Dieta Mediteraneana |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Dieta Mediteraneana |
8 Aug 2007, 10:53 AM
Mesaj
#1
|
|
[Vera] Grup: Moderator Mesaje: 4.054 Inscris: 25 October 06 Din: pe plaja Forumist Nr.: 8.842 |
Am citit diverse lucruri despre asa-zisa dieta mediteraneana si recunosc ca ma atrage. Dar cand spun dieta nu ma refer la un soi de cura de slabire, ci la un mod de a manca, la un anumit tip de alimentatie specific zonei amintite. Asa ca ar fi interesant de postat aici retete caracteristice zonei, fie ca sunt luate direct de la mama lor, fie ca sunt combinatii proprii, bazate pe principiile din amintita "dieta".
Si accentuez: retete sau discutii pe marginea lor, nu bla bla-uri despre cat e de sanatoasa dieta mediteraneana, ce antioxidanti sau alte substante contine etc etc etc. Ca de asta am deschis topicul aici si nu la Corpul uman. -------------------- |
|
|
10 Sep 2007, 07:43 PM
Mesaj
#2
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Am gasit un blog care arata cu poze cum se face. Sper sa va placa
Astea-s schimbarile care le fac eu retetei originale: dublez cantitatea de sare, inlocuiesc 1/2 de cana de faina alba cu faina intregrala (si asta cere 1/4 de cana de apa in plus pentru ca faina integrala cere mai multa hidratatie) si nu ma incurc cu servete, pun intr-un castron dat cu faina, din care o arunc in cratita fierbinte cu o paleta. Practic nu ating coca mai deloc. -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
11 Sep 2007, 08:21 AM
Mesaj
#3
|
|
Ex-Carmelita Grup: Mesaje: 5.556 Inscris: 17 January 05 Forumist Nr.: 5.466 |
Am gasit un blog care arata cu poze cum se face. Sper sa va placa Astea-s schimbarile care le fac eu retetei originale: dublez cantitatea de sare, inlocuiesc 1/2 de cana de faina alba cu faina intregrala (si asta cere 1/4 de cana de apa in plus pentru ca faina integrala cere mai multa hidratatie) si nu ma incurc cu servete, pun intr-un castron dat cu faina, din care o arunc in cratita fierbinte cu o paleta. Practic nu ating coca mai deloc. si eu dublez cantitatea de faina si tot asa, nu ma ametesc cu servete, din castron direct in oala si gata. Doar ca trebuie avut maaaare grija la manevrat oala la 250 grade Celsius, e pericoloso ardersi pe linkul dat de mine reteta este explicata pe romaneste, exemplificata cu poze pas cu pas, plus ca mai sunt si nenumarate marturii ale celor ce-au comis-o Acest topic a fost editat de Sushi: 11 Sep 2007, 08:32 AM |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 29 April 2024 - 02:18 PM |