HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Imagologia
Ovidiu Bufnila
mesaj 18 Jul 2006, 08:11 AM
Mesaj #1


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 2.430
Inscris: 30 July 03
Forumist Nr.: 523



Multă lume se teme să vorbească în public. Mulţi oameni de afaceri întâmpină reale dificultăţi atunci când trebuie să se exprime în faţa unei audienţe anume. Unii expediază subiectul rapid, alţii rătăcesc graţios printre propriile idei.
Pentru a evita unele situaţii dezagreabile, e bine de ştiu de la bun început ce fel de public aşteaptă să-i vorbim. Ar fi ideal să ştim ce aşteaptă auditoriul de la noi.
Câteva exerciţii simple ne pot ajuta să devenim mai dezinvolţi. Citiţi cu glas tare diverse texte ceva mai dificile. Încercaţi să răsfoiţi dicţionarul uneori seara pentru a vă acomoda cu termeni noi. Vorbiţi cu secretara voastră ca şi cum ar fi ea însăşi un auditoriu select. De ce nu? Secretarele şi şefele de cabinet au o artă a lor secretă din care puteţi învăţa o mulţime de lucruri surprinzătoare. În plus, căutaţi să vorbiţi în public ori de câte ori aveţi ocazia fără să vă fie teamă de ridicol. Mulţi oameni de afaceri au trecut în copilărie prin diverse întâmplări care i-au influenţat de-a lungul timpului. Încercaţi să vă reamintiţi. Odată ce identificaţi întâmplarea care v-a emoţionat peste măsură, vă veţi relaxa. Relaxarea e importantă atunci când vorbiţi în public. Dacă veţi fi crispaţi, ideile vă vor ocoli şi emoţia vă va gâtui.
Cu o seară înainte încercaţi să vă puneţi ordine în gânduri. Eliminaţi toate lucrurile care nu vă sunt de folos. Oamenii sunt impresionabili dar pot fi şi inerţi.
Feriţi-vă de glumele de prost gust şi nu vorbiţi unor oameni de afaceri din domeniul petrolului despre viaţa fluturilor crepusculari. Dacă sunteţi într-un oraş străin atenţie la referirile pe care lşe faceţi la adresa autorităţilor locale. Informaţi-vă în prealabil asupra tensiunilor sau tendinţelor din viaţa oraşului respectiv pentru a va feri de gafe impardonabile. Pronunţaţi corect numele celor prezenţi şi nu faceţi exces de metafore. Nu uitaţi că oamenii nu aud şi nu văd decât ceea ce îi interesează în mod direct. Încercaţi să vă ţineţi de subiect. Dacă o porniţi pe alături, nimeni şi nimic nu vă mai poate salva. Dacă în public sunt multe femei de afaceri, încercaţi să le obţineţi simpatia dar nu peroraţi pe tema feminismului dacă nu aveţi suficiente informaţii în această privinţă.


Ovidiu Bufnila
consilier de imagine
http://finance.groups.yahoo.com/group/IMAGOLOGIA/
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Mesaje in acest topic


Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 20 May 2024 - 04:35 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman