Wok, plus retete |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Wok, plus retete |
15 Feb 2008, 01:46 PM
Mesaj
#1
|
|
Domnitor Grup: Membri SpecialPM Mesaje: 2.145 Inscris: 30 January 04 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 2.040 |
M-am ales cu o dracie d'asta si de voie - de nevoie tre sa demonstrez putina bunavointa si o folosesc. Asa ca spuneti-mi si mie cum, dati-mi retete, va rog!
-------------------- Freedom is just another word for nothing left to lose.
|
|
|
19 Feb 2008, 02:26 PM
Mesaj
#2
|
|
bulina Grup: Membri Mesaje: 10.490 Inscris: 19 January 05 Forumist Nr.: 5.473 |
@Energie, eu zic ca ai voie, e ceva foarte sanatos iar metoda stir-fry e total diferita de metoda prajitului.
Eu zic ca poti sa consumi langa niste piept de pui la grill (sper sa nu ma bata Mara ) @Mara, sa-mi zici cum ti-a iesit! Acest topic a fost editat de Felina: 19 Feb 2008, 02:27 PM -------------------- "Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume. A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn. |
|
|
19 Feb 2008, 02:42 PM
Mesaj
#3
|
|
Dregator Grup: Membri Mesaje: 864 Inscris: 29 November 07 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 10.914 |
@Energie, eu zic ca ai voie, e ceva foarte sanatos iar metoda stir-fry e total diferita de metoda prajitului. Eu zic ca poti sa consumi langa niste piept de pui la grill (sper sa nu ma bata Mara ) O sa-l incerc cu prima ocazie... Stir-fry inseamna, practic, sa nu folosesti ulei decat cat sa ungi tigaia, nu? -------------------- Nu e rau.
Bapage - blogul nou |
|
|
19 Feb 2008, 02:57 PM
Mesaj
#4
|
|
bulina Grup: Membri Mesaje: 10.490 Inscris: 19 January 05 Forumist Nr.: 5.473 |
Stir-fry inseamna, practic, sa nu folosesti ulei decat cat sa ungi tigaia, nu? daca ar fi sa traduc cuvant cu cuvant, e mai degraba prajit prin amestecare cred ca ai dreptate, daca combini cu amestecatul des. nu stiu daca ati vazut pe la tv sau prin vreun restaurant cum se face - cineva sta langa tigaia aia si tot scutura de ea si amesteca cumva prin ridicare, adica incearca sa aduca deasupra ce a fost pe fundul tigaii si ce-a fost deasupra-dedesubt; apoi le lasa cateva secunde, iar scutura tigaia, iar amesteca samd. (oare ce se intelege din explicatia mea?! ) Am o garnitura pe care o fac stir-fry, dar mai simplu, cu capac. Eu va povestesc cum fac, dar e inventia mea (cred, adica n-am citit/vazut/auzit nicaieri metoda). tai morcovi rondele subtirele, ceapa in sferturi, apoi transversal in jumatati si ardei patratele (~2cm/2cm) pun o lingura-doua de ulei (de masline sau de floare), incing tigaia pe foc maxim, arunc legumele acolo si pun capac. incep sa scutur tigaia tinand bine de capac si apoi o mai las pe foc; repet procedeul de cateva ori, apoi verific daca sunt gata - sunt gata cand pe ardei se vede coaja bronzata , sau pur si simplu gust - legumele nu trebe sa fie moi, tre sa fie al dente, sa ai inca din ce sa musti. presar sare si mai scutur odata tigaia sanatos, cu tot cu capac si e gata, scot totul pe o farfurie (daca le las in tigaie se moaie pt ca tigaie mai sta fierbinte o vreme). legumele astea le servesc langa un orez simplu su chiar amestecate in orezul respectiv - e mai de efect -------------------- "Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume. A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn. |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 16 May 2024 - 02:16 AM |