La Ce Si Cum Folosim..., ce-am cumparat :)) |
Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )
La Ce Si Cum Folosim..., ce-am cumparat :)) |
11 Aug 2005, 05:57 PM
Mesaj
#1
|
|
bulina Grup: Membri Mesaje: 10.490 Inscris: 19 January 05 Forumist Nr.: 5.473 |
Initial voiam sa deschid subiecte separate, dar m-am gandit apoi ca ar iesi cateva subiecte scurte, deci cu durata de viata mica . Asadar va invit sa va impartasiti aici experientele si sa veniti cu noi intrebari 'la ce folosesc...?'.
Am cumparat dintr-un magazin chinezesc: - Fish sauce - o sticluta - Soy sauce - o sticluta - sesame oil - o sticluta Cum le folosesc? La ce mancaruri? Soy souce - am mai folosit la salate, pilaf si legume stir-fry, dar m-ar interesa idei noi. (Cateva informatii.) Fish sauce - l-am cumparat de curiozitate, pentru ca sunt avida de noutati in domeniul culinar, dar cand am deschis sticla acasa... am avut o mare dezamagire: un miros ... aiurea. Totusi n-as vrea sa renunt la sticla pana nu incerc cateva combinatii macar. Astept sugestii . Ce-am gasit pe net: Cum se face. si Cum se foloseste. Sesame oil: miroase apetisant, cumva a prajit. Dar pentru ca pe eticheta scrie in chineza... n-am avut curajul sa-l folosesc pentru ca nu sunt sigura ca e comestibil... (desi intuitia imi spune sa-l pun in salate) Help Acest topic a fost editat de Felina: 11 Aug 2005, 06:02 PM -------------------- "Be kind, for everyone you meet is fighting a hard battle."
Never asume. A friend told me I was delusional. I almost fell off of my unicorn. |
|
|
19 Aug 2005, 04:20 PM
Mesaj
#2
|
|
Cla Grup: Membri Mesaje: 16.101 Inscris: 7 May 04 Din: Noris Rock City Forumist Nr.: 3.415 |
Da, asta-i Poate vrei o reteta, Felina:
Ai nevoie de: Câtiva tâmpi de pui, Nuci (de care-ti plac, nu conteaza) Ceapa, usturoi, o lamâie, lapte de cocos sau suc de ananas (cu tot cu bucati, deci o conserva), cucumin, ulei de susan. Bagi vreo 50g. de nuci + 1-2 catei de usturoi in mixer si faci o pasta din asta. Asta, impreuna cu o ceapa taiata marunt, se prajesc un pic in uleiul fierbinte. Se pune carnea peste si se pune 1 lingura de cucumin peste, se stinge (repede, ca sa nu se arda condimentul) cu lapte de cocos sau sucul de ananas. Se adauga sare + piper (alb). (Eventual bucatile de ananas [taiate] sau de nuca de cocos, alea trecute prin razatoare, cumparate in punga). Lamâia se rade (coaja), se adauga la sos, + restul lamâiei, stoarsa. Se serveste orez la asta, impodobit cu ceva patrunjel proaspat. Pofta buna! Edit: Eu prajesc carnea mai intâi, o scot din cratita, fac sosul, dup-aia o pun inapoi in sos. Asa macar e prajita, nu fiarta, si nu mi s-au ars mirodeniile din greseala Acest topic a fost editat de Cla: 19 Aug 2005, 04:24 PM -------------------- Cea mai buna inventie e dormitul, de cďż˝nd au fost obositii.
|
|
|
Versiune Text-Only | Data este acum: 14 May 2024 - 08:26 AM |