Ce Dulceţuri Exotice Ati Mancat? |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Ce Dulceţuri Exotice Ati Mancat? |
23 Aug 2007, 12:14 AM
Mesaj
#1
|
|
Gazda Hanului Grup: Admin Mesaje: 8.578 Inscris: 22 February 03 Din: Hanu Ancutei Forumist Nr.: 1 |
Ce dulceturi exotice (a se citi "care nu se gasesc de cumparat in magazine") ati mancat pana in prezent?
Incep eu, sa ma laud: de fragi, de soc, de dovlecel si de lychee - in fine, aceasta se gaseste in Grecia. Dar voi? -------------------- |
|
|
18 Feb 2008, 08:48 PM
Mesaj
#2
|
|
Ex-Merlina Grup: Membri Mesaje: 3.045 Inscris: 2 December 05 Din: Iasi Forumist Nr.: 7.384 |
@Rehael: poate pui si reteta. Nu dai retzeta ? - plz. tu draga. Multzam... Cu mare placere! Reteta este asta de AICI, dar cu niste mici modificari care s-au cerut in momentul in care am preparat-o... pentru ca (banuiesc) gogonelele mele au fost mai mici decat cele obisnuite, mai precis din acelea tip "strugure" Juliete ( astea nu prea sunt gustoase coapte dar dulceata sau murate sunt super ). O sa transcriu reteta cu modificarile mele... Ingrediente Circa 100 de gogonele verzi de marimea prunelor, 1 kg zahar, ½ baton vanilie, zeama de la o lamiie, ¾ l apa Mod de preparare Fiecare gogonea se taie in jurul cotorului, scotindu-se pe aici, cu ajutorul unui ac de par, toata saminta ( de fapt samanta o sa iasa mai usor dupa oparire iar daca nu se poate scoate toata sa stiti ca nu-i chiar bai, e bine daca scapati macar de o parte din ea pentru ca strica aspectul siropului). Se pregatesc pe aragaz 3 vase cu apa clocotita. Se pun patlagelele curatate de simburi in primul vas si se lasa sa fiarba cam 4-5 minute. Se scot din aceasta apa si se pun din nou la fiert in al doilea vas cu apa clocotita, lasindu-le sa fiarba cam 10 minute. Se scot si se pun la fiert pentru a treia oara in cel de-al treilea vas cu apa clocotita timp de 10 minute, apoi se pun in apa rece, se scoate repede pielita de pe ele ( la unele se poate scoate, la altele nu... dar deasemenea pentru soiul asta de gogonele nu trebuie sa va faceti griji) si se asaza pe un servet sa se zvinte (eu le-am pus intr-o strecuratoare). In acest timp s-a pus zaharul la legat cu ¾ l apa, s-a luat spuma si s-a adaugat vanilia. Cind siropul este legat, nu insa prea tare, se pun gogonelele si zeama de lamiie (eu am pus si cojile de la lamaie sa fiarba in sirop, dau o aroma placuta). Se lasa sa fiarba la foc mic, curatind spuma care se mai formeaza, pina cind dulceata este bine legata. Se ia de pe foc, se acopera cu un servet ud si se pune in borcane dupa ce s-a racit. Alte retete propun si introducerea unui miez de nuca in gogoneaua scobita. -------------------- |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 5 May 2024 - 12:04 AM |