Dieta Mediteraneana |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
Dieta Mediteraneana |
8 Aug 2007, 10:53 AM
Mesaj
#1
|
|
[Vera] Grup: Moderator Mesaje: 4.054 Inscris: 25 October 06 Din: pe plaja Forumist Nr.: 8.842 |
Am citit diverse lucruri despre asa-zisa dieta mediteraneana si recunosc ca ma atrage. Dar cand spun dieta nu ma refer la un soi de cura de slabire, ci la un mod de a manca, la un anumit tip de alimentatie specific zonei amintite. Asa ca ar fi interesant de postat aici retete caracteristice zonei, fie ca sunt luate direct de la mama lor, fie ca sunt combinatii proprii, bazate pe principiile din amintita "dieta".
Si accentuez: retete sau discutii pe marginea lor, nu bla bla-uri despre cat e de sanatoasa dieta mediteraneana, ce antioxidanti sau alte substante contine etc etc etc. Ca de asta am deschis topicul aici si nu la Corpul uman. -------------------- |
|
|
8 Aug 2007, 03:21 PM
Mesaj
#2
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 18.844 Inscris: 30 January 04 Din: EU Forumist Nr.: 2.042 |
Tzatziki ( rapid de preparat, pentru cei comozi)
Se curata de coaja citiva castraveti, se dau pe razatoare, se sareaza si se lasa vreo 5 minute. Se storc bine se amesteca cu iaurt gras (cit mai gras) , se aduga usturoi pisat si marar verde tocat. Sos tzatziki cu vinete pane 2 vinete mai subtiri (500 g), sare, piper, 2 oua, 100 g pesmet, untdelemn. Pentru sosul tzatziki: 150 g iaurt, 200 g branza moale de vaca, sare, piper, 3-4 catei de usturoi, 1/2 castravete. Preparare: Se spala vinetele si se taie pe lung, in felii subtiri. Se sareaza din gros si se lasa 15 minute sa elimine apa. Se clatesc si se usuca cu servetel. Se amesteca ouale cu sare si putin piper. Se tavalesc vinetele mai intai prin oua si pe urma prin pesmet, apoi se prajesc pe ambele parti, pana devin aurii. Sosul tzatziki: Se amesteca iaurtul si branza de vaci cu piperul si sarea. Se curata cateii de usturoi, se dau pe razatoarea mica si se amesteca in sosul de branza. Se curata castravetele, se taie pe lung, se curata de seminte, apoi se toaca marunt si se baga in sosul de branza cu usturoi. Se serveste alaturi de vinetele pane prajite -------------------- Un prost gaseste intodeauna unul mai prost , care sa-l admire
Nicolas Boileau |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 29 April 2024 - 03:32 PM |