Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Cartea Care Te-a Marcat
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Universul Cartilor
Pagini: 1, 2, 3
fiatlux
ultima -Testamentul francez -Andrei Makine
sapte
Sper sa nu vi se pare prea banal :
Liviu Rebreanu - Ion si Rascoala , cred ca cele mai valoroase carti pe care le-am citit eu....
Dualist
Clubul Cocosatilor - Olimpian Ungherea
Reteta gloriei (continuarea Clubului Cocosatilor) -tot Olimpian Ungherea
Misterele Templului Masonic - cine altul decat O.U.
nefertiti-old
Am putea sti si noi in ce fel te-au marcat aceste carti? In afara de ce se vede deja din postarile tale p'aci? rolleyes.gif
Dualist
Perceptiile sunt individuale tongue.gif

Agonie si extaz de Irwing Stone. Cel mai mult m-a socat cand am aflat cetatenia scriitorului. Nu credeam ca un american poate scrie o asemenea carte.
dojo
Shogunul ... m-am apucat de Karate din cauza lui biggrin.gif
The picture of dorian gray a fost extra, si numele trandafirului, si un om sfarsit.
CRed ca pana la urma fiecare carte ne influenteaza .. de aia trebuie sa fim atenti ce citim wink.gif
iniya
'parfumul'/'porumbelul'-patrick suskind

amandoua sunt extraordinare..in 'parfumul'..mi-a placut personajul..superb..nu am mai citit ceva care sa se asemene cu patrick..are un stil aparte... smile.gif ..ideea criminalului in serie este una banala..dar nu si motivul..impulsul sub care actiona..(poate v=am facut curiosi biggrin.gif )..oricum sincer...cartea merita citita thumb_yello.gif
Ahriman
O alta carte care m-a marcat ar fi... mai multe... cartile din "Ciclul Marte" ale lui Kim Stanley Robinson si, bineinteles, "Autobiografia" lui Isaac Asimov.
saldora
wow! cartile care m-au marcat.. in ordine invers cronologica: cartile lui Osho (care le-am citit pana acum), "Cele patru legaminte" Don Miguel Ruiz, "Alchimistul" Paulo Coelho, "TAO TE KING" Lao Tze, "Pescarusul Johnathan" .. (mai sunt! smile.gif )
Nimphetamin
m-au marcat mai multe carti de-a lungul timpului...n-as putea sa numesc una singura; in liceu mi-au placut mult: "Jurnalul fericirii" - Steinhardt, "Jean Christophe" - Romain Roland; in facultate m-au marcat "Veronica..." - Coelho si "Parfumul" - Suskind...
sunt f m carti pe care nu le pot uita si pe care ori de cate ori le citesc am senzatia k descopar mirajul unei lumi extraordinare. nu pot sa uit nici "Hotii de frumusete" si "Luni de fiere" ambele de Pascal Bruckner.
iniya
acum citesc 'in cautarea timpului pierdut'-marcel proust..este ceva uimitor..o recomand..asta daca nu mi-ati luat-o inainte...este pur si simplu superba...mai grav insa este ca ma regasesc in foarte multe pasaje..ciudat.... sad.gif ..este insa o carte care mi-a dat cateva idei peste cap..principiile s-au schimbat putin..si ma bucur ca mi-a fost recomandata... rolleyes.gif
NoMemory
pe mine in general toate cartile m-au marcat. dupa ce termin ceva spun de multe ori ca a fost cea mai tare chestie pe care am citit-o. asa mi s-a intamplat cu morometii (nu radeti - eram in clasa a 8-a), dune, crima si pedeapsa, sau un veac de singuratate.

totusi cartea care m-a marcat a fost biblia.
love2climb
"Singuratatea verticalelor-jurnalul unei vieti frante"-Alexandru Bradut Serban(Cuxi)
"La rascruce de vanturi"-Emily Bronte
"Alchimistul"-Paulo Coelho
"Jocul cu margele de sticla","Siddhartha"-Hermann Hesse
Mumu
Crima si pedeapsa...ma regasesc in totalitate in personaj...Din pacate inca nu am gasit nici o baba care sa ma provoace... devil.gif dar o caut in continuare.Cred ca citit cartea de 10 ori si in functie de varsta la care o citeam intelegeam lucruri diferite... Mi-a placut enorm.O alta carte ce m-a marcat... Veronica se hotaraste sa moara ...poate o sa-mi spuna unii ca e ....hmm...mai puerila sau ca singura calitate a cartii este "ca e la moda" dar...mie mi-a schimbat cumva perspectiva ...am inceput sa vad cumva lucrurile de jos in sus...smile.gif (si a reusit sa ma scoata dintr-o depresie nasoala) O carte ce mi-a schimbat perceptia olfactiva a fost Parfumul de Suskind (sper ca am scris bine numele).E super! recomand.
saldora
QUOTE (love2climb @ 13 Mar 2005, 10:36 PM)
"Siddhartha" - Hermann Hesse

thumb_yello.gif
Catarzis
"A Passage to India" de E.M.Forster ...e o carte pe care toate persoanele intolerante ar trebui sa o citeasca.Pe mine m-a schimbat enorm.
"Jurnalul seducatorului"- Soren Kierkegaard -revelatii multiple intr-o singure carte.


Descopar cu bucurie multi fani ai lui John Fowles."Colectionarul" si "Mantisa" mi se par cele mai bune dintre cartile lui..Pentru cine nu le-a citit,chiar merita, arata un alt stil decat cel din "Magicianul".
cactus
Shogun şi Thornbirds (ca pe romaneshte n-o am; mai am varianta pe nemtzeshte) shi Hawaii de James Michener...shi Razboi si Pace - de ala - shtitzi voi-...si viatza lu Cactus....ca-i o verdeatza mishti de tot...ficior fain da' cu lipsuri...
AdrianB
Mie, la J. Fowles, cea mai buna mi s-a parut "Daniel Martin". De citit i-am toate cartile aparute la noi (si cred ca au aparut cam toate romanele sale), asa ca pot spune ca ma numar printre fani.
ksandra
chuck palahniuk....orice!
Fitzcarraldo
Septembrie spulberat - Ismail Kadare

Femeia nisipurilor - Kobo Abe

Spuma zilelor - Boris Vian

Un veac de singuratate

Carte romaneasca : Saptamana nebunilor si Groapa. Astea deocamdata.
Eclectic
Zbor in bataia sagetii
Dragostea in vremea holerei
In umbra lui Hitler
tikky
"Spuma zilelor" de Boris Vian. Am incercat dupa aceea sa citesc si alte carti de-ale lui, dar nici una nu mi s-a mai parut la fel de frumoasa. Cred ca si momentul in care citesti cartea isi are importanta lui.
Jasmine
Cartile care m-au marcat au fost:
"Jurnalul fericirii" - N. Steinhardt;
"Litera stacojie" - N. Hawthrone;
"Padurea spanzuratilor" - L. Rebreanu;
"Veronika se pregateste sa moara" - P. Coelho
si toate cartile lui S.N. Lazarev.
Are mare dreptate tikky ca conteaza foarte mult momentul cand citesti o carte, starea ta sufleteasca, ce se intampla in jurul tau...
Am citit propunerile voastre si mi-am notat cateva titluri. Daca le gasesc o sa le citesc.Ca doar asta mi-a mai ramas ca hobby, alaturi de ingrijitul florilor.
abracadabra
in copilarie m-a marcat "La Medeleni" (Ionel Teodoreanu)- volumul 1 si "Singur pe lume"(Hector Malot)
in adolescenta "Idiotul"( Dostoievski) si "De veghe in lanul de secara"(Sallinger)
apoi: "Cvartetul din Alexandria" (Durrell), "Evanghelia dupa Hristos"(Saramago),"Un veac de singuratate" (Marquez), "Dragoste in vremea holerei"(Marquez)
toate cartile de Llosa pe care le-am citit m-au dat cu capul de pereti ("Matusa Julia si condeierul", "Razboiul Sfarsitului lumii", "Conversatie la Catedrala", "Orasul si ciinii", "Sarbatoarea Tapului", "Drumul spre rai"-nu stiu traducerea titlului in romana)


Tzadde
Prima carte serioasa si marcanta, in cazul meu, a fost "Legendele Olimpului", de Alexandru Mitru, nu stiu de ce tocmai aceea, dar mi-a placut mult. Aveam 12 ani cand am citit-o. smile.gif
Altele ar fi... "Si daca maine va veni", de Sidney Sheldon, "Cei bogati vor mosteni", de Elizabeth Adler, "Pretul succesului" si "Pastreaza visul" (continuarea "Pretului", n-am putut sa citesc si "Sa fii cel mai bun"), de Barbara Taylor Bradford... "Stelele stralucesc aproape", de Sidney Sheldon...
Mi-au placut toate, cred ca m-au marcat cumva, ca tin minte capitole intregi din ele...
Mi-au placut si "Testamentul unui excentric", de Jules Verne, "Jurassic Park", de Michael Crichton, "Morile de vant ale zeilor", "Conspiratia", ultimele doua de Sidney Sheldon...
Ar mai fi si altele, dar le-am uitat.
Felina
Arhipelagul Gulag de Aleksandr Soljeniţīn. Am citit cartea - care e un fel de documentar - pe la varsta de 22 de ani.
M-a trezit cumva la realitate, ingrozindu-ma in acelasi timp ca asemenea fapte pot supravietui nedescoperite ani de zile si ca poate si in zilele noastre cineva undeva conduce un Gulag.

Un fragment din biografia scriitorului, asa cum apare in Wikipedia:
1973 - Publică Arhipelagul Gulag, grăbit şi de sinuciderea/lichidarea Elizavetei Voronianskaia, dactilografa textului, care, anchetată, a divulgat KGB-ului asunzătoarea unui exemplar. Cele trei volume despre viaţă şi moarte īn lagărele sovietice, consternează intelectualitatea occidentală, cunoscătoare doar a sistemului concentraţionar nazist, şi năruiesc imaginea orbitoare despre paradisul bolşevic, construită cu atāta trudă de agenţii de influenţă ai Cominternului, ai PCUS şi ai KGB-ului.

exergy33
abracadabra
QUOTE
in adolescenta "Idiotul"( Dostoievski) si "De veghe in lanul de secara"(Sallinger)
apoi: "Cvartetul din Alexandria" (Durrell),

Cu ce te-a impresionat atit de mult Cvartetul ? ...daca nu sint indiscreta devil.gif

Am citit de citeva ori toate volumele Cvartetului din Alexandria ,(Justine, Balthazar, Clea si Mountolive) , si de fiecare data descopeream ceva nou in paginile scrise de Durell.
Am recomandat aceste carti si altora din anturajul meu de atunci (perioada de liceu ) , si spre surprinderea mea toti colegii mei le-au clasificat drept...plictisitoare !!!
Arlequine
QUOTE (Fitzcarraldo @ 17 Sep 2005, 09:06 AM)
Septembrie spulberat - Ismail Kadare


nu era Aprilie? tongue.gif
Leonardo
Literatura romaneasca:
Petre Salcudeanu- Biblioteca din Alexandria
M. Preda-Morometii, Cel mai iubit dintre pamanteni, Delirul
Bacovia-Poezii
Vasile Voiculescu-Proza ('Zahei orbul' cel mai mult)
Ion Baiesu-Balanta


Literatura straina:
John Fowles-Magicianul
Dostoievski-Crima si pedeapsa (o reciteam cand faceam practica in studentie si mi-au furat-o muncitorii intr-o pauza cu tot cu mapa, aproape ca plangeam de ciuda ca n-o mai am si nu-mi venea sa cred ca se poate fura asa ceva intr-o fabrica), Idiotul
Umberto Eco-Numele trandafirului, Pendulul lui Foucault
Paolo Coelho-Alchimistul


In copilarie:
H. Malot-Singur pe lume (cred ca e singura carte la care am plans...cand a murit Sufletel)
E. de Amicis-Cuore
AdrianB
QUOTE (abracadabra @ 29 Sep 2005, 11:18 PM)
toate cartile de Llosa pe care le-am citit m-au dat cu capul de pereti ("Matusa Julia si condeierul", "Razboiul Sfarsitului lumii", "Conversatie la Catedrala", "Orasul si ciinii", "Sarbatoarea Tapului", "Drumul spre rai"-nu stiu traducerea titlului in romana)

Te referi cumva la "Paradisul de dupa colt"?
tolstoievski
domne, iubitorii de marquez ar trebui sa caute Antonio Lobo Antunes ... orice ...
dar mai ales Intoarcerea caravelelor si Manualul inchizitorilor
geniale! punct.

si va spune asta un fan Llosa
Zenda
Recomand Philip K. Dick (for some cyberpunk) insa cartea care "m-a marcat" ca sa zic asa a fost "La lilieci" de Marin Sorescu si totodata "Demonii" de Dostoievski
dr.

Ma gandesc ca am citit multe carti care m-au impresionat! rolleyes.gif
Va place Hemingway?... ,,adio arme!" spre exemplu.Ar mai fi ceva biografii Ioana d"arc, Napoleon, ,,Ultima zi a unui condamnat la moarte" de Hugo, cartile lui M.Eliade.Este greu de ales caci sunt multe carti bune! smile.gif
saldora
QUOTE (saldora @ 9 Mar 2005, 03:17 PM)
"Pescarusul Johnathan" .. (mai sunt! smile.gif )

cartile lui Neale Donald Walsch !
ilie
Principele-Machiavelli
factura
Elias Canetti -Orbirea... e atat de sistematica incat nu-ti poate da impresia de sistem.Dupa ce am citit-o am simtit nevoia sa dorm cateva saptamani.
TheK
Crima si pedeapsa - Dostoievski
Changi - James Clavell
nefertiti-old
QUOTE (TheK @ 10 Oct 2006, 08:10 PM)

Changi - James Clavell

In sfirsit, cineva care a mai citit Changi! smile.gif


p.s. Bine ai venit la Han.
Frisky
Toti oamenii sunt muritori - Simone de Beauvoir
Cartea de la San Michele - Axel Munthe
Copiii din Arbat - Anatoli Ribakov... si sa nu uit...Limba salvata - Elias Canetti

Despre toate ( mai putin despre "Cartea de la... " ) va pot spune doar atat, citandu-l pe cel din urma:
"E adevarat ca, la fel ca primul om, m-am format abia prin izgonirea din Paradis." smile.gif

Salutare tuturor! hiya.gif
entropy
Povestea povestilor ("limbaj buruienos") 18+ Creanga
Blakut
1984 - George Orwell
Florina R.
Multe dintre cartile amintite de colegii de mai sus mi-au fost si mie aproape(ex.Coelho, Eliade), si multe, multe altele. Dar, cele care m-au marcat cu adevarat au fost cateva:
1."Marii initiati" de Eduard Schure. Prima data am citit-o in facultate, aproape concomitent cu o revelatie mistica personala, care mi-a schimbat intreaga viata. Aceasta carte m-a vrajit si m-a bulversat, m-a facut sa inteleg ca exista si "o alta lume".
2.Cartile lui Serghei Lazarev, bioenergetician si clarvazator rus. Am citit primele 7 volume, care mi-au"ordonat"cumva experientele de pana atunci, m-au facut sa le vad intr-o alta lumina.
3.Biblia. A constituit ultima, si cea mai valoroasa revelatie a vietii mele. Nu doar povestea istorica de suprafata, dar n-are rost sa detaliez, sau sa polemizez(eventual). Destul sa spun ca am gasit in ea un invatator real, care are sfaturi si pareri pentru orice situatie din viata mea (si nu numai). Cand o deschid, simt ca imi vorbeste Cineva, si, atunci cand urmez sfaturile, totul iese bine(lucru probat de nenumarate ori, ca si contrariul, dealtfel.)
Cartile care ne marcheaza constituie "puncte de cotitura", dupa cum bine spunea Strephon Kaplan Williams."Ele il intorc pe cel care le citeste din drumul sau, si il indreapta spre iluminare".

P.S.Nu raspund comentariilor.
exergy33
Dictionarul explicativ si ilustrat al limbii romane ... sper sa nu fi gresit titlul . smile.gif
... l-am rasfoit fascinata, de zeci de ori, inainte ca sa-l pot citi ... si de nenumarate ori dupa aceea .
cocosel
Sfantul din Montparnasse-Peter Neagoe....o viata zbuciumata a unui mare roman Constatin Brancusi...merita thumb_yello.gif
Jasmine
"Don Quijote" de Cervantes...
IoanV
Citeva carti care imi plac gasiti plecind de la acest link de pe un alt forum. Nu pot pune aici linkul direct, in plus, pe acea pagina aveti si alte linkuri utile. wink.gif
In orice caz, cumparati cartile care va plac, ca sa se bucure de munca lor autorii si editorii care fac posibila aparitia lor.
yuanescu
m-a marcat o carte pana am ajuns sa o citesc pe urmatoarea care ma-a marcat si ea ...s.a.m.d
exergy33
smile.gif

cred ca fiecare din cartile citite ne marcheaza intr-un fel sau altul existenta , ... si chiar daca nu suntem de acord cu rindurile citite ele ne fac sa gindim si sa regindim viata dintr-o noua perspectiva.
Gabici
Ultima carte citita si care bienanteles m-a marcat: Albert Speer "In umbra lui Hitler". Am aflat multe despre nazisti, adevarul despre Hitler (care nu era un om chiar atat de spectaculos cum se credea) si nu in ultimul rand despre cat de influentabili pot fi oamenii. wink.gif
Anca_M.
Cum de n-a mai scris nimeni in acest topic? In fine.....cartea care m-a marcat si mi-a placut enorm de mult este Shogun de James Clavell
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.