Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Ce Se Intampla Cu Moldova ?
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Noutatilor > Politica interna si externa. Stiri din Romania. > Politica Externa
Pagini: 1, 2
March
Dupa Der Spiegel acum si presa britanica tipa sus si tare :

Marea Britanie va fi invadata de moldoveni din cauza lui Băsescu
March
In timp ce Basea se rasteste brutal la amaratii de romani care cer ajutor de la guvern pentru as refacea gospodariile complet distruse de inundatii, Jupanul , prin vuvuzeaua lui, pompeaza milioane ca ajutor nerabursabil devil.gif in Republica Maldova !

De ce plătim unirea pe furiş cu Republica Moldova?

Guvernul României pompează în ultimul timp bani muuuulţi în Republica Moldova. La început au spus că dau un ajutor nerambursabil de 100 milioane de EURO. Apoi au urmat alte şi alte sume... sub acoperirea că de fapt sunt ajutoare pentru cei afectaţi de inundaţii. Prin urmare... în timp ce la noi preşedintele ţipa prin comunele şi satele patriei că oamenii nu îşi fac asigurări şi deci nu vor mai primi bani de la guvern, autorităţile trimiteau bani pentru aceeaşi poveste peste Prut. Până aici toate bune... că doar suntem creştini şi cei de acolo cică mai sunt şi fraţi cu noi.



Numai că observ că de fapt banii din Români nu sunt pentru cei afectaţi de inundaţii ci pentru Guvernul Republicii Moldova care va intra în curând în campanie electorală şi trebuie să aibă bani de pomeni electorale. De exemplu... azi Guvernul Republicii Moldova a decis ca începând cu 1 septembrie, profesorii vor primi sporuri salariale, pentru gradul didactic, ore de dirigenţie, controlul lucrărilor scrise şi a caietelor şi administrarea cabinetelor. Şi dărnicia nu se opreşte aici - Salariile profesorilor urmează să fie din nou majorate la 1 ianuarie şi 1 septembrie 2011. Premierul a precizat că pentru ambele tranşe va fi alocată o sumă de 430 milioane de lei. Astfel, de la 1 ianuarie 2011, salariile profesorilor vor fi majorate cu 12,5%, iar de la 1 septembrie - cu alte 12,5%. În total, majorarea salariilor pentru anul 2011 este preconizată să fie de circa 25%.



Eh... mai multe tranşe că doar în republica de peste Prut sunt în toamna acestui an trei ture de alegeri - un referendum pentru a decide dacă preşedintele va fi ales tot de parlament ca până acum sau prin vot general şi apoi alegeri parlamentare şi prezidenţiale dacă referendumul va fi aprobat.



Iată cum exportăm un anume tip de politică externă - cumpăratul voturilor. Pe de o parte înţeleg gestul preşedintelui Traian Băsescu - dacă nu erau votanţii de acolo nu mai pupa el un mandat. Ca atare... le dă bani pentru ce vor muşchii lor şi de asemenea, BONUS, le dă şi cetăţenia română.



NU ştiu ce spuneţi voi, dar eu unul nu am chef să plătesc din banii mei interesele preşedintelui în Republica Moldova. Serviciile secrete moldoveneşti sunt coordonate deja de consilieri români, ministerele de asemenea... şi atunci mă întreb - de ce nu facem unirea asta pe faţă?


(Iosef Buble - A3)
Marduk
QUOTE(March @ 30 Jul 2010, 02:05 PM) *
NU ştiu ce spuneţi voi, dar eu unul nu am chef să plătesc din banii mei interesele preşedintelui în Republica Moldova. Serviciile secrete moldoveneşti sunt coordonate deja de consilieri români, ministerele de asemenea... şi atunci mă întreb - de ce nu facem unirea asta pe faţă?

Romania are o datorie morala fata de moldoveni, toti romanii ar trebui sa inteleaga ca unirea nu se poate face pe fata, au trecut vremurile cand conjunctura a fost propice dar tovarasii Brucan si Iliescu au considerat ca este de ajuns doar un pod de flori peste Prut si cu asta basta. Trebuie sa facem sacrificii pentru a ne recupera fratii lasati de izbeliste si prostitii de rusi cum ca ar fi moldoveni si nu romani, va fi foarte greu dar suntem obligati sa incercam.
March
QUOTE(Marduk @ 30 Jul 2010, 02:25 PM) *
Trebuie sa facem sacrificii pentru a ne recupera fratii lasati de izbeliste

Fa tu si cu altii . Io nu-s dispus. Vorba aia romaneasca , frate, frate dar branza e pe bani !
Marduk
N-ai incotro, esti in minoritate dar ai dreptul la opinie ca doar e democratie. Poti sa strigi in gura mare e nevoie de opozitie si in afacerea asta altfel ar batea la ochii ca prea sunt toti pentru unire.
abis
QUOTE(March @ 30 Jul 2010, 02:05 PM) *
Serviciile secrete moldoveneşti sunt coordonate deja de consilieri români, ministerele de asemenea... şi atunci mă întreb - de ce nu facem unirea asta pe faţă?

Este, probabil, doar o chestiune de timp pana cand va fi facuta pe fata.

Pana atunci Romania procedeaza corect ajutand guvernul din Moldova. Ai prefera sa revina Vornonin si ai lui?

Incetul cu incetul Romania face, in Moldova, ceea ce trebuia sa faca inca de acum 20 de ani.
March
In Basarabia populatia romaneasca este rupta in doua. Deoparte cei care vor unirea , de alta parte cei care vor existenta unui stat " moldovenesc" .

Moldova este un stat (independent), iar locuitorii săi se consideră cetăţenii săi. Populaţia nu doreste unirea, iar aceasta este imposibilă din punct de vedere juridic", Cine spune asta ? Pai nu Voronin sau vreun nachalnik de al lui ci insusi actualul premier al Republici Moldova - Vlad Filat !

Dusmanii unirii cu Romania si adepti ai unei Republici "Moldova" ( romani , cu sprijin rusesc din spate ) ataca la baioneta :

Basarabia colonie a Romaniei regale
Dan Dungagiu, reprezentantul guvernului de la Bucuresti pe langa guvernul din Chisnau , fiind numit " Guvernatorul roman al Moldovei" !!

Iar rusii printr-un important cotidian al lor sustin ca :

Dacă vor fi formulate pretenții teritoriale față de Republica Moldova și Ucraina, România va avea probleme la hotarul cu Ungaria (Transilvania) și Bulgaria (Dobrogea de Sud). În timp ce România lucrează să pregătească opinia publică pentru proiectul unionist, Rusia urmărește în tăcere evenimentele, care au loc”, conchide Nezavisimaia Gazeta.


Asa ca Unirea nu se poate face , tam-nisam, dupa cum vor muschii lui Basescu !



Marduk
QUOTE(March @ 30 Jul 2010, 04:12 PM) *
Asa ca Unirea nu se poate face , tam-nisam, dupa cum vor muschii lui Basescu !

Iar Basescu, tot el e de vina? mad.gif
Blakut
Pana la probe contrare sunt de parere ca sondajele care zic ca jumatate din populatie nu vrea unirea sunt la fel de valabile ca orice sondaj comunist, PSDist sau PDList din tara de la noi.
March
Moldovenii de peste Prut, răsplătiţi cu cetăţenie română la minut

Ma intreb cati kaghebisti activi / acoperiti se strecoara in acest mod ?!
abis
Ce sa zic, ca asta-i singura modalitate de a se strecura... In conditiile in care presedintele Senatului da fuguta pe furis la Moscova...
March
Basarabia se uneşte zilnic cu România, sub privirile speriate al coanei Europa

Majoritatea basarabenilor nu sustin unirea cu România, dar l-au sprijinit pe Traian Băsescu, intrat în competiţie ca favorit la prezidenţialele din 2009, prin simplul fapt că a simplificat obţinerea cetăţeniei române. Povestea vizelor şi a acordării cetăţeniei române seamănă cu o superproducţie cinematografică costisitoare, cel puţin ca imagine, al cărei rezultat este un film poliţist prost, văzut ca horror dinspre Chişinău sau UE.
Blakut
Aha, mama lor, sa inchidem granitele. Ce propaganda anti moldoveana mai faci tu pe aici march. Ba esti pro-Geoana care s-a dus la Moscova, acuma incerci sa bagi zazanie pe forum impotriva moldovenilor. Incep sa cred ca de la rusi iti iei banii.
March
Obţinerea cetăţeniei române, prin corespondenţă şi fără taxe
România, fabrica de cetăţeni UE pentru Ucraina şi Republica Moldova


p.s. Un raspuns cu intarziere : @ Blakut, puneti creierul la lucru ca sa nu mai debitezi prostii asemenea celor de mai sus !
abis
Excelent. smile.gif
March
Cu toate pasapoartele romanesti bagate pe gat cu ghiotura de regimul basescian, comunistii maldaveni au castigat alegerile cu 41 % !! Unire cu astia ? Sa stea acolo inca vreo suta de ani ! devil.gif
abis
QUOTE(March @ 29 Nov 2010, 10:38 AM) *
comunistii maldaveni au castigat alegerile cu 41 % !! Unire cu astia ?

Nu.

Unire cu ceilalti 59% care au votat contra comunistilor.
turbo trabant
QUOTE(March @ 29 Nov 2010, 11:38 AM) *
Sa stea acolo inca vreo suta de ani ! devil.gif

da' di shie eshti asha di pornit pi surorile di pisti prut? daca stiti vreo sora moldoveanca care arata ghine si vrea sietatenie ioropeana prin maritsh, dati-i id-ul meu .

sa fashem podul de virgine, ca cam atat se poate fashe cu maldavenii in starea lor pura neintinata de influentele miticilor sau ardelenilor.
March
QUOTE(abis @ 29 Nov 2010, 01:05 PM) *
Nu.

Unire cu ceilalti 59% care au votat contra comunistilor.

Da. Ca n-ajunge scandalul intern etern cu maghiarii din Transilvania. Sa avem si unul cu rusii si rusofonii din Basarabia... a pardon Maldova pentru ei.
turbo trabant
QUOTE(March @ 29 Nov 2010, 01:30 PM) *
Da. Ca n-ajunge scandalul intern etern cu maghiarii din Transilvania.

de cand e scandal cu maghiarii? iudemere-ul e la governare de 20 de ani indiferent cu cine, crezi ca pleaca pe niste printipii?

sa fim seriosi.
March
QUOTE(turbo trabant @ 29 Nov 2010, 02:55 PM) *
de cand e scandal cu maghiarii? iudemere-ul e la governare de 20 de ani indiferent cu cine, crezi ca pleaca pe niste printipii?

sa fim seriosi.

Udemeristii nu-i mai reprezinta de mult pe toti maghiari de la noi.
Marduk
(Hotnews 11:00)
Dupa procesarea a 95,4% din voturi, rezultatele anuntate de CEC sunt:
1) PCRM - 41,1%
2) PLDM - 28,2%
3) PDM - 13,2%
4) PL - 8,9%
5) AMN - 2,1%

Alegerile din Basarabia sunt ca un deja vu, am mai trait asta aici la noi, in Romania. Asta demonstreaza ca suferim de aceiasi boala, doar ca intre timp romanii s-au mai tratat, basarabenii abia acum or sa inceapa tratamentul care sper o sa-i scoata din convalescenta comunismului care le-a schimbat nu numai identitatea nationala ci si pe cea politica si spirituala. Comunistii "au castigat" dar mai au pana sa ajunga la putere, totul depinde de aliantele pe care vor reusi sa le faca, cert este ca partidele mici au devenit peste noapte importante in jocul puterii. Sa vedem ce o sa se intample ce partid reuseste sa creeze majoritatea parlamentara.

abis
Daca data trecuta comunistii aveau 60 de mandate si le mai trebuia un vot, se pare ca acum va fi invers: AIE va avea 60 de mandate, si va mai fi nevoie de un vot pentru a alege presedintele... Daca dintre deputatii AIE n-a tradat atunci nimeni, acum se va gasi un comunist care sa tradeze?
March
WIKILEAKS: Teorie ucraineană: România+Republica Moldova=Romanova

Romanova ? Noua tiganie ? sau Noua tiganeala ? unsure.gif
abis
Mai degraba telegrama aia arata prostia diplomatilor ucrainieni.
March
Comunistii au castigat primaria Chisinaului ! Pentru prima oara dupa 1990 !! In Moldova intr-adevar se intampla ceva ... unsure.gif
turbo trabant
QUOTE(March @ 6 Jun 2011, 09:42 AM) *
In Moldova intr-adevar se intampla ceva ... unsure.gif

Ce sa se intample, crezi ca moldovenii is prosti sa se uneasca cu rrromanii? Pasapoarti si atat bre.
March
QUOTE(turbo trabant @ 6 Jun 2011, 11:05 AM) *
Ce sa se intample, crezi ca moldovenii is prosti sa se uneasca cu rrromanii? Pasapoarti si atat bre.

Ca doar n-or fi fraieri sa se uneasca si sa plateasca gazul la pretul pe care ni-l dau rusii noua
Cla
Mai întâi de sa dea gaze s-ar cuvine sa vorbesca ceva ce se întelege, yippieyayo.

Moldoveanca, Yippie Ya Yo
March
Scandal la Kishinev. Comisia Electorala Centrala nu accepta comunicatul Comisiei din capitala. Cum ca au castigat comunistii dupa numaratoare a numai 44 % din voturi ! Stati pe aproape . Se incinge samagonul in ei !
Marduk
Parca mi-aduce aminte de ceea ce s-a intamplat si la alti romani, e prea de tot, sa-mi dea cineva un dictionar moldo-roman sa inteleg si eu ce se intampla.
March
Turul doi pentru Primăria Chişinaului
Presa comunistă: Bucureştiul ar fi cerut serviciilor moldoveneşti să-l ajute pe Chirtoacă
Marduk
Foarte bine ca daca au actionat asa, chiar daca comunistii (rusii) au aflat ceva ar trebui sa negam orice implicare si sa aflam cum de a fost posibil sa rasufle informatia asta, daca este reala. Trebuie sa invatam de la altii cum se procedeaza iar rusii au multa experienta in acest sens, dar nu numai ei.
Marduk
Republica Moldova a semnat tratatul de aderare a zona liberului schimb din CSI, care se doreste a fi un fel de UE al fostelor state sovietice. In timp ce Romania, presedintele Basescu chiar si Polonia fac demersuri pentru integrarea Moldovei in UE, guvernul moldovean semneaza un tratat prin care rusii incearca recrearea URSS. Cu aceasta ocazie rusii au solicitat bani pentru crearea unei forte defensive aeriene a statelor CSI. In timp ce UE se confrunta criza domnul Putin isi vede de treaba si pare ca are succes, de neinteles pentru mine este atitudinea moldovenilor, care prin proiectul de la Deveselu intrau oarecum sub scutul acesta, de ce le mai trebuie inca un "scut"? sa fie oare acelasi joc, specific romanesc, balcanic, la doua capete? sau sa fi realizat moldovenii ca sansele de a fi acceptati in UE s-au redus dramatic. Nu stiu cati moldoveni au primit pasapoarte romanesti dar cu siguranta UE va pune intrebari Romaniei cu privire la aceasta situatie ciudata, in care cetatenii unei alte uniuni au pasapoarte ce atesta ca sunt si catateni ai UE.
March
QUOTE(Marduk @ 19 Oct 2011, 12:24 PM) *
In timp ce Romania, presedintele Basescu chiar si Polonia fac demersuri pentru integrarea Moldovei in UE, guvernul moldovean semneaza un tratat prin care rusii incearca recrearea URSS.

Ca sa vezi cat de aerian este presedintele tau in chestiunile astea de politica externa !
Marduk
Se pare ca nu e singurul, mai ales ca are, avem, afinitati culturale, obligatii morale fata de moldoveni, pe care i-am lasat nu odata la mana rusilor, preferand sa ne salvam in dauna lor. Au tot dreptul sa se simta lezati, ca niste frati mai mici uitati in camp dupa joaca. Totusi nu inteleg ce i-a determinat sa faca acest pas, criza? zvonurile privind sistarea aderarilor, lipsa de viziune, presiunile Romaniei? presiunile Rusiei sau oferta acestora privind rezolvarea conflictului transnitrian? nastalgia vremurilor cand Maica Rusie se ingrija de soarta lor?
March
QUOTE(Marduk @ 19 Oct 2011, 03:14 PM) *
Se pare ca nu e singurul, mai ales ca are, avem, afinitati culturale, obligatii morale fata de moldoveni, pe care i-am lasat nu odata la mana rusilor, preferand sa ne salvam in dauna lor. Au tot dreptul sa se simta lezati, ca niste frati mai mici uitati in camp dupa joaca. Totusi nu inteleg ce i-a determinat sa faca acest pas, criza? zvonurile privind sistarea aderarilor, lipsa de viziune, presiunile Romaniei? presiunile Rusiei sau oferta acestora privind rezolvarea conflictului transnitrian? nastalgia vremurilor cand Maica Rusie se ingrija de soarta lor?


In locul promisiunilor lui Basea cum ca ii va sprijini pentru intrarea in UE, maldavenii prefera ajutorul imediat al Rusiei : produse mai ieftine, gaz mai ieftin, electricitate mai ieftina ,piata de desfacre pentru vinurile moldovenesti...

Miscarea asta a Moldovei este un pumn in fata lui Basescu dat de catre noua conducere a Moldovei pe care el a sustinut-o cu disperare prin toate mijloacele.
abis
QUOTE(Marduk @ 19 Oct 2011, 12:24 PM) *
guvernul moldovean semneaza un tratat prin care rusii incearca recrearea URSS


Ei, asta-i o exagerare a ziaristilor. smile.gif

Au semnat un tratat care anulează taxele de import si export pentru unele marfuri, nici vorba de refacerea URSS.

PS: Uite aici o analiza mai lucida decat comentariile ziaristilor de doi bani
Marduk
@abis
"nici vorba de refacerea URSS"
Poate trebuia sa folosesc ghilimelele pentru "URSS" normal ca nu o sa mai fie URSS, dar CSI in care Moscowa are puterea militara, economica si financiara este pentru multi acelasi lucru. De ce crezi ca turkemenii nu vor sa semneze? pentru ca toate negocierile lor cu UE, speranta lor de independenta, s-ar narui iar gazul ar trece din nou in mainile rusilor care l-ar folosi pentru a pune presiune pe UE cand vrea muschii lor. Putin vrea sa recreeze un stat care sa mosteneasca URSS, nu poate face nimic in tarile baltice dar in rest toti sunt la mana lor, chiar si Georgiea odata cu plecarea lui Saakasvili va deveni mai apropiata de Rusia, asa cum a facut de altfel si Armenia. Toate aceste popoare s-au obisnuit sa aibe securitatea asigurata de Rusia cea mare si puternica, ce s-a intamplat cand Rusia a fost slaba, armenii s-au razboit cu azerii, osetinii cu georgienii etc. cel putin in Caucaz, Rusia a adus stabilitatea si securitate. Marea problema a rusilor o constitue islamismul pe care oricat ar dori nu-l pot controla decat prin forta. Moldovenii pot fi tentati de CSI si ar avea si de ce, au acolo o piata pe care nu si-au dorit sa o abandoneze niciodata, asa cum au facut romanii, desi au avut de pierdut, produsele moldovenesti se vand bine in Rusia iar produsele rusesti se vand bine in Moldova. Sa vedem ce se va intampla in viitor, dar eliberarea pasapoartelor romanesti cred ca va fi o problema.
abis
QUOTE(Marduk @ 19 Oct 2011, 04:31 PM) *
De ce crezi ca turkemenii nu vor sa semneze? pentru ca toate negocierile lor cu UE, speranta lor de independenta, s-ar narui iar gazul ar trece din nou in mainile rusilor


Exact.

Dar Moldova nu are gaz de exportat prin Rusia; nu are decat de castigat de pe urma tratatului.
Marduk
De castigat sigur are de castigat, dar sa vedem ce va pierde, trebuie sa dea ceva la schimb, or poate-ti inchipui ca rusii au devenit dintr-o data democrati.
March
QUOTE(Marduk @ 19 Oct 2011, 04:50 PM) *
De castigat sigur are de castigat, dar sa vedem ce va pierde, trebuie sa dea ceva la schimb, or poate-ti inchipui ca rusii au devenit dintr-o data democrati.

Nu trebuie sa dea nimic material. Are piata ruseasca deschisa. Iar telul rusilor este sa departeze Moldova de Romania... UE.... NATO....
Marduk
Deci esti de acord ca va da ceva, nu material dar va da? Te referi la suveranitate sau independenta?
March
QUOTE(Marduk @ 20 Oct 2011, 06:09 PM) *
Deci esti de acord ca va da ceva, nu material dar va da? Te referi la suveranitate sau independenta?

Suveranitatea ei nu va fi limtata in niciun fel. Nu mai suntem pe timpul lui Brejnev
abis
QUOTE(Marduk @ 19 Oct 2011, 04:50 PM) *
poate-ti inchipui ca rusii au devenit dintr-o data democrati.


Rusia face concesii Moldovei pentru a-si imbunatati relatiile cu UE

Asta e parerea presei ruse. Eu zic ca, de data asta, are dreptate. smile.gif
Marduk
Eu zic ca nu are. Ma gandesc cand spun asta la vorbele lui Stefan Cel Mare, care prefera sa inchine tara turcilor decat sa faca o alianta cu muscalii. Romanii si mai ales moldovenii ar trebui sa citeasca mai multa istorie, acolo se gasesc vectorii care ne ajuta sa intelegem specificul acestei natii, rusii. Tot ce se intampla acum in Rusia, concesiile facute unei tari sau alteia nu sunt decat actiuni ale diplomatiei ruse menite sa adoarma pe cei naivi. Rusia e prea mare si prea mandra ca sa poata pierde ceea ce si-a dorit din totdeauna, gurile Dunarii, Marea Neagra, Marea Baltica, fara aceste conexiuni Rusia nu exista pentru Europa, este doar o alta tara din Eurasia, bogata, mare, dar salbatica si indepartata. Rusia vrea sa fie europeana, a facut eforturi enorme de-a lungul istoriei pentru a-si demonstra apartenenta la Europa, inca din timpul lui Petru Cel Mare incearca asta si ori de cate ori au ajuns aici, s-au lovit de romani, de moldoveni. Pe romani rusii au vrut pur si simplu sa-i transforme, sa-i rusifice, sa-i domine cu orice pret, i-au cucerit, le-au luat pamanturile, i-au batjocorit, le-au adus comunismul, le-au schimonosit limba, i-au trimis prin Siberia etc. dar n-au reusit mare lucru. Suntem aici, personal sunt constient de puterea Rusiei, de faptul ca ne este necesara o relatie buna cu aceasta tara, este o piata mare care ne poate ajuta economic care ne cunoaste si apreciaza produsele, dar niciodata nu ma voi increde in rusi in ceea ce fac sau au de gand sa faca. Romanii si mai ales moldovenii trebuie sa fie atenti la denaturarile savante ale rusilor, la studiile lor academice, care nu fac altceva decat sa creeze o alta realitate, o alta istorie in ceea ce ne priveste, asta este stilul lor si din nefericire s-au gasit de-a lungul timpului multi mancurti care sa-i sustina, sa-i sprijine, sa-i ajute sa loveasca acolo unde trebuie.
abis
QUOTE(Marduk @ 21 Oct 2011, 01:00 PM) *
Ma gandesc cand spun asta la vorbele lui Stefan Cel Mare, care prefera sa inchine tara turcilor decat sa faca o alianta cu muscalii.

La ce te referi? Nu inteleg.

QUOTE
niciodata nu ma voi increde in rusi in ceea ce fac sau au de gand sa faca

Eu o sa am incredere in Rusia ca stat atunci cand va fi un stat democratic. Ceea ce este posibil sa nu se intample niciodata. smile.gif
Marduk
QUOTE(abis @ 21 Oct 2011, 01:23 PM) *
La ce te referi? Nu inteleg.

Pentru corectitudine si pentru a despartii literatura de istorie trebuie sa precizez urmatoarele:

IX. Când au murit Ștefan-vodă cel Bun, au lăsat cuvânt fiiului său, lui Bogdan-vodă, să închine țara la turci, iar nu la alte neamuri, căci neamul turcilor sunt mai înțălepți și mai puternici, că el nu o va putč ținč țara cu sabia, ca dânsul. (Letopisețul Țării Moldovei de Ion Neculce)

De-a lungul timpului multi au folosit acest text, pentru a desemna, crestinii, polonezii, muscalii, rusii, ungurii etc. Conform lui Neculce, Stefan cel Mare ar fi zis doar "alte neamuri" dar e clar ca prefera sa inchine tara turcilor decat oricaror altor neamuri, fara a face insa referire directa la muscali sau rusi. Mai tarziu s-au vehiculat tot felul de variante, printre acestea aflandu-se si cea pe care am folosit-o eu.
abis
QUOTE(Marduk @ 21 Oct 2011, 02:30 PM) *
e clar ca prefera sa inchine tara turcilor decat oricaror altor neamuri, fara a face insa referire directa la muscali sau rusi

De asta eram nedumerit, nu intelegeam de ce ai spus ca Stefan Cel Mare prefera sa inchine tara turcilor decat sa faca o alianta cu muscalii

Rusii erau departe atunci, nu ar fi spus Stefan asa ceva. Si chiar daca ar fi spus, asta s-ar fi intamplat acum mai bine de 500 de ani. Asa, multi ar deplange faptul ca Moldova a fost inchinata la... munteni. smile.gif
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.