Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Duminica
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Dezbaterilor: Stiinta si Cultura > Odăi in Dialog - Dezbaterile Hanului
Pagini: 1, 2
The Dude
Coco, long time no see ma friend.

Nu am sarit la gatul nimanui.
Factura: Regret ca nu poti face diferenta intre o parere constructiva si o rautate gratuita.
Comunicare inseamna in primul rand sa accepti punctul de vederea al celuilalt, apoi sa il comentezi...fie si critic asa cum am facut-o eu.

Pozitia mea e limpede.
Pentru moment chiar am crezut ca se doreste ceva, adica altceva decat discutii...

Coco, imi pare rau ca trebuie sa admit dar ai dreptate....Eu mi-am comunicat scepticismul inca din prima secunda, insa pentru un moment, pentru un singur moment m-am lasat furat de frumusetea gandului ca posibilul exista...silly me
Nefertiti
Păi nu mai exagera... Tu ce propui să facem, concret, în clipa asta? Se fac propuneri, ne întâlnim, le discutăm şi hotărâm ce şi cum. Ce nu îţi pare ok?
The Dude
nefe, factura n-are habar ce vrea. Pare sa stie mai bine ce nu vrea si dupa cum se vede pare foarte dispusa la o discutie in contradictoriu, una la care eu n-am chef sa particip. Iarasi, asa cum am spus deja poate prea apasat, chestii din astea cu batutu' obrazului prin actiuni mobilizatoare nu imi par eficiente in niciun fel si nici in spiritul discutiei.

ONG-urile ar trebui sa faca ceea ce guvernul prin instrumentele sale fie nu acopera, fie nu face bine.

hai sa stabilim un tel, o tinta precisa. Eu unul am facut o propunere, tu ai venit cu alta. Cei care mai au propuneri sa se abtina de la critici si sa le expuna pe alea lor. Dupa aia pot sa si critice cat vor. Cand vom avea suficiente propuneri le vom comenta comparativ.

Pana atunci eu ma retrag descumpanit din discutii intrucat socotesc ca mi-am facut partea mea si intrucat nu vad niciun rost in a ma porcaii pe aici cu unul sau cu altul... thumb_yello.gif

The Dude
Inca ceva.
Cred ca se pot obtine 35000- 50000 de euroi in prima faza.
Nu pot si nu vreau sa explic. Sunt niste praguri stabilite in care trebuie sa ne incadram.
Documentatia include un plan/program concret cu tinte, termene si etape precis mentionate, pe o perioada pe care o stiam de minim trei ani (e posibil sa fi intervenit schimbari). Actiunea presupune insa ca noi sa fim deja constituiti in vreo forma legala de asociere anterior demersului de solicitare a sprijinului financiar

Ar trebui sa fie de ajuns. Banii astia nu vor acoperi salarii, sedii, dotari ci doar capitolele de cheltuieli care au ceva de a face cu promovarea initiativei.
factura
@The Dude
E clar ca avem pareri diferite.Atat de clar,ca n-are rost sa insist.
Nici nu am zis ca stiu ce vreau.Doar ca simt ca e cazul sa fac ceva.Ce?Tocmai asta e problema.Am tot repetat faza cu dizolvarea,m-am tot referit la mic,practic,aplicabil etc cuvinte care poate nu-ti spun mare lucru.Oi fi eu idealista,dar nici atat de tare inca sa ma implic intr-o treaba pe care nu o simt rezolvabila prin posibilitile de care dispun(ma refer la capital uman).

Eu nu sunt in stare sa fac proiectul pentru ideea pe care o ai tu.Tu esti in stare?Ca tot vorbesti de vorbe

O sa incerc sa ajut cu tot ce pot ce cei implicati in votdeblam.ONG pot sa fac si peste doua zile si peste doua luni si peste doi ani.Decat sa pornesc prost,mai bine astept.(Ce zic aici are legatura doar cu ideea de la care pornisem eu,nu cea care s-a dezvoltat ulterior,in urma discutiei cu nefertiti).Pana atunci,mai mult decat probabil o sa ma implic in actiuni de voluntariat,proiecte atat cat sunt eu in stare,cat ma duce pe mine mintea acum.Oricum nu e cazul sa scriu pe Han ce am eu de gand sa fac sau nu.
Am deschis topicul asta tocmai pentru a gasi mai repede o idee potrivita cu ce simt ca as vrea.Daca era cu ce gandesc,probabil nu mai aveam nevoie de sfaturi.

Nu stiu pe unde te-am deranjat(doar banuiesc),nu ma pricep sa port pica cuiva(poate doar maxim cateva ore si asta si din cauza faptului ca sunt cam impulsiva),dialogul cu tine imi aduce doar energii negative.Nici nu am de gand sa continui ,asa cum ai zis si tu,porcaieli si alte cuvinte sublime.

QUOTE(The Dude @ 22 May 2010, 12:06 PM) *
Dupa Duminica nu pote avea in statut o prevedere legata de autodizolvare dupa parcurgerea vreuneia din etape ori dupa atingerea vreuneia din tintele propuse. Sa iti propui asa ceva indica limpede un mod de gandire limitat, gresit, infantil si rudimentar. Asta te deranjaza factura ??


Data viitoare cand mai faci atingeri cu capacitatile creierului meu,ai putea incerca sa fii mai subtil,ca altfel m-as putea prinde.
Cred ca in principal ma deranjeaza ca asa intelegi tu comunicarea.

p.s.N-am inteles cum sta treaba mai ales aici: ai zis ca nu se mai poate face nimic,apoi zici ca se poate face totul,apoi ai revenit la imposibilitate si ca ar fi fost doar un gand ca ai crezut,acum sustii ca poti sa aduci finantare.

O zi buna si bafta!

edit.facusem o cacofonie laugh.gif
kikki dee

Eu am niste ganduri ,dar nu se refera deloc la orasul in care locuim , se refera la satele care mor de batranete din cauza ca cei tineri au plecat spre alte meleaguri ( orasele din Romania sau " afara" ) - prefer sa dezvolt cand ne vedem . Pana atunci felicitari pentru intentia de voluntariat ( insemna mult sa oferi timp celor care au nevoi de tine fara sa ceri nimic in schimb).
factura
@kikki dee
Asta imi pare a fi exact o idee care s-ar putea mula pe ceea ce ziceam.Practic ,aplicabil.Daca pot sa fac ceva macar pentru o localitate,e un inceput.Cand ma refeream la bine determinat(la scop),ziceam cam asta.Sa fie precizata(fixata) foarte clar aria.Si nu ma refeream la suprafata,dar aici s-a potrivit : )
Multumesc.
The Dude
Nu vorbesc cuvinte.
Am fost foarte concret si concis.

Primo: am fost sceptic si neaincrezator.
Secundo: am avut o revelatie
Tertio: am avut o iluzie

Ti-am spus o idee, una adevarata...tu nu ai nimic care sa se potriveasca unui ONG.
Ti-am spus cum vad lucrurile demarate imediat: cooptati suporteri, organizati, stabilirea unui statut si a unei organigrame, stabilirea unui program cu etape si tinte precise. Realizarea efectiva a ONG-ului ca forma juridica. Accesarea fondurilor de care m-am oferit sa ma ocup.

Cu banii de care ti-am spus se pot face multe cand exista bunavointa. N-avem nevoie de sediu pentru ca putem lucra fiecare pe unde suntem acum; cu echipamentele pe care le avem acum. Cu 5 000 de euro se pot face 25 000 de afise publicitare care pot asigura o acoperire de 2,8% din principalele puncte ale capitalei. Ele vor spune cine suntem si ce dorim. Se pot face si cu mult mai ieftin. De restul de bani putem plati anunturi, organiza sedinte de grup in strada, alte actiuni..putem ajunge pe la televiziuni si prin ziare. Am multe conexiuni si pot toate astea.

Suntem o adunatura colorata asa ca putem sa gasim mesaje pentru toate zonele.

Te sperie amploarea ?? ei bine ea nu e atat de mare cum ar putea parea. Tu nu ii vezi dimensiunile pentru ca nu ai ochi care stiu sa vada lucrurile astea; din cate inteleg nici formatia necesara. Eu am parcurs acest drum de la un cap la altul. Dupa primi pasi are sa ti se para banal. Dupa o vreme nu are sa iti vina sa crezi ca tu ai facut toate astea.

PS. Exemplul citat (trunchiat) se referea la dificultatile de comunicare. Pentru mine acel mod de gandire asa si este. Nu are nimic de a face cu vreo starea permanenta a creierului tau. Ca si al meu, ca si al fiecaruia si al tau este cateodata infantil, dupa cum in alte dati el poate fi genial (vezi gaselnita cu Dupa Duminica, pe care te anunt oficial am si adoptat-o deja pentru alt proiect...asta de vreme ce tu te-ai lepadat de ea).

Eu le am pe ale mele. Cineva imi spune pe PM ca as fi artagos din cale afara. Eu te cred pe tine incapatanata si incremenita in proiect...Gandeste-te putin daca noi doi am putea sa ne depasim aceste prejudecati am deschide atunci calea comunicarii de care iti vorbeam. Daca am reusi asta noi intre noi, atunci de ce sa nu reusim si noi cu ceilalti ??

Gata, daca ajungi la vreo concluzie in care sa pot ajuta voi reveni in discutie.
Pana atunci, sa auzim numai de bine...
ruxandra eliza

asa, dati lung si apasat in cap idealistilor. ca doar sunt mai putini si mai aerieni si inca cred vreo doua lucruri.

in primul mesaj, ea (el? n-am fost foarte atenta) a solicitat cateva propuneri (treaba ei/lui ce-avea de gand sa faca din ele, chit c-a avut deschiderea sa-si proiecteze-aici nesiguranta). propunerile au venit (am numarat vreo trei), insa capsate cu ba-tu-uri.
e-atat de la-ndemana sa dai cu mintea in impedimente (inchipuite sau reale) si sa adormi pe partea cu nu-pot de pat.

poate-o sa poata.

factura,
1. centru de creativitate/excelenta pentru cei care ar vrea (si ar putea) sa poata, la un moment dat. ar reclama afiliatii, colaborari intortocheate si-o lipsa neta de inclinare spre compromisuri, insa e-un 'trebuie' stringent si neplombabil din cadrul educatiei.
2. retea de spatii locuibile (resort-like) pentru batrani sau singuratici. complete, consonante, de trei, de patru, de cinci stele. cum ai vrea tu sa locuiesti, daca ar trebui sa-mbatranesti avand ce face, unde merge, cu cine te-ntelege. cu o paleta de activitati (calatorii, jocuri, proiecte) si satisfactii anticipat-empatizate, nu prinse-n zbor din intamplare, batai de palme sau de joc.
factura
Multumesc pentru idei. smile.gif
The Dude
QUOTE(The Dude @ 24 May 2010, 05:56 PM) *
Gata, daca ajungi la vreo concluzie in care sa pot ajuta voi reveni in discutie. Am multe conexiuni si pot toate astea.


Oferta retrasa avand in vedere implicarea mea in alt proiect ce se deruleaza tot pe acest site
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.