Dieta Mediteraneana |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Dieta Mediteraneana |
8 Aug 2007, 10:53 AM
Mesaj
#1
|
|
[Vera] Grup: Moderator Mesaje: 4.054 Inscris: 25 October 06 Din: pe plaja Forumist Nr.: 8.842 |
Am citit diverse lucruri despre asa-zisa dieta mediteraneana si recunosc ca ma atrage. Dar cand spun dieta nu ma refer la un soi de cura de slabire, ci la un mod de a manca, la un anumit tip de alimentatie specific zonei amintite. Asa ca ar fi interesant de postat aici retete caracteristice zonei, fie ca sunt luate direct de la mama lor, fie ca sunt combinatii proprii, bazate pe principiile din amintita "dieta".
Si accentuez: retete sau discutii pe marginea lor, nu bla bla-uri despre cat e de sanatoasa dieta mediteraneana, ce antioxidanti sau alte substante contine etc etc etc. Ca de asta am deschis topicul aici si nu la Corpul uman. -------------------- |
|
|
31 Aug 2007, 10:32 PM
Mesaj
#2
|
|
Cea Mai Impaciuitoare Forumista din 2003 Grup: Moderator Mesaje: 2.395 Inscris: 25 April 03 Forumist Nr.: 240 |
Mey, ca sa terminam odata controversia asta cu bruschetta:
- se face de la simpla, cum zice pisoiul, pana la amestecuri mai complicate. Painea se prajeste fie pe gratar fie pe tava - si asta pe foc sau in cuptor. Exista probabil sute de toppings pentru bruschetta si inca se mai inventeaza. Da, e super-excelenta cu paine de casa, dar am vazut-o si pe bagheta frantuzeasca si zau ca n-a avut accent. Cum ziceam, pana la urma e paine prajita cu rosii (sau ce vrem noi deasupra). Si hai sa va mai zic ceva: italienii nu prea fac paine cu coaja groasa, painea lor traditionala e in cea mai mare parte cu coaja subtire si palida. Si ca sa incetam si cu discutia despre painea toast: daca am de ales intre a manca o bruschetta cu paine toast si a nu manca, daca mi-e foame ghici ce aleg? fara discutii, prima varianta. Bineinteles ca as putea manca rosia goala, dar e mai buna in bruschetta Felinus, am mai zis eu demult-demult, cred ca la discutia cu uleiul de masline: pune intr-o farfurioara un pic de ulei de masline bun, rade un catel mic de usturoi il el, pune si niste patrunjel tocat marunt, s&p, si manjeste niste paine buna in amestecul asta si sa-mi zici cand te-ai oprit Si inca una pentru Nefe: paine prajita unsa un pic cu pesto, cu o lingura de ricotta si o felie de rosie deasupra. Chiar o sa fac zilele astea si o sa-i fac o poza. Alta, ca tot veni vorba de ricotta: frunze de andiva sau felii de ardei gras/gogosar cu ricotta pe ele, s&p. Si chiar n-a zis nimeni nimic de salata caprese: felii de rosii si mozzarella, alternate, s&p, ulei de masline picurat peste si o sifonada de busuioc presarata peste. E favorita mea acum in sezonul rosiilor. (sosul care ramane... nu se arunca ) -------------------- Life is what happens to you while you're busy making other plans.
"An eye for an eye makes a blind world" - Ghandi |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 29 April 2024 - 01:28 PM |