Ajutor - Cauta - Forumisti - Calendar
Versiune completa:Ce Dulceţuri Exotice Ati Mancat?
HanuAncutei.com - ARTA de a conversa > Odaia Prietenilor > Peripetii la Gura Sobei > Bucataria si Barul Hanului
Mihai
Ce dulceturi exotice (a se citi "care nu se gasesc de cumparat in magazine") ati mancat pana in prezent?

Incep eu, sa ma laud: de fragi, de soc, de dovlecel si de lychee - in fine, aceasta se gaseste in Grecia. Dar voi?
Energie
ohmy.gif

Dulceata de dovlecel? Cum e? blink.gif
Cla
Eu am primit servit in Grecia o dulceata de nuci verzi.
Dar chiar ca mi-a fost prea dulce. smile.gif
LINICA
Si eu am mancat de soc, de fragi, de dovlecel, de fragi, de nuci verzi, de pepene galben.

Energie, dulceata de dovlecel aduce nitel cu pepenele galben la gust. E buna, buuna. licklips.gif
Mihai
Hmmm... eu nu am mancat de pepene galben. licklips.gif

Dar, mai nou, am o dulceata de vinete, pe care abia astept sa o deschid. biggrin.gif
Energie
ohmy.gif
Dulceata de vinete??????????????? huh.gif

Unde se pot gasi in comert dulceturi de vinete si/sau dovlecei? hmm.gif
Mihai
biggrin.gif Astea nu sunt dulceturi de comert. tongue.gif Cel putin nu in Romania.

Dar in Grecia am vazut si de dovlecei, si de vinete. In comert insa gasesti de fragi (care este deosebita) sau de nuci verzi.
Energie
Pai bine ca le mentionezi, dupa care ne lasi sa stim ca nu ne atingem de ele daca nu plecam prin strainataturi. mad.gif

rofl.gif
Mihai
Bine, poate le dau ca premiu la Han. rofl.gif biggrin.gif

Chiar o sa ma uit daca se gaseste pe undeva in Romania dulceata de dovlecei... hmm.gif
Energie
Am gasit asta.
Mihai
Hehe, dragut. smile.gif
Cla
Dulceata de dovlecei gasesc si la mine, la turci sau rusi.
Astept cu mare nerabdare sa se faca una din usturoi, io as cumpara-o rofl.gif
Dar fara misto acuma, halvaua pe care o gasesti la turci nu e nici pe departe asa de buna ca aia din RO.
Ei o fac din Sesam (nu-mi vine acuma in minte definitia romaneasca, sorry sorry.gif ), si nu din floarea soarelui...
E dulce de-ti trage dintii ( rofl.gif ), si o mai si amesteca cu vanilie.
abis
Sesam = susan. smile.gif
Cla
Mersi, abis... susan, da. smile.gif
Mihai
QUOTE(Energie @ 15 Feb 2008, 01:05 PM) *
Unde se pot gasi in comert dulceturi de vinete si/sau dovlecei? hmm.gif

Am vazut dulceata de dovleac (nu dovlecel) in Mega Image. hmm.gif
Importat din Bulgaria.
cactus
QUOTE(Cla @ 15 Feb 2008, 04:01 PM) *
Dulceata de dovlecei gasesc si la mine, la turci sau rusi.


Nu pricep - dovlecel ? De care ? Din dovleci de aia mari si grashi pe care-i coci in duba nu se poate face ??? Hai, ca dovleci de aia gasesc si aici. Clarence ficior fain ce eshti, ia scorneshte tu o retzeta... Potzi s-o dai si deseara pe mess daca n-ai chef s-o pui aici. rofl.gif

Bai dă uei - dulceatza de gogonele ati halit ? Io da - si-i faina... Si am beut tzuica de roshii (părădăici) - o aromă teribilă si dupa al treilea pahar cazi drept ca o scandură... Io am băut 4 si am fost prashtie - asta era la o nuntă în Nadlac; s-o măritat fata ăluia de tzinea cazanul de tzuică al comunei (pe vremea aia nu era orash) -si ăla facea tot felul de experimente. Imi aduc aminte de tzuica de gutui - să bolunzeshti...
Dar sa revenim la dulcetzuri - dulceata de coaje de lubenitza - FARA s-o pui in inainte în nu stiu ce maclavais - nu se poate face ??? Clarence - deshteptarea !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hai bagă retzeta nu mai sta ........
Felina
Eu am mancat dulceata de nuci verzi - e dementiala, nu ratati biggrin.gif
Cla
Sezi blând, draga, ca nu pricep ruseste sau turceste sorry.gif
Si da, e din ala mare pe care-l coci in duba.
La noi se face din aia "eingelegt als süß-sauer", ca niste castraveti... Igitt dry.gif

Dar tu chiar ca esti o dulceata de cactus rofl.gif Zi-ne si noua reteta, te rog... mwah1.gif
cactus
QUOTE(Cla @ 18 Feb 2008, 02:37 PM) *
Si da, e din ala mare pe care-l coci in duba.
La noi se face din aia "eingelegt als süß-sauer",


Tu nu pricepi sa bagi retzetaaaa hmm.gif la dulceatza de dovleac

In alta ordine de idei, stiu ca se face dulceatza de cactus si mai stiu ca exista un cactus care are nishte fructe grozave - am vazut in Germania Mare da n-am stiut cum se halesc si mi-o fost rushine sa intreb ka sa nu zika nemtzalaii ca-s incult si in schimb am luat un saculetz cu ierburi de Proventza - si ala s-o gătat si nu stiu cand mai ajung in Nemtzia. Asta e - Bagă retzeta la chestia aia din dovleac ca sambata vreau sa halesc - mai ales ca vineri am si rezultatul de la doftor; măcar să stiu si io o treaba. Pusici, tu draga
Rehael
QUOTE(cactus @ 18 Feb 2008, 02:04 PM) *
Bai dă uei - dulceatza de gogonele ati halit ? Io da - si-i faina...


hiya.gif Si eu, si eu!... Si stiu sa si fac. rolleyes.gif

Mihai
Exista atat dulceata de dovlecel (d-ala folosit la ciorbe), cat si dulceata de dovleac (d-ala folosit la placinte).

@Rehael: poate pui si reteta. tongue.gif
exergy33
dulceata din flori de portocal smile.gif

cactus
QUOTE(Rehael @ 18 Feb 2008, 04:34 PM) *
hiya.gif Si eu, si eu!... Si stiu sa si fac. rolleyes.gif


Nu dai retzeta ? - plz. tu draga. Multzam...
Cla
cactus, si Agave e un cactus, din ala se face Mescal sau Tequila rofl.gif drunk.gif
Numai ca la Mescal nu ma impac cu viermele ala... bleah
Pentru tine, reteta smile.gif

@exergy: uuaaah, ce bine arata, deja-mi lasa gura apa... numai cand ma gandesc la gustul de portocale drool.gif
Multam flowers.gif
Ps: exista si una de trandafiri? unsure.gif ... ca eu cunosc sirop si limonada de-aia.
Inca ceva: de curmale?
Mihai
Si de trandafiri exista - se gaseste si in comert.
De curmale nu stiu... hmm.gif
Cla
QUOTE(cactus @ 18 Feb 2008, 03:11 PM) *
am luat un saculetz cu ierburi de Proventza - si ala s-o gătat si nu stiu cand mai ajung in Nemtzia.

Daankeee!! Acum stiu ce-ti aduc: Kräuter der Provence pt. gatit si Van Nelle de fumat smoke.gif ohyeah.gif
Sau invers... rofl.gif
cactus
QUOTE(Cla @ 18 Feb 2008, 05:24 PM) *
Ps: exista si una de trandafiri? unsure.gif ... ca eu cunosc sirop si limonada de-aia.
Inca ceva: de curmale?


Multzam mult de tot, tu draga... Face moshu cactus. Tequilla ??? Was ist das ??? rofl.gif rofl.gif rofl.gif
Cla
Multumesc, Mihai, cautam smile.gif
Si pe-aia de smochine.

@cactus: Tequila are fantastica proprietate da a-ti scoate greata amestecului de sare cu lamâie rofl.gif
SORIN
QUOTE(Mihai @ 18 Feb 2008, 05:26 PM) *
De curmale nu stiu... :hmmm

Beduinii din peninsula Sinai fac "miere" din curmale si e super thumb_yello.gif thumb_yello.gif Bag curmalele in burduf, scot tot aerul si le lasa pana se fac ca mierea! Cele mai bune sunt cele din curmale Majoul! ohyeah.gif

Sorin.
Rehael
QUOTE(Mihai @ 18 Feb 2008, 04:44 PM) *
@Rehael: poate pui si reteta. tongue.gif


QUOTE(cactus @ 18 Feb 2008, 05:24 PM) *
Nu dai retzeta ? - plz. tu draga. Multzam...


Cu mare placere! smile.gif
Reteta este asta de AICI, dar cu niste mici modificari care s-au cerut in momentul in care am preparat-o... pentru ca (banuiesc) gogonelele mele au fost mai mici decat cele obisnuite, mai precis din acelea tip "strugure" Juliete ( astea nu prea sunt gustoase coapte dar dulceata sau murate sunt super ).



O sa transcriu reteta cu modificarile mele...

Ingrediente
Circa 100 de gogonele verzi de marimea prunelor, 1 kg zahar, ½ baton vanilie, zeama de la o lamiie, ¾ l apa

Mod de preparare
Fiecare gogonea se taie in jurul cotorului, scotindu-se pe aici, cu ajutorul unui ac de par, toata saminta ( de fapt samanta o sa iasa mai usor dupa oparire iar daca nu se poate scoate toata sa stiti ca nu-i chiar bai, e bine daca scapati macar de o parte din ea pentru ca strica aspectul siropului). Se pregatesc pe aragaz 3 vase cu apa clocotita. Se pun patlagelele curatate de simburi in primul vas si se lasa sa fiarba cam 4-5 minute. Se scot din aceasta apa si se pun din nou la fiert in al doilea vas cu apa clocotita, lasindu-le sa fiarba cam 10 minute. Se scot si se pun la fiert pentru a treia oara in cel de-al treilea vas cu apa clocotita timp de 10 minute, apoi se pun in apa rece, se scoate repede pielita de pe ele ( la unele se poate scoate, la altele nu... dar deasemenea pentru soiul asta de gogonele nu trebuie sa va faceti griji) si se asaza pe un servet sa se zvinte (eu le-am pus intr-o strecuratoare). In acest timp s-a pus zaharul la legat cu ¾ l apa, s-a luat spuma si s-a adaugat vanilia. Cind siropul este legat, nu insa prea tare, se pun gogonelele si zeama de lamiie (eu am pus si cojile de la lamaie sa fiarba in sirop, dau o aroma placuta). Se lasa sa fiarba la foc mic, curatind spuma care se mai formeaza, pina cind dulceata este bine legata. Se ia de pe foc, se acopera cu un servet ud si se pune in borcane dupa ce s-a racit.

Alte retete propun si introducerea unui miez de nuca in gogoneaua scobita. smile.gif




cactus
multzam, tu draga; teribil de complicat ; lasa ca ma vad cu Clarence si o mai transformam noi cumva... flowers.gif
LINICA

Rahael, multumesc si eu, ca si mie mi-ai starnit pofta. Stiam de dulceata, dar nu am mancat niciodata. smile.gif

Vorbesc cu mama si pun aici si reteta de la dulceata de dovlecel. wink.gif
Cla
QUOTE(cactus @ 18 Feb 2008, 08:17 PM) *
multzam, tu draga; teribil de complicat ; lasa ca ma vad cu Clarence si o mai transformam noi cumva... flowers.gif

E foarte simplu, cactus. Femeile fac dulceata si noi ne roim la Limbrik drunk.gif rofl.gif
Dar fara mobil (Handy) , ca ne-or intreba de reteta roflmao.gif
exergy33
Pana saptamana trecuta nu mancasem dulceata de masline verzi.
Am vazut, am cumparat, am gustat smile.gif
Indulcirea si aromatizarea artificiala nu a reusit sa neutralizeze mirosul acela specific de masline.
N-as putea spune ca mi-a placut.
Cla
Ce Dulceţuri Exotice Ati Mancat?

Pai,........ nuci verzi asta fost facute in Grecia, dulci ca dracu, cred ca devin de la turci.
Aceasta este o versiune "Text-Only" a continutului acestui forum. Pentru a vizualiza versiunea completa, cu mai multe informatii, formatari si imagini,click aici.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.