Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Noua Guvernare
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Noutatilor > Politica interna si externa. Stiri din Romania. > Politica Interna
Pagini: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Nefertiti
Adica, curat santaj, monser. Ceea ce ne aminteste de niste practici pe care unii le credeau apuse.
turbo trabant
santaj, santaj dar sa stim si noi.

bineinteles ca e zvon neconfirmat, poate partial confirmat ca jeoana nu a primit INCA caseta si base s-a exprimat ca i-o da 'cand alegerile sunt finale'.

eu deduc o linie doctrinara gen bisnitz cu blugi cu tocilaru' jeoana la pdl-ul cel virgin si neinfricat.
abis
Exact ce ziceam mai sus: hai sa nu ne grabim cu concluziile si cu judecatile pana cand nu avem niste fapte pe care sa le judecam. Nu stiu care este sursa informatiei pe care a prezentat-o turbo trabant, cel mai probabil este un zvon neconfirmat, pentru ca PSD-ul se agita de zor cu depunarea contestatiei.
turbo trabant
marea contestatie

http://www.antena3.ro/stiri/politica/ce-re...ilor_86886.html

. "Sunt în jur de 140.000 de voturi nule, în timp ce diferenţa de voturi dintre cei doi candidaţi este de 70.000", a spus Şerban Nicolae.

Un alt motiv pentru care PSD solicită anularea alegerilor ar fi compararea CNP-urilor, unde social-democraţii ar fi constatat o serie de diferenţe şi falsuri, mai ales în diasporă.

ii mananca rau de tot si nu au nici o proba smile.gif.
abis
Ce se mai aude cu numaratoarea paralela? PSD s-a oprit pe la 80%, iar PNL pe la 40%, dupa aceea n-au mai zis nimic. Au terminat-o? Ce procente le-au iesit? smile.gif
actionmedia
QUOTE(abis @ 8 Dec 2009, 11:58 AM) *
PSD-ul se agita de zor cu depunarea contestatiei.


Oare vor depune contestatia pana la urma? Ne tot ameninta cu ea, dar deocamdata nu s-a vazut nimic concret.
Am vazut insa multe acuze declarative, pe care multa lume pare sa nu le ia prea in serios. Impresia mea este ca PSD-ul pregateste cumva discursul politic pentru situatia in care vom avea alegeri anticipate. Daca se ajunge acolo, or sa marseze exact pe chestia asta, ca PDL a furat alegerile prezidentiale.
Sunt convins ca au fost nereguli. Dar daca ma uit cumparativ cu turul 1, aceste nereguli au fost de 3-4 ori mai putine. In primul tur am avut aproximativ 1200 sesizari din care vreo 800 au fost anchetate, restul fiind false acuma am avut vreo 200 de infratiuni si cam tot atatea abateri minore. PSD nu a tipat "frauda" in primul tur, pentru ca aveau candidatul calificat deja. Nu au tipat "frauda" nici duminica seara. Abia luni dimineata cand au realizat ca si-au luat-o in barba s-au trezit sa acuze.
Nu prea cred ca vor avea probele necesare pentru a depune contestatia respectiva si oricum, nu prea ii crede nimeni (decat, poate cei de la antene), se cam umplu de ridicol si prelungesc nejustificat criza politica si intarzie pana la urma numirea guvernului si implicit deblocarea transelor de la FMI.
Interesanta abordarea PDL, foarte democratica si foarte calma. PDL-ul zice ca e dreptul lor (al PSD) sa depuna contestatie si ca institutiile statului trebuie sa isi faca treaba si ca au incredere in institutiile statului. Este cea mai corecta atitudine.
Si se pune intrebarea, pana la urma cine e scandalagiul sef? Eu vad ca cel mai mult se agita pe la televiziuni cei din tabara anti-basescu si daca ne uitam in urma, asa a fost mereu. Probabil din neputinta si neprofesionalism, adversarii lui Basescu, s-au vazut mereu cu o mutare in urma si din disperare au inceput sa faca scandal, ei si sustinatorii lor din massmedia. Apoi au dat vina pentru orice scandal pe Basescu.
Din ce am observat eu PDL-ul si Basescu "joaca" foarte meticulos si legalist. Au grija in permanenta sa fie in cadrul legal prin ceea ce fac. De asemenea sunt perfectionisti. Rapiditatea cu care au efectuat numaratoarea paralela m-a uluit. E drept ca sunt ca niste robotei care repeta mereu acelasi lucru, nu au sclipiri de geniu, dar sunt o echipa destul de unita si bine antrenata. In celelalte partide am vazut degringolada, dar si cateva sclipiri de geniu.
Cred ca o alianta intre tenacitatea, perseverenta, coeziunea si perfectionismul PDL pe de o parte si efervescenta, imprevizibilitatea, sclipirile, inspiratia PNL ar fi de bun augur pentru Romania. Sper doar sa si gaseasca calea de impacare.
abis
QUOTE(actionmedia @ 8 Dec 2009, 12:22 PM) *
Oare vor depune contestatia pana la urma? Ne tot ameninta cu ea, dar deocamdata nu s-a vazut nimic concret.

Pe site-ul Realitatea zice ca vor depune contestaţia în două ore, la Curtea Constituţională. Asadar, ipoteza cu "santajul", cu "practicile pe care le credeam demult apuse", o consider deocamdata hazardata.
turbo trabant
daca ce depun astia e chestia care am postat-o mai sus , e apa de ploaie si e depusa de forma.

dupa cum se vede , nu se discuta deloc de sectiile speciale din romanica ca ar deschide psd-ul cutia pandorei ( nu, ei nu sunt ingerasi). o dau pe diaspora si masiva fraudare de acolo, de parca stranierii au fost cumparati cu 2 galeti , 3 fesuri si 3 kile de zahar.

ah si mai era aseara un pesedist care vorbea de traficul urias cu autocare in strainatate intre sectiile de vot. dobitocul se credea in romania unde cazi din pat si nimeresti in sectie. sa incerce el turism electoral intre sectiile praga, berlin si paris daca ii ajunge o zi ( cu banii astia cumparai 2 judete in ro).
actionmedia
QUOTE(turbo trabant @ 8 Dec 2009, 12:32 PM) *
ah si mai era aseara un pesedist care vorbea de traficul urias cu autocare in strainatate intre sectiile de vot. dobitocul se credea in romania unde cazi din pat si nimeresti in sectie. sa incerce el turism electoral intre sectiile praga, berlin si paris daca ii ajunge o zi ( cu banii astia cumparai 2 judete in ro).


Probabil se referea la Spania si Italia unde chiar s-a votat masiv si unde exista destui emigranti care ar fi percutat la o autocariada. Dar nu cred ca vreun partid sau vreo institutie din Romania are logistica necesara pentru ca a face o astfel de operatiune este vorba totusi de cateva mii sau zeci de mii de votanti aflati la mii de km departare. E ca dracu sa te apuci sa spui ca acolo s-a fraudat masiv, ar trebui ca jumatate din PDL sa fie plecat in afara pentru cateva luni ca sa pregateasca toata mobilizarea aia. Cu cat spun mai multe enormitati dintr-astea cu cat se umplu mai tare de ridicol.

Acum imi este clar ca mobilizarea masiva din turul 2 a fost mobilizare pro-Basescu. Au fost multi oameni care in mod normal stau acasa, dar acum au decis sa ii dea un bobarnac prostanacului. Nu ca l-ar iubi pe basescu, dar asa, ca ala e prea prostanac. Si nu, nu cred ca au fost mobilizati cu autocare, masini sau mita electorala. Or fi fost si dintr-aia, dar nesemnificativ fata de marea masa de alegatori care s-au prezentat la urne. Nu cred ca are nimeni forta financiara si logistica in Romania, astfel incat sa scoata 2-3 milioane de oameni cu forta la vot si sa le impuna ce sa voteze. Aia 2-3 milioane in plus fata de alegerile anterioare au venit de buna voie, pentru ca asa au crezut ei de cuviinta.
Trendurile sunt clare si corecte la toate capitolele, inclusiv la voturile nule.
turbo trabant
in afara si in turul 1 si in turul 2 s-a stat la cozi nu neaparat distanta era o problema.

mai mult alegerile sunt de obicei in ambasade si consulate iar reprezentantii partidelor se aleg de multe ori din randurile corpului diplomatic ( ca doar nu pleaca vreun udmr-ist pana la sectia din koala lumpur sau irak).

in mod normal corpul diplomatic ar fi fost inclinat sa fraudeze pentru geoana ca fost diplomat ( baiat de al lor) si nu pentru mariner. acum jeoana scuipa pe fostii lui colegi cu chestia asta. smile.gif

avand in vedere ca acelasi corp diplomatic este platit foarte bine ( e drept base i-a trimis in concediu fara plata ca pe toti bugetarii) si elibereaza si documente importante (gen acte de identitate, procuri etc) pentru cetatenii romani si mai si reprezinta tara in fata organismelor internationale si tarilor gazda este absolut penibil sa crezi ca acesti diplomati,functionari se dedau la fraude electorale.

realitatea a schimbat total tabara si prezinta simplu cum s-a votat in afara.

http://www.realitatea.net/roman-din-italia...fie_690885.html

abis
Romeo Stavarache, fostul sef de campanie al lui Antonescu, este convins că şi mâine poate fi batut in cuie un guvern PDL-PNL:

"Condiţiile sunt foarte clare: din punctul meu de vedere, condiţiile sunt aceleaşi pe care PNL-ul le-a avut dintotdeauna. Programul de guvernare trebuie să fie un program liberal, iar principiile liberale trebuie să fie respectate. Sunt condiţiile pe care noi le-am propus tuturor adversarilor noştri, atţt PSD-ului cât şi PD-L-ului. Dacă preşedintele Băsescu va veni cu o ofertă clară, sunt convins că mâine poate fi discutată şi acceptată în condiţiile în care şi Crin Antonescu acceptă şi aţi văzut că azi a dat o declaraţie foarte clară, că poate exista soluţia unui guvern PNL - PD-L"

Din teritoriu semnalele catre o alianta cu PDL vin din ce in ce mai clar... Antonescu risca sa ramana singurul care se opune. Bine, nu singurul, ar mai fi Orban, Norica si, cu voia dumneavoastra, ultimul pe lista, Patriciu.
Felina
QUOTE(turbo trabant @ 8 Dec 2009, 12:02 PM) *
in afara si in turul 1 si in turul 2 s-a stat la cozi nu neaparat distanta era o problema.



Eu cred ca si distanta a fost o problema.
In Irlanda sectia de votare (singura) s-a tinut la ambasada, in camera de la demisol. Imagineaza-ti ca persoanele din afara dublinului ar fi trebuit sa vina cu trenul sau sa conduca cu orele ca sa ajunga la ambasada. S-a stat la coada cu oerele, in frig si ploaie, pentru ca astea au fost conditiile.
turbo trabant
felina, eu am o teorie a mea: emigrantii au votat cu base functionarii cu jeoana ( sa traiti sefu !).

emigrantii nu au plecat de bine si stiu prea multe despre psd ca sa fie aburiti. ghinionul lui jeoana&co a fost ca diaspora s-a mobilizat mai mult ca alta data.

asta ete, tzeapa smile.gif

PS: baetii trag de timp .

Referindu-se la solicitarea pe care o vor face la Curtea Constitutionala de a anula turul al doilea al scrutinului prezidential, Dragnea a afirmat ca "sunt camioane de probe" si ca social-democratii "au inceput sa le sintetizeze". Dragnea a precizat ca e vorba atat de buletine din tara, cat si din cele exprimate de romanii din diaspora.

"O sa le depunem maine (n.red. miercuri) injtr-o forma in care pot fi depuse" la Curtea Constitutionala, a spus politicianul social-democrat. "Nu putem merge acolo cu un camion de probe, ca blocam Curtea Constitutionala", a precizat Dragnea.
Achernar
Cei de-afara isi permit sa joace la doua capete. Daca marinaru' va avea o revelatie si va incepe sa se creada cel mai iubit fiu al boborului ce se va intampla ? Vor spune 'ei, asta e, am luat tzapa, oricum nu ne-am fi intors in Romania'. Important pentru ei acum e ca cineva sa le frece ridichea celor care erau la putere atunci cand ei au plecat din tara. Daca 'cinevaul' ala e JFK 2 sau Mao 2 nu are importanta.
Marduk
or sa se intoarca cand le va da Geoana cei 25.000 euro promisi, pentru fiecare roman care revine acasa.
turbo trabant
QUOTE(Achernar @ 8 Dec 2009, 06:47 PM) *
Cei de-afara isi permit sa joace la doua capete.

pe unde or fi felina, cla si afrodita?

amice, esti praf. parol!
abis
QUOTE(Achernar @ 8 Dec 2009, 05:47 PM) *
Daca marinaru' va avea o revelatie si va incepe sa se creada cel mai iubit fiu al boborului ce se va intampla ?

Dar daca o sa cada drobul de sare de pe soba, n-o sa fie cam nasol?

Daca va avea o astfel de revelatie (din ce zici tu se intelege ca acum nu se crede "cel mai iubit fiu al poporului") vom vedea atunci cum gestionam situatia.
Johann_Moritz
Eu cred ca votul romanilor plecati in strainatate poate fi explicat simplu: au votat impotriva celor care i-au fortat sa plece din tara si pentru ala a carui prestatie n-au avut prilejul sa o suporte. Pt. mine nu e nicio surpriza. Am mai multe rude prin Luxemburg, inclusiv un frate plecat acolo de vreo 17 ani. Stiu cum au votat ei si prietenii lor: Basescu.
Felina
QUOTE(Achernar @ 8 Dec 2009, 03:47 PM) *
Cei de-afara isi permit sa joace la doua capete. Daca marinaru' va avea o revelatie si va incepe sa se creada cel mai iubit fiu al boborului ce se va intampla ? Vor spune 'ei, asta e, am luat tzapa, oricum nu ne-am fi intors in Romania'. Important pentru ei acum e ca cineva sa le frece ridichea celor care erau la putere atunci cand ei au plecat din tara. Daca 'cinevaul' ala e JFK 2 sau Mao 2 nu are importanta.



Eu, de-afara, am votat impotriva PSD-ului, sa nu aiba sansa sa dobandeasca si presedintia si parlamentul.
Am votat impotriva PSD-ului care ne-a furat revolutia.
Si da, din cauza lor am plecat din tara, iar asta nu a fost si nu e usor.
Regimul de dupa revolutie mi-a marcat profund viata, si a mea si a familiei mele.
Am votat impotriva linistii promise. Cine poate promite liniste, are si mecanismele de a cadea la pace cu opozitia. Ori eu vreau ca opozitia sa fie opozitie, nu mamaliga, si sa faca pe gigi-contra, ca de aia o cheama opozitie. Sau macar sa aiba sansa sa fie opozitie daca vrea. Mi-a fost teribil de teama de promisiunea de liniste a lui Geoana&co si astfel mi-am mobilizat familia la vot. Liniste era pe vremea lui Ceausescu, mama ce liniste era, de vorbeau oamenii in soapta si pe strada si acasa - multumesc, a fost suficienta liniste.


QUOTE(Achernar @ 8 Dec 2009, 03:47 PM) *
Daca marinaru' va avea o revelatie si va incepe sa se creada cel mai iubit fiu al boborului ce se va intampla ?


Pai da, ce se va intampla? Sa zicem ca va avea revelatia asta. Ce se va intampla. Crezi ca se poate instaura singur dictator. Bai, eu nu inteleg cum gandesc unii. Explica-mi tu ce se va intampla, punctual, dupa ce Base se trezeste cu revelatia.


QUOTE(Achernar @ 8 Dec 2009, 03:47 PM) *
Vor spune 'ei, asta e, am luat tzapa, oricum nu ne-am fi intors in Romania'.


Pericolul cu PSD si linistea lui era sa nu mai POT sa ma intorc in tara, nici daca as fi vrut. Ar fi fost prea liniste.
Asta era un pericol real, nu revelatiile lui Base.


QUOTE(Achernar @ 8 Dec 2009, 03:47 PM) *
Important pentru ei acum e ca cineva sa le frece ridichea celor care erau la putere atunci cand ei au plecat din tara. Daca 'cinevaul' ala e JFK 2 sau Mao 2 nu are importanta.



Important pentru mine e ca romania sa urmeze tendintele vestice si nu cele estice.


Na, acum te potolesti sa te exprimi in numele diasporei? smile.gif
Felina
QUOTE(kumarbi @ 8 Dec 2009, 03:51 PM) *
Eu cred ca votul romanilor plecati in strainatate poate fi explicat simplu: au votat impotriva celor care i-au fortat sa plece din tara si pentru ala a carui prestatie n-au avut prilejul sa o suporte. Pt. mine nu e nicio surpriza. Am mai multe rude prin Luxemburg, inclusiv un frate plecat acolo de vreo 17 ani. Stiu cum au votat ei si prietenii lor: Basescu.



Pai te inseli, multi plecati prin straini vin acasa an de an, isi cheltuie banii in tara si isi ajuta rudele si prietenii in tara. Ca atare au avut sanse suficiente sa ii suporte prestatia lui Base.


DAR aspectul cel mai important e ca diaspora a votat masiv contra Geaona, nu cu Base. O sa repet asta pana o sa inteleaga toata lumea.
actionmedia
Eu chiar sunt curios ce vor mai spune cei care strigau "Basescu dictatorul" dupa ce vor trece si acesti 5 ani de mandat Basescu si de vor organiza alegeri democratice ca si pana acum.
Eu am impresia ca unii chiar exagereaza minciuna asta cu dictatura lui Basescu. Atat de mult incat au ajuns si ei sa creada in ea si pur si simplu nu mai pot sa iasa din aceasta realitate falsa.
Serenity
Basescu ca si om are o structura a personalitatii de tip dictatorial tongue.gif Tara asta e membra a Uniunii Europene, nu o sa se mai intoarca in veci comunismul, asta cred ca unii nu pricep. Si inca ceva: multe din schimbarile introduse de Basescu pe care unii le-au gasit ca argument pt. votul dat lui, sunt pur si simplu schimbari impuse de UE. Nu e Base nici un luminat... io-s convinsa ca in fapte se va dovedi ce fel de guvernare minunata e cea basesciana (desi daca pentru unii dupa 5 ani nu e clar, nu cred ca o sa fie clar oricate chestii grave s-ar intampla).

Zic asta pentru ca pe Han mi se pare ca exista un dezechilibru intre parerile pro si anti Base.
Felina
QUOTE(Serenity @ 8 Dec 2009, 04:55 PM) *
Basescu ca si om are o structura a personalitatii de tip dictatorial tongue.gif



Se poa' sa fie cum zici. Dar ce relevanta are? Intreb iar, se poate instaura singur dictator? Si intrebarea mea e sincera, astept pasii prin care acest lucru s-ar putea intampla.



QUOTE(Serenity @ 8 Dec 2009, 04:55 PM) *
Tara asta e membra a Uniunii Europene, nu o sa se mai intoarca in veci comunismul, asta cred ca unii nu pricep.



Nu e vorba de comunismul marca ceausescu, ci de cel marca Iliescu. E vorba de un comunism care nu poarta numele de comunism.
Iar daca Romania e deja in UE (oare gratie cui? mai tii minte procesul?), asta nu inseamna ca nu poate iesi. Asta nu vrei tu sa pricepi tongue.gif .

QUOTE(Serenity @ 8 Dec 2009, 04:55 PM) *
Si inca ceva: multe din schimbarile introduse de Basescu pe care unii le-au gasit ca argument pt. votul dat lui, sunt pur si simplu schimbari impuse de UE. Nu e Base nici un luminat...



Daca vorbesti de votantii lui Base de pe han, e o greseala si o confuzie la mijloc, pe aici nimeni (care s-a pronuntat in scris) nu l-a votat pe Base pentru realizarile lui, ci l-au votat pe contracandidatul lui Geoana. Nu mi-e greu sa repet. smile.gif
Marduk
QUOTE(Serenity @ 8 Dec 2009, 06:55 PM) *
QUOTE
Basescu ca si om are o structura a personalitatii de tip dictatorial

te inseli, daca ar fi avut o astfel de personalitate, s-ar fi observat in deciziile si actiunile sale, poate este dictator pentru unii care au probleme cu legea.
QUOTE
Tara asta e membra a Uniunii Europene, nu o sa se mai intoarca in veci comunismul, asta cred ca unii nu pricep.

Corect, nu este insa vorba de intoarcerea comunismului, ci de intoarcerea unora care si-au batut joc de romani si pe care i-au considerat prosti, manevrabili, doar buni de folosit din 4 in 4 ani. Daca PSD-ul ar renunta la cativa dintre cei care sunt in conducerea centrala, atunci ar deveni un partid de stanga, credibil pentru unii romani care cred ca doctrina social-democrata li se potriveste mai bine decat cea liberala.
Leonard
QUOTE(kumarbi @ 8 Dec 2009, 11:55 AM) *
3 ani de razboi care au dus Romania in buda sunt insa altceva si o impacare Basescu-Tariceanu ar reprezenta o culme negativa in politica romaneasca. Ridicolul ar fi total, indiferent cat de mult ar impune actuala situatie o astfel de impacare.


Dupa doua razboaie mondiale, francezii s-au impacat cu germanii si au pus bazele Uniunii Europene. Cat de ridicola e treaba asta?
actionmedia
QUOTE(Serenity @ 8 Dec 2009, 06:55 PM) *
Basescu ca si om are o structura a personalitatii de tip dictatorial tongue.gif

E interesant ce spui. Din cate stiu eu tu ai studii in psihologie. Ai putea, te rog sa faci o caracterizare a lui Basescu si sa ne spui mai clar si mai detaliat din ce motive consideri ca are o astfel de personalitate sau care ar fi criteriile dupa care putem sa evaluam o astfel de personalitate. Desi cred ca despre asta ar trebui sa vorbim la topicul despre Basescu. Aici probabil ar trebui sa discutam despre majoritati si combinatii politice.
turbo trabant
dincolo de injuriile si acuzatiile si prostiile generate de presa si de tembeliziune se ascunde un fapt trecut sub tacere si care probabil a determinat psd-ul sa se arunce orbeste in aceasta aventura jucand totul pe o singura carte.

falimentul. smile.gif
actionmedia
QUOTE(turbo trabant @ 8 Dec 2009, 07:44 PM) *
falimentul. smile.gif

falimentul cui?
mie mi-e teama sa nu fie falimentul tarii. Astia ne-ar putea vinde fara sa stim.
turbo trabant
al PSD-ului. sa ma iegsplic.

cred ca suntem de acord ca ambele partide (PSD si PDL) au avut masina de vot bine incalzita la alegeri. PNL nu avea penetrarea in teritoriu ca sa faca acest lucru.

PSD pana acum cateva saptamani era la ciolan bine mersi alaturi de PDL. au jucat ca la pocher si si-au dat demisia de ciolan sperand ca masina lor impreuna cu aliatii lor (PC-televizor, PNL - marketingul cu johannis ) sa functioneze.

ceva s-a gripat in masina PSD de mituit voturi spre deosebire de cea PDL care a functionat brici. PSD nu duceau lipsa de voluntari si nici de logistica sau de motivatie. atunci?

cred ca a castigat cel cu portofelul mai mare ceea ce e surprinzator avand in vedere ca printre sponsorii actiunii s-a numarat si nume grele gen SOV.
Johann_Moritz
QUOTE(Leonard @ 8 Dec 2009, 07:21 PM) *
Dupa doua razboaie mondiale, francezii s-au impacat cu germanii si au pus bazele Uniunii Europene. Cat de ridicola e treaba asta?

Absolut nimic! Dimpotriva, e minunat.
Impacarea PDL-ului cu PNLul nu ar putea fi caracterizata drept minunanta (astfel de cuvinte trebuie tinute departe de politica), dar ar fi folositoare ca o gura de aer.
Acolo vorbeam de impacarea intre Basescu si Tariceanu.
Vorbim de 2 oameni care timp de 3 sau 4 ani au fost angajati intr-un razboi total.
Cand 2 oameni angajati intr-un razboi personal se impaca, poate fi bine. Dar atunci cand cei 2 au transformat tara in camp de batalie si cand parjolirea tarii a fost declarata acceptabila de ambii cu conditia ca asta sa slabeasca adversarul, inseamna ca cei doi s-au perceput reciproc drept Raul absolut. Raul absolut pt. tara, caci altfel, daca nu interesul de a proteja tara de celalat i-a manat in lupta, ci doar orgoliul si calculele personale, nu aveau dreptul moral de a ne trece prin tr-un asemenea calvar.
Lupta celor doi a tinut tara asta pe loc, a paralizat-o in anumite momente si cu siguranta a produs efecte negaive pe termen lung. Or, motivatia celor doi pt. a purta o asemenea lupta, repet, a fost ca celalalt reprezinta Raul absolut. La fel a fost perceputa lupta si de catre partizanii lor si in absenta unei astfel de motivatii (care tine de interesul national de a proteja tara de mogulul Patriciu sau de dictatorul Basescu), actiunile lor nu pot fi caracterizate altfel decat criminale.

Criza asta de 3 ani a fost una ideologica. Poate nu in sensul clasic al cuvantului, nu a fost vorba de o ideologie politica, dar o intreaga tesatura justificativa a fost creata in jurul celor 2 pt. a le explica niste actiuni care altfel au fost daunatoare tarii.
Ele au ramas daunatoare, dar justificate si acceptate de ambele tabere in cea mai buna traditie a razboiului total.
Impacarea lor le-ar prabusi retroactiv toata mitologia justificativa si i-ar dezvalui drept ceea ce sunt: doi descreierati care au impins tara pe marginea prapastiei pt. a-si atinge scopurile personale.

Daca Vadim si Becali au devenit prieteni dupa ce s-au porcait timp de un an, e problema lor. Dar daca cei doi batausi au folosit drept arme Constitutia Romaniei, bugetul statului si economia, ei nu au dreptul sa se impace. Iar daca totusi o fac, am si eu dreptul sa ii scuip in fata si sa le cer socoteala.
turbo trabant
kumarbi exagerezi. basesu a vrut sa inghita pnl-ul, tariceanu s-a opus. de aici "ura" intre ei.

acum tariceanu si ai lui rupti de foame ar vinde o si pe mama lor cui da mai mult. asa ca se uita in ochii sarpelui pdlist si citesc hipnotizati "ciolan in sange".

pe cealalta parte, crinulet s-a pupat pe gurita cu pesedeul pana nu a mai putut sperand ca johannis sa fie carne de snitel din care sa pape cot la cot cu prostanacul.

sunt 2 gasti in pnl cu aceeasi tinta: ciolanul. au cantat la 2 mese diferite si acum gratie voturilor marginale pro base se uita la solzii lui base.
Johann_Moritz
Nu exagerez deloc. Oamenii aia au tarat Romania prin iad ca sa se distruga unul pe altul. Ne-au tarat pe noi, nu partidele lor, nu grupurile lor de interese. Nu au dreptul sa se impace. Eu, ca victima a urii lor, nu le dau dreptul sa se impace. Sa se urasca in continuare de moarte sau sa recunoasca ca au mintit si sa plece de la guvernare.
Oamenii astia nu au dreptul sa se impace pana cand nu vor cere iertare Romaniei pentru RAUL pe care ni l-au pricinuit luptandu-se unul cu altul. Iar modul in care isi vor putea cere iertare e sa abandoneze politica.
turbo trabant
QUOTE(kumarbi @ 8 Dec 2009, 10:02 PM) *
Eu, ca victima a urii lor, nu le dau dreptul sa se impece. Sa se urasca in continuare de moarte sau sa recunoasca ca au mintit si sa plece de la guvernare.

tu, eu , astia mici NU contam, obisnuieste-te cu asta. romania ( aka noi) e doar o "cucerire" ce trebuie sedusa si apoi ahm sorry.gif

base are un proiect clar: el sa fie capitanul fortei de dreapta din romania. pe stanga va fi urmasul psd-ului sau ce se va ridica din cenusa acestuia. dar asta in alt episod.
Johann_Moritz
Nu pot comenta ce ai scris. Pot spune insa ca imi pare rau nu pentru ca gandesti astfel, ci pentru ca accepti ca ei sa gandeasca astfel.
turbo trabant
nu accept dar nu pot schimba. noi ( romania) avem o placere perversa sa fim mintiti frumos ca o domnisoara scoasa in oras la un ristorant trendy si sa nu platim nota. cu bani adica.
Johann_Moritz
Pentru ca le acceptam minciunile, ba chiar ne lasam prinsi in plasa lor, propagandu-le mai departe.
Daca accepti ca Basescu se poate impaca cu Tariceanu inseamna ca macar jumatate din afirmatiile pe care le faci tu pe forumul asta de ani de zile sunt niste minciuni. Si daca la vremea respectiva minteai fara sa stii, acum le recunosti drept minciuni, ti le asumi si continui in acelasi fel.
abis
QUOTE(kumarbi @ 8 Dec 2009, 08:45 PM) *
Impacarea PDL-ului cu PNLul, nu ar putea fi caracterizata drept minunanta (astfel de cuvinte trebuie tinute departe de politica), dar ar fi folositoare ca o gura de aer.

Aici suntem de acord.
QUOTE
cei 2 au transformat tara in camp de batalie si cand parjolirea tarii a fost declarata acceptabila de ambii

Aici exagerezi. smile.gif
Nu poti vorbi despre Romania ca despre un "camp de batalie", ca despre o "tara parjolita", in fond nu s-a intamplat nimic grav in perioada 2004-2008, poate cu exceptia faptului ca, in ciuda cresterii economice, guvernul nu a avut prevederea de a strange niste bani la ciorap pentru zile negre. Economia a crescut, in justitie lucrurile au inceput, cat de cat, sa miste, am aderat la UE... Chiar nu mi se pare ca ar fi asa dezatru cum zici tu.
QUOTE
doi descreierati care au impins tara pe marginea prapastiei pt. a-si atinge scopurile personale.

Tara pe marginea prapastiei, este mult spus. In ciuda conflictului dintre cei doi, lucrurile s-au miscat, in general, destul de bine in tara.
QUOTE
Dar daca cei doi batausi au folosit drept arme Constitutia Romaniei, bugetul statului si economia, ei nu au dreptul sa se impace. Iar daca totusi o fac, am si eu dreptul sa ii scuip in fata si sa le cer socoteala.

Si daca fac ca tine si nu se impaca, cum vezi realizarea impacarii dintre cele doua partide pentru a putea da tarii un guvern care sa functioneze?
Johann_Moritz
Deci a fost bine cu Tariceanu. Si atunci, ce mai aveti cu el? Ah, stiu: era omul lui Patriciu. Deci a fost bine cu Patriciu.
Poate peste 5 ani il votam pe el.

Ce inseamna sa parjolesti o tara?

Ca Presedinte, inseamna sa iti petreci timpul sabotand Guvernul. Sa distrugi cu migala majoritatea Guvernului (pe care tot tu ai construit-o), pana il lasi in situatia de a colabora cu inamicul pt. a se salva. Sa faci tot ce iti sta in putere pt. a-l submina pe premier, indiferent cat de mult ar costa asta Romania la capitolul imagine. Sa refuzi numirea unor ministri, pentru ca nu iti plac tie si pt. ca in felul asta il poti pune pe premier in situatii stanjenitoare. Sa suspenzi orice proiect coerent pt. viitor, pt. dupa transarea bataliei.

Ca Premier, inseamna sa participi la suspendarea Presedintelui. Sa dai lovitura de gratie la ceea ce a mai ramas din alianta, stiind ca daca nu o vei face, vei fi distrus de opozitie. Sa te lasi apoi santajat de opozitie in adoptarea unor legi pagubitoare, precum cea a pensiilor. Sa folosesti bugetul tarii pt. pomeni electorale si in general sa nu guvernezi, ci sa te preocupe exclusiv supravietuirea, indiferent de costuri.

Dar, oare simplul fapt ca timp de 4 ani Romania nu a fost guvernata, nu ti se pare un dezastru suficient? Banuiesc ca ai citit destule opinii de economisti ca sa stii ce a insemnat in Romania cresterea economica in absenta unui program coerent si cat ne-au costat inactivitatea guvernului sau deciziile adoptate in focull luptei.
De fapt, din cauza asta am fost prinsi de criza cu bracinarii in vine: Tariceanu a impartit banii tari pt. a-si creste procentele si a refuzat orice proiect care l-ar fi dezavantajat in lupta cu Basescu.

Acum, interesul national ii uneste din nou. Interesul national nu a putut sa ii convinga acum 5 ani sa stea impreuna.
Acum insa, e altceva. E criza si criza justifica orice, la fel ca acum un an aianta cu PSDul.

Nu ma intereseaza cum va solutiona Basescu problema viitoarei majoritati. A creat o minciuna, sa traiasca in ea, asa cum am trait noi. Sau, sa ne spuna ca a mintit si sa plece.

Nu mai vreau sa tolerez minciuni in numele interesului national. Interesul nostru national cel mai mare e sa punem capat minciunilor, nu sa le incurajam. Incercati sa ganditi si dincolo de ziua de maine, altfel nu vom deveni niciodata o natiune moderna.
Imprejurari exceptionale care sa justifice orice se vor gasi intotdeauna.
Erwin
sunt două chestiuni de extremă importanţă pentru viitorul imediat:
- validarea preşedintelui - în caz că CC respinge acuzaţiile PSD de fraudare;
- numirea viitorului prim ministru, validarea lui de către parlament şi formarea cabinetului

abia după ce vom ştii răspunsul categoric la aceste chestiuni putem vorbi despre o nouă guvernare a României. Până atunci sunt prea multe variabile iar deringolada nu s-a terminat.
abis
QUOTE(kumarbi @ 8 Dec 2009, 10:39 PM) *
Deci a fost bine cu Tariceanu. Si atunci, ce mai aveti cu el?

Din punct de vedere economic, nu am multe plangeri. Ii reprosez insa, in primul rand, amestecul brutal in actul de justitie - de la celebrul bilet trimis presedintelui, in care solicita o interventie ilegala in favoarea unui prieten cercetat de procuratura, pana la chemarea la ordin a ministrului justitiei. Ii reprosez initiativele riscante de politica externa (de ex. initiativa de retragere intempestiva din Irak doar pentru a-i crea o problema de imagine presedintelui). Ii reprosez sustinerea acordata unor ministri ca Remes, Adomnitei, Nicolaescu, Cioroianu, Chiuariu. Ii reprosez faptul ca a permis PSD-ului sa-si revina din corzi si sa ajunga din nou un partid puternic. Ii reprosez ca s-a incapatanat sa detina postul de premier chiar in conditiile in care PNL a ocupat a treia pozitie la alegerile din 2008 si, din cauza acestei incapatanari, a obligat PDL-ul sa coopteze PSD-ul la guvernare. Si lista poate continua... Cresterea economica nu este singurul lucru care conteaza.
QUOTE
din cauza asta am fost prinsi de criza cu bracinarii in vine: Tariceanu a impartit banii tari pt. a-si creste procentele si a refuzat orice proiect care l-ar fi dezavantajat in lupta cu Basescu

Aici sunt, din nou, de acord cu tine. smile.gif
QUOTE
Acum, interesul national ii uneste din nou.

Este prea devreme sa tragi o astfel de concluzie. Ceea ce stim, deocamdata, este ca Basescu si Tariceanu au purtat o discutie telefonica referitoare la posibilitatea de cooptare a PNL la guvernare. Atat si nimic mai mult. Mi se pare putin probabil sa ii fie oferit postul de premier tot lui Tariceanu (ca dealtfel si oricarui liberal din grupul care se opune vehement apropierii de PDL) - pur si simplu nu exista nicio garantie ca un astfel de premier nu va proceda la fel ca Tariceanu in 2006. Cel care va fi numit premier trebuie sa prezinte prin el insusi suficiente garantii ca nu se va intampla sa mai guverneze cu sprijinul subteran sau oficial al PSD. Iar Tariceanu nu poate face asta. Deci este exclus sa fie el noul premier.

Parerea mea este ca Basescu doar i-a aratat pisica lui Antonescu, i-a demonstrat ca poate avea dialog direct cu unii membri ai PNL si astfel incearca sa-l determine sa-si flexibilizeze pozitia. Ca sa nu piarda conducerea partidului... Deja un prim pas a fost facut: Antonescu nu mai respinge la fel de vehement ca ieri o apropiere de PDL.
Johann_Moritz
Nu am tras concluzia ca Tariceanu si Basescu se vor impaca. Ii raspundeam lui Leonardo atunci cand ma intreba de ce nu ar face-o.
abis
Leonard.

Leonardo este alta persoana, cu pareri mai apropiate de ale tale. smile.gif
Serenity
Antonescu a declarat doar ca accepta o colaborare cu PDL in cazul in care i se da PNL-ului postul de prim-ministru. Eu cred ca a fost ironic chiar la faza asta, pentru ca Basescu niciodata nu va accepta chestia asta.
abis
Depinde. Cum ar fi sa numeasca premier un liberal ca Daianu? smile.gif

Cel mai probabil mi se pare ca Basescu sa-l mentina pe Negoita si sa ofere, in schimb, portofolii consistente in guvern PNL-ului. Iar daca PNL nu accepta, sa formeze un guvern fara PNL (eventual doar cu o parte dintre penelisti) si fara PSD (eventual, cu o parte dintre pesedisti).
Serenity
Depinde de ce? Tu crezi ca exista vreo sansa sa numeasca un premier de la PNL?
Erwin
tot ce se poate, după cum am văzut în ultima lună, orice e posibil în politica românească... rolleyes.gif
abis
QUOTE(Serenity @ 9 Dec 2009, 12:06 AM) *
Depinde de ce? Tu crezi ca exista vreo sansa sa numeasca un premier de la PNL?

Este posibil (nu si foarte probabil) sa numeasca un premier membru al PNL. Ti-am dat si un exemplu, Daianu. Daca va numi un premier penelist, nu va fi un personaj din prima linie a partidului, ci un membru de rangul doi.

Insa cele mai mari sanse le are mentinerea lui Negoita.

In niciun caz nu vad posibila numirea unui premier care ar putea sa-si aroge un gest de independenta ca cel al lui Tariceanu, cand a eliminat PDL din guvern si s-a bazat pe pesedisti.
turbo trabant
cica a fost aseara eminenta culturala a psd-ului, domnul marean la realitatea. si guru gramaticii a recunoscut cu mana pa inima ca psd-ul a avut si el autocare, faina, ulei chestii "absolut normale intr-o campanie".

Doamne ce prostanaci sunt astia...
Michelle
Marean- acest goagal al politicii romanesti. daca nici acum nu se-ndura astia sa-l traga pe linie moarta , psd-ul e pe faras! nea ilici sa ia aminte jamie.gif
Marduk
QUOTE(turbo trabant @ 9 Dec 2009, 10:49 AM) *
Doamne ce prostanaci sunt astia...

Nu miza pe chestia asta. Poate sa fie o diversiune, adica si noi da si voi, cu alte cuvinte suntem in aceiasi caldare si ne spalam cu aceiasi zoaie, asa ca.........
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.