HanuAncutei.com - ARTA de a conversa!
Haine Dama designer roman

Bine ati venit ca musafir! ( Logare | Inregistrare )

> Five O'clock Tea
nefertiti-old
mesaj 29 Jul 2005, 11:10 AM
Mesaj #1


Coffee woman
******

Grup: Membri
Mesaje: 8.981
Inscris: 7 September 03
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 721



Legenda spune ca ceaiul a fost descoperit din intamplare cum 5000 de ani cand imparatul Shen Nung a cerut ca mijloc de precautie igienica fierberea apei ianinte de a fi bauta. Asiaticii au fost primii care au creat o adevarata ceremonie a bautului ceaiului, care cerea ani de practica pentru a fi indeplinita in mod perfect. Cha-no-yu, ceremonia japoneza a ceaiului pune accentul pe politete, gratie, maniere elegante. Cu timpul ceremonialul s-a vulgarizat insa.
Primele tari europene care au cazut prada pasiunii pentru ceai au fost Franta si Olanda. Prima a renuntat repede la el, in favoarea vinului, ciocolatei si cafelei. In America prima oara ceaiul a ajuns in orasul New Amsterdam, actualul New York. In Anglia a ajuns prin 1652 si era baut de catre femei dupa amiaza si reprezenta un pretext pentru vizite de curtoazie. Barbatii il beau in localuri numite Penny Universities unde pentru un penny puteai obtine o ceasca de ceai, un ziar si o conversatie cu mai marii vremii. Se pare ca Lloyd's a aparut in urma unui astfel de local detinut de Edward Lloyd si frecventat mai ales de comercianti, armatori si agenti de asigurare. Astfel de case erau privite ca fiind destul de libertine (o femeie daca ar fi intrat in una ar fi fost discreditata pentru totdeauna).



Haideti sa vorbim despre ceai: istorie, ritualuri, retete, povestioare. smile.gif

Acest topic a fost editat de nefertiti: 29 Jul 2005, 11:11 AM


--------------------
"Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Raspunsuri
nefertiti-old
mesaj 2 Aug 2005, 10:54 AM
Mesaj #2


Coffee woman
******

Grup: Membri
Mesaje: 8.981
Inscris: 7 September 03
Din: Timisoara
Forumist Nr.: 721



Aromat, inviorator, ceaiul de menta este bautura nationala a Marocului. Se serveste in orice moment al zilei, cu orice ocazie, la intalniri de afaceri, la petreceri, in mijlocul oazelor sau in pauzele de lucru. Negustorii ii imbie adeseori pe turisti la o cescuta mica de ceai fie ca intentioneaza sau nu sa cumpere ceva din pravalia lor. Marocanii prepara ceaiul dupa retea traditionala, in vase de metal pastrate numai in acest scop si mereu la indemana, si il beau dulce, garnisit cu cateva frunzulite de menta proaspata. Ceaiul se pregateste intotdeauna pe loc, in prezenta mesenilor. Ceainicul se clateste cu apa fierbinte, se pune menta, cateva frunze de ceai verde si zahar dupa gust, apoi se toarna apa fierbinte, se poate lasa la infuzat cateva minute inainte de a se pune din nou pe foc. Ceaiul se toarna de sus in paharele aranjate pe o tava de metal, pentru a forma o spuma subtire la suprafata. Ceaiul se bea fierbinte, paharele (recipientele nu au toarta) tinandu-se de partea de sus. Refuzul de a servi o ceasca de ceai de menta echivaleaza pentru marocani cu o ofensa.


--------------------
"Libertatea de a respinge e singura libertate." (Salman Rushdie)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Mesaje in acest topic


Reply to this topicStart new topic

 



RSS Versiune Text-Only Data este acum: 7 May 2024 - 12:18 PM
Ceaiuri Medicinale Haine Dama Designer Roman