Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Grecia, Buturga Care Este Pe Cale Sa Rastoarne Carul Ue
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Noutatilor > Politica interna si externa. Stiri din Romania. > Politica Externa
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Cla
Hai abis, chiar vrei sa faci misto de mine?
"Nu conteaza baza de aur."
Auuuuu.... hh.gif
abis
Exact. Nu conteaza.

Eu nu am auzit de euro, sau de vreo alta moneda, din Europa sau nu, sa aiba acoperire in aur, in zilele noastre. In mod normal, moneda unui stat este acoperita in produse si servici, nu aur, si banii sunt garantati de catre guvern. Chestia asta cu aurul e depasita de vreo suta de ani.
Cla
Chiar crezi, abis ? rolleyes.gif Aurul din Germania s-a dus în Elvetia si la Fort Knox.
As fi curios care aur român ar fi undeva, poate pe coloana lui Traian.
abis
QUOTE(Cla @ 30 Jan 2015, 10:59 AM) *
Chiar crezi, abis ?

Mi se pare jignitoare intrebarea. Cum adica, ai impresia ca spun lucruri pe care nu le cred?! Bineinteles ca atunci cand spun un lucru cred ca este adevarat si daca este nevoie sunt dispus sa il sustin pana cand interlocutorul aduce argumente mai bune decat ale mele. Daca imi arati ca euro sa zicem are "acoperire in aur" si imi explici de ce este bine ca o moneda sa fie "acoperita", imi scot palaria in fata ta... Dar atat timp cat singurul tau argument (daca pot sa ii zic asa...) este "chiar crezi ce spui ca crezi?", da-mi voie sa spun ca nu eu sunt neseriosul in aceasta discutie.



Acum, despre greci... Cica desteptii de la Atena s-ar gandi ca ar fi o idee buna sa iasa din NATO - cel putin asa scria in Adevarul.
Marduk
Grecia s-a opus unor noi sanctiuni impotriva Rusiei. Este prima piedica pusa de guvernul Tsipras, politicii UE fata de Rusia. Sa vedem ce raspuns vor da membri importanti ai UE, fata de "veto-ul" Atenei.
Marduk
Eu cred ca este timpul ca UE sa dea o lectie tuturor celor care "carcotesc" pe la spatele Europei, sa-i debarce pe greci pe tarmul Colchidei, sa vaza mai de aproape realitatea.
turbo trabant
QUOTE(Marduk @ 30 Jan 2015, 04:28 PM) *
Eu cred ca este timpul ca UE sa dea o lectie tuturor celor care "carcotesc" pe la spatele Europei, sa-i debarce pe greci pe tarmul Colchidei, sa vaza mai de aproape realitatea.

Mai este si chestiunea reparatiilor de razboi din al doilea razboi mondial, primul razboi mondial, rascoala de la 1848: fix 3000 de miliarde cat este datoria gretzilor. Fara TVA ca ne intelegem. ohyeah.gif

Si sa iasa poporul antic si plin de prosti din NATO si sa se apere singuri ca in filmul ala cu spartii.
Diogene
Nu credeam că există o corelație între sărăcia relativă și gândirea limitată a românilor. Se pare că există.

Pentru toți cei aroganți, limitați în gândire, care acuză Grecia, care acuză Rusia recomand această carte:
German Europe

It is giving birth to a political monster: a German Europe.

Ucraina nu este decât o altă Românie care a găsit de cuviință să devină sclava necondiționată a Germaniei, fără ca Germania să-i ofere ceva, stârnind indignarea fraților ruși ai Ucrainei.


Iar rolul economic și de orice fel al Europei în lume se diminuează văzând cu ochii.
Marduk
QUOTE(Diogene @ 30 Jan 2015, 09:01 PM) *
Nu credeam că există o corelație între sărăcia relativă și gândirea limitată a românilor.

Eu nu cred ca exista o astfel de coleratie, saracia relativa poate fi un indicator fals, in acest caz. In schimb daca de ghidezi dupa saracia absoluta pentru a explica gandirea limitata a romanilor si nu numai, atunci ar putea exista o corelatie.
QUOTE
Pentru toți cei aroganți, limitați în gândire, care acuză Grecia, care acuză Rusia recomand această carte...

Crezi ca vor intelege dintr-o carte de ce acuza, pe nedrept in opina ta, Grecia si Rusia? Eu cred ca o carte nu este de ajuns pentru a intelege pozitia potrivnica a unora impotriva Greciei, Rusiei sau Germaniei. Fiecare tara in parte are problemele ei, modul in care cauta sa rezolve aceste probleme este discutabil, aici cred ca apar acele acuzatii, care in opinia mea n-ar fi de condamnat, fiecare avand dreptul la opinie.
QUOTE
Ucraina nu este decât o altă Românie care a găsit de cuviință să devină sclava necondiționată a Germaniei, fără ca Germania să-i ofere ceva, stârnind indignarea fraților ruși ai Ucrainei...

Pe acest topic vorbim de Grecia, dar daca Ucraina vrea sa devina sclava Germaniei, putem considera ca suntem on topic daca ne gandim ca Grecia vrea sa devina sclava Rusiei. Care este de fapt problema, ca cei aroganti si limitati in gandire nu inteleg de ce Grecia vrea asta? De ce crezi tu ca Germania vrea sa recucereasca cu ajutorul UE, Europa? cum ar putea Germania sa domine intreaga Europa in conditiile in care la ora actuala, ca un exemplu: avionul Airbus este construit de un consortiu de firme european, nu de Germania, in Europa masinile produse de Germania sunt cele mai bune, dar nu le cumpara toti doritorii de masini, mai sunt si alte compani europene care produc masini la fel de bune. Politic? uite ca Germania nu poate sa faca ce vrea in privinta Rusiei, fara acordul Greciei. Ce-ar trebui sa faca Germania, UE in acest caz? sa astepte pana cand grecii termina partida de table apoi sa-i intrebe cu frumosul, bre palicarii, te fateam, mai dam ulei de olive la rusi? sau nu. Mie imi place sa zic ca stiu situatia din Grecia de la sursa, pot spune ca am vazut Grecia si inainte de "boomul" generat de aderarea la UE si dupa. Inainte de UE Grecia era doar piatra, maslini si capre, niste baze americane, cateva porturi de pescari si o istorie milenara si muzee. Grecii au permis votul femeilor prin 1968, daca mi-aduc bine aminte, ultimi din Europa. Nu ca as avea ceva cu grecii, din contra imi sunt simpatici, in schimb am ceva cu comunismul, in general cu cei care n-au trait in comunism dar il imbratiseaza ca pe o speranta mantuitoare, salvatoare. Eu cred ca atat comunismul cat si nazismul sunt doar niste idelogii condamnabile la care civilizatia umana n-ar trebui sa se mai intoarca niciodata.
exergy33
QUOTE(turbo trabant @ 30 Jan 2015, 06:55 PM) *
Si sa iasa poporul antic si plin de prosti din NATO si sa se apere singuri ca in filmul ala cu spartii.

... spartanii smile.gif

Si acum la modul serios : cred ca suficiente fonduri europene, de-a lungul catorva decenii, au fost trimise in fluviu spre Grecia. Iar din banii aceia s-a ales pulberea. Grecia nu mai poate spera ca Europa s-o ajute sau sa o traga in remorca inca un secol sau un mileniu.
Diogene
Și drama Greciei, și drama Ucrainei și drama României au aceeași cauză: dominația economică a Germaniei. Desigur, cele trei țări au ajuns unde se află venind din situații destul de diferite. Fenomenul va duce la marasmul întregii Europe. Deocamdată nu se întrevede stopare lui, nici schimbarea tendinței.

Pare a fi o ciudățenie faptul, că dincolo de anumite asperități, Germania pare să fie sprijinită de SUA. Cred că singura exlicație este faptul că SUA spijină orice slăbește Europa.
Cla
...si exact asta face si NATO, vor sa slabeasca Rusia si Europa.
Si care-si râd în pumn, sunt USA si China.
Marduk
QUOTE(Diogene @ 31 Jan 2015, 11:24 AM) *
...dominația economică a Germaniei... Fenomenul va duce la marasmul întregii Europe...

De ce nu dominatia UK? a Frantei, de ce Germania?
QUOTE
Pare a fi o ciudățenie...că singura exlicație este faptul că SUA spijină orice slăbește Europa.

Oarece adevar exista in afirmatia asta, dar cum in secolul XXI, in care se intampla sa traim, razboiul economic nu tine cont de afinitatile politice, idologice, de grup etc.
Cla
" dar cum in secolul XXI, in care se intampla sa traim, razboiul economic nu tine cont de afinitatile politice, idologice, de grup etc."

roflmao.gif Unde traiesti, Marduk, într-un Bucuresti izolat de lume? Sau nu vrei sa vezi ce se-ntâmpla rofl.gif rolleyes.gif
Si apropos de Franta, daca nu stii, e bankrott, falimenta.

Si apropos de secolul XXI... am vazut un reportaj despre Estonia, Nu mai exista ceva care nu merge prin Internet, dar ei se cred destepti.
As fi curios cum toata tara se duce de râpa daca crapa curentul biggrin.gif
Ar ajunge doar un click din Rusia si nici tu curent, nici gaz.
Si F-16 , care sunt stationate acolo de NATO, n-au reusi sa paraseasca pamântul, din lipsa de Kerosina rofl.gif
Cla
QUOTE(exergy33 @ 31 Jan 2015, 09:41 AM) *
... spartanii smile.gif

Exergy, eu nu cred ca TurboTrabant s-a referit la spartani, ci la seria "Lost in Space", doar am vazut-o fiind copii smile.gif
Nu era vorba de "spartii" ci de spatii (interstelare, ma rog)
I-a gresit si lui o litera, se mai întâmpla.
Diogene
QUOTE(Marduk @ 31 Jan 2015, 08:07 PM) *
De ce nu dominatia UK? a Frantei, de ce Germania?

Nici în SUA statele nu sunt la fel dezvoltate. Se ajunge la anumite concentrări de capitaluri în anumite regiuni. Așa funcționează piața. Numai că în Europa nu e vorba de acest fenomen. Aici e o concepție medievală, sau mai veche, că un anumit trib este destinat să domine, să strângă toate capitalurile pe un teren lipsit de vlagă demografică, cuprins de avariție bătrânicioasă, nu de expansiune economică. În Europa există ideea că anumite „nații” trebuie să fie stăpâne și altele să fie sclave. În slujba acestei dominații să găsesc apoi tot felul de justificări, care de care mai ridicole (niște oameni „mai de la țară”, mai dispuși spre fanatizare, ca românii, chiar cred, desigur superficial, în ele).

Sunt convins că banii împrumutați Greciei s-au întors în Germania. Că, nu-i așa nemții, știu să facă bani și să-i pună pe alții să-i plătească. Numai că grecii nu au cum să plătească. Și au și o alergie tradițională, „de stânga”, la astfel de afaceri.
Marduk
QUOTE(Cla @ 31 Jan 2015, 11:03 PM) *
Si apropos de Franta, daca nu stii, e bankrott, falimenta...

Asta spuneam, ca nu conteaza in acest razboi daca esti occidental, estic sau oriental, scapa cine poate, sau devine dependent de economia celui mai puternic.

QUOTE(Diogene @ 1 Feb 2015, 12:04 AM) *
...În Europa există ideea că anumite „nații” trebuie să fie stăpâne și altele să fie sclave. În slujba acestei dominații să găsesc apoi tot felul de justificări...

Tocmai asta vrea conceptul UE sa desfiinteze. Avem acum ocazia sa vedem cum functioneaza acest sistem in cazul defectarii Greciei. Tsipras pune la incercare rabdarea partenerilor europeni, iar pozitia Germaniei mi se pare una corecta, daca un stat nu vrea in UE sa fie liber sa paraseasca uniunea, asumandu-si riscurile ce decurg din actiunea respectiva.
QUOTE
Sunt convins că banii împrumutați Greciei s-au întors în Germania...

Poate ca s-au intors, n-avem de unde sa stim, un lucru insa este clar, la aceasta ora Grecia are o datorie de 137 de miliarde de euro sau dolari catre creditorii sai. Nu Germania i-a obligat pe greci sa se imprumute pentru olimpiada, lucru pe care greci l-au facut in speranta ca vor castiga ceva bani in plus. Nu Germania sau UE i-a obligat pe greci sa construiasca un mega aeroport, autostrazi, sa cumpere tractoare, utilaje sau masini mici. Nu Germania sau UE le-au zis grecilor ca pot sa liberalizeze coruptia si furtul in speranta ca pana la urma imprumutul se va renegocia si Grecia va fi scutita de datorie pentru a nu destabiliza uniunea. Am sa-ti dau un exemplu, poate ca l-am mai dat, despre cum puteai sa cumperi acum 10 ani o masina in Grecia, era ceva gen rata cu buletinul din Romania, orice tanar care avea un avans minim putea sa-si ia o masina. Acum 20-30 de ani in Grecia erau putine masini, azi grecii au cate 2-3 masini, cunosc o familie care si-a luat a doua masina cand s-au introdus restrictiile de circulatie in Atena, cand din cauza poluarii, se circula alternativ, o zi numerele pare, alta zi numerele impare. Un creditor, o banca daca vede ca are cereri in piata pentru un produs prin care poate castiga, ofera produsul respectiv. Eu sunt de acord cu ideea ca atat creditorul cat si debitorul trebuie sa-si asume impreuna riscul pentru produsul respectiv, dar Grecia, grecii vor cu totul altceva, vor sa faca ce-au mai facut cu creditele lor de-a lungul istoriei. Cauta in istorie sa vezi de cate ori a dat "faliment" Grecia. Jocul lui Tsipras, apropierea de Rusi, cu opozitia fata de sanctiunile decise de UE impotriva Rusiei, va duce in cele din urma la un divort, sper civilizat intre UE si Grecia, pentru ca nu cred ca UK, Franta, Germania vor mai rabda la nesfarsit atitudinea asta specific greceasca fata de toti si de toate. Una este sa ai o istorie mareata si alta este sa te faci respectat datorita istoriei tale, or azi greci numai asta nu fac.
Diogene
În 2008 Grecia avea datorii mai mari, dar comparabile cu ale eurozonei (107% din PIB, respectiv 70%). Criza a împins eurozona pe la 90% și Grecia la...170%.

Deci e clar că Grecia a fost dată peste cap de criză (și de acordul cu BCE,UE, FMI) și nu de câteva miliarde băgate într-un aeroport sau autostradă. Spania a trecut de la excedent la o datorie aproape nesustenabilă. Explicațiile că grecii sunt așa și pe dincolo sunt pentru prostime. E vorba de chestii mult mai profunde în funcționarea așa-zisei „piețe” europene, în care se impune naționalismul bădăran german.

Dacă Grecia fuge din sclavia germană va fi un exemplu foarte prost pentru țări ca Spania, chiar Italia, chiar și pentru țări care nu înțeleg pe ce lume se află, precum România sau Ucraina. Se duce naibii tot sistemul german.

Este foarte adevărat că Sudul European are o slabă deprindere a acumulării capitalului. Însă mocirla în care a ajuns Europa nu se datorează acestei lipse, ci faptului că cei pricepuți la acumulare au stors de capital pe cei nepricepuți. În loc ca Europa să fie o ocazie de investiții după mentalitatea germană în Spania sau Grecia, în Polonia sau România, a fost o ocazie de secătuire de resurse a acestor țări și a transferului spre Germania. Desigur aceste țări s-au dezvoltat, dar într-un ritm mai lent decât mapamondul, decât SUA, ceea ce înseamnă că undeva în viitor, Europa ar putea ajunge cea mai săracă regiune de pe glob.
Marduk
QUOTE(Diogene @ 1 Feb 2015, 11:31 AM) *
...Grecia a fost dată peste cap de criză (și de acordul cu BCE,UE, FMI) și nu de câteva miliarde băgate într-un aeroport sau autostradă...

N-am sa discut despre procente pentru ca nu este domeniul meu, dar eu cred ca Grecia prin dorinta sa de a organiza Jocurile Olimpice, a facut imprumuturi nesustenabile, eu stiu cum arata Grecia inainte de JO si cum arata dupa JO.
QUOTE
...Explicațiile că grecii sunt așa și pe dincolo sunt pentru prostime...

Greci sunt asa cum sunt, balcanici, eu nu discut despre asta, fiecare popor are traditiile sale, nu-i compar pe greci cu germani sau altii, pentru ca fiecare trebuie sa ramana ceea ce este, asta este de fapt farmecul unei viitoare "tari" multinationala. Nu putem fi toti nemti, dar cel puti putem incerca sa facem mai mult pentru a pune capat coruptiei, evaziunii, daca nu putem sa fim "workaholici" ca nemti.
QUOTE
E vorba de chestii mult mai profunde în funcționarea așa-zisei „piețe” europene, în care se impune naționalismul bădăran german.

Caut sa inteleg unde vezi tu ca in UE se impune "nationalismul badaran german"!?
QUOTE
Dacă Grecia fuge din sclavia germană va fi un exemplu foarte prost...

Daca Grecia "fuge" va fi foarte prost pentru ea, va deveni un fel de Turcie "asociata" UE. Eu sper ca cel mai mare rau pe care vor reusi sa si-l faca, sa fie doar renuntarea temporara la euro.
QUOTE
...mocirla în care a ajuns Europa...a fost o ocazie de secătuire de resurse a acestor țări și a transferului spre Germania.

Mocirla de care vorbesti se datoreaza, cred eu, coruptiei din tari ca Grecia, lacomia politicienilor din aceste tari, evaziunea incontrolabila etc. Nu cred ca toti banii pe care i-au imprumutat grecii au ajuns in Germania, mare parte din acesti bani s-au intors in conturile off-shore ale politicienilor greci ale familiilor care conduc Grecia de ani de zile. Dupa cum ai observat Tsipras vrea sa faca ordine si in curtea grecilor si poate i-ar prinde bine sa discute cu verii sai ciprioti sa vada ce bani au bogatasii greci prin Cipru sau aiurea prin aceasta lume, dupa care se poate ocupa si de germani sau altii din UE.
Cla
Bineînteles, Germania e de vina pe tot globul.
Sa nu uitam ca motorul german tine Europa la piata.
Ca altcumva ne-ar mânca China sau SUA
A fost odata un Henry Kissinger, s-a nascut în Fürth, a fost în America ministru de externe.
A zis: America nu are prieteni, doar interesuri. (interese)
Diogene
QUOTE(Cla @ 1 Feb 2015, 06:02 PM) *
Bineînteles, Germania e de vina pe tot globul.
Sa nu uitam ca motorul german tine Europa la piata.

Exportul german e mare, pentru că e mare în Europa. Acolo beneficiază de un marketing colosal. Cei care cârtesc, pe cont propriu, pe forumuri, sunt rapid eliminați.
Asta e dovada dominației teutone a Europei:


Germania exportă mai mult în țări ca Serbia, Norvegia, Turcia decât în SUA.
Pe vremea lui Hitler se discuta dacă să se introducă o monedă unică în țările ocupate de Germania, cam ce „autonomie” ar trebui să aibă acestea.
Planul a fost foarte bine implementat prin intermediul UE, mai ales după 2008.
Marduk
Aici discutam despre Grecia, desi exista o legatura intre UE, Grecia si Germania, nu cred ca are rost sa dezvoltam o discutie despre Germania pe acest topic.
abis
QUOTE(Diogene @ 31 Jan 2015, 11:24 AM) *
Și drama Greciei, și drama Ucrainei și drama României au aceeași cauză: dominația economică a Germaniei. Desigur, cele trei țări au ajuns unde se află venind din situații destul de diferite.

Da, Diogene, Germania este de vina ca Grecia s-a imprumutat in nestire. Germania este de vina pentru ca din datoria Greciei s-au sters miliarde si miliarde de euro. Germania este de vina ca in Grecia a devenit sport national eludarea taxelor si impozitelor. Germania este de vina de cate ori o natiune europeana ia decizii gresite in ceea ce o priveste.

QUOTE
Cei care cârtesc, pe cont propriu, pe forumuri, sunt rapid eliminați.

Ai grija in cazul asta sa nu te elimine si pe tine BND-ul. Grija mare cand traversezi, nu se stie cand apare vreo masina neagra in plina viteza.... rolleyes.gif

exergy33
QUOTE(Diogene @ 1 Feb 2015, 12:31 PM) *
Deci e clar că Grecia a fost dată peste cap de criză (și de acordul cu BCE,UE, FMI) și nu de câteva miliarde băgate într-un aeroport sau autostradă. Spania a trecut de la excedent la o datorie aproape nesustenabilă. Explicațiile că grecii sunt așa și pe dincolo sunt pentru prostime. E vorba de chestii mult mai profunde în funcționarea așa-zisei „piețe" europene, în care se impune naționalismul bădăran german.

Poti te rog sa fii ceva mai explicit? Nu-mi dau seama ce vrei sa spui prin chestii mult mai profunde în funcționarea așa-zisei „piețe" europene si de ce ai pus ghilimelele unsure.gif
Crezi cumva ca nemtii controleaza pietele tarilor europene?
Marduk
Guvernul lui Tsipras pare ca a realizat ca trebuie sa-si faca mai intai curatenie in propria ograda, dupa care sa incerce sa renegocieze cu creditorii. Tsipras a primit un ajutor nesperat din partea USA, a presedintelui Obama: "nu se poate continua să se facă presiuni asupra unor ţări care sunt în plină recesiune". Sa-i pese lui Obama de problemele economico-financiare ale Greciei sau se gandeste la o eventuala crestere a Rusiei in zona?
turbo trabant
QUOTE(exergy33 @ 31 Jan 2015, 10:41 AM) *
... spartanii smile.gif

Si acum la modul serios : cred ca suficiente fonduri europene, de-a lungul catorva decenii, au fost trimise in fluviu spre Grecia. Iar din banii aceia s-a ales pulberea. Grecia nu mai poate spera ca Europa s-o ajute sau sa o traga in remorca inca un secol sau un mileniu.

am gresit intentionat , spartii fiind tribul actual de spartzi la punga si cersetori de iertari de datorii.

pai daca cateva decenii fondurile au fost trimise , de ce sa nu mai fie trimise inca cateva decenii? de ce sa napastuim actuala generatie de gretzi muncitori? sorry.gif
abis
Cum grecii si-au facut-o cu mana lor dar, bineinteles, Germania este de vina

http://economie.hotnews.ro/stiri-finante-1...ntele-tarii.htm
Marduk
Interesanta si la obiect analiza lui Ilias Papageorgiadis. Mi-a placut PS3, avand in vedere afacerile lui Papageorgiadis.
exergy33
QUOTE(turbo trabant @ 2 Feb 2015, 04:00 PM) *
am gresit intentionat , spartii fiind tribul actual de spartzi la punga si cersetori de iertari de datorii.

pai daca cateva decenii fondurile au fost trimise , de ce sa nu mai fie trimise inca cateva decenii? de ce sa napastuim actuala generatie de gretzi muncitori? sorry.gif

Pai da, altfel de unde vor gasi ei fonduri pentru a plati al paisprezecelea salariu ?! devil.gif
Diogene
Iar nemții unde vor găsi fonduri pentru un uriaș și etern excedent comercial cu restul UE?
Că datul de împrumut la fraieri pare că nu mai funcționează.
Cla
Daca eu as avea ceva de zis în Berlin, i-as arunca pe greci în prapastie si sa vânda brânza si masline pâna ce ies din rahat.
Si daca vor sa paraseasca UE, nimic mai bine, fiind un sac fara fund.
Dar le-as lasa toate datoriile si sa se întoarca la Drachme, dupa douazeci de ani sa tragem un rezumat.
Cine a câstigat din toata chestia ? Doar politicienii populisti, fraierii care i-au ales, deloc, ei culeg maslinele, fac brânza si pescuiesc Kalamari.
turbo trabant
QUOTE(exergy33 @ 2 Feb 2015, 06:34 PM) *
Pai da, altfel de unde vor gasi ei fonduri pentru a plati al paisprezecelea salariu ?! devil.gif

in despagubirile de razboi. care razboi? nu mai conteaza important e sa se faca dreptate. ohyeah.gif
Diogene
România o cam luase pe cale grecilor prin afacerile Bechtel sau EADS. Adică se construiește ceva, cu niște prețuri uriașe , finanțate din împrumuturi și țara aia „ajutată” este pe veci datoare, adică sclavă. Schema este prezentată de John Perkins în cartea „Confesiunile unui asasin economic” (Financiarul).

Într-o astfel de strategie cu țări pe veci bogate și țări pe veci sărace, se mai calcă pe alături, se exagerează, și apare teama, pe deplin justificată că anumite datorii nu vor mai fi niciodată restituite.

În orice caz este o imbecilitate uriașă ideea că dacă o țară săracă, precum România, chiar Grecia, intră într-o perioadă de expansiune economic apoi va urma necesarmente o povară financiară de nesuportat.

Iar când un credit este nerestituibil atunci devine pierdere a creditorului. Acesta e principiul pieței, rațiunea existenței dobânzii. Pentru că numai creditorul plătește, el este acela chemat să deschidă ochii, dacă nu vrea să deschidă punga. Bag seama că în lupta lor împotriva sărăntocilor lumea nu se mai împiedică în principiile pieței.
turbo trabant
Pentru cine e interesat de cat de "impovaratoare" si "exploatatoare" este datoria gretzilor:

- nu platesc decat dobanda ( si nu toata, o parte este amanata) pana in 2023
- dobanda este de 1.5% pe an
- datoria lor este acum a europei care a preluat datoria de la banci ca sa nu intre cretinii in faliment

Acu gretzile nu vrea sa mai plateasca deloc iar dobanda sa fie zero. Cu alte cuvinte, muieti is posmagii.

De 5 ani au super conditiile astea si putorile nu vor sa munceasca sau sa isi plateasca taxele. Cand au simtit ca vine Siriza putere, "contribuabilul" grec nu si a mai platit impozitele asteptand pomana iertarii de taxe.


Cla
QUOTE(turbo trabant @ 3 Feb 2015, 08:38 AM) *
in despagubirile de razboi. care razboi? nu mai conteaza important e sa se faca dreptate. ohyeah.gif

Care razboi ? ca mai dureaza...
Grecii si turcii sunt dusmani înraiti ca turcii au fost vreo 400 de ani pe-acolo, dar sa nu uitam ca au adus sarmalele spoton.gif
turbo trabant
QUOTE(Cla @ 3 Feb 2015, 10:33 AM) *
Care razboi ? ca mai dureaza...
Grecii si turcii sunt dusmani înraiti ca turcii au fost vreo 400 de ani pe-acolo, dar sa nu uitam ca au adus sarmalele spoton.gif

Orice razboi Cla in care gretzii au fost agresati. Romanii nu au luptat contra gretzilor? Hai pe la casierie, rumani bogatzi ce sunteti.

Cla
QUOTE(turbo trabant @ 3 Feb 2015, 09:30 AM) *
Cu alte cuvinte, muieti is posmagii.

Hai s-o zicem pe sleau, TurboTrabant
Facerea de bine e f.uture de mama, punct.
Cla
Ai uitat de fanarioti, TurboTrabant ?
Marduk
QUOTE(Diogene @ 3 Feb 2015, 10:19 AM) *
... când un credit este nerestituibil atunci devine pierdere a creditorului. Acesta e principiul pieței, rațiunea existenței dobânzii. Pentru că numai creditorul plătește, el este acela chemat să deschidă ochii, dacă nu vrea să deschidă punga...

Depinde de contract, daca in contract creditorul a "deschis ochii", posibil sa-l duca la disperare pe debitor, cand citeste contractul mai bine, la rece, nu euforic, cum era cand a cerut imprumutul.
abis
QUOTE(Diogene @ 3 Feb 2015, 10:19 AM) *
Iar când un credit este nerestituibil atunci devine pierdere a creditorului.

Exact. Din acest motiv cand de imprumuti - ca stat ori ca individ - creditorul de intreaba "ce faci cu banii?". Si "cum ai de gand sa ii restitui?".

Daca iei imprumut ca sa bei ouzo la soare, probabil ca nu ti-i da. Daca iei imprumut ca sa deschizi o afacere, probabil ca intai vrea sa vada ce fel de afacere este aia, daca poate aduce profit, apoi decide daca iti da banii ori nu.

Iar cand iei bani pentru investitii si de fapt iti cumperi ouzo, ai o problema.
Marduk
Ministrul de finante Yanys Varoufakis propuneri noi cu privire la datoriile Greciei:"îi are în vizor pe grecii bogați care n-au plătit în mod corect taxele în timpul celor șase ani de criză economică."
turbo trabant
Banii estem , de la coana angela. Uozo estem, deci care e problema?

Ah si nota de plata pentru tzeremonia de investitura a giuvernului de salvatiune nationala cine o platezde? Ca paranghelia de investitura a durat 3 ( trei) tzile , oamenii a muncit din greu cu spiciuri si lacrimi.


Ai dreacu europeni ce rai e.




Marduk
Nu cred ca ai dreptate, coana Angela a tras fermoarul, unchiul Sam l-a tras de urechi pe nepotul grec, unchiul Ivan e prea sarac sa-l imprumute, poate unchiul Ali sa-i mai dea ceva bani nepotului cu o conditie, sa permita constructia unor moschei pe muntele Athos, mai ales ca nici la Mecca nici la Athos femeile n-au voie sa se adreseze lui Dumnezeu.
turbo trabant
Ministrul apararii esplica cum sta treaba cu finantzili mondiali.

http://www.hotnews.ro/stiri-international-...mane-rigida.htm

"Ar putea fi, cel mai bine, Statele Unite, ar putea fi Rusia, ar putea fi China sau alte tari", a explicat ministrul grec al Apararii.

In plus

http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-1933924...lui-tsipras.htm
abis
S-au trezit ei smecheri sa santajeze Europa: daca nu ne dati voi bani, luam de la rusi si chinezi (americanii sunt pusi la deruta acolo). smile.gif

Idiotii nu realizeaza ca nici rusii, nici chinezii si nici martienii nu le dau bani pentru ca le plac ochii grecoaicelor; oricine le-ar da bani, vrea garantii ca isi primeste banii inapoi si in plus si ceva dobanda. Nu exista bani gratis. wink.gif
Marduk
Ministrul de finante grec a anuntat ca daca Grecia va iesi din zona euro, Europa va avea de suferit si zona euro se va destrama. deci ar fi mai bine sa se rediscute datoria Greciei de cat sa se prabuseasca toata Europa. Pe de alta parte grecii nu puteau gasi un poment mai bun ca sa puna presiune pe UE, ajutati se pare si de veri lor ciprioti, le arata europenilor sperietoarea ruseasca. Daca la Minsk UE va rezolav diplomatic conflictul din Ucraina, sa vedem ce le mai trece prin cap grecilor pentru a nu-si plati datoria.
abis
Sa faci revolta pe burta goala? smile.gif

http://adevarul.ro/international/europa/lu...f610/index.html
abis
Titluri din EUobserver alese la întâmplare smile.gif smile.gif

Greece continues to refuse bailout extension
16. FEB, 21:50

Greece to request 'loan extension', but questions remain
18. FEB, 08:14

TODAY, 13:54
Germany says no to Greek bailout extension request
turbo trabant
Va rugam sa faceti liniste , guvernul grec trebuie sa se concentreze sa scrie o scrisorica.

Le ia cam o saptamana chestia asta...

Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.