Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Retete, Retete Si Inventate
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Prietenilor > Peripetii la Gura Sobei > Bucataria si Barul Hanului
Pagini: 1, 2
Mistinguett
Dragul de cactus a postat urmatoarele in alta parte, dar am zis ca aici isi gaseste locul mai bine reteta lui - mie imi suna asemanator cu o supa de sfecla poloneza, sau borsht rusesc - are cineva idee?

Voi ce parere avetzi ? merita incercata, ca, chiar am pofta de o zeama calda...
Sau, cum s-o mai dreg sa fie mai faina ?

Ciorbă de sfeclă
Ingrediente: 3 sfecle rosii, 1 ceapă, 1 cartof, 2 morcov, 1/2 lămâie, 1 lingurită făină, sare, 1 legătură pătrunjel, putin unt.

Mod de preparare: sfecla, cartoful si morcovul se pun la fiert în apă cu sare. Când sunt fierte bine, se scot si se pasează, dar apa în care au fiert se păstrează. Ceapa se curătă, se toacă si se căleste în putin unt. Când s-a făcut sticloasă, se pune făina si se amestecă, până când se rumeneste usor. Atunci se adaugă legumele pasate si se pune o parte din apa în care au fiert. Se lasă să fiarbă la foc potrivit 30 min., se sărează si se acreste cu zeamă de lămâie. Când se trage de pe foc, se presară pătrunjel tocat.
Michelle
E mai curand o supa crema de sfecla ,asta e tiparul dupa care se fac toate supele-crema ,atita ca io nu agreez ceapa calita si o fierb si pe ea alaturi de celelalte legume.
Borsul rusesc contine pe linga sfecla ,ceapa ,morcovi ,cartofisi fasole boabe si varza si se acreste cu bors facut din tarite( reteta de familie laugh.gif !)
Felina
O supa cu origine inspirata dar adaptata biggrin.gif

Supa de dovlecei:

2 dovlecei mici-mijlocii
o ceapa zdravana
doua linguri de bulion bun, din ala adevarat
ulei (de masline sau ce se gaseste)
condimente la alegere
o oala de 3 litri
verdeata (patrunjel sau la alegere, dupa gust si posibilitati)

Se curata dovleceii si ceapa, se spala, se taie dovleceii in cubulete iar ceapa se marunteste.
Se caleste ceapa pe jumatate, se adauga cubuletele de dovlecel. Se calesc impreuna pana cand dovlecelul s-a patruns putin (si-a schimbat culoarea si consistenta). Se adauga bulionul, se mai caleste si dumnealui putintel (dar nu prea mult ca nu-i sanatos tongue.gif ), dupa care se umple oala cu apa. Se fierbe pana dovlecelul e numai bun de mancat. Se drege de sare, se adauga condimentele, se mai da un clocot si gata. La servire se adauga o lingura de smantana buna.

Este delicoasa!
Probabil ca bulionul se poate inlocui cu suc de rosii sau rosii iar supa la sfarsit se poate transforma in supa crema.

Pofta mare!
Mistinguett
Michelle, daca nu-i cu suparare, baga si tu reteta de bors rusesc la "Supe si ciorbe" ca suna buna si e si de post. wink.gif
Cla
Poate aveti chef de cotrobait... licklips.gif smile.gif

user posted image
flori
Va rog! Urgent! Cum se pregatesc homarii?
Cla
Ii arunci in apa clocotita, asa raman rosii wink.gif Cum mor, e treaba lor. Fierti rofl.gif
Clestii ii spargi dup-aia cu ciocanul spoton.gif
Se serveste cu lamâie, pâine alba + Beluga Mallossol. licklips.gif
Mistinguett
Flori, banuiesc ca e tarziu acum, dar vroiam doar sa adaug ca trebuie sa pui capacul pe oala dupa ce-i arunci in apa, ca risti sa te trezesti cu ei la plimbare prin bucatarie.
De fapt, ei s-ar omori inainte, se inteapa cu un cutit in ceafa, dar ma rog - e cam barbaric.
De servit, se servesc cu lamaie si unt topit clarificat.
Cla
QUOTE (Mistinguett @ 23 Jul 2005, 02:14 AM)
risti sa te trezesti cu ei la plimbare prin bucatarie.

Asa-i, Misti rofl.gif Mi s-a-ntamplat aceeasi chestie cu o anghila.
Am prins-o cu un ziar spoton.gif
......................

da' acum serios: egal daca homar, langusta sau scampi:
Se desface burta si se scoate matzul ( nu arata bine+ e gretos)In rest, go on.
Daca tre' sa mearga repede: cu mirodenii de Provence, usturoi, gata.

Servit cu orez(+curry) si salata de sezon. (+pâine de la bunica acasa [daca ai] rofl.gif )
Ca dessert, dude. Sau spuma de visine, daca nu sunt, zmeura sau mure.

Hai Mara, da in monitoru' ma-si de ciuda tongue.gif rofl.gif
flori
Gata am scapat! biggrin.gif Spre norocul meu au fost langustine, nu homari, ca daca trebuia sa fac operatia pe care a descris-o Mistinguett eram pierduta si homarii la fel saracii mai bine asa. Bietele langustine erau moarte, sper ca nu de prea mult timp, blink.gif asa ca dupa ce le-am curatat dupa reteta lui Cla wub.gif laugh.gif le-am aruncat in oala cu apa clocotita si le-am papat cu muuult usturoi thumb_yello.gif Au fost bune ! ce-o mai fi om mai vedea!
Mistinguett
Sa va fie de bine, Flori.
spoton.gif
Cla
Fain, Flori licklips.gif drool.gif
Cum zice si Misti, sa va fie de bine smile.gif

Stie cineva cum se face crap "albastru sau acru"?

Se ia un crap. Ii dai in cap. Desfaci burta si scoti toate intestinele.
Ai nevoie de un cutit cu tais bun. Se taie crapul in lung, asa ca o parte ramane cu sira spinarii, cealalta parte nu.
Partea cu sira spinarii se prajeste
Pt cealalta se pregateste apa, sare, piper, ceapa, foi de dafin, cuisoare, otet (sau vin rosu), zahar.
Se lasa zeama aia sa clocoteasca. Cand e gata, se arunca pestele inauntru (isi capata culoarea albastra de la mucoasa daca e proaspat).
Când pluteste pestele, e gata (vreo 10 min.)
Se serveste cu cartofi (dar doar cu putina sare, ca strica gustul)
+ Salata (dar, la fel, cu putina sare, strica gustul pestelui)

Pofta buna! smile.gif

Pt vineri spoton.gif
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.