Insemnele Distinctiei |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Insemnele Distinctiei |
28 Jan 2008, 05:02 PM
Mesaj
#1
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 9.057 Inscris: 24 August 06 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 8.595 |
Cu foarte multa vreme in urma am avut marea cinste, dar si deosebita placere de a veni in contact direct cu Altetea Sa Printul de Bavaria, presedintele onorific al Fundatiei Nymphenburg Hilfsverein, venit in Romania intr-o vizita in scopuri caritabile.
Era imediat dupa revolutie, si astfel de gesturi devenisera aproape comune. Sigur nu ma pregateam sa il vad descinzand in armura din microbuzul care l-a adus, impreuna cu o intreaga suita, dar m-am simtit frustrat si inselat in asteptarile mele cand am descoperit ca printul era un batranel coroiat, imbracat destul de aiurea si foarte retinut. A urmat un fel de sedinta la care am avut parte de o pozitie destul de buna pentru a il putea studia mai pe indelete. Imi amintesc ca unul din primele lucruri care m-au socat a fost inelul pe care il purta pe degetul mic al mainii drepte. Era pentru mine simbol al unei mari "tzaranii", pentru ca nu il deosebeam cu nimic de ghiulurile pe care le-au purtat din totdeauna in acelasi mod tot felul de bacani, carciumari, macelari, aprozaristi si mai recent il poarta acum manelistii si patronii. Apoi au fost pantofii. Destul de prafuiti ei erau din piele intoarsa, si continuau niste pantaloni din velur reiat la randul lor destul de ponositi. Haina de piele era insa intr-o croiala mai placuta dar si ea era destul de uzata pe la maneci si pe la guler. Totul era in tonuri de maron. Peste ani am aflat insa ca inelul purtat pe degetul mic al mainii drepte indica apartenenta la un ordin cavaleresc. In Franta el chiar asa se si numeste: "La Chevalerie". Simbolul merge mai departe si indica in ce grad si carui ordin apartine purtatorul. Eu insumi am ajuns in posesia a doua astfel de inele de aur, unul cu o piatra neagra (onix) slefuita in 20 de fatete, care corespunde Ordinului Masonic, gradului 20, cel de Maestru ad Vitam, si un altul tot din acelasi Ordin pentru gradul 30 de Cavaler Kadosh. Tot dupa o lunga perioada de timp am aflat ca haina din piele intoarsa pe care Printul o purta, ca si pantofii acestuia, erau Timberland, si ca pentru a patina anumite parti ale ei fusesera necesare procedee de imbatranire speciale, astfel ca, in final, haina sa ii dea celui care o poarta o anumita imagine. Intre toate m-a mai vrajit si stiloul cu care la un moment dat a semnat niste acte. Era un Mont Blank Meisterstuck, dar la vremea aia nici asta nu stiam. M-a surprins doar ca avea stilou si nu pix. Desi imaginea Printului m-a dezamagit initial, parerea cu care am ramas la sfarsitul scurtei vizite a fost una de mare apreciere. Cred ca fara sa stiu fiinta mea a receptat mesajele din vestimentatia Printului si le-a perceput mult mai corect decat mine. Lumea e plina de astfel de simboluri ce trec de cele mai multe ori pe langa noi neobservate, sau nedeslusite cum trebuie. Le-am numit "insemnele distinctiei" si va invit in acest topic sa le descoperim impreuna... Acest topic a fost editat de The Dude: 28 Jan 2008, 05:10 PM -------------------- "Te iubesc, Richard Parker. Vei fi mereu cu mine. Fie ca Dumnezeu să te aibă in grijă !"
<arraink@yahoo.com> |
|
|
12 Feb 2008, 03:54 PM
Mesaj
#2
|
|
Vataf Grup: Membri Mesaje: 151 Inscris: 20 May 06 Din: Bucuresti Forumist Nr.: 8.274 |
un simbol numit trabuc ..lectura placuta domnilor
Tutunul ajuns pe continentul european o data cu intoarcerea lui Columb din Noile Indii a adus un obicei ce s-a asimilat extrem de rapid..obicei fumatului. In nici jumatate de secol fumatul a devenit notoriu pe teritorul Spaniei si Portugaliei. Denumirea de cigar este denumirea recunoscuta a trabucurilor pe plan international. Producţia industrială de trabucuri a fost deschisă de Cuba. Planta a devenit simbol naţional, tigarile cubaneze fiind recunoscute ca cele mai bune din lume. La început de secol XX-lea majoritatea barbatilor americani consumau tutun sub această formă. Drumul pana la imaginea trabucurilor de azi este intortocheat. Inainte de Primul Razboi mondial trabucurile erau cele mai populare, insa costurile mari de fabricatie au schimbat balanta. Un impact decisiv in privinta tigarilor de foi l-a avut embargoul impus Cubei(1962) de catre Administratia Kennedy. Astfel, trabucurile cubaneze au devenit pretioase si greu de procurat. Fumatul devine popular si pentru clasa superioara..elita(gentlemani...francezi..britanici) ca un semn al statutului lor. Preşedinţi de stat, lorzi, regi, staruri au fost de-a lungul vremii fumători de trabucuri. A devenit traditie trabucul fumat dupa cina acompaniat de un pahar de cognac …fin. Acest ritual al fumatului de trabuc se pastreaza si in prezentul zilelor noastre iar imaginea trabucului este asociata cu diverse personalitati. Astazi, trabucul continua sa fie un obiect de lux invaluit intr-o misterioasa aura. Adeseori el reprezinta simbolul aristocatiei, al rafinamentului, al imbogatitilor sau al puterii. Cunoscatorii stiu ce mult conteaza cum, cand si cat se fumeaza un trabuc. Consumarea dureaza cateva ore. Clasicul fumator va savura trabucul dupa masa de seara, cu un pahar de Bisquit sau Napoleon, citind langa semineu sau adunandu-si gandurile tacit. Alteori va savura ritualul intr-un club select, exclusivist, asezat tacticos intr-un fotoliu de piele fina sau catifea. Mici secrete: ”…fumatul efectiv da masura culturii de specialitate. In primul rand, niciun trabuc nu se consuma imediat dupa cumparare, in afara de rarele cazuri cand este obtinut de la un butic de lux specializat. De obicei, inainte de a fi fumat, un trabuc trebuie „imbatranit“ intre 15 zile si sase luni (sau mai mult) in „humidor“, o cutie speciala, dotata cu termometru cu un indicator de umiditate. In conditii ideale, imbatranirea se face la 15-22 de grade, cu umiditate relativa de 70%. Doar humidorul inseamna o cheltuiala de la 35 la 550 de dolari. Trabucurile cu cap rotund se „inteapa“ - adica se perforeaza cu un cleste special, care deschide o fanta de 1-2 milimetri -, in timp ce trabucurile cu capat ascutit se taie la o treime de la varful conului cuprins intre varf si corpul cilindric al trabucului. Trabucurile se clasifica dupa zeci de criterii, dar cele mai importante sunt grosimea, lungimea, tara de provenienta, pretul, forma, timpul de ardere si producatorul”..............” Experienta incepe prin taierea capatului inchis al trabucului. Urmeaza aprinderea, care este adesea la fel de placuta ca fumarea in sine a trabucului datorita procedeului de aprindere: prin rasucirea trabucului pana la uniformizarea jarului.” Cei mai importanti producatori de tigari de foi sunt Cuba, Mexic, Brazilia, Nicaragua, Republica Dominicana. Davidoff din Suedia produce deasemenea trabucuri de lux sub marca proprie. Iata si cateva dintre cele mai renumite marci : El Rey del Mundo , Par Larranaga , Romeo y Julieta, Diplomaticos, La Corona, Montecristo, H. Upmann -------------------- prietenia-adevarata continua sa existe chiar si la distanta |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 6 May 2024 - 03:55 PM |