Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Un Subiect Despre Carne
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Prietenilor > Peripetii la Gura Sobei > Bucataria si Barul Hanului
Pagini: 1, 2, 3
simonsays
pai asta era si ideea !! rofl.gif ma rog, as zice pofta de .. pascut ... tongue.gif

Olaf, prietenul ala al tau ma pune pe ganduri ... oare cat de multe te-a mai invatat ? rofl.gif
sbal
Nu mananca nimeni curcan pe aici?
Eu lucrez in Antrefrig.Vand in medie cam 3-4 tone pe zi de carne de curcan...
Nu pot sa va spun ce carne prefer, sunt vegetarian.
Crisse
Chiar ma gandeam cum de nu am intalnit nici un vegetarian pana acum rofl.gif . Bravo wink.gif

As fi vrut si eu sa ma las de produsele din carne, insa nu rezist gratarelor smile.gif
Daca ar fi insa sa aleg in ordine..

1. tot ce e produs marin ;pesteeee
2. piept de pui. La gratar orice atata timp cat e prajit bine. Nam nam
3. ren, cerb
4 porc

sbal
Multumesc, desi nu stiu ce merit poate fi asta.
Crisse
Cu placere. Hmm, nu ai nici un merit?
Tii la sanatate, te respecti sau de ce esti vegetarian?
cactus
Maine-i zi de salar si as avea chef de carne de oaie. Stie cineva o reteta SIMPLA ? Asa ca pt. mine...plz. pls.gif
Oaia rulz ohyeah.gif spoton.gif
Da si porcu si pestele... spoton.gif
Galita...no way - eventual aripile la gratar...
milimetru
Clasamentul meu:
1. porc
2. pui
3. peşte

Numai că am auzit că f c*rīnd se scumpeşte din nou carnea cu vreo 20-25% astfel īncīt lucrurile se complică tare de tot cry.gif
cactus
QUOTE (milimetru @ 9 Sep 2004, 12:57 PM)
Clasamentul meu:
1. porc
2. pui
3. peşte

Numai că am auzit că f c*rīnd se scumpeşte din nou carnea cu vreo 20-25% astfel īncīt lucrurile se complică tare de tot cry.gif

Ceafa de porc ajunge la 280 mii / kg. la comerciant. Scumpirea de 50% e la producator. ADIO guţi-guţi mioritic; toata speranta ramane in unguri. Ce bine ca stau in Arad spoton.gif
Crisse
QUOTE (cactus @ 9 Sep 2004, 01:50 PM)
Maine-i zi de salar si as avea chef de carne de oaie. Stie cineva o reteta SIMPLA ? Asa ca pt. mine...plz. pls.gif

Cactus, ia si tu o punga, baga carnea in ea, apoi arunca in aceeasi punga niste catei de usturoi taiati felii, apoi un pahar de vin rosu si ceva piper (poti adauga ce alte condimente mai vrei, insa cele de mai inainte...neaparat) . Inchide punga bine la gura si bago-n frigider. Intoarce-o timp de 3 zile pe-o parte si pe alta, ca sosul sa patrunga egal peste tot. A treia zi bago la cuptor.
Ce-o sa iasa, n-o sa vrei sa imparti cu nimeni...caci e superba wink.gif .

Carnea de oaie dupa ce sta in sosul ala, se fragezeste bine si-si pierde mirosul pe care il are mereu carnea asta.
cactus
@ Crisse - Mulţam, tu draga; aşa fac - maine spoton.gif Chestia-i ca mie īmi place şi mirosul. Dar, oricum, asta fiind prima incercare, fac strict reţeta de la tine. Banuiesc că bucata de carne trebe sa fie īntreagă ? Pulpă sau de care ? rofl.gif
Crisse
Mai ...Cactusule rolleyes.gif
cactus
QUOTE (Crisse @ 9 Sep 2004, 09:58 PM)
Mai ...Cactusule rolleyes.gif

Am re-gasit reteta clapping.gif Ca io-s acasa, si ma duc la banca sa-mi iau banii - ca-i zi de salar maaaaa spoton.gif si dupa aia ma duc in piata dupa carnea aia faina si let“s start the show..... yikes.gif drunk.gif dance.gif woot_jump.gif
Tine-mi pumnii...daca bag si o foaie de dafi e nasol???? Ca vin bag io.... devil.gif
milimetru
Fii atent cu vinul! Crisse spunea că trebuie doar 1 (una bucată) pahar de vin pt ca să fie carnea bună!! rofl.gif
abis
Numai un pahar in punga, dar cu restul sticlei ce sa faca?
milimetru
Păi, normal, īl păstrează pt data viitoare cīnd mai pregăteşte după reţeta asta! Ce poate să facă altceva cu el ??!! rofl.gif rofl.gif
abis
Exact! Alta intrebuintare chiar ca nu-i poate da innocent.gif
milimetru
Păi nu? Unde mai pui că s-ar putea să īnceapă treaba pe la bucătărie tocmai cu īntrebarea ta. Īşi pune şorţul, face curat pe masă şi zice: "aia am luat, aialaltă am, cealaltă... mda, este, dar cu restul de vin care rămīne ce fac, īl arunc? Stai frate să rezolvăm mai īntīi problema asta şi după aia m-apuc de treabă" !!

Ei, Cactus, tu nu trebuie să te potriveşti la ce spun eu, că o fac de necaz şi de... foame. smile.gif
Poftă bună!
cactus
Milimetrius - draga, vezi ce mi s-a intamplat acolo - la "Zi ce-ai in cap" - gasesti tu, ca io nu stiu cum sa fac, era o postare ptr. Mogaldeatza... NORMAL ca pun numai 1-3-...6 pahare de vin in punga aia; doar no-i fi nebun sa las sa se risipeasca asa o zeama nobila. Restul merge pe fagasul pre-destinat. spoton.gif
Crisse
QUOTE (abis @ 10 Sep 2004, 04:52 PM)
Numai un pahar in punga, dar cu restul sticlei ce sa faca?

Hmm, cu restul din sticla?

Il pastreaza ptr urmatoarea portie rofl.gif
Tyra
N am avut rabdare sa citesc toata discutia de la inceput.
Vreau doar sa precizez ca de ceva timp evit carnea de porc pe cat posibil. Cred ca e mult mai bine sa consumam doar pui sau vaca. In cazul meu pestele iese din discutie pt ca il detest.
Mrs. Rogers
1. porc +pui
2. vita + peste
3.curcan
cri-cri_d'Amour
cand mancam carne, preferam pieptul de pui.
carnea de peste...da si aia, dar, tocanita asa cum o pregateam eu, cu sos de rosii, iar carnea de vita tot cu un fel de sos cu usturoi, "la abur" .
simonsays
cri-cri, daca tot ai trecut peste recomandarea threadului ("acest topic nu este pentru vegetarieni").. acuma.. da si tu reteta aia de tocanita de peste wink.gif
cri-cri_d'Amour
no bine...mey...sunt si eu curioasa...mai vad si eu cum ganditi biggrin.gif
iaca:
se pune ulei la incins, cu o lingura de otet cam in acelasi timp, caci stiti efectul otetului adaugat peste ulei incins . cand sunt incinse(scuze de repetarea cuvantului) se pun bucati de peste(preferabil cu putine oase, sira spinarii...) si se lasa sa fiarba sub capac. se pune bulion sau pasta de rosii sau chiar rosii decojite taiate marunt +sare +piper. gustati si va dati seama cand e gata. se mananca cu mamaliga.
daca va place puteti pune ceapa taiata pestisori cam in acelasi timp in care puneti pestele la "fiert" sau chiar putin mai repede, depinde cum taiati ceapa de mare. daca vreti puneti si patrunjel tocat marunt.
pregatirea tocanitei ia putin timp...poate o sa va placa.
simonsays
nu, nu stiu efectul otetului peste uleiul incins.. ba chiar ma sperie operatiunea asta rofl.gif

nu stiu cum sa zic.. dar o lingura de otet nu face ca pestele ala sa fiarba sub capac; se prajeste ... si daca il lasi prea mult, fara sa il intorci, se carbonizeaza. mai citeste odata retzeta .. rolleyes.gif

si inca ceva: CE PESTE se preteaza la tocanita asta ? smile.gif
cri-cri_d'Amour
tu chiar simti asa o mare placere, dragutule, sa te iei de mine ?!
adevarul e ca nu am specificat ce cantitate de ulei se pune...deci puneti mai mult, decat ca atunci cand il prajiti. depinde cat peste folosesti. pestele il lasi sa fiarba pana se inmoaie putin(normal ca-l mai intorci din cand in cand) si apoi pui rosiile/sucul de rosii si mai lasi putin vasul pe foc.
simon, daca mai ai nelamuriri, asteapta pana ti l-oi gati eu !
si ca sa stii si tu efectul otetului peste ulei incins... yikes.gif nu incerca, s-ar putea sa te trezesti cu el pe tine rofl.gif
simonsays
cri-cri, chiar NU m-am luat de tine.

te-am intrebat de cum pui tu otet peste ulei, ca m-am gandit ca, in afara de ochi, mai sare si pe pereti; se pare ca asa e, asa ca .. nu inteleg metoda de preparare. si 2, daca mai am nelamuriri, iontreb; daca ti-e lene sa dai o reteta completa, asta e, anunta de la inceput smile.gif
Diana-Maria
http://www.themeatrix.com/

Fara comentarii !
doice
Eu traiesc pe principiul nici o zi fara carne.
In ordinea preferintelor ar fi: pestele, porcul, puiul si vita.
Curcan, rata sau alt fel de pasare mananc numai cu titlul de experiment.

Pestele este preferatul meu de cand eram mica si nimic nu-mi face mai mare placere decat sa mananc saramura, guvizi prajiti sau scrumbie la gratar si cu sos a la grec.

mai mananc si midii, calamar, pui de balta...

off- topic
cri - cri nu vreau sa te supar dar mie reteta ta nu-mi suna a tocanita rolleyes.gif
ci a ostropel de peste (mai lipseste fix un catel de usturoi).
Figaro
Eu am incercat o data sa sting o tigaie cu ulei in flacari folosind un pahar cu apa... smile.gif
Eclectic
Nu cred ca a fost cea mai inteleapta decizie. rofl.gif rofl.gif

On topic: imi place carnea de porc, mai ales ceafa, puiul si vita.
Nina
1 - porc
2 - pui
3 - iepure
Eclectic
N-am mancat pana acum carne de iepure. Cum e la gust ? blink.gif
Rikita
mie nu-mi place... am avut iepure cateva zile dupa craciun in casa mamei mele, si nu prea mi-a placut...

cum e la gust... hm... are gust de iepure.
Eclectic
rofl.gif Excelent ! M-ai lamurit. rofl.gif Intrebam deoarece, spre exemplu, carnea de broasca seamana la gust cu cea de pui.
Rikita
hm... nu are gust de carne de pui. carne de broasca nu am mancat.
Diana-Maria
Eu am mincat si mi s-a parut fada. Plus ca venele alea nu prea aveau o culoare imbietoare. cry.gif
Aramis
1. porc
2. peste
3. pui
4. vita
5. curcan
Nu ma omor dupa carnea de oaie... iar cea de iepure... stiu ca am mancat, dar nu mai imi aduc aminte cum era tongue.gif
sbal
QUOTE (Crisse @ 8 Sep 2004, 11:22 PM)
Cu placere. Hmm, nu ai nici un merit?
Tii la sanatate, te respecti sau de ce esti vegetarian?

Chiar trebuie sa existe o explicatie?
Eu inca nu am gasit-o.
simonsays
QUOTE (Barrie @ 10 Feb 2005, 12:22 AM)
N-am mancat pana acum carne de iepure. Cum e la gust ? blink.gif

la fel ca orice alta carne, conteaza cum a fost preparata; daca mancarea e facuta in sila, de o/un tolomac necunoscator, are un gust prost; in caz contrar, te lingi pe degete.
iepurele de casa intradevar, are un gust ceva mai neplacut decat animalul salbatic, din cauza de calitate mai proasta a carnii. insa... bine preparat... e bun si ala.
in primul rand iepurele de camp, ca orice vanat, trebuie ori fezandat, or marinat; operatiunile au si ele un tipic aparte, care daca nu e respectat, mai bine mananci pamant de flori ...
eu am marinat animalu', 3 zile, apoi l-am calit in margarina, am adaugat ceapa taiata solzisori (mai maricica), vin alb si sos de la marinata, si alte diverse chestii; a fost bun si cald, si rece - poti servi garnitura la el, sau il poti servi ca aperitiv. este delicios.
Michelle
Simonsays @ :In ce l-ai marinat pe iepurash? Ca si eu l-am tinut parca odata in apa cu mirodenii si parca putin otet (e adevarat doar o zi ! ) si tot avea gust de iarba cry.gif
simonsays
nu mai stiu sigur... am pus ce mi-a trecut atunci prin minte (am scris acasa, ca sa stiu, daca iese bine, sa mai fac laugh.gif ); ceva vin alb (juma de kil), putina apa, otzet (200 ml), 2 lamai taiate felii, ceapa, morcov, tzelina, piper negru, piper verde, ienibahar, coriandru (toate boabele macinate, legumele tocate felii); daca vrei sa incerci, intai da un clocot in putina apa la legumele alea, apoi adauga mirodeniile; a, am pus si cimbru, busuioc... hmm... memoria a inceput sa ma lase zdravan ... o sa ma uit acasa, si iti zic. in orice caz, marinata aia era splendida, daca aveam la ce, o faceam sos... de murea lumea !
nu uita, la cateva ore, sa mai intorci carnea, o mai freci putin cu mana; trebuei sa stea 2-3 zile in frigider jos, sa nu inghete, sau daca ai o pivnita, cu temperatura sub 10 grade, merge si acolo.

acuma... la cum zici tu ca avea gust de iarba... ma gandesc sa il recomand ierbivorilor de pe han ... pe post de leguma... rofl.gif
simonsays
deci:
- la marinata am pus si 2 foi de dafin si ... sare !
- inainte de a cali agnimalul, l-am presarat cu mirodenii (aceleasi boabe de mai sus); in margarina proaspat topita, pana sa pun carnea, am pus un varf de lingurita de zahar; dupa 10 minute de calit, am inabusit carnea cu zeama de marinata, ceva apa, sare si vegeta; fierbe o ora, timp in care am completetat apa care se evapora (nu trebuie sa fie nici ciorba, totusi); am pus ceapa taiata solzisori mari (2 cepe maricele)l dupa 5-7 minute, dupa ce s-a topit putin ceapa, am pus 2 linguri bulion, subtiat in prealabil cu sos din cratita; ceva cimbru; bagat la cuptor;dupa jumatate de ora (poti sa scoti capacul, daca vrei sa mai scada), am pus usturoiul FELIAT marunt. gata smile.gif

scuze daca am gresit ceva, dar scriu repede, ca am ceva pui la prajit, si motanul e aproape calare pe aragaz laugh.gif

pa
genicon
Incep prin a-mi cere scuze. biggrin.gif Dar am citit subiectul asta si brusc mintea mea a zburat la niste prostii... Si am simtit nevoia sa va spun si voua chestia asta.

Pese: Nu, nu sunt oPsedat, nu, nu sunt off-topic rofl.gif

Edit: Nu am citit subiectul, am citit titlul lui. Simteam ca e nevoie sa specific si asta. Nu, nu sunt beat laugh.gif
Mistinguett
Pai daca nu esti off-topic, zi-ne si noua la ce te-ai gandit. Poate ne prezinti carnurile intr-o imagine noua si cine stie? vegetarienii vor deveni carnivori, sau poate carnivorii vor renunta la criminalitate... rofl.gif
Michelle
.
QUOTE
); ceva vin alb (juma de kil), putina apa, otzet (200 ml), 2 lamai taiate felii, ceapa, morcov, tzelina, piper negru, piper verde, ienibahar, coriandru (toate boabele macinate, legumele tocate felii); daca vrei sa incerci, intai da un clocot in putina apa la legumele alea, apoi adauga mirodeniile; a, am pus si cimbru, busuioc... hmm... memoria a inceput sa ma lase zdravan ... o sa ma uit acasa, si iti zic. in orice caz, marinata aia era splendida, daca aveam la ce, o faceam sos... de murea lumea !
nu uita, la cateva ore, sa mai intorci carnea, o mai freci putin cu mana; trebuei sa stea 2-3 zile in frigider jos, sa nu inghete, sau daca ai o pivnita, cu temperatura sub 10 grade, merge si acolo..




drool.gif Domne ,da gatesti nu gluma ?!Felicitari pentru succesele culinare!
Stii ce nu-mi place mie la retetele astea cu multe ingrediente? Ca oricit te-ai stresa sa nu uiti ceva atunci cind te afli la cumparaturi ,cind ajungi acasa tot iti lipseste vreun condiment ceva ,ca stiai ca-l ai dar intre timp s-a terminat sau si mai rau iti lipseste chiar un ingredient esential si atunci tre sa tragi de consoarta sa coboare pina la supermarketu' din colt si el tocmai urmareste un meci cu mare interes si nu s-ar misca de linga teveu nici cu tractoru.
simonsays
e, eu am bafta ca am piata si un market (aproape complet) langa mine; iar de obisnuit, m-am obisnuit cu iesitul des la cumparaturi, e un rezultat al toanelor mandrei mele... si al faptului ca numai eu fac piata ohyeah.gif

iar ca sa nu uiti, ti-as sugera sa faci o lista inainte de plecare (te uiti pe reteta, si scrii in lista laugh.gif ); eu asa fac de cativa ani, si am reusit sa reduc iesirile .. "uituciste" wink.gif

QUOTE
sau poate carnivorii vor renunta la criminalitate

apai draga me, nu toti mancatorii de carne sint vanatori ... si nu toti vanatorii sint canibali... deci .. de unde "criminalitate" ??? rofl.gif
gabitza ^
1 curcan
2 pui (de preferat copane sau aripi)
3 porc
vaca...nu prea ma omor iar fructe de mare, imi recunosc ignoranta. nu stiu ce pierd, pentru ca nu am mancat niciodata sorry.gif
G.
Cla
QUOTE (simonsays @ 18 Feb 2005, 11:15 AM)
ti-as sugera sa faci o lista inainte de plecare

Mda... si nu care cumva sa te duci infometata dupa cumparaturi, ca cumperi toate prostiile... mmmhh de-asta as avea chef, si de asta... wink.gif
Eu asa fac, cumpar doar ce scrie pe tzedula, ca as da bani a proasta, daca mi-e foame... ohyeah.gif

My top 10:

- Gnu
- Antilopa
- Iepure de Kamchatka
- Ren
- Labe de urs arctic
- Urechi de sarpe rofl.gif
- Ochi de cartita
- Coada de elen
- Picioare de melc
- Aripi de Kiwi

spoton.gif
Felina
Ha! ce-am mai ras, mai! Sunteti niste simpatici, mai am putin si ma indragostesc de.... Rikita biggrin.gif .

1. fructe (nu de mare... tongue.gif )
1'. pui
2. peste
3. porc
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.