Dragul de cactus a postat urmatoarele in alta parte, dar am zis ca aici isi gaseste locul mai bine reteta lui - mie imi suna asemanator cu o supa de sfecla poloneza, sau borsht rusesc - are cineva idee?
Voi ce parere avetzi ? merita incercata, ca, chiar am pofta de o zeama calda...
Sau, cum s-o mai dreg sa fie mai faina ?
Ciorbă de sfeclă
Ingrediente: 3 sfecle rosii, 1 ceapă, 1 cartof, 2 morcov, 1/2 lămâie, 1 lingurită făină, sare, 1 legătură pătrunjel, putin unt.
Mod de preparare: sfecla, cartoful si morcovul se pun la fiert în apă cu sare. Când sunt fierte bine, se scot si se pasează, dar apa în care au fiert se păstrează. Ceapa se curătă, se toacă si se căleste în putin unt. Când s-a făcut sticloasă, se pune făina si se amestecă, până când se rumeneste usor. Atunci se adaugă legumele pasate si se pune o parte din apa în care au fiert. Se lasă să fiarbă la foc potrivit 30 min., se sărează si se acreste cu zeamă de lămâie. Când se trage de pe foc, se presară pătrunjel tocat.