HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Universul Credintei:

Mesajele cu caracter ateist sau care au ca scop denigrarea unei religii sunt interzise in cadrul acestui forum.

> Inconsistentele Biblice, Tarie sau slabiciune a textului Biblic?
edinide
mesaj 27 Aug 2005, 07:24 AM
Mesaj #1


Domnitor
******

Grup: Membri
Mesaje: 1.197
Inscris: 1 November 04
Forumist Nr.: 4.799



Am deschis acest subiect ca sa incerc salvarea temei Pomul Cunoasterii pe care au deturnat-o mai jos pomenitii... desi eu am inceput-o cumva, sustinind doua variante ale Facerii in cap.1. si in cap.2. Tema era Semnificatia Spirituala a diferentei, deturnata in Semnificatia Lumeasca a inconsistentelor.


@ueit,

Mda, inteleg intr-un fel c-am cam terminat cu Gen.21 si 26, nu ? Hmmm...
Se poate sa te las eu fara o mana de ajutor si la celelalte ? Hai sa vedem.

QUOTE
E drept ca atunci cand esti gata sa te ineci nu mai intrebi, da daca tu stai linistit in patul tau si cineva vine si incearca sa te convinga ca de fapt esti in pericol de inec si ca trebuie neaparat sa-i cumperi colacul lui si sa-i mai si multumesti tot restul vietii ca te-a salvat de la moarte cred ca ai cam face cu el gaura prin perete.


Dragul meau, admirabil, asa te vreau, incetul cu incetul iti dai drumul. Ti-am spus ca am si eu strategia mea, nu ? Faptul ca tu acum si eu mai de mult nu percepeam "inecarea" lenta si zilnica e cea mai contraproductiva stare pt. noi. Stii cand o simte genul acesta de om, neinstruit de D-zeu ? Cand i se apropie moartea. Stii ce-ar da atunci ca sa stie care-i adevarul si ce va fi dupa ? Daca nu cumva aia de-i ridiculizau toti au avut dreptate si au inteles anumite lucruri doar pt. c-au avut incredere in "colacul" divin si doar dupa ce au ajuns la mal au aflat cum stau lucrurile ? Doar pt. c-au acceptat "instructajul" si perspectiva ? Doar pt. ca au observat ca ceva nu merge in aceasta lume si anume singurul motiv de disputa - moartea ? Intelege-te pe tine insuti - ACUM nu poti, nu ai cum, tot asa de bine cu nici eu nu m-as putea numi un astronaut. E o chestiune de calificare, dar nu doar intelectuala, atentie !


QUOTE
Da, un autor anonim dintr-un trib semi-nomad din perioada bronzului sustine acest lucru. Si?


Respectivul autor anonim si seminomad era si el ca si noi un "inecat" de zi cu zi. E tot ceea ce avea nevoie pt. ca Salvatorul sa i se descopere. Inaintea lui D-zeu epoca si cultura n-au nici o relevanta.


QUOTE
Daca te ineci, da.


Ei, hai, dupa ce ajungi salvat de cel care ti-a aruncat colacul. Altfel nu mai ajungi decat pe fund.


QUOTE
Nelamurirea mea e de unde ti-ai dat seama ca te inecai in primul rand. Si nu vad care e provocarea. Sa te autosugestionezi ca esti in pericol de inec pentru ca mai apoi sa ai de ce sa-ti cumperi colac?


Cand te duci la WC te autosugestionezi ? Cand treci pe langa un cimitir te autosugestionezi ? Cand afli ca ai cancer te autosugestionezi ? Omul observa, isi pune intrebari iar D-zeu ii raspunde. Asta-i drumul. Daca esti multumit de tot ce-i in jurul tau si cu ce ti se va intampla intr-un final ca si mie de altfel, keep going ! Unde-i provocarea ? Aoileu, pai inca nu stii mai nimic. Cum am mai zis, graba caracteristica acestei generatii ticsita de cultura Ghz din procesoare nu face casa buna cu spiritul Bibliei si calea ei, decat dupa ce intri ceva timp in service. Apropos, colacul e gratis. Si service-ul.


QUOTE
Nevoia de incredere a cui fata de cine?


Increderea ta in premisa biblica si mesajul ei. Toata Biblia e de fapt o veste buna, o evanghelie. Vrei sa-ncerci sa-intelegi asta acum ? Asculta sfatul meu : nu acum. Unele lucruri au nevoie de timp.


QUOTE
Ah, deci conditia credintei e ... credinta! Cum de am putut fi atat de orb pana acum?


Eh, iar nu stim ce vorbim deoarece nu cunoastem paradigma termenului. Dragul meu, credinta e un proces care are la baza increderea, informatia si practica. Acesta poate evolua sau involua. Depinde de om. Un alt inteles este cel de sistem dogmatic sau pe scurt credinta. Asadar, credinta (ca sistem dogmatic) e in stransa relatie cu credinta (ca proces). Eh, usor usor iesim noi la liman, nu ? Astea ti le-a "zis" nenea Paine pana acum ? Stimate coleg coforumist, eu sunt minciuna ordinara, da' sa ai mata de-a face cu "grei" in domeniu. Ai s-asculti si n-ai sa sufli o vorba, pe bune, ai sa fii uimit. Da' cum ziceam - toate la vremea lor.


QUOTE
Nu exista nici o "premisa de vinovatie si obscuritate". Asta e concluzia la care se ajunge printr-o studiere atenta a textului. Contradictiile logice cele mai flagrante scapate de autor il face vinovat. Vinovat de minciuna. Si daca ce spune e fals nu ai ce anume sa intelegi corect.


Oohohoooo, pai se poate ? La concluzia asta ai ajuns tu ? Da-mi spui si mie, eu si atatia altii fata de care nu reprezint nimic in domeniu, n-am ajuns la aceeasi concluzie ? Studiere atenta pe text ? Te rog sa nu-ti jicnesti intelectul si sa faci o prezentare de subiect macar asa cum am facut-o eu in postul anterior. Contradictii logice flagrante ? Mda, azi chiar ma uitam si eu pe EuroNews de mai da aia p'acolo niste imagini cu vernisale de arta plastica. Stii ce "tembeli" mi se pareau ciudatii aia cu picturile lor, de le tot explicau si perorau de zor... Im ? Suna bine ? Crezi ca undiletant ca mine poate merge dupa propria logica vis-a-vis de ce se prezenta acolo ? Hai ca esti baiat destept, da-o-ncolo ! Vinovat de minciuna pe care o sesizezi tu si inca vreo cativa nespecialisti si va separati de uriasa masa de credului analfabeti cu savantii si profesorii lor cu tot... Mda, crezi ca daca ai avea aceeasi discutie, nu cu-n ageamiu ca mine, ci cu-n profesor emerit, ar mai avea el rabdarea mea titanica ? Dragule, intelegerea se educa. Cred ca ti-am mai spus eu ca de pedagogie ai nevoie si nu altceva. Nu c-ar fi numa' asta, da' ma rog...


QUOTE
Nu-mi scapa. E irelevant.


Da ? Irelevant ? Pt. cine si de ce ? C-asa vrei mata ? Astept argumente. Pai ce, faci exegeza dupa chef, colega ? Nu, acum serios, nu-mi raspunde la asa ceva. Primirea raspunsului m-ar umili deoarece eu nu solicit raspunsuri la astfel de observatii. Am pretentii totusi de la mine. O astfel de observatie m-ar descalifica din start, ca sa nu mai zic ca mai cer si argumente.


QUOTE
Fals. Nu ai nici un motiv sa afirmi toate acestea. Non-sequitur. In Gen.2 nu se afirma ca nu exista lumina, dar se afirma cat se poate de clar ca nu existau plante si ni se da si un motiv, ca nu plouase.


Ei nu zau ? Chiar asa ? N-am eu motiv sa afirm asta ? Da' tu ai voie sa spui asemenea prostioare ? Pana una alta vezi ca la asta ma obliga atat textul cat si contextul. Daca pe tine nu , amintesteti ce ziceam eu legat de vernisajul ala.


QUOTE
Nu depinde de nimic. Inainte sa apara omul pamantul era sterp. Punct. Ce e atat de greu de priceput?


Ba depinde coane, cartea aia nu s-a scris pe sine ci un om a facut-o. Asa ca ia-te de gat cu el sau da-l afara din redactie daca nu-ti place articolul. E clar ca pamantul era sterp, da; de unde o stii ? C-ai tras cu ochiul in cap. 1. Ce ti-e matale greu de priceput din cap. 2 eu tot nu inteleg. Cand iti spun ca toate la timpul lor, eheheeii...


QUOTE
Infirma ideea ca pamantul era sterp. Aia infirma. Si asta e singurul lucru care ne intereseaza.


Colega ti-am mai spus, daca eu vreu sa vorbesc de frumusetea de semineu pe care mi-am tras-o sunt oblicat de mata sa-ti spun ce latime are tocul usii pus cu cateva zile mai devreme, doar asa ca ai tu bazdaci ? Infirm la minte era nenea Paine de va "spalat" mintea la toti ca nici simt literar nu v-a mai lasat.


QUOTE
Nu am informatii cu privire la acel redactor. Se prea poate sa fi fost natang, sau poate a facut doar o culegere de legende diferite, sau poate au fost doi autori care au scris independent etc. Nu are rost sa speculam. Motivele care au dus la aparitia contradictiei respective pot fi diverse, insa contradictia ramane.


Legende ? Omule, ai inebunit ? Sunt localitati atestate arheologic si vestigii in care s-au descoperit inscriptii referitoare la evenimentele acelea. Asta numesti tu legende ? Nu-i nimic, am rabdare. Cred ca mai degraba ar trebui sa te preocupe motivul pt. care tu vezi contradictii iar profesorii emeriti si doctoranzii nu le vad, bietii de ei. Ce ramane ? Iti spun eu ce ramane : aceeasi atitudine plina de prejudecati si aventuroasa, aceeasi incumetare nestiintifica si bineinteles marele vid de informatie si ca urmare, a imaginii de ansamblu. Pai ce crezi, ca asta se face asa, cat ai zice "peste" ? Hmm.


QUOTE
Despre cati savanti stii tu ca sustin ca nu exista nici o contradictie acolo? Da cateva nume. Cat despre milioanele de oameni cei mai multi nu s-au obosit sa citeasca Biblia, cu atat mai putin sa o analizeze cu atentie.


Vrei nume si numere ? Dragul meu asa ceva nu pupi. Stii vorba copilul neascultator nu merita ajutor ? Nu de nume ai nevoie ci de lapadarea atitudinii. Aaaah, ma si vad deja ca senatorul Palpatine in metamorfoza, cand il convertea pe Anakin alias Darth Vader. He, he, he. Ce-ar fi sa-ti cer si eu acum sursa care-ti spune ca bulioane de oameni n-au citit ceea ce tu nu stii de fapt ? Ha ? Tu inca nu intelegi ca fiecare domeniu necesita o atentie specifica si o instruire asemenea.


QUOTE
Nu vad nici un hiat acolo. 7 incepe cu "atunci". Atunci, cand?


Pai tu nu vezi o Biblie intreaga da' un hiat intre versete, dragule.


QUOTE
Asta e pura speculatie. Daca incepem sa interpolam in text imaginatia noastra nu exista nici o limita. Limiteaza-te te rog la text asa cum e el. De altfel chiar si daca umpli acolo cu ce vrei tu contradictia tot ramane. Vezi tu, autorul a fost destul de grijuliu sa specifice ca pamantul era sterp si din cauza ca nu era om ca sa-l lucreze. Exista asadar certitudinea ca el a ramas sterp pana la aparitia omului.


Auzi, da' aia de la cap. 1, care-nteleg ca-ti place mai mult, tot speculatie este ? Coaanee, ce imaginatie ? Capitolul 1 iti spune negru pe alb. Ce vrei mai mult ? Baga-l intre versetele ale si gata.


QUOTE
Analogia este absolut gresita. Corect este cam asa:
Capitolul 1: In prima luna am facut casa, in a doua semineul.
Capitolul 2: Cand am facut semineul casa inca nu exista fiindca nu am gasit pe nimeni sa sape fundatia.


Alooo, analogia e absolut perfect, permis sa-mi fie pleonasmul. Eu am aplicat analogia strict la cap.2, nu la cap.1. Daca as fi aplicat-o la cap.1 ar fi trebuit sa descriu toate etapele. Vin in cap.2, pe care nu-l agreezi tu si zic asa (printre randuri) : sefu, hai sa-ti zic ce semineu mi-am tras dar in mare asa, stii ca atunci cand m-am apucat de casa asta nu era nimic de terenul asta. Eh, asta am vrut eu sa-ti spun.
Cand iti vorbesc de semineu, casa e logic sa existe (esti fortat de primul capitol sa admiti asta) deoarece acesta nu-si justifica existenta decat intr-o casa asa cum omul, conform descrierii facute deja in cap.1 (care cam uiti de el) era firesc sa existe in biosfera terestra creata deja. Logic, la ce ar folosi punerea unui om pe o planeta moarta, dar care ciudat deja e descrisa ca fiind pregatita de cap.1 ? Tu chiar nu vezi lucrurile astea atat de simple ? E grele cu tine rau de tot.


QUOTE
Poate daca ai incerca sa adresezi adevaratele probleme si nu pe cele imaginate de tine te-ai simti mai putin umilit. Tehnica asta a ta are un nume: straw-man.


Imaginate de mine sau generate de tine ? Pardon, colega, eu muncesc din greu cu fantasmele matale si de aia ma simt stupid. Eu straw-man ? Ia mai cere si parerea altora si facem un sondaj test, OK ?


QUOTE
Nu-mi aduc aminte sa te fi solicitat cu ceva. Daca vrei sa-ti sustii punctul de vedere, prea-bine. Daca nu, e treaba ta. Oricum, prea mare lucru de sustinut nu mai ai. S-a cam daramat cosmelia.


Ei, stiu, si la mine orgoliul era mare, ehehei. S-a daramat cosmelia mea ? Eu cand iti spun ca stai intr-un unghi naspa si de aia vezi blurat.


QUOTE
Asta e un fel de scuza pentru lipsa de cunostinte, sau ce? Dupa calitatea de pana acum a "exegezei" s-ar parea ca da.


Pai coane, cum sa ai cunostinte daca inca nu le-ai dobandit deoarece nu te-ai pregatit ? Cat despre calitatea expunerilor mele, ai grija sa nu ceri si parerea altora decat colegii de club.


QUOTE
Marturisesc ca, involuntar, m-ai facut sa vad cu alti ochi un alt fragment, Num.12


Autorul chiar este altul. Aici o nimerisi, stiai ?

Mai vorbim, da ?



--------------------
Edinide
Cauta ceea ce ai si vei gasi tot ceea ce nu ai!
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Mesaje in acest topic
edinide   Inconsistentele Biblice   27 Aug 2005, 07:24 AM
Bolt   Cum am spus-o si-n alta parte, cu titlul e o probl...   27 Aug 2005, 07:52 AM
edinide   QUOTE Cat de multe poti cere de la tine ca nespeci...   27 Aug 2005, 04:24 PM
Bolt   Salut. Asta numesti tu apa la moara ? S-o luam...   27 Aug 2005, 05:47 PM
ueit   edinide: QUOTE Cine este "specialist" in...   27 Aug 2005, 09:01 PM
Bolt   Da, frumos, mi-a placut definita si as vrea s-o si...   27 Aug 2005, 09:46 PM
1,618033   ueit, ia uimeste-ne. Care sunt contradictiile int...   27 Aug 2005, 09:49 PM
Bolt   QUOTE Numai cei ce au alte probleme se poticnesc i...   27 Aug 2005, 10:25 PM
ueit   1,618033: QUOTE o explicatie pentru diferentele di...   28 Aug 2005, 12:33 AM
Bolt   @ueit QUOTE Bolt, nu trebuie sa te explici atata. ...   28 Aug 2005, 08:43 AM
ueit   ueit: QUOTE Bolt, nu trebuie sa te explici atata. ...   28 Aug 2005, 10:17 AM
Bolt   @ueit : QUOTE Hai sa-ti mai reimprospatez memoria ...   28 Aug 2005, 11:07 AM
ueit   Bolt: QUOTE Eh, iar nu stii ce ai in mana si eu ia...   28 Aug 2005, 12:33 PM
Bolt   QUOTE Ma ocup cu chimia si, crede-ma, exista numer...   28 Aug 2005, 01:05 PM
ueit   QUOTE Auzi, da' atomii aia cum au aparut H, H...   28 Aug 2005, 02:10 PM
Bolt   @ueit : QUOTE H, He si Li s-au format de la Big-Ba...   28 Aug 2005, 06:51 PM
abis   QUOTE (1,618033 @ 27 Aug 2005, 10:49 PM) o explica...   29 Aug 2005, 10:12 AM
1,618033   nah, abis, ar trebui sa studiezi un pic iadul hind...   29 Aug 2005, 11:35 AM
abis   QUOTE (1 @ 618033,29 Aug 2005, 12:35 PM) Luca...   29 Aug 2005, 12:12 PM
edinide   QUOTE Specialist se cheama cel care are studii in ...   29 Aug 2005, 12:58 PM
edinide   QUOTE Numai cei ce au alte probleme se poticnesc i...   29 Aug 2005, 01:13 PM
edinide   QUOTE N-am vazut numele Mariei in nici una din gen...   29 Aug 2005, 01:22 PM
1,618033   abis, nu ai citit atent ce am scris. Genealogia p...   29 Aug 2005, 01:53 PM
abis   QUOTE (1 @ 618033,29 Aug 2005, 02:53 PM)abis,...   29 Aug 2005, 02:47 PM
1,618033   nenene, stai si ramai la genealogii. Ai zis ca su...   29 Aug 2005, 03:02 PM
abis   Ok, ramanem la genealogii, daca vrei. Evident, nu...   29 Aug 2005, 03:15 PM
1,618033   Pai nu e un "toate" exhaustiv. Matei s...   29 Aug 2005, 05:19 PM
ueit   Bolt: QUOTE Ce-ar fi sa-ti pun si eu intrebarea pe...   29 Aug 2005, 05:32 PM
ueit   1,618033: QUOTE Despre genealogie: Luca se refera ...   29 Aug 2005, 05:51 PM
1,618033   ueit, de ce e apa rece si pamantul rotund? intreb...   29 Aug 2005, 09:30 PM
Bolt   @abis : QUOTE Eu cred ca e mai rau in iadul musulm...   29 Aug 2005, 10:01 PM
ueit   QUOTE Nu credinciosii trebuiau sa verifice, ci opo...   29 Aug 2005, 10:20 PM
ueit   Bolt: QUOTE De unde stii ca nu e ? Daca afirmi exi...   29 Aug 2005, 10:48 PM
1,618033   QUOTE Intrarea lui Iisus in Ierusalim calare pe do...   29 Aug 2005, 11:09 PM
Bolt   @ueit : QUOTE Cat se poate de fals. Exista date ex...   30 Aug 2005, 08:14 AM
1,618033   ueit, eu as zice ca daca si tu te-ai comporta ca S...   30 Aug 2005, 08:50 AM
abis   QUOTE (1 @ 618033,29 Aug 2005, 06:19 PM) Pai ...   30 Aug 2005, 08:53 AM
1,618033   Pai mie mi se pare a fi un "toate" rezum...   30 Aug 2005, 09:24 AM
abis   QUOTE (1,618033 @ 30 Aug 2005, 10:24 AM) Daca ma c...   30 Aug 2005, 09:46 AM
1,618033   abis, pai Matei a folosit "toate", nu Lu...   30 Aug 2005, 09:59 AM
abis   QUOTE (1,618033 @ 30 Aug 2005, 10:59 AM) abis, pai...   30 Aug 2005, 01:07 PM
1,618033   Recitind genealogia lui Matei ... e prea posibil c...   30 Aug 2005, 01:36 PM
Bolt   @abis : QUOTE As fi tare curios sa aflu care sunt ...   30 Aug 2005, 05:20 PM
ueit   1,618033: QUOTE ueit, tu trebuie sa fii programato...   30 Aug 2005, 09:50 PM
Bolt   @ueit : QUOTE Tu presupui ca NT trebuie sa fie coe...   31 Aug 2005, 07:06 AM
1,618033   QUOTE De acord, cu conditia ca si tu sa accepti ca...   31 Aug 2005, 01:51 PM
Bolt   Bible works !   31 Aug 2005, 06:05 PM
ueit   1,618033, cred ca e mai bine sa dau aici raspunsul...   31 Aug 2005, 08:44 PM
geriA3e   QUOTE (ueit @ 31 Aug 2005, 09:44 PM) Acum ......   31 Aug 2005, 10:05 PM
1,618033   geriA3e, welcome back! ueit, iti voi raspund...   31 Aug 2005, 10:16 PM
Bolt   @ueit : QUOTE Deci pe langa faptul ca stii ce tin ...   1 Sep 2005, 08:05 AM
abis   QUOTE (Bolt @ 1 Sep 2005, 09:05 AM) Ce te faci dac...   1 Sep 2005, 12:56 PM
Bolt   @abis : QUOTE Mai interesant mi se pare ce te vei ...   1 Sep 2005, 07:32 PM
ueit   Bolt: QUOTE Contradictia primelor capitole ti-a fo...   1 Sep 2005, 07:36 PM
geriA3e   Mister A-bis, respectele mele ! Zici: QUOTE...   1 Sep 2005, 08:19 PM
ueit   Acum cate ceva despre proorocirea lui Iisus de cat...   1 Sep 2005, 08:25 PM
ueit   Si acum una din numeroasele inconsistente dintre e...   1 Sep 2005, 08:59 PM
Bolt   @ueit : QUOTE O sa expun prin urmare argumentul me...   1 Sep 2005, 09:05 PM
abis   QUOTE (geriA3e @ 1 Sep 2005, 09:19 PM) e un ...   2 Sep 2005, 09:04 AM
1,618033   ueit, majoritatea comentatorilor textului biblic c...   2 Sep 2005, 03:11 PM
abis   QUOTE (1,618033 @ 2 Sep 2005, 04:11 PM) abis, mai,...   2 Sep 2005, 04:39 PM
1,618033   abis, iti dezvalui faptul ca sunt jurist de format...   2 Sep 2005, 05:38 PM
Bolt   @abis : QUOTE Asa zice Luca, dar ceilalti evanghel...   2 Sep 2005, 06:46 PM
ueit   1,618033: QUOTE ueit, majoritatea comentatorilor t...   2 Sep 2005, 07:12 PM
ueit   Bolt: QUOTE Ce ar trebui sa rezulte : 1. Daca obse...   2 Sep 2005, 07:33 PM
Bolt   @ueit, welcome back ! QUOTE De unde stii ca...   2 Sep 2005, 08:08 PM
ueit   Bolt: QUOTE Circulara ? Detaliaza putin, te rog. N...   2 Sep 2005, 08:51 PM
Bolt   @ueit : QUOTE Spui ca Gen. 1 si 2 nu sunt contradi...   3 Sep 2005, 08:30 AM
ueit   Bolt: QUOTE Eu am spus ca hiatul e implicat de o c...   3 Sep 2005, 09:20 AM
Bolt   @ueit : QUOTE Este posibil ca Gen. 1 si 2 sa fie a...   3 Sep 2005, 02:12 PM
ueit   ueit: QUOTE Este posibil ca Gen. 1 si 2 sa fie ata...   3 Sep 2005, 02:45 PM
Bolt   He, he, he, repet : sunt de acord ca ambele capito...   3 Sep 2005, 03:01 PM
ueit   Bolt: QUOTE He, he, he, repet : sunt de acord ca a...   3 Sep 2005, 03:13 PM
Bolt   @ueit : QUOTE stiu foarte bine pozitia ta. Acest l...   3 Sep 2005, 03:18 PM
ueit   Bolt: QUOTE Acest lucru nu e suficient ? Daca nu, ...   3 Sep 2005, 05:14 PM
Bolt   @ueit : QUOTE Iti voi arata exact de ce rationamen...   3 Sep 2005, 05:32 PM
geriA3e   Īn pauză ! (şi-n paranteză) Vr...   3 Sep 2005, 08:30 PM
ueit   QUOTE Oricum, raspunsul meu fiindu-ti cunoscut, pu...   3 Sep 2005, 09:25 PM
ueit   geriA3e: QUOTE De aia am şi īntrebat care or ...   3 Sep 2005, 09:33 PM
Bolt   @ueit : QUOTE Premiza 1: capitolele sunt complemen...   4 Sep 2005, 09:51 AM
Bolt   @ueit : QUOTE "profetia" lui Isaia? Ce p...   4 Sep 2005, 09:58 AM
ueit   Bolt: QUOTE eu n-am afirmat in mod ocolit lipsa de...   4 Sep 2005, 11:18 AM
geriA3e   Simţu de răspundere...bată-l vina ...   4 Sep 2005, 12:06 PM
ueit   geriA3e: QUOTE ŞTIU despre CINE este vorba ac...   4 Sep 2005, 02:04 PM
Bolt   @ueit : QUOTE Dupa cum ti-am aratat, ai facut-o. ...   4 Sep 2005, 05:34 PM
Bolt   Legat de Isaia cap.7, am inteles cu unii dintre no...   4 Sep 2005, 06:46 PM
geriA3e   Salutare Ueit ! Ne-am pus pe vorbărie, nu...   4 Sep 2005, 07:32 PM
Bolt   @geri : QUOTE ...ăăă de fapt ...   4 Sep 2005, 07:56 PM
geriA3e   QUOTE Categoric, nu, altfel ar fi avut mai putine ...   4 Sep 2005, 09:21 PM
Bolt   Gata sefu !   4 Sep 2005, 10:05 PM
ueit   Bolt: QUOTE Ueit, parca tu ai avut o problema cu t...   4 Sep 2005, 10:12 PM
Bolt   @ueit : QUOTE Exact. Prin urmare faptul ca Iisus s...   4 Sep 2005, 10:30 PM
ueit   Bolt: QUOTE Eu daca as fi fost in locul Lui, dupa ...   4 Sep 2005, 10:43 PM
ueit   Bolt: QUOTE Cel mai mare indiciu este dupa cum ti-...   4 Sep 2005, 10:54 PM
Bolt   @ueit : QUOTE Bolt, eu nu cred ca aici esti sincer...   4 Sep 2005, 10:57 PM
Bolt   @ueit : QUOTE In momentul in care tu pleci de la p...   4 Sep 2005, 11:03 PM
abis   QUOTE (1,618033 @ 2 Sep 2005, 06:38 PM) Da, fiecar...   5 Sep 2005, 09:08 AM
abis   QUOTE (Bolt @ 5 Sep 2005, 12:03 AM) Eu plec de la ...   5 Sep 2005, 11:27 AM
Bolt   Ce nu fac eu pt. @abis ? Sa-l las eu la necaz ? ...   6 Sep 2005, 08:07 AM
abis   QUOTE (Bolt @ 6 Sep 2005, 09:07 AM) Profetia nu e ...   6 Sep 2005, 09:09 AM
3 Pagini V   1 2 3 >


Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 29 April 2024 - 08:31 AM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman