Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Intrarea Romaniei In U.E.
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Noutatilor > Politica interna si externa. Stiri din Romania. > 2007. Romania si Uniunea Europeana.
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36
Petru
Uneori insa se intampla ca opinia publica din Romania sa explodeze pur si simplu... si asta cred ca e un semn ca inca nu suntem o societate bolnava asa cum pretind unii!
Cred ca avem suficienta responsabilitate in asumarea unor decizii.
nefertiti-old
Da-mi un exemplu cind societatea romaneasca a explodat, cum spui tu.
Petru
Spre exemplu grevele din Invatamant sau de la unele intreprinderi...
Este un exemplu cred!
nefertiti-old
Din pacate, in exemplele date de tine este vorba mai mult despre manipularea sindicatelor.
talusa
Din ce motiv au izbucnit acele greve?
Ceva "anti-conducerea" statului sau pur si simplu pentru a capata ceva mai mult la salariu sau a nu se concedia personal!Eu am urmarit cateva greve in care se revendicau salariile neplatite de luni de zile!
nefertiti-old
Cite putin din toate, doar ca in unele cazuri protestele nu erau justificate.
Petru
talusa , motivele pentru care au izbucnit sunt extrem de diverse si nu are sens sa ne aplecam asupra lor...[
nefertiti ai putea sa aduci un exemplu unde nu era necesar sa se recurga la greva?
talusa
Pai "manipulare sindicala" e departe de a fi o "explozie sociala"!

Daca ar fi dupa acest criteriu,Israelul ar putea fi considerat "epicentrul exploziilor sociale din lume".

Detinem "recordul" cu cele mai multe greve din lume in ultimii 3 ani! huh.gif
Mi_
QUOTE (talusa @ Nov 17 2003, 02:21 PM)
Dublarea sau triplarea "efortului"(prin ridicaare "stachetei" la diferite nivele de aderari wink.gif )

Am mai explicat o data, "stacheta" e o colectie de atribute pozitive ale tarii numita Romānia. Ce ai īmpotriva stachetei, de ce te sperie posibilitatea sa se ridice ? Mie mi se pare o atitudine de furat singur caciula, ce spui tu. Daca ar fi pretentii de doi bani īn conditiile UE, īntreaga tara ar ramāne ea īnsasi de doi bani.
talusa
Eu nu sunt SPERIAT!!
Populatia Romaniei,cu o politica sociala neadaptata la asemenea "ridicari de stacheta",ar trebui sa fie "ingrijorata".
Din partea mea,discutia e "pur teoretica". wink.gif
talusa
QUOTE (Petru @ Nov 17 2003, 04:44 PM)
talusa , motivele pentru care au izbucnit sunt extrem de diverse si nu are sens sa ne aplecam asupra lor...[
nefertiti ai putea sa aduci un exemplu unde nu era necesar sa se recurga la greva?

Intre timp,presedintele Iliescu "descopera roata" ohmy.gif

Presedintele Ion Iliescu a afirmat, ieri, ca Romaniei nu-i lipsesc posibilitatile intelectuale si tehnice pentru realizarea unor infrastructuri moderne, ci resursele financiare. El a facut aceasta afirmatie cu ocazia Forumului National "Serviciile publice de interes general in perspectiva integrarii Romaniei in Uniunea Europeana". Ion Iliescu a aratat ca, din punct de vedere financiar, Romania nu poate sustine realizarea unor proiecte importante de constructii si modernizare a infrastructurilor. El a spus ca, pe de alta parte, sectorul privat nu este interesat in astfel de investitii, deoarece acestea se amortizeaza intr-un interval lung de timp, de pana la 50 de ani. "Am oferit chiar unor mari companii, mari constructori de autostrazi, sa vina sa preia in concesiune construirea de autostrazi. Vin cu o singura conditie: sa aiba garantie guvernamentala. Pai, cu garantie guvernamentala stim si noi sa construim. Chiar picati din luna nu suntem, chiar lipsiti de o anumita capacitate intelectuala si tehnica, nu suntem", a afirmat Ion Iliescu, transmite Mediafax. Presedintele Iliescu a precizat ca Romania a inregistrat performante tehnice in domeniul constructiei de infrastructuri si in trecut. El a mentionat podul de peste Dunare, construit de Saligny. Saligny "mergea la concurenta cu Eiffel, a castigat de altfel concursul cu Eiffel pentru realizarea acestui pod - constructie metalica". "Romania a fost printre primele tari care a introdus betonul armat in constructie. Nu ne lipsesc capacitatile intelectuale si tehnice, ne lipsesc reasursele financiare", a mai spus Ion Iliescu.

Iliescu pledeaza pentru un buget echilibrat

Ion Iliescu a declarat ca trebuie gasit un echilibru in alocarea resurselor bugetare pe diverse domenii, deoarece bugetul reprezinta 20-25% din PIB si nu se pot lua bani de la alte sectoare care si asa au alocatii foarte mici. "Cand apar solicitari sa creasca ponderea din venitul national al unor sectoare - alocatia pentru invatamant, spre exemplu, sa se majoreze de la 4% la 6%, unii nu fac transferul imediat ce inseamna aceasta pondere din PIB fata de buget", a afirmat Ion Iliescu. El a mentionat ca 4% din PIB inseamna 20% din buget, iar 6% din PIB echivaleaza cu 30% din buget. "Pe seama cui se face aceasta crestere a alocatiilor bugetare. Ar trebui sa sacrifici sectoare, sanatate, cultura, stiinta, care si asa au alocatii foarte mici, armata, administratie publica, politie. De unde sa repartizezi. Deci, trebuie sa fie un echilibru in toate aceste lucruri", a adaugat Ion Iliescu.

Seful statului a mai spus ca singura solutie pentru cresterea resurselor bugetare este gasirea solutiilor pentru cresterea valorii absolute a produsului global.

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant a organizat, saptamana trecuta, un protest pentru a trage un semnal de alarma asupra starii jalnice in care a ajuns invatamantul romanesc. In principal, profesorii cer ca invatamantul sa primeasca, prin Legea bugetului de stat pe anul 2004, un procent din PIB apropiat de cel acordat in tarile candidate la aderarea in Uniunea Europeana anul viitor. De asemenea, Federatia a anuntat ca intentioneaza sa stranga 250.000 de semnaturi pentru promovarea unui proiect de lege privind alocarea a cel putin 6% din PIB pentru educatie, dupa ce obligativitatea unui anumit buget pentru invatamant a fost eliminata din Legea invatamantului.


Petru
Alocarea in sistemul de invatamant a unui buget cat de cat "normal" este deja o evidenta si nu cred ca exista cineva care sa sustina ca perfomanta se obtine degeaba si ca nu e necesar un oarecare fond banesc!
Mi_
QUOTE (talusa @ Nov 18 2003, 06:38 AM)
Populatia Romaniei,cu o politica sociala neadaptata la asemenea "ridicari de stacheta",ar trebui sa fie "ingrijorata".

Populatia ar trebui sa fie īngrijorata nu de stachete (impuse de UE, americani, rusi, chinezi) ci de starea natiunii. Politica sociala prezenta, inadaptata, era oricum un lucru de care trebuia scapat cāt mai repede, schimbarea ei nu e un sacrificiu ci un mare pas īnainte.

Deci conteaza mai mult ce zice/vrea UE sau starea reala a natiunii ?
talusa
Pai nici nu am sustinut ca populatia ar fi ingrijorata de stacheta!
Dar o stacheta "mai ridicata" impune guvernantilor niste masuri "mai radicale" care au implicatii asupra "starii natiunii"!
In cuvinte mai simple.plata la intretinere si pentru "potol" wink.gif !!
Si de acest lucru "merita" sa fie ingrijorata populatia/natiunea!
Mi_
Toate tarile ex-comuniste care au luat masuri radicale sunt undeva departe acum. Numai la noi se sacrifica viitorul mediu si pe termen lung al tarii de dragul votului de māine.
talusa
Exact!
Uite unde se afla Polonia i ce salariu mediu are!
Dar are si o rata de inflatie de 17-18%.
Dar are si o "politica sociala" mai apropiata vestului europei!

Exista acest lucru in Romania!

Mi_,noi vorbim aici despre procente si srtrategii!
Dar un om care nu are de lucru si nu are sa ofere caldura de iarna pentru copilasii sai ,reprezinta(pentru sine insusi!) 100% tragedie!
Si "aderarea pentru un viitor mai bun" ii spune foarte putin.

P.S.Care este rata de somaj in Romania?
Si ce reprezinta fiecare procent adaugat?
Eu vad muncitorii romani care lucreaza la noi si lupta lor pentru a nu fi trimesi inapoi.Si stiu baietii de ce.
Pentru ca se reintorc la "mai nimic"!
talusa
Si pentru ca discutam despre "barometrul romanesc!


Barometrul de Opinie dat publicitatii de Fundatia pentru o Societate Deschisa contine suficiente informatii pentru a ne lasa perplecsi. Conform datelor culese in octombrie 2003, 76% din romani sint convinsi ca “statul ar trebui sa-si asume mai multa responsabilitate pentru bunastarea fiecaruia”. Iar dintre acestia, 25% cred ca responsabilitatea vizeaza veniturile populatiei, 24% s-au gindit la locuri de munca, iar 17% la protectia sociala pe care o considera obligatorie. Socant este sa aflam ca 86% din compatriotii nostri sint convinsi ca statul trebuie sa asigure locuri de munca tuturor celor care doresc sa munceasca. Procentul mi se pare covirsitor. In 14 ani de tranzitie, Romania a ramas cu un enorm potential de gindire muncitoreasca. Aproximativ acelasi procent a votat cu PSD in alegerile de la 20 mai 1990. Or, in toti acesti ani, din care ultimii dominati de o economie hermafrodita (in viziunea PSD din 2002 si 2003, chiar de piata functionala), cei 86%, in loc sa incerce ceva, s-au gindit la o obligatie a statului de a crea locuri de munca. Ceea ce suna cam absurd. Vrem diagnosticul de economie de piata functionala (unii, din patriotism, s-au simtit obligati sa isi exprime nemultumirea), vrem chiar nivel de trai daca nu ridicat, macar satisfacator, dar de locurile de munca sa nu se ocupe chiar piata si investitorii. Ele trebuie asigurate de stat, ca pe vremea lui Ceausescu. Pe cale de consecinta, e logic sa ne imaginam ca, in Romania anului 2003, daca un nebun vine la TVR si zice de doua-trei ori ca detine secretul prin care asigura locuri de munca pentru toata populatia tarii, atunci in citeva luni el va avea un sprijin egal cu procentul celor care cred ca statul trebuie sa aiba grija de ei. Cu o lozinca simpla, raspunzind unei prejudecati socialiste (comuniste), Romania poate fi cucerita in doi timpi si trei miscari. Pina la urma, afirmatia conform careia un partid muncitoresc infiintat la sfirsitul acestui an ar putea cistiga alegerile parlamentare anul viitor nu e tocmai lipsita de temei. Fara sa fii specialist in sondaje de opinie, e de ajuns sa vezi ca 44% din romani inca mai cred ca salvarea ar putea veni prin infiintarea unor intreprinderi de stat (locuri minunate, sigure, in care nimeni nu te obliga sa produci ceva, de unde mai poti si sa sterpelesti, de unde poti sa mai si lipsesti, unde merg si concediile medicale date pe o sticla de trascau, doua gaini si un pachet de cafea).
Ca sa ne convingem, in ciuda fardului sarac de democratie si economie de piata, sondajul vine si ne arata ca sub aceste schimonoseli democratice se ascunde o solida materie prima pentru un comunism triumfator. Ba, romanul, mare iubitor de pere malaiete (42% zic ca acelasi stat trebuie sa acorde sprijin tuturor firmelor), vrea ajutoare, dar numai pentru el, capitalistii aceia nenorociti care au venit sa ne cumpere nefiind demni de asta (doar 2% cred ca sprijinul statului ar trebui sa se indrepte spre strainii care au investit bani in Romania).
Si-o fi facut PSD-ul planul la imaginea externa, la numarul de legi date pe banda rulanta, la bani pusi la ciorap, la multe alte capitole (inclusiv la economate pentru saraci). Dar, in materie de mentalitate, el n-a generat nici un progres. Ba, as indrazni sa zic, a reusit marea performanta sa tina populatia cam la aceleasi procente in materie de prejudecati la care era si in 1990.
Ne dam democratici si capitalisti cu o populatie care ii asteapta, mai degraba, pe Marx si pe Lenin.
Mi_
QUOTE (talusa @ Nov 18 2003, 06:20 PM)
Mi_,noi vorbim aici despre procente si srtrategii!
Dar un om care nu are de lucru si nu are sa ofere caldura de iarna pentru copilasii sai ,reprezinta(pentru sine insusi!) 100% tragedie!
Si "aderarea pentru un viitor mai bun" ii spune foarte putin.

Asa este. Mai ales cānd poate fi adus la limita supravietuirii si cānd i se pune īn vedere sa voteze cum trebuie, ca altfel iese rau.

Polonia, Ungaria, Slovacia etc si etc, si acolo erau oameni care nu au de lucru si nu puteau sa ofere caldura si māncare copiilor, ei cum au putut sa iasa din cercul vicios ? Poate pentru ca nu au gāndit ca singura munca pe care trebuie sa o faca este sa voteze la comanda si restul vine de la sine.
talusa
Si poate,spre deosebire de tarile amintite de tine,in Romania patura politica conducatoare a fost interesata sa tine "aceste mase"(care si asa arat o nepasare destul de mare la vot) in aceasta conditie pana'si fac ei "chagul"?
Iar cand au vazut "ca tine" nu se mai pot satura? wink.gif (sau opri).

P.S.Ai citit astazi in presa romana despre oameni cu "pensie de urmasi"?( 4 5 0 lei!!!! sad.gif ).
Ai auzit in multe tari despre astfel de "fenomene"?
talusa
In continuare,consider ca "problema" descrisa mai jos este mai acuta pentru populatia Romaniei decat "aderarile si stachetele" despre care discutam noi:
===========================


Anul acesta regiile de termoficare nu ne mai iau cu binisorul. Prima intretinere de iarna va fi un soc pe listele de plata pentru ca in luna octombrie caloriferele au fost incalzite din plin. Daca anul trecut am platit mult, dar sumele au crescut treptat, acum situatia nu mai e la fel. Facturile regiilor de termoficare au ajuns deja la administratori, iar sumele nu sunt deloc neglijabile. Pana saptamana viitoare administratorii ar trebui sa afiseze noile liste de intretinere care contin si consumul de caldura aferent lunii octombrie. Functionarii Federatiei Asociatiilor de Proprietari din Romania au facut o medie a cheltuielilor pe tipuri de apartament si numarul de persoane care locuiesc in ele, iar rezultatele sunt ingrijoratoare. Desi pretul gigacaloriei este acelasi, pentru octombrie (o luna de toamna tarzie) avem de platit aproape cat anul trecut intr-o luna de iarna geroasa. "Am calculat pretul caldurii si l-am comparat cu cel de anul trecut, din aceeasi perioada. E cu 50% mai mare, la acelasi cost al gigacaloriei. Asta pentru ca au dat drumul la caldura fara nici cea mai mica retinere. imi amintesc ca am stat cu geamul deschis in zilele cand s-a votat Constitutia. intretinerea la un apartament cu patru camere va fi peste doua milioane", ne-a declarat Radu Opaina, directorul Federatiei Asociatiilor de Proprietari. Desi comparatia cu anul trecut este putin relevanta pentru ca in octombrie 2002 regiile de termoficare au furnizat caldura la jumatate fata de luna trecuta, romanii vor intelege greu de ce platesc asa de mult chiar din noiembrie. Sunt deja administratori carora le este frica sa afiseze listele pentru ca diferentele sunt foarte mari. "Nu stiu cum vor reactiona locatarii. Anul trecut am avut de platit 19 milioane lei pentru octombrie. Acum, consumul a crescut de la 23 la 42 gigacalorii. Avem de plata 34 milioane lei, in conditiile in care afara nu a fost chiar atat de frig. Ce ne facem in decembrie?", ne-a declarat Aristide Naiculescu, presedintele asociatiei de proprietari din blocul Z5 de pe strada Camil Ressu din Capitala. Oficialii RADET au declarat ca in acest sezon rece nu se scumpeste caldura, singura diferenta fiind costurile de acum. Directorul Virgil Ramba spune ca numai prima intretinere de iarna va fi mai mare, pentru ca temperaturile scazute au impus furnizarea unei cantitati mai mari de caldura decat in anii trecuti.
Articol de: Bogdan Pavel


Sau urmatoarea:
===========


Guvernul a aprobat, recent, printr-o hotarare lista societatilor la care vor avea loc concedieri colective. Este vorba de 18 societati care vor efectua concedieri colective in baza proceselor de restructurare. Autoritatile statului nu au avansat o cifra exacta a celor care vor fi concediati, insa presedintele BNS, Dumitru Costin, ne-a spus ca este vorba de 15.000 de oameni. Pe lista aprobata de Guvern se afla urmatoarele societati: Siderurgica Hunedoara, Aro Campulug, Rocar, Petrotub Roman si Combinatul Siderurgic Resita, Faur, Celhart Donaris Braila, Sidermet Calan, IAIFO Zalau, CUG Cluj, Fortpres Cluj, Energoreparatii Bucuresti, Comefin Costesti, IPRS Bucuresti, UCMR Resita, INAR S.A. Brasov, Caromet Caransabes si Ges Boldesti-Scaieni. Muncitorii disponibilizati vor beneficia de o serie de masuri de protectie sociala, in functie de vechimea in munca.
Petru
Intr-adevar este o problema importanta si cred ca nu putini sunt romanii care nu se gandeasca cu teama la acest subiect ori de cate ori se apropie iarna... este insa un subiect pe marginea caruia mai mult s-a perorat decat facut ceva si asta in ciuda unor promisiuni care par electorale de micsorare a platii!
talusa
Petrule,la noi se spune ca "a promite si a iubi nu costa bani" tongue.gif
talusa
Nu stiu unde discutam despre "impunerile cumpararii de echipament american" catre Romania!!

Tin sa va anunt ca "problemele intre Romania si Franta" au fost elucidate!!
=====================================================


In intalnirea Chirac - Iliescu, batista pe tambal:
"Nu exista probleme bilaterale intre noi, relatiile sunt excelente"
Statul roman va cumpara 4 Airbus, valorand 100 milioane dolari

"Nu-mi amintesc sa fi fost neintelegeri intre Romania si Franta. Putem avea divergente de pareri intr-o problema punctuala, dar, tinand cont de relatiile noastre, putem sa ne explicam pe indelete si sa evitam sa cream neintelegeri". Afirmatia-i apartine presedintelui francez Jacques Chirac, cel care, in primavara acestui an, le spunea tarilor est-europene care sustineau politica americana de interventie in Irak, deci inclusiv Romaniei, ca au ratat o buna ocazie de a tacea si ca n-au dat dovada de buna-crestere. De altfel, dupa intalnirea de la Palatul Elysee cu presedintele Ion Iliescu, intreaga declaratie a lui Chirac a fost plina de termeni elogiosi la adresa relatiilor de solidaritate, prietenie si afectiune dintre Romania si Franta: "Nu exista probleme bilaterale intre noi, relatiile noastre politice, economice si culturale sunt excelente". Presedintele francez a tinut sa reafirme faptul ca tara sa va sprijini cu toate mijloacele "ambitia" Romaniei de a se integra in UE, prin finalizarea negocierilor in 2004 si semnarea Tratatului de aderare in 2005. Vizibil satisfacut, Ion Iliescu i-a multumit si el sefului statului francez pentru sprijinul dat Romaniei in aderarea la NATO si la UE: "Presedintele Chirac ramane prietenul nostru cel mai apropiat. Vreau sa exprim aprecierile, simpatia si sentimentul fratesc fata de Franta si de presedintele Chirac". Luat de val, Iliescu si-a extins cam mult declaratia de presa, ceea ce l-a facut pe omologul sau de la Palatul Elysee sa dea semne de nerabdare. Dupa ce presedintele roman si-a incheiat speech-ul, a fost condus, conform protocolului, la masina, de catre Chirac. In timpul celor cativa pasi facuti in curtea Palatului, Iliescu i-a inmanat lui Chirac un exemplar in franceza din lucrarea sa "Integrare si globalizare". Liderul francez a manifestat un interes de complezenta, bagand cartea in buzunar, pentru ca, imediat dupa plecarea lui Iliescu, sa o expedieze catre un reprezentant al protocolului francez. Diplomatia romaneasca si-a concentrat eforturile, in primele doua zile ale vizitei lui Ion Iliescu la Paris, pentru a obtine o declaratie de presa comuna a celor doi presedinti. Acest lucru a fost obtinut pe ultima suta de metri, iar unii dintre membrii delegatiei se intrebau daca ceea ce l-a induplecat pe Chirac a fost apropiata semnare a contractului de achizitionare, de catre statul roman, a patru aeronave Airbus, care vor costa in jurul a 100 de milioane de dolari. Pe langa negocierile la nivel guvernamental care s-au purtat in aceste zile la Paris, este foarte probabil ca aceasta chestiune sa fi fost discutata si la intalnirea de ieri de la pranz dintre Ion Iliescu si Arnaud Lagardere, mostenitorul imperiului Lagardere, care este parte a Grupului EADS, din care face parte si Airbus. In 17 februarie 2003, dupa ce Romania si Bulgaria si-au anuntat sprijinul pentru interventia SUA in Irak, presedintele francez Jacques Chirac a criticat in termeni duri aceste tari pe ideea ca ele vor sa se integreze in UE, spunand ca "au pierdut ocazia de a tacea". "Consider ca Romania si Bulgaria au avut o atitudine deosebit de superficiala in conditiile in care pozitia lor este oricum foarte problematica din punct de vedere al Europei. Daca intentionau sa-si diminueze sansele de a intra in Europa, nu puteau gasi o metoda mai buna", a insistat atunci presedintele francez. Declaratiile lui Chirac au primit replici din partea autoritatilor romane, presedintele Iliescu spunand ca Romania isi cunoaste interesele si isi face singura diplomatia si apreciind declaratia lui Chirac drept "neinteleapta, neadecvata si nepotrivita".




Liliana RUSE
========




sorin666
Sa fim seriosi, 100 de milioane ca CIFRA DE AFACERI (desi, sa zicem, 10 milioane beneficiu) impartiti intre cele 6 sau 8 tari care fac parte din consortiul EUROPEAN Airbus (Germ. Spania...) nu sint o suma chiar asa de mare. 4 avioane reprezinta, la scara Europeana, exact cit reprezinta un pachet de Marlboro care-l da vitezomanul venit din Vest politaiului roman, sa-l lase in pace biggrin.gif
Adevarul e ca tov. Iliescu a "ratat" nu o sansa istorica de a-si tine gura, ci doua... in primul rind putea sa fie cu gura mai mica si sa nu fie primul la semnatura toturor hirtiilor pe care i le-a pus Bush sub nas (adica sa fie discret, sa se lase rugat 2-3 zile si sa fie, de ex. penultimul care o face...).
In al doileea rind s-a bagata in fata si la "infierarea" a tot ce este arab, stricind astfel relatiile cu acestia (posibili parteneri comerciali ai romaniei intr-un viitor poate nu chiar indepartat. Si aici putea sa fie mai discret...) Este o lipsa EVIDENTA de pragmatism, tara e pe duca si piticul de la Cotroceni isi creeaza o statura internationala...
Si in plus, un pic de demnitate... salivind cu mina intinsa la o din ce in ce mai improbabila adeziune la CE in 2007 (si la subventiile care toti le spera), interesul RO ar fi fost sa se apropie (macar formal) de pozitiile "sponsorilor" adica Germania (cei ce duc greul birurilor comunitare) si a Frantei (unde opinia publica incepe sa confunde din ce in ce mai mult Ro cu bandele de tigani care au invadat-o)
Ceea ce a cistigat RO prin apropierea de US ramine de vazut (daca Bush pierde in 2004, mai nimik...). Ceea ce a pierdut insa aratind Kuru' Europenilor e insa clar si ii este FOARTE FOARTE prejudicibil.
In alta ordine de idei, am cautat sa vad la TV vreo imagine despre vizita Iliesciana... nimic, sau mai bine zis 15 secunde in jurnalul de la ora 10 seara... asta arata cita importanta i se da aici la Paris spoton.gif
talusa
Inca o dat nu-mi amintesc!Care era cifra afacerii "impusa de americani"?

In rest,Sorine,viitorul ne va spune cine a avut dreptate(in privinta preferintelor lui Iliescu)

Stii cui a fost dat "darul de a profeta"!!

P.S.Interesant,ce crezi tu ca va castiga Romania daca Bush va "ramane in scaun"?
Petru
Poate pentru omul de pe strada este foarte neobisnuit ca Chirac dupa ce in primavara infiera Romania acum sa fie cel putin la nivel declarativ de partea noastra. Dar e un firesc al lucrurilor din politica si diplomatie...
Cat despre relatiile economice si comerciale ale celor doua state cred ca nu ar trebui sa ne mai mire nimic, devreme ce suntem una din cele mai sarace candidate la U.E.! Eforturi nu se pot face numai de o singura parte...
talusa
Petrule,in alte articole vei gasi ca Chirac nu-si aminteste ca au exista "tensiuni" cu Romania!

Asta se potriveste de minune cu ce scria Sorin666 despre "acoperirea data de mas-media franceza vizitei lui Iliescu! laugh.gif

Talusa.
Petru
Dar cine se astepta ca vizita sa aiba un ecou in Media?! A fost o simpla intalnire la nivel inalt. Se astepta cineva ca Iliescu sa fie primit de Chirac in mare pompa?! Nu avem de-a face cu cine stie ce presedinte al unui stat puternic. De fapt asa cum este receptata in aceste momente situatia Romaniei e natural ce s-a intamplat( nu ma refer la declaratii politice!).
Insa la urma urmei importante sunt incurajarile continuarii reformelor pentru candidatura din 2007!
sorin666
Una si buna... am vazut ieri un reportaj (pe "Arte" dar nu are importanta...) se zicea ca cei 10 au negociat libera circulatie in spatiul CEE la 7 ani de la aderare, sau 9 in cazul tarilor cu probleme de somaj, adica mai simplu, abia dupa 7 ani vor putea sa se stabileasca liber unde vreau muschii lor si sa caute de lucru (deci nu e vorba de "turism" cu sau fara viza...) asta inseamna pentru Ro 2007+7=2014 in cel mai bun caz, sau 2010+9=2019 in cel mai nefavorabil... sad.gif
Asa ca fiecare sa isi faca calculele...
Petru
Criteriile de aderare a Romaniei la U.E. au fost reafirmate de ambasadorul Poloniei la Bucuresti intr-un interviu recent acordat unui cotidian central.
Dar mai multe la: http://www.romanialibera.ro/editie/index.p...08122003&idx=21
Petru
Azi 9 decembrie are loc la Bruxelles o intalnire la nivel diplomatic, unde printre altele se vor incheia inca 4 capitole de negocire cu U.E.
Petru
Ieri a avut loc incheierea proiectului de concluzii al Uniunii Europene, care afirma explicit ca data de 1 ianuarie 2007 ar trebui sa fie data fixa de integrare a Bulgariei si Romaniei. In document se afirma:"Primirea Bulgariei si Romaniei la 1 ianuarie2007, in calitate de membre ale UE, daca vor fi pregatite, este obiectivul comun al Uniunii de 25 de membri"... cu alte cuvinte este o incurajare de zile mari!
sorin666
Dream on, dude, dream on... sint destui care nu vreau in comunitate slugi americane... laugh.gif
Petru
Visul in acest caz nu-mi apartine doar mie... de fapt daca stam sa ne gandim mai bine este chiar o realitate in caz ca reformele vor fi duse pana la capat!
sorin666
Asta depinde si de intransigenta celor care PRIMESC nu numai de vointa doritorilor sa INTRE si recunoaste ca Nu e o batalie cistigata...
Caci formularea corecta nue ADERARE, ci PRIMIRE laugh.gif
Petru
Aderare sau Primire... tot una e!
Intr-adevar nu e o batalie castigata dar cel putin ne aflam pe ultimele sute de metri si nu mai trebuie decat sa continuam asa cum am facut-o pana acum... iar semnele de incurajare sunt un motiv in plus ca nu doar noi suntem cei care vor sa se integreze cat mai curand!
Mi_
Eu cred ca daca nu ar fi existat speranta copilareasca ca lucrurile vor merge brusc īn bine pe viitor datorita "aderarii la UE", de mult populatia ar fi ajuns la depasirea limitei de toleranta si ar fi iesit īn strada sa rastoarne guvernul. Acum, Nastase e acoperit, prezinta o poveste frumoasa, lumea īsi īndreapta īntr-acolo ultimele sperante, Nastase cāstiga timp si guverneaza, mintea oamenilor nu-l mai identifica pe el ca ceva cancerigen ci pe UE ca pe ceva salvator, toate sunt bune, viata merge īnainte, dupa 2007 se va inocula altceva romānilor ca sa le capteze atentia, sa le diminue furia si sa le gādile ultimele sperante ...
ypsilonalpha
QUOTE (sorin666 @ Dec 11 2003, 07:53 AM)
Dream on, dude, dream on... sint destui care nu vreau in comunitate slugi americane... laugh.gif

Si pe cind este preconizata eliminarea din Uniune a Marii Britanii? rolleyes.gif
sorin666
TOO LATE, caci regulamentul nu prevede, dar unii isi pun intrebarea daca e cazul sa multiplice tarile cu acceasi atitudine in sinul Europei (si in plus tari "subventionabile") in acest sens Polmonia a avut norocul de a-si da arama pe fata dupa ce aderarea a fost acceptata, daca nu, mai asteptau ei niste ani buni... sa fie la nivelul economic al Luxemburgului, de exemplu laugh.gif
Petru
QUOTE (Mi_ @ Dec 11 2003, 04:50 PM)
Eu cred ca daca nu ar fi existat speranta copilareasca ca lucrurile vor merge brusc īn bine pe viitor datorita "aderarii la UE", de mult populatia ar fi ajuns la depasirea limitei de toleranta si ar fi iesit īn strada sa rastoarne guvernul. Acum, Nastase e acoperit, prezinta o poveste frumoasa, lumea īsi īndreapta īntr-acolo ultimele sperante, Nastase cāstiga timp si guverneaza, mintea oamenilor nu-l mai identifica pe el ca ceva cancerigen ci pe UE ca pe ceva salvator, toate sunt bune, viata merge īnainte, dupa 2007 se va inocula altceva romānilor ca sa le capteze atentia, sa le diminue furia si sa le gādile ultimele sperante ...

Cei mai multi romani stiu despre ce e vorba... din cate stiu a existat unele "avertizari" in privinta acestei chestiuni asa ca nu are rost sa mai batem acum apa in piua...
Ca lucrurile merg in directia cea buna nu o spune nici Adrian Nastase nici Guvernul si nici o autoritate de la noi... este un fapt evident din date economice clare... dar asta nu inseamna ca nu ar putea merge si mai bine...
sorin666
Fara suparare, am impresia ca pe aici se sta de vorba cu peretii... laugh.gif
CARE date economice "clare" laugh.gif dupa ce ai studiat pe toate partile hartiile igienice ale statisticienilor, iesi in strada, o sa rida de tine si baba Floarea sad.gif
calfa
Salutari,

Am intrat sa votez (Da), si am vazut invitatia ... "motivati raspunsul va rog".

Pe scurt, cred ca intrarea in U.E. poate fi o sansa ca Romania sa devina mai curata. Nu cred ca ne scapa de mafie (mafii) dar macar sa le dea un aspect mai european. wink.gif
_______________________

Si acum off topic, dar se leaga.

QUOTE
"O musca intra intr-o zi pe nara unui cal ...

Si, pe masura ce merge ea, incet ...

curioasa ...

vede mai intai cum arata pe dinauntru nasul calului ...

apoi gatul, unde e uneori aruncata de colo-colo de respiratia calului.

Si merge ea, si merge ...

si e zguduita de bataile inimii calului ...

apoi descopera stomacul, unde nici respiratia si nici bataile de inima ale calului nu se mai resimt.

Cand, deodata !  yikes.gif

Se uita imprejur si ...  blink.gif

Nimic ! yikes.gif

Calul plecase ..."


Votez sa intram in U.E., dar sa nu dispara cumva U.E. (macar vreo 20-30 de ani).

calfa
Petru
QUOTE (sorin666 @ Dec 12 2003, 12:23 PM)
Fara suparare, am impresia ca pe aici se sta de vorba cu peretii...  laugh.gif
CARE date economice "clare"  laugh.gif dupa ce ai studiat pe toate partile hartiile igienice ale statisticienilor, iesi in strada, o sa rida de tine si baba Floarea  sad.gif

Imi pare rau ca nu esti de acord cu mine dar aici e vorba de date economice clare, cunoscute chiar si de cei din Uniune, ar fi chiar aberant sa credem ca in ultimii ani nu s-a inregistrat nici o crestere economica! Insa din pacate nu avem de-a face cu un progres vizibil si in buzunarul romanului de rand...
sorin666
Coboara in"real life" statisticile alea cu care te tot lauzi sint masluite, progresele nu se vad in NICI UN buzunar, SINT IMAGINARE smile.gif
Imi pare rau, dar dupa stilul raspunsurilor tale intotdeauna molcome si linistitoare, parca ai fi de la "Agentia TASS" sad.gif
Petru
Imi pare rau sorine ca nu sunt de aceasi opinie cu tine, dar cred ca te inseli... ai putea foarte bine sa te informezi inainte de a arunca in stanga si dreapta cu tot felul de "eu am dreptate... eu stiu mai bine despre ce e vorba!". Ai putea cauta informatii pe marginea cresterii economice din ultimii ani...
Si nu inteleg ce are de-a face stilul meu molcom cu ideile luate aici in dezbatere!
anda_magda
cresteri economice, inflatii, introduceri de moneda , fiscalitate, coruptie..............
haideti sa va spun cum sta treaba intr-o real life in ue: oamenii vor reducerea timpului de lucru, guvernul crede ca aceasta reducere va duce la creearea de noi locuri de munca si deci la scaderea ratei somajului. ecuatie total gresita si urmarea e ca nivelul economic al acestei tari scade; tara care s-ar zice ca este una dintre cele mai democratice si mai "europene" dintre toate.
un alt aspect: angajatul este dat afara si intra in somaj. banii pe care ii primeste de la stat in primele luni sunt tot aia pe care i-ar fi luat daca ar fi muncit. adica sta si acasa ia si salar. trai nineaca pe banii statului.si dupa cateva luni incepe sa se micsoreze suma, dar in nici un caz mai putin de 600 euro pe luna!!!
nu stiu daca tara noastra va ajunge vreodata la asemenea nivel!
se spera, nu?
sorin666
QUOTE (Petru @ Dec 12 2003, 03:54 PM)
Imi pare rau sorine ca nu sunt de aceasi opinie cu tine, dar cred ca te inseli... ai putea foarte bine sa te informezi inainte de a arunca in stanga si dreapta cu tot felul de "eu am dreptate... eu stiu mai bine despre ce e vorba!". Ai putea cauta informatii pe marginea cresterii economice din ultimii ani...
Si nu inteleg ce are de-a face stilul meu molcom cu ideile luate aici in dezbatere!

De informat ma informez eu, da nu la aceeasi sursa cu tine... statistici romanesti de 2 lei 50, dupa care paradisul e la 3 luni dupa viitoarele alegeri sad.gif
Mai discutam noi dupa ce vad ca ai MACAR O DATA o atitudine cit de cit crtitica fata de situatia din RO, din aia fara "las'ca'i bine" O DATA, mlacar O DATA sad.gif
Nu-mi da surse din "ziua" "adevarul" si altele ca ele, nu o sa ma obosesc sa le verific blink.gif
Du-te in strada, in provincie, situatia pe care o vei gasi e diferita de cea pe care o "compilezi" in fata ecranului, de pe siturile care sfirsesc in .guv.ro
Petru
Nu are sens sa mai discutam despre aceasta chestiune cand lucrurile sunt clare si precise...
De fapt ceea ce este mult mai important e sa se continue ritmul reformelor si sa se incheie toate cele 30 de capitole de negociere la sfarsitul anului viitor.
sorin666
Ba tocmai ca are ! Pentru mine cel putin sad.gif Nimic nu e clar, nimic precis wink.gif
Caci banuiesc ca exista pe aici niscaiva purtatori de cuvint guvernamentali sad.gif
Petru
Cred ca este adevarat ca ar trebui sa luam in considerare ce si cum se face in domeniul economic, dar pana acolo mai avem cred de lamurit o serie de chestiuni care inca nu au fost puse pe tapet...
Printre altele poate ar trebui sa discutam despre ce inseaman U.E. si care sunt avantajele integrarii!
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.