Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Povesti In 5 Cuvinte
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Prietenilor > Jocurile Hanului
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39
padak
...carora le creste nasul vertiginos.... ph34r.gif
secunda
OFFTOPIC- poate biggrin.gif
dragii mei, eu am avut curiozitatea sa vad ce a iesit din povestea asta, asa incat am pus cap la cap intreaga poveste de pana acum.
am sa o scriu si aici, caci poate cineva va intelege ceva.
la final, am sa adaug inca 5 cuvinte.
multumesc.
###

A fost odata ca niciodata intr-o imparatie peste sapte mari un om si un ciine... Erau totul unul pentru altul si fiecare incerca pe rand sa faca o fapta buna. Si ciinele isi urma stapinul prin nebanuitele locuri ale micutului oras pe numele sau in care plutea un miros emblematic prin unicitatea expusa si aroma imbatatoare de gutui coapte si banane (ce ) ii ametea usor pe cei doi prieteni care sacrificau ritual gainile vecinului nesuferit ; cica asta era magie neagra, asa spuneau vrajitoarele cu bratari, fumand hasis, moarte de bete din hectolitrul de alcool metilic care era putin cam rasuflat dar asta n-avea importanta fiindca topic ca asta exista undeva unde nu stie nimeni deoarece toti consuma alcoolul metilic si se strang de gat cu mainile reci si grele ca-ntr-o poezie morbida de-a lu' Bacovia sau in "Infernul" de Dante o carte veche mult-citita dar intotdeauna citita cu surpriza deoarece descoperea mereu intelesuri ascunse care la o prima vedere puteau scapa unui cititor grabit si prea plictisit de asemenea ...incercari de a intui subtilul...
E moarte sau doar vant ? E vantul mortii si atat! exclama el pierdut in negura noptii care tocmai cadea asupra orasului bantuit de nori negri care speriasera indragostitii din parcuri ce vesteau o nenorocire iminenta sau doar o ploaie trista. Si el zise din nou: mai, da' vorbaret mai sunt.
Nenorocirea:descoperise FEMEIA. Eterna durere. Eterna placere; eternul "a mea" . “Oups !" Isi zise. "E ora la care toate se repeta doar eu filozofez despre femeie impreuna cu jumatate de glob; oare unde este acum ea? A plecat fara sa mai adune bijuteriile ieftine din caseta pusa la pastrare dupa soba prafuita din coltul dormitorului comun. Am sa plec in lume! “
Si isi aduna cuminte cele cateva lucruri personale pe care in fiecare minut al existentei fiecare om le detine: o oglinda care arata adevarul si un caiet, apoi un pix negru pentru a nota tot ceea ce iti spun simturile cand capul o ia razna deoarece apare cate o migrena puternica semnul depasirii unei limite, sau doar o scuza pentru evitarea unei curbe.
Asadar porni fara sa stea prea mult pe ganduri spre o noua depasire. “Dincolo am sa pot canta! “Gandul asta il facu sa deschida fereastra, privind curios spre femeia blonda care tocmai trecea prin fata oglinzilor, iar decolteul... vai, decolteul, de nu s- a desfacut provocator in dreptul sutienului ce ascundea forme indraznete de parca nu ar mai putea cuibari atat de mult ca la inceput; ar fi de imaginat multe, insa pleca fara sa vada cum ar putea fi exploatata situatia.
Drumul desi pare prea greu , este usor de parcurs daca ai curajul necesar. Asa gandea el intr-o zi torida de mai in timp ce pasea pe plaja din Vama Veche si isi amintea vara trecuta, cand impreuna cu prietenii mai buni depanau amintiri din copilarie si goleau sticle de bere cu podul palmei pe marginea scaunului de lemn putred care trosnea …
“Azi viata mea se va schimba in bine pentru ca astazi ma intalnesc cu cei care nu merita sa fie”. Imediat alt gand ii trecu ca singuratatea ii ucide sufletul sau ceea ce numea suflet pe care il uitase undeva intre amintiri, carti, pereti, icoane dar care inca sangera dupa o lume albastra parca uitata si de carti, si de ingerii care au ajutat-o mereu acei ingeri grasuti, bucalati, serafici pe care Mephisto ii vrea inapoi ca prea s-au ingrasat desi merg regulat la sala si tin regim strict: fructe, ceaiuri si Dumnezeu mai stie; lapte, croissante, dar mai ales “nu ma uit in oglinda”.
Privirea ii cazu pe pictura care era intr-o lumina discreta piezisa din cauza draperiilor verzi culoarea vesnicului conifer..."O, brad stufos cherestea te fac curind daca nu gasesc cadoul dorit la magazinul din colt.”
“Apoi sa tot fii trecut un timp, in care m-am gindit la intorsaturile pe care le- ar fi avut viata daca imi taiam unghiile la picioare mai des. Dar asta e nu toti au aceeasi sensibilitate si finete cind e vorba de ce se ascunde in spatele unghiilor netaiate la timp. Fiecare trebuie sa schimbe deja subiectul, subiect care ar trebui epuizat ca numai sint unghii de taiat decat daca se mai inscriu hangii si hangite la gura sau la gurul unghiilor netaiate. “
( Eu zic sa ne bucuram ca fraza a luat-o intr-o dimineatza de marti , senina pe drumul plopilor, printre cei de aiurea. )
Revenind, barbatul pleca din butoiul in care dormise mirosind a vin acru, spre crama din colt. Acolo se
pregateau pentru Ziua Europei fiind preocupati in special de programul mult prea incarcat pentru un asa eveniment. Nemultumit de primire isi mai lua o bere si pleca spre coltul intunecat. Acum era pe drumul plin de scaune rasturnate si mese tineri beti, caini vagabonzi si flori minunate pe marginea drumului.
Deodata o vazu pe blonda deschizand cu nonsalantza sticla de vodka, incepand apoi sa bea cu oftaturi mici si aruncand priviri lascive spre strada laterala, a vazut o masina oprita in fata portii cu toate portierele deschise si o bruneta care lustruia parbrizul. Avea o fusta mini rosie care nu lasa loc de indoieli asupra generozitatii sale deosebite expusa in mod ostentativ privirilor hraparete si infometate care asteptau doar un semn. Insa el nu era amagit de falsurile care se gasesc la tot pasul si recunostea valoarea acolo unde de fapt nu era nimic in aparenta , dar analizand mai profund gaseai, neasteptat, multe coincidente banale. Asa ca isi lua ochelarii de cal cu lentile roz , pentru a putea suporta; se impiedica de piciorul stang fiind mai lung decat dreptul isi dorea proteza, dar bugetul nu ii permitea mai mult decat una din lemn de tei, pe care i l-a procurat o fata care avea o cunostinta in domeniul industriei
chimice, si a spus ca trebuie sa aiba mare grija de ea pentru ca o "minune" nu se gaseste pe toate drumurile ea trebuie descoperita in adincurile luminii creatoare, indepartand ceata care vine furioasa spre vechiul conac bantuit de umbrele vitejilor care cu faptele lor au onorat soldatii masacrati miseleste in Irak intr-o lupta a nimanui dar totusi a tuturor celor care vor sa macelaresca muste, tantari, gandaci si elefanti elefantii in tinute de camuflaj .
Si acum sa revenim la esenta povestirii noastre de care se leaga amintiri de neuitat pe care oricat am incerca nu pot fi strerse din firul povestii care este fiecare ..."trebuie sa spuna cinci cuvinte..."
Asta e, exista reguli si reguli, trebuie sa te gandesti la cei care au nevoie de dragoste si intelegere pentru descoperirea unei noi provocari care te poate ajuta foarte mult in descoperirea eului profund care va rog sa credeti ca uneori, stai ingandurat in cot si independent de vointa ta cand soarele apune peste deal si porcii beti cantau manele lezand auzul tau sensibil care ar avea nevoie de aparat de scos decibelii. Cam asa stand lucrurile, porcii de cocina si de camp, au blenoragie.
Asta gandi el, apoi isi puse muzica preferata si se intoarse la primele lui amintiri despre iubirea pierduta demult in matasea rosie a asternutului care inca pastra parfumul ei Stop! Se aude ceva. Ce sa fie ? Ce sa fie ? nu era nimic , era doar o rafala de vant batand printre frunzele batrinului castan din fata vechiului conac in care faceam dragoste dimineata,pranz si in fiece ora in care reuseam sa ne desprindem din eternul cotidian care ne acapara existenta, invaluindu-ne in anonimat si totusi, o unicitate existentziala exista atata timp cat traiesti visand la Hyundai Coupe galben virand si la blonda parfumata, sexy dar care te ignora mereu daca ai ceatza in buzunare ". Asa isi motiva el munca. (culegind capsuni "made in Spain" !!!) Doar era cel mai tare culegator de litere din tipografia unchiului Vasile care-l tinea doar in lanul de grau pentru a-si consuma energia si a fi sperietoare pentru cardurile de ciori negre si infometate , dar el gasea timp pentru fiecare , nelasand nimic la intimplare , cantarind orice cuvant, orice tacere, si orice privire sau gest in ashteptarea zilei in care toate vor fi doar amintiri si nimic nu va tulbura rontaitul rozatoarelor la lemnul cosciugului in care asezase fara regrete colectiile de timbre, insigne si floarea uscata de levantica, adusa cu ceva vreme in urma intr-o frumoasa zi de noiembrie, ploaia amintindu-i Bacovia si de caine, oare ce s-ar fi intimplat daca ea nu l-ar fi lasat sa deschida fereastra de la bucatarie si sa manance pufuleti proaspeti adusi de bunica de la celalalt capat al imparatiei ,atunci cand a fost la negocierea repartitiilor de contracte in Irak si uite asa a mai bagat ceva euro in buzunare pentru zilele negre ce vor fi fara salata verde creata dar care sunt departe de , fără vreun strop de iubire pentru strazile ciuruite de gropi dar care vor fi reparate -cel putin asta ne spun candidatii la primaria orasului nostru carora le creste nasul vertiginos.

Unde e omul? eroul? unde?
padak
....eroul disparut si cainele sapun ... laugh.gif
Turcoaz
nasol daca o fost maidanez ...

dog.gif
halcyon_lll
...abia scapat din mainile criminale ...
zmeul
...cu unghii negre si ascutite...
Scarlett
ale primarului de sector care ..
Dark Angel
vrea sa castige alegerile locale
Turcoaz
dar nu intotdeauna da lovitura,
Scarlett
caci electoratul nu mai e ..
Dark Angel
asa credul cum vor ei...
padak
...servindu-se de metoda eleno-niculaiasca.....
Dark Angel
pe care eu o urasc
Scarlett
QUOTE (Catalin @ 9 Apr 2004, 11:50 PM)
Fiecare are dreptul la 5 cuvinte si poate posta maxim o data la 3 posturi.


fara cuvinte personale ..doar ale initiatorului sorry.gif
Dark Angel
@scarlett: you also broke the rool..see previous page.
Vina mea e ca nu am citit conditiile, n-am avut timp...
Turcoaz
Si, vine al doilea tur.....
padak
...al campionatului europeean de fotbal... laugh.gif
halcyon_lll
cand toti drogatii de fotbal
Scarlett
uita de tot si toate
an_dra
..de iubite,sotii si vor doar..
punctt
fotbal, fotbal, fotbal, fotbal si ...
Dark Angel
bere multa cu prietenii lor...
Crisse
care joaca handbal gandinduse la
Dark Angel
ce picioare frumoase are vecina de vis-a-vis...
Scarlett
dar care ii ignora mereu
Dark Angel
dar nevasta lor urata si grasa ii baga-n seama prea des...
Crisse
pentru povestile lor din 5 cuvinte wink.gif
contraste
care trebuie sa cuprinda totul
Scarlett
de la zina pina la
punctt
rasarit, asa a mai trecut ...
Dark Angel
inca o zi fara tine...
calfa
, asadar se poate ! Se linisti ...
Dark Angel
si intelese ca linistea e...
Scarlett
mai apasatoare atunci cand nu ..
Dark Angel
stii sa stai sa asculti...
Turcoaz
caderea frunzelor toamna sau cresterea....
padak
....nivelului apelor Dunarii ...la Cazane wink.gif
calfa
... pentru a estima productia de ...
Dark Angel
discutii sterile referitoare la subiect...
punctt
in doar cinci cuvinte, nu...
Turcoaz
ca ar conta aceste discutii

dry.gif
padak
....dar nevoia de dialog, ne...
Scarlett
ajuta sa trecem peste plictiseala ...
Absinth
...serilor reci, monotone, si fara...
Turcoaz
haz pentru cei care cunosc...
Dark Angel
tristetea adanca provocata de singuratate...
Turcoaz
Dar apare soarele pe straduta....
halcyon_lll
ce trece prin cimitirul vechi
Turcoaz
cu gropi sapate si neastupate

Scarlett
care desi arata ca niste ...
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.