasele si natiile se amesteca intr-o feerie de culori si gesturi. Purtator al steagului Romaniei, Marian Oprea, medaliat cu argint la Atena, domina peisajul de la inaltimea celor 1,90 metri ai sai. Nimeni nu mai tine cont de bariere. Bucuria brazdeaza fetele tuturor, invingatori si invinsi.

La final, flacara se stinge, incet-incet. Au fost 17 zile alerte, pline, pe alocuri incandescente. Dar despartirea doare. E greu sa te dezlipesti de ceva pe care stii ca-l vei vedea abia peste patru ani. Atena incheie insa cu mandrie Jocurile. A asteptat 108 ani ca sa le gazduiasca din nou, a tremurat in fata cheltuielor uriase si a termenelor care treceau ca vantul, dar a scos-o la capat mai bine decat se astepta oricine. Urmeaza Beijingul. Herete, Atena!

P.S. Daca are cineva poze de la ceremonia de inchidere, rog sa le ataseze aici, pana invat si eu cum le atasez direct pe pagina forumului sad.gif
@March: Delegatia olimpica a Romaniei la Atena a castigat mai putine medalii decat la Sydney (la Sydney aveam 11 aur, 5 argint, 7 bronz). Sursa nu e sigura, dar am sa revin cu detalii de indata ce le obtin.
March
Titlu din presa de azi : Doamnele si Domnisoarele ne-au salvat Olimpiada
Cele 8 medalii de aur ale Romaniei au fost castigate la feminin


Intr-un top al titlurilor olimpice obtinute de romani de-a lungul celor 18 participari, performantele obtinute la Atena au prins podiumul, dupa Los Angeles si Sydney. Va prezentam in continuare tabloul performantelor obtinute de tricolori la Jocurile Olimpice (primele zece in ordinea medaliilor de aur). In total, Romania a obtinut, incluzind si ultimele rezultate de la Atena, 284 de medalii: 82 de aur, 88 de argint si 114 de bronz.

1. Los Angeles* 1984 Aur 20 Argint 16 Bronz 17 Total medalii 53 Total puncte :127
2. Sydney 2000 11 6 9 26 153
3. Atena 2004 8 5 6 19 111
4. Seul 1988 7 11 6 24 68
5. Moscova** 1980 6 6 13 25 239
6. Melbourne 1956 5 3 5 13 52
7. Montreal 1976 4 9 14 27 166
8. Atlanta 1996 4 7 9 20 166
9. Barcelona 1992 4 6 8 18 180
10. Mexico 1968 4 6 5 15 87

*Competitie boicotata de citeva state comuniste la acea vreme, in frunte cu URSS si RDG.
**Competitie boicotata de citeva state occidentale, in frunte cu SUA.


Intr-un clasament all-time pe natiuni, Romania ocupa locul 14.

Tricolorii premiati

Sportiv Disciplina Suma (euro)

Catalina Ponor gimnastica 165.000
Dana Sofronie gimnastica 111.500
Monica Rosu gimnastica 110.000
Georgeta Andrunache canotaj 110.000
Viorica Susanu canotaj 110.000
Marian Dragulescu gimnastica 110.000
Alexandra Eremia gimnastica 88.000
Marius Urzica gimnastica 77.000
Camelia Potec inot 65.000
Oana Ban gimnastica 55.000
Silvia Stronescu gimnastica 55.000
Constanta Burcica canotaj 55.000
Angela Alupei canotaj 55.000
Rodica Florea canotaj 55.000
Aurica Barascu canotaj 55.000
Ioan Papuc canotaj 55.000
Liliana Gafencu canotaj 55.000
Elisabeta Lipa canotaj 55.000
Doina Ignat canotaj 55.000
Elena Georgescu canotaj 55.000
Ionela Tirlea atletism 44.000
Marian Oprea atletism 44.000
Ioan Suciu gimnastica 43.000
Razvan Selariu gimnastica 33.000
Dan Potra gimnastica 33.000
Daniel Popescu gimnastica 33.000
Razvan Florea inot 33.000
Maria Cioncan atletism 33.000
Ionut Gheorghe box 33.000
Florin Popescu canoe 20.000
Silviu Simiocencu canoe 20.000
Catalina Gheorghitoaia scrima 10.000
Marioara Munteanu haltere 10.000
Laura Badea scrima 7.500
Ioan Gherghel inot 7.500
Alina Dumitru judo 7.500
Iulian Raicea tir 7.500
Camelia Mihalcea canotaj 7.500
Simona Strimbeschi canotaj 7.500
Nicoleta Grasu atletism 5.000
Adrian Jigau haltere 5.000

Primele antrenorilor (selectie)

Antrenor Disciplina Suma (euro) Octavian Belu gimnastica 295.000

Mariana Bitang gimnastica 221.250
Mircea Roman canotaj 205.000
Dan Grecu gimnastica 97.500
Doina Sava inot 63.000
Doina Anton atletism 44.000
Francisc Vastag box 33.000

(sursa : "Ev.Z.",30.08.04)


Nana Floare
Dezamagitor Patzaichin & co...ar fi vremea sa se mai improspateze si antrenorul si 'elevii'... devil.gif
Pe vremuri mai aduceau medalii si boxul si scrima si halterele...acum s-a ales praful...
Nana Floare
si sunt tare curios daca Ponor asta o sa se tina de cuvant...Parca vad ca isi ia masina si barbat de cum primeste euroii de la guvern si dup'aia uita de gimnastica...
abis
Pai chiar daca face asta, poti s-o condamni?! Numai ea stie cate privatiuni a suportat la Deva, pentru a ajunge unde a ajuns... Gimnastele astea sunt copii fara copilarie, se pregatesc in conditii mult mai draconice decat cele din alte tari, cu exceptia Chinei poate. Eu nu cred ca are cineva motive sa le reproseze daca renunta la sport cu mult inaintea altora.
Pana la urma, medaliile sunt exclusiv ale lor. Daca vor sa continue, bine; daca nu, sa le multumim pentru cat au facut pana acum.
contraste
De multumit ar trebui sa multumim tuturor sportivilor nostrii ca ne-au reprezentat cu cinste, ca nu au fost implicati in scandaluri de dopaj in acest an, si, in mod special medaliatilor cu orice fel de medalie - aur, argint, sau bronz - sa le inchinam gandurile noastre cele mai bune. Datorita lor, am urcat cu totii pe unul din cele trei locuri, pe rand, am primit cu totii laurii de maslin, si speram cu totii ca peste patru ani, inimile noastre vor pulsa tot pe podiumuri, cu tot atatea medalii de la tot atatia cunoscuti, si altele noi, de la cei ce vin din urma. Sa stiti ca viata unui sportiv este plina de privatiuni, de frustrari si plina de emotii, de cele mai multe ori, urmate de durere.
Medaliatii acestei olimpiade au facut ca Romania sa fie apludata de mai multe ori decat reprezentantii unor state mult mai mari si mai importante decat tara noastra.
Cu multumiri !
Marcus
Asa cum am promis, revin cu statistici si bilanturi. smile.gif

Bilantul Jocurilor Olimpice

Lista completa a rezultatelor sportivilor romani de la Atena

Atletism
Marian Oprea - argint (triplusalt)
Ionela Tirlea - argint (400 mg) - locul 6 (4 x 400 m)
Maria Cioncan - bronz (1500 m) - locul 7 (800 m)
Nicoleta Grasu - locul 6 (disc)
Alina Ripanu - locul 6 (4 x 400 m)
Otilia Ruici-Esariu - rezerva (4 x 400 m)
Maria Rus - locul 6 (4 x 400 m)
Angela Morosanu - locul 6 (4 x 400 m)
Oana Pantelimon - locul 7 (inaltime)
Monica Iagar - locul 8 (inaltime)
Bogdan Tarus - locul 8 (lungime)
Mihaela Botezan - locul 11 (10,000 m)
Felicia Tilea - locul 11 (sulita)
Nuta Olaru - locul 13 (maraton)
Adelina Gavrila - locul 15 (triplusalt)
Constantina Dita - locul 20 (maraton)
Norica Cimpean - locul 27 (20 km mars)
Ana Maria Groza - locul 29 (20 km mars)
Daniela Cirlan - locul 37 (20 km mars)
Mariana Solomon - eliminata in calificari (triplusalt)
Adina Anton - eliminata in calificari (lungime)
Alina Militaru - eliminata in calificari (lungime)
Gheorghe Guset - eliminat in serii (greutate)
Stefan Vasilache - eliminat in serii (inaltime)
Elena Iagar - eliminata in semifinale (800 m)
Lidia Simon - abandon (maraton)
Elena Iagar - eliminata in serii (1500 m)
Alina Cucerzan - eliminata in serii (1500 m)

Box
Viorel Simion - eliminat in sferturi (57 kg)
Ionut Gheorghe - medalie de bronz (64 kg)
Marian Simion - eliminat in turul doi (75 kg)

Canotaj
Rodica Florea - aur (8 plus 1)
Viorica Susanu - aur (8 plus 1) - aur (dublu feminin)
Aurica Barascu - aur (8 plus 1)
Ioana Papuc - aur (8 plus 1)
Liliana Gafencu - aur (8 plus 1)
Elisabeta Lipa - aur (8 plus 1)
Georgeta Andrunache - aur (8 plus 1) - aur (dublu feminin)
Doina Ignat - aur (8 plus 1)
Elena Georgescu - aur (8 plus 1)
Constanta Burcica - aur (2v, categ. usoara)
Angela Alupei - aur (2v, categ. usoara)
Camelia Mihalcea - locul 5 (dublu vasle)
Simona Strimbeschi - locul 5 (dublu vasle)
Florin Corbeanu - locul 13 (4 rame)
Daniel Mastacan - locul 13 (4 rame)
Ovidiu Cornea - locul 13 (4 rame)
Gheorghita Munteanu - locul 13 (4 rame)

Calarie
Viorel Bubau - descalificat (concurs complet)

Ciclism
Tudor Oprea - locul 38 (cross-country)

Gimnastica
Catalina Ponor - aur (echipe) - aur (birna) - aur (sol)
Monica Rosu - aur (echipe) - aur (sarituri)
Dana Sofronie - aur (echipe) - argint (sol) - locul 5 (individual compus) - locul 6 (paralele)
Oana Ban - aur (echipe)
Alexandra Eremia - aur (echipe) - bronz (birna)
Silvia Stroescu - aur (echipe)
Marian Dragulescu - bronz (echipe) - argint (sol) - bronz (sarituri) - locul 8 (individual)
Marius Urzica - bronz (echipe) - argint (cal cu manere)
Dan Potra - bronz (echipe)
Razvan Selariu - bronz (echipe)
Ioan Suciu - bronz (echipe) - locul 4 (individual)
Daniel Popescu - bronz (echipe)

Haltere
Marioara Munteanu - locul 4 (categ. 53 kg)
Adrian Jigau - locul 6 (categ. 56 kg)
Stanel Stoica - locul 9 (categ. 69 kg)
Sebastian Dogariu - locul 11 (categ. 75 kg)
Florin Veliciu - locul 14 (categ. 62 kg)
Valeriu Calancea - abandon (categ. 85 kg)
Claudiu Heghedus - descalificat (75 kg)

Judo
Alina Dumitru - locul 5 (48 kg)
Ioana Dinea - locul 7 (52 kg)
Claudiu Bastea - eliminat in 16-imi (73 kg)
Gabriel Munteanu - eliminat in primul tur (plus 100 kg)

Kaiac-Canoe
Silviu Simiocencu - locul 4 (C2 - 1000 m) - locul 4 (C2 - 500 m)
Florin Popescu - locul 4 (C2 - 1000 m) - locul 4 (C2 - 500 m)
Marian Baban - locul 7 (K4 1000 m) - eliminat in semifinale (K2 - 500 m)
Alexandru Ceausu - locul 7 (K4 - 1000 m)
Vasile Curuzan - locul 7 (K4 - 1000 m)
Stefan Vasile - locul 7 (K4 - 1000 m) - eliminat in semifinale (K2 - 500 m)
Florin Mironcic - eliminat in semifinale (C1 - 500 m)
Mitica Pricop - eliminat in semifinale (C1 - 1000 m)
Florica Vulpes - eliminata in semifinale (K2 - 500 m)
Lidia Talpa - eliminata in semifinale (K2 - 500 m)

Lupte greco-romane
Eusebiu Diaconu - locul 7 (60 kg)
Marian Sandu - locul 11 (55 kg)
Petru Sudureac - locul 16 (96 kg)

Lupte libere
Nicolae Ghita - locul 9 (84 kg)
Rares Chintoan - locul 19 (120 kg)

Inot
Camelia Potec - aur (200 m liber) - locul 4 (400 m liber) - locul 11 (4 x 200 m liber) - locul 16 (800 m liber)
Razvan Florea - bronz (200 m spate) - locul 10 (100 m spate)
Ioan Gherghel - locul 5 (200 m fluture) - locul 27 (100 m fluture)
Dragos Coman - locul 7 (1500 m) - locul 16 (400 m liber)
Beatrice Caslaru - locul 8 (200 m mixt) - locul 11 (4 x 200 m liber) - locul 14 (400 m mixt)
Simona Paduraru - locul 8 (800 m liber) - locul 11 (400 m liber) - locul 11 (4 x 200 m liber)
Larisa Lacusta - locul 11 (4 x 200 m liber) - locul 38 (200 m liber)

Sarituri in apa
Ramona Ciobanu - locul 24 (platforma)

Scrima
Catalina Gheorghitoaia - locul 4 (sabie)
Laura Badea - locul 5 (floreta)
Mihai Covaliu - locul 7 (sabie)
Roxana Scarlat - locul 9 (floreta)
Ana Maria Branza - locul 16 (spada)
Alexandru Nysztor - locul 31 (spada)

Tenis
Andrei Pavel - eliminat in primul tur (simplu) - eliminat in primul tur (dublu)
Victor Hanescu - eliminat in primul tur (simplu) - eliminat in primul tur (dublu)

Tenis de masa
Adriana Zamfir - eliminata in turul 4 (simplu) - eliminata in turul 3 (dublu)
Mihaela Steff - eliminata in turul 3 (simplu) - eliminata in turul 3 (dublu)
Otilia Badescu - eliminata in turul 2 (simplu)
Adrian Crisan - elimina tin turul 3 (simplu)

Tir
Iulian Raicea - locul 5 (pistol viteza) - locul 39 (pistol cu aer comprimat)
Sorin Babii - locul 13 (pistol cu aer comprimat) - locul 18 (pistol liber)
Marcus
QUOTE (March @ 30 Aug 2004, 12:06 PM)
poate pentru Romania ar fi buna o comparatie Sidney/Atena . Asta ca sa vedem cu ce s-ar putea lauda Tiriac, presedintele COR !!

Secretarul general Dan Popper a pronosticat ca vom cuceri 18 medalii la Atena, avand curajul sa parieze aceasta cifra cu Ion Tiriac, miza fiind salariul sau pe un an! Pana la urma, predictia lui Popper s-a indeplinit, iar Romania si-a pastrat pozitia intre fortele sportului mondial.
Palmaresul Romaniei la Atena este, totusi, mai slab decat la editia trecuta a J.O. de la Sydney, acolo unde tricolorii au cucerit 26 de medalii (11 aur, 6 argint, 9 bronz).
In continuare, iata lista palmaresului olimpic romanesc all-time pe medalii:

Bilant olimpic romanesc / editii:

1924 Paris - 1 medalie (0 aur, 0 argint, 1 bronz)
1936 Berlin - 1 medalie (0 aur, 1 argint, 0 bronz)
1952 Helsinki - 4 medalii (1 aur, 1 argint, 2 bronz)
1956 Melbourne - 13 medalii (5 aur, 3 argint, 5 bronz)
1960 Roma - 10 medalii (3 aur, 1 argint, 6 bronz)
1964 Tokyo - 12 medalii (2 aur, 4 argint, 6 bronz)
1968 Ciudad de Mexico - 15 medalii (4 aur, 6 argint, 5 bronz)
1972 Munchen - 16 medalii (3 aur, 6 argint, 7 bronz)
1976 Montreal - 27 medalii (4 aur, 9 argint, 14 bronz)
1980 Moscova - 25 medalii (6 aur, 6 argint, 13 bronz)
1984 Los Angeles - 53 medalii (20 aur, 16 argint, 17 bronz)
1988 Seul - 24 medalii (7 aur, 11 argint, 6 bronz)
1992 Barcelona - 18 medalii (4 aur, 6 argint, 8 bronz)
1996 Atlanta - 20 medalii (4 aur, 7 argint, 9 bronz)
2000 Sydney - 26 medalii (11 aur, 6 argint, 9 bronz)
2004 Atena - 19 medalii (8 aur, 5 argint, 6 bronz)

Total: 284 medalii (82 aur, 88 argint, 114 bronz)

Bilant olimpic romanesc all-time / sporturi:

1. Gimnastica - 67 medalii (23 aur, 20 argint, 24 bronz)
2. Canotaj - 35 medalii (18 - 10 - 7)
3. Atletism - 34 medalii (10 - 14 - 10)
4. Kaiac-Canoe - 34 medalii (10 - 10 - 14)
5. Lupte - 32 medalii (7 - 8 - 17)
6. Tir - 14 medalii (5 - 4 - 5)
7. Scrima - 12 medalii (3 - 3 - 6)
8. Inot - 9 medalii (3 - 2 - 4)
9. Haltere - 11 medalii (2 - 6 - 3)
10. Box - 25 medalii (1 - 9 - 15)
11. Handbal - 4 medalii (0 - 1 - 3)
12. Calarie - 2 medalii (0 - 1 - 1)
13. Judo - 3 medalii (0 - 0 - 3)
14. Rugby - 1 medalie (0 - 0 - 1)
--- Volei - 1 medalie (0 - 0 - 1)
Marcus
Michael Phelps - eroul Jocurilor Olimpice de la Atena

Inotatorul american Michael Phelps a fost cel mai prolific sportiv de la Atena. El a castigat opt medalii, sase dintre ele fiind din cel mai pretios metal.

Pe culmile gloriei
Americanul Michael Phelps n-a fost singura vedeta a Jocurilor, cele mai multe dintre ele apartinand atletismului.
Marocanul Hicham El Guerrouj a reusit dubla, castigand titlul olimpic atat la 1500 metri, cat si la 5000 metri, si devansandu-l pe etiopianul Kenenisa Bekele, care pornea favorit.
Dubla a reusit-o si britanica Kelly Holmes, dar la 800 si 1500 metri.
La saritura cu prajina, rusoaica Elena Isinbaieva a terminat prima, stabilind si un record mondial extraordinar: 4,91 metri.
Nu in ultimul rand, polonezul Robert Korzeniovski a devenit triplu campion olimpic la 50 km mars, dupa victoriile de la editia 1996, 2000, respectiv 2004.
O impresie deosebita au lasat Halil Mutlu (Turcia), devenind pentru a treia oara consecutiv campion olimpic la haltere (categ. 56 kg) - Birgit Fischer (Germania), invingatoare la Kaiac4-500 metri, la varsta de 42 de ani, aceasta fiind a opta medalie de aur din cariera - Valentina Vezzali (Italia) - triumfatoare la floreta pentru a doua oara la individual - Emanuel Ginobili (Argentina), sufletul selectionatei de baschet a "pumelor" - precum si Tadahiro Nomura (Japonia), de asemenea triplu medaliat cu aur la judo.

J.O. Atena 2004 - clasament pe medalii sportivi - top 10

1. Michael Phelps (S.U.A.) - 8 medalii (6 aur - 0 argint - 2 bronz)
2. Petria Thomas (Australia) - 4 medalii (3 - 1 - 0)
3. Catalina Ponor (Romania) - 3 medalii (3 - 0 - 0)
--- Jodie Henry (Australia) - 3 medalii (3 - 0 - 0)
--- Aaron Peirsol (S.U.A.) - 3 medalii (3 - 0 - 0)
6. Natalie Coughlin (S.U.A.) - 5 medalii (2 - 2 - 1)
7. Ian Thorpe (Australia) - 4 medalii (2 - 1 - 1)
8. Kosuke Kitajima (Japonia) - 3 medalii (2 - 0 - 1)
--- Veronica Campbell (Jamaica) - 3 medalii (2 - 0 - 1)
10. Georgeta Andrunache (Romania) - 2 medalii (2 - 0 - 0)
--- Veronica Susanu (Romania) - 2 medalii (2 - 0 - 0)
Marcus
Top 20 All-time la Jocurile Olimpice

1. S.U.A. - 2183 medalii (893 aur - 686 argint - 603 bronz)
2. URSS - 1017 medalii (395 - 323 - 299)
3. Marea Britanie - 660 medalii (185 - 241 - 234)
4. Franta - 592 medalii (184 - 192 - 216)
5. Italia - 494 medalii (182 - 148 - 164)
6. Germania - 601 medalii (174 - 207 - 220)
7. Ungaria - 447 medalii (156 - 135 - 156)
8. RDG - 409 medalii (153 - 129 - 127)
9. Suedia - 463 medalii (139 - 153 - 171)
10. Australia - 386 medalii (117 - 122 - 147)
11. Japonia - 335 medalii (114 - 106 - 115)
12. China - 286 medalii (112 - 96 - 78)
13. Finlanda - 294 medalii (99 - 82 - 113)
14. Rusia - 243 medalii (85 - 76 - 82)
15. Romania - 284 medalii (82 - 88 - 114)
16. Olanda - 231 medalii (65 - 75 - 91)
17. Cuba - 164 medalii (64 - 51 - 49)
18. Polonia - 251 medalii (59 - 74 - 118)
19. RFG - 204 medalii (56 - 67 - 81)
20. Coreea de Sud - 184 medalii (55 - 64 - 65)

In curand voi reveni cu lista tuturor campionilor olimpici de la Atena. smile.gif
Nana Floare
nu pot sa nu observ ca patru state cu populatie mai mica decat a Romaniei se afla inaintea noastra in clasament... rofl.gif rofl.gif rofl.gif
...asta numa'asa de-al dreq, sa va mai tai din entuziasm... devil.gif
Marcus
Lista tuturor campionilor olimpici de la Atena
(In ordinea alfabetica a tuturor probelor sportive)

Atletism
Masculin
100 m - Justin Gaitlin (S.U.A.)
200 m - Shawn Crawford (S.U.A.)
400 m - Jeremy Wariner (S.U.A.)
800 m - Iuri Borzakovski (Rusia)
1500 m - Hicham El Guerrouj (Maroc)
5000 m - Hicham El Guerrouj (Maroc)
10000 m - Kenenisa Bekele (Etiopia)
Maraton - Stefano Baldini (Italia)
110 m garduri - Xiang Liu (China)
400 m garduri - Felix Sanchez (Republica Dominicana)
3000 m obstacole - Ezekiel Kemboi (Kenia)
4 x 100 m - Marea Britanie
4 x 400 m - S.U.A.
20 km mars - Ivano Brugnetti (Italia)
50 km mars - Robert Korzeniovski (Polonia)
Saritura in inaltime - Stefan Holm (Suedia)
Saritura in lungime - Dwight Phillips (S.U.A.)
Saritura cu prajina - Tim Mack (S.U.A.)
Triplu salt - Cristian Olsson (Suedia)
Aruncarea greutatii - Iuri Belonog (Ucraina)
Aruncarea discului - Virgilius Alekna (Lituania)
Aruncarea ciocanului - Koji Murofushi (Japonia)
Aruncarea sulitei - Andreas Thorkildsen (Norvegia)
Decatlon - Roman Sebrle (Cehia)
Feminin
100 m - Iulia Nerestenko (Belarus)
200 m - Veronica Campbell (Jamaica)
400 m - Tonique Williams-Darling (Bahamas)
800 m - Kelly Holmes (Marea Britanie)
1500 m - Kelly Holmes (Marea Britanie)
5000 m - Meserar Defar (Etiopia)
10000 m - Xing Huina (China)
Maraton - Mizuki Nogushi (Japonia)
100 m garduri - Joanna Hayes (S.U.A.)
400 m garduri - Fani Halkia (Grecia)
4 x 100 m - Jamaica
4 x 400 m - S.U.A.
20 km mars - Athanaisa Tsomeleka (Grecia)
Inaltime - Elena Slesarenko (Rusia)
Lungime - Tatiana Lebedeva (Rusia)
Prajina - Elena Isinbaieva (Rusia)
Triplu salt - Francoise Mbango (Camerun)
Greutate - Yumileidi Cumba (Cuba)
Disc - Natalia Sadova (Rusia)
Ciocan - Olga Kuzenkova (Rusia)
Sulita - Osleidys Menendez (Cuba)
Heptatlon - Carolina Kluft (Suedia)

Badminton
Masculin
Simplu - Taufik Hidayat (Indonezia)
Dublu - Tae Kwon Ha / Dong-Moon Kim (Coreea de Sud)
Feminin
Simplu - Ning Zhang (China)
Dublu - Wei Yang / Jiewen Zhang (China)
Mixt
Dublu - Junj Zhang / Ling Gao (China)

Baschet
Masculin - Argentina
Feminin - S.U.A.

Baseball
Echipe - Cuba

Box
48 kg - Yan Barthelemi (Cuba)
51 kg - Yuriorkis Gamboa (Cuba)
54 kg - Guillermo Rigondeaux (Cuba)
57 kg - Alexei Tiscenko (Rusia)
60 kg - Mario Kindelan (Cuba)
64 kg - Manus Boonjumnong (Tailanda)
69 kg - Bahtivar Artaiev (Kazahstan)
75 kg - Gaidarbek Gaidarbekov (Rusia)
81 kg - Andre Ward (S.U.A.)
91 kg - Odlanier Solis (Cuba)
+ 91 kg - Alexandr Povetkin (Rusia)

Canotaj
Masculin
Simplu - Olaf Tufte (Norvegia)
Dublu feminin - Australia
Dublu vasle - Franta
Dublu vasle categ. usoara - Polonia
4 rame - Marea Britanie
4 rame categ. usoara - Danemarca
Patru vasle - Rusia
8 plus 1 - S.U.A.
Feminin
Simplu - Katrin Stomporovski (Germania)
Dblu feminin - Romania
Dublu vasle - Noua Zeelanda
Dublu vasle categ. usoara - Romania
Patru vasle - Germania
8 plus 1 - Romania

Calarie
Dresaj
Individual - Anky van Grunsven (Olanda)
Echipe - Germania
Obstacole
Individual - Cian O'Connor (Irlanda)
Echipe - Germania
Concurs complet
Individual - Leslie Law (Marea Britanie)
Echipe - Franta

Ciclism sosea
Masculin
Cursa de fond - Paolo Bettini (Italia)
Contratimp - Tyler Hamilton (S.U.A.)
Feminin
Cursa de fond - Sara Carrigan (Australia)
Contratimp - Leontien Zijlaard van Moorsel (Olanda)

Ciclism pe pista
Masculin
Sprint - Ryan Bayley (Australia)
Urmarire individuala - Bradley Wiggins (Marea Britanie)
Contratimp - Chris Hoy (Marea Britanie)
Aditiune de puncte - Mihail Ignatiev (Rusia)
Keirin - Ryan Bayley (Australia)
Sprint, echipe - Germania
Urmarire, echipe - Australia
Madison - Australia
Feminin
Sprint - Lori-Ann Muenzer (Canada)
Urmarire individuala - Sarah Ulmer (Noua Zeelanda)
Contratimp - Anna Meares (Australia)
Aditiune de puncte - Olga Sliousareva (Rusia)

Ciclism Mountain-Bike
Masculin - Julien Absalon (Franta)
Feminin - Gunn-Rita Dahle (Norvegia)

Fotbal
Masculin - Argentina
Feminin - S.U.A.

Gimnastica artistica
Masculin
Echipe - Japonia
Individual compus - Paul Hamm (S.U.A.)
Sol - Kyle Shewfelt (Canada)
Sarituri - Gervasio Deferr (Spania)
Bara fixa - Igor Cassina (Italia)
Paralele - Valeri Goncearov (Ucraina)
Cal cu manere - Haibin Teng (China)
Inele - Dimosthenis Tampakos (Grecia)
Feminin
Echipe - Romania
Individual compus - Carly Patterson (S.U.A.)
Birna - Catalina Ponor (Romania)
Sol - Catalina Ponor (Romania)
Paralele - Emilie Le Pennec (Franta)
Sarituri - Monica Rosu (Romania)

Gimnastica ritmica
Individual compus - Alina Kabaeva (Rusia)
Ansamblu - Rusia

Gimnastica trampolina
Masculin
Individual - Iuri Nikitin (Ucraina)
Feminin
Individual - Anna Dogonadze (Germania)

Haltere
Masculin
56 kg - Halil Mutlu (Turcia)
62 kg - Zhiyong Shi (China)
69 kg - Guozheng Zhang (China)
77 kg - Taner Sagir (Turcia)
85 kg - Georgi Asanidze (Georgia)
94 kg - Milen Dobrev (Bulgaria)
105 kg - Dimitri Berestov (Rusia)
+ 105 kg - Hossein Reza Zadeh (Iran)
Feminin
48 kg - Nurcan Taylan (Turcia)
53 kg - Udomporn Poisak (Tailanda)
58 kg - Yanqing Chen (China)
63 kg - Natalia Skakun (Ucraina)
69 kg - Chunhong Liu (China)
75 kg - Pawina Thongsuk (Tailanda)
+ 75 kg - Gonhong Tang (China)

Handbal
Masculin - Croatia
Feminin - Danemarca

Hochei pe iarba
Masculin - Australia
Feminin - Germania

Inot
Masculin
50 m liber - Gary Hall jr. (S.U.A.)
100 m liber - Pieter van den Hoogenband (Olanda)
200 m liber - Ian Thorpe (Australia)
400 m liber - Ian Thorpe (Australia)
1500 m liber - Grant Hackett (Australia)
100 m spate - Aaron Peirsol (S.U.A.)
200 m spate - Aaron Peirsol (S.U.A.)
100 m bras - Kosuke Kitajima (Japonia)
200 m bras - Kosuke Kitajima (Japonia)
100 m fluture - Michael Phelps (S.U.A.)
200 m fluture - Michael Phelps (S.U.A.)
200 m mixt - Michael Phelps (S.U.A.)
400 m mixt - Michael Phelps (S.U.A.)
4 x 100 m liber - Africa de Sud
4 x 200 m liber - S.U.A.
4 x 100 m mixt - S.U.A.
Feminin
50 m liber - Inge de Bruijn (Olanda)
100 m liber - Jodie Henry (Australia)
200 m liber - Camelia Potec (Romania)
400 m liber - Laure Manaudou (Franta)
800 m liber - Ai Shibata (Japonia)
100 m spate - Natalie Coughlin (S.U.A.)
200 m spate - Kirsty Coventry (Zimbabwe)
100 m bras - Luo Xuejan (China)
200 m bras - Amanda Beard (S.U.A.)
100 m fluture - Petria Thomas (Australia)
200 m fluture - Otilia Jedrzejczak (Polonia)
200 m mixt - Iana Klocicova (Ucraina)
400 m mixt - Iana Klocicova (Ucraina)
4 x 100 m liber - Australia
4 x 200 m liber - S.U.A.
4 x 100 m mixt - Australia

Inot sincron
Feminin
Duet - Rusia
Echipe - Rusia

Judo
Masculin
60 kg - Tadahiro Nomura (Japonia)
66 kg - Masato Uchishiba (Japonia)
73 kg - Won-Hee Lee (Coreea de Sud)
81 kg - Ilias Iliadis (Grecia)
90 kg - Zurab Zvidauri (Georgia)
100 kg - Ihar Makarau (Belarus)
+ 100 kg - Keiji Suzuki (Japonia)
Feminin
48 kg - Ryoko Tani (Japonia)
52 kg - Dongmei Xian (China)
57 kg - Yvonne Bonisch (Germania)
63 kg - Ayumi Tanimoto (Japonia)
70 kg - Masae Ueno (Japonia)
78 kg - Noriko Anno (Japonia)
+ 78 kg - Maki Tsukada (Japonia)

Kaiac-Canoe
Masculin
C1-500m - Andreas Dittmer (Germania)
C1-1000m - David Cal (Spania)
C2-500m - China
C2-1000m - Germania
K1-500m - Adam van Koeverden (Canada)
K1-1000m - Eirik Veraas Larsen (Norvegia)
K2-500m - Germania
K2-1000m - Suedia
K4-1000m - Ungaria
Feminin
K1-500m - Natasa Janics (Ungaria)
K2-500m - Ungaria
K4-500m - Germania

Kaiac slalom
Masculin
K1 - Benoit Peschier (Franta)
C1 - Tony Estanguet (Franta)
C2 - Pavol Hochschorner (Slovacia)
Feminin
K1 - Elena Kaliska (Slovacia)

Lupte greco-romane
Masculin
55 kg - Istvan Majoros (Ungaria)
60 kg - Jung Ji-Hyun (Coreea de Sud)
66 kg - Farid Mansurov (Azerbaidjan)
74 kg - Alexander Dokturisvili (Uzbekistan)
84 kg - Alexei Misin (Rusia)
96 kg - Karam Gaber (Egipt)
120 kg - Khassan Baroev (Rusia)

Lupte libere
Masculin
55 kg - Mavlet batirov (Rusia)
60 kg - Miguel Quintana (Cuba)
66 kg - Elbrus Tedeev (Ucraina)
74 kg - Bunaisa Saitiev (Rusia)
84 kg - Cael Sanderson (S.U.A.)
96 kg - Khadjimourat Gatsalov (Rusia)
120 kg - Artur Taymazov (Uzbekistan)
Feminin
48 kg - Irina Melnik (Ucraina)
55 kg - Saori Yoshida (Japonia)
63 kg - Kaori Icho (Japonia)
72 kg - Xu Wang (China)

Polo
Masculin - Ungaria
Feminin - Italia

Pentatlon
Masculin - Andrei Moiseev (Rusia)
Feminin - Zsuzsanna Voros (Ungaria)

Sarituri in apa
Masculin
Trambulina - Bo Peng (China)
Platforma - Hu Jia (China)
Trambulina sincron - Grecia
Platforma sincron - China
Feminin
Trambulina - Guo Jingjing (China)
Platforma - Chantalie Newbery (Australia)
Trambulina sincron - China
Platforma sincron - China

Scrima
Masculin
Floreta, individual - Brice Guyart (Franta)
Echipe - Italia
Spada, individual - Marcel Fischer (Elvetia)
Echipe - Franta
Sabie, infividual - Aldo Montano (Italia)
Echipe - Franta
Feminin
Floreta - Valentina Vezzali (Italia)
Spada, individual - Timea Nagy (Ungaria)
Echipe - Rusia
Sabie - Mariel Zagunis (S.U.A.)

Softball
Feminin, echipe - S.U.A.

Taekwondo
Masculin
58 kg - Chu Mu Yen (Taiwan)
68 kg - Haidi Saei (Iran)
80 kg - Steven Lopez (S.U.A.)
+ 80 kg - Dae Sung Moon (Coreea de Sud)
Feminin
49 kg - Chen Shih-Hsin (Taiwan)
57 kg - Ji Won Jang (Coreea de Sud)
67 kg - Luo Wei (China)
+ 67 kg - Chen Zong (China)

Tenis de masa
Masculin
Simplu - Ryu Seung Min (Coreea de Sud)
Dublu - Chen Qi / Ma Lin (China)
Feminin
Simplu - Zhang Yning (China)
Dublu - Zhang Yning / Wang Nan (China)

Tenis
Masculin[/b]
Simplu - Nicolas Massu (Chile)
Dublu - Fernando Gonzales / Nicolas Massu (Chile)
[u]Feminin

Simplu - Justine Henin (Belgia)
Dublu - Ting Li / Tian Tian Sun (China)

Tir cu arcul
Masculin
Individual - Marco Galiazzo (Italia)
Echipe - Coreea de Sud
Feminin
Individual - Sung-Hyung Park (Coreea de Sud)
Echipe - Coreea de Sud

Tir
Masculin
Tinta miscatoare - Manfred Kurzer (Germania)
Pistol cu aer comprimat - Yifu Wang (China)
Pusca cu aer comprimat - Qinan Zhu (China)
Pistol liber - Mihail Nestruev (Rusia)
Pusca 3 x 40 de focuri - Zhanbo Jia (China)
Pusca pozitia culcat - Matthew Emmons (S.U.A.)
Pistol viteza - Ralf Schumann (Germania)
Trap - Alexei Alipov (Rusia)
Dublu trap - Ahmed Almaktoum (Emiratele Arabe Unite)
Skeet - Adrea Benelli (Italia)
Feminin
Pistol cu aer comprimat - Olena Kostevici (Ucraina)
Pusca cu aer comprimat - Li Du (China)
Pistol sport - Maria Grozdeva (Bulgaria)
Pusca 3 x 20 focuri - Lioubov Galkina (Rusia)
Dublu trap - Kim Rhode (S.U.A.)
Skeet - Diana Igaly (Ungaria)
Trap - Suzanne Balogh (Australia)

Triatlon
Masculin - Hamish Carter (Noua Zeelanda)
Feminin - Kate Allen (Austria)

Volei
Masculin - Brazilia
Feminin - China

Volei pe plaja
Masculin - Brazilia
Feminin - S.U.A.

Yachting
Laser - Robert Scheidt (Brazilia)
49er - Spania
Masculin
Mistral - Gal Fridman (Israel)
470 - S.U.A.
Tornado - Austria
Finn - Ben Ainslie (Marea Britanie)
Star - Brazilia
Feminin
Mistral - Faustine Merret (Franta)
Europe - Siren Sundby (Norvegia)
470 - Grecia
Yngling - Marea Britanie
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.