Initial voiam sa deschid subiecte separate, dar m-am gandit apoi ca ar iesi cateva subiecte scurte, deci cu durata de viata mica . Asadar va invit sa va impartasiti aici experientele si sa veniti cu noi intrebari 'la ce folosesc...?'.
Am cumparat dintr-un magazin chinezesc:
- Fish sauce - o sticluta
- Soy sauce - o sticluta
- sesame oil - o sticluta
Cum le folosesc? La ce mancaruri?
Soy souce - am mai folosit la salate, pilaf si legume stir-fry, dar m-ar interesa idei noi.
(Cateva informatii.)
Fish sauce - l-am cumparat de curiozitate, pentru ca sunt avida de noutati in domeniul culinar, dar cand am deschis sticla acasa... am avut o mare dezamagire: un miros ... aiurea. Totusi n-as vrea sa renunt la sticla pana nu incerc cateva combinatii macar. Astept sugestii .
Ce-am gasit pe net:
Cum se face. si Cum se foloseste.
Sesame oil: miroase apetisant, cumva a prajit. Dar pentru ca pe eticheta scrie in chineza... n-am avut curajul sa-l folosesc pentru ca nu sunt sigura ca e comestibil... (desi intuitia imi spune sa-l pun in salate)
Help