HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Info Psihologie

Va invitam la dezbateri pe teme diverse, avand in centrul lor Omul. Domeniu umanist complex, relativ greu de surprins in ecuatii sau teorii unice, psihologia va fi si un pretext pentru a discuta despre emotii, minte si suflet.

> Nu Banii Aduc Fericirea, Ci Saracia Vecinului ?, Asa s-ar explica "capra vecinului" ?
calfa
mesaj 24 Nov 2007, 04:31 PM
Mesaj #1


Cronicar
******

Grup: Moderator
Mesaje: 2.894
Inscris: 7 December 03
Forumist Nr.: 1.410



Doi cercetatori germani, profesorii Christian Elger si Armin Falk, de la Universitatea din Bonn, au realizat un nou studiu stiintific, citat de un ziar de azi.

Concluzia studiului ar fi ca satisfactia castigului depinde de veniturile celor din jur si de gradul de bunastare personala, si indiferent de bogatia personala, banii ne fac fericiti doar daca prietenii, rudele si colegii sunt mai saraci decat noi.

QUOTE
Potrivit cotidianului britanic „The Daily Telegraph”, mai multe studii sociologice au avut ca obiect efectul banilor asupra fericirii rezultate in principal din lucrurile cumparate de acestia (asa-numitul efect al venitului absolut) sau din compararea venitului unei persoane cu cel al altora (efectul venitului relativ), conchizand ca mai important este cel din urma.


Printre tehnologiile implicate ar fi fost tomografiile cerebrale (o tehnica de scanare a creierului numita imagerie cu rezonanta magnetica) iar subiectii au fost 38 de ... barbati. biggrin.gif

De fapt, din cate se intelege din articol, cercetatorii au studiat activitatea cerebrala a barbatilor in timp ce jucau un „joc”, cate doi o data, plasati unul langa celalalt, asa incat isi puteau observa reciproc rezultatele (reflectate intr-o recompensa baneasca variabila intre 30 si 120 de euro).

S-a inregistrat o activitate crescuta in mai multe regiuni ale creierelor lor pe parcursul testelor, in mod special intr-o zona, striatumul ventral, in care este localizata o parte numita „sistemul de recompensa”, unde au remarcat o activitate sporita cand subiectul a rezolvat problema corect.



Descoperirea cea mai importanta ar fi fost influenta performantei jucatorului rival. Maximum de activitate au inregistrat subiectii care au raspuns corect, iar rivalii lor au raspuns gresit. Iar "suferinta de a avea mai putin ar fi mai puternica decat bucuria de a avea mai mult".

Cei care au scris articolul afirma in final ca asa se explica fenomenul ... "caprei vecinului". biggrin.gif

Ce pare aveti, in ce masura asta e o caracteristica general umana ? Subiectii fiind exclusiv barbati, germani, si cine stie cate altele ii caracterizeaza (de exemplu, nu stim nimic despre credintele lor, in special de cele religioase, sau despre domeniile lor de activitate).

smile.gif

Acest topic a fost editat de calfa: 24 Nov 2007, 04:53 PM


--------------------
... incertitude in certitude ... independence in dependence ... insight in sight ...
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Mesaje in acest topic


Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 28 April 2024 - 03:50 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman