La Ce Si Cum Folosim..., ce-am cumparat :)) |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
La Ce Si Cum Folosim..., ce-am cumparat :)) |
11 Aug 2005, 05:57 PM
Mesaj
#1
|
|
bulina Grup: Membri Mesaje: 10.492 Inscris: 19 January 05 Forumist Nr.: 5.473 |
Initial voiam sa deschid subiecte separate, dar m-am gandit apoi ca ar iesi cateva subiecte scurte, deci cu durata de viata mica . Asadar va invit sa va impartasiti aici experientele si sa veniti cu noi intrebari 'la ce folosesc...?'.
Am cumparat dintr-un magazin chinezesc: - Fish sauce - o sticluta - Soy sauce - o sticluta - sesame oil - o sticluta Cum le folosesc? La ce mancaruri? Soy souce - am mai folosit la salate, pilaf si legume stir-fry, dar m-ar interesa idei noi. (Cateva informatii.) Fish sauce - l-am cumparat de curiozitate, pentru ca sunt avida de noutati in domeniul culinar, dar cand am deschis sticla acasa... am avut o mare dezamagire: un miros ... aiurea. Totusi n-as vrea sa renunt la sticla pana nu incerc cateva combinatii macar. Astept sugestii . Ce-am gasit pe net: Cum se face. si Cum se foloseste. Sesame oil: miroase apetisant, cumva a prajit. Dar pentru ca pe eticheta scrie in chineza... n-am avut curajul sa-l folosesc pentru ca nu sunt sigura ca e comestibil... (desi intuitia imi spune sa-l pun in salate) Help Acest topic a fost editat de Felina: 11 Aug 2005, 06:02 PM -------------------- "Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume. A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn. |
|
|
28 Aug 2005, 09:49 PM
Mesaj
#2
|
|
Domnitor Grup: Membri Mesaje: 4.344 Inscris: 8 March 03 Forumist Nr.: 41 |
Gabitza
Nici nu stiu cum sa incep...sunt o multime de factori In mare tre' sa stii ce-ti place...eu prefer ulei de masline Kalamata Picholine si Souri.....cele mai bune dupa parerea mea si dupa ce am gustat zeci de feluri de ulei de masline! Sa fie extra virgin, sa nu aiba mai mult de 0.5 % acid oleic, sa fie se soi cum am mentionat mai sus, sa nu aiba timp de raft mai mare decat un an, sa fie tinut in sticla, racoare si intuneric, sa fie facut in acea zii in care au fost culese maslinele, sa fie culese la timp, sa nu fie lovite de insecte, sa nu fie lovite mechanic la cules, sa fie produs doar prin metode "reci" si fara presiune, nu rafinat si fara nimic amestecat in el! Pt. inceput cred ca e destul Daca mai ai intrebari...cu placere.... Sorin. edit. si Arbequina e bun!! Acest topic a fost editat de SORIN: 28 Aug 2005, 09:56 PM -------------------- When you have to shoot, shoot, don't talk.
Mai usori ca vulturii, mai tari ca leii. |
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 21 September 2024 - 03:29 AM |