Dieta Mediteraneana |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Dieta Mediteraneana |
8 Aug 2007, 10:53 AM
Mesaj
#1
|
|
[Vera] Grup: Moderator Mesaje: 4.054 Inscris: 25 October 06 Din: pe plaja Forumist Nr.: 8.842 |
Am citit diverse lucruri despre asa-zisa dieta mediteraneana si recunosc ca ma atrage. Dar cand spun dieta nu ma refer la un soi de cura de slabire, ci la un mod de a manca, la un anumit tip de alimentatie specific zonei amintite. Asa ca ar fi interesant de postat aici retete caracteristice zonei, fie ca sunt luate direct de la mama lor, fie ca sunt combinatii proprii, bazate pe principiile din amintita "dieta".
Si accentuez: retete sau discutii pe marginea lor, nu bla bla-uri despre cat e de sanatoasa dieta mediteraneana, ce antioxidanti sau alte substante contine etc etc etc. Ca de asta am deschis topicul aici si nu la Corpul uman. -------------------- |
|
|
15 Sep 2007, 12:02 AM
Mesaj
#2
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Sere, cuptor cu gaz am si eu dar are termostat/termometru. Nu are importanta ca e pe gaz sau electric, chiar deloc. Daca nu ai termometru la cuptor (poti cumpara unul - e cativa lei - care il agati in cuptor si care este mult mai bine calibrat decat cuptoarele - de multe ori cuptorul are un 10-15 grade minus) - incinge cuptorul pana aproape de maxim (cred ca maxim e 300C? cam pe-acolo)
Deci temperatura la cuptor mare, nu medie. Referitor la lipit, sfatul meu e sa pui mai multa faina pe aluat desi vad ca are ceva faina pe ea (si renunta la servet ca arunci cu faina in toata bucataria cu el) si sper ca nu arunci apa in oala inainte sa pui coca (ceea ce raceste oala care trebuie sa fie asa cum zici tu de incinsa, sa scoata fum). Ideea e cand arunci aluatul in oala incinsa crusta s-a si format si nu are cum sa se lipeasca decat daca 1. oala nu e suficient de incinsa (zici ca fuse dar la fel de bine zici ca a fost cuptorul pe mediu, so: hm) 2. nu are destula faina/tarate aluatul la suprafata Iar aluatul trebuie sa fie moale, deci nu aia e cauza. Oala trebuie sa fie oala cu capac care sa i se potriveasca - ca e din lut, fonta, smaltuita-- nu conteaza desi cu cat mai grea cu atat mai bine pentru ca rezista mai bine la temperaturi inalte (sa nu faci in oala de teflon ca nu stiu ce iese). Daca o sa o scoti din oala si o pui pe gratar o sa ti se arda fundul painii. Sub nici o forma nu renunta la oala ca acolo e jumatate din chimia retetei Miezul a iesit semi (adica un pic umed?) pentru ca 1. n-ai tinut-o la cuptor suficient de mult dupa ce i-ai scos capacul sau 2. ai taiat-o in timp ce era fierbinte (asteapta cel putin 45 de minute sa o tai) Daca o scoti din oala, bate cu degetul pe fundul ei si daca suna a gol, e facuta. Daca nu, pune-o inapoi in oala si mai da-i 5-10 min max. Mai incearca, iti iese pana la urma, iti garantez. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 29 April 2024 - 06:05 PM |